Jong Ajax in seizoensouverture onderuit bij TOP Oss

ThijsZwagerman, 09-08-2019 om 21:55, 34428 views, AS |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Jong Ajax is de competitie op bezoek bij TOP Oss niet goed begonnen. De ploeg van debuterend trainer Mitchell van der Gaag ging met 2-1 onderuit. Kjell Scherpen eiste in negatief opzicht een hoofdrol op.

Na een goede openingsfase van Jong Ajax, waarin Noa Lang dichtbij de 0-1 was, besloot Scherpen ver uit zijn doel te komen om een dieptebal van TOP Oss te verwerken. De doelman deed dit echter volledig verkeerd en maaide half over de bal heen. TOP Oss profiteerde vervolgens snel. Stroo gaf de bal voor op Celik, die voor een leeg doel scoorde.

Na de pauze zorgde een overtreding van Dean Solomons voor een slecht begin van de tweede helft. De Zuid-Afrikaan veroorzaakte een penalty, die vervolgens feilloos werd benut door Rommens. Vlak voor tijd kwam Ajax dankzij een goede goal van invaller Victor Jensen nog wel op 2-1, maar dat bleek enkele minuten later ook de eindstand.

Opstelling TOP Oss:

Koeman; Rommens, Piqué, Stuy van de Herik, Fleuren; Bourdouxhe, Kaak, Overgoor; Rommens, Stroo, Celik.

Wissels TOP Oss:

Langedijk, Briels, Van Gerwen, Büttner, Mertens, Hutten, Hettinga, Asmelash.

Opstelling Jong Ajax:

Scherpen; J. Timber, Solomons, Pierie, Kemper; Ekkelenkamp, Gravenberch, Taylor (55' Jensen); Lang, Traoré (58' Danilo), Kühn.

Wissels Jong Ajax:

El Maach, Q. Timber, Jensen, Pereira, Thethani.

Doelpunten:

1-0 Celik (20')
2-0 Rommens (48')
2-1 Jensen (84')

 

Volg de wedstrijd via Twitter:

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Willamys
Hallo jongens, ik kom hier altijd op de site. Ik ben een Braziliaanse Ajax-fan, Ajax is mijn enige team! Ik begin in de kunst van realistische ontwerpen. Ik teken nu Danilo Pereira en David Neres. Danilo is bijna klaar. Ik wil beide foto's naar Nederland sturen! Kunnen jullie me helpen? Help me als je kunt, alsjeblieft! Ik heb geen geld om te verzenden, ik ben werkloos hier in Brazilië. Je kunt de voortgang van dit werk volgen op mijn Instagram! @will_willamys

https://instagram.com/stories/will_willamys/2108484095645603973?utm_source=ig_story_item_share&igshid=kkjivq9uw0r7
0 0
Henkjanklaas
dan kun je nog zo veel kwaliteit hebben, als je in voetbal niet met veel inzet, focus, inspiratie speelt dat kun je zo'n beetje ieder potje verliezen. Dit gebrek aan kan ook komen doordat spelers van Jong Ajax nog bijzonder moeilijk in de basis van Ajax 1 komen. Op den duur kan het zlfs zo zijn dat een jonge speler eerder voor de jeudg van AX oid gaat kiezen omdat de kansen bij Ajax sterk blijven afnemen.
0 0
pantani
Gisteravond een fantastisch potje gekeken in oss...op het eerste kwartier na een volledig ongeïnspireerd jong ajax gezien, 0 beleving heel weinig inzet en een tempo waar menig campingvoetballer nog geen moeite mee zou hebben... naar mijn idee start een potje voetbal met de wil en drive om te willen winnen maar dat is iets wat ik gisteravond 80 min gemist heb..
4 0
Patje2011AJAX
Ik vond het ook weer leuk om terug te zijn in Oss!
0 0
ajaxinho
Valt me op dat we met Solomons in de basis
altijd (punten) verliezen.
2 0
louis60
1 fout van de keeper moet je als Ajax team met 3 goals goedmaken
Top Oss kom op zeg. Waar zijn die talenten dan? Koop anders heel Top Oss.
6 -3
Knalpot
Het jongste talent van Top Oss is 22 ongeveer wordt een beetje lastig om die voor jong Ajax te laten spelen.
0 0
Jan Doedel
Onana vond ik ook niks toen hij in JA speelde en nu is hij een topkeeper voor Ajax dus wie weet..........
5 -5
Schip
Dus is iedere slechte keeper in potentie een topkeeper, wanneer hij slecht start?

Mist kwaliteit.
0 0
altijdwelwat
Dit vind ik altijd zo een onzin argument , ja Onana was een paar keer slordig bij Jong. Maar hij beschikte ook toen al wel over alle voorwaarde om een topkeeper te worden , atletisch vermogen , balbehandeling , sprongkracht , positionering , reactievermogen, meevoetballen. Dat is allemaal bij Scherpen totaal niet zichtbaar , ik vind hem vooral lang en knullig.
12 -1
wdka
Volgens mij ben je nog een beetje buthurt over de clubvoorkeur van Scherpen. Want je slaat volledig de plank mis of je bent blind natuurlijk. De enige juiste constatering in je hele argument is dat die jongen nog de technische bagage mist om een topkeeper te worden.
2 -6
Ajax#1900
Een paar keer slordig is wel een understatement
0 -6
Hagmag
Scherpen hebben ze gekocht vanwege zijn fysieke uitstraling.
Het is niks en het wordt niks.
12 -11
FerdiZ
juist die fout is waar ze mee bezig gaan om te verbeteren...
wordt 100% een topper
6 -6
Knalpot
Dat dit meevoetballende deel niet tot zn kwaliteiten behoren dat wisten wij al langer volgens mij is er duidelijk gezegd dat daar nog heel veel winst te behalen valt. Om daar nu na 5 weken bij zo'n jonge keeper al te gaan zeggen dat wordt niks lijkt me nog wel een beetje erg voorbarig.
7 -4
Tjpknge
Haha, denk je serieus dat hij op18(?) jarige leeftijd nog gaat leren keepen?
1 -7
Knalpot
Ene van der Sar begon met zn 17e ongeveer pas met keepen, dus ja dat is zeker nog wel te leren op die leeftijd.
6 -3
Tjpknge
Net een jaar te laat dus.
1 -5
Knalpot
Of je kan zeggen dat ie nog 17 jaar de tijd heeft om te leren meevoetballen.
5 0
Tjpknge
Dat was natuurlijk niet serieus. Ik hoop uiteraard dat het hem nog lukt om 'ons' tegendeel bewijzen, al heb ik er een hard hoofd in. Je zal zeggen dat er geen klunzen in het technisch hart bij Ajax zitten. Maar als je sommige aankopen ziet, begin ik toch wat te twijfelen. Maar nogmaals, als hij het maakt ben ik daar gewoon blij mee, en zal ik mij niet verschuilen om mijn uitspraken ..
0 0
Knalpot
Dat kan dat je er een hard hoofd in hebt. L'ami weet over het algemeen wel goede keepers af te leveren, ik heb er wel vertrouwen in dat hij dit goed heeft gezien maar dan nog altijd zal dit van Scherpen zelf uit moeten komen. In hoeverre hij de motivatie heeft om zich echt te willen verbeteren dat zal die zelf moeten afdwingen.
0 0
Godenzoon24
Moest min zijn. Zo.makkelijk dit. Panna blunderde bijna iedere pot in jong.
0 0
jaribombari
Scherpen wilde even een akkaatje doen.
1 -1
Tjpknge
Dit resultaat valt wat mij betreft gedeeltelijk te verwijten aan de staf bij Jong. Bij blessures is er natuurlijk niks aan te doen. Maar bij de gene die bij o19 zitten of niet geselecteerd werden wel. Ook moet je spelers als Kemper, Scherpen, Pierie, Solomons Thetani, Ekkelenkamp, De Wit, Danilo en Douglas zo min mogelijk minuten geven, gaan m alle nooit worden. Opvulling is prima, maar bij sommigen is het niveau echt schikbarend.

Dit lijkt misschien wat hard en naar Echter moeten we niet vergeten hoeveel sommige hier verdienen. En mag er dus best wat verwacht worden.

Tuurlijk gaat niet iedereen het worden, maar veel van deze spelers houden grotere talenten op de bank wie de kans niet gegund wordt.
7 -8
Knalpot
Ah dus je moet 16/17 jarige lichtgewichten maar gaan overbelasten en knokwedstrijden laten spelen tegen volwassenen. Tuurlijk jongen ben blij dat jij het niet voor het zeggen hebt. Opvulling heb je altijd nodig, zeker op de leeftijd waarin de meeste spelers nu verkeren met de belasting van 40/50 wedstrijden per seizoen.
2 -1
Tjpknge
Dat 'knok voetbal' waar jij het over hebt is in principe ook niet nodig, als je de juiste spelers opstelt. Zie je barca veel in de duels komen? Nee, omdat ze dit door de juiste spelers aan/optestellen niet nodig hebben.
1 0
Knalpot
De ervaring leert dat de eerste divisie altijd al een veel fysiekere competitie is geweest dan bijv de eredivisie. Zelfs in de jaren met het droom middenveld Nouri, de Jong en van Beek zaten er wedstrijden bij dat het ze gewoon niet lukte om uit de duels te blijven en werden er ook onverklaarbare nederlagen geleden. Het is op die leeftijd in mijn ogen ook niet op te brengen om elke wedstrijd op zo;n hoog niveau de bal rond te laten gaan welke toptalenten je ook tot je beschikking hebt.
0 0
FreddyAX
Dat klopt, dat Barcelona bijna niet in de duels komt slaat nergens op.
Je zult met snel positiespel minder duels aan moeten gaan maar dat is niet de helft minder, het fysieke aspect speelt dus wel degelijk een rol.
Jong Ajax is een opleidingsteam en dus zijn deze ervaringen waardevol, klaar stomen voor het eerste in J.A . is belangrijker.
0 0
Godenzoon24
Idd Pieri net voor 4mlj gekocht moet je echt geen minuten geven. Hoe dom zijn mensen!
3 -4
altijdwelwat
Heb je Pierie al zien voetballen ? Dat is toch gewoon een onbegrijpelijke aankoop , heeft helemaal niets wat een verdediger als basis kwaliteiten moet hebben. Geen snelheid , acceleratie, duelkracht, anticiperen , wendbaarheid , concentratie ,meedogenloosheid, sprongkracht. Dat heeft hij bij Heerenveen al een heel seizoen laten zien , en hier is het niet anders.
8 -2
FreddyAX
Moet jij je naam niet veranderen in ; altijd helemaal niks?
0 0
Knalpot
Hey dat lijkt wel een type Blind die je nu beschrijft, zullen we die dan ook maar nooit meer in de verdediging zetten?
2 -4
Wereld
Blind kan anders wel goed anticiperen, is geconcentreerd, heeft vorig seizoen laten zien tegen o.a. Real toch wel over sprongkracht te beschikken en ik had eens gelezen dat hij (in een bepaald seizoen) de snelste in de selectie was. (Misschien niet in een sprint, maar op een langere afstand)
Ook heeft hij een prima tackle, inzicht, goede pass en voorzet, en inmiddels zelfs een goed schot.
0 0
Knalpot
Precies zoals je het zegt dat heeft ie allemaal ontwikkeld, heb jij de 18-jarige Blind nog bewust meegemaakt? Kon er geen reet van zoals de meeste supporters nu zouden zeggen. Stuur hem maar naar Top Oss dat soort teksten.
0 0
Tjpknge
Ja, dus? Onder ander Magallan, orejuela en Cassiera zijn/waren ook voor veel geld gehaald, echter kon ik vooraf ook wel vertellen dat dit dus allemaal niks zou worden.

1 Cassiera. Zelf in zijn complicatie zaten geen hoogtepunten. Je zag zijn potentie in tegenstelling van de andere wel, maar voor 5 miljoen?! Nee, dit was veels te veel.
2 Magallan. De fans van Boca kotste hem uit, en had in 4 jaar tijd maar 58 wedstrijden gespeeld. En dit op 25 jarige leeftijd. Niet al te snel, te groot en geen voetballend vermogen..
3 Orejuela. Konden net zo goed de rechtsback van mijn lokale voetbalclub halen. Zijn wedstrijden wedstrijden waren niet voor niks maar op een hand te tellen, en dit in de Colombiaanse competitie..
3 -3
Knalpot
Marcie hier zit ie hoor je nieuwe scout voor zuid amerika. Pleur hem maar met het eerste beste vliegtuig die kant op!
2 -2
Tjpknge
Als ze mij een privé vliegtuig en landhuis aanbieden ben ik hun man..
2 -2
Knalpot
Dat je crack wenst zegt al genoeg, en dan wil je dat mensen serieus met je gaan discussiëren?
1 -3
Tjpknge
Haha, het is niet gek om gek te zijn in een gekke wereld. Ik heb dat stukkie er niet uit geknipt omdat ik mij ervoor schaamde, maar omdat ik er even niet aan dacht dat het in dit context wat bevooroordeeld klonk. Over het discussiëren.. Dan maar.. Ik beargumenteer altijd mijn stukken (en op de een of andere magische wijze komt het nog vaak uit ook) Ik respecteer ieder ander en verdiep me er ook in. Dus zo gek vind ik het niet, als ik op beagumentatie vraag als iemand mijn reactie bemind ..
1 0
Knalpot
Dat je het beargumenteert is alleen maar prima, dat je graag je gelijk wil halen moet je zelf weten. Ik weet uit ervaring dat scouten geen exacte wetenschap is en dat soms rare wegen naar Rome kunnen leiden. Daarom geef ik in eerste instantie iemand die door Ajax aangetrokken is een kans over een langere periode. Niemand is gebaat bij rucksichtslos neersabelen van jonge spelers, talent is grillig en het komt uiteindelijk bovendrijven of niet.
1 -1
Tjpknge
Hierboven zei ik al dat ik mij niet zal verschuilen als mijn uitspraken niet uitkomen. En simpelweg houd van een discussie. Dat ik om een beargumentatie vraag is verder niet alleen om mijn gelijk te halen, maar ook omdat ik gewoon benieuwd ben in wat de ander er wel in ziet..
1 0
Knalpot
ik zie een grote kerel die nog lang geen Manuel Neuer is, of ie daar ooit bij in de buurt zal komen wie zal het zeggen. Als iemand mij 10 jaar geleden had gevraagd of Thomas Muller ooit wereldkampioen zou worden en dat Man U bereid zou zijn om 100M voor hem neer te tellen dan had ik hem waarschijnlijk ook wel uitgelachen.
0 -1
ram
Hou toch op man...
2 -3
JBxxx
Duidelijk dat veel spelers niet klaar zijn voor de stap, lekker ervaring in jong laten opdoen.
3 0
Tjpknge
Toch hoop ik dat Gravenberch er volgend seizoen wel klaar voor is. Als ik hem dan in de voorbereiding zag invallen, spatte het talent er vanaf.
0 -4
Mocrodammerr
wie had dat gedacht, verliezen van Top Oss. opdoeken dat jong ajax
6 -6
Ozymandias
Ik had dat persoonlijk wel verwacht gezien de keeper en verdediging waar Jong Ajax mee speelde. Niet alleen omdat Scherpen, Solomons en Kemper niet goed genoeg zijn maar ook omdat deze vijf nog nooit samen hebben gespeeld.
5 -3
Mocrodammerr
ze moeten stoppen met roepen dat zij een kans in Ajax1 willen. Het is echt he-le-maal niks. niet zo raar dat Ajax veel spelers koopt.
3 -4
Broekzak
bij TOP is de verdedigende as wel blijven staan gelukkig maar hebben bijna de hele voorbereiding maar met een man of 14 van zichzelf gespeeld. Dus ik had het niet verwacht.
1 0
NouriVandeBeek
Domme individuele fouten nekken Jong Ajax net zoals vorig seizoen. Scherpen in de rol van Kotarski en Solomons in de rol van Solomons.
6 0
Dennis1964
Alle begin is moeilijk........... komt goed met JA
2 -2
stopperspil
Scherpen: Voetenwerk, reactievermogen en lenigheid: hoop dat dat te trainen is, Ajax denkt van wel
3 0
MPAjax
van der sar was ook 19 toen die kwam maar pas jaren later was hij goed genoeg en wonnen ze de champions league dus wie weet
0 -1
AFCA-B93
Scherpen staat stijf van de zenuwen omdat ‘ie nu plots voor het grote Ajax speelt. Die voelt ook dat iedereen op hem let. Dat gaat heus wel goed komen na verloop van tijd hoor
5 -6
EKS
Zie Onana, ik kan me zijn eerste optreden voor Jong goed herinneren. Hij werd na zijn zoveelste lachwekkende actie zelfs uitgelachen door het publiek, onder toeziend oog van het bordes. Zo gaat dat kennelijk.
3 -3
AFCAjax
verschil is dat Onana voor zijn komst een topper was.. Scherpen heeft vorig jaar het hele jaar lang hetzelfde laten zien.
Die is met alle respect alleen gehaald omdat ie in de eredivisie keepte en jong was en 2.04m was en omdat carlo l'ami zo arrogant was te denken er een topkeeper van te kunnen maken, al heeft ie nog niks goeds laten zien.
7 -2
Ajax114
exact, dat is het verschil. Zelfs de Jupiler league is te hoog gegrepen voor deze keeper.
0 -1
Godenzoon24
Onana was zo top dat zijn contract afliep. Ik zeg niet dat Scherpen het ref. Maar dat meteen afschrijven wordt ik toch zo moe van!
2 0
AFCAjax
Ik schrijf niemand af, ik zeg alleen hoe het is.
Heb je Onana zien keepen bij barca? hij was gewoon een topper, dat heeft vrij weinig met z'n contract te maken.
0 0
AFCA-B93
Sommigen kunnen wel meteen met die druk omgaan, bij anderen duurt het wat langer. Lekker minuten laten afwisselen met Kotarski, dan went ‘ie wel aan het spelen voor Ajax
1 -2
Radie125
He wat hebben we toch een goed scouting apparaat eindelijk een keeper die lekker mee kan voetballen met een hoog technisch gehalte.
3 -4
wendoo9
Eerste wedstrijd Jong Ajax hoor !! En daar gaan we weer met een hoop kritiek op onze jonge spelers. Shame on you !
12 -8
DaleyMOKUM
Maakt volgens mij toch redelijk veel goals die Jensen...
10 -2
PeterVKV
De opvolger van Donny. Volgend seizoen....
4 -2
fc Barcelona_ke
ik ben benieuwd naar paar spelers. hoe speelt Taylor?? en Jurrian Timber?
0 0
Web
Met dit team is het weer de ene week alles en de andere week niets.
Spelers willen zich waar maken, en doen dan dingen die ze helemaal niet kunnen.
Vroeger mochten er oudere spelers tussen lopen, dat zou beter zijn voor de ontwikkeling
3 -2
PeterVKV
Veel spelers moeten zich aanpassen aan het fysieke spel. Dat gaat dus in de loop van het seizoen steeds beter worden. Hierdoor kan een Taylor sneller doorstromen naar 1.
2 0
jaripettersson
Precies, JA is het klaarstomen van een enkeling voor ajax 1. Voor een enkeling. 80% haalt het nooit. En dat is prima.
3 -1
Web
Daar gaat het om, en ze mogen ook fouten maken, leer je alleen maar van.
2 -2
Tjpknge
Onzin met het juiste team wonnen ze hier met een nulletje of 5
0 -3
Web
0-5 of 2-1
Wie wil jij er allemaal inzetten?
Dest speelt misschien wel morgen
Wisselvalligheid hoort bij jeugd
1 -1
Tjpknge
Met Mendez, Llansana, Salah-Eddine, Jensen, Dest en Kotarski zou het wel die kant op zijn gegaan hoor.
2 -4
Ozymandias
Dest, Mendez en Salah-Eddine (zat vanwege een lichte blessure zelfs bij de o19 op de bank) waren niet eens beschikbaar.
2 -1
fc Barcelona_ke
PSV is bezig met komst Ribery! waarom kan Ajax niet? Ribery is wel fitter dan Robben!
0 -18
Jan Doedel
Opa Ibi
Opa Ribery
FC BEJAARDENTEHUIS ;-)
1 0
Gonzo
Wij hebben Tadic, Ziyech, Neres en Promes. Geen plaats voor Ribery.
3 0
Radie125
Hoop dat alle meisjes onder de 18 in de buurt van Eindhoven op de hoogte worden gesteld en naar huis gaan als de lantaarnpalen aan gaan.
2 0
Welja
Alles wat je ervoor betaald ben je kwijt. Daar verdien je geen stuiver mer voor terug.
0 0
foensai
Ja, PSV heeft geprobeerd Ribéry te interesseren voor transfer. Van Bommel kent m natuurlijk goed. Probeerde t eerder ook met Robben. Dat soort kwaliteitsimpulsen, jongens die de top kennen. Ribéry gecharmeerd, naar niet haalbaar nu,te veel geld mee gemoeid. Maar: je weet nooit. bron: Maarten Wijffels.... maar echt... Dit gaat noway gebeuren
0 -1
Web
Die moet je helemaal niet willen
PSV heeft leuke talenten klaar staan, die moet je er in zetten
1 -1
Soccerskins
Beste Franck is 36 jaar, die gaat bij Ajax echt geen basisplaats krijgen.
1 -1
TVsupporter
Waarom zouden wij überhaupt 1 euro aan die kansloze pedofiel willen betalen?!
0 0
Redrum
Hahahahahaha alsjeblieft zeg. Ribery gaat zeker nog even voor een schijntje uitbuiken in de eredivisie bij counterclub psv? Geloof je het zelf?
3 -1
Bky
Omdat onze huidige spelers beter zijn dan die opa.
1 -1
insectenverdelg
Omdat ik liever Neres zie op dit moment.
1 -1
DannTheDon020
Komt toch niet, zou definitieve faillisement PSV zijn met al dat geld wat ze smijten. Kijk wat voor team er staat. Kunnen er geen pepernoot van. Als Ribery zit te kijken naar Haugesund PSV, zou ie niet echt denken van nah dat team wil ik in voetballen joe!
0 -1
fc Barcelona_ke
als van bommel blijft spelen, zal hij kerstdag niet halen!
0 0
insectenverdelg
Wat moeten ze met een vleugelspeler die over the hill is. Middenvelders hebben ze nodig.
0 0
noppenkoning
Etoo otje
2 -1
fc Barcelona_ke
PSV lukt altijd goed met fatsoenlijke spelers!
0 -3
MPAjax
heb het uitgezet, saaie wedstrijd
0 0
fc Barcelona_ke
je kan beter naar liverpool wedstrijd kijken. wat lekker potje speelt Liverpool in 1e helft. al 4-0 in de rust
1 0
Tjpknge
Haha, heerlijk om je gelijk te halen..
Ik zeg het maar vast, minnen is makkelijk, discussiëren lastiger.
0 -3
Godenzoon88
Haha die Scherpen.. Hoeveel mensen hier blij waren met zijn komst :'D Jezus Christus.
5 -4
RedFeather
Niemand was blij
Maar niet iedereen even nwgatief
6 -1
HilversumNoord
Wat een verschrikkelijk elftal. Met Gravenberch, Lang, ekkelenkamp, traoré en Pierie als spelers van Ajax 1. Er is nog een hoop te doen.
0 -8
Broekzak
Ik zei toch deze 3 punten blijven in Oss. aanvallend voetbal is het totaal niet, maar zie er maar eens doorheen te komen.
0 0
insectenverdelg
70% balbezit maar zo ongeveer geen kans creeren.
0 0
NouriVandeBeek
Ik heb weinig zin in Solomons dit seizoen. Echt een verschrikking. Elke keer weer.
2 -1
fc Barcelona_ke
als vd Beek na 1 september nog bij AJax blijven, zal hij ook contract verlengen denk ik...
vd beek naar liverpool, at madrid of Napoli zie ik hem wel basisspeler. real madrid?? denk niet. real madrid haalt hem als paniekaankoop. in winterstop koop ie toch speler als pogba, eriksen etc. dan is geen plek meer voor hem.
0 0
gusanito
Volgens mij wilde Ajax na 13 augustus niet meer verkopen. Dus wie weet verlengt hij dan al eerder. Maar dat is een grote ALS.
0 0
fc Barcelona_ke
verhaal van vd beek is misschien anders, maar staat Ajax altijd klaar voor lijst, die wie moet hem als de opvolger halen. Til vond ik meeste geschike speler. helaas heeft hij al nieuwe club gekozen. 18 miljoen had Ajax nooit neerleggen voor hem hoor!
0 0
Tomido
Morgen Ajax o17 - Sparta en Dinsdag o17 en o19 beide wedstrijden tegen Genk maar even gaan bekijken. Je zou bijna denken om de cv (Kasanwirjo) door te schuiven naar Jong Ajax ipv Solomons.. Timber is ook gewoon sterker als centrale verdediger. Dest lijkt in mijn ogen niet al te veel minuten te gaan maken bij Ajax 1 (of het moet zijn om basisspelers nu al rust te gunnen) maar zou zonde zijn als die jongen daardoor zo weinig minuten bij Jong Ajax zou mogen maken. Gelukkig mogen bankzitters van Ajax 1 dit seizoen wel op maandag nog meedoen bij Jong Ajax
0 0
debarbaar
Nou misschien hebben ze nog een ramenwasser nodig die lekker lang is. Keepen wordt wel erg moeilijk.
0 0
Ajax95Duivendrecht
Wat een dramatische restverdediging, zeg.
0 -1
Tomido
Solomons met de overtreding, Zucht..
4 -1
RedFeather
2-0
0 0
stopperspil
Keepers moeten niet meevoetballen en in de buurt van hun doel blijven
0 -3
roodwit007
wordt J-Ajax uit gezonden ??
0 0
Wzawzdb1997
dat wil je niet zien....
0 0
Ziyech22
Nee, alleen dat suffe schakelprogramma.
0 0
markk
Je zou toch verwachten dat dit makkelijk is voor JA maar als je goed kijkt naar de selectie van Top Oss dan hebben ze routines als Koeman, Pique en Hettinga, dart legende Van Gerwen en niet 1 maar 2 Rommens.
1 0
Ajax1969
Je vergeet Stuy
0 0
PuurGeluk
Én Mertens op de vleugel
0 0
roodwit007
valetijn wat een zwijn , maar als donny slim is dan blijft hij want derde keus dan bleef ik bij die top club uit masterdam
0 0
Tjpknge
Lijkt met Scherpen wel alsof ze hem alleen maar op zijn profiel hebben gescout. Lijkt misschien wat voorbarig, maar gaat het echt niet worden. De ballen door het midden heeft hij vaak nog net wel, maar als het ietsie lastiger wordt, niet.

Pierie vind ik ook zo matig. Voetballend degelijk maar geen fysiek, positionering en meedogenloosheid. Niet voor niks kregen ze bij Heerenveen zo veel doelpunten tegen. De vergelijking met Schuurs vat ik ook niet. In tegenstelling tot Pierie had hij al veel indruk gemaakt en zag je gelijk zijn potentioneel.
2 -1
WZAWZDB14
Off: volgens valentijn blijft donny bij ajax. Die is dus weg.
7 -2
TVsupporter
Shit, dus hij gaat weg...
0 0
FSideMaluku
Volgens mij blijft hij ook. En ik zeg het al een tijdje, maar uiteindelijk zal de toekomst het uitwijzen. Ik hou tot een officiële bekendmaking gewoon de hartpillen en de zuurstofflessen paraat.

Het zou oprecht een scheur in mijn hart zijn als Donny vertrekt.

Voor de kenner:
https://youtu.be/AuwBdZLBXLg?t=272

;-)
0 0
RaynoFischer
Ah shit, daar gaat mijn laatste beetje hoop....
Als Valentijn zegt dat hij blijft, gaat hij idd weg :(
6 -2
gusanito
Echt? Zei hij dat bij Veronica Inside?
0 0
WZAWZDB14
Stond in t beeld:
Straks: 'Vd beek blijft bij ajax'
0 0
Vertonghen
Komt nog... meneer spiegelbeeld haha.
0 0
ajaxwestland09
Komt straks
0 0
fc Barcelona_ke
Kotarski is duidelijk veel verder dan Scherpen. Seizoen 2020/21 moet Kotarski staan als de opvolger Onana!
3 -2
MPAjax
lol iedereen maar duimpje naar beneden toen ik zei die gast is te lomp voor ajax 1, wie weet dat hij nog verbeterd maar een slecht begin, de onzekerheid lees je van zn gezicht af
4 -1
Ajax95Duivendrecht
Scherpen oogt erg log. Het zal mij benieuwen of zijn reactiesnelheid en lichaamsbewegingen soepeler worden in de loop van dit seizoen.

Genoeg werk aan de winkel voor hemzelf en voor de staf van Jong Ajax om mee aan de slag te gaan in ieder geval.
1 0
ajaxminimax
Scherpen... in feite heeft hij een fantastisch lichaam voor een keeper, alleen hij haalt er bitter weinig uit nog. Heel traag en verschrikkelijk onzeker. En juist dat onzekere is er heel moeilijk uit te halen.
0 0
Ajax95Duivendrecht
Ik weet niet of te lang zijn per se goed is voor een keeper. Dat betekent namelijk vaak ook dat je al snel log wordt, waardoor je reactiesnelheid en je reflexen eronder gaan lijden.
1 0
Pipodeclown112
Het reddingspercentage van lange keepers ligt inderdaad lager dan van wat kleinere. Daarentegen zullen ze dan wel beter zijn bij hoge ballen van de zijkant, alhoewel ik daar geen cijfers over ken.
1 0
ajaxminimax
Ja daar heb je een punt, maar zal het daar aan liggen bij hem, dat vraag ik me af
1 0
Broekzak
sorry jongens deze 3 punten geven we niet meer af. en die blunder van Scherpen is mede mogelijk gemaakt door het kunstgras.
0 -2
RaynoFischer
Scherpen is niet echt scherp.....
4 -1
rsvh88
Scherpen moet ook werken aan zn snelheid.... Leek wel een zak aardappels die terug naar t doel hobbelde. Maja bij Jong mogen ze fouten maken.
6 0
Bramzel
Haha wat is het toch een kanaal zeg dat Fox Sports. De kans van Noa Lang laten we niet zien, maar dat jong Ajax op achterstand komt laten we maar al te graag zien. Nu weer snel terug zappen naar Ziggo sport.
0 -1
MankeNelis
blunder Scherpen, wat doet hij daar??
2 0
RedFeather
Zn vorm van afgelopen jaar doorzetten
Wat een prutser
Geloof niet in twee Onana ontwikkelingen in een paar jaar
1 -1
Koenafca1995
haha inderdaad slechtste keeper van de eredivisie gekocht
1 0
Ajax95Duivendrecht
1-0 Oss, mede veroorzaakt door Scherpen
2 0
Toon meer reacties