Tadic: 'Erik ten Hag een geweldige coach'

SJvanveen, 19-08-2019 om 20:14, 17956 views, Ajax TV |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Dusan Tadic is lyrisch over Erik ten Hag, Alfred Schreuder, Matthijs de Ligt en Sergio Ramos. De aanvoerder van Ajax vindt de coach van de Amsterdammers 'geweldig' en is van mening dat de club De Ligt erg mist. 

In een video van Ajax TV laat Tadic zijn licht schijnen over verschillende zaken. Het aanvoerderschap passeert de revue en ook Ten Hag komt ter sprake. 'Erik ten Hag is een geweldige coach', laat Tadic weten. 'Hij heeft een fantastische instelling en wil spelers helpen beter te worden. Hij wil discussiëren en ziet het spel goed. Ik denk dat hij onze spelers beter maakt.' 

Vorig seizoen assisteerde Alfred Schreuder de Ajax-trainer en daar was Tadic blij mee. Hij werkte met de huidig coach van TSG Hoffenheim al samen bij FC Twente en kreeg toen een goede relatie. 'Ik ben heel close met hem. Hij is een van de coaches die de meeste invloed op mij had. Hij is ongelooflijk, Erik en Alfred zijn de beste coaches die ik heb gehad. Hij heeft oog voor detail, ziet alles en is altijd honderd procent eerlijk.' 

Matthijs de Ligt en Sergio Ramos

Ook De Ligt kan Tadic bekoren. De Serviër mag dan maar één seizoen met de jongeling samen hebben gespeeld, de kwaliteit droop ervan af. 'Matthijs missen wij heel erg. Hij was altijd zo slim. Hij vroeg om advies en deed niet alsof hij slim was, hij is gewoon slim van zichzelf. Als je dat hebt, maakt het niet uit of je 19 of 29 bent.' 

Tadic speelde in Estadio Santiago Bernabéu misschien wel zijn beste wedstrijd in een Ajax-shirt, een week ervoor stond hij tegenover zijn beste directe opponent. Ramos dicteerde achterin bij Real Madrid en de international van Servië weet dat nog goed. 'Hij is een geboren leider. Iedereen luistert naar hem. Hij zag dat er problemen kwamen, voelde het moment aan en floot, waarna Real vooruit speelde met een lange bal. Het is ervaring, al is hij echt geweldig.' 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
DiAngelo
Nou vandaag niet hoor....
0 -1
Bijgoochem
Mooi zo'n anekdote over Ramos die fluit waarna Real de lange bal speelt. Dat soort details zie je meestal niet vanaf de tribune of voor de TV. Ook wel lekker dat Ramos een tikke arrogant is en z'n tweede geel pakte, dat hielp ons mede aan één van de mooiste uitwedstrijden van onze historie.
2 0
ETM
Misschien ver gezocht, maar Tadic lijkt een beetje op Zidane in zn manier van voetballen. Nee, hij komt niet in de buurt van de klasse van Zidane, die veel meer kon en imo in zn piek een van de beste voetballers ooit was. Maar Tadic kan wel een team dirigeren met zn spel. Hij kan een team beter laten spelen. Hij stelt een pass uit als het moet, hij vraagt om loopacties van anderen, in de kleine ruimte is hij heel balvast en vooral heel functioneel. Hij heeft wel een individuele actie, maar niet om de poespas.
En uitgerekend tegen Real Madrid benaderde hij even letterlijk het niveau van Zidane.
Tegen VVV zagen we, hoewel het maar tegen VVV was, dat Tadic weer een heel hoog niveau gaat halen. Bijna letterlijk alles dat hij deed was goed. Tadic is een showman als hij zn feest viert of zich beklaagd over een overtreding. Maar als speler staat zn ego hem nooit in de weg.
2 0
JariHeijden
Mooie post. Zoals jij Tadic beschrijft, zo zie ik hem ook. Prachtige speler, een echte teamspeler en een echte leider (binnen de lijnen in ieder geval).
0 0
036AFCA97
Volgens mij ben jij hier degene die dom is. Tenminste je EQ zal niet hoog zijn als je het sarcasme van JordyAjacied en mij niet snapt.
1 -3
Rentokill
Teveel bas dus?
2 0
ZlatanI
Jij maakt ook geen beste indruk maat
1 0
036AFCA97
Wat dan?
0 -2
Saanchez
EQ? Klinkt je muziek ruk nu?
3 -1
036AFCA97
“Emotionele intelligentie, gemeten met de index EQ, is een aanvulling van het traditionele intelligentiequotiënt (IQ). “

Bij jou is het dan weer je IQ. Snap je het nog? ;)
5 -3
The
Ja dat zal best, maar EQ heeft niets met dommigheid te maken. Snap je het nog?
3 -1
036AFCA97
Ging erover dat hij het sarcasme niet begreep. Onder EQ vallen ook de sociale vaardigheden, dus ook het wel of niet begrijpen van sarcasme. Dat bedoelde ik dus.
0 0
036AFCA97
Niet liegen, Tadic!!

https://www.telegraaf.nl/sport/1921552/ajax-spelers-ergeren-zich-aan-ten-hag?utm_source=google&utm_medium=organic
2 -6
Kikke
Dat was wel voordat ze zover waren gekomen!
0 -1
ajax1981
Telegraaf, dus waar...
3 -2
Bocarra
Troll alert!!
2 -4
Gecko
Tadic held
1 0
JordyAjacied
‘Ten Hag ligt slecht in de groep, niemand moet hem’ Aldus Valentijn Driesen.
4 -3
Bocarra
???? Volgens mij ben jij een beetje dom.
1 -2
036AFCA97
Volgens mij ben jij hier degene die dom is. Tenminste je EQ zal niet hoog zijn als je het sarcasme van JordyAjacied en mij niet snapt.
0 0
Ajax-Amsterdam
En toch verbaast het me dat mensen nog serieus nemen wat hij schrijft of zegt. Hij heeft zich echt compleet voor lul gezet hiermee.

Als dit het geval was dan had Tadic niet tot 2026 getekend, waren Ziyech en Nerez niet gebleven en was Promes niet naar Ajax gekomen.

Ten Hag is gewoon een geweldige coach!
3 -1
Kikke
Let wel dat zijn wel allemaal buitenlanders, die verstaan hem sowieso niet.. grapje..
0 0
L1tman3n
Prachtig filmpje weer
0 0