Nét geen zege Jong Ajax bij debuut Mendez

SJvanveen, 19-08-2019 om 21:55, 39279 views, AS |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Jong Ajax heeft maandagavond ternauwernood een zege op NEC Nijmegen uit haar handen laten glippen.  De beloften kwamen op voorsprong en toen op achterstand, maar leken uiteindelijk aan het langste eind te trekken. Niets was minder waar, want in de 94ste minuut scoorde Josef Kvida de 3-3. 

Na de nederlaag bij TOP Oss van verleden week nam Ajax het maandagavond op tegen NEC. Met Victor Jensen in de basis gingen de Amsterdammers goed van start, want Lassina Traoré opende in de beginfase de score: 1-0.

Lang kon Jong Ajax niet genieten van de voorsprong, want Sven Braken verschalkte Dominik Kotarski: 1-1. Jong Ajax moest weer op zoek naar een doelpunt, maar liep in het mes. Anthony Musaba zorgde vlak voor rust voor de 1-2.

De rust greep coach Mitchell van der Gaag aan om het een ander te wijzigen. Quinten Timber, vroeg ingevallen voor de geblesseerde Danilo, ging aan de linkerkant spelen, waardoor Jensen weer op nummer tien kwam te staan. Ook maakte Neraysho Kasanwirjo (17) zijn debuut in het betaalde voetbal. De centrale verdediger van Ajax Onder-19 verving de tegenvallende Dean Solomons.

De wisselingen pakten goed uit, want Jong Ajax kwam na ruim een uur langszij. Eerst was het Jensen die de gelijkmaker tegen de touwen werkte, waarna Ryan Gravenberch een afgeslagen hoekschop tot doelpunt verwerkte: 3-2. 

In de slotfase viel Alex Mendez nog in, de Amerikaanse aanwinst verving Kenneth Taylor en maakte zijn eerste officiële minuten in het Ajax-shirt. De thuisploeg leek zijn eerste zege van het seizoen te boeken, maar Kvida gooide in de slotseconden roet in het eten. Jong Ajax heeft nu één punt uit twee wedstrijden, vrijdag wacht een uitwedstrijd bij FC Dordrecht. 

Opstelling Jong Ajax:

Kotarski; J. Timber, Solomons (46' Kasanwirjo), Pierie, Ter Heide; Gravenberch, Taylor (80' Mendez), Jensen; Kühn, Traore, Pereira (17' Q. Timber).

Wissels Jong Ajax:

El Maach, Kasanwirjo, Tethani, Brobbey, Mendez en Timber.

Opstelling NEC:

Branderhorst, Kuiper, Van de Looi, Musaba, Van Landschoot, Braken, Wolters, Dijkstra, Odenthal, Lartey-Sanniez. 

Wissels NEC:

Budel, Schuurman, Overtoom, El Karouani, Romeny, Sellouf, Van Rooij, Sturing, Trésor. 

Doelpunten:

1-0 Lassina Traoré (7')
1-1 Sven Braken (21')
1-2 Anthony Musaba (38')
2-2 Victor Jensen (54')
3-2 Ryan Gravenberch (64')

Bijzonderheden:

- Mogelijk debuteert Alex Mendez voor Jong Ajax. Aan de hand van gesprekken met twee volgers van het Amerikaanse jeugdvoetbal en statistieken van OPTA laat Ajax Showtime een licht over de speler schijnen.
- Jong Ajax moet het doen zonder spelers als Kjell Scherpen, Dani de Wit, Jurgen Ekkelenkamp en Noa Lang. Zij zijn met Ajax 1 mee naar Cyprus voor de wedstrijd tegen APOEL Nicosia.

Volg de wedstrijd via Twitter:

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
eriksen23
Ook de Keuken Kampioen Divisie is een leertraject. Je kan niet degraderen en dit team zal hoe dan ook niet degraderen. Maakt dan ook geen flikker uit of je wint of verliest van NEC. Uiteindelijk heb je er meer baat bij als ze nu gewoon leren om een wedstrijd over de streep te trekken dan wanneer ze dit in het eerste moeten doen. Ze zullen het uiteindelijk ook niet met alle elf doen, zullen maar een paar doorbreken. Ik juich zo een goal in de laatste minuten dan ook eerder toe, keur het zeker niet af.

Jongens zoals Donny en Frenkie gingen er ook wel eens af met 0-4 tegen een VVV. Je leest nu de gekste dingen zoals een voorbeeld nemen aan PSV, die hebben 2 dagen geleden ook in de slotfase een nederlaag geleden. Zo te zien wordt die zogenoemde winnaarsmentaliteit er op de Herdgang ook niet met de paplepel ingegoten. Al die drama hier, ik kan het niet echt begrijpen.

Pierie heeft het inderdaad moeilijk zoals ik ook in sommige reacties kan aflezen. Neemt niet weg dat een Schuurs het begin vorig seizoen ook bij vlagen moeilijk had en zich nu op nog een aantal momentjes na prima staande houdt in Ajax 1. Jong Ajax in de KKD is mannen tegen jongens, geef die gasten gewoon de tijd en ruimte om zich te ontwikkelen. Zo een Gravenberch zal echt niet laconiek zijn in de eerste, die periode dat een Bazoer na 6 maanden al nonchalant werd is ruimschoots voorbij. Ajax is elite en wie aan wil haken moet met een goed mentaliteit komen, maak me niet zo veel zorgen.
2 -2
DUDE92
Die Mendez viel best prima in. Wat me vooral opviel, is dat hij meteen ook verbaal aanwezig was. Kwam over als een soort leiderstype. Natuurlijk kunnen we nu nog niet genoeg zeggen over zijn andere kwaliteiten, maar dat beviel me echt wel. Hoop dat hij de komende wedstrijden meer minuten mag maken, roulerend met Gravenberch en Taylor.

Ook viel me op hoe aanwezig Jensen weer was. Ook hoe hij juichte toen hij de penalty had "versierd" (was natuurlijk een 100% penalty). Achteraf een beetje pijnlijk omdat hij hem zelf mistte, maar die passie bevalt me wel echt. Lijkt zich steeds meer op zijn gemak te voelen bij Ajax.
3 -4
AjaxDaniel
Ik lees hier dingen over Mahmoud? Ik kan het nog herinneren, iemand enig idee waar hij nu is? Hij was toch gestalt bij Cape Town en zou hierheen komen zodra hij 18 zou worden?
0 0
Afcatobias
Want een jankende mensen hier in de reacties... Ze hebben bij vlagen heel goed gespeeld. Het is een hele jonge selectie die gaat leren van de fouten die ze maken in het proffesionele voetbal. Ik heb liever dat ze het verpesten in jong en er van leren zodat ze het in het eerste niet doen.
2 -4
Joodhannus73
Precies. Alleen maar goed dat ze in de laatste minuut verliezen. Daar kan je van leren. Alleen vraag ik me af hoe ze mentaal leren? Het grote Ajax geeft ook een 3-0 voorsprong tegen de Spurs weg. Ze zullen soms ook Italiaans moeten kunnen spelen. Dat kan je trainen. Maar doen ze dat ook?
1 0
Lagasj
Wat een leuk elftal is dat Jong geworden. Plezierig om naar te kijken.
Beloofd wat voor de komende jaren.
Ik zie zomaar 2-3 spelers doorstromen naar 1. Misschien wel meer.
Gravenberch natuurlijk maar ook die nieuwe Aliyu Mahmoud en Taylor.
Mendez loopt nu al te wijzen waar de anderen moeten lopen. Ben ik erg benieuw naar.
Wat een rijkdom!
3 -3
geDaante
Zitten zeker leuke spelers tussen. 2-3 spelers is ook wel het minimale wat gemiddeld per jaar zou moeten doorstromen, dus dat zou niet uitzonderlijk zijn.

Als het goed is redden Jensen, Taylor, Gravenberch en Kühn, en misschien Traoré het sowieso.
0 -1
JOHANisGOD
maar ook die nieuwe Aliyu Mahmoud

Waar speelt hij dan?
4 0
Flipper33
Indd snap er niks van laatste bericht was van 2018 daarna werd het stil !
0 0
pizzapunt
Verdomme AS. Als je een topic bijhoudt, doe dat dan tot de laatste minuut. Ik heb echt lang gedacht dat Ajax won vanwege de 3-2 stand onderin het artikel, en dat de titel verkeerd was. Slordig!!
2 -1
SpursAjax
Taylor net pas 17 geworden is echt een pareltje! Zie in hem het grootste talent dat er rond loopt in jong. Gravenberch is kwa talent misschien nog completer. Maar Taylor heeft wel de mentaliteit en de gif die je nodig hebt in de top!
3 0
Hakkie
Gravenbergh was af en toe weergaloos, maar verdedigend laat hij het vaak afweten.
Taylor is inderdaad een pareltje, maar haalt hij de top?
Er is wel erg veel concurrentie en dat is goed natuurlijk.
0 0
Flipper33
Aliyu Mahmoud waar Is die dan ? zou toen een heel groot Nigeriaans talent zijn en vast gelegd zijn door Ajax

De 17-jarige Aliyu Mahmoud zal per direct de selectie van Ajax versterken. Hij komt over van de Mutunchi Football Academy. Dit weet het medium Own Goal Nigeria te melden. Door een stage in Engeland zijn scouts van Ajax op het spoor van dit talent gekomen. In Nigeria zijn ze bijzonder gecharmeerd van Aliyu en noemen hem zelfs ‘Whizzkid’. De Mutunchi Football Academy heeft al eerder talenten voortgebracht zoals Musa Yahaya en Moses John. Deze heren hebben daar hun opleiding bijvoorbeeld genoten en zijn nu actief bij FC Porto
1 0
JOHANisGOD
https://www.ajax1.nl/ajax-heeft-aangegeven-dat-ze-aliyu-mahmoud-willen-contracteren/

Bericht van mei 2018.

Geen recentere berichten gevonden.
0 0
Tomajax1990
Heb ik niks van meegekregen maar komt het niet dat hij nog geen 18 is ?
1 0
Flipper33
Volgens mij is die al 18 bericht is van mei 2018 hij zou 6 maanden na dat bericht 18 worden maar heb even op Google gezocht blijkbaar speelt die in zuid Afrika
1 0
NouriVandeBeek
Bizarre wedstrijd. Hele sterke 2e helft van Jong Ajax, maar de laatste minuten na die penalty leken weer nergens op. Dat gaan we nog wel vaker zien dit seizoen. Zeker met dit jonge elftal.

Wel echt tevreden met de lijn die Jong Ajax inzet. Veel jonge spelers inpassen. Taylor was misschien wel de beste, maar zat wel volledig kapot na 75 minuten. Dan krijg je dus je gewenste uitdaging. Eigenlijk zat iedereen erdoorheen.

Voor Solomons moet het nu echt klaar zijn. Genoeg is genoeg imo. Kasanwirjo met een prima debuut en Gravenberch wisselvallig. Moet nog een tandje bij. Vooral zonder bal, maar we moeten niet vergeten dat hij 17 is.

Nu hopen dat Salah-Eddine snel doorschuift. Een linksback ontbreekt er nog aan.
13 0
ajaxdordtt
Kasanwirjo is ook bij lange na niet goed genoeg. Ter Heide overigens ook niet inderdaad.

Ik zie dat ik het weer verkeerd heb gezien en Kasanwirjo en Ter Heide toppers zijn!
3 -5
Cello
Klopt. Maar gezien de filosofie (iets van gemiddeld 1 a 2 talenten afleveren bij Ajax-1 per jaar) ontkom je er niet aan dat er redelijk veel spelers zijn, die totaal geen Ajax-1 materiaal zijn of zullen worden. In de huidige groep moet je dan idd denken aan een Salah Eddine, een Gravenberch, een Taylor als voorbeelden die er wel toe doen. Jongens als Kasanwirjo, Ter Heide en Solomons heb je uiteindelijk nodig om de 11 vol te maken.
Alles staat in het teken om die talenten die er wel toe doen door te ontwikkelen zodat ze afgeleverd kunnen worden bij Ajax-1. Dat staat centraal. Uitslagen en daarop volgend eventuele kampioenschappen zijn van secundair belang. En als het dan gebeurt, is het allemaal mooi meegenomen zo'n kampioenschap.
2 -1
ajaxdordtt
Tuurlijk, dat zeg ik toch ook niet? 3 per generatie is prima en met de Timbers, Traore, Brobbey, Taylor , Gravenberch en Lang zit er genoeg talent. Ook Kotarski, Kuhn en Jensen zijn nog wel interessant.
1 0
ajaxdordtt
Dubbele post, fijn dat ik die gewoon kan verwijderen.
0 0
NouriVandeBeek
Ik zeg ook niet dat Kasanwirjo de nieuwe Dani Alves wordt, maar hij werd hieronder vergeleken met Bakboord. Dat is echt belachelijk. Kasanwirjo heeft wel een vaste trap in zijn poten. Veel meer rust in zijn spel ook. Niet het toptalent van de opleiding, maar ik vind hem zeker interessant.

Ter Heide en Kemper zijn echt noodverbanden op de linksback. Niet nodig, want Salah-Eddine zou daar moeten kunnen spelen.
2 0
ajaxdordtt
Mwa, voetballend komt hij echt veel tekort. Is groot, sterk en snel. En denk dat ze het talent ook een beetje willen spreiden over Jong en 019. Salah Edinne is pas 17(?).
1 -1
Ajax#1900
Eindelijk een inhoudelijke comment hier. Thanks! Was weer een typische Jong wedstrijd. Dat zie je bij Jong PSV, AZ en Utrecht ook vaak genoeg overigens.
2 -1
trooop
De boosheid hier om een opleidingsteam! Lekker belangrijk hoeveelste ze eindigen. Dat dit elk seizoen opnieuw gebeurt geeft wel aan dat dit inherent is aan jeugdigheid en wisselende samenstellingen. Bekijk het liever zo: iedere keer dat dit ze overkomt verkleint waarschijnlijk de kans dat dit ze in Ajax 1 opnieuw overkomt. Zoals knalpot ergens hieronder zegt: jammer en weer door.
5 -1
Ajaxhart
Ik heb ‘t hieronder al een paar x opgemerkt (tot ergernis kennelijk van een aantal mede-Ajacieden), maar er zit niets bijzonders bij JA.
Heus wel een aantal bekwame spelers, die het best gaan redden in het betaalde voetbal, maar inderdaad niemand met exceptionele kwaliteiten.
2 -9
SJvanveen
Kenneth Taylor gaat duizend procent zeker naar Ajax 1. Dicht Traoré ook een goede toekomst toe.
2 0
Vak117
Vind ik erg negatief. Waarom zie jij bijvoorbeeld een Taylor Ajax 1 niet halen?
1 0
Ajaxhart
Bijv.: de kans die hij kreeg vlak voor de pauze. I.p.v. gericht te schieten, knalde hij blind op doel (tegen de keeper).
Een exceptionele speler - de norm die ik aanleg voor Ajax1 - had veel subtieler gehandeld..
2 -6
Vak117
Eens dat die kans had moeten zitten, maar tweebenig, goeie trap, goed tempo, draait goed weg van zijn man, verdedigd goed, goede vrije trap. Enkele zeer positieve punten van hem. Mee eens dat hij waarschijnlijk geen 100 miljoen waard gaat worden later, maar als hij zo blijft doorgroeien zie ik hem zeker in Ajax1
1 0
Ajaxhart
Ik help het je hopen! Wil niets liever dan veel JA spelers in het eerste.
2 0
Vak117
Helemaal mee eens! En we moeten niet vergeten dat Onana (speelde in JA niet al te best), Nous (laatbloeier), VdBeek (door velen niet exceptioneel gezien) etc ook in JA hebben gespeeld en die nu bij het eerste gewoon basis spelen. Wat ik daarmee bedoel is dat deze spelers ook alle kritiek hebben gehad bij JA (VdBeek in mindere mate toen), maar daar zijn we nu redelijk positief over.
1 0
DonQ
Exceptionele spelers missen dus nooit kansen?
1 0
Ajaxhart
Niet dit soort kansen (vrije schotkans waarbij de rechterkant van het doel open ligt).
Een exceptionele speler ziet dat, en schiet gericht. Een gewoon goede speler, knalt op goed geluk op doel.
2 -5
VIPete
Wat ik met name bijzonder knap vind is dat jij aan de hand van één schot op goal de hele toekomst van een speler kan voorspellen!
7 0
Vak117
Een leuke wedstrijd gezien, waar zeker veel fouten in zaten, maar ook hele goede dingen gezien. Solomons en Ter Heijde dramatisch naar mijn mening. Complimenten voor Traoré en Gravenberch. Kuhn onzichtbaar, hoop echt dat hij zijn potentie gaat waarmaken.
2e helft een Jong Ajax opstelling gezien die ik veel vaker zou willen zien. Het liefst: kotarski/scherpen; Kasanwirjo, J. Timber, Pierie, Salah-Eddin; Taylor, Jensen/Lang, Gravenberch; Kuhn, Traoré, Danilo. 2e seizoenshelft Unuvar af en toe op de plek van Danilo. Ik zie zeker potentie in dit Jong Ajax!
2 -3
Babangida83
Lekker middenveld de eerste 17 minuten.
0 0
TimAFCA
Wat zijn de meningen over Jensen?
1 0
Vak117
Ik vind het een fijne speler om naar te kijken, maar ik denk dat hij te licht is. Scoort wel veel laatste tijd, positief punt voor een middenvelder.
3 0
Minsc
Matig, geen speler voor het eerste.
3 -1
RaynoFischer
Op het middenveld prima, in de aanval minder en geen penalty meer laten nemen voorlopig
3 0
AppieForever
Een fijne speler die de (sub)top niet gaat halen via Ajax
4 -2
DonQ
Jammer van die laatste paar minuten want Jong Ajax speelde een veel betere tweede helft. Timber bracht centraal de rust terug (behoudens die laatste 3 minuten lol) en Jensen speelde ook sterk. Kasanwirjo viel lekker fel in, maar ik denk dat hij een gevalletje bakboord/tete wordt. Hij is te klein als centrale verdediger, maar aanvallend te matig om zich te ontwikkelen tot een volwaardige rechtsback. Traore was vandaag een beetje onzichtbaar. Hij mag zich nog wel iets meer aanbieden.
2 0
Hollister
Man man wat een ongelooflijke stelletje klootzakken zijn het toch samen met die ongelooflijke idiote coach... dit is geen uitzondering maar eerder regel... en flikker nou eens op dat het jonkies zijn en opleiding... mentaal is dit HET probleem in onze opleiding... het zijn gewoon geen winnaars... en maar blijven breien .. breien... en breien, zelfs in de laatste minuten voor je eigen 16m... schop die bal verdomme eens over de zijlijn.. erger mij al jaren aan dit onderdeel van de opleiding... kutmentaliteit van spelers en trainers... wedstrijd doodmaken hebben ze nog nooit van gehoord... dit euvel zie je bij Ajax1 en bij de gehele jeugd ook.. hoevaak wordt er niet gescoord tegen ons in de laatste 5 minuten..?? Losers zijn het.... en men doet er niets aan ... kan wel tig voorbeelden opnoemen waarbij er 4-0 standen worden omgetoverd in gelijke spelen of zelfs verlies... kunnen wat dat betreft een voorbeeld nemen aan PSV.. die gaan door tot het einde
6 -25
DeWijsneus
Je speelt met een zeer jeugdig elftal tegen een van de betere clubs uit de KKD.... Ik vind je echt een beetje onrealistisch.
0 0
ajaxdordtt
Noem eens een paar van die voorbeelden waar een 4-0 om werd getoverd tot verlies?
0 0
Babangida83
Daar heb je een punt.
0 -2
Cello
Begrijp je het wel een beetje?.
Bij Ajax staat alles vanaf de jongste jeugd tot en met Jong Ajax in het teken van opleiden van de talenten. Wanneer dat gaat met klinkende overwinningen en uiteindelijk kampioenschappen is dat natuurlijk een grote plus, maar niet het eerste uitgangspunt.

Het gaat erom om op te leiden en spelers door te ontwikkelen, zodat de echt groten uit de opleiding uiteindelijk afgeleverd kunnen worden bij Ajax-1. En dat gaat met vallen en opstaan. Niets mis mee. En soms is puntverlies wel beter dan alleen maar overwinningen behalen, omdat je bij puntverlies nog weer makkelijker exact kan aangeven waar iets fout gaat en dit kan aangeven bij de bewuste speler(s). Leermomenten.

Uiteindelijk wil men jaarlijks 1-2 spelers afleveren bij Ajax-1. Alles wat er meer kan doorstromen en uiteindelijk zou kunnen debuteren in Ajax-1 is meegenomen. Maar hier staat wel alles in het teken daarvan.....resultaten zoals bij Jong Ajax is van secundair belang.
2 0
Hollister
Kijk dat bedoel ik dus... ja .. ik ken verdomd goed de filosofie van deze club en ja ik volg al jaren alle jeugdteams... en ja ik weet waar Ajax voor staat... maar wil dat zeggen dat als je een onderdeel ziet wat minder ontwikkeld is dat je daar nog winst kan behalen .. mag je dat niet aangeven... want, uiteindelijk gaat het wel degelijk om het resultaat, kampioenschappen, bekers, CL en dat hoeft elkaar totaal niet te bijten. In de opleiding kan ook prima naast techniek wat meer aandacht worden aan mentale aspecten.. waarom denk je dat naast technische voetballers als Ziyech en Frenkie, ook spelers als De Ligt, Nico en Martinez zou populair zijn.. juis om die zorgen voor een stuk karakter, wilskracht, overwinnaarsmentaliteit... daar heb je er ook wat van nodig .. die zorgen voor de balans en mentale weerbaarheid. In de opleiding van Ajax is hier teweinig aandacht voor in mijn optiek. Moet ik daarvoor een ban krijgen? Stellen mafkezen
0 -1
Cello
Je zegt:
".....mag je dat niet aangeven... want, uiteindelijk gaat het wel degelijk om het resultaat, kampioenschappen, bekers, CL en dat hoeft elkaar totaal niet te bijten."

Dat het elkaar niet hoeft te bijten, klopt.....maar tegelijkertijd geef je aan dat je het dan toch niet begrijpt. Want bij Ajax gaat het in de jeugd niet per definitie om de resultaten van wedstrijden en uiteindelijk kampioenschappen.
Dat er vaak gewonnen wordt, veel kampioenschappen worden behaald doet dar niets aan af....meestal het gevolg van het hebben van veel goede, soms de beste talenten.
Alles draait om het beter maken van talent, doorontwikkelen, etc, etc. En alles is daaraan ondergeschikt gemaakt.

En nee. Ik zou niet weten waarom je voor je mening een ban zou moeten hebben?.
0 0
Hollister
Sorry, maar dan snap jij niet de bedoeling van een opleiding en dus ook die van Ajax... je opleiding heeft maar 1 taak... binnen de filosofie van de club Ajax (wat mooi en technisch voetbal voorstaat) een speler optimaal voor te bereiden op zijn taak binnen Ajax 1... En voor Ajax1 telt dus: op de eerste plaats winnen (wedstrijden/bekers, kampioenschappen en Europees) en 2. Dat ook nog met mooi voetbal en dus het publiek vermaken.
Mijn punt is juist dat punt 2 bij velen hier belangrijker zijn dat punt 1 en dat is een foute gedachte, ook bij de jeugd... want als je hem zo opleidt gaat hij ook straks zo spelen in Ajax1.
Wat was er mis als Ajax de wedstrijd tegen de Spurs gewoon met antivoetbal in de laatste 3 minuten over de streep had getrokken? Helemaal niets. .. dat is mijn punt.
Neem bv de wedstrijd thuis tegen PSV waar je met 10 man komt te staan en op een gegeven moment zelfs met 5 CV ging spelen... DAT bedoel ik.. ook dat leverde complimenten op... en creeer je karakter mee in de ploeg.. over mijn lijk mentaliteit.. en nogmaals dat staat helemaal los van je filosofie van mooi en attractief voetbal. Het een sluit het ander niet uit
1 -1
Cello
En wat jij wilt dat geldt nu eenmaal alleen voor Ajax-1 binnen de club. Jij reflecteert hetgeen geëist wordt bij Ajax-1 op alles daaronder in de jeugd. En natuurlijk wil men in de jeugd wel winnen als men een wedstrijd speelt, natuurlijk wil men aan het eind van het seizoen kampioenschappen binnen slepen. Maar daar ligt, in de jeugd, niet het zwaartepunt kwa opleiding.
Het zwaartepunt ligt 'm bij de ontwikkeling van het individu, de speler dus.

Daarnaast vergeet je ook iets te gemakkelijk, dat we het hier hebben over boys van 18 t/m pak 'm beet 20-21 jaar die spelen in de KKdivisie tegen teams waar je ervaren spelers tegenkomt die soms al de 30 zijn gepasseerd en zoveel meer ervaring hebben en fysiek dan onze jeugdspelers. En ja....dan loop je wel eens, soms regelmatig zelfs, een blauwtje, so what?. Dat zijn leermomenten. Daar leren onze jongens van. Van simpele eenvoudige overwinningen leer je minder dan van op je bek gaan.
2 -1
ST
Als er iemand altijd goed onderbouwde kritiek geeft ben jij het wel. Altijd prima genuanceerd zonder teveel uit de bocht te schieten (zoals ik regelmatig doe). Dus laat ze lekker janken. Aan jou ligt het niet.
0 0
Bky
:') AS ban deze idioot, dank.
4 -6
Hollister
Triest figuur ben jij zeg... omdat ik mijn mening geef? Meelopertje... gebruim ik ziektes? Of loop ik te trollen? Omdat mijn mening afwijkt van die van jou (maar dat is wel vaker hoor) dan moeten ze mij een ban geven.. mafkees ben jij zeg
2 -3
Pipodeclown112
Ban voor die post is inderdaad wat overdreven. Ik ben wel voorstander van een dag op de strafbank voor elke keer dat jij een setje puntjes post... ... ...
0 -1
Rood Gevaar
Op de laatste zin na zegt hij toch geen gekke dingen.
ik denk dat zeker de mentaliteit en mentale weerbaarheid iets is waar de opleiding nog gigantisch veel winst te halen is
0 -1
Hollister
Hier willen supportertjes geen kritiek horen.. ik kom zelfs met diverse voorbeelden.. maar als je een voorbeeld geeft waar de concurrent beter in is wordt je al gezien als een trol.. ik kaart een terugkomen probleem aan binnen onze opleiding en de gehele manier van spelen... het is gewoon geen schande om in de laatste minuten een wedstrijd hoe dan ook over de streep te trekken
1 -2
Rood Gevaar
denk meer dat het ligt aan de manier hoe je het vertelt.
sukkel enz is persoonlijk ipv inhoudelijk.
en als ze dan nog niet mee gaan in jouw mening kan dat ook zonder te beledigen.
je mening doordrammen komt een beetje over als die milieudrammers die bij iedere warme dag roepen over global warming, totdat we een paar koudste augustusdagen in 73 kaar hebben en ze dan niet meer hoort
1 -1
Cello
Mee eens. Vooral 'name-calling' vind ik eigenlijk ongepast. Niet respectvol iig.
1 -1
Engeltje
Zit een kleine kern in dat zal ik niet zeggen, maar met deze weerstand om leren gaan als jonge jongens is ook veel waard, als het in Ajax 1 maar niet meer gebeurd
2 0
Hollister
Joh, kijk ff de laatste 5 jaar terug.. diverse wedstrijden bij Jong, onder 19 en zelfs Ajax 1 waar we vaak doelpunten tegen krijgen in de laatste minuten... Spurs, Paok en zelfs afgelopen zondag nog... waarom wil verdomme dat niemand zien en toegeven... heeft niets te maken met leeftijd.. dat zit tussen de oren.. is iets mentaals...
2 0
wolterx
Een tegenstander die in laatste minuten nog alles of niets aanvallen eruit perst, ja dan krijg je sneller doelpunten tegen. Is ook een reden dat er zoveel doelpunten vallen in slotfases, bij alle clubs. Vermoeidheid + alles of niets, veel man dicht op elkaar. Dat is niet mentaal, of elke club moet mentaal zwakke spelers hebben want je gaat geen club vinden die nooit doelpunten tegenkrijgt dan.
1 0
DonQ
Lekker boeien of je een goal tegen krijgt tegen VVV als je al met 4-0 voor staat. De tegengoals tegen PAOK hebben niks met mentaliteit te maken, maar puur met het feit dat de ideale samenstelling nog niet is gevonden en omdat er nog geen automatismen zijn.
0 -1
Hollister
Die goal in de laatste minuut van de Spurs kon jou dus ook niet boeien? Pffff moe wordt je van mensen zoals jij
1 -2
DonQ
Nee vriend. Je moet mij geen woorden in de mond leggen. Ik heb het over late tegengoals tegen tegenstanders die allang zijn opgerold. Dat heeft echt nul komma nul te maken met de halve finale tegen de Spurs.
0 0
DonQ
Doe eens normaal joh gek. Wat jonge gastjes uitschelden omdat ze fouten maken die inherent zijn aan jeugdigheid. Je doet net of we net de Champions league hebben verloren..Ergste is nog dat je PSV als voorbeeld aanhaalt. Schaam je diep man.
7 -2
Hollister
Hoezo? Sport gaat om winnen.... hoort het eruit slepen van een overwinning niet bij het opleiden van spelers... ? Is dit de eerste keer dat Ajax dit overkomt?
Moet ik de Spurs er nog even bijhalen of de 10tal andere voorbeelden? Heeft niets te maken met leeftijd.. is iets mentaals, en als je dit dus niet in je opleiding al geleerd hebt zul je vaker dit soort wedstrijden weggeven... maar bescherm jij lekker die jonkies en anderen met je... ik vind het een heel herkenbaar iets van Ajax... heeft ons al heel veel punten en finales gekost...
2 -4
DonQ
Je kan best kritiek geven, maar je zet jezelf compleet voor lul door uit te barsten in een scheldkanonnade. Je haalt het voorbeeld van Spurs aan, maar daar tegenover staan de wedstrijden tegen Juventus, Benfica en Real Madrid. Als je negatief bent ingesteld, zul je uiteindelijk wel dingen kunnen vinden die jouw beeld bevestigen. Echter, dat lijkt me een heel vervelende manier om Ajax als fan te beleven. Jij hebt er namelijk toch geen invloed op.
0 0
Cello
Precies dit.
0 0
Ozymandias
Wat een onzin...
7 -1
Knalpot
Doe ff normaal joh, de helft was gemiddeld 17 vandaag.
8 -2
Illegaal
Ajax ga eens naar andere clubs kijken waar ze wel weten waar een verdediger aan moet voldoen zodat jullie eindelijk eens fatsoenlijk kunnen opleiden en kopen.


Hebben jullie nog niet in de gaten waarom juist de Ligt een goede verdediger is?.... ik zal het jullie vertellen... hij was niet van de gemiddelde Ajax kabouterlengte... hij is 1.88.....
1 -13
appeltje
Noem dan eens een club waar ze aan de lopende band die geweldige verdedigers opleiden en kopen?
0 0
behangdelul
Illegaal ga eens op een ander forum kijken waar ze wel weten waar een fan van een club aan moet voldoen zodat wij eindelijk een fatsoenlijk kunnen reageren en lezen.

Hebben jullie nog niet in de gaten waarom juist iedereen behalve Illegaal een goede reaguurder is?... Ik zal het jullie vertellen.....omdat ze voor Ajax zijn en niet voor een andere club.....hij is voor een andere club....
1 -2
DonQ
Wat een ontzettend domme uitspraak. Jij hebt duidelijk teveel gekeken naar Rene van der Gijp. Die loopt ook zo onzinnig te geilen op lengte. Daarbij heeft Ajax enorm veel goede verdedigers voortgebracht, die met name worden geroemd omdat ze niet alleen dom kunnen verdedigen maar ook voetballende kwaliteiten hebben. Laatste uitspraak is helemaal ridicuul als je bedenkt dat Blind onze beste verdediger was vorig seizoen. Vermaelen en Chivu zijn twee andere verdedigers die jij wegzet als kabouters terwijl ze het fantastisch hebben gedaan.
Gasten zoals jij moeten even tot 10 tellen voor ze reageren. Echt opportunisme ten top in de reacties.
1 -1
Bky
Uhum Daley Blind.
2 -1
Ozymandias
Vermaelen, Vertonghen, Alderweireld, Blind, De Ligt... Ajax leidt met regelmaat een geweldige centrale verdediger op.
7 -2
Illegaal
Vermaelen hoort daar niet bij... met Vertonghen en Alderweireld hadden we een hele goede verdediging... en waarom?... juist ja hun lengte.... maar die zijn ook al een eeuwigheid weg
3 -5
Knalpot
Weet je waar veel grote jongens achterin staan? In de PL ga je daar toch lekker naar kijken.
1 -1
Ozymandias
Waarom hoort Vermaelen daar niet bij? Dat was een topper voordat zijn blessures hem kapot maakten. Blind is 1,80 en deed het GEWELDIG in de Champions League.
3 -2
Illegaal
hij was ook geen heerser in de lucht, hij was niet slecht in de lucht maar hij was niet zo goed als de andere die je opnoemt....maar zwak in de lucht was hij toch ook niet
2 -2
Duif63
Dit elftal is nog slechter dan het JA van vorig jaar. En dat was al heel matig. Ik zie echt geen enkele speler die dit seizoen al een rol zou kunnen spelen in het eerste.
2 -14
Knalpot
Dat is ook nog niet de bedoeling beste duif. Misschien Pierie en Traore wat minuutjes maar daar zal het voorlopig wel bij blijven.
0 0
Illegaal
Taylor en Gravenbergh misschien, beide zijn heel jong... maar of ze het eertste halen is ook nog maar afwachten
1 0
Rsv
Dan heb je een flinke lading stront in je ogen
2 -2
Ozymandias
De grootste talenten van dit Jong Ajax zijn dan ook eerstejaars A-junioren.
4 -2
Duif63
De echte grote talenten van Ajax stonden op de leeftijd van 2e jaars B-junioren (17) al regelmatig in het eerste. Van Cruijff tot de Ligt en een hele serie klasse spelers daar tussen.
0 -5
Bky
Inderdaad, zie bijv. Frenkie de Jong.
3 0
Duif63
Die werd gekocht op z'n 19....
1 0
DonQ
Maar de echt grote talenten moeten allemaal al op hun 17e regelmatig in het eerste spelen Duif. Wel consistent blijven in je gekheid pik.
0 0
Knalpot
Eens in de 10 jaar heb je een keer zo'n speler idd
1 0
Duif63
Nee, dat gemiddelde lag in het verleden veel hoger. Niet alleen de supertalenten als Rijkaard, van Basten, Vanenburg, Kluivert en Seedorf maar ook de categorie daar net onder stond gewoon met 17 in het eerste. Kieft en Bosman bijvoorbeeld, Of van 't Schip en Vink.
0 0
Knalpot
Die jongens waren toch niet meteen basisspeler man zeker niet die laatste 4 die je noemt. Ten Hag kan elke wedstrijd wel een 17 jarige laten debuteren maar wat heeft dat voor zin als ze daarna nog 2 jaar verwijderd zijn van het 1e elftal niveua.
0 0
Ozymandias
De Jong is natuurlijk geen echt groot talent...
1 -3
Duif63
Gekocht op z'n 19e zie boven.
1 0
eriksen23
Maar niet meteen in het eerste gezet, niet waar? Ondanks dat toch een wereldtopper geworden? Wat goed is komt toch wel.
0 0
MPAjax
zag al toen die scheids zich bemoeide met wat spelers rondom de penalty, die gaat m missen en daarna aan de andere kant hoe graag die hem erin wilde zien gaan man man, kijken naar wedstrijden waarin de scheids geen lijn kan trekken wat wel en niet kan zoals geen kaarten trekken voor overduidelijke overtredingen op de been enzo dan ben je bewust het spel aan het ontwrichten
1 0
Hollister
Snap ook echt niet waarom Traore hem niet neemt.. drama penalty.. die Jensen heeft helemaal geen koelbloedigheid en al helemaal geen schot.. telefoneerde al waar de bal naar toe zou gaan.. egootjes
1 -3
NR9
Wat een amateurs dat Jong Ajax. Zo slecht en amateuristisch verdedigen in de slotfase. Zo lachwekkend. Ongelofelijk. Die moeten nog hoop leren...
6 -6
Engeltje
Schiettent, en je weet dat het gaat gebeuren, maar goed als ze er maar van leren
1 -1
Knalpot
Jammer en weer door!
1 -1
Tomajax1990
Lieve volwassenen,
Ik maak me zorgen, echt veel zorgen.
Over hoe Feyenoord er aan toe is, wanneer ik net zo oud ben als jullie. Alle miljoenen zijn de laatste jaren ongeveer met 99 % verminderd. Er komt jaarlijks 1000 kg stront uit de mond van de directie, dat is 2!! Weken dierenvoeding in diergaarde Blijdorp. Bij nog 5 rampjaren zal bijvoorbeeld 40 % van de kakkerlakken verdwenen zijn. De hele club wordt verwoest, omdat we teveel middelmatige spelers blijven kopen. Als het zo doorgaat sterft de hele club uit. En weet je, jullie kunnen er ook niks aan doen. Het IQ kan je niet zelf bepalen. Het heeft geen zin om elkaar daar de schuld van te geven. Maar ik wil jullie één ding vragen: maak je naast de zorgen om vandaag, ook zorgen om morgen, Over de tijd dat ik volwassen ben. We kunnen niet langer wachten, we moeten het anders doen! Ik ben een Feyenoord stakker!!! Wij gaan het anders doen!! Feyenoord Justice!!
0 -12
The
Ik maak mij helemaal geen zorgen om feyenoord. Ik vind dat het fantastisch gaat daar. Van mij mag die club verdampen.
0 0
MaximilianRosse
Gozer verwijder asjb je account pannekoek.
1 0
Ajaxhart
Lol.
0 0
ck69
Slappe hap zeg
1 -1
Illegaal
Nog maar meer nutteloze kabouters aanschaffen en opleiden als verdediger... zo lang ze hier niet van af gaan blijft Ajax een waardeloze verdediging hebben
4 -7
trodat4030
We hebben Botman opgeleid, ben je daar blij mee?
0 0
Bky
Wat is Martinez goed he? Ook heersend in de lucht. Geweldig.
2 0
Rsv
Hahaha prachtig NEC dat de gelijkmaker viert als CL winst tegen een veredeld jeugd team. Trots op onze jongens, loopt erg veel talent rond.
9 -4
Hollister
Jullie snappen er niet veel van... opleiding of niet.. zo n wedstrijd moet je winnen.. en doodmaken... is wederom niet gebeurd.. eerder regel als uitzondering... drama mentaliteit... gvd niemand ook de coach die ff ingrijpt en aangeeft tot hier en niet verder.. kijk eens hoeveel goals we tegen krijgen in de laatste 5 minuten.. is een mentale kwestie, al jaren.. dit zie je bij PSV niet tot weinig
0 -3
Knalpot
Ook voor jou het staat je volkomen vrij om fan te worden van die club ik zal er geen traantje om laten.
0 -1
ditisdebeslissing
precies.
1 -1
Bertus2002
Ajax B neemt een voorbeeld aan de hoofdmacht wat betreft verdedigen. Net zo beroerd.
1 -5
Ajax95Duivendrecht
Typisch Jong Ajax. Verdedigend ieder jaar weer dramatisch.
1 -2
laling
Triest dit. Ze zijn jong, Maar het blijft natuurlijk wel professioneel voetbal.......
1 -4
RaynoFischer
Jensen mag even op penaltyles bij Tadic, dramatisch ingeschoten zeg...
5 -2
trodat4030
Aah, dit is zó Jong Ajax... Lullig zeg. Nou ja, ervaring in de pocket, kijken of ze t volgende keer wel kunnen uitspelen.
5 -1
MPAjax
fixed
0 -1
Ajax_33
Sjonge jonge jonge
1 -1
036AFCA97
Ik zeg net vóór die penalty al tegen mn vriendin “let op hij mist hem en dan scoren zij zo de 3-3”

Weet iemand waar ik me aan kan melden voor “het zesde zintuig”?
5 -2
Engeltje
Ik zei precies hetzelfde hier, je ziet het van mijlen ver aan komen
0 0
laling
Haha, dat is geen zesde zintuig maar praktijkervaring in geval van Jong Ajax
3 0
AFCA.
Weet iemand waar je een vriendin kan vinden die graag met je naar een wedstrijd van Jong Ajax tegen Nec gaat zitten kijken?
4 0
036AFCA97
Mijne zat bij de in de klas in de tweede klas van de middelbare.

Dus als ik jou was zou ik ff naar schoolbank.nl gaan ;)
0 0
Knalpot
In de lesbische hoek heb je het meeste kans denk.
1 0
036AFCA97
Haha, als er één niet op een lesbische lijkt is het de mijne wel, ouwe Tukker.
0 -1
Knalpot
Ik doel dr ook meer op dat veel voetballende wijfjes lesbisch zijn of worden ;)
0 0
Rsv
Hahaha als dat geen echte liefde is!
0 0
amthree
haha wtf verdedigen is een kunst..
2 -1
iammike
Jensen ook maar meteen naar de Deense uitgang?
4 -6
Knalpot
Heeft een ongelofelijke fanbase hier maar komt in vele opzichten gewoon tekort.
3 0
RaynoFischer
Dit is toch niet te geloven.... pfff
1 -1
SkilledAtSoccer
Verdedigen blijft een kunst bij onze club
1 -2
Ozymandias
Verdedigen is iets wat spelers met ervaring leren (tenzij ze De Ligt heten).
0 -3
Illegaal
Leer ze eindelijk eens verdedigen bij ajax of schaf eens een paar verdedigers aan
1 -3
Marcw1972
dure misset van Jensen. ongelooflijk
1 -1
sucre
man man man.....
1 -1
Illegaal
Verdedigen kunnen ze bij ajax niet
1 -1
sucre
comedy capers...
1 -1
sucre
Gravenberch.....
2 -1
DUDE92
Jammer, pingel slecht ingeschoten en dus ook tegengehouden.
1 -1
MaximilianRosse
Jensen heeft zich erg goed ontwikkeld. Speelt vandaag een prima wedstrijd.
6 -4
Ajaxhart
De enige die goed speelt tot nog toe is Ünüvar. Beste man van het veld.
0 -10
DeWijsneus
Ik vind jou nog vervelender dan Ajaciedforaltij.
3 -1
trodat4030
Haha, Nera Kasanwirjo komt op voor zichzelf, helemaal terecht, goed om te horen.
3 0
GinoAFCA
Hou je mond gab haha
1 0
Ajax#1900
Jensen scoort opeens iedere wedstrijd dit seizoen haha. Hopelijk wordt dat nog wat. Heeft een contract tot 23
2 0
appeltje
Scoorde in de voorbereiding al opvallend veel.
1 0
Ajax#1900
Klopt, volgens mij letterlijk iedere wedstrijd
2 0
Toon meer reacties