Van de Beek: 'Verwacht snel duidelijkheid'

BartVeenstra, 12-08-2019 om 07:20, 22043 views, De Telegraaf |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Donny van de Beek hoopt zo snel mogelijk duidelijkheid te hebben over zijn nabije voetbaltoekomst. De middenvelder zou aan de ene kant bij Ajax kunnen blijven, terwijl aan de andere kant een transfer naar Real Madrid lonkt.

De transfermarkt sluit over enkele weken - op maandag 2 september - en Van de Beek wil dan ook weten wat Real Madrid nog van plan is in de laatste weken van de transferperiode. 'Ik ga niet ontkennen dat je daar aan denkt', aldus Van de Beek, die deze woorden zaterdagavond uitsprak tegenover De Telegraaf. 'Het liefst heb je zo snel mogelijk duidelijkheid. Het liefst wil ik het morgen al weten. Ik kan niet zeggen dat dat gaat gebeuren. Maar ik ga er wel van uit dat er snel duidelijkheid gaat komen.'

'Hopen dat Van de Beek zeker nog een jaar blijft'

Ajax-trainer Erik ten Hag moet afwachten wat er met een van zijn beste spelers gebeurt. De trainer heeft in ieder geval zijn wens. 'We hopen dat hij zeker nog een jaar blijft. Hij is een belangrijke spil in onze speelwijze. Op ons middenveld brengt hij dynamiek buiten het spelinzicht dat hij heeft en het vermogen om voor de goal van de tegenstander te komen. Daarmee speelt hij een heel belangrijke rol.'

In de tussentijd maakt Ten Hag nog gewoon gretig gebruik van de middenvelder. 'Ik ben daar vrij onverstoorbaar onder. Je hebt het toch niet in de hand', aldus de oefenmeester, die goed begrijpt waarom Van de Beek enorm gewild is. 'Op de positie waar hij nu speelt, dicht bij de spits, heeft hij zich zo in de kijker gespeeld dat de allergrootste clubs van Europa op dit moment achter hem aan zitten. Maar als Ajax zullen we er alles aan doen om hem te laten blijven.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Hobbemastraat
Misschien bot gezegd, maar mij bekruipt steeds meer het gevoel van graag of niet. Ben je liever in Amsterdam als publiekslieveling of bij Real als 3e/4e keus? Indien dat tweede, ga maar zo snel mogelijk weg dan! Mijn geduld begint langzamerhand op te raken. Vooral door de spelers die niet uit onze jeugd komen en met veel trots ons shirt dragen en hun contract verlengen. Wij zijn Ajax, geen Kozakken Boys?!
2 0
jaribombari
Stel je niet aan joh.
0 -2
Vertonghen
Ben benieuwd, lijkt me dat er na PAOK sowieso nieuws komt.
Het is wel vervelend dat er weer een transfersoap heerst... heeft nooit een positief effect.

Zat laatst te denken over waarom hij nu wenst te vertrekken en afgelopen winter al dreigde met een vertrek.
Zou het wellicht zo kunnen zijn dat hij niet gelukkig is met de houding van Ajax t.o.v de afhandeling van het Nouri dossier?
Kan me voorstellen dat het mogelijk schade aan de relatie met Ajax met zich mee heeft gebracht.
Maar het blijft gissen hij is geen persoon om met modder te gaan gooien.
1 -1
aniet
Hij wil gewoon weg andere gezichten andere omgeving
Om dan te gaan gissen en Nouri erbij te halen geeft beetje nare smaak
1 0
Vertonghen
Nee maar het zou kunnen toch?
Niet naar bedoeld want het dossier is al pijnlijk genoeg maar Ajax heeft (zeker in de eerste fase) niet overdreven daadkrachtig gereageerd.
En zover ik het op grote afstand kan inschatten is het nog altijd niet afgehandeld met de familie...
Zoiets zal zeker niet positief bijdragen in een keuze dat lijkt mij wel logisch als het om iemand gaat die je dierbaar is.
Maar nogmaals het is maar een idee/vermoeden die zo in me op kwam aangezien hij afgelopen winter ook al behoorlijk klare taal sprak over een mogelijk vertrek.
0 0
aniet
Er word al zoveel onzin geschreven zonder dat wij iets precies weten.
Vanuit Ajax word er bijna niets aan de buitenwereld prijs gegeven ivm privacy van de familie de enige info die we hebben was de verklaring van Vd Sar en uit de kranten, die behoorlijk gekleurd zijn. En het zou kunnen dat Vd Beek een vriendin in Spanje heeft!
Het zou kunnen toch?
0 0
Hollister
Hoop toch nog een verrassende transfer, misschien tegen beter weten in.. Leverkusen wilde graag Dolberg overnemen... misschien alsnog doen en voor dat geld Boadu oppikken in Alkmaar? Deze jongen betaal je volgend seizoen het dubbele voor... Nu kan je hem misschien voor 10 miljoen halen.. zou mij trouwens ook niets verbazen dat PSV deze move gaat maken als Lozano verkocht wordt. Dan gooien ze Malen gewoon weer op de vleugel of als nummer 10 en Bergwijn weer naar de vleugel.
Dolberg zal ongetwijfeld op de training enorme potentie tonen, maar als het keer op keer in de wedstrijden er niet uitkomt ligt dat aan het systeem waarin Ajax speelt (veel naar binnen komende buitenspelers en diepgaande middenvelders, waardoor zijn ruimte beperkt is) OF het ia iets mentaals, je hebt nu eenmaal spelers die op de training alles kunnen en met negatieve faalangst in de wedstrijden niet presteren. Daarnaast blijf ik hopen op Antony, nu of in de winter.
0 -2
Ozymandias
Waarom zou je Boadu halen als je Traoré, Brobbey en Hansen in huis hebt?
2 -1
AltijdGelijk
hahaha Boadu is buitencategorie, daar ga je weer... doe nou niet ouwe reus
0 -2
Ozymandias
Ik zeg toch niet dat Boadu geen buitencategorie is? Ik zeg dat Ajax hem niet nodig heeft omdat ze al twee zeer talentvolle spitsen (Traoré en Hansen) en één behoorlijk talentvolle spits (Brobbey) in huis hebben. Traoré heeft een Afrikaanse opleiding gehad (wat natuurlijk van een veel lager niveau is dan de opleiding die Boadu bij AZ heeft gehad) maar is niet veel minder dan Boadu. Het zou me niet verbazen als Traoré uiteindelijk een betere speler wordt nu hij voor het eerste bij een club speelt waar hij een geweldige opleiding krijgt.

Ik kijk er naar uit om in de toekomst een discussie met je te voeren waarin je met de leugen komt dat ik Boadu geen toptalent vond en vervolgens snel je berichten verwijdert wanneer ik dit bericht van mij quote (omdat je er weer uitziet als een idioot).
0 0
DeMeervanweleer
Omdat Boadu een talent van de buitencategorie is. dat idee heb ik met Traoré, Brobbey en Hansen ( nog) niet.
1 -1
Ozymandias
Ik vind Traoré na een half seizoen in Europa al bijna net zo goed als Boadu nu is. Hij moet positioneel nog veel leren maar dat is logisch gezien het feit dat hij in Afrika is opgeleid. Gezien het feit dat Boadu in Nederland een veel betere opleiding heeft gekregen zou het me dus niet verbazen als Traoré een groter talent is. Hij heeft namelijk met een veel mindere opleiding al bijna hetzelfde niveau gehaald. Hansen vind ik ook zeker een minstens net zo'n groot talent als Boadu. Hij heeft in ieder geval een groter voetballend vermogen.
0 -1
aniet
Krijg het idee dat er een spelletje met Donny word gespeeld
Zijn insteek moet zijn; Graag of niet
En spelen bij Ajax is ook geen sinecure
0 0
cantharel
Spelletje met Donny ? Donny speelt zelf een spelletje
1 -1
aniet
Bedoel dat Madrid hem aan het lijntje houd
Met de opmerking dat hij uit moreel opzicht niet bijtekende, was het bij mij wel duidelijk dat clubliefde niet diep zit
1 0
jo1
Wat gaat hij daar doen? Zo goed is hij niet, kijk naar de Ligt die kan ook niet mee
2 -3
Radikaal
grapjas.
3 -2
GvanderK
Heb het gevoel dat hij afwacht of we de groepsfase halen.
1 0
Aspers73
Denk het ook, gaat het mis tegen PAOK is hij weg.
0 0
Lazell
Denk juist eerder dat hij afwacht hoe serieus Real is. En als ze hem een contract aanbieden, dat hij weg is. Groepsfase CL duurt nog even voor dat bekend is.
1 0
stefanwillem
Ik wordt een beetje moe van Donny. Verschaf de club waar je groot bent geworden duidelijkheid of je nou wel of niet blijft. Dan weet iedereen waar hij aan toe is en kan Ajax verder. Het getuigt sowieso van weinig clubliefde en respect als je terwijl het seizoen al lang en breed begonnen is de boel nog aan het lijntje loopt te houden.
9 -4
Oeroeboeroe
ik wordt??? werkelijk???
1 -1
stefanwillem
Ik wort nog moeier van al die taaldeskundigen hier.
1 0
Hollister
Gewoon Neymar naar Barca, Pogba naar Real, Eriksen naar Man United, vd Beek blijft bij Ajax iedereen tevreden en Ajax pakt nog 5 miljoen voor Eriksen
0 0
JariJari
Doorverkoop krijg je alleen bij een transfer naar het buitenland.
0 0
BokkieBokstra
Dat is het spel, Ajax zal ook met iets moeten komen.
0 0
Eastwood
Gebruik je verstand Donny. Blijf bij Ajax. Dit seizoen ben jij één van de alfa-mannetjes. Je kans in het buitenland komt nog wel.
0 0
Ajax34
Voor Madrid is Donny de 3de keus dat moet je toch niet willen, omdat ze andere spelers niet kunnen krijgen. Dan kom je toch niet echt in aanmerking om in de basis te spelen. Al zullen ze dat natuurlijk nooit tegen hem zeggen. Hij kan beter bij Ajax nog een jaar bij Ajax schitteren en dan naar een club gaan die hem als 1ste keus wil hebben.
1 0
3sterren
In plaats van duidelijkheid te verwachten, kun je ook zelf duidelijkheid verschaffen. Laat het niet afhangen van anderen, of van het resultaat van komende dinsdag. Neem je lot in eigen handen en toon (voet)ballen ...
1 0
Felix Gassenlicht
Ik vind het prachtig wat Ajax nu doet met die contracten van Neres en Zijech maar ik snap hier geen snars van. Hij heeft nog een contract tot 2022. Die laat je nu toch niet gaan. Waarom? Ik vermoed dat hij zelf ook wil anders hij had hij toch ook wel duidelijkheid gegeven, dus ik vrees dat a.s. woensdag wel duidelijkheid komt...
1 0
Ozymandias
Overmars lijkt heel goed te begrijpen wat de aantrekkingskracht van Ajax op kwalitatief goede spelers is. Namelijk dat ze bij Ajax zichzelf kwalitatief kunnen ontwikkelen om vervolgens de stap naar de Europese top te maken en Ajax ze die stap gunt mits er een adequaat transferbedrag op ze wordt geboden. Het beleid van Ajax kan het beste als 'player agency' worden omschreven en daarmee doen ze het geweldig. Zodra Ajax die 'agency' weg haalt van de spelers zal de aantrekkingskracht ook weer een stuk minder worden op andere spelers.

Overmars denkt dus niet in één speler maar kijkt daar overheen en zorgt ervoor dat Ajax op de lange termijn de aansluiting bij de subtop van Europa kan behouden. Dat betekenen dat spelers regelmatig wat eerder vertrekt dan wij als supporters graag zouden zien maar het zal ook betekenen dat Ajax betere spelers aan kan trekken en bepaalde spelers zelf zullen besluiten langer te blijven. Onder Overmars is het technische beleid van Ajax weer enorm vooruitstrevend en ik kan eigenlijk geen enkele andere voetbalclub opnoemen die hun spelers zo'n grote 'agency' geven.

Ajax ziet en behandeld hun spelers als mensen en niet als 'assets'. Jammer genoeg is dat ongelofelijk zeldzaam in de moderne sportwereld. Zo zeldzaam zelfs dat veel supporters doen alsof dat een normale manier is om met spelers om te gaan.
9 -3
milanoajaxpiet
klint heel raar hoor donny als ze in spanje zinen donny van de beek . of ze zingen het helemaal niet
0 0
PJSM
Ik denk nog steeds dat het enkel geruchten zijn. Kan me niet voorstellen dat Real ooit serieuze interesse heeft of heeft gehad. We zullen het allemaal zien. Natuurlijk wel zo dat je als 4e of zelfs 5e keuze je plaats moet verdienen. Zal dus veel banken of tribune worden mocht dit gerucht toch waar zijn. Bij Ajax speelt hij elke week en kan hij uitgroeien tot held. Volgend jaar (of het jaar daar op) is hij misschien wel eerste keus bij een Europese tot 10 club.
0 -1
S_020
Oftewel: "Ik hoop dat Real bij alle andere opties niet slaagt en ik eindelijk aan de beurt ben zodat ik als 4e of 5e keus naar Madrid kan om daar de bank (of tribune) warm te houden".

Ziyech: "Als Bayern echt had gewild, dan hadden ze ook eerder kunnen komen".

Zo kan het ook.
17 -4
GeleenAjax
Juist, dit ja.
1 -3
kaashaas
Real wilt hem er wel bij hebben.. maar als ze hem echt heel graag willen dan hadden ze met een grotere zak geld gekomen en was het al rond geweest. Overmars wil de selectie ook snel op orde hebben maar Real ook.
5 0
de-Ajacied
Klopt als Madrid hem echt als ster zou binnenhalen met een basisplaats dan hadden ze allang toegeslagen en heel wat meer geboden dan 50 a 60 miljoen
3 0
Santiago
Rare comment. Zo werkt het toch niet. Waarom zou Real met meer geld gaan smijten dan nodig is? Of ze hem als ster of niet zien is niet relevant
0 -2
kaashaas
Natuurlijk is het relevant, als ze hem zooo graag willen dan hadden ze hem al gehaald zodat hij al mee kan draaien en kan wennen. Als ze hem nu halen mist hij een stuk voorbereiding.

Donny vinden ze wel een interessante speler maar geen bittere noodzaak want anders hadden ze wel een niet te weigeren aanbod gedaan.
2 0
AFCA.
Ik word wel moe hoor van dat slappe gelul van die gozer. Zeg gewoon: "ik wil ontzettend graag naar Real, al kom ik de op de bank, zodra het kan ben ik weg".
Want zo zit het gewoon. Donny is zelf degene die duidelijkheid kan geven. Net als Ziyech dat deed. En Neres en Tagliafico en Onana en Tadic.
11 -2
GeleenAjax
Duidelijkheid had je allang kunnen hebben Donny. Knoopje doorhakken doe je zelf. Je kunt ook zeggen tot hier en niet verder, iedereen heeft tijd genoeg gehad (kijk hoe snel de transfers van de Jong, en in mindere mate de Ligt, tot stand kwamen). Maar Donny blijft maar heulen met het koopgeile Madrid, waar hij waarschijnlijk toch mag gaan banken.
5 0
PeterVKV
Als PAOK morgen wordt uitgeschakeld, dan pakt Ajax denk ik door met het nieuwe contract. Eerder gezegd dat na 13 augustus in principe niemand meer mag vertrekken.
0 0
CruyffLegacy
Waarom 2 sept?
0 0
PuurGeluk
Omdat de UEFA niet helemaal lekker in het hoofdje is.
2 -1
DavidAFCA
Ik ben er nu wel klaar mee om steeds te zien van der gijp na te doen. (niet alleen jij).
1 0
Rentokill
Natuurlijk is hij gevlijd door Real. Wie zou dat niet zijn. Hij moet zich alleen afvragen of zijn positie daar nu zo sterk is. Bijvangst. Bovendien politiek rommelig daar met Zdane en Florez. Hij zal nooit onomstreden zijn. Met een achterstand beginnen. Als hij volgend jaar gaat komt ie pas binnen als een echte meneer.
1 -1
BRAMHOUTEN
Hij kan toch zelf ook duidelijkheid brengen? zeggen van als real.me echt had willen hebben had ik er al gespeeld? het gaat om.veel.geld maar als donny zo.blijft spelen komt dat geld volgend jaar ook wel
6 -1
RedFeather
Hij wil, ook al is het als vijfde middenvelder en dat is duidelijk
Maar Real zet hem in de wachtkamer. Hij is bereid om te wachten. En de vraag is hoelang nog.
Gevoel zegt dat hij snel jaar bijtekent. Als EtH over nog een jaar gaat spreken weet je genoeg, was ook zo bij Ziyech.
2 -1
Joseph
Ajax moet die twijfel gewoon wegnemen.

Donny heeft nog 3 jaar contract, is een ontzettend belangrijke speler en het is het eind van de transferperiode. Vraagprijs: 150 miljoen.

RM zal dit nooit betalen, die twijfelen over Donny. Willen hem alleen hebben als het een koopje is voor ze.
8 0
Rentokill
Precies. Het is ook prima uit te leggen aan Donny: In deze fase een speler van jouw kaliber verkopen is een te groot risico. Financieel levert het misschien iets op, maar we hebben al genoeg. Bovendien halen we ook financieel voordeel uit prestaties.
5 0
Rdk1983
Hij is duidelijk niet eerste keus in Madrid, anders wss t al geregeld. Of ze willen eerst verkopen. Hoe dan ook, Ajax moet nu vrezen dat ie vlak voor transferdeadline gaat. Moet je niet willen.
6 0
meerzicht
Donny begint zo langzamerhand de speelbal van Madrid te worden. Als een club je nou echt zo nodig heeft, je zo graag wil hebben, ze je zo vreselijk goed vinden, dan halen ze je toch gelijk binnen? Ik vind Donny een geweldige voetballer die echt nog wel in het buitenland aan de bak komt. Maar kom op zeg je gaat toch geen weken in onzekerheid zitten wachten op een club die geen besluit kan of durft te nemen. Wat dat betreft heb ik meer ontzag voor Hakim en David en hun management. Doorpakken, hoppa. Ik vind de afwachtende houding van Donny echt een minpuntje of zou hij werkelijk niet door hebben dat als een club je op die manier haalt een basisplaats allerminst zeker is
3 0
LS16
Ik denk dat Real Madrid vol inzet op Neymar en dat er geen geld over blijft voor Donny.
2 0
Sanalologo
Nog ff en dan wordt duidelijk dat RMA hem toch (nog) niet gaat halen. En dan brengt donnie het zo van “ik
Blijf nog een jaar bij deze prachtige club” en dan gaat het publiek zo van donny van de beek donnie van de beeeek.
5 -1
aka
Goed salaris geven, wil hij dan nog weg dan wordt weer eens bevestigd dat clubliefde niet bestaat bij voetballers, alles draait om het geld,
2 -1
Tinus
Dat is nogal tegenstrijdig wat je zegt, want als het alleen om clubliefde draaide, dan is een hoger salaris niet nodig.
Behalve een echte jongen van de club is Donny ook een topsporter die het hoogst haalbare nastreeft. We hebben Madrid dan wel verslagen vorig seizoen, maar normaal gesproken is het niveau daar hoger en is het ook een mooie competitie. Tel daarnaast ook nog eens op dat je in andere stadions tegen een andere tegenstanders speelt en dat het een andere cultuur en vaak lekkerder weer is. Dan kun je roeptoeteren over clubliefde, maar er zijn nu eenmaal nog meer factoren die meespelen bij een voetbalcarrière.
1 -2
Rentokill
Dat geld niet alleen voor de voetballers. Ook voor de clubs. Als clubliefde van 2 kanten zou komen zou het nog bestaan..
0 0
Gajes
Real speelt in een grotere competitie, je speelt er gewoon op hoger niveau. Dat gat kan je als Ajax zijnde niet dichten zolang je in de eredivisie speelt.
0 -1
1434
Juist niet dan...
2 0
Ajaxbrl
Dit item was al van zaterdagavond dacht ik? Vind alsnog dat hij gewoon moet blijven, Real is het nog niet dit jaar, Barca is superieur..
0 0