Slordig Ajax speelt gelijk na rode kaart Mazraoui

GinoHaverkamp, 20-08-2019 om 22:50, 101341 views, AS |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Ajax is dinsdagavond tegen APOEL Nicosia niet verder gekomen dan een 0-0 gelijkspel. In een wedstrijd vol met gele kaarten en andere slordigheden lieten de Ajacieden zich niet van hun beste kant zien. Noussair Mazraoui werd na tachtig minuten met rood van het veld gestuurd, nadat hij eerder al geel kreeg.

De wedstrijd moest aardig op gang komen. De thuisploeg speelde verdedigend en liet het initiatief vooral over aan Ajax, dat ook veel sterker was. De Ajacieden zorgden voortdurend voor gevaar voor het Cypriotische goal, maar gescoord werd er in de eerste 25 minuten niet. Wel pakten drie Ajacieden al snel onnodige gele kaart. Joël Veltman en Noussair Mazraoui stopten op onreglementaire wijze een tweetal uitbraken van APOEL Nicosia, terwijl Razvan Marin zijn eigen balverlies te graag ongedaan wilde maken door de tegenstander te tackelen.

In het tweede deel van de eerste helft drong APOEL wat meer aan. Het kwam er meermaals goed doorheen en het doel van Ajax werd meerdere malen onder vuur genomen, maar gescoord werd er niet. Er onderuit voetballen lukte Ajax ook niet. De uitploeg was erg slordig in de passing en in de aannames en wist tot aan de rust geen concreet gevaar meer te creëren voor het Cypriotische doel. Beide teams gingen dan ook met een brilstand de kleedkamer in.

Na de rust is Ajax, met dezelfde elf spelers, gelijk wat scherper. Het resulteerde in een grote kans voor Van de Beek, die een prachtige crosspass van Veltman niet beloonde door over te schieten. APOEL zakte weer in, al had het via een vrije trap en een corner nog twee grote kansen, en liet Ajax vooral het spel bepalen. De Amsterdammers kwamen in het eerste kwartier van het tweede bedrijf echter niet tot scoren.

Na zestig minuten verviel het spel van Ajax weer in de slordigheid waar de eerste helft mee werd geëindigd. Ajax creëerde amper kansen, verloor vaak de bal en zag hoe APOEL regelmatig gevaar stichtte voor het doel van Onana. Na tachtig minuten pakte Mazraoui rood nadat hij een met een sliding van achter een APOEL-speler omver kegelde, maar dat weerhield Ajax er niet van om alsnog de aanval op te zoeken. De bevrijdende 0-1 viel echter niet. De wedstrijd eindigt in 0-0 en dus moet Ajax, dat dinsdagavond zeer slordig speelde, zich volgende week in eigen huis proberen te verzekeren van Champions League-voetbal.

Opstelling APOEL:

Belec, Ioannou, Merkis, Joãozinho (Vidigal 83'); Matic, Souza; Mihajlovic, Bezjak Jakolis (69'), Gentsoglou, Al Tamari; Pavlovic (Hallenius 69')

Wissels APOEL:

Waterman, Hallenius, De Vincenti, Lafrance, Aloneftis, Jakolis, Vidigal

Opstelling Ajax:

Onana; Mazraoui, Veltman, Martínez, Tagliafico; Marin (Dest 62'), Blind, Van de Beek; Ziyech, Neres (Huntelaar 72'); Tadic

Wissels Ajax:

Varela, Schuurs, Álvarez, Dest, De Wit, Lang, Huntelaar.

Doelpunten:

-

Bijzonderheden:

- Lees de analyse van APOEL: Ajax is favoriet, hoofdrol voor Ziyech?
- Hakim Ziyech en Noussair Mazraoui zijn meegereisd, Promes is in Amsterdam gebleven.
- De VAR is aanwezig bij de play-offs.
- AS sprak met Eyong Enoh en Joost Broerse over de kansen van Ajax.

Denk jij dat Klaas-Jan Huntelaar een kopgoal scoort op bezoek bij APOEL? Zet in en krijg 10 keer je inzet terug!

Volg de wedstrijd via Twitter:

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Sterspeler
De waan van de dag regeert.
Volgende week 5-0 en we winnen de Champions League
2 0
Jackattack
Loop reeds dagen met koppig hoofd omdat ik Matthijs met een t geschreven heb. Alles komt goed, anders bellen we Hitler
0 0
unis
Kan er met mijn pet niet bij, wat waren wij slecht zeg gisteren. Maar beter nu dan ergens later in het seizoen ;)
0 0
Babayaka
En het is maar goed dat je voorrondes speel anders krijg je dit in de poule
0 0
Babayaka
gewoon eens zo spelen,

neres dolberg promes
tadic zyech
van beek
taliafico blind martinez schuurs
onana

Snelheid op de flanken creativiteit op het middenveld

en een blok verdedigers die kan pasen.
0 -2
AjaxPassion
.....
0 -1
AjaxPassion
............
0 -1
AjaxPassion
....
0 -1
BrobBeast
Ten hag moet echt ophouden met het spelen van deze opstelling. We hebben inmiddels wel gemerkt dat het niet werkt. Die veltman heeft nooit kunnnen voetballen en die marin kan het niveau duidelijk niet aan. Ook is het gewoon veel safer als je blind centraal zet, op het middeveld is hij gewoon zeer matig. Dus als ik mark was zou ik gewoon een middevelder erbij halen geld zat. En verder is nous gewoon ziek slecht dus stel die dest gewoon op prima speler. Als je met deze opstelling hier onder speelt gaat het zeker goed komen.
Neres/promes Tadic ziyech/promes
Nieuwe middevelder vdb marin/nous
Nico blind alvarez dest
1 -2
waayop
Dest werd gisteren anders de hele tijd voorbijgelopen, ook tegen PAOK kon hij het niveau (nog) niet aan.
0 0
RJB1979
Laat ik positief zijn: Als we volgende week woensdag winnen en deze pot een wake up call was dan heb ik er vrede mee.
2 -1
ajaxdordtt
Zo schattig dat mensen nu opeens denken dat Alfred fucking Schreuder de reden van het succes was.
3 0
Babayaka
Tja net als spijkerman destijds en kruzen en cock jol.
Overhypte de assistenten van tegenwoordig.
Toch is er geen enkele assistent ooit tot bloei gekomen als hoofd trainer
1 0
ajaxdordtt
Zo schattig dat mensen nu opeens denken dat Alfred fucking Schreuder de reden van het succes was.
1 0
DeWijsneus
Maar geen AS nabeschouwing? Kan het me voorstellen....
1 0
ajaxdordtt
Haha, wat zitten die er altijd naast zeg
0 0
PJK54
Drie spelers en het meesterbrein Schreuder verkocht en Ajax is als een plumpudding in elkaar gezakt, ik had verwacht dat er een paar andere spelers zouden opstaan om de kar te trekken maar dat heb ik helemaal mis gehad.
Ik hoop dat de technische staf dit recht kan trekken en ze zo kan motiveren dat ze voor elkaar door het vuur willen gaan lukt dat niet ben ik toch bang dat we de CL gaan mislopen en dat tegen een clubje wat hier normaal in de KK-divisie zal spelen.
0 -1
Simon1
Na een nacht erover te hebben geslapen is de kater er niet minder op. De verrassing van vorig jaar is na het vertrek van drie sleutelspelers een amateurteam geworden. Simpele passes komen niet aan, positionering is compleet verkeerd en ga zo maar door.

Is het allemaal dan zo verkeerd en zijn de gebleven gewoon niet goed genoeg? Ik denk eerlijk gezegd van niet. Wat ik wel denk is dat we een aantal spelers missen die de competenties hebben om als team het spelletje van Ten Hag te spelen.

Gisteren schreef ik ook al dat de verdediging naar achter loopt en het middenveld uit positie staat. Hier zit ook het grootste probleem, want voorin is niks veranderd. Vorig jaar waren De Ligt, De Jong en Schöne diegene die altijd goed stonden en vooruit verdedigde en daarmee de restverdediging vormgaven. Hierdoor kon Ajax dominant voetballen. Het voetballende gedeelte kwam grotendeels door de durf om van achteruit te voetballen en een overal situatie te creëren op het middenveld. De sleutelspeler was hierin De Jong.

Als we kijken naar die bewuste competenties is er geen enkele speler in de selectie die over dezelfde niveau kwaliteiten beschikt. Nu zijn die ook onhaalbaar voor Ajax. Maar spelers met vergelijkbare kwaliteiten, maar dan van lager niveau zijn er ook niet. In mijn ogen is alleen Schuurs diegene die de leegte van de Ligt kan opvullen, maar dan heeft hij wel Blind nodig naast hem en is van minder niveau, maar dat is logisch.

Moraal van het verhaal, ga doorselecteren en zorg voor echte vervangers van De Jong en Schöne. Anders moet het systeem worden veranderd.
0 -1
waayop
De punt mot naar achteren!
1 0
Simon1
100% mee eens!
0 0
geDaante
Het systeem moet sowieso worden veranderd, bij de punt naar achter ben je minder afhankelijk van zo'n type Frenkie, en een speler van diens kwaliteit.

Je kan nu gewoon met de punt naar achter gaan spelen, wat sowieso het superieure systeem is. Van de Beek als rechtshalf, dus veel meer aanspeelbaar, waar hij nu gewoon naast de spits loopt te hangen. Een creatieve en handige, wat explosievere speler op linkshalf die ook echt de bal wil hebben/opeist, dat kan Lang, Ziyech of Tadic zijn. Door slecht inkopen heb je nu geen goede 6, en moet je terugvallen op Martinez of Blind. Eiting is helaas geblesseerd.
Schöne had gewoon moeten blijven, dan had je Marin, die niks toevoegt, hoeven halen.

Bij de punt naar achter heb je twee diepere aanspeelpunten op het middenveld, waar je er nu eigenlijk nul hebt, daar Van de Beek de enige diepe middenvelder is, en meer als schaduwspits/tweede spits speelt. Dus een veel makkelijkere en betere opbouw, waarbij je een linie kan overslaan. De halven zijn ook beter bereikbaar doordat de 6 er tussenin staat, en de CV's dus direct naar de halven kunnen passen. Bij de punt naar voren staan de twee '6-en' in de passlijn naar de 10, dus staan in de weg, waardoor de opbouw vrijwel altijd via een van deze twee '6-en' gaat. Met een type Frenkie kan dat dus prima, met een speler van een ander type en andere kwaliteit, wordt het niet veel.
Zeker niet als Van de Beek dan ook nog eens zó diep staat, wat doet denken aan de tactiek van Frank de Boer.

-----Lang----------------Traoré--------------Neres-----

----------------Tadic-------------Van de Beek-----------

-------------------------Martinez---------------------------

Taglia-----------Blind----------Schuurs----------Dest

-Snelheid, handigheid en creativiteit op de flanken

-Balvaste (fysiek sterk en lichaam goed gebruikend) en goed combinerende/kaatsende spits, voor zover ik weet van Traoré. Gewoon een kans geven.

-Dat maakt dat Tadic naar het middenveld kan. De man met ervaring, spelintelligentie, en is balvast, kan makkelijk aangespeeld worden/wil die bal hebben, erg technisch, handig met de bal, creatief, en heeft een goed afstandsschot, en ook oog voor de combinatie en de steekpass. Kan van daaruit ook meer aansturen en leiden. Zal rust creëren en balbezit op het middenveld. Van de Beek die dan gedoseerd diepgang zonder bal heeft, en door Tadic bediend kan worden. Met de nadruk wel op 'gedoseerd'. Van de Beek moet in de opbouwfase altijd aanspeelbaar zijn. Tadic combineert ook makkelijke met Van de Beek.

-Martinez vooralsnog op 6, al moet nog blijken of zijn in- en overzicht toereikend is. Aan de bal en qua handelen wel de beste optie. Is zonder bal fel en vlot, en met bal ook heel aardig en ook vlot. Blind speelt heel goed als hij tijd en ruimte krijgt, dat wordt heel anders als er een beetje druk op hem komt, dan zal hij snel bezwijken door toch wat te traag te handelen, geen (start)snelheid te hebben, en wat stijfjes te zijn.
Schöne had beter kunnen blijven.

-Snelle en handige, felle backs die rappe buitenspelers bij kunnen houden in zowel hun snelheid, explosiviteit en wendbaarheid. Zo ook foutjes kunnen herstellen, en aanvallend sterk zijn. Een centrum met goede opbouwers, die goed aan de bal zijn, en wat lengte. Blind die een heel succesvol seizoen op die positie heeft gespeeld, en die ervaring moet je nu gebruiken, in die zoektocht naar vastigheid en automatismen.

Geen Marin dus, had ik een tijdje terug al een slecht beeld van, dat is bevestigd, voegt niks toe, niet heel technisch, wat traagjes, passing wat traag, handelen wat traag.
Ook geen Ziyech. Ik houd van creativiteit en individuele vrijheid, maar dan moeten spelers wel weten wat ze doen, hun kwaliteiten en ook gebreken kennen, en dat doet Ziyech niet, met totaal kansloze acties en vooral schoten als gevolg, en daarmee totaal onnodig balverlies steeds, wat erg onrustig maakt, en het team minder aan het vlot combineren gaat. Zo vaak wordt een mooie aanval die tot een dikke mogelijkheid of kans aan het leiden is, verprutst omdat Ziyech dan ineens uit kansloze positie gaat schieten, zó vaak, en dat terwijl hij helemaal niet kan schieten! Nog nooit iemand zo slecht in schieten gezien, en hij doet het vaker dan wie dan ook. Vaak ook terwijl hij dat balletje alleen nog even 2-3 meter mee hoeft te geven of te steken op een medespeler om diegene 1-op-1 te zetten met de keeper. Tsja, dan ken je dus je gebreken totaal niet, en dan mag je er van mij uit en kom je er niet meer in tot je naar je kwaliteiten gaat spelen. In Ziyechs geval is dat dus niet schieten, wel acties, maar niet meer die acties op goed geluk en door drie man heen, en vooral combineren, steken en passen.
4 -1
AFCA.
Ja, helemaal mee eens. Het liefst nog snel even de transfer van Dolberg afkappen en hem gewoon in de spits zetten.
Onbegrijpelijk dat we nog steeds met 4231 spelen. En ook onbegrijpelijk dat mensen Tadic nog steeds in de spits willen zien. Ja, hij houdt de bal makkelijk vast met een man in zijn rug, maar vervolgens is hij nóóit op de plek voor de goal om de bal vervolgens binnen te tikken.
Ook wat betreft Ziyech eens. Sinds een aantal wedstrijden ga ik me ook meer en meer ergeren aan zijn spel. Dat kansloze dwars door de verdediger heen wil dribbelen. Hij loopt echt letterlijk recht tegen de verdediger aan. En die kansloze steekballen over 35 meter zijn ook bizar. Die wil hij dan even tussen 5 man door geven. Tel daarbij de afstandsschoten op en je hebt de reden waarom hij nog bij Ajax speelt. Tegen VVV ging het ook beter lopen toen Ziyech eruit ging.
1 0
waayop
Mee eens dat de punt naar achteren moet, Ten Hag is echter eigenwijs en gaat dat niet doen. Zonder De Jong en De Ligt is het huidige systeem te kwetsbaar en dat heeft niets met finetuning of wennen te maken.
0 -1
kade88
Is kritiek op Overmars terecht?

Hij heeft een aantal dingen heel erg goed gedaan. Sommige spelers hebben erg veel geld opgeleverd. Milik en Sanchez bijvoorbeeld.
Hij heeft Blind Tadic Tagliafico bijv. gehaald. Topaankopen!

Aan de andere kant staan ook veel miskopen. Je hebt bij het aantrekken van spelers altijd kans op een miskoop. Het lijkt alleen alsof Overmars een aantal spelers heeft gekocht die niet beter zijn dan eigen jeugd. Kristensen Orejuela (Marin wellicht) ea.
Dat kan een keer gebeuren maar de kans op een miskoop zou in mijn ogen kleiner moeten worden naarmate je meer geld hebt om uit te geven. (Dure aankopen kunnen ook mislukken maar de kans daarop is kleiner).

Wat ik Overmars echt kwalijk neem is dat wanneer je zelf spelers voor 80miljoen verkoopt je dan nog steeds spelers van tussen de 10-15 miljoen koopt die er niet meteen staan. In mijn ogen moet je dan spelers in de 30miljoen range kopen. Het argument dat die spelers niet naar Ajax willen komen vind ik zwak. Ajax heeft zoveel goodwill gekweekt na afgelopen seizoen en laten zien een perfecte club voor jong talent te zijn.

De ligt en de Jong vervangen door Veltman en Marin vind ik daarom onbegrijpelijke situatie voor een club die wilt aanhaken bij de Europese top. Ik neem dit Overmars en Ten Hag wel kwalijk. En dus vind ik kritiek op Overmars terecht.
3 -2
Ajaciedoss0412
Precies hoe ik er ook over denkt, waarom probeer je geen top middenvelder te halen die er gelijk staat.. maar met Marin vraag ik me oprecht af of die wel beter is als een ekkelenkamp..
3 0
Ginoajax1
Noa Lang, Ekkelenkamp, Gravenbergh, de Wit. Is dit allemaal minder dan Marin? Hebben zij een eerlijke kans gehad? 12 miljoen uitgeven aan spelers die niet het niveau halen. Overmars vergeet de jeugd.Goed bezig hoor!
3 -4
Jan Doedel
Niet zo negatief zijn hier. We zitten nog in de voorbereiding zei Erik toch? Dit is gewoon om ff wat dingetjes uit te proberen ;-)
1 -3
suske
Het was simpelweg bar slecht. Maar ja dat vond iedereen hier en terecht. Commentaar van analisten en kranten dat was te verwachten na zo'n wedstrijd.
Daarom op naar volgende week dinsdag dan komt het wel goed!!!
0 0
Ajax34
De keuzes van de trainer en de tactiek waren weer ondermaats en ook tijdens de wedstrijd niet en te laat ingrijpen, mogen van geluk spreken dat we gisteren niet verloren hebben. De coach heeft de ballen niet om met Schuurs te beginnen en Huntelaar in de spits. En op het middenveld mag ook eigen jeugd spelen ipv aankopen die het (nog) niet brengen. We willen branie zien.
3 -3
Ginoajax1
Inderdaad, ajax34. Waar is Schuurs, waar is Alvarez. Is die Veltman beter achterin?
Lijkt mij niet. Zet vd Beek terug naar het middenveld. Loopt zich te verstoppen. Hij ziet toch ook dat Marin faalt? Ondersteun hem dan. Hij laat het gewoon gebeuren.
Veltman deed het prima op de rechtsback positie na zijn blessure. Nu moet hij zo nodig centraal achterin. Een hoop onrust. We zijn weer gewoon een wandelclub geworden.
Schone zomaar van de hand doen. Zelfs Sinkgraven had het beter gedaan. 12 miljoen voor Marin. En geen knikker opgeschoten.
3 -1
gauntlet
het was helaas niet best zacht gezegd vraag me toch af waarom er spelers op posities gezet worden waar ze totaal niet renderen. ik zou juist van enkele spelers verwachten dat ze een wedstrijd ook kunnen lezen en daar naar handelen en dan niet als kip zonder kop gaan ballen iedereen zag dat mazza rood zou krijgen maar gewoon laten staan hoor of als je hem dan niet wilt wisselen had ie ook het verstand niet om rood te ontlopen maar goed ik had toch dan liever tadic links gezien ziyech op de 10 donny er omheen vrije rol en dan neres op rechts en hunter in de spits veltman rechtsb en dan schuurs toch echt wel centraal. maar goed ben slechts supporter van me club gevaarlijke uitspraak blind we zijn halverwege ja ja de afgang als het zo doorgaat meneer blind dit vind ik nou misplaatste arrogantie ik hoop dat erik de boel op de rails krijgt en het niet verder ontspoort en dan die aankopen die er moeten staan maar nog niet kunnen thuis geven ipv 3x 15 miljoen koop dan is een echte topper van 45 mil . we zullen ajajx flink moeten steunen in het thuis duel want voetballend gaan ze het nu zo niet redden we zijn helaas nog mijlenver weg van vorig jaar ok we wisten dat kon niet blijven maar zo ver naar beneden vallen is ook niet nodig en mag ook niet.
1 -1
Ajaxbrl
Als er niks bij komt dan zo spelen: Onana Dest-Alvarez-Blind-Nico Donny-Ziyech-Martinez Neres-Klaas-Tadic
1 0
martijnmartijnk
Okay, gisteren was matig. Maar wat ik niet begrijp is dat ze pas na de rode kaart begonnen om een beetje goed te voetballen..
1 -1
cantharel
Ik zou nog een speler voor 15 mln halen en naast Alvarez op de bank zetten, dan heb je tenminste wat. Stelletje sukkels.
1 -4
ajax1forever
Veltman, jarenlange ergernis duurt voort
4 -1
PJK54
Het was niet direct de verdediging maar eerder het niet aanwezig zijn van een middenveld wat, met alle respect, die Marin is nog veel minder als Veltman.
1 0
louis60
Ik dacht (gehoopt)dat hij beter was geworden. Dus niet.
0 0
arnoldajax
Hij moet op de back en anders niet. Geef die Dest maar een kans. Schuurs of blind achterin. Wil die Dani de wit ook wel is 90min zien op het middenveld in Ajax 1. Geweldig talent zit te verpieteren op de bank... jammer
0 -2
RayJordaan
Dan heb jij ‘m nog nooit zien spelen ben ik bang.
0 0
aJaxppy
Het is ook niet makkelijk om het niveau van vorig jaar te halen. De jong en De Ligt zijn echt wereld top. Marin is geen speler voor ajax, een werker met een matige functionele techniek. Blind op het middenveld is geen succes. Zet alvarez naast Blind achterin en Martinez ervoor met Hakim en Donny ernaast.. dan heb je wat meer body achterin en Blind op zn oude plek. Nu staan er drie anderen centraal wat echt chaos opleverde..
1 0
Daneman
Marin, Magallan of zoiets en Kik Pierie, oeps. Dat is echte bagger. Eigenlijk is het scoutingapparaat matig/redelijk. Niet ajaz waardig
2 -1
IkJijHijWijJullieZijnAjax
ik blijf zeggen dat je noah lang moet brengen. daar zit veel meer vernijn in en intelligentie.

traore in de spits, en tadic als cam.
neres linksbuiten ziyech rechtsbuiten.
tadic is sterk aan de bal, die hoort gewoon centraal te staan.

enige waar je mee zit is de slechte vorm van nous en veltman. er hoort daar meer backup te zijn
1 0
Superman
je vergeet die Marin, ook waardeloos. Alle drie te slecht!
2 -1
AltijdGelijk
Onana, Mazraoui, Alvarez, Blind, Tagliafico, Van de Beek, Martinez, Ziyech, Neres, Tadic, Promes!
3 0
AltijdGelijk
Het is simpel, Frenkie de Jomg bepaalde de balans, Frenkie weg = Balans weg.
2 0
IkJijHijWijJullieZijnAjax
4000+ post
jullie hebben het gezellig gehad gisteren.

wat een drama was het he pfffff
0 0
Ajaxxxisdebeste
Zou Marc tijdens de wedstrijd veel met zijn iphone bezig zijn geweest?
0 0
PetrusKeizer
ja. hij zat de hele tijd met zn moeder te bellen.
0 0
Ajaxxxisdebeste
Als Veltman degene is met de meeste balbezit dan moet je je zorgen maken, want als één ding duidelijk is is dat hij in die rol totaal geen potten kan breken en dan hou ik het nog netjes. Leuk spelertje voor op de BANK
2 0
IkJijHijWijJullieZijnAjax
veltman staat centraal voor elk dramatisch spelend ajax, het is echt geen toeval.
sinds dat hij uit de picture was ging het geleidelijk beter, en nu zijn we weer terug bij af.

begrijp ajax ook niet dat ze met die rb positie blijven aanklooien. haal er een streep door en bouw verder ipv telkens maar weer die discussies op te ratelen.
1 0
Catenaccio
Zei al eerder, schijt opstelling met dientengevolge een schijt resultaat..!
Marin ff niet opstellen aub. Mazza was niet in vorm, Veltman weer rechtsback, Blind met Schuurs achteri en martinez met vd beek als controleurs. Tadic op 20 en Neres , Huntelaar en Ziyech als aanval.
Zo had je moeten beginnen en zo ook volgende week Ten Hag
( collega trainer)
2 -1
IkJijHijWijJullieZijnAjax
ten hag moet gewoon met vaste mensen gaan spelen. laten we er maar aan vast houden dat het vorigjaar ook goed uitpakte, want dat deed hij ook in de voorondes. nu moet hij gewoon een keuze gaan maken.

alvarez en schuurs centraal, en martinez LM.
en ajax? ajax moet opzoek naar twee nieuwe backs.
0 0
Nieuwelichting
Het is dat ik een Ajacied ben, anders had ik het afgezet. Dit was een van de slechtste wedstrijden die ik Ajax ooit heb zien spelen.
16 0
Godenzoon88
Dan heb jij niet vaak naar wedstrijden onder f de boer gekeken.
2 -1
cantharel
Dit was zeker wel het niveau van onder FdB
3 0
Ajaxxxisdebeste
Nou komt in de buurt heb nog wel ergere gezien... Zeg het weleens vaker, grootste tegenstander van Ajax is Ajax zelf. Als je zo slecht inspeelt en zo vaak de bal verliest door hem simpelweg in te leveren, de vrije man negeert en weer terugspeelt dan laat je jezelf onder druk zetten. Dat Apoel dacht afgeslacht te gaan worden, maar kregen hoop niet door hun zelf maar door de kadootjes van Ajax
2 0
je
Gravenbergh er maarin .
Leuke woordspeling
1 -1
ajax1forever
goed dat je het aangeeft
0 0
ajaxdordtt
Die wordt hier na 2 mindere wedstrijden ook compleet afgeserveerd.
5 0
Litmanen85
mazraoui al weken slecht.. mag veeeel te lang blijven staan. Maat en ikzelf met een paar potten bier op zeiden al een kwartier lang dat ie nog rood ging krijgen... Marin.. Kan me al weken lang niet bekoren.. Totaal geen onderdeel van het spel + raakt geen knikker. Alvarez viel zwaar goed in tegen VVV.
6 -2
ajaxdordtt
Ja, waren 8 geweldige minuten.
3 0
Jelle2500
Krijg het idee dat er vorig seizoen te veel dealtjes en afspraken zijn gemaakt met betrekking tot de posities van sommige spelers...
Blind moet gewoon achterin blijven en Mazraoui RB

Neres - Tadic - Ziyech
V. D Beek - Marin
Martinez
Tagliafigo - Blind - Alvarez/Schuurs - Mazraoui
Onana

Dubbele 6? Dan Alvarez ipv Marin... Dat is geen controleur.
2 -1
ajax1forever
eens, maar propper ipv marin
1 0
pizzapunt
Promes - Tadic - Neres
Van de Beek - Ziyech
Blind
Nico - Martinez - Alvarez - Veltman
Onana
4 -5
Aspers73
Blind is GEEN middenvelder. Bewijst hij iedere wedstrijd opnieuw.
1 -2
LezDeBoer
Prima (misschien wel de beste) opstelling!
0 0
ajaxfan83
Edson heeft al gezegd dat hij vbele malen liever op het middenveld speelt
1 -3
ajaxdordtt
Dus? Drenthe wilde ook graag nummer 10 spelen.
3 0
vdhaas
Het middenveld is nog steeds het zorgenkindje. Nu stond de punt zo ver naar voren dat hij Tadic in zn kont prikte. Marin en Blind allebei slecht vanavond qua onnodig balverlies.

Zal toch beter moeten wil je de champions league winnen.
7 0
ajaxfan83
Blind hoort in de verdediging en de positie van marin is de pisitie waar donny speelt.
Marin absoluut geen controleur.
Ik vind marin absoluut geen slechte speler maar hij wordt op een positie door ten hag gezet waar hij totaal niet uit de voeten kan.
Nu heb je hetzelfde met marin als met v.d. beek toen ten hag net begon en dat hij dacht dat donny op dezelfde plek kon spelen als frenkie toen.
4 0
14AJAX14
Verdediging
Mazraoui of Dest rechtsback, Mazraoui niet meer op het middenveld die kijkt alleen voor of achteruit en dat is prima voor RB, middenveld heeft ie niet het inzicht, zie vandaag meteen rood
Schuurs of Alvarez centraal rechts, kop en duelkracht
Blind (en niemand anders) links centraal en niet meer op het middenveld, die moet de bal altijd voor zich hebben, dan is ie sterk.

Middenveld
Martinez moet gewoon op het middenveld, is snel, goed aan de bal en een echte stofzuiger
Donny op 10 is prima maar hij moet zich veel meer bemoeien met de opbouw en meters maken
Marin speelt ook verstoppertje in de muur van de tegenstander, is vaak te laat en te traag. Voor nu gewoon niet goed genoeg en het moet nu wel. Volgende week zou ik hier Ziyech of Tadic neerzetten, iemand die kan indribbelen en inzicht heeft om een goede pass af te leveren...
Wat leden we vaak balverlies door knullige ballen omdat het middenveld en aanval staan te wachten op de bal en echt een paar onkunde; Blind, Veltman en Mazraoui staan allemaal op de verkeerde positie.

Aanval
Die is gewoon prima alleen moeten er meer ballen voor gegeven worden en daar ook iemand staan: Donny, Tadic of Huntelaar en ze moeten zich meer aanbieden richting middenveld. De tegenstander uit hun goal lokken en er dan overheen. Waarom Neres niet de vrijheid voelt om een actie te maken weet ik niet. Ligt ook wel weer aan hoe die de bal krijgt, is maar weinig weg gestuurd.
2 0
ajaxfan83
Onana
? - schuurs-blind-tagliafico.
Alvarez-martinez-v.dbeek/promes
Tadic/neres- huntelaar/tadic - ziyech.
De rb weet ik niet zo 1 2 3 in te vullen want nous in totaal niet in vorm.
Dest is wel een goede speler maar vind zelf dat hij niet de ideale rb omdat hij meer voorin te vinden is en veltman zn tijd is gewoon voorbij is
1 -1
Mokum1012
Gewoon, omdat het kan:

Tadic-----Huntelaar-----Neres
Martinez---VdBeek------Ziyech
Nico----Blind-Schuurs---Dest/Promes
------------------Onana----------------
2 -3
Jackattack
Hey homo niet slecht bedacht. 5- . Herexamen
0 0
AST020
Vandaag was iedereen slecht behalve Onana. Neres kon nauwelijks een bal aannemen, Tadic verliest duels en verliest de bal, alsof het soms iets te snel ging. Donny vind ik niet zo aanwezig maar wellicht komt dat nog. En dan heb ik nog niet eens war gezegd over Marin, Veltman en Nous.
1 -1
Lewis Hamilton
En waarom speelt Ajax niet met Huntelaar vanaf het startsignaal als je toch tegen een muur gaat voetballen? Dan is een corner ook misschien eens gevaarlijk.
1 -2
ajaxdordtt
Omdat Huntelaar 36 is.
0 -1
stopperspil
De enige die ook nog kan koppen
0 -1
Hollister
Sorry AS, vorig jaar regelmatig terecht diverse loftitels na legendarische wedstrijden, maar nu mogen de heren ook wel eens met een hele reeele titel neer worden gezet.. het was gewoon diep triest en een regelrechte wanvertoning.. we hadden er gewoon met 3 - 0 af kunnen gaan.. ik ben totaal niet zeker van dat het volgende week wel "eventjes rechtgezet wordt"diep telurgesteld in mij club.. geen mentaliteit .. en tactisch heel erg slecht van onze staf.. qua opstelling maar zeker ook qua tactisch ingrijpen en wisselbeleid.
1 0
Rommy
Proper en een fatsoenlijke spits halen.
4 -5
Cello
Propper is ajax-onwaardig.....leuk voor psv, niet voor ons. Krijg er bij de gedachte alleen al kotsneigingen.
7 -8
Cello
Nou ja...op naar volgende week in een hopelijk kolkende JCArena. Misschien dat dat onze vedettes kan motiveren, want vandaag was het he-le-maal niets!. Ookal is de kritiek op Veltman, Blind, Mazraoui en Marin terecht..... de andere vedettes van vorig seizoen gaven massaal niet thuis.

En dan zal je net zien, volgende week, dat dit Apoel dan ineens wel van het kastje naar de muur getikt kan worden en Ajax er 'klet, klats, klanderen' overheen walst. Waarop we ons zullen afvragen, waarom dit niet al een week eerder kon.
Als ten minste onze vedettes er volgende week maar zin in hebben. Vandaag leken de meesten liever lui dan moe. En dat het wel 'als vanzelf' zou gaan......zou het dan toch onderschatting wéér zijn?.
2 0
Ajax#1900
Slechter dan dit kan het niet worden. Laten we positief blijven ;)
0 0
stopperspil
Tadic maar eens op het middenveld?
4 0
Lewis Hamilton
Schuurs maakt misschien wel fouten, maar die jongen kan wel leren en uitgroeien tot zoveel meer. Veltman wordt niet beter, die hebben we nou al jaren gezien, ook als centrale verdediger 6 jaar terug.
15 0
RAL3028
Het is inderdaad bizar dat je tegen deze tegenstander niet met Schuurs durft te spelen. Is voetballend nu al beter dan Veltman ooit gaat worden.
1 0
Cello
De meesten zijn ook al vergeten, dat Mathijs ook niet iedere wedstrijd foutloos speelde, die is ook mede doordat ie fouten 'mocht' maken beter geworden. Heeft ervan geleerd. En eigenlijk zouden we Perr die kans ook moeten gunnen....en ja dan zal er ook wel een keer wat fout gaan. Jammer dan, maar hopelijk wel goede lessen om te leren voor hem en Ajax.
0 0
rsvh88
Nou op deze manier ga je vrij weinig presteren in the champions league. Ik wil serieus niemand horen over de prestatie herhalen van vorig seizoen. Ga maar eerst bouwen aan een degelijk team voor je zulke uitspraken doet.
1 0
Toon meer reacties