TG: 'Ajax mondeling akkoord met Nice over verkoop Dolberg'

SJvanveen, 18-08-2019 om 23:47, 23450 views, De Telegraaf, Voetbal International |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Ajax lijkt dan echt afscheid te gaan nemen van Kasper Dolberg. De Deense aanvaller wil het liefst definitief vertrekken uit Amsterdam en OGC Nice lijkt de club met de beste papieren om de spits over te nemen. 

Dit alles meldt De Telegraaf. De Franse ploeg heeft naar verluidt twintig miljoen euro voor Dolberg over. Volgens Voetbal International kan deze transfersom door bonussen zelfs oplopen tot zo'n 25 miljoen euro. Met de transfer troeft OGC Nice onder meer TSG 1899 Hoffenheim af. De Bundesliga-club van Alfred Schreuder wil Dolberg ook graag inlijven, maar dan wel op huurbasis. Hier heeft Dolberg door een 'gebrek aan vertrouwen' ogenschijnlijk niet zoveel zin in, waardoor hij een transfer naar Frankrijk prefereert. 

Ajax en de Ligue 1-ploeg hebben volgens genoemd medium al een mondeling akkoord bereikt over een transfersom van twintig miljoen euro. Ook Dolberg is met de Fransen op hoofdlijnen akkoord over een meerjarige verbintenis. Zo lijkt er een einde te komen aan het huwelijk tussen de Deen en Ajax, dat zo gelukkig begon, maar enigszins in mineur is geëindigd.  

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
PetrusKeizer
Kasper wil zelf natuurlijk niet zomaar weg. Hij voelt gewoon aan dat er geen vertrouwen in hem is en de huidige speelstijl van Ajax past ook niet echt bij hem. Ik vind t ontzettend jammer, was en ben n groot fan van hem. Maar Nice is wel n fijne omgeving om helemaal tot jezelf te komen. Sneijder heeft er kort gespeeld, was geen succes, maar de veelscorende ajax-spits Dick van Dijk heeft t er ooit goed gedaan. Hopelijk gaat Kasper net zoals Dick er aan de lopende band scoren, en verdient hij een transfer naar een grote(re) club. Succes, Kasper!!
0 -1
FrankBeton
In oktober 2018 is zijn contract nog verlengd tot medio 2022.
Dolberg stond in de basis tegen Spurs, halve finale CL.

Zomaar twee voorbeelden dat hij het vertrouwen kreeg van de technische staf en de directie.
Dat heeft Dolberg niet kunnen waarmaken.

En dus EXIT
1 0
Klaasforever
Kijk, jij snapt het ten minste.
0 0
Klaasforever
Dolberg en 'een gebrek aan vertrouwen'?, zal ik ploffen. Als íemand meer dan voldoende vertrouwen heeft gekregen van staf en medespelers en dat vervolgens keer op keer heeft beschaamd is het Dolberg wel. Neem een voorbeeld aan die ouwe tijger van 36 die het moet hebben van invalbeurten, daar nooit over mekkert en vervolgens wél van waarde is voor het elftal. Of aan Schóne die ieder seizoen steevast op de bank begon en zich vervolgens terug knokte in de basis.
1 -4
Oliveira
Lees de alinea nog eens goed. Je zit er volledig naast.
0 -1
Lazell
Gebrek aan vertrouwen bij Hoffenheim, staat in de tekst.
0 -1
Klaasforever
Nee stelletje sukkels, er stond gebrek aan vertrouwen in een verhuur, want dan moest 'ie op een gegeven moment weer terug.
Verder niks aan m'n verhaal toe te voegen, behalve dan dat ook ik het doodzonde vind dat zó'n geweldig talent daar voor zichzelf en voor z'n club zo weinig mee doet.
0 0
ajaxdordtt
Het lijkt haast wel of niet ieder mens hetzelfde is!
3 0
AFCAsphere
Hij heeft denk ik zelf ook wel een flinke knoop moeten doorhakken, want hij zei vrij recent nog dat Ajax de beste plek is om je te ontwikkelen als jonge speler.

Het is heel zonde dat het er niet volledig uit is gekomen, maar als hij zelf het initiatief neemt om nee tegen verhuur te zeggen en helemaal opnieuw te beginnen bij een andere club in een ander land, dan is dat op zich een goed signaal. Dan is hij dus niet zo passief en 'mentaal afwezig' zoals we dachten.

Want tegen de Spurs dachten sommigen dat hij opzettelijk zijn best niet deed, wat natuurlijk nergens op sloeg. Hij speelde daarvoor sporadisch en had duidelijk niet genoeg zelfvertrouwen om optimaal te presteren in die wedstrijd. We hebben het wel over het gedroomde podium voor iedere voetballer, hè? Hij fantaseerde waarschijnlijk al van jongs af aan van zulke wedstrijd en dan moet je onverwachts opdraven. Waarschijnlijk zat er destijds dus mentaal iets niet goed bij hem en dat zal er ook voor hebben gezorgd dat hij zijn opdrachten niet goed begreep en/of uitvoerde. Ontzettend teleurstellend voor zowel hemzelf als Ajax.

Wat ik pas echt schandalig vond was dat sommige mensen in het stadion tijdens de wedstrijd zich tegen Kasper keerde en hem uit zaten te fluiten. Dat werkt altijd averechts, al helemaal bij iemand waarvan bekend is dat hij introvert is en terughoudend is.
2 0
Cupmetgroteoren
De wereld bestaat niet alleen uit Dolberg hoor. Hij mag wat meer moeite gaan doen met zich openstellen naar anderen en oog hebben voor anderen. Dat moeten normale mensen ook dagelijks. Dolberg leeft in z'n eigen wereld en moet eens wakker worden. Hij komt zeer passief over terwijl mensen dagelijks in hem investeren.
1 -1
ram
Als je 20 kunt krijgen, zou ik dat gewoon doen.

Ik was eigenlijk voorstander van verhuren omdat ik een véél lager bedrag in mijn hoofd had. Maar als je 20 kunt vangen, zou ik Dolberg lekker vergeten en hopen/investeren in Traore en Brobbey als toekomstige vervangers van Tadic.
1 0
Klaasforever
Het zijn er geen 50 zoals ooit Monaco schijnt te hebben geboden, maar 20 tot 25 klinkt als de hoofdprijs. Gauw doen dus.
1 0
Lazell
Is nooit bevestigd geworden, was maar een geruchtje destijds, maar het klinkt zo lekker voor de media.
0 0
Klaasforever
Klopt, ik schreef ook 'schijnt'.
0 0
waayop
Ze hadden hem niet op zijn kloten moeten geven, Ten Hag had hem niet moeten opstellen tegen de Spurs.
2 -2
Klaasforever
Tweede deel van je zin klopt, eerste deel niet; het is toch geen mietje.
0 0
ajaxdordtt
Dolberg is een spits, dat weet je? Stond gewoon 2-0 bij rust, de aanval functioneerde prima.
1 -3
Klaasforever
Aanval functioneerde ondanks Dolberg.
1 -2
ajaxdordtt
AaNvAl FuNcTiOnEeRdE oBdAnKs DoLbErG

Maar nee, speelde inderdaad zwak. Dat was duidelijk. Maar met 10 man kom je niet op 2-0. Hij creeert alsnog ruimte door zijn looplijnen. Hoe slecht het aan de bal ook was.

De tegengoals kun je een man of 8 verwijten, maar Dolberg niet.
2 -4
Klaasforever
Dolberg en looplijnen?
0 0
Web
Dus hij past wel in het Ajax spel?
Maakte ruimte voor anderen, door zijn looplijnen nog wel
Leg maar eens uit kenner?

Hij heeft amper beweegt
1 -2
ajaxdordtt
Beweegt hahahahahahahahahaha
0 0
aniet
Eerst maar ff afwachten, het is de telegraaf maar.
Ik zou het toch jammer vinden als het waar is, een verhuur was misschien beter geweest
0 0
3sterren
Adieu Kasper, merci ...
0 0
Suarez16_
Overmars die weet een rijtjeshuis nog voor 1 miljoen te verkopen om vervolgens een villa voor 2,5 ton op de kop te tikken hahahaha. Lekker bezig Marc!
2 -8
EKS
Een rijtjeshuis noem ik Sam Hendriks.
1 0
Klaasforever
Wie is dat toch ook al weer?
0 -1
ajaxdordtt
Dat is die dikke van Lord of the Rings.
1 -1
Flipper33
Weet niet of het waar is op VP staat een stukje van Vissers dan Dolberg ontiegelijk op zijn klote heeft gehad van TH en medespelers tijdens de rust van de wedstrijd tegen de Spurs.
1 -1
robinho12
Waanzin. Dolberg was niet best maar dat geklungel bij een 3-0 (!) voorsprong was collectief falen.

Het blijft verschrikkelijk om het hierover te hebben, zal die 96ste minuut in de arena nooit vergeten...
1 0
PeterVKV
maar na de rust ging het pas fout, dus dat heeft niet geholpen
1 0
ajaxdordtt
Inderdaad, wat een onzin.
0 0
vdhaas
Misschien een goede deal voor alle drie partijen, maar ik vind het jammer. Ik kon wel van zijn acties genieten, ook na het seizoen Bosz. Zo staat me nog een prachtige actie tegen Bayern bij vorig jaar, een wedstrijd waarin hij ruimte kreeg.

Nice gaat er een goeie aan hebben. Zelfs 'slechte-vorm-dolberg' is voor hen een aanwinst en waarschijnlijk wordt hij alleen maar beter.
2 0
RedFeather
Een ding weet je zeker
Ga met Koningsdag met Marc op de markt staan en je bent alles kwijt
Die verkoopt werkelijk alle meuk voor de hoofdprijs
0 -1
MankeNelis
Zelfs je oude onderbroeken
0 0
de_pitbull
Mooi zo. Aan al die slappe hap hebben we niks. Nu gewoon rouleren met Tadic en Huntelaar in de spits en waar mogelijk Traore rustig brengen.
0 -1
Ajax68
Goeie deal, succes Dolberg met je verdere loopbaan.
0 0
AFCA.
Mensen zullen mij wel voor gek verklaren, maar ik baal meer van het vertrek van Dolberg dan van het vertrek van Frenkie en De Ligt.

Frenkie en De Ligt hebben laten zien wat ze kunnen en de hele wereld heeft dat gezien.

Bij Dolberg weet je dat er zoveel meer in zit. Hij heeft echt alles voor een topspits. Het enige dat mist is een systeem wat rendabel is voor een spits en vertrouwen.
Het 4231 systeem is zelfmoord voor je spits. Vd Beek staat continue op de hakken van Dolberg. Ziyech en Tadic staan altijd 15 meter naar binnen. Er staan dus altijd 5 verdedigers om Dolberg heen. Daardoor kan hij niet aan het voetballen komen. En het is nou ook niet zo dat hij de ene na de andere grote kans mist.

En vertrouwen heeft hij totaal niet gekregen. Na een redelijke voorbereiding mocht hij welgeteld 3 wedstrijden laten zien. 1 goede, 1 slechte en een zeer korte wedstrijd. En dat was het dan.

Dolberg kan en kon niks goed doen. Dat Ziyech zo'n 10 keer per wedstrijd denkt dwars door een verdediger heen te kunnen lopen om vervolgens balverlies te leiden is oke. Dat vd Beek tegen VVV totaal niks bijdraagt aan het spel en 90 minuten verstoppertje speelt is oke. Dat Marin continue 4 balcontacten nodig heeft om de bal door te spelen is oke.
Maar als Dolberg een keer een slecht ingespeelde bal op kniehoogte niet dood legt breekt de pleuris uit.

Kasper, ik zal je blijven volgen en ik weet zeker dat je het ongelijk van iedereen gaat bewijzen. Dan zal dat gezeik en onzin over je mentaliteit snel stoppen. Wat een flauwekul is dat zeg.
5 -7
Lazell
Eens met de strekking, maar zeggen dat 4-2-3-1 zelfmoord is voor een spits is onzin. Dan ga je er namelijk vanuit dat een spits alleen maar moet scoren. Tadic rendeert bijvoorbeeld uitstekend, scoort misschien niet 30x per seizoen maar is ontiegelijk belangrijk voor het spel van het hele team. Dolberg is een momentenspeler, valt vaak door eigen schuld en is vaak onzuiver in de passing en daardoor een zwak aanspeelpunt.
En dat ligt niet aan het systeem, maar aan de speler imo.
0 0
AFCAsphere
Dat over 'Dolberg kon niks goed doen', daar heb je helaas gelijk in. Maar dat is ook niet heel verrassend, toch? Ik denk dat ongeveer 75% van de bezoekers op deze website niet verder kan denken dan hun neus lang is, dus daar hoef je dan ook geen onderbouwde kritiek van te verwachten.
1 0
robinho12
Dolberg heeft zeer veel potentie, maar geen kans gekregen?

Iedereen roept al tijden dat hij het niet waar maakt en Huntelaar moet spelen. Toch bleef Ten Hag hem opstellen, ondanks alle kritiek.

We zijn nu op het punt dat ook TH het niet meer kan verkopen hem steeds op te stellen, terwijl we aanvallers hebben die beter presteren momenteel.

Dit is voor alle partijen het beste. Ik hoop dat Kasper weer op gaat leven in Nice, het is een goeie jongen die altijd keihard zijn best heeft gedaan. Helaas totaal uit vorm, een nieuwe omgeving doet hem hopelijk goed.
0 -1
Web
Het is iedereen zijn schuld, behalve van Dolberg, echt waan zin ten top hier
2 -6
AFCAsphere
Volgens mij vat je zijn comment verkeerd op. Er ligt wel degelijk schuld bij hem, maar hij heeft de afgelopen maanden/jaren volgens velen eigenlijk alles verkeerd gedaan, wat in werkelijkheid niet zo is, terwijl anderen qua kritiek de dans ontspringen, terwijl zij ook genoeg dingen fout doen maar niemand daar iets over zegt.
1 0
Web
Mooi dat je het voor hem opneemt
Maar wel de feiten blijven zien, ga jij nog eens de wedstrijd tegen Tottenham bekijken, kan nu in alle rust. Hij heeft gewoon gesukkeld in het veld, niets gebracht, ik noem het schande, dat volgens jou hij niet past in het systeem, geeft geen recht om niet je best te doen, waarom kunnen spelers als Tadic en Huntelaar, niet te vergelijken met elkaar, het wel brengen? Dolberg heeft kwa technisch vermogen nog veel meer dan Huntelaar, hij lijkt dus meer op Tadic dan Huntelaar
Dolberg heeft gewoon niet de bezieling die je als prof nodig hebt.
Het houd een keer op, veel beter dat hij vertrekt.

En dat jij het jammer vind dat Dolberg weg gaat ipv De Ligt of Frenkie, gek ga ik je niet noemen, maar heel vreemd wel
0 -1
AFCAsphere
Je denkt toch werkelijk niet dat Dolberg opzettelijk zijn best niet doet in een halve finale van de Champions League? De jongen speelde sporadisch en moest toch opeens in de belangrijkste wedstrijd voor hemzelf en Ajax in de laatste 21 jaar opdraven en ik denk dat het een combinatie is van zenuwen, onwetendheid en onzekerheid, dat hij niet zijn taken niet goed begreep en daarom niet goed uitvoerde. Dat hij geen zelfvertrouwen had maakte het alleen maar erger.

Wat ik overigens nog schandelijker vind, is dat sommige 'supporters' hem in die wedstrijd begonnen uit te fluiten, terwijl hij duidelijk al moeite genoeg had. Altijd, ALTIJD achter je eigen spelers blijven staan als ze in het veld lopen. Ze uitfluiten werk averechts en daarmee benadeel jij je eigen club.
0 0
Jariiii
Ik ben ook een groot Dolberg-fan (al begon ik steeds meer af te knappen op dat mentale gebeuren), maar meer balen van zijn vertrek dan dat van De Ligt en De Jong, nee, dat gaat er bij mij niet in.
1 -1
AFCA.
Ja dat mentale gebeuren is makkelijk praten als je er zelf niet al te veel last van hebt. Als je zelf 0,0 vertrouwen in jezelf en je eigen kunnen hebt is het enorm belangrijk dat andere dit aanvullen. En dat is niet door 3 wedstrijdjes te mogen voetballen. Er zijn genoeg mensen die enorm met zichzelf worstelen dus waarom Dolberg niet? Zou hij misschien met een soort depressie te kampen hebben na het drama met Nouri? Wat bij hem misschien nog 10x zo hard binnenkomt dan bij een ander persoon?
3 0
Web
Wat je nu schrijft, dan ben je gewoon niet geschikt voor topsport jongen, lekker bij zijn club in Denemarken gaan spelen, niks moet daar, maar alles mag, daar zal hij voldoen.
Ik vind het te makkelijk, natuurlijk hakt dat er in met Nouri, maat net was het het systeem en nu dit weer.
Nooit Dolberg der discussie zetten.
0 -3
RedFeather
Ja
Ik las je eerste zin
Dat was genoeg
Ja, ik verklaar je voor gek
0 0
vincent_DV
Nu hebben we in 1 transferperiode 200 miljoen opgehaald. Wat een bedrag. En zelf maar 50 miljoen geherinvesteerd en dat steekt mij enorm merk ik.

Ajax heeft 190 miljoen meer binnengekregen als PSV inclusief de CL inkomsten alleen hebben ze het weer nagelaten om flink afstand te nemen van PSV en dat is jammer! Hoe mooi was het geweest nu je vrijwel iedereen hebt kunnen houden om dat aan te vullen met aankopen in de categorie Tadic en Blind. Met een echte klasbak op het middenveld en misschien nog een jonge jongen als aanvallende middenvelder/buitenspeler alvast voor volgens seizoen en je had echt een geweldig elftal! Nu hebben we een uitstekend elftal maar met 2 gerichte aankopen was je geweldig, dat vind ik jammer...

Volgend jaar is weer HET moment om talenten de kans te geven omdat de volgende lichting geweldig is terwijl dat nu niet het geval is.

Ajax had nu zo erg kunnen profiteren van vorig seizoen! Ajax is hot, jonge spelers willen heel graag bij ons spelen, zelfs in de grote competities willen ze nu misschien zelfs naar Ajax! Maar Ajax heeft daar in mijn ogen, ook met het oog op de financiën, te weinig van geprofiteerd.
0 -2
Danos
Nu nog verder door selecteren, hopelijk lukt het Marc nog om afscheid te nemen van Siem, Labyad, van leer, Magallan.
En dan kan je eventueel al voor investeren in bijv. een Olmo of een andere speler.
0 0
FrankBeton
Gevonden geld
0 0
LammertAlbertus
Iemand schreef ruim 2 jaar geleden het volgende :

' Huntelaar beslist niet terughalen want dat zal zwaar zwaar ten koste van Dolberg gaan maar niet alleen ten koste van de meest ideale Ajax spits sinds Patrick Kluivert maar ook ten koste van Kaj Sierhuis.
Dolberg's transferwaarde zal door de komst van Huntelaar minstens de helft minder gaan worden'.

Paar maand later schreef en waarschuwde ik Ajax en Ajax aanvoerders :

Donny zal het heel zwaar met de Nouri Horror hebben, maar Kasper Dolberg nog veel meer, want Kasper is een schuchtere hyper verlegen introvert ..eind november huilde HSP'r Dolberg nog bij de Ajax trainingen om wat dr met Appie was gebeurd."

Was Bosz gebleven was Dolberg nu the most wanted top striker geweest, prijskaartje 90 mio .

Trouw zijn in vertrouwen geven zorgt voor zelfvertrouwen zoiets werkt bepaald meer dan zgn concurrentie .

Waren Jonk & Bosz gebleven was Ajax zo nu al minstens 1x CL winnaar geweest

Van Bladeren
Mazraoui De Ligt Eiting
Frenkie
Donny Blind
Nouri
Justin Dolberg Gino/Mees/Cerny

zo waren ze nog minstens 1 seizoen extra gebleven , wan dat hadden ze onder mekaar afgesproken .

Bosz' Bayer Leverkussen zou het beste zijn .

Kasper Dolberg past perfect bij Barca , spits met zachte voeten die echt kan voetballen
maar hi paste niet bij Ten Hag's Ajax daar Donny & Tadic heel de tijd in zijn ruimtes doken , plus geen trouwe coach .

Ene Johan Cruijff zou altijd trouw zijn gebleven aan zo een top top talent .

Maar zoiets snapt men bij Ajax & in Nederland niet meer.

343 wordt ook helemaal nergens in Nederland nog gespeeld
de corners & vrije trappen tegen worden ook massaal metaal 11 in eigen 16 verdedigd ,
Cruijff zou minstens 3 eerder nog 4 voor houden .

Want immer Out of The Box Cruijff was van juist NIET toegeven aan je angst reflexen, maar weet Nederland Ajax veel, dit lesje van JC heeft niemand onthouden laat staan opgestoken.

Kasper het ga je goed, het is heel spijtig dat het zo is gelopen .

Btw Ajax had ik nu zo gedaan .

Ekkelenkamp als ideale opvolger van De Ligt
Lang als ideale opvolger van Frenkie

Trouwens Kees de Boer is de ideale opvolger van Lasse Schöne.

Ik had geen 1 aankoop gedaan want Ajax heeft wereldklasse potentie rcv's opgeleid Ajax

Quinten Timber Enric Llansana
Devyn Rensch Neraysho Kasanwirjo.

Joel Veltman kan het ook .

lcv Anass Salah Eddine is binnen 1 jaar Ajax1 basis rijp.

Kenneth Taylor nu al Ajax1 .

Naci Ünüvar is na de winterstop Ajax 1 rijp.

Sontje over 1 jaar .

Maar Ajax heeft 3 lcv's & 3 lcv's gehaald binnen 1 jaar .

Lang is bepaald beter dan Marin .
Jensen is bepaald beter dan Promes , Noa hoewel geen aanvaller maar een middenvelder is als aanvaller ook beter dan Promes.
Ik had al tientallen miljoenen 15+ 15 + 5 = 7 + 6 + 20 + 12 ongeveer 85 mio op zak gehouden .


Ryan Gravenberch had ik ook een rcv van gemaakt, hij moet nl achter de bal blijven , rond en voor de bal snapt ie jet met al zijn talent niet zo goed .


Kotarski
Veltman Ekkelenkamp Blind
Lang
Donny Tadic
Ziyech
Jensen Dolberg Neres .
8 -14
ajaxdordtt
Kan ik geen half duimpje geven? Bepaalde dingen helemaal eens, bepaalde dingen helemaal oneens. Vooral je verhaal over de jeugd die je allemaal op vreemde plekken wilt zetten.
3 0
Pipodeclown112
Dit is een van de mooiste dingen die ik in tijden heb gelezen.
0 0
Ozymandias
Ik dacht dat het onmogelijk was om meer onzin in één bericht bij elkaar te voegen dan LammertAlbertus in zijn bericht van een paar weken geleden had gedaan maar hij heeft mijn ongelijk met dit bericht bewezen.
0 -5
JohnnyD
En aan wie denk je dat het ligt?
0 0
stefanwillem
holy crap
0 0
10Sneijder10
In een trip blijven hangen?
2 -2
VoorJohan14
koekoek
3 -2
RedFeather
'Jensen is bepaald beter dan Promes'
Ga nog even je kater uitslapen
En post iets zinnigs
1 -2
kaashaas
Om zo diep te denken heeft op dit forum geen zin.
Iedereen is happy hoe het nu met Ajax gaat.
Je krijgt van mij een duimpje omhoog want je had hier zo maar eens gelijk kunnen hebben.
1 -2
Cupmetgroteoren
Je zou de slechtste td zijn in de geschiedenis van Ajax
3 -2
31xAjax
Ik denk dat de meeste lezers van jouw post, net als ik, alleen de lidwoorden serieus nemen.....
2 -1
DT10
Ik verwacht heel wat duimpjes omlaag op deze post...
2 0
Jaridebeste
Huh?
2 0
WZAWZDB14
Wow, wat heb jij gerookt dan?
4 -2
JohnnyD
Geloof het of niet, maar LammertAlbertus heeft een goede kijk op de zaken. Ik heb hem al een heel lange tijd niet gezien, maar ken meerdere post van hem uit verleden. Ook op de site catenaccio. Een Cruijffiaan in hart en nieren. Je hebt wel een computer nodig om zijn taalgebruik te ontleden. Ik gok op iets als dyslexie.
3 -6
WZAWZDB14
Gewoon een mafkees met waanbeelden
4 -3
JohnnyD
Nope, geniaal is hij. Een Don Quichot misschien, maar wel een echte. Cruijff was ook een Don Quichot, maar 1 van de weinige met macht. Daarom is het ook een held. Ik hoop dat Lammert weer meer gaat plaatsen want dan verbleken types als Ozymandias tot minder dan niets met al die blaaskakerij.
0 0
FrankBeton
HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA
7 -3
Johan1
Ik vind dat Ajax Traore moet doorschuiven om alvast wat minuten te maken of een nieuwe spits moet kopen. Leunen op een 35 jarige spits is een topclub onwaardig. Natuurlijk kan Tadic ook in de spits, maar is geen echte afmaker.
2 0
SnifferClarke
Als ik de foto's van Dolberg op deze site zie en zijn emotieloos gedrag op het veld, ben ik steeds meer van overtuigd dat hij een afwijking heeft. Ik hoop dat Ajax daar rekening mee houdt. Het gaat niet alleen om geld. De geestelijke gezondheid van je spelers is vele malen belangrijker
1 -8
AFCAwooz
Waar slaat dit nou weer op? We zijn inmiddels zo gewend aan narcistische gasten die geilen op zichzelf en zich als kleine kinderen gedragen op en buiten het veld. Een jongen als Dolberg die gewoon super ingetogen is, heeft dan een afwijking? Wat een onzin. Je kan hoogstens zeggen dat hij misschien niet gemaakt is voor topsport maar ook dat is twijfelachtig als je hem 2 jaar terug zag voetballen.
5 0
SnifferClarke
En als blijkt dat ik gelijk heb en niemand besteedt er aandacht aan waardoor het fout afloopt met die jongen? Misschien is betaald voetbal geen gezonde omgeving voor iemand die 'super ingetogen' is. Ik heb het beste met hem voor. Ik vind alleen zijn gedrag verontrustend.
0 0
Pauw
Het is afwijkend maar hoeft niet ten koste te gaan van zijn prestaties.
0 0
Pauw
Achterlijk bedrag.
1 0
DT10
Ik had hem liever nog een jaar verhuurd gezien, maar 20 miljoen is veel geld, voor Dolberg in zijn huidige vorm.
1 0
Bky
Haha, krijg je dit belachelijke bedrag voor een speler die geen pepernoot heeft geraakt de afgelopen 2 jaar en totaal afgemaakt is hier op AS, zitten mensen hier te zeiken dat er een doorverkoop op moet zitten want is in "potentie een topspits".

What the fuck.
2 -2
Ozymandias
Ach, als Overmars 50 miljoen voor Dolberg had gekregen hadden bepaalde leden geschreven dat het 60 miljoen had moeten zijn. Er zijn hier namelijk genoeg azijnzeikers voor wie het nooit goed zal zijn. Rupsjes nooit genoeg.
1 -2
Murtagh
Bedankt dolly voor je jaar onder bosz.
2 0
Milko1971
hahaha
0 -1
Jariiii
Hij voelt geen vertrouwen? Ten Hag heeft hem anderhalf seizoen de hand boven het hoofd gehouden, hem zelfs een halve finale CL gegund. Hij heeft na zijn blessure alle vertrouwen gekregen. Deze uitspraak valt me me zwaar van hem tegen en is ook wel veelzeggend. Wijst op weinig zelfinzicht en op het ontbreken van bewijsdrang, van de wil zich terug te knokken.

Edit: de uitspraak over het vertrouwen (b)lijkt op Hoffenheim te slaan, maar eigenlijk verandert dat m.i. niet zoveel. Als je er echt op gebrand bent je terug te knokken bij de club die je zoveel gaf, dan zou verhuur juist logischer zijn.

Ik ben altijd groot fan van hem geweest en heb hem hier vaak verdedigd, maar het houdt een keer op. Vertrek is het beste. Jammer dat het zo loopt.
0 -1
AFCAwooz
Geen vertrouwen uit die huurdeal met Hoffenheim wordt hier bedoeld.
1 0
Leviathan
Ik had al vrede met 5 miljoen. Die wagen toch een flinke gok met 20 mil van een PL club kan ik het nog wel begrijpen daar gaat toch al miljarden in om, maar nice ?
0 0
Milko1971
Eerst zien dan geloven.... Als dit bedrag voor Dolberg neergelegd wordt, heeft onze Marc zichzelf weer overtroffen!
1 0
Gajes
Geen doorverkooppercentage? Is in potentie een topspits.
0 -1
Sjakio
zoveel rente krijg je niet op de bank, snel doen!
1 0
Gonzalez75
Voor 20 miljoen zou ik het doen. Zelf zegt Dolberg (of waarschijnlijk zijn zaakwaarnemer) dat hij niet wil worden verhuurd, dan is verkoop het beste. Als iemand niet wil, dan snel afscheid nemen. De Bundesliga schat ik qua niveau hoger in dan Ligue 1. Zegt ook wat over Dolberg. In Duitsland zou die echt zich verder kunnen ontwikkelen. Bij Hoffenheim kunnen ze zeker nog een spits gebruiken.
0 0
Boer Gijs
Totaal mee oneems. Rare beslissingen allemaal
0 -2
BrandjeXL
Mooiste zou zijn als er een middenvelder wordt aangetrokken maar als ik de woorden van Alvarez lees speelt hij liever op het middenveld ipv achterin.
0 0
meerzicht
Ik zou toch maar een goede percentage doorverkoop bedingen. Het zou zo maar kunnen dat hij bij Nice los gaat en de sterren van de hemel gaat spelen. Heb je toch spijt als hij voor een hoop poen wordt doorverkocht.
0 0
Bky
Haha wtf. Wat een belachelijk bedrag.
4 0
Ozymandias
Ik had verwacht dat Dolberg tussen de 10 en 15 miljoen zou opleveren. Ongelofelijk dat Overmars iemand heeft gevonden die zo gek is om meer dan 15 miljoen euro te betalen voor een speler die de afgelopen twee seizoenen duidelijk het niveau van Ajax niet aankon. Ik hoop dat Tadic nu vast in de spits komt te spelen met Huntelaar als back-up en Traoré als talent wat af en toe minuten kan maken wanneer een wedstrijd al gespeeld is.
4 -5
Schip
Ik vind het helemaal geen gek bedrag, ook niet relatief hoog. Vergeet niet Dolberg nog steeds een jong talent is voor buitenlandse begrippen en dat ook Nice Tadic heeft zien schitteren in de CL vorig jaar. Die zien ook wel wie Dolberg voor zich heeft.

Zet daar een compilatie van goals in de schaarse speeltijd die hij heeft gekregen tegenover (die beauty in een thuiswedstrijd, tegenstander even vergeten) en dit is echt zijn marktwaarde wel op zijn laagst. Tien miljoen is hij waard als er nog een jaar op zijn contract staat en een verhuurperiode is mislukt.

Verschrikkelijk zonde dit. Maar ik hoop dat Dolberg daar de ruimte krijgt, letterlijk en figuurlijk, om in te spelen. Je zag onder Bosz dat als hij de diepste speler is, hij fantastische acties heeft.

Wat ik alleen niet begrijp, is waarom daar vrijwel niets van over is als het systeem wijzigt. Dat je niet rendeert kan ik inkomen, maar dat je zoals tegen Spurs echt compleet door het ijs zakt niet.
3 -2
Godenzoon24
Nou als Ajax een talent koopt van 21 die afgelopen 2,5 jaar niets gepresteerd heeft voor 20 mlj, staat iedereen op zijn achterste poten. En terecht! Dus wel degelijk klasse van Marc ,gesteund door de naam die Ajax gemaakt heeft vorig jaar!
2 0
ajaxxcied4life
Zuiver!
0 0
Web
Dat is ook niet te begrijpen, als je zoveel klasse hebt laten zien, zo goed kon voetballen, moet je in welk systeem ook, meer kunnen brengen, en dan kan het niet helemaal bij je passen ok
Tadic en Huntelaar totaal andere types, maar brengen allebei heel veel als ze spelen
Er is meer aan de hand met Dolberg? Dat moet haast wel?
Ik denk, maar weet het natuurlijk niet, gissen, niet geschikt voor top sport?
Elke dag het beste uit jezelf willen halen, en beter willen worden
Maar wij zullen het zien in Frankrijk, laten wij hopen voor hem, dat hij het op pikt.
1 -1
makaveli
hoop op een flinke doorkoop percentage. verwacht niet dat dat het nog komt maar je weet nooit.
1 0
Ozymandias
Tja, als Ajax bovenop die 20 miljoen nog een doorverkooppercentage krijgt wordt Overmars straks opgepakt voor oplichting. ;-)
4 0
robinho12
Dolberg in zijn goede tijd was zo minimaal 40 miljoen waard. In zijn huidige vorm misschien een miljoen... kortom, 20 miljoen is een prima bedrag!

Ik wens hem het allerbeste. We hebben gezien dat er zeker wat inzit, al kon hij dit de laatste tijd bij Ajax niet meer brengen helaas. Heel veel succes Kasper!
2 0
DeWijsneus
20 miljoen? Nice!
5 0
Web
Het beste voor beide partijen.
Dolberg kan in een nieuwe omgeving starten.
En verkopen is misschien wel het beste?
ik acht de kans klein dat hij doorbreekt als een topper
Goed kunnen voetballen is geen garantie.
Hij is gewoon geen prof, gaat niet tot het randje om zich zelf te verbeteren, dwingt niets af, straalt TOTAAL geen plezier uit, bekijk maar eens beelden terug, in Madrid maar ook bij het kampioenscha, loopt hij er als een zombie bij.
En dan komen ze hier ook nog met, Huntelaar is geen goede leermeester, want is zelfs veel te geil om te spelen, en dat remt Dolberg af. Dan is hij een nog VEEL grotere Zombie, en ongeschikt voor topsport, dan kan hij beter weer naar dat clubje in Denemarken gaan
4 -1
insectenverdelg
Zou een geweldige deal zijn, maar voor Nice is t ongeveer een verdubbeling van het transferrecord. Dat brengt ook druk met zich mee.
0 0
koreem
Hadden we hem niet beter in de eredivisie kunnen verhuren? Niet aan de concurrentie natuurlijk. Feyenoord misschien?
0 0
slowmow
Gelukkig staan Franssen bekend om hun tact, begrip en geduld! Al met de al de best keuze voor hem.
2 0
Stroeve
Ah, Dolberg bewandelt de Sigthorsson-route.
2 0
MankeNelis
Maw daar hoor je niets meer van.
1 0
Fieldman
Jammer, maar wel te begrijpen van Ajax. Om wat voor reden dan ook komt het er te weinig uit. Zeker omdat Neres en Ziyech blijven zou Tadic standaard als spits gaan spelen.

Als ze hem bij Nice wel aan de praat krijgen gaat hij daar straks voor 60-70 miljoen weg. Dus op zich is de gok van Nice wel begrijpelijk.
1 0
3*stars*3
Dolberg was en is gewoon niet te peilen.
Ik had gehoopt dat kwartje bij hem zou vallen en als een 36 jarige Huntelaar wel die karakter kan tonen, dan ligt het toch echt aan mentaliteit van Dolberg.
Nu roept hij ook nog dat hij geen vertrouwen voelt, wtf!?
Volgens mij heeft Ten Hager alles aan gedaan om hem weer op de rails te krijgen.
Basisplaatsen (ook in grote duels!), verschillende gesprekken, in media vertrouwen uitspreken.
Maar zoals gezegd, kwartje viel maar niet.

Toch een mooie bedrag eruit gehaald en als hij verhuur niet ziet zitten en wel vertrouwen voelt van Nice, ok...
11 -1
JHM
Huntelaar was in zijn hoogtijdagen een van de beste spitsen van de Europese velden, en nu nog steeds van de Eredivisie. Huntelaar heeft zijn kans gegrepen, zo gretig als hij terug gekomen is. Dolberg lijkt weinig op gestoken te hebben van Huntelaar, hij had zoveel kunnen leren in de tijd dat Huntelaar terug is. Hoe hij zich positioneert, hoe hij loopt, hoe hij duels aangaat. Misschien heeft hij dat ook wel gedaan, maar het is er in ieder eval niet uitgekomen.
6 0
Leviathan
Huntelaar heeft precies wat Dolberg mist had er ook wel een beetje hoop op dat Dolberg wat zou opsteken van hem.. Maar helaas
0 0
GerardAjax26
Er staat niet dat Dolberg een gebrek aan vertrouwen had bij Ajax, maar volgens deze tekst heeft hij dat gevoel ''ogenschijnlijk'' bij Hoffenheim die alleen wil huren.
0 -2
3*stars*3
En @Saanchez.
Hele artikel gelezen op Telegraaf en ook andere bronnen melden het.
‘De Deense spits zelf heeft een voorkeur voor een definitief vertrek, omdat hij geen vertrouwen meer voelt bij Ajax’.
0 0
Saanchez
Dat geen vertrouwen voelen kwam voort uit de gesprekken met Hoffenheim he, dat had niets met Ajax of Ten Hag te maken. Mag aannemen dat Dolberg weet dat hij voldoende kansen heeft gekregen bij ons en ze simpelweg niet gepakt heeft.
3 0
Ajacied33
Goed verwoord en zo is het maar net
1 0
MarcelvTol1971
Vreselijke klap geld voor iemand die hopeloos uit vorm is en de juiste mentaliteit mist.
Jammer dat ie nooit mee op niveau is gekomen maar op een gegeven moment moet je verder, Ajax en Kasper ook uiteraard.
Hoop voor Dolberg dat het ooit goedkomt.
1 0
Ajacied33
Ik meen het echt ,maar had niet verwacht dat Dolberg 20 tot 25 miljoen zou opleveren. Goed werk Overmars en mooi nieuws dit, kan er absoluut niet wakker van liggen. Bedankt voor je mooie fase onder Bosz Dolberg, au revoir
1 0
Cupmetgroteoren
Wat een fantastische deal van Overmars. Had nooit verwacht dat ie nog zo'n hoge transfersom voor Dolberg eruit zou slepen.
1 0
afcajacied00
Godver wat kut, verhuur bij schreuder had me nog wat geleken voor hem
1 0
Toon meer reacties