Van Leer mag vertrekken bij Ajax

BartVeenstra, 08-08-2019 om 21:35, 22631 views, Ajax Showtime |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Benjamin van Leer heeft van Ajax te horen gekregen dat hij mag vertrekken. Mustapha Nakhli, de zaakwaarnemer van de keeper, is bezig met het zoeken naar een oplossing voor de doelman. Nakhli laat aan Ajax Showtime weten dat er onder meer wordt gekeken naar een mogelijke overgang naar een club uit Frankrijk, Italië of Spanje.

Van Leer werd door Ajax gehaald als tweede doelman, waarbij het plan was dat de goalie op termijn André Onana zou opvolgen. In zijn eerste seizoen bij Ajax liep Van Leer echter een blessure op, waardoor hij nauwelijks in actie kon komen.

In het afgelopen seizoen werd Van Leer verhuurd aan NAC Breda. Met Onana, Bruno Varela, Dominik Kotarski en Kjell Scherpen zou Van Leer bij Ajax te maken hebben met veel concurrentie. Bovendien mag hij door zijn leeftijd (27) niet meer in actie komen voor Jong Ajax, waardoor een transfer met het oog op speeltijd de beste optie lijkt.

Bart Veenstra (Twitter: @Bart_Veenstra | e-mail: b.veenstra@ajaxshowtime.com)

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Hagmag
Barcelona ???
0 0
036AFCA97
Jezus man, we zouden toch geen toppers meer laten gaan? Eerst Frenkie en Matthijs en nu Benjamin? Pff een Donny of Hakim kunnen we wel opvangen, maar als dit doorgaat kunnen we net zo goed het seizoen alvast schriftelijk afdoen.
0 -3
Flipper33
Selectie van Ajax is veel te groot 33 spelers pff
1 -2
DT10
Onana, Varela, Martinez, Alvarez, Magallan, Tagliafico, Veltman, Mazraoui, Blind, Marin, Van de Beek, Labyad, De Jong, Ziyech, Neres, Promes, Tadic, Dolberg en Huntelaar.

Ik tel er 19..

Scherpen, Kotarski, Schuurs, Pierie, Dest, Eiting, De Wit, Ekkelenkamp, Gravenberch, Lang, Bande en Traore..

zijn in prinice nog spelers van Jong Ajax!
0 -3
IkJijHijWijJullieZijnAjax
de jong?
0 0
Flipper33
Volgens transfermarkt 33
0 0
DT10
Omdat er spelers van Jong Ajax bij staan dus! En Schone en Van Leer staan er nog bij...
0 0
Pure
lekker ballen in Spanje met Lieke
3 -1
Matzet
Off-topic: Shabani naar the Wolves en Pavon op huurbasis naar de VS.
Sarcasm modus on: Overmars is weer niet slagvaardig. Waar blijven de kanonnen? Alleen maar miskopen!
Marc wegwezen en Martin van Geel terug!
5 -4
louis60
Sane maanden uit running. Loopt transfer van 100 miljoen mis. Balen voor Bayern en Duitse elftal. Geeft Oranje extra kansen.
0 -1
Dolberg25
Helemaal mee eens. Kijk naar Feyenoord. Die halen twee spelers met PL ervaring, en je ziet meteen het resultaat. Zij winnen gewoon met 4-0, terwijl wij 2-2 spelen tegen een paar Grieken. En wat doet Marc? Hij koopt een Mexicaan zonder ervaring en een of andere Promes, die alleen heeft gepresteerd in het corrupte Rusland. Laten we hopen dat Troost of van Geel binnenkort naar Ajax komt, voordat het te laat is.
8 -2
Matzet
Vergeet niet die twee Lisandro’s. Nog een geluk dat Martinez gekocht kon worden, want de dyslectische scouting kostte ons al 9 miljoen. Sukkels kopen eerst de verkeerde doordat ze niet kunnen lezen.
En al die contractverlengingen van onze tweederangs jeugdspelers. Nee daar in Rotterdam gaat het veel beter met Vente, Burger, Kocu, Malacia! Ben jaloers op hun jeugd! Zij Sinisterra voor 1 miljoen, wij Orejuela en Cassierra voor 10 miljoen. Weer geld weggegooid. Blij dat ene Davinson Sanchez ook dezelfde vlucht nam voor zijn vakantie, maar geluk is met de dommen zullen we maar zeggen.
1 -4
RobbertB
Ehm.. Dit is nog steeds een *sarcasme=aan* draadje, toch? Want je weet het soms niet meer hiero.
1 0
Matzet
Haha zeker maat!
0 0
PJSM
Evenals Lamprou niet niveau Ajax.
1 0
ajaxwestland09
Spanje zal mooi zijn dichtbij Lieke
1 -2
3*stars*3
Precies.
0 -1
Jeroen127F
hoop het ook voor hem
0 0
pinballmagic
Mooi was toch overbodig en niet goed genoeg voor Ajax
0 0
Web
Door dat hij het niet bracht werd Lamprou tweede keeper.
1 -1
Saanchez
Tsja, vond het een logische aankoop van Ajax toen. Helaas heeft hij het totaal niet waar gemaakt. Maarja, kostte een schijntje en je verkoopt m zonder verlies nog wel.
2 0
rodnet
Mee eens. Leek best een zinnige aankoop maar is het ook door een ongelukkig getimede blessure niet geworden. Kan gebeuren.
2 0
DT10
Nu Veltman, Labyad en Siem nog...
3 -10
PJSM
Labyad en Siem zeker. Zullen niet voorkomen in Ajax 1 dit seizoen.
5 0
TOOL
Veltman? Was dat niet die jongen die afgelopen dinsdag twee100% kansen onveilig maakte? Die zou ik samen met Blind in het centrum van de verdediging zetten.
11 -2
louis60
Doelpuntje tegen, door kopbal PAOK aanvaller vergeten? Maar, ik moet wel zeggen dat Veltman beter is dan ooit.
9 -1
Schwalbino
Veltman is gewoon een prima speler. Altijd goed voor minimaal een 6 terwijl spelers als Nous of Martinez of Schuurs ook nog wel eens een 3 of 4 spelen (wat normaal is als je pas in je eerste of tweede seizoen zit). Veltman nu laat je eigenlijk nooit in de steek.
0 -2
DT10
Klopt, was tegelijkertijd ook verantwoordelijk voor 2 tegengoals. Bij de eerste liet hij de tegenstander helemaal vrij om die voorzet te geven en bij de 2e goal liet hij zich kloppen in de lucht.

Is natuurlijk een prima gozer die Veltman, op en top professional en een echte Ajacied, maar komt wat mij betreft een heleboel kwaliteit tekort. Daarnaast hebben we met Nous en Dest al 2 prima rechtsbacks, die een stuk jonger zijn en nu al beter.

In het centrum vind ik hem, om meerdere redenen, al helemaal ongeschikt, zeker in combinatie met Blind.
1 -4
TOOL
Ben ik het niet mee eens! Eerste goal moest hij kiezen tussen twee man en dat hij de man aan de zijkant meer ruimte geeft dan die die meer richting het centrum gaat heel normaal. Tweede goal dekt hij een ander, ziet het gevaar ontstaan en laat zijn man lopen om op de andere plek te herstellen. Dat lukt hem dan helaas niet! In beide gevallen kan je niet de schuld puur bij Veltman leggen omdat je a) niet op zit te letten of b) gewoon een pispaal moet hebben en Veltman een makkelijk slachtoffer is.
0 0
WeerDinges
Dest heeft 3 oefenpotjes goed gespeeld. Dat gehype doet mij erg denken aan de van Rhijn periode. Die moest ook volgens iedereen in de basis destijds. Nous heeft 1 seizoen gespeeld en kan maar zo een enorme terugval krijgen. Veltman houden lijkt mij zeer en meer dan wenselijk.
3 0
Rockpotje
Bij die eerste goal moest hij twee man dekken omdat de linksback ongehinderd op kan komen. Was hij daar naar toe gegaan stond Biseswar weer helemaal vrij in de zestien. (Wat hij uiteindelijk nog steeds stond omdat Schuurs niet op stond te letten). Het stond daar gewoon in het algemeen niet goed. Ziyech of Mazraoui had er bij moeten staan.
2 0
Roels
Veltman houdt het centrum dicht omdat de rest loopt te slapen doet hij dus heel goed. Hij kan ook z'n man dekken en het centrum open laten, dan kan je 'm net zo goed in eigen doel schieten.
5 0
DT10
Dus, had hij moeten voorkomen dat die linksback de voorzet kon geven.
0 -4
Amsterdamsetrots
Prima. Hebben met Onana, Varela, Scherpen en Kotarski nu meer dan prima keepers in de gelederen.
0 0
BennJii020
wel logisch.... succes verder!
1 0
RedFeather
Leker naar Spanje dus, kan hij wat in vorm blijven
0 0
pinballmagic
Ja kan hij ook gelijk een oogje op lieke Houden
0 -1
Dennis1964
3e keeper van Barca.......????

0 -2
Bjorn
Beste voor iedereen.
0 -1
TomAjaciedd
Come to besiktas!
0 -1
Vertonghen
Dat lijkt me duidelijk, vond het een aardige aankoop maar echt alles wat fout kon gaan is fout gegaan bij van Leer...
Jammer maar helaas, next.
6 -1
Gonzalez75
Dat klopt wat jij schrijft.
1 -1
AFCA-B93
Terecht. Kwalitatief niet goed genoeg, en als ik ‘m na een blunder zo sad voor de camera zag staan elke keer, lijkt het me ook niet iemand met karakter van borst vooruit, en door.
0 -2
Gonzalez75
Ik wens hem veel succes en hopelijk dat hij ergens anders wel het doel voor een langere tijd mag verdedigen.
7 0
Danos
Lekker naar Spanje dan is hij dichter bij Lieke
2 0
Eastwood
Gezelschapsknaap van Lieke...
0 -1
gi0vanni
Dan maar ballenjongen worden bij Barca. Dat niveau moet hij aankunnen.
0 -3
GvanderK
Ja misschien is Barcelona B een optie
0 -3
Gooseman
Bij de vrouwen?
0 -3
talent020
of reserve doelman bij Espanyol
0 0
koenos1
of C
0 -3