Veltman na afgeketste transfer: 'Droom blijft'

FinnDekker, 13-08-2019 om 07:15, 22632 views, De Telegraaf |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Ajax heeft deze zomer een bod van een Premier League-club op Joël Veltman afgewezen. Het zou gaan om een riant bod, zo schrijft De Telegraaf. Trainer Erik ten Hag ging voor de transfer liggen, aangezien de coach de verdediger te hard nodig heeft. Veltman ging akkoord met de beslissing van de Amsterdammers en beide partijen zijn nu in gesprek over een verlenging.

'Ik heb er nooit een geheim van gemaakt graag eens verder te kijken. Dat was twee jaar geleden voor mijn blessure al zo en afgelopen zomer hetzelfde. Mijn droom van een buitenlands avontuur blijft', aldus Veltman, die liever niet naar buiten brengt om welke club het gaat. 'Nee, de naam noem ik niet, want dat is niet netjes naar die club toe.' 

'De trainer vindt me een te belangrijke schakel en dat vertrouwen voelt wel goed. En het is natuurlijk helemaal geen straf om te blijven. Het succes van afgelopen jaar smaakt naar meer', vervolgt de rechtspoot in de krant. Het vertrouwen werd vorig seizoen in de Europese campagne al geuit door de technische staf. 'Uit het niets moest ik weer spelen en ook nog eens tegen de Europese top, dus dat was wel aanpoten. Voor mijn vertrouwen zijn die wedstrijden echt top geweest.'

Het aflopende contract zou een nieuwe looptijd krijgen tot medio 2021, maar met de toezegging dat Veltman volgende zomer weg mag. 'Het voelt vooral lekker dat ik met mijn verdedigende kwaliteiten en ervaring weer belangrijk voor het team kan zijn. Ik ken letterlijk iedereen binnen de club en de mensen weten wat ze aan me hebben.'

Denk jij dat Ajax met 2-0 wint van PAOK? Zet dan in en krijg 6,35 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Hollister
Domste zet van ten Hag dit jaar... en dan volgend jaar gratis de deur uit laten lopen.. Ajax wordt steeds meer een filantropische instelling.. kan gewoon 15 tot 20 miljoen opleveren volgend jaar.. dus minimaal contract dan verlengen en gewoon verkopen volgend seizoen.. te absurd voor woorden.. bovendien nu veel betere opties op de rb positie, zeker als TH ok nog hem als RCV gaat laten spelen... waarom dan Magallan en Alvarez gekocht en SChuurs degraderen die het goed deed..
Veel geld binnen gehaald (wel teweinig imo) maar sommige transfers onbegrijpelijk
1 -4
Sjaakvaak
Als je leest zie je dat de transfer geblokkeerd is en er nu daarom over een verlenging wordt gesproken. Even rustig dus.

Verder is Veltman een ervaren kracht en heeft Schuurs nog genoeg foutjes. Magallan is het gewoon (nog) niet geworden en Alvarez komt net kijken. Schuurs kan de makkelijke eredivisie wedstrijden gebruiken om beter te worden en Veltman de grotere wedstrijden. Dan heb je Alvarez als wissel en als reserve bij een blessure.
2 0
grannig mokum1
Ajax heeft Alvarez gehaald om De Ligt te vervangen laat die gozer ook spelen dan, of is een afspraak gemaakt met Veltman? als hij blijft wilt hij op positie RCV spelen?
1 0
JanBiesbos
hij kan maar beter blijven, wellicht is hij voor koeman ook weer een optie wie weet?
1 0
Wesl
Veltman heeft zich ongelofelijk ontwikkeld na zijn blessure en heeft sindsdien geen enkele keer geblunderd, zoals hij voorheen vrijwel wekelijks deed. Hij ligt erg goed in de groep. Bovendien is hij goed in de communicatie op het veld, tegen Paok was de eerste goal een communicatie/samenwerkings fout tussen verdediging en middenveld. Eerste liep achteruit, tweede vooruit. Zeeën van ruimte voor Biseswar als gevolg. Ik vermoed dat Ten Hag in Veltman een zeer bruikbare speler vind, zeker in deze periode waar je jongens als alvarez en Martinez moet inspelen in het systeem. Veltman is in staat de verdediging goed neer te zetten.
3 -2
AnsB
Exact. Veltman is zowel communicatief, positioneel als qua ervaring veel beter (nog) dan Schuurs, Mazraoui en Dest in deze fase van het seizoen. En verder in spelritme dan Mazraoui en Alvarez.
Terwijl deze fase zo cruciaal is voor de rest van het seizoen: wel/geen CL.
Onmisbaar dus tot minstens de CL groepsfase.
2 0
JohnTB
Schei toch uit man met je ongelofelijk ontwikkeld. Hij komt alles tekort, dat zal je vanavond ook weer zien. Hij mag blij zijn dat ie nog bij Ajax zit. Is niet meer dan niveau Utrecht of Heerenveen. Heel snel weg laten gaan lekker zijn droom achterna lees meer geld verdienen
1 -3
Simpelishetmoeilijkst
Joel Veltman verdient heel veel waardering, hondstrouw aan de club!
5 -2
Oempaloempa
Zo is dat. Goeie gozer. Heel IJmuiden is apetrots op hem.
0 0
Babangida83
Verbluffend dat de trainer voor een transfer van een wisselspeler kan gaan liggen. Zit nieuwe jeugd in de weg, vergroot t salarishuis en scheelt Ajax miljoenen aan transferinkomsten.
1 -4
trooop
Een speler uit de eigen jeugd die de eigen jeugd in de weg zit? Dit lijkt me een treffend voorbeeld van doorgeslagen jeugd-denken. Veruit de meeste jeugdspelers kunnen er bovendien alleen maar van dromen dat ze het ooit het niveau van veltman-in-topvorm halen.

Je financiële argumenten zijn eveneens misplaatst. Je bent juist zo rijk geworden zodat je belangrijke krachten zo lang mogelijk vast kan houden. 'Kapitaal op het veld' enzo. En ja, veltman is een belangrijke kracht, ook al is hij lang niet de beste speler.
5 0
AnsB
Je gaat voorbij aan de moeilijke seizoensopbouw van Ajax. In deze fase van het seizoen is Veltman ontzettend belangrijk omdat hij het begin van de voorbereiding wel heeft meegemaakt (itt Mazraoui en Alvarez), waardoor hij het beste spelritme/topvorm heeft, en hij is behalve multi-inzetbaar ook nog eens degene die positioneel veel beter is dan Mazraoui en veel ervarener dan Schuurs.
Ajax heeft zijn sterke punten (positioneel gevoel, verdedigend sterk, ervaring op topniveau) heel hard nodig in deze fase van cruciale wedstrijden (CL), en het vormen van een nieuw team, waarin m.n. de afstemming op verdedigend gebied -tot de wedstrijd tegen Emmen- nog veel problemen opleverde.

In de winterstop is er weer een totaal andere situatie denkbaar: dan is Alvarez normaal gesproken ingepast, is duidelijk op welke plek Mazraoui komt te staan, heeft Dest hopelijk meer ervaring op hoger niveau en is ook duidelijker hoe Schuurs ervoor staat. Nu is dat allemaal nog afwachten omdat we m.n. Dest en Schuurs nog niet of nauwelijks in een stabiel verdedigend Ajax tegen een sterke tegenstander aan het werk hebben gezien, terwijl Alvarez nog niet eens heeft gespeeld.
1 0
OntlastendeMiddenvelder
En is een goede verdediger die steeds betrouwbaarder wordt en multi-inzetbaar is, prima in de groep ligt, een echte Ajacied is en geen aankoop, met veel ervaring.

Van mij mag hij nog minstens dit seizoen blijven. Graag zelfs.
3 0
aniet
Ten Hag moet voor transfer Donny gaan liggen!!
en we hebben net een vermogen aan verdedigers uitgegeven...
1 0
wladimir
Dat zegt alles over het vertrouwen van TH in Schuurs, Alvarez, Martinez, Magellan en Mazraoui. Waarom zou je Veltman naar West Ham laten vertrekken wanneer hij beter is dan voornoemde spelers. PSV heeft die rare Duitser weer een contract gegeven. Dat zegt alles over hoe moeilijk het is om een geschikte centrale verdediger te vinden.
0 0
AFCAjax
Ik had veltman laten gaan.. nou voelt ten Hag zich waarschijnlijk ook verplicht hem te laten spelen. terwijl ie in mijn ogen gewoon op de bank moet belanden.
0 0
vdhaas
Ik schat ten hag hoger in. Niemand heeft recht op een basisplaats als een ander beter is.
0 0
AFCAjax
centraal behoort ie Schuurs en Alvarez voor zich te hebben.
Als rechtsback zou eventueel kunnen maar daar heb je ook mazraoui en dest, die ik persoonlijk liever zie.
Waarom zou je in hemelsnaam voor zijn transfer gaan liggen.. en dan heb je afgelopen weekend het centrum gezien, ik ga ervanuit dat dat niet de enige keer gaat zijn.
0 0
Mokum1012
Je moet op het slechtste zijn voorbereid, een blessure en een schorsing en je bent genoodzaakt om met Magellan in de basis te starten. Gelukkig is er dan nog Veltman. Bovendien is het een Ajacied de de club door en door kent en dat heeft veel toegevoegde waarde.
1 0
Web
GvanAchteren 12.46 uur, niet zo gek wat hij schrijft
0 -1
IkJijHijWijJullieZijnAjax
dit ajax gaat nationaal alle records verpletteren zodra het is ingespeeld. zit zoveel scorend vermogen creativiteot in dit elftal niet normaal.
als marin en promes opgang komen is het hek helemaal van de dam.

enige waar ik zeer tevreden mee zou zijn is dat we een keer onder de 26 tegengoals eindigen.
ik vind 32 tegengoals gewoon niet passen bij zulke sterke ajax selecties. voorlopig heeft de ligt en consorten dit niet kunnen bewerkstelligen, teveel afhankelijk van het middenveld.
dus er ligt een mooi streven voor onze verdedigers.
0 -1
3*stars*3
Eigenlijk had Ajax het vorig jaar al kunnen doen.
Zou ook weer eens mooi zijn om ongeslagen ampioen te worden.
Maar ik heb ook alle vertrouwen in dit team.
1 0
BrandjeXL
TH die eerst de transfer van Bambi Dolberg blokeerde en nu die van de totaal overbodige Veltman.
1 -7
vdhaas
Als hij totaal overbodig was, dan speelde hij niet zoveel
1 0
Web
En de van Tadic, Ziyech, Onana, Tagilafigo en Neres
Maar ach het zal wel,
1 -1
nuff-said
Zijn ervaring ga je nodig hebben jn de verdediging nu. Er mogen wel talent aanwezig zijn nu met schuurs alvares en whatnot maar deze menssn staan er nog niet echt. Dus laat ze nog een jaar acclimatiseren en dan volgend jaar staan ze er wel. Ik vind veltman sterk begonnen aan et seizoen hoor. En met veltman centraal achterin hadden we vorig week niet 2 goals tegen gehad. Geloof ik echt
1 -1
IkJijHijWijJullieZijnAjax
gewoon lekker nog een jaartje joey, al die prijzen staan toch fraai op je palmares.
en wie weet klikt straks alles in elkaar en maak je ook daadwerkelijk uit van deze succesen.
denk ook dat je een beter club hierdoor kan krijgen, waar je wellicht over droomt.

svp blijf heel, en probeer jezelf te verbeteren op je zwakke punten.zou sowieso veel focus leggen op je timingsnelheid en spelinzicht, dat scheelt een hoop kaarten, en maakt het verdedigende spelletje van ajax nog beter. gaat vast goedkomen onder erik.

succes:)
0 0
vincent_DV
Ik snap het enigszins dat Ajax hem wel wil houden alleen van het verlengen snap ik echt helemaal niks. De kans is levensgroot dat hij op de bank terecht komt met Mazraoui, Alvarez, Schuurs en Dest. Dan raak je hem volgend jaar misschien helemaal niet kwijt terwijl je er dan wel vanaf wil?

Ik snap eigenlijk ook niet dat hij niet weg mag aangezien hij als rechtsback aanvallend niet goed genoeg is en we met Schuurs en Alvarez al twee goede RCV ‘s hebben. Wat is dan het probleem om hem niet te laten gaan?

Met het oog op het aanblijven van Veltman is een (tijdelijk) vertrek van Magallan meer dan wenselijk in mijn ogen. Maar zie daar maar eens een club voor te vinden. Zelfs Boca Juniors hoeft hem niet echt meer terug denk ik.

Beetje off topic: verwachten jullie nog veel uitgaande transfers? Spelers als Labyad, Siem de Jong, Magallan, van Leer hebben totaal geen toekomst meer bij Ajax en ook de Wit moet nu toch wel een keer gaan spelen in de Eredivisie dus daarvoor lijkt mij een verhuurperiode ook wel beter en stiekem geldt dat ook voor Lang die voor hij mag invallen eerst moet wachten op Promes, Huntelaar en Dolberg. Alleen de tijd begint nu toch wel te dringen voor die spelers.
1 0
mickey2602
Labyad(nauwelijks gespeeld afgelopen seizoen dus welke club moet er voor hem komen?),Siem de Jong(zelfde verhaal),Magallan(gaan geruchten dat ie bij wedstrijd van Jong AZ was en dus misschien verhuur aan AZ?),van Leer(volgens mij las ik ergens dat hij ondanks doorlopende contract mocht kijken naar een andere club).
De Wit en Lang verhuren zou ik zeggen.
0 0
vincent_DV
Ik had verwacht dat Labyad naar Qatar, Saoudi-Arabië of naar de Emiraten zou gaan eerlijk gezegd. Die clubs houden van Arabische spelers in hun elftallen.

Siem de Jong, echt geen idee. Misschien gewoon kiezen voor jeugdliefde de Graafschap waarbij Ajax netjes het gat tussen de salarissen betaald. Of anders misschien weer naar een ver land. Iets van Zuid-Korea, Japan of Amerika?

Magallan misschien AZ of ik dacht zelf misschien Mexico of een laagvlieger in Italië of Spanje ofzo iets die nog wel belastering kunnen hebben.

Zonde dat Ajax zo graag jeugdspelers bij de club houdt. Lang heeft toch veel meer aan een seizoen bij Groningen of Heerenveen dan weer een jaar Jong Ajax. Dan kunnen Jensen en Kuhn ook opstaan bij Jong Ajax als 10 of aan de buitenkant.
1 0
Web
Daar ben ik het gedeeltelijk mee eens
Schuurs heeft een jaar in jong gespeeld, is ook niet verkeerd uitgepakt toch? En Ten Hag laat Labyad niet spelen, omdat hij voor die aankoop was, dat prijs ik in hem.
Jensen en Kuhn gaan genoeg spelen in Jong, en worden nu dagelijks met het Ajax spel geconfronteerd.
0 0
vincent_DV
Alleen speelt Lang al 1 tot 2 jaar in Jong Ajax. Al 39 wedstrijden. Dat lijkt mij nu wel genoeg geweest toch? Met Promes, Huntelaar en Dolberg is er ook totaal geen noodzaak om hem er per se bij te houden. Dan moet je in mijn ogen voor zijn ontwikkeling gaan en dan is het het beste om hem in de Eredivisie te verhuren. Volgend jaar is Neres wel weg en dan kan hij met die bagage zijn plekje gaan pakken.
1 0
GvanAchteren
Als Donny weg gaat dan zal Marin op 10 gaan spelen, waar hij gewoon beter is. Nous is dan nodig als rvm, waar hij ook liever speelt. Dan is Veltman gewoon nodig als rb. Soort van anticiperen op mogelijk vertrek van Donny dus. Alvarez en Martinez en Schuurs en Dest hebben allemaal potentie, maar of en wanneer het er stabiel uit komt, is onzeker.
0 0
vincent_DV
Alleen is Mazraoui absoluut niet goed genoeg op het middenveld en bovendien niet het type wat Ajax daar nodig heeft. Mazraoui speelt verstoppertje, te weinig handelingssnelheid, te weinig tactisch vermogen en speelt te veel op safe op het middenveld.

Ajax moet eigenlijk nog een ander soort middenvelder hebben die naast Martinez/Blind kan spelen. Een echte spelverdeler die daar met risico durft te spelen en die de aanval verbindt met de verdediging. Ook Marin is dat niet, dat is inderdaad meer een 10 die Een beetje speelt als van de beek.
0 0
GvanAchteren
Gedeeltelijk mee eens. Moet Nous ook nog een boel leren. In dat geval zouden ze ook kunnen proberen om Pröpper te halen.
0 0
Web
Dit kan er maar zo achter zitten, ben het met je eens
0 0
Amsterdamsetrots
Laat ik voorop stellen dat hij heel sterk isteruggekomen van zijn blessure, buiten dat zeurt hij nooit als ie niet speelt. Echter, met Dest, Mazraoui, Alvarez en Schuurs hebben we gewoon spelers met meer potentie. Met alle eerlijkheid zie ik hem geen basisplaats veroveren, en vraag me dan ook af waarom ten Hag hem zo graag wilt houden.
Ik gun Joël deze transferperiode dan ook nog een mooi buitenlands avontuur.
1 0
Liam
Ben bang dat hij vanavond gewoon centraal staat met Daley samen....Frank de Boer memories....
1 0
Labrador
Mag ik even een applausje voor Veltman ? Een prachtige transfer naar Engeland gaat niet door en kijk eens aan hoe hij zich presenteert in de media en op het veld. Daar kunnen heel veel kleuters zoals Neymar nog wat van leren.
8 -1
Sterspeler
Veltman leeft niet voor het geld en de roem. Neymar wel. Dat maakt Neymar ook gelijk zon gigantische kwal.
1 0
IkJijHijWijJullieZijnAjax
neymar is wel het uiterste van een profvoetballer.
0 0
Sterspeler
Zijn er wel meer hoor met van die rare trekjes. Costa, Ronaldo, Balotelli, Zlatan, Neymar, Mbappe, Alba, Depay, Pepe, Alves, Nainggolan.
0 0
JCr14
Veltman zit al zolang bij Ajax omdat hij net niet goed genoeg is.
Prima 12e man.
4 0
IkJijHijWijJullieZijnAjax
daar ben ik wel mee eens. zeker voor de eredivisie.
het zou wel tof zijn (ook voor hem) dat zijn spel verbeterd en de kritiek afneemt.
ik.kan joey ook niet meer tot de grond afbranden zoals vroeger, hij heeft mij echt positief overtuigd dat het een clubmens is, en gewoon hard werkt.
het is ook niet zo raar dat een trainer hem wil behouden.
0 0
rodnet
Toch wel merkwaardig dat Veltman weer zo belangrijk wordt gemaakt. Hij kan verdedigend natuurlijk wel wat maar aanvallend komt hij als Ajaxback heftig tekort en centraal a. is hij te klein en b. hebben we met Schuurs en Alvarez betere opties. Is hooguit een fatsoenlijke stand-in en waarom hij dan geen transfer mag maken snap ik niet.
3 0
IkJijHijWijJullieZijnAjax
dat zijn discussie die voor 2016 relevant waren.
nu hebben we los van de verdedigers 5 a 6 spelers met scorend vermogen en assists. moet een verdediger dan de achterlijn halen met ziyech en donny ervoor?
ik zie liever dat hij goed verdedigd, en zones dichtloop, een rustpunt altijd aanspeelbaar. ik hoop ook dat dit zich ontwikkeld dit seizoen.

we kunnen nu ook altijd dest brengen als de wedstrijd daar naar vraagt. wat de een niet kan kan wellicht de ander. we hebben een goede bank:)
0 0
pimp
Vertonghen halen, Veltman weg
1 0
Toeschouwer
Mag blij zijn dat hij bij Ajax speelt, is gewoon
niveau ( Fc Utrecht / Heereveen) .
Komt zwaar tekort op Ajax niveau.
Heeft in de laatste 3 jaar nog geen achter lijn gehaald.
Alleen tikkie breed en tikkie terug.
4 -3
Cupmetgroteoren
Zwaar tekort is overdreven. Hij is een goede stand in, dat is vorig jaar gebleken.
0 0
DT10
Veltman is natuurlijk een goede gozer, op en top prof en een echte Ajacied, maar komt in mijn ogen kwaliteit tekort voor het huidige Ajax. Ik vind het dus opvallend, dat ze hem deze transfer niet gegund hebben. Zeker omdat hij zelf graag wou en een aflopend contract heeft.

Blijkbaar, durven ze het dus nog niet 100% aan met Dest, als Nous geblesseerd of geschorst zou zijn. Nu kunnen ze Dest de kans geven in de 'makkelijkere wedstrijden' en als hij zich daarin bewijst, vermoed ik dat Veltman langzaam naar de achtergrond zal verdwijnen.
2 0
TomAjaciedd
Ik zal Veltman altijd houden. Perfecte stand in op rechtsback en in de eredivisie tegen kleinere clubjes op centerback
0 0
DT10
Met Nous en Dest hebben we 2 rechtsbacks, die in potentie veel beter zijn. Zolang Veltman blijft, staat hij de ontwikkeling van op zijn mist 1 van die 2 in de weg.
0 0
mickey2602
In potentie veel beter,klopt.
Maar in de CL bij een blessure van Mazraoui Dest inzetten?
Oke,past bij Ajax dat talenten soms er maar ineens moeten staan maar of dat handig is...
0 0
TomAjaciedd
Dest kan nog niet in de CL veltman kan je daar op vertrouwen op RB
0 0
Sterspeler
Veltman is een ander type back. Dat is wel fijn om zo een jongen in je team te hebben. Doet bovendien niet moeilijk en kent zijn plaats. Stabiele factor die tegen betere tegenstanders altijd boven zichzelf uit stijgt. Bovendien doodnormaal en geen kapsones en kutgedrag. Prima speler.
1 0
SpursAjax
Veltman is een topper en een echte strijder en een clubman! Hij is zo sterk terug gekomen van zijn blessure lijkt wel sterker en sneller te zijn geworden. Ik hoop dat hij de vaste rechtsback word en nouz op het middenveld beland!
2 -5
Web
Veltman is een top Ajacied, maar geen topper
Het Ajax spel is gebaat bij Mazaroui en Dest, die bestrijken de rechterkant dat kan Veltman niet, en daar is ook nog eens Ziyech bij gebaat.

Veltman zou kunnen in het centrum tegen de kleine clubs, of als back tegen een echte specifieke dreigende buiten speler
2 0
Ozymandias
Inderdaad, tegen FC Emmen was het ook weer duidelijk dat Ziyech beter speelt als er een rechtsback opgesteld staat die als hij aan de bal komt (binnendoor of buitenom) over hem heen gaat. Ziyech en Mazraoui voelen elkaar bijna perfect aan en ik zou deze wedstrijden daarom voor Mazraoui kiezen. Wanneer Ajax zich heeft gekwalificeerd voor de Champions League kan Ajax misschien Dest een kans geven als basisspeler (zodat Mazraoui als rechtercentrale middenvelder kan spelen) maar die is verdedigend zeer kwetsbaar en het lijkt me daarom onverstandig om hem deze wedstrijden in de basis te zetten.
5 -1
Godenzoon24
Mazroui middenveld is überhaupt onverstandig
1 0
Godenzoon24
Nee voetballend te beperkt als Rb voor basis. Vind m juist als cv van toegevoegde waarde alleen daar hebben we er al zoveel.
0 -1
GerardAjax26
Ik begrijp niet zo goed waarom Ajax Schone een transfer gunt, maar Veltman niet wil verkopen. Helemaal als er schijnbaar een riant bod was. Nu tegen Emmen was het wellicht handig dat hij er nog was, maar met Schuurs en Alvarez heb je al 2 goede opties en daarachter nog Magallan. En op rechtsback zie ik Veltman het niet winnen van Mazraoui en Dest.
14 0
AlexIbarra
Schöne snap ik ook niet.
Het was fijn geweest om hem er in deze 'zoekende' fase erbij te hebben. Eiting weer niet fit, Marin moet nog wennen en Martinez is een terrier maar ook nog wisselvallig. En 5-10 mln was volgens mij bovendien marktconform geweest. Of anders vanaf de winterstop evt gratis laten gaan als de rest wat beter ingespeeld is.

Veltman is onze meest ervaren Ajacied, betrouwbaar en degelijk binnen zijn (beperkte) mogelijkheden en onze enige RB die echt kan verdedigen. Nous is vorig seizoen overbelast als je het mij vraagt of anders vrij blessuregevoelig.
Weet ook niet wanneer dit bod kwam maar als je nog een leegloop verwacht, vind ik het niet handig om te veel mensen een 'stap te gunnen'.

Gewoon lekker knallen met een grote groep en zorgen dat we minimaal 50 wedstrijden spelen dit seizoen.
1 0
Zlataninho
Veltman gaat nu zijn 8e seizoen in. Als ik me niet vergis is dat niet meer voorgekomen na het Louis van Gaal tijdperk dat een speler zo lang in de a-selectie zit..

Spelers als Stekelenburg,heitinga en schone hielden het 7 seizoenen vol.

Het heeft ongetwijfeld te maken dat veltman niet een speler is die op de radar staat bij de Europese top maar desondanks vind ik het een puike prestatie. Hij heeft in de jeugd altijd in de schaduw gestaan van denswil, dat was de speler die de top zou halen en veltman zou eindigen bij een club als Pec zwolle..
10 0
Bean
Ik vind het ook knap om zo terug te komen in de basis na een lange blessure.
10 -2
IkJijHijWijJullieZijnAjax
aanbod afgewezen door je club, en daarna zelf verlengen. wow, dan ben je een echt clubmens.
zelden meegemaakt zoiets.
10 -3
Web
Zo zie je maar dat spelers het naar de zin hebben bij Ajax. En dat ze blij zijn met Ten Hag.
Anders blijf je niet
7 -2
Superjan
Ik ben bang dat Veltman er met zijn speeltijd van afgelopen weken een beetje is ingeluisd. Denk dat hij in de loop van dit jaar steeds minder zal spelen ten faveure van Dest en Álvarez.
6 -3
Web
Ingeluisd? Beetje rare opmerking. Als Ten Hag het niet ziet zitten, laat je hem toch gaan
5 -2
Superjan
Beetje rare opmerking? Je begrijpt niet wat ik ermee bedoel, dat is wat anders. Waar zeg ik dat Ten Hag hem niet ziet zitten? Ik denk dat ten hag hem wel degelijk ziet zitten, maar als tweede of derde keus. Veltman maakt net minuten tegen Emmen op rcv. Als Álvarez is ingepast mag ik toch hopen dat hij daar de voorkeur krijgt, die man heeft niet voor niets 15 miljoen gekost. En als Nous fit is, speelt hij gewoon op rechtsback. Tenzij Marin faalt, dan schuift Nous door en komt er plek voor Veltman. Veltman heeft in de afgelopen tijd veel gespeeld maar ik denk niet dat dat zo zal blijven. Wat ik dus zeg is: ik zie het als mogelijkheid dat de vele speeltijd van Veltman de afgelopen tijd, een bewuste strategie was van Ajax om Veltman binnenboord te houden. Dit terwijl hij straks minder minuten zal maken dan hem lief is.
0 0
Web
Er zijn nog steeds veel onzeker heden
Vertrekt Donny, gaat Marin naar zijn positie denk ik?
Komt er weer een plaats vrij op het middenveld, misschien ziet hij daar Mazraoui te recht komen?
dan blijven Dest en Veltman over voor back?
0 0
IkJijHijWijJullieZijnAjax
die is gewoon basis bij ajax, ik denk dat dest na de winterstop meer gebracht gaat worden. ik zou sowieso geleidelijk wat jongens meer gaan brengen met oog op volgend seizoen. dan is het aanvullen wat makkelijker. de taak is gewoom zo vroeg mogelijk kampioen worden.
dan kan de ploeg in de laatste wedstrijden lekker experimenteren, ook voor de rust van sommige spelers is het lekker.

beste is trouwens een geleidelijke leegstroming van dit elftal, voor elke partij.
als ajax opnieuw een stuntje doet in de cl, doe je er gewoon twee weg, die zijn er dan ook klaar voor. de brede selectie kan dan ook makkelijker instromen en opnieuw worden gebouwd.
2 0