'Vraagtekens rondom SuperCup-duel Ajax O19 - Feyenoord O19'

BVeenstra, 23-08-2019 om 09:05, 14977 views, RTV Rijnmond |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

RTV Rijnmond meldt vrijdagochtend dat het nog maar de vraag is of de SuperCup-wedstrijd tussen Ajax O19 en Feyenoord O19 van zaterdag 31 augustus doorgaat. Rondom deze wedstrijd zijn er volop vraagtekens. Zo is het nog niet bekend of het duel toegankelijk is voor publiek.

Feyenoord zou op dit moment een wedstrijd met publiek op Sportpark de Toekomst niet zien zitten. Eerder dit jaar, op 25 mei, werd een competitieduel tussen beide teams nog gestaakt na ongeregeldheden op de tribune. De eindverantwoording voor de organisatie rondom het SuperCup-duel ligt bij de KNVB. De voetbalbond heeft tegenover RTV Rijnmond laten weten dat er nog een besluit moet worden genomen of er wel of geen publiek aanwezig mag zijn bij de wedstrijd. De clubs hebben tot nu toe niets van de bond gehoord.

Eerder dit jaar ging het, zoals geschreven, mis bij een wedstrijd tussen beide teams. Na voorafgaand overleg nam Feyenoord enkele familieleden van de spelers mee. Ajax had Feyenoord van tevoren laten weten dat er 'doelgroepsupporters' aanwezig zouden zijn om de sfeer te verhogen. Uiteindelijk waren er ook leden van de harde kern van Ajax aanwezig en nadat er geprovoceerd zou zijn vanuit Rotterdamse kant rende een deel van de harde kern op de tribune af waar de Rotterdamse fans zaten. Tot een handgemeen kwam het uiteindelijk niet.

Feyenoord wilde het duel verder spelen, maar dan wel zonder publiek. Volgens de Rotterdamse club wilde Ajax O19-trainer John Heitinga de Ajax-fans niet van het complex sturen en zodoende werd het duel gestaakt. De wedstrijd werd uiteindelijk zonder publiek uitgespeeld. Bij Feyenoord overweegt men om duels tussen Feyenoord O19 en Ajax O19 in De Kuip te laten spelen.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
FreddyAX
Dan spelen we dat potje toch niet, het was ook een wanvertoning wat zich vorig jaar afspeelde bij beide wedstrijden tussen Ajax en Feyenoord.
De rivaliteit is doorgeslagen naar een wederzijdse haat, heel jammer maar dan moet je in het belang van spelers en staf geen risico's nemen.
1 -1
MarcelvTol1971
Gewoon in de Arena want dan is het nog enigzins in de hand te houden.
Op de Toekomst weet je bij voorbaat al dat het fout gaat aflopen.
0 -1
Redrum
Kan iemand mij uitleggen waarom Dirk Kuijt als trainer van de 019 er als een idioot bij loopt? Zijn er nog meer trainers die een hoog opgetrokken trainingsbroek dragen met daaronder voetbalschoenen? Wil hij altijd de optie open houden om zichzelf in te brengen ofzo?
0 -1
ReinBurg
Kakkies zeiken alweer volop over die familie toestanden van die laatste wedstrijd de aanstellers
0 -1
MarcelvTol1971
Vond jij het normaal dan wat daar gebeurde ?
1 -1
AjaxPassion
Wat gebeurde er dan?
0 -1
Ruff Rhythim
Waarom wordt er in dit land vooral bij voetbalwedstrijden toch altijd eerst gekeken hoe we iets niet kunnen organiseren voordat we kijken hoe we iets wèl kunnen organiseren?
5 0
ajaxdordtt
Wat een kneuterig land zijn we ook he? In Engeland, waar echte hooligans lopen in plaats van die padvinders bij ons, kunnen alle beladen wedstrijden gewoon met publiek gespeeld worden. Iedereen zit gewoon dicht op het veld.

Hier kunnen ze al 15 jaar de klassieker niet toegankelijk maken en zijn zelfs de jeugdwedstrijden nu reden voor totale paniek.
4 0
MarcelvTol1971
Nee klopt en hoe komt dat ?
In Engeland zijn niet zoveel rellen meer omdat de straffen daar hoger liggen dan hier.
Hier wil geen club zich eraan wagen dus dan hou je dat dit soort doorgesnoven randdebielen de dienst uitmaken.
0 -1
Spectre
Die wedstrijd moeten ze (helaas) maar gewoon in de JC ArenA of de kuip spelen op een voor supporters onbekend tijdstip en datum, het is jammer maar niet anders.
2 -1
tyzinho
Knvb heeft een mooi complex in Zeist. Laten ze het daar spelen.
3 0
Illegaal
Wat zijn wij een achterlijk land... leeghoofdige sneuzels die bij de "groep" willen horen maken alles kapot.


Ik zou zeggen, sla die gasten die de boel verzieken half kapot zodat ze wel nadenken voor ze weer heibel schoppen omdat iemand voor de voetbalclub feyenoord of Ajax is.

Stelletje domme leeghoofden... het is maar een spelletje genaamd voetbal... het moet gewoon afgelopen zijn dat domme leeghoofden alles verpesten voor de normale mens en de grote massa.

Ook niet praten met die gasten wat laf links Nederland altijd doet met de aso,s, praten lost niks op en heeft nooit wat opgelost bij aso,s die moet je gewoon hard aanpakken.

Blijven ze dan alsnog ellende veroorzaken dan pak ze de uitkering af en dat ze maar zien hoe ze in leven blijven en als ze werken dan zorg dat ze hun baan verliezen, zitten ze op school dan schop ze eraf.... egaal hoe maar pak ze aan
3 -7
ram
Hilarisch hoe dom en agressief je zelf uit de hoek komt, terwijl je deze mensen "leeghoofden" noemt. Dat zijn het overigens ook hoor. Mij volgens mij ben jij niet heel veel beter.
0 0
insectenverdelg
Dim jij in als jou uitkering afgepakt wordt?
0 0
AjaxPassion
Haha wat een taal sla je uit gap. Zo te lezen ben je zelf geen haar beter.
2 0
trodat4030
Dus jouw oplossing tegen geweld is....... geweld.
2 0
Red Devil
Dat laffe tuig ken je beter in een container op de bodem van de Atlantische Oceaan neerzetten want dat is voor de clubs en de belastingbetaler het beste en het ruimt lekker op ook.
0 -2
Juichtoon
Rotterdam probeert deze misstap van Ajax nog maar eens uit te buiten. De eigen misdragingen 4 weken ervoor ook bij 019 blijven zo buiten beschouwing. Ook over de 'inval' van Fnoord fans bij een amateurclub in Amsterdam 5 dagen ervoor komt weer niet in beeld.
18 -2
TontoKarnaggel
Inderdaad, lekker in de slachtofferrol kruipen. Och heden, het arme sympathieke feyenoord durft niet naar het boze gemene Amsterdam.
Laten ze zich daar maar eerst eens druk maken over hoe hun hun gasten ontvangen, nog nergens zo een agressief en associaal sfeertje meegemaakt als in de kuip. Maar dat is dan opeens weer het ozo trouwe en fantastische legioen. Whatever....
5 -1
AjaxPassion
Precies, er is helemaal niks gebeurd op de toekomst. Een paar provocerende pubers die werden geïntimideerd door een stel hooligans met een ietwat klein plassertje.

Ze hadden de Ajax hooligans ook nooit naast de Feyenoord supporters moeten zetten, maar aan de andere kant van het veld. Dan was er al helemaal niks gebeurt. Enorm domme fout van Ajax.
5 -4
Tecmessa
En maar recht lullen wat krom is. Wat een bord voor je kop. Nu is het de schuld van Ajax dat ze Ajax hooligans naast de Feyenoord aanhang neerzette? If anything is het de schuld van de clubs dat ze dit soort hooligans blijven tolereren en ze niet gewoon zelf levenslange stadionverboden opleggen. Als jij onze club niet kunt supporter zonder van de tegenstander af te blijven (en ja daar hoort intimidatie ook bij) dan heb je niets bij onze club te zoeken.
6 -4
Juichtoon
Het gaat om het complete beeld. En jouw oplossing is slechts in theorie haalbaar. Dat kan een club toch nooit controleren.
Wordt lid van een politieke partij en regel de voetbalwet.
2 0
1eringzuid2
De voetbalwet is er al jaren. Seizoenkaarten met pasfoto's en al. Uitwedstrijden die je alleen kan bezoeken met uitkaart en combiregelingen. Maar zoals met zoveel in Nederland met al zijn wetten en regeltjes, schort het aan handhaving! Zo moeilijk is het niet. Ga je voetbalgerelateerd over de grenzen, kom je er niet meer in. Dat met meldplicht gekoppeld, probleem opgelost.
0 0
Illegaal
Theorie is niet belangrijk... als de praktijk maar goed
is...

Je moet niet meer praten en ook niet meer onderzoeken, er moet gehandeld worden anders gebeurt er niks.... compleet beeld??... hou op met die onzin praat... handelen en niet praten!
0 -5
AjaxPassion
Wat let je?
0 0
Illegaal
Tecmassa, Degene die bij jou de minnetjes zetten zijn de leeghoofden onder ons.
0 -5
AjaxPassion
Je komt erg wereldvreemd over op deze manier en je maakt het veel groter dan het is. Lekker meegaan in de sensatie die er wordt gemaakt in de media. Je belicht het ook lekker van 1 kant, of blijf jij de rust zelve als je wordt uitgedaagd? Bij IEDEREEN is de maat op een gegeven moment vol en bij een hooligan is dat nou eenmaal iets sneller. Dat had Ajax moeten inschatten.

Natuurlijk is dat een enorm domme fout van Ajax. Er zijn vaak genoeg fanatieke Ajaxsupporters/hooligans aanwezig op de toekomst en er gebeurt eigenlijk nooit iets. Dit incident had ook simpel voorkomen kunnen worden door Ajax, zeker ook omdat er altijd extra sentiment is bij wedstrijden tussen Ajax en Feyenoord. Mijn simpele oplossing was voldoende geweest. Als dat was geëscaleerd dan had je w.m.b. andere maatregelen kunnen nemen.

Levenslange stadionverboden? Voor wat? Welk strafbaar feit?
2 -1
Illegaal
Waarom?... om het veroorzaken van ellende bij een spelletje, als jij je niet kan gedragen dan hoor je nooit meer thuis bij een evenement of voetbalwedstrijd.


Het moet afgelopen zijn met aso,s blijven tolereren, wat menen die domme leeghoofden wel wie ze zijn?
1 -1
AjaxPassion
Ik zou zeggen, doe er wat aan. Want je kunt het zo mooi vertellen allemaal. Zoals hierboven ook al aangehaald. Voor welk strafbaar feit?

Ik ben het ergens zeker met je eens, maar zo werkt het gewoon niet.
0 0
afcas
Jij wordt hier toch ook nog gewoon getolereerd?
1 0
AjaxPassion
Haha
0 0
Tecmessa
Of miste ik een sarcastische ondertoon, ik twijfel!?
1 -2
AjaxPassion
Nee.
0 0
Bramzel
Hoezo in de Kuip? Ajax onder 19 heeft de dubbel gewonnen, maar dat RTV Rijnmond dat meldt begrijp ik dat was toch ook die omroep die op de open dag commentaar liet inspreken door de supporters van de 6-2 overwinning. Zoals hieronder al wordt aangegeven mocht het niet anders kunnen dan maar zonder publiek, maar wel Ajax onder 19 de wedstrijd thuis laten spelen.
1 -1
trodat4030
'Bij Feyenoord overweegt men om duels tussen Feyenoord o19 en Ajax o19 in De Kuip te laten spelen.'

Hier bedoelt men gewoon de competitiewedstrijd in Rotterdam en eventueel een bekerwedstrijd als we elkaar loten, niet meer, niet minder. Het gaat niet over de supercup.
3 0
Bramzel
Oké dat heb ik dan verkeerd begrepen, maar dan nog Ajax hoort toch gewoon bij een thuiswedstrijd thuis te spelen.
0 0
trodat4030
Er wordt ook nergens gesuggereerd dat het elders gespeeld wordt. Op de app van de KNVB staat nog steeds Lokatie: Sportpark De Toekomst, hoofdveld, borchlandweg 18 Amsterdam.

De onduidelijkheid zit hem in het toestaan van toeschouwers en zo ja, welke toeschouwers en op welke manier (genodigden of niet). Persoonlijk zou ik het houden bij genodigden en dan niet een sfeergroep vd harde kern uitnodigen. Je kent je vaste jeugdwatchers wel als club, die kan je prima uitnodigen, dat zijn er geen duizenden maar een paar tientallen. Van de kant van Feyenoord houd je het (wederom) bij ouders en aanhang. Dat zijn doorgaans niet de mensen die problemen veroorzaken is mijn ervaring.
0 0
Juichtoon
In de jaren 80 werden wedstrijden van de A1 tussen Fnoord en Ajax altijd in de Kuip gespeeld. Ben er vaak bij geweest.
0 0
Lorenzo010
Niet dom geregeld de vorige keer, die doorgesnoven tokkies die zich misdroegen was het probleem.
Dezelfde kneus die ons in Londen ook al voor schut zette deed het nu klakkeloos weer, onbegrijpelijk.

Andere kant, als deze wedstrijd in 010 werd gespeeld was hetzelfde gebeurd aangezien je daar net zulke hersenloze heb zitten.

Vroegáh was voetbal nog voor de elite..
0 -5
Bky
Gewoon zonder publiek, er is meerdere malen bewezen dat dit met publiek gewoon niet kan.
1 -2
Illegaal
Nee dan pak je de gedragende mens die alleen om het voetbal komt ook.... er moet begonnen worden met hard en gewelddadig aanpakken van de leeghoofdige idioten die alles verzieken voor iedereen.

Waarom zou de normale mens zich moeten aanpassen aan de domme leeghoofd?
1 0
WZAWZDB14
ach je kan toch gerust ouders en familie van beide ploegen uitnodigen, gewoon gescheiden van elkaar zetten en paar extra beveiligers. Het was de vorige keer gewoon oliedom geregeld door ajax.
2 0
jaripettersson
Vrienden en familie hoef je ook echt niet te scheiden van elkaar.
3 -2
AjaxPassion
Maar hooligans en provocerende pubers wel. En die waren beide aanwezig.
0 -1
Illegaal
wee
0 0