Ajax O19 toont veerkracht maar verliest van Rangers

JesseTH, 24-08-2019 om 17:00, 22896 views, AS |

Bekijk Ajax - Valencia live in de Ziggo Dome!

Ajax Onder 17 en Onder 19 hebben hun oefenwedstrijden zaterdag beide niet weten te winnen. Vroeg in de middag speelde de eerstgenoemde ploeg doelpuntrijk met 3-3 gelijk tegen PSV, terwijl Ajax O19 later op de dag verloor van Rangers FC. De ploeg van John Heitinga kwam van een 0-4 achterstand tot 3-4, maar verder kwam het niet.

 

FT | Ajax O17 - PSV O17 (3-3)

De ontmoeting tussen Ajax O17 en PSV O17 was een doelpuntrijke. Na enkele minuten spelen kwam de thuisploeg al op 1-0 via Christian Rasmussen, die dit seizoen nieuw is in Amsterdam. Hij rondde een voorzet van Prince Aning knap af. Lang kon Ajax niet genieten van de voorsprong, want PSV kreeg vleugels en scoorde twee keer binnen korte tijd. Met een 1-2 achterstand ging Ajax O17 dan ook de kleedkamer in.

Na de rust kwamen de Ajacieden scherper het veld op. Het wachten op de gelijkmaker duurde dan ook niet lang. Het was Jay Enem die de 2-2 op het scorebord zette nadat hij oplettend reageerde op een fout van de PSV-doelman. De Eindhovenaren gingen echter niet bij de pakken neerzitten en kwamen dan ook weer op voorsprong. Na een scrimmage in de Ajax-defensie kon de PSV-aanvaller de bal van dichtbij erin tikken. 2-3 werd echter niet de eindstand, want Ajax kwam weer op gelijke hoogte via een hoekschop van Rasmussen. Julius Dirksen kopte raak om niet lang daarna met rood van het veld gestuurd te worden. Het deed Ajax uiteindelijk geen pijn, want de wedstrijd eindigde in 3-3.


Opstelling Ajax O17:

Dijkstra (Van den Heuvel); Oostwoud (Baas), Dirksen, Hillen, Aning (Dakriet); Brandes, Martha, Yah; Sarfo (Braspenning), Rasmussen, Karahasanovic (Enem).

Doelpunten:

1-0 Rasmussen
1-1 PSV
1-2 PSV
2-2 Enem
2-3 PSV
3-3 Dirksen


FT | Ajax O19 - Rangers FC O19 (3-4)

De wedstrijd begon uiterst negatief voor het team van trainer Heitinga. Al na tien minuten kwam Rangers op een 0-1 voorsprong, toen een voorzet vanaf rechts ingeschoten werd. Hierna vond het dieptepunt van de middag plaats, toen een persoon langs de kant enigszins onwel werd. De verzorgers van Ajax en Rangers namen de verzorging op zich, waarna de wedstrijd even later hervat werd.

Slechts enkele minuten na de hervatting ging het opnieuw mis voor de Amsterdammers. De uitploeg kreeg een strafschop te nemen en faalde daarin niet: 0-2. De Schotten waren er daarna nog niet klaar mee. Een ruimte tien minuten later viel immers ook de 0-3. Rangers kwam eruit middels een snelle aanval en via de onderkant van de lat verdween de bal opnieuw in het net. Dit betekende tevens de ruststand.

Na de rust kwamen er veel verse Ajacieden het veld op en dat was te merken. Eerst werd de achterstand nog vergroot tot 0-4 na het spelen van de lange bal voor Rangers, maar daarna richtte Ajax zich op. Naci Ünüvar schoot raak uit een vrije trap, waarna Neraysho Kasanwirjo even later doel trof vanaf de penaltystip. Sontje Hansen versierde de penalty.

Het wisselen ging nog door bij de Amsterdammers, maar dat voorkwam niet dat de ploeg nog een stapje richting Rangers zette. Een lage voorzet vanaf links kwam uiteindelijk uit bij Youri Regeer. De middenvelder faalde niet en werkte goed af. De jongelingen gingen vervolgens opzoek naar meer, maar dat kwam er niet. Ajax O19 verloor met 3-4 van de leeftijdsgenoten van Rangers.


Opstelling Ajax O19 eerste helft:

Raatsie; Van der Sloot, Van Gelderen, Musampa, Salah-Eddine; Llansana, L. Frei, De Waal; Tasci, Dostanic, Pynadath.


Opstelling Ajax O19 tweede helft:

Raatsie; Van Gelderen, Kasanwirjo, Rensch, P. Frei; Warmerdam, Regeer, Llansana; Hansen, Pinas, Ünüvar.

Doelpunten:

0-1 Rangers FC
0-2 Rangers FC
0-3 Rangers FC
0-4 Rangers FC
1-4 Naci Ünüvar
2-4 Neraysho Kasanwirjo
3-4 Youri Regeer

Bijzonderheden:

- Bij Ajax O19 begon Luca Frei aan de aftrap. Hij is het broertje van nieuwbakken Ajacied Filip Frei, die deze maand gehuurd werd van FC Zürich.

 


Overig duel


12.00 uur | Ajax O16 - Fortuna Düsseldorf O16 (0-0)

Opstelling Ajax O16:

Nog niet bekend.

Doelpunten:

-

Volg de wedstrijden via Twitter:

Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
HilversumNoord
Welke spelers zijn nu de echte talenten en breken dit jaar nog door?
0 -2
BayernvanNederland
Er zijn momenteel geen toptalenten die dit jaar kunnen gaan doorbreken.

Misschien hoop vestigen op vuurwerk van Marin, Pieri, Scherpen, Promes, Labyad, Magallan?
0 -1
Ozymandias
Dat zijn twee verschillende vragen. Iemand als Ünüvar is een enorm talent maar zal dit jaar nog niet doorbreken. Sowieso wordt het lastig voor spelers om door te breken in het eerste doordat Ajax momenteel een overvolle spelersgroep heeft. Ik denk dat naast Lang en Dest er niemand is die dit seizoen echt door zal breken (wat ik interpreteer als strucutreel in de wedstrijdselectie worden opgenomen en regelmatig in te vallen of natuurlijk zelfs een basisplaats te krijgen). Als we het hebben over de talenten van de o19 dan zal je nog wel even moeten wachten. De grootste talenten zijn allemaal eerstejaars A-junioren (zoals Salah-Eddine en Hansen) of tweedejaars B-junioren (zoals Rensch en Ünüvar).
2 -1
RayJordaan
Hopelijk zit ‘n debuut in Jong er wel in voor Naci.
1 0
Ozymandias
Zodra ze denken dat hij daar fysiek aan toe is zal hij waarschijnlijk worden doorgeschoven. De voetballende kwaliteiten heeft hij namelijk al én Jong Ajax kan een extra optie als buitenspeler goed gebruiken.
2 0
JCr14
Zolang Heitinga ze niet verpest
0 -3
Ozymandias
De meeste talenten ontwikkelen zich onder Heitinga individueel juist goed. De kritiek op Heiting hier op AS is overdreven en komt voor een groot deel voort uit het feit dat de prestaties wisselvallig waren. Alleen is presteren in de jeugdopleiding een bijzaak en de individuele ontwikkeling de hoofdzaak.

Dat de prestaties wisselvallig waren is ook gewoon logisch gezien het feit dat Heitinga vorig seizoen de gemiddeld jongste o19 selectie ooit onder zijn leiding had. Een selectie die gemiddeld zo'n jaar jonger waren dan de o19 waar Nouri en Vd Beek in schitterden. In mijn ogen doet Heitinga het nu toe prima als jeugdtrainer.
2 0
NouriVandeBeek
Heel de voorbereiding niet echt met de sterkste 11 gespeeld. Ik neem aan dat Heitinga dat voor dinsdag heeft bewaard. Daar wil je wel je visitekaartje afgeven
2 0
AFCAdam
Genot om naar Unuvar te kijken. Wat een baas..
2 0
Pierre Heno
Heitinga was duidelijk meer met familiezaken bezig dan met de coaching. Ach het was maar een oefenpotje.
0 -7
trodat4030
Jij was overduidelijk niet op De Toekomst.
5 0
ELMagico
Heitinga bakt er niks van als trainer.
1 -6
Ozymandias
Behalve dat talenten zich individueel goed ontwikkelen onder zijn leiding. Wat natuurlijk totaal onbelangrijk is...
5 -1
ajaxxcied4life
Precies. Daar heb je als opleidingsclub natuurlijk helemaal niks aan ahum.
4 0
Ozymandias
Inderdaad, wat wij als Ajax fans willen zien is dat het o19 elftal wedstrijden wint. De ontwikkeling van het individuele talent is een bijzaak...
5 -2
ajaxxcied4life
Exact. Vanaf nu ook beter maar geen talenten meer doorschuiven, zodat iedere lichting met de sterkste 11 kan starten. Want winnen, dat is in de jeugd het enige dat telt. Van verliezen leer je als jeugdspeler namelijk niks.
1 0
DaarHoordenZijEngelenZingen
Off topic: Hoe zit het met de transfer van dolberg naar nice? Opvallend weinig nieuws daarover...
1 0
Harrie Nak
Wordt morgen naar het schijnt gepresenteerd. Nice was druk met de overname van de club.
0 0
Bky
2-4 komop boys, 5-4 moet kunnen.
3 -1
koenos1
Haha, bij iedereen meteen paniek. Geen zorgen.. ze testen nog aan alle kanten. Spelen zoals jullie zien ook met totaal andere spelers per helft
3 -1
3*stars*3
Wtf!?
0 -1
Toeschouwer
ik hoorde afgelopen jaar iedereen roepen nu
komt er een lichting aan.
0 -5
Ozymandias
Leuk geprobeerd Toeschouwer maar van de grootste talenten van die lichting (Salah-Eddine, Brobbey, Gravenberch, Hansen, Rensch en Ünüvar) deed in de eerste helft alleen Salah-Eddine mee. In de tweede helft kwamen Hansen, Rensch en Ünüvar erin en wat gebeurt er? Ajax scoort direct drie keer!
4 0
Bky
Ja, niet dan?
2 0
Hollister
Gaat lekker bij de onder 19... net als de onder 17, Jong Ajax en Ajax1... lekker consistent.. alle teams krijgen heel wat goals tegen momenteel... misschien dat onze filosofie "aanvallend voetbal spelen" ook even wat aandacht kan schenken aan het onderdeel verdedigen... niet te geloven man hoeveel tegengoals bij iedere wedstrijd
1 -8
ajaxxcied4life
Stel je niet zo aan man.
3 0
Vlieske
Ssstsssss. Komt door het doorschuiven. Het gaat geweldig met de jeugdopleiding.
0 -8
Ozymandias
Vreemd he dat de o19 het in de eerste helft minder deed zonder bijna alle grote talenten van de 2001-2003 lichtingen? In de tweede helft komen een paar van de toptalenten van deze lichting (Hansen, Rensch en Ünüvar erin) en direct gaat het veel beter.
3 -1
Ajaxfan16
Jaaa boehoe we kunnen de club maar beter opheffen. Man het is een fucking oefenwedstrijd, het is maar waar je je druk om maakt.
2 -1
BRAMHOUTEN
Ik heb jou werkelijk waar nog geen positieve reactie op dit forum zien zetten. toen het vorig jaar goed ging hoorde en zagen we je niet hier, en nu kom je weer uit je holletje te voorschijn. wat een kut leven moet jij hebben zeg
5 -2
Hollister
Ik constateer slechts en beperk me tot datgene wat ik zie ... dat zouden eens meer mensen moeten doen ipv steeds die roze bril opzetten... We hebben zelfs een fantastische jeugd en heel veel spelers zijn idd (steeds sneller ) vervroegd doorgeschoven... maar mijn opmerking is toch wel een terechte constatering of zie jij dat anders? Week geleden nog 5-6 tegen Inter
0 -1
HZMKK
Ben het volledig met je eens. Kritiek kunnen velen hier niet tegen......
0 -2
FrankBeton
Twee accounts jochie??
2 0
BRAMHOUTEN
Ik reageerde op vieske of heb jij dezelfde account? Ik word moe van degene die alles negatief zien. en ja je mag best kritisch zijn .maar zeiken om te zeiken is voor sommige een favouriete hobby hier
3 0
Ozymandias
Hahaha, nu heb je iets uit te leggen Hollister...
4 0
AFCAU
Wtf is dit dan?!
0 0
amthree
Ban de beek mist ajax apoel...
0 0
FlyingDutchMan
Wat dan
0 0
amthree
Spierblessure.
1 0
3*stars*3
Wel weer typisch PSV en het begint vroeg.
1e goal, Schot vanaf afstand.
2e goal, (typisch PSV) snelle uitbraak.
3e goal, na een scrimmage.
2 -1
Fluitje
En natuurlijk #waanvandedag
0 0
Fluitje
#TenHagweerin
1 0
Gooseman
Ennuhmmm. 2-2
0 0
fc Barcelona_ke
Rasmussen is net bij ajax en heeft al veel doelpunten gemaakt... grootst talent sinds eriksen?
2 0
wolterx
Fischer was op die leeftijd beter dan Eriksen bijvoorbeeld, die jongen was echt belachelijk goed toen.
6 -1
Ozymandias
Ik vond Eriksen beter in zijn eerste seizoen in de jeugdopleiding van Ajax. Ik had sinds Sneijder niet meer een talent met zo veel balgevoel bij Ajax gezien. Fischer was enorm doelgericht maar qua voetballend vermogen een stuk minder dan Eriksen op die leeftijd.
3 0
fc Barcelona_ke
Hij liet ook zien bij fc kopenhagen.. fischer was te vroeg vertrokken en komt grote mond over zn tijd bij ajax.. bij middeslesbrough wist hij geen basisspeler veroverd
0 0
maikelklaassen
bull fackin shit, eriksen werd voordat ie bij Ajax was al de nieuwe Laudrup genoemd
1 -9
wolterx
Fischer op de Next Gen haalde een bizar hoog niveau, het jaar dat Ajax finale haalde was hij bij vlagen niet te stoppen. Is ook topscorer aller tijden van Denemarken o17 (20 goals) bijvoorbeeld, op die leeftijd was hij echt hét talent. Begon ook zeer sterk bij Ajax.
6 -1
3*stars*3
Kan mij nog een jeugd EK herinneren en day was in de zomer voordat hij naar Ajax kwam.
Toen was Fischer echt een genot om te zien.
Speelde toen ook als 10.
Die spits stond ook bekend als toptalent en stond in belangstelling van Ajax.
Ff zijn naam kwijt maar was een mlange donkere jongen.
0 0
wolterx
Zohore neem ik aan.
1 0
3*stars*3
Klopt!
Naam ff gegoogled en dit is hem.
Zag dat hij van Kopenhagen naar Fiorentina ging en daarna een hele rij clubs.
0 0
oxxer
Ik heb een wedstrijd gezien van dat Deense elftal waarin o.a. ook Lucas Andersen en Kenneth Zohore speelden, het neefje van Drogba. Die stond ook in de belangstelling van Ajax, allemaal grote talenten, alleen geen van allen door allerlei redenen vooralsnog niet gered. Fischer speelde die wedstrijd geweldig in de spits vlak voordat hij naar Ajax kwam.
0 0
Gooseman
Voordat je een reactie plaatst, kijk ff op wie je reageert. Wolter staat volgens mij bij iedereen in de top 3 van meest gewaardeerde leden.
3 0
Cisco2
De enige van wie zijn posts inhoudelijk goed zijn en informatief.
0 0
ajaxdordtt
Klopt, hij staat net achter mij op de 3e plek.
0 -4
Gooseman
Jij staat bij mij op dezelfde plaats als Dordrecht ;-)
6 0
ajaxdordtt
Haha lekker pik
3 0
Koningtoto
Dit zeg je tegen iemand die elk weekend iedere wedstrijd staat te kijken he? Die heeft er wel een beetje kijk op.
3 0
wolterx
Elk weekend is veel teveel credit, haha.
1 0
TNS
Is Fitz-Jim nog steeds geblesseerd bij O17?
0 0
trodat4030
Ja, vorige week gaf hij aan dat het 3 a 4 weken zou duren.
0 0
Bky
Deze niet winnen is #TenHagOut.
3 -4
Mokum_32
Jol is voor minder ontslagen !
1 -1
geDaante
Jol had nooit aangenomen mogen worden natuurlijk, wat een farce was dat.
1 0
Bky
Ook al zo'n misser van Overmars.
1 -1
oxxer
Alle ballen op Suarez, maar wel bedankt voor Pantelic.
0 0
Jojo45
Hopelijk wordt het een fijne avond woensdag, iedereen loopt ajax af te zeiken , naar 1 slechte wedstrijd. Gullit, derksen, enz enz.
4 -3
ajaxdordtt
1 slechte wedstrijd?
0 0
Vlieske
5 slechte wedstrijden heb ik al gezien. 2 keer paok. Apoel, vitesse en psv
2 -7
Jojo45
Jij bent geen ajax fan , dat merk je zo, dus wegwezen hier, psv en feyenoord , voetballen geweldig zeker.
2 -2
geDaante
Ga je nou werkelijk Ajax afzetten tegen PSV en Feijenoord?

Vlieske legt de lat hoog, en terecht. En doe niet zo kinderachtig met je jij bent geen Ajax fan. Juist echte Ajax fans willen dat er het maximale uit wordt gehaald, en dat Ajax des Ajax is.
1 0
Knalpot
Okay dan Vlieske is niet zo realistisch. En daar ken ik er hier nog wel een paar van.
1 0
ajaxdordtt
Lekker relevant. Die worden toch ook afgezeken door Derksen enz?
1 -2
Jojo45
Derksen zeikt iedereen af. Was middelmatige 4 klas voetballer. Praatjesmaker net als ,,weet je wel,
3 -1
ajaxdordtt
Jij bent echt goed in discussieren, je wijkt helemaal niet af van je punt ofzo. Complimenten.
1 -3
Jojo45
Wil we discusieren, maar ajax voetbalt niet echt slecht. Maar afzeiken zoals derksen, die lult maar uit alle windhoeken. Donderdag is het weer hosanna.
1 -1
ajaxdordtt
Niet echt slecht? Wauw.
1 -2
Jojo45
En let op marin , die komt er wel, hoop dat je het toegeeft voor de kerstdagen.
0 -1
ajaxdordtt
Ik neem het juist heel de tijd op voor Marin. Blijf nou eens bij je punt.
0 0
Gooseman
Graag jaartal erbij aub.
0 0
ajaxdordtt
Alleen nog maar slechte inderdaad. Vvv was ook niet goed. Psv als enige wel.
1 0
Knalpot
Met ons spelletje tegen zulk soort handbalverdedigingen is het niet een ABC-tje dat je altijd maar een goede wedstrijd kan spelen. Zeker niet de hele wedstrijd. De 2e helften tegen PAOK en VVV waren op zich prima met slechte momenten. Tegen Vitesse speelde je ook helemaal zo slecht nog niet en hadden we vooral de pech dat Pasveer de wedstrijd van zn leven keepte. Win je die wedstrijd met 2-4 of 2-5 dan hoor je niemand erover dat het slecht was. Het is vooral selectief geheugen van veel fans hier, er zijn er ook maar weinig hier die een wedstrijd 2x bekijken zodat ze een objectief oordeel kunnen vellen over een wedstrijd, als je alleen maar vanuit je emotie gaat lopen reageren dan is een wedstrijd altijd slecht als het resultaat wat minder is.
0 0
Knalpot
Met ons spelletje tegen zulk soort handbalverdedigingen is het niet een ABC-tje dat je altijd maar een goede wedstrijd kan spelen. Zeker niet de hele wedstrijd. De 2e helften tegen PAOK en VVV waren op zich prima met slechte momenten. Tegen Vitesse speelde je ook helemaal zo slecht nog niet en hadden we vooral de pech dat Pasveer de wedstrijd van zn leven keepte. Win je die wedstrijd met 2-4 of 2-5 dan hoor je niemand erover dat het slecht was. Het is vooral selectief geheugen van veel fans hier, er zijn er ook maar weinig hier die een wedstrijd 2x bekijken zodat ze een objectief oordeel kunnen vellen over een wedstrijd, als je alleen maar vanuit je emotie gaat lopen reageren dan is een wedstrijd altijd slecht als het resultaat wat minder is.
0 0
HilversumNoord
Gaan we nog wat doen? Wordt er nog wat aan dat zwakke middenveld gedaan? Loopt er dan niets in de jeugd rond? Je hebt genoeg ervaring die de jonkies mee kan nemen. Dat hebben ze bij de lampies weer goed gedaan. Daar lopen weer wat grote talenten rond. Bij ons worden ze op de bank gezet omdat we geen risico durven nemen. Ten Hag toch een matige trainer. Want juist nu moet je wat neerzetten...
1 -6
Willem410
Het is toch wat, iemand die Ajax na 5 jaar weer aan een kampioenschap helpt, voor het eerst sinds 2002 de dubbel pakt, voor het eerst sinds 2010 Ajax eindelijk weer is een voorronde CL door laat komen en Ajax voor het eerst sinds 1997 naar een halve finale CL loods nu 3 maanden later een matige trainer durven te noemen.
8 -4
ajaxdordtt
Dat was Frenkie hoor, niet ten Hag.
2 -4
Knalpot
En Schreuder natuurlijk!
1 0
Gerard36
alleen mensen die het niet begrijpen vinden ten hag nu ineens een matige trainer.
2 -3
ajaxdordtt
Alleen mensen die het niet begrijpen vonden ten Hag ineens een goede trainer.
3 -5
Koningtoto
Nee jij hebt gelijk. ten Hag kan er niks van. Al zijn resultaten als trainer doen er niet toe. Bij Ajax niet en bij utrecht niet. Jij hebt de wijsheid in pacht, daar kan geen twijfel over bestaan.
2 -1
ajaxdordtt
Fijn dat we het daar over eens zijn.
1 -4
PJSM
Hebben we Olmo inmiddels als vastgelegd?
2 -5
geDaante
Jij wil dat Ajax definitief een koopclub genoemd kan worden?

Na hoeveel miskopen die ook nog eens veel betere jeugd in de weg lopen is het weleens klaar?
0 -1
Antafca
denk dat overmars wacht tot de voorrondes voorbij zijn? andere verklaring zou ik niet weten
2 -1
Vlieske
Waarom we hebben noa lang toch? Ga aub naar psv als je alleen maar aankopen wilt.
3 -4
marrene
Wat zei je vorig jaar na de komst van Blind en Tadic?
Ben benieuwd wat je zegt als de resultaten tegenvallen. Dan is het weer Marc Netto. Wil je op niveau blijven meedoen is investeren in kwaliteit een must. Jeugd is prima als ze er klaar voor zijn. Zie nu Dest. Van de rest is Lang een speler die je dit seizoen mag verwachten. De rest absoluut nog niet. Anders pleeg je ook roofbouw op die jongens. Is niemand mee gebaat.
2 -1
Vlieske
Dat waren buitenkansjes. Wat heeft olmo op het hoogste niveau bewezen. Hij speelt bij Zagreb! Heeft een leuk toernooitje gespeeld. Wat zegt dat? Hoeveel spelers van jong oranje dat Europees kampioen is geworden hebben het gemaakt? Dus een jonge gast halen voor ruim 20 miljoen terwijl je zelf genoeg talenten hebt.
3 -1
ajaxxcied4life
EIN DE LIJK! Olmo zal best een prima speler zijn maar dat was Denis Suarez ook bijvoorbeeld. Er is geen enkele garantie dat Olmo op een hoger of ander niveau net zo goed presteert.
1 -1