Van de Beek: 'Goede kans dat ik hier blijf spelen'

GinoHaverkamp, 13-08-2019 om 23:10, 13728 views, Ziggo Sport |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Donny van de Beek hoopt snel duidelijkheid te krijgen over zijn toekomst als voetballer. Real Madrid zou lonken naar zijn diensten, maar een langer verblijf in Amsterdam behoort ook nog tot de opties.

'Er is niks zeker', benadrukt Van de Beek tegenover Ziggo Sport. 'Het is afwachten wat het gaat worden. Er is een hele goede kans dat ik hier blijf spelen, maar ik doe nog geen uitspraken.' Wel is de middenvelder vereerd met de vermeende interesse van Real Madrid. 'Real Madrid is een fantastische club, maar Ajax is dat ook. Wat dat betreft heb ik sowieso geen klagen.'

Wat betreft de wedstrijd van dinsdagavond tegen PAOK Saloniki (3-2 winst), is Van de Beek wel duidelijk. 'Was een hele pittige avond. Ik ben blij dat we hem eruit hebben kunnen trekken, maar vraag niet hoe. Het is een lastige ploeg om tegen te spelen. Ze zakken in, spelen lange bal en hebben sterke spitsen. We hadden veel moeite met hun counter. Dat kwam omdat we soms niet goed stonden. Als zij counterden, lag het helemaal open. En dat hebben we niet goed gedaan in de organisatie.'

Dat heeft volgens hem ook te maken met de samenstelling van het middenveld. Vorig seizoen speelde Van de Beek samen met Frenkie de Jong en Lasse Schöne, maar die zijn weg. Dinsdag speelden Daley Blind, Razvan Marin en na rust Noussair Mazraoui achter hem. 'Dat heeft ook tijd nodig om fijn te krijgen. Om elkaar aan te voelen, heeft dat tijd nodig. Maar dat gaat wel goed komen. Het resultaat is uiteindelijk het belangrijkste. Straks hoor je niemand over hoe we gespeeld hebben, maar vooral over het resultaat. Er moet wel een hoop beter, dat is duidelijk.'

 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
noahdepoah
Kunnen we verder? Donny gaat niet weg. Overmars is duidelijk geweest. Het is te laat. Donny maak nu maar gewoon de winnende in Istanbul komend voorjaar en dan zien we wel weer verder.
0 0
Gronkjaer
Ik zou toch graag horen dat hij zegt dat hij blijft. Het is inmiddels halverwege Augustus.. als een club je nu nog wilt hebben dan weet je gewoon dat je opvulling van de selectie bent.
0 0
PetrusKeizer
'maar ik doe nog geen uitspraken' . terwijl je die net daarvoor dus wel deed, Donny? :)
0 0
Nosky
Contract Donny van de Beek opengebroken tot medio 2023

Ajax en Donny van de Beek hebben overeenstemming bereikt over de verlenging van zijn contract, dat liep tot en met 30 juni 2022. De nieuwe verbintenis van de bij Ajax opgeleide speler loopt tot en met 30 juni 2023.

Donny van de Beek werd op 18 april 1997 geboren in Nijkerkerveen. Hij maakte op 26 november 2015 zijn debuut voor Ajax in de uitwedstrijd tegen Celtic in de UEFA Europa League. Van de Beek speelde tot nu toe 143 officiële wedstrijden in het eerste elftal van Ajax en maakte daarin 33 doelpunten.
1 -2
Rentokill
Had je ook een bron? Of is dit whishfull thinking?
1 0
Nosky
Mijn duim.
En whishfull thinking inderdaad.

Al het ik wel degelijk het gevoel dat binnen afzienbare tijd een dergelijk bericht ineens wel 'echt' is.
Dus ik wilde vast op de zaken vooruit lopen.
0 0
altijdwelwat
Natuurlijk blijft Donny hier spelen , Real Madrid ziet hem als 2e keuze en de rest kan of wil niet zoveel betalen.
0 0
Groengras
Denk dat hij zelf wijs genoeg is dat het fijner is om belangrijk te zijn en iedere wedstrijd te spelen dan risico te lopen om veel te banken. Als Zidane al openlijk andere voorkeuren heeft.. Mocht die wijsheid er nog niet zien dan moet donny maar ff met ziyech gaan zitten.
0 0
FWAjacied
Alle berichten wijzen er ook al sinds afgelopen week op dat Van de Beek blijft en zijn contract gaat opwaarderen. De uitspraken van Overmars en Van de Beek zijn de volgende bevestigingen hierop.
0 0
oudzuid2
wil niet al te hoopvol zijn nog maar dit zijn wel positieve uitspraken iig...
0 0
RaynoFischer
Lekker blijven , hier ben je tenminste iemand die als 1 van de 1ste op het wedstrijdformulier wordt gezet en je wordt op handen gedragen door de supporters ;)

Als Real/Zidane hem echt wilden hebben zat hij al lang in Madrid.
1 0
036AFCA97
Zou Promes op 10 geen optie zijn? Daar speelde hij bij Moskou ook toch? En daar was die dé man.

Onana
Mazraoui Alvarez Blind Nico
Donny Martinez
Promes
Ziyech Tadic Neres
1 -3
altijdwelwat
Guus Til word bij Spartak nu al geroemd om zijn overzicht en had 2 assist bij zijn debuut.... zegt meer over de Russische competitie ....
1 0
123Jood
Donny op 6? Weet je het zeker?
1 0
Jari_held
Donny op 6 of 8 was in de jeugd heerlijk met nouri op 10
0 0
talent020
Spaanse media zojuist: Zidane zit niet op Van De Beek te wachten, hij wou alleen Pogba en anders niemand
2 0
Mocrodammerr
dan zegtie tijdens het interview "ik wil ook dat er gauw duidelijkheid komt"... eehh gast, enig besef dat JIJ diegene bent die duidelijkheid kan verschaffen? zoals ik al eerder zei.. lult recht wat krom is.
2 -5
Pipodeclown112
Laten we het met z'n allen hopen. Welke kant het ook opgaat, ik krijg wel de indruk dat het niet heel lang meer duurt voor het duidelijk wordt. Gelukkig maar, zijn we van dat gezeik af.
0 0
Jelephi
Bla bla
1 -2
BariAFCA
Spijker op de kop! Aan elkaar wennen! Dus Donny 1 ding: BLIJVEN
0 0
Ruff Rhythim
Deze pot was belangrijk voor zijn aanblijven. Dus hij blijft nou..
1 0
036AFCA97
Al blijft Donny moet er een middenvelder bij!
Gravenberch is er nog niet klaar voor en Marin lijkt me ook niet het niveau dat we moeten nastreven.

Poging wagen om Rafinha om te halen bij Barca? Jaartje contract nog, gaat door Frenkie toch niet spelen en we hebben toch zo’n enorm goede band met ze? Hebben nog wel wat te goed uit Catalonië na de spotprijs waarvoor ze hun nieuwe publieksfavoriet hebben binnengehaald.
6 0
WZAWZDB14
Had vorige week al eigenlijk geen hoop meer, ook als je sjaak al hoorde praatten. Maar nu? Ik hoop zo dat ie blijft, vd Beek kan het verschil brengen tussen een geslaagd seizoen of een teleurstellend seizoen.
0 -1
FiberPaste
Vrees dat hij weg is, reageerde raar
2 -10
afcas
Ik vond juist dat zijn reactie erop leek dat hij ging bijtekenen...
1 0
Ajax412
Hij leek zijn glimlach nauwelijks te kunnen onderduiken en tijdens de wedstrijd leek zijn koppie te vol te zitten in de periode dat het erop leek dat we aan het kortste eind gingen trekken. Ik hoop zo erg dat hij blijft, dat scheelt echt zo veel.
0 -2
talent020
Dat zeiden we vorige week ook, we zien het wel, heb nog steeds goede hoop dat hij blijft
0 0
Ajaxxxisdebeste
Dacht precies hetzelfde
0 -1
Dazoo
HIJ GAAT BLIJVEN!
5 -2