Spierblessure van uitgevallen Pereira valt mee

FinnDekker, 20-08-2019 om 16:10, 9500 views, Ajax Showtime |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

De blessure van Danilo Pereira lijkt mee te vallen. De aanvaller viel maandagavond al na een klein kwartier uit bij Jong Ajax tegen NEC. Het betreft een spierblessure aan de linkerhamstring. Met tranen in de ogen verliet de Braziliaan het veld, maar de schade lijkt op het eerste oog niet ernstig.

Pereira liep de kwetsuur op in een sprintduel om de bal met Anthony Musaba. Al snel in dat duel greep de aanvaller al huppelend naar zijn hamstring. Vrijwel meteen werd duidelijk dat Pereira niet verder kon en dus kwam Quinten Timber als zijn vervanger het veld op. Daags na het duel, dat met 3-3 gelijk werd gespeeld door de Amsterdammers, zijn de eerste signalen echter positief. Het duel van vrijdag bij FC Dordrecht komt mogelijk wat snel, maar daarna laat zijn terugkeer naar verwachting niet lang op zich wachten.

Momenteel is de twintigjarige rechtspoot bezig aan zijn derde seizoen bij Ajax, na zijn komst in de zomer van 2017. Op 25 maart 2018 debuteerde de aanvaller bij Jong Ajax tegen Jong AZ. Vorig seizoen was Pereira bij Jong Ajax goed voor negentien goals en twee assists in 33 duels.

Finn Dekker (Twitter: @FinnDekker | e-mail: f.dekker@ajaxshowtime.com

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
IkJijHijWijJullieZijnAjax
die jongen hoort gewoon in het eerste.
0 -1
SpursAjax
Prima statistieken. Maar komt net te kort als spits uiteindelijk denk ik. Dit jaar op de flank kan hij zich misschien wel ontwikkelen tot een goede speler voor Ajax 1 want heeft toch wel echt scorend vermogen. Niet het allergrootste talent maar kan zeker nog gaan verassen!
0 -1
Cello
Leg eens uit hoe je tot de conclusie komt, dat hij te kort komt als spits uiteindelijk, maar in de zin daarvoor meldt dat zijn statistieken prima zijn (als spits dus). ????
0 0
IkJijHijWijJullieZijnAjax
nee echt niet, ten hag moet hem gewoon brengen. vorig kaar was ie met veel invalbeurten zelfs topscoorder
0 0
DUDE92
Ik hoop niet te jong, hij heeft hopelijk nog heel wat jaartjes voor zich!
1 0
Radikaal
Vind het gebrek aan NL spitsen in de top toch wel erg jammer worden. Wat is daar toch gebeurd? We hadden ooit tegelijkertijd Makaay, Hasselbaink, Bergkamp, van Nistelrooij èn Kluivert rondlopen, met er achter ook al van Persie bij Feyenoord. Ook Huntelaar liep toen al rond, maar die had iets langer nodig om door te breken. En daarvoor natuurlijk al de generatie van Basten, Kieft, Bosman - nou ja, sinds Cruijff liepen er eigenlijk altijd goede spitsen uit NL rond.
0 -1
IkJijHijWijJullieZijnAjax
het gebrek aan straatvoetballers
0 0
AjaxPassion
Redan, Dilrosun, Malen allemaal weggelokt uit de jeugd. Verder heb je nog Boadu, Kluivert, Stengs, Groeneveld, vd Beek, Brobbey, Gakpo. Tis maar hoe je t bekijkt. En als we dan nog naar de komende 10 jaar gaan kijken zoals jij doet, dan zal dat rijtje best in de buurt komen van jouw rijtje...
1 -1
Radikaal
Dilrosun heeft nu op zijn 21e wat, 15 wedstrijden gespeeld voor - met alle respect, Hertha BSC? En daar heeft Redan net zijn debuut gemaakt in de O23?
Malen, ok. Al die andere mensen zijn geen centrumspitsen muv Brobbey.

Ben dus benieuwd of uit dat rijtje over een paar jaar tegelijkertijd spitsen van Bayern, Barca, Real, Arsenal en Man U oplevert. Maar ik denk van niet.

En "als je het op jouw manier bekijkt" - die mensen waren dus wèl op dat moment allemaal aanspraakmakende doelpuntenmakers bij de grootste clubs van Europa... Jammer genoeg was Bergkamp gestopt met Oranje vanwege zijn vliegangst, anders had je ze allemaal in de Oranje - selectie kunnen hebben in Portugal '04.
0 -1
Cello
Precies. En jongens als Dilrosun, Malen en Redan hadden allemaal de potentie om Ajax-1 te halen, denk zelfs dat dat ook gebeurd zou zijn. Kluivert heeft het gehaald. En op zo'n moment hadden we het niet gehad aan gebrek aan spitsen bij Ajax....hadden we wellicht een overschot gehad òf ze waren à la Frenkie en Mathijs nu weggekocht geworden.

En toch...vorig seizoen al en wie weet bij plaatsing dit seizoen voor CL; wat zouden die gasten gedacht hebben, die te vroeg vertrokken zijn?. Iets van: daar had ik nu ook kunnen staan?. Dat succes had ik ook mee kunnen/willen maken?.
2 -1
036AFCA97
Mooi dat er gewoon 3 spits-talenten aankomen lopen en dat we jongens als Dolberg die niet presteren laten vertrekken.
Gelukkig is het Sightorsson en Boerrigter tijdperk voorbij.

Toch is Suarez wat mij betreft van harte welkom. Misschien als een soort Tadic? Hier nog 2/3 jaartjes spelen bij een van je favoriete clubs en daarna spitsentrainer?
0 0
Kennykenkaa
Gaat misschien toch wel het eerste halen, had ik niet verwacht maar hij ontwikkeld zich goed!
0 -2
DeKenner
Hij heeft best goede statistieken. Leuk dat hij samen met Traore en Brobbeast kan gaan strijden om het plekje van Dolberg.
6 0
WantAmsterdam
Heel goed nieuws, blessure gun je niemand, maar Pereira helemaal niet...
6 0