Jong Ajax wint doelpuntenfestijn in Dordrecht

FinnDekker, 23-08-2019 om 21:50, 38472 views, AS |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Jong Ajax heeft vrijdagavond voor het eerst dit seizoen gewonnen. De beloften pakten drie punten uit bij FC Dordrecht na een doelpuntrijke wedstrijd. Voor rust stonden er al vijf namen op het scorebord. Namens Jong Ajax waren Victor Jensen, Nicolas Kühn, Jurgen Ekkelenkamp en Noa Lang (twee keer) trefzeker. Na drie wedstrijden staat de ploeg nu met vier punten op de achtste plek.

De eerste kansjes van het duel waren voor de Amsterdammers, die met Dani de Wit en Lang het doel onder vuur namen. Jong Ajax maakte zoals gewoonlijk het spel. Toch was het de thuisploeg die op voorsprong kwam. Na een corner voor Jong Ajax werd de bal verspeeld. FC Dordrecht was er razendsnel uit en scoorde via Jari Schuurman, die Kjell Scherpen met een stift verschalkte. Halverwege het eerste bedrijf kwam gelukkig voor de uitploeg echter snel de gelijkmaker. Een schot van Ryan Gravenberch werd niet goed verwerkt door doelman Daniël Breedijk, waarna Jensen profiteerde in de rebound.

Jong Ajax werd daarna langzaamaan steeds beter, terwijl FC Dordrecht steeds meer achteruit liep. Via Ekkelenkamp kwam de equipe van Mitchell van der Gaag een kwartier voor rust op voorsprong. Een corner werd verzilverd in de kluts via de voet van de middenvelder. Wederom niet veel later werd er weer gescoord. Lang vergrootte de marge met een leep balletje over de doelman. Jong Ajax kon echter niet lang genieten van die goal. Nog voor rust maakte Renny Smith de aansluitingstreffer, na een fout van Kik Pierie.

Na rust zag men al snel hetzelfde spelbeeld als voor rust: Jong Ajax voetballend veel beter, FC Dordrecht loerend op de counter. De eerste kans was opnieuw voor de bezoekers. Lassina Traoré omspeelde de doelman en leek te scoren, maar zijn bal werd gekeerd op de lijn. In de tegenstoot werd de thuisploeg ook gevaarlijk met een kopbal die net naast ging. Een kwartier voor tijd werd uiteindelijk toch het gat geslagen door de Amsterdammers. Na een goal van invaller Kühn en een prachtige treffer vanaf de zijlijn van Lang stond Jong Ajax op vijf treffers.

Het verzet van FC Dordrecht was daarna gebroken. Jong Ajax voetbalde, in tegenstelling tot de maandag ervoor tegen NEC, de wedstrijd zakelijk uit. Brian Brobbey probeerde tot slot met een kopbal in de laatste minuten zijn korte invalbeurt te bekronen met een doelpunt, maar het bleef bij 2-5.

Opstelling FC Dordrecht:

Ten Hove; Montsma, Breedijk, De Abreu, Ormonde Ottewil; Kok (Green 70'), Schuurman, Smith; Erkiling (Vicario 47'), Marques, Cijntje.

Wissels FC Dordrecht:

Stoskovic, Amadin, Vicario, Green, Gronsveld, Hogesteger, Van Leeuwen, Lewis, Schalekamp, Smeulers.

Opstelling Jong Ajax:

Scherpen; Ter Heide, J. Timber, Pierie, Kemper; Ekkelenkamp (Taylor 61'), Gravenberch, De Wit; Jensen (Kühn 67'), Traoré (Brobbey 81'), Lang.

Wissels Jong Ajax:

El Maach, Solomons, Q. Timber, Kühn, Taylor, Brobbey, Mendez, Thethani.

Doelpunten:

1-0 Schuurman (17')
1-1 Jensen (25')
1-2 Ekkelenkamp (31')
1-3 Lang (41')
2-3 Smith (44')
2-4 Kühn (75')
2-5 Lang (78')

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Toeschouwer
Noa Lang kan beter weg gaan bij Ajax.
Ten Hag gaat Promes niet op de bank zetten,
wat eigenlijk wel moet. Als hij moet kiezen
tussen Lang en Promes.
Promes kost 20 miljoen en Lang kost niks.
Maar zo gaat het vaker bij Ajax.
0 -4
JPM
Ha lampie!
1 0
Ozymandias
Dat las je hier vorig seizoen over Labyad ook. Ten Hag heeft al aangetoond niet te kijken naar wat een speler heeft gekost maar naar de kwaliteiten die hij heeft. Daarbij zat Promes toch echt meestal op de bank de afgelopen weken maar volgens "Toeschouwer" gaat Ten Hag hem niet op de bank zetten...
1 0
geDaante
Helaas heeft hij niet het oog voor die kwaliteit of de juiste individuele kwaliteiten.
Lang functioneert beter op linksbuiten dan Promes in deze speelwijze.

Lang brengt veel meer op 10 dan Dani de Wit.

Toch kiest hij niet voor Lang, maar voor Promes en De Wit. Pas als zij óók wegvallen, krijgt Lang misschien een kansje.
0 -1
Ozymandias
Heeft Ten Hag dat niet? Volgens mij heeft hij dat heel goed. Daardoor zag hij in dat hij het team vorig seizoen om De Jong heen moest bouwen en daardoor Schöne een basisplaats kreeg en Vd Beek naar '10' verschoof. Veel van ons hier op AS (inclusief jij en ik) volgen het absurd dat Vd Beek op '10' werd gezet maar Ten Hag had dat heel goed gezien.
0 0
Toeschouwer
We gaan het zien en spreken mekaar snel weer.
0 0
Ozymandias
We hebben het al gezien, Promes zit tot nu toe vaker op de bank dan niet terwijl jij schreef dat hij niet om de bank zal worden gezet. Je dat dus al ongelijk voordat je het uberhaubt schreef.
0 0
geDaante
Hij bedoelt dat Lang steeds zal moeten banken voor Promes, Promes hoger in de pikorde staat, net als De Wit op 10. En dat is vooralsnog een feit. Ik zal ook niet raar staan te kijken als ie ook nog Ekkelenkamp eerder op 10 zet. Er moet natuurlijk wel gelopen worden!
0 0
Ozymandias
Dan moet hij dat schrijven want nu staat er heel iets anders. Er staat letterlijk dat hij Promes niet op de bank zal zetten terwijl hij dat wel heeft gedaan. Zoals hij vorig seizoen Labyad op de bank heeft gezet terwijl dat "zijn" aankoop was.
0 0
Toeschouwer
Jij ziet het goed 'geDaante' zo is het
nou een maal . Ten Hag houd van harde werkers zonder extra kwaliteiten.
0 0
Ozymandias
Inderdaad, al die harde werkers die er momenteel in de basis staan... oh wacht...
0 0
Matabroski
Wij moeten niet vergeten dat dit wedstrijd was wel tegen Dordrecht .
0 -5
altijdwelwat
Dat doet niks af aan de kwaliteit van de goals van Lang , daar druipt de klasse vanaf. Lang was in de voorbereiding ook bij 14 goals betrokken, waaronder alle 5 tegen Anderlecht. Is gewoon erg goed bezig verdiend een podium in de Arena , ipv op de Toekomst wat moet zo een jongen nog meer doen?
6 0
IkJijHijWijJullieZijnAjax
en assist. als je noah laat gaan ben je gewoon zo dom als het achterend van een varken.

goals en assists moet je nooit van de hand doen.uit dat soort spelers bestaan grote elftallen.
ik ben gesteld op erik, maar alleen dit begrijp ik niet van hem. waarom wacht hij zolang met het brengen van spelers?
er komt een punt dat je ze nodig hebt, wellicht in de cl of el, en daarnaast moet je denken aan een vloeiende overgang volgendjaar.
1 0
mcjc
Ik snap echt niet waarom Ajax 29 miljoen heeft uitgegeven aan Promes en Marin terwijl de zelf opgeleide spelers vele malen beter zijn. Echt ongelofelijk.
5 -5
IkJijHijWijJullieZijnAjax
deze spelers hebben even tijd nodig
promes heeft te lang gebankt, en marin speelt in een andere rol, en komt van nivo luik.

het tempo bij ajax is gewoon moordend, daar moet je echt naar toe groeien.
0 0
Bky
Huh? Maar op AS wordt altijd geschreeuwd om aankopen en "de jeugd is er nog lang niet klaar voor".

Wat is het nou?
2 -1
ElPistolero9
We kunnen inmiddels concluderen dat het aankoopbeleid volkomen kut geweest is deze zomer. 60 mio uitgegeven en je staat weer met Veltman in het centrum en je middenveld is een puinhoop.
0 -1
IkJijHijWijJullieZijnAjax
ajax heeft nog nooit fatsoenlijk verdedigend positiespel gespeeld met joey.
veltman communiceert gewoon niet en begrijpt het spelletje niet.
los van zijn matige en trage individuele acties die vaak kaarten oplevert, laat hij te vaak grote zones onbewaakt. of joey staat op een ongelukkig moment te hoog, of joey trekt te veel naar links richting de cv's. joey communiceert niet want hij ziet het niet, en joey laat aanvallers de achterlijn halen

je ziet aan alles dat de verdediging een leider mist zoals de ligt, die het spel kan lezen en aansturen.
onze "nieuwe" verdediging schuift voor geen meter in, en loopt ala ajax onder de boer naar achteren te verdedigen.
das opzich niet heel erg als degene die ernaast staat door heeft dat die bal door de tegenstander afgelegd gaat worden naar rechts voor het schot
0 -1
Ozymandias
Álvarez is nog niet eens geheel wedstrijdfit en mede daarom speelt Veltman. Het middenveld is een puinhoop omdat Ten Hag ze niet op de manier laat spelen die bij ze hoort. Dat heeft niets met het transferbeleid te maken.
1 0
IkJijHijWijJullieZijnAjax
hoe ga je alvarez wedstrijd fit maken dan? door hem 90 min op de bank te houden?
je mag toch wel verwachten dat erik hem iig een helft brengt.
ik denk dat hij geen vertrouwen heeft in alvarez
0 -1
Ozymandias
Door middel van trainingen en invalbeurten.
0 0
IkJijHijWijJullieZijnAjax
hoe ga je alvarez wedstrijd fit maken dan? door hem 90 min op de bank te houden?
je mag toch wel verwachten dat erik hem iig een helft brengt.
ik denk dat hij geen vertrouwen heeft in alvarez
0 -1
Ozymandias
Het juiste is altijd het tegenovergestelde van wat Ajax doet zodat we altijd kunnen zeuren.
0 0
HilversumNoord
Ja ongelooflijk. Ondanks zoveel geld hebben we toch ook weer zoveel kapitaalvernietiging. Ten Hag is te laf om jeugd in te brengen. Lang, de Wit, ekkelenkamp, schuurs. Als je die in dit ervaren elftal niet durft in te brengen dan is het kansloos voor deze jongens. Dat was de kracht van de jaren 90. Nieuw talent gewoon inbrengen. Zeker in de Eredivisie kan dat...
4 -3
EWJM
Dat Schuurs er opeens weer naast staat voor Veltman kan ik wel begrijpen, Ten Hag wil waarschijnlijk daar nu even meer ervaring hebben staan in deze wedstrijden van kwalificatie voor de CL die superbelangrijk zijn. Ben benieuwd wat er gebeurd daarna. Alhoewel Alvarez dan ook al wel klaar zal zijn, maar ik kan me voorstellen dat Schuurs dan weer boven Veltman zou kunnen staan.

Wel met je eens over Lang, ik had wel verwacht/gehoopt dat die wel wat meer minuten zou maken, als is het maar als invaller. Waar Schuurs tenminste nog wel de eerste paar Eredivisie-wedstrijden in de basis begon.
De Wit en Ekkelenkamp vind ik niet per se slecht, ze hebben kwaliteiten, maar ik vind ze tot nu toe niet beter of meer bijdragen dan de middenvelders die er nu in het eerste staan.

In ieder geval, ik ben het er uiteindelijk niet echt mee eens dat TH te laf is om jeugd te brengen, hij doet dat wel degelijk.
1 0
marwirtz
ETH moet voor mijn gevoel terug naar het elftal van vorig jaar en de plekken van de verdwenen spelers invullen. Ik
Zou schuurs naast Blind zetten Martinez op de plek van Schöne en misschien Ziyech op de plek van Frenkie. Huntelaar op de plek van Tadic.

Onana
Mazaraoui. Schuurs. Blind Taglifico

Ziyech. Van de Beek. Martinez

Tadic. Huntelaar. Neres
0 0
BlancoKanu
Gewoon even een vraagje; zou Ziyech niet kunnen spelen op de plek van de Jong? Niet dat hij 1 op 1 dezelfde speler is. Maar hij is wel iemand die het in zich heeft om een counter eruit te halen. Kan ook een prima paas geven. Moet mijn inziens dan alleen afleren niet meteen die pass te willen geven. Soms mag het namelijk minder risicovol.
Opstelling zou dan als volgt kunnen:
------------‐‐‐---‐---------‐‐Onana-‐-----------------------------‐
Mazraoui/Veldman‐--------‐Blind en Alvarez ‐--------‐Tagli
‐--------------‐Martinez‐------------Ziyech
‐----------------------------vd Beek‐----------------‐-------------‐
Neres------------------‐Tadic/Huntelaar‐-----------------‐Promes/Tadic
Ziyech kan bovendien een afvallende bal nog op goal poffen. Alvarez heb ik nog niet zien voetballen, zou wellicht nog kunnen wisselen met Martinez of met Schuurs. Had t er vandaag over met mn collega. Denk zelf namelijk dat Ziyech bereidt is meters te maken tegenwoordig. Bovendien iemand die t spel snel kan verleggen. En met n echte stofzuiger ala Martinez naast m moet t mogelijk zijn. Blind die de poppetjes van achteruit kan neerzetten.
2 -5
MVG
Als hij leert doseren wel. Maar ja, jij kent Ziyech, die wil van elke bal een toverbal maken. Dus dat betekent gewoon minimaal 30 keer balverlies per wedstrijd en dat is dodelijk op die positie. Hij staat niet voor niets rechtsvoor nu.
7 0
Matzet
In de eredivisie moet dat geen probleem zijn. Met Martinez als de dubbele 6 en Blind als LCV heb je voldoende corrigerend vermogen en spelers die complementair zijn aan elkaar. Wat nu mist is voetbal van achteruit.
Voor de CL wil je wat meer zekerheid misschien, maar Hakim is al zoveel gegroeid bij Ajax, dat ik hem ook het doseren wel onder de knie zie krijgen.
Dat risicovolle levert ook meer en mooiere aanvallen op. Ik vind ‘risico’ eerlijk gezegd ook wel wat slap gelul. Hoevaak is Frenkie wel niet met bal en al gaan rondwandelen door de eigen zestien? Iets meer vertrouwen in Hakim mag wel.
0 0
PeterVKV
Onder Bosz speelde Ziyech linkshalf met Schone op 6 en Klaassen rechtshalf. Inmiddels is Ziyech gegroeid als teamspeler en met een verdedigend betere 6 dan Schone achter hem (Blind, Martinez of Alvarez) en Donny op rechtshalf moet het kunnen.
0 0
DeWijsneus
Lijkt mij ook. Al het verdedigende werk wat hij ook nog eens op knapt... Daarbij zie ik geen andere oplossing bij Ajax dan spelen met een 6. Maar ja, nu Ten Hag nog. Wel grappig dat vaak de sleutel tot succes altijd op de 6 positie lijkt te liggen.
0 0
Redrum
Ik denk dat een middenveld met Martinez op 6 en Donny en Ziyech als halven daarvoor het beste uitpakt. Ook dan moet Ziyech de nodige meters maken en daar is hij zeker niet te beroerd voor.
3 -1
4-3-3
Eens, al zal Alvarez misschien uiteindelijk beter blijken te zijn op '6' in de zware potten. Marin kan dan zijn, volkomen logische, aanpassingsperiode op een verantwoorde mannier doorkomen. EtH heeft eigenlijk geen andere keus dan met de punt naar achteren spelen met de huidige selectie. Het hoeft niet eens per sé heel erg nadelig uit te pakken, maar in mijn ogen zal er sowieso iets moeten veranderen aan het systeem om de huidige selectie het beste tot hun recht te laten komen.
3 -1
Matzet
Ik denk het wel en roep het ook al een tijdje. Maar Ik vermoed dat we een van de zeer weinigen zijn.
1 -1
dumperPattiruhu
Tenue is zo wel mooi met een rode broek en rode sokken. Misschien een idee voor een 3e tenue.
1 -2
FrankBeton
Barst van het top talent in deze selectie
0 0
geDaante
Moet je ze wel opstellen. De Wit en Ekkelenkamp op het middenveld... ongelooflijk.
7 -1
korem
Dit zijn voor mij toch wel de Ajax spelers/talenten waarvoor je na het stadion komt ! Ik zie ze niet elke dag op training maar vind dat noa lang toch wel eens een kans moet krijgen, als dan een Dani de wit wel invalt ! Hopelijk gooien ze die jongen gewoon voor de leeuwen, want een Marin moet blijkbaar ook nog wennen en doet van alles fout waarom onze eigen jongens dan niet !
2 0
NouriVandeBeek
Noa Lang is niet het grootste talent ooit wat we hebben voortgebracht, maar ik hoop wel dat hij wat kansen gaat krijgen dit seizoen. Geen garanties dat die hem pakt, maar wel de meest constante speler van Jong Ajax al heel een jaar. Ook een goede voorbereiding gehad.
18 0
WZAWZDB14
Sommige spelers vallen ook pas echt op, zodra ze in het eerste spelen. Frenkie en matthijs bijvoorbeeld
0 0
Jaridebeste
Ben het helemaal met je eens.
1 0
LammertAlbertus
Zo zou ik Jong Ajax gedaan hebben
343
Kotarski
Ekkelenkamp Gravenberch Salah-Eddine
Lang
De Wit Taylor
Mendez
Jensen Ünüvar Kühn

433
El Maach
Ekkelenkamp Gravenberch Pierie Salah-Eddine
Mendez Lang Taylor
Jensen Ünüvar Kühn
0 -10
ram
What the fuck is dit... Compleet gestoord.
0 0
Ozymandias
Leg mij eens uit waarom je keer op keer beweert dat Gravenberch geschikt is als centrale verdediger? Welke kwaliteiten heeft hij daar vorens jou voor?
0 0
Keizer020
Lang>Promes?
8 -2
geDaante
Lijkt me al een paar maandjes duidelijk
2 -2
altijdwelwat
Noa Lang laat na een fantastische voorbereiding weer zien waarom Ajax never nooit een koopclub moet worden. Met eigen jeugd is Ajax groot geworden, voor dit soort jongens koop je een kaartje. De klasse en kwaliteit druipt er vanaf , 2 Wereldgoals en een knappe assist. Hopelijk krijgt hij een eerlijke kans want die verdiend hij , ik ben ook fan en al wat Lang(er) dan vandaag.
11 0
HilversumNoord
Amen, maar dat komt omdat je 3 mannen geen risico willen nemen en omdat we veel geld hebben. Maar wat we nu dien is kapitaalvernietiging. We kopen troep en aanstormend talent mag op vrijdagavond voetballen. Onder Ten Hag had de Ligt nooit een kans gehad. Schijtbak
1 -3
Jaridebeste
Ik ben het helemaal met je eens maar wanneer zou hij die kans krijgen dan? Hij zit regelmatig niet eens bij de selectie. Ajax wordt zo langzamerhand namelijk wel een beetje een koopclub. En ik vind dat erg jammer.
3 0
geDaante
Waarom krijgt aankoop Promes, die minder is, dan de voorkeur? Hoeveel moet Lang wel niet doen om een kans te krijgen?
8 0
Ozymandias
In de tweede helft van vorig seizoen leek het kwartje bij Lang te vallen dat hij ook als de bal niet in zijn buurt is zichzelf bij het spel moet betrekken en dat als hij de bal verliest hij direct mee moet doen in de omschakeling. Het voetballende vermogen had hij sowieso al en nu dat kwartjes is gevallen komt hij qua niveau dicht in de buurt van een basisplaats. Het is voor hem zonde dat Ajax momenteel zoveel goede aanvallende spelers heeft doordat Promes werd gekocht als vervanger van Ziyech en/of Neres maar beide spelers bleven.
2 -2
geDaante
Het is voor hem zonde dat Ten Hag er zit, die Promes totaal onterecht boven Lang plaatst. Hij Lult ook maar wat met zijn ‘kansen krijg je niet, die moet je verdienen’. Lang heeft de hele voorbereiding zowat uitgeblonken.
6 0
Ozymandias
Ik denk dat elke hoofdtrainer Promes boven Lang zou plaatsen. Zeker in de eerste maanden nadat een speler is gekocht. Dat Ten Hag talenten snel de voorkeur geeft boven aankopen heeft hij vorig seizoen bewezen door Labyad nauwelijks speeltijd te geven.
1 -1
altijdwelwat
Dan moet je deze jongen laten gaan , die kan je niet nog een seizoen op dit niveau laten voetballen. Daarnaast vind ik Lang in alles veel meer een Ajax voetballer dan Promes , betere balbehandeling, minder voorspelbaar, meer oog voor de combinatie en medespelers.
9 0
JanTa
Dat laatste doelpunt van Lang was er 1 om in te lijsten. Voor de rest, er komt langzaam vorm in dat elftal.
3 0
VoorAltijdNummer14
Noa Lang is echt zo'n heerlijk typische Ajax speler. Ook gewoon een hartstikke leuke jongen die goed ligt in de groep bij 1. Mensen konden zich maar niet over zijn accent en straat imago heen zetten. Aan zijn voetballende kwaliteiten en mentaliteit ligt het zeker niet hoor! Gaat ook zeker nog kansen krijgen. Ten Hag is altijd zeer te spreken over hem en op deze manier kan ie ook niet om hem heen. Ga zo door topper! Ik ben fan!
8 -1
Ar
Een geweldig doelpunt van Lang, twee prima combinatie goals, en opvallende: twee niet buitens op de buitenposities.
1 0
DaarHoordenZijEngelenZingen
Of topic: bij veronica inside zeiden ze dat psv die nummer 11 van apoel moet kopen. Al-Taamari heet hij volgens mij. Ik vond hem ook heel goed spelen. Vraag me af hoeveel zo’n jongen kost?
3 0
ajaxdordtt
Helemaal niet opportunistisch ook.
9 -1
DaarHoordenZijEngelenZingen
Het lijkt me wel een jongen met talent. Elke aankoop is een risico maar zou zo €10M voor hem durven neertellen.
0 -4
ajaxdordtt
Ja het zag er erg goed uit. Maar 10m neerleggen op basis van 1 wedstrijd is natuurlijk idioot. Dat hebben ze bij Kristensen ook gedaan denk ik.
4 -1
ajaxdordtt
Pierie afzeiken is wel makkelijk weer. Een verdediging met Kemper en ter Heide, dat gun je niemand.
4 -3
Ozymandias
Inderdaad, wanneer een speler voor 5 miljoen wordt gekocht mag je best af en toe aanwijzen dat hij bepaalde zwakke punten heeft. Het is alleen zo kinderachtig om die keer op keer te benoemen als hij een fout maakt. Hij zal nog wel een tijdje fouten blijven maken want zo snel verbetert een speler niet. Schuurs werd door veel van dezelfde mensen vorig seizoen ook al afgeschreven en die komt inmiddels in de buurt van een basisplaats bij het eerste.
8 -4
Redrum
Eindelijk weer eens een lekkere overwinning van jong-Ajax. Daar kan ik dan toch wel weer van genieten. Dordrecht is wel echt brandhout natuurlijk, maar toch.
6 0
Flipper33
Kuhn heeft volgens mij nog een betere techniek dan Olmo snap Ajax niet dat zie die jongen geen kans geven bij jong Ajax spelen lijkt me niet echt motiverend
2 -8
Ozymandias
Kühn komt pas in actie wanneer de bal bij hem in de buurt komt. Dat is iets waar veel spelers van zijn leeftijd problemen mee hebben maar het is wel iets wat hij moet verbeteren voordat hij in aanmerking komt voor het eerste. Ik denk dat van de spelers van Jong Ajax (als ze al zo gelden) deze seizoenshelft alleen Lang en Dest in aanmerking komen om regelmatig met het eerste mee te doen.
7 0
MaximilianRosse
Lang heeft zich geweldig ontwikkeld. Kan zeker op termijn basisspeler bij het eerste worden. Verder zitten er echt wel talentjes tussen bij Jong.
3 0
ReinBurg
Onze broeders van Anderlecht gaan alweer verliezen, nu op Genk....wat is die club naar de klote aan t gaan zeg
2 0
Matzet
Ja ontzettend jammer. Dat hele elftal is volkomen uit balans. Er lopen een aantal fantastische talenten als Saelemakers, Verschaeren, Sardella, Dimata en Doku.

Maar dan verkopen ze Bornauw en hebben ze vreemdelingenlegioen aan tweederangs spelers die de talenten ook niet beter maken.
0 0
Ajacied33
Ja man, topclub onwaardig. Als ze deze ook verliezen komen ze op 2 punten uit 6 wedstrijden. Dramatisch...
0 -2
ReinBurg
2 uit 5*
1 0
Dexy
De constructie speler-trainer van Kompany is ook gewoon idioot. Levert zelden iets op.
4 -1
Aad82
Ekkelenkamp > Marin

En voor die laatste heb we ook nog eens bijna 13 miljoen euro betaald. Ongelooflijk.
6 -12
ajaxdordtt
Weltrusten Aad.
3 -2
Redrum
Hebben we met Lang dan eindelijk weer eens een fatsoenlijk aanvallend talent te pakken?
9 0
Dexy
Ik hoop het.
0 0
Ozymandias
Eindelijk? Kluivert is toch nog niet zo lang geleden? Ik neem aan dat je het over zelf opgeleide spelers hebt want anders heeft Ajax met Neres toch ook een fatsoenlijk aanvallend talent te pakken?
3 -4
Redrum
Kluivert, wie is dat?
2 -4
Oliveira
Liever lui dan moe is geen "fatsoenlijk talent". Dat is gewoon goed zijn in het trappen tegen een bal.
0 -3
Ozymandias
Kom op man, Kluivert speelde als 17/18 jarige al hele goede wedstrijden in het eerste van Ajax. Dat hij zo dom was om Ajax te verlaten doet niets af aan het potentieel wat hij heeft getoond.
10 -2
Dexy
Moet zeggen dat ik Lang veel meer vind hebben dan bijvoorbeeld Justin Kluivert. Bij Kluivert had ik zelden het gevoel van: wow, hij doet iets met de bal wat ik andere spelers zelden zie doen. Bij Lang heb ik dat wel. Ik vind hem een betere en vooral creatievere voetballer dan Justin.
1 -4
Ozymandias
Je kan Lang beter vinden (ik denk dat als Kluivert nu nog bij Ajax had gespeeld hij een betere speler was geweest dan Lang terwijl ze in hetzelfde jaar zijn geboren) maar dat neemt niet weg dat Kluivert ook een fatsoenlijk aanvallend talent bij Ajax was.
6 -2
Dexy
Zeker. Maar wel een heel ander soort voetballer. Kluivert was echt een typische buitenspeler: op snelheid 1 tegen 1 iemand passeren en dan schieten of een voorzet geven.

Lang is meer een 'binnenspeler' à la Ziyech en Tadic: combinaties zoeken met ploeggenoten, goede steekpass, vaardig in de kleine ruimtes tussen de linies en een goede traptechniek.
3 0
Flipper33
Zou Kuhn ook wel eens op de 10 positie willen zien in Ajax 1
3 -5
Oliveira
Zet Lang maar op de bank en doe De Wit weg.
9 0
Flipper33
Indd de wit voegt geen zak toe
4 -1
Ozymandias
Ik lees hier regelmatig dat het slecht gaat met het opleiden van talenten maar met Lang en Dest heeft Ajax toch weer twee talenten die dit seizoen qua niveau in de buurt van een basisplaats zijn.
10 -6
AFCA.
Hoe speelt Pierri??? Hahaha
6 -6
Ozymandias
Opbouwend doet hij het weer goed en verdedigend doe hij het weer matig. Zoals elke wedstrijd dus. Geen probleem, opbouwend goede spelers leren verdedigen is iets waar Ajax gezien het verleden geweldig in is.

Hoe komt het trouwens dat je niet weet hoe je de naam van een Ajax speler moet spellen? Pierri?! Echt?! Kom op man!!
6 -4
Ajax1969
Eens. De vorige wedstrijd vond ik ook al dat alle fouten die Pierie maakt, uitvergroot worden en wat hij goed doet wordt genegeerd. Bij Traore precies het tegenovergestelde. Het zijn beide jonge talenten, die talent hebben en fouten maken.... of ze ooit Ajax 1 halen?
3 -1
Redrum
Kip Piri Piri toch?
1 -1
Ajaxhart
Prachtige goal van Lang. Exceptioneel voetbal, zoals het hoort bij Ajax.
8 0
Vlieske
Ten hag en overmars hebben liever een Zweed van 27. Die is al verder in het proces.
2 -8
AFCA.
Wow heerlijke goal Lang!
3 0
milan-jantje
Ik zeg Lang in Ajax 1 heerlijke speler. Of Donny linie zakken en Lang op 10 of Tadic of Ziyech naar middenveld en Lang op de flank.
3 0
ReinBurg
Kindertjes waarom nou minnen als ik ook een actie van Dordt eerlijk analyseer? Het was gewoon een strafschop al werd ie niet gegeven? Ga naar bed kleuters plons de gekke kikker en zo is allang afgelopen.
4 -7
Ozymandias
Ik heb dat moment totaal gemist, wat gebeurde er?
2 -2
ReinBurg
Timber duwde de spits van hun omver en ref Bax zag t niet nou verder geen ramp maar wel goed te vermelden toch?
4 0
Ozymandias
Natuurlijk, ik vind het ook zo vreemd wanneer supporters niet kunnen toegeven dat ze ergens goed mee weg zijn gekomen. Daar is niets ergs aan, elke club komt wel eens goed weg met een fout van de arbitrage.
2 -2
Vlieske
Brobbey in please.
1 -2
Dexy
#LanginAjax1
4 -1
ReinBurg
Lang 2-5
5 0
Libero
Prachtig!
1 0
ReinBurg
Dordt moest een pingel krijgen...Timber duwt Marques maar niet gezien door ref Bax
2 -6
ReinBurg
2-4 voorzet Lang intikker voor Kühn
2 0
Vlieske
Echte ajax voetballer noa lang belachelijk dat hij zo weinig speeltijd krijgt bij 1
8 -1
Dexy
En dan De Wit en Ekkelenkamp wel steeds bij de selectie van de 1e elftal halen... Niet te bevatten.
5 -5
Spuit11
Wellicht belangrijker dat Lang veel vlieguren maakt en zich zo beter ontwikkeld dan op de bank zitten bij het eerste?
3 -2
Libero
Lang zat vd week op de bank en Ekkelenkamp niet.
7 -2
Web
Die Schuurman was een geweldig talent in de jeugd van Feyenoord, zelfde lichting als Donny en Appie. Nooit de laatste stap kunnen maken, speelt nu op vrijdag avond bij Dordrecht
Zo zie je maar.
5 -1
Redrum
Welk talent van Feyenoord heeft ooit wel de stap kunnen maken? Ik denk dat van Persie de enige is eigenlijk.
2 -1
FrankBeton
Wijnaldum
0 0
FrankBeton
Van Persie kwam van Excelsior toch?
0 0
Yeshyeshyall
Had ik het laatst ook met iemand over. Onbegrijpelijk. Van Persie en misschien Wijnaldum nog. Kokcu is een goede speler, maar in het algemeen blijft er niks van over, opmerkelijk.
0 0
FTS95
Van Hanegem was de laatste..
0 -4
FrankBeton
Kwam van Xerxes dude
0 0
ReinBurg
Die Johan Derksen is echt de allerslechtste analist die een podium krijgt om al zijn onzin uit te kramen....En hij vind zijn eigen blaaskakerij echt de norm
7 -5
off
Dat is het spelletje. Als ze daar genuanceerd gaan zitten praten kijkt er niemand naar..
6 -1
Tinus
In ongenuanceerd commentaar zit een kern van waarheid. Maar deze man verkondigt gewoon regelrechte onwaarheden. En het lijkt de laatste tijd ook alleen maar erger te worden. Best schrijnend voor een journalist/redacteur die ooit goed op de hoogte was en zich goed liet informeren.
2 0
FTS95
Kan Brobbey niet beter gewoon weer in O19 gaan spelen? Hij moet minuten maken lijkt mij..
1 -1
ReinBurg
O19 moet óók kampioen worden en Youth League spelen hè
2 -1
FTS95
Euh, nee...wel youth League spelen voor de ervaring, maar vooral een platform zijn voor je talenten in de leeftijd 16/17 om zich individueel maximaal te ontwikkelen..volgens mij valt Brobbey daaronder..elke week bank zitten bij jong schiet hij weinig mee op.. kampioen moet je worden in het eerste gap..
4 -2
IboAFCA
De jeugd zit nog in de voorbereiding volgens mij
5 0
FTS95
Ok thanx, hoop dat hij straks daar gaat spelen dan. Of gewoon bij jong en Traore naar 1
0 0
Ajaxhart
Pierre en Scherpen, tsja.
5 -2
RayJordaan
Bij hun vorige clubs was het ook 3x niks
6 -2
IboAFCA
Dit wordt 5-6
4 0
Patajax
Ik ga voor 8-7
1 0
Fnatic
Het is te hopen dat Pierie net zo'n ontwikkeling als Schuurs door gaat maken want dit is het niet.
2 0
AsensioWillemsen
Pierie had al 2 jaar ervaring op het hoogste niveau. Hij zou juist al verder moeten zijn dan Schuurs
2 0
ReinBurg
Die Kjell Scherpen is nog twee klassen slechter dan balgehakt Verhoeven. Welke droplul heeft verzonnen hem bij deze club een contract aan te bieden?
8 -3
AjaxCitizen
Ach. Onana was ook niet echt betrouwbaar toen hij bij Jong Ajax speelde. Blunderde genoeg. Tegenwoordig is hij een van onze sterkhouders.

Scherpen is nog jong en heeft genoeg tijd om zich te ontwikkelen. Vooral bij keepers kan de ontwikkeling lang zijn.
2 -7
Dexy
Ik vind wel dat er altijd ongelofelijk negatief wordt gedaan over de Onana van de Jong Ajax-periode. Men beoordeelt hem altijd maar op die eerste wedstrijd van hem bij Jong (toen hij 2 of 3 keer gruwelijk in de fout ging), maar dat was absoluut niet representatief voor de rest van zijn wedstrijden.

Ja, hij maakte zeker af en toe fouten/blunders, vooral in zijn eerste seizoen. Maar in het tweede jaar Jong Ajax heb ik hem eerlijk gezegd nauwelijks meer op fouten kunnen betrappen, zeker naarmate het seizoen vorderde. En daartegenover staat dat Onana van het begin af aan ook al steevast indruk maakte met zijn katachtige reddingen. Zijn goede ingrepen waren talrijker dan zijn hoeveelheid blunders, iets wat ik van Scherpen tot nu toe nog niet kan zeggen.
5 -1
AjaxCitizen
Uh. Tuurlijk kan je dat nog niet van Scherpen zeggen, aangezien dit pas de 3e wedstrijd is van het seizoen...

Mensen schrijven hem nu al af, terwijl die jongen pas 19 is. Hou op hoor.
2 -2
AsensioWillemsen
Is Ozymandas al begonnen met het verdedigen van Pierie?
14 -5
Ozymandias
Wat lief dat jij ook al zo met me bezig bent.
2 -2
insectenverdelg
Ach, Pierie moet nog ff wennen.....
9 -1
Vlieske
Promes had het verschil kunnen maken
4 -1
Dexy
2-3 na fout Pierie
6 0
Redrum
Goh, je verwacht het gewoon niet he. Ik geloof dat ik me maar eens aan ga melden als scout bij Ajax, want ik kan het onmogelijk slechter doen dan degene die nu verantwoordelijk zijn voor de scouting.
4 -1
Patajax
spektakel gegarandeerd bij jong Ajax. altijd veel goals
2 0
insectenverdelg
De pot is ook pas gewonnen als er is afgefloten. Kunnen er zo 3 maken in 10 minuten, maar ook 2 weggeven.
1 0
Patajax
dat bedoel ik dus ook. gewoon veel geklungel. Maar voor neutrale kijker zijn veel goals altijd mooi
0 0
Dexy
Goal Lang
0 0
ReinBurg
Kijken wat onze boys nu weer verzinnen om deze wedstrijd naar de klote te helpen. Het is 2-3 alweer door Randy Smith na onvoorstelbaar geklungel achterin
0 -1
Yeshyeshyall
Lang is echt een lekker talent hoor
1 0
Toon meer reacties