Tadic: 'Moesten meer rust aan de bal hebben'

GinoHaverkamp, 20-08-2019 om 23:10, 6076 views, Veronica |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Dusan Tadic is niet te spreken over hoe Ajax dinsdagavond tegen APOEL Nicosia voor de dag kwam. De Amsterdammers speelden met 0-0 gelijk en waren erg slordig. De Serviër somt tegenover de camera's van Veronica op waar het Ajax aan schortte.

'Het was heel moeilijk', erkent Tadic. 'We speelden niet onze beste wedstrijd. We moeten beter zijn.' Gevraagd naar waar Ajax dinsdag in tekort schoot, volgt een opsomming. 'We moeten meer rust aan de bal hebben. Dat is normaal onze kracht. We moeten ook een goede opbouw hebben. Wanneer je de bal verliest, moeten we druk zetten. We waren deze wedstrijd niet goed in deze aspecten.'

Ten opzichte van het succesvolle Champions League-seizoen is de basiself erg veranderd. Tadic erkent dat het tijd nodig heeft om aan elkaar te wennen. 'Maar dat is normaal', voegt hij eraan toe. 'We moeten thuis, met onze fans achter ons, winnen. We moeten het doen.'

Tadic complimenteus over scheidsrechter

Scheidsrechter Antonio Mateu Lahoz speelde onbedoeld een grote rol tijdens de wedstrijd. Niet vanwege dubieuze beslissingen, maar vanwege de vele kaarten die hij aan Ajax gaf. Terecht volgens Tadic. 'De scheidsrechter is heel goed, één van de beste van de wereld. Hij maakte gewoon goede beslissingen.'

 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
PetrusKeizer
Tadic: 'moesten meer ballen hebben'
0 0
grannig mokum1
Zekers moeten meer rust aan het bal, maar dat is moeilijk als je op het middenveld zo veel bal verlies door je eigen te doen dan sluipt dat ook aan je mede spelers dat onrust, en kan je zien vorige seizoen was op het middenveld het straalt zoveel rust uit, en dat is het hele brein het middenveld, middenveld moet rust uitstralen
0 0
ETM
Ik vInd het opvallend (en niet alleen gisteren) dat Martinez in zn eentje zo'n 70% van de opbouw moet verzorgen. Schuurs liet ook bijna alles aan Martinez Veltman was gisteren echt idioot pasief, en onzeker voor iemand met zijn ervaring. Blind staat veel te hoog. Martinez kan de bal vaak door het midden spelen dat wel, maar er zit geen diepgang in het spel, want er wordt vanuit het middenveld nauwelijks gecombineerd. Donny, Marin en Blind, geen enkel patroon. Martinez blinkt uit, maar zou eigenlijk niet zo moeten uitblinken als cv.

Tadic heeft verder gelijk natuurlijk. Er valt niet te voetballen als er zo weinig 'rust' is aan de bal.. Er ging zoveel mis en als team kon men dus niet echt teruggrijpen op de basis. 2 fases in de wedstrijd waren goed (pakweg 20min), maar Ajax hield nooit lang druk op de bal door eigenlijk zelf de bal op rare plaatsen te verliezen. Als een collectief faalt dan krijg je de reflex dat spelers individualischer gaan spelen.
Maar dan lijk je je begin 2de helft wel te herpakken, volgt er een werkelijk dramatisch slechte fase eigenlijk tot aan die rode kaart. En dan zie je de frustratie en ook dat viel me tegen. Dat Ajax zich echt liet kennen. Tadic zelf ook.

Voortreffelijke scheids idd, al lang niet meer gezien eigenlijk. Kaarten waren kaarten, maar hij was ook niet kinderachtig.
1 0
Elayais
Allereerst staat voorop dat vandaag het gewoon erg slecht was. Marin had er na 45 minuten al uit gemogen en aan Mazraoui kon je in de eerste helft ook al zien dat ie rood ging pakken. Daarnaast is er tijdens 20 minuten duidelijk geworden dat dit Ajax nog steeds over Apoel heen kan walsen als ze echt willen (begin beide helften leek het daadwerkelijk alsof ze tegen VVV speelden).

Wat veel mensen wel over het hoofd zien is dat het wennen van dit jaar wel anders is dan het wennen van vorig jaar. Toen was het vooral wennen qua beste formatie, maar of iedereen speelde al een tijd bij Ajax (de Ligt en de Jong waren natuurlijk al lang basispeler, al deed de Jong dat op een andere positie), Mazraoui hele leven in de jeugd, Neres, Donny, Schöne en Ziyech liepen al een tijd rond. De echt nieuwe spelers die moesten wennen waren één jongen die al een lange geschiedenis had bij Ajax ondertussen flink wat ervaring op het hoogste nvieau (Blind) en een kwalitatief zeer goede speler met een hele bak ervaring (Tadic). Dat is een stuk makkelijker aan elkaar wennen en finetunen ook als het nog niet helemaal lekker staat dan nu.

Nu heb je Marin die de hele speelstijl nog niet kent, Martinez die uit een compleet ander soort voetbal (en cultuur) komt, Alvarez idem, en Schuurs die 1 jaar Jong Ajax achter de rug heeft. Als zij op 0 beginnen, dan begonnen de jongens vorig jaar minimaal op 50%. Dat is wel een verschil.

Los van dit alles, vandaag was ruk.
0 0
MichelBoerebach
Redelijk betoog, maar ben het vooral eens met die afsluitende zin! Helaas niet alleen vandaag ruk. Ook de twee wedstrijden tegen PAOK waren ruk!
0 0
Jackattack
0-0 uit is ruk-luk
0 0
PetrusKeizer
dus niet vur-ruk-kul-luk
0 0
Ajax95Duivendrecht
Rust aan de bal creëer je door een betere veldbezetting. Zolang je daar niets aan doet, blijft het pappen en nathouden. Het is zo simpel, maar Ten Hag wil het maar niet inzien of kan het niet inzien.

Onze huidige veldbezetting op het middenveld is zeer slecht. Donny staat balletjes af te wachten op gelijke lijn met Tadic en Ziyech (en soms nog hoger), Blind speelt ver naar links, Marin speelt ver naar rechts. Gevolg is dat er een gapend gat op het middenveld ontstaat. En Blind en Marin hebben niet het atletische vermogen om dit gat dicht te lopen.

Begin nou eens bij de essentie: zet het middenveld anders neer. Gewoon puntje naar achteren, dan maak je de afstanden die spelers in hun zone moeten afleggen al een stuk kleiner en hoef je dus minder gaten dicht te lopen. Martinez op CVM, Van de Beek en Ziyech als halven. Blind een linie terug. Veltman en Dest mogen het met elkaar uitvechten voor de rechtsbackpositie. Mazraoui en Marin voorlopig maar even banken.

Wil je per se met een dubbele 6 en een diepgaande nummer 10 blijven spelen, dan een stevig defensief blok met Martinez en Alvarez formeren met Van de Beek ervoor op 10. Eerlijk gezegd heeft dit niet mijn voorkeur, maar voor Ten Hag lijkt die punt naar voren op de een of andere manier heilig. Dan is dit misschien wel de minst slechte optie.
1 0
DoorenAFCA
Dat is in mijn ogen ook de beste opstelling, 100% met je eens. Blind verzuipt op het middenveld en Marin komt gewoon te kort. Ziyech terug naar het middenveld, je mist daar de creativiteit, dan maar rouleren met Promes Neres Tadic en Huntelaar voorin.
2 0
CoolRunnings
Er zijn 3 basispelers vertrokken maar we hebben 5 positie (blok van 4 en rechtsback) wisselingen. Gevolg de tegenstander loopt ze eenvoudig door ons middenveld en verdediging heen.

Had nou gewoon in het begin alleen de posities van de 3 vertrokken spelers vervangen. Dus Blind op cv en Nous rb.

Nu heb je 5 positie wisselingen. Blind en Mazraoui staan op een nieuwe plek. Beiden moeten wennen aan hun nieuwe positie en aan de nieuwe spelers. De nieuwe spelers moeten wennen aan Ajax. Als je alleen de posities van de drie had vervangen dan was het spel waarschijnlijk constanter geweest.

Je bent nu een week vrij. Ik zou deze week gebruiken om nu terug te gaan naar de "posities" van vorig jaar.
2 0
MichelBoerebach
Hier valt geen speld tussen te krijgen! Helemaal mee eens. Dat gerommel en geschuif. En waarom?
0 0
Hollister
Nog rustiger? pffff
0 0
DiMatteo
Tadic was ook niet best, maar wat een baas is dit!

Volgende week maar met z’n allen goedmaken
0 0
BillSplate
Het valt me op dat we weer continu achteruit mogen spelen. Balletje terug op Onana of de centrale verdedigers blijven aan spelen.
0 0
Schwalbino
Je hebt nu maar één speler die het spel van achteruit kan opbouwen. Vorig jaar had je er 3. En als je alleen maar Blind hoeft te beletten op te bouwen krijg je het gebrei dat we uit de tijd van Frank de Boer kennen.
2 0
Pipodeclown112
Je vergeet Martínez. Kan een aardig balletje trappen.
0 0
Schwalbino
Maar opbouwend niet te vergelijken met Blind op diezelfde positie. Ik heb Martinez niet heel veel opbouwends zien doen vandaag. Verdedigend was hij wel sterk.
0 0
ETM
Martinez is de enige die opbouwt. Het is continue Martinez. Ook nu weer. Als je cv telkens iets onder de middenlijn met de inspeelpass moet komen dan moet je vervolgens altijd terug. Als Blind al kan opdraaien dan moet de bal naar de zijkant want Blind en Martinez staan al te hoog. Je speelt dan niemand uit op het middenveld.
0 0
Pipodeclown112
Nee vandaag niet echt mee. Maar zijn andere wedstrijden zeker wel. Met enige regelmaat recht door het centrum ballen over een meter of 15 strak en zuiver inspelen. Zeer goede crosspass op de rechtsbuiten ook.
0 0
Joseph
Ik vind dat als Schuurs de ruimte krijgt hij prima keuzes maakt, doet in de opbouw niet onder voor de Ligt. Martinez is ook een prima opbouwer.

Blind moet alleen een station hoger staan, die moet niet net als Frenkie vanaf de laatste linie opbouwen. Middenveld met die dubbele 6 is op dit moment het grootste probleem. Ten Hag denkt dat hij daarmee een soort gouden ei had gevonden, maar dat gouden ei was Frenkie.
1 0
ETM
Schuurs kan zeker opbouwen, maar ook hij liet alles aan Martinez.
Verder klopt wat je zegt niet helemaal. De dubbele 6 was op Frenkie's lijf geschreven. Het was dan ook idd een gouden greep begin vorig seizoen. Maar hij moet nu echt iets anders verzinnen ja. TH probeert de voorste 4 in de tact te houden.
0 0
Schwalbino
Ik zou graag weer Blind achterin zien met Schuurs ernaast vanwege de lengte maar ook zijn opbouw is niet verkeerd. Op het middenveld moet meer slimheid. Van mij mag het ook met de punt naar achteren. Tadic, Donny en een goede 6 erachter. Alleen hebben we die niet. Blind kan het maar die is achterin nodig.
2 0
Ajax23071973
Wat een armoedig elftal is het inmiddels zonder Frenkie en Matthijs. Er zal toch veel meer geinvesteerd moeten worden in kwaliteit op het middenveld en in de aanval. Hoe kan het dat Ajax zoveel geld ophaald (250 miljoen Euro?) en dan geen fatsoenlijk elftal kan samenstellen voor het nieuwe seizoen. Je hebt nu nog maar een dag of 10 om een daadwerkelijke kwaliteitsinjectie te geven aan je elftal anders zie ik het Europees somber in dit seizoen.
2 -1
Cruyffie
En schöne. Die wordt zo ongelofelijk onderschat. Echt overal, hoe kan dat toch. Hij was zo belangrijk in de opbouw, met een keer raken, rust aan de bal, en passing vooruit.
1 -2
Joseph
Schone zou compleet verzuipen in dit systeem zonder Frenkie.
0 -1
ETM
Dit is absoluut geen armoedig elftal. Het was wel een verschrikkelijk slechte wedstrijd van dit elftal.
5 0
Markopantelic007
We maken het echt wel af hoor volgende week. Geen zorgen, vorig seizoen waren we in het begin ook niet top. Ten Hag is niet zo snel van begrip.
3 -4
AFCA-Driebergen
Vorig jaar riep ik na Standard Luik thuis dat we de Champions League wel konden winnen als we dat niveau vast hielden. Nu spelen we tot nu toe gewoon kut (afgelopen weekend was nog wel prima) en bij deze noteer maar: word het een Europees kut seizoen. Het slaat helemaal nergens op waar we naar kijken. En excuses als moeten wennen aan nieuwe spelers? Onzin. Want ze kunnen niet eens ballen meer aannemen of de meest trieste passes spelen ze bij de tegenstanders in de voeten. Dit kan ook gewoon een deel te maken hebben dat de honger minder is, omdat ze vorig seizoen de prijzen al hebben gewonnen. Ik hou mijn wit rood witte hart vast, als het niveau niet heel snel omhoog gaat.
1 -1
Duif63
Vorig jaar domineerden we 5 van de 6 voorronden wedstrijden tegen tegenstanders die echt niet minder waren dan Paok en Apoel. Alleen de 2e helft bij Standard uit was slecht.
1 0
Schwalbino
Iedereen die dacht dat het op hetzelfde niveau verder zou gaan als vorig seizoen heeft zich natuurlijk ook zelf voor de gek gehouden.
3 0
AFCA-Driebergen
Maar dat het nou 380 graden gedraaid is, is ook totaal niet nodig. Of vind je van wel?
0 0
Schwalbino
Ze kunnen nog wel een behoorlijke pot spelen dat hebben we ook gezien in andere wedstrijden dit seizoen maar je bent gewoon minder dominant. Internationaal wordt dat dan snel een groot verschil met vorig seizoen. De aanvoer van achteruit stokt gewoon veel te vaak.
1 0
Pipodeclown112
Heerlijk toen ie over die scheids begon. Ik dacht echt dat er een gigantische tirade zou komen, maar direct na zo'n wedstrijd alleen maar positief. Aanvoerder waardig.
2 0
Hollister
Juist niet... hij had schande moeten spreken en excuses aanbieding voor deze wanvertoning, net als die trainer van ons die het allemaal nog wel vond meevallen... hebben die met elkaar een andere wedstrijd gezien of zo?
0 -1
***1900***
Nog meer rust? Het ging al allemaal zo lekker snel.. er was een hele hoop meer mis dan dat.
2 -1
insectenverdelg
Ballen moet vooral gewoon zuiver ingespeeld worden. De passing was zoooo slecht.
1 0
ETM
Dat bedoeld hij oa met geen rust.
Idd een erg goede scheids.
1 0