Johnsen: 'Ten Hag ziet nog altijd mijn potentie'

BVeenstra, 07-08-2019 om 11:45, 10985 views, Voetbal International |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Dennis Johnsen heeft nog altijd de torenhoge ambitie om basisspeler te worden bij Ajax. Bovendien ziet men in Amsterdam nog altijd potentie in de Noorse aanvaller, al vindt hoofdtrainer Erik ten Hag hem nu nog niet van Champions League-niveau. Om die reden doet Johnsen nu ervaring op bij PEC Zwolle.

Bij Ajax merkte Johnsen - die in de zomer van 2017 door de Amsterdamse club werd gecontracteerd - al snel hoe groot de concurrentie is in de hoofdstad. In zijn eerste jaar trainde Johnsen bij het eerste elftal en speelde hij zijn wedstrijden bij Jong Ajax. 'Dan word je dus elke dag een beetje beter', zegt hij in een interview met Voetbal International. 'Je staat elke dag op het veld met de beste spelers van Nederland. Jongens die vorig seizoen de halve finale in de Champions League hebben gehaald.'

Johnsen was in die tijd een negentienjarige speler en nam zodoende genoegen met minuten in de Jupiler League. 'Nu, twee jaar later, heb ik andere prikkels nodig. Dat is ook een van de redenen waarom ik naar Zwolle ben gegaan. Het wordt nu tijd om meer dan dertig wedstrijden in de Eredivisie te spelen.’

'In mijn Ajax-tijd zijn wat rare dingen geschreven'

Toch zijn er rondom Johnsen veel twijfels over zijn mentaliteit. Hij wordt weleens weggezet als een dromer en bovendien gingen er verhalen over de Noor en het Amsterdamse nachtleven. 'Ik weet waar je op doelt', zegt Johnsen, die in de verdediging schiet. 'In mijn Ajax-tijd zijn wat rare dingen geschreven. Allemaal onzin', aldus Johnsen, die na een gesprek met Ten Hag niet mee ging op trainingskamp met het eerste elftal. 'In de media doken de gekste verhalen op. Ik denk dat de journalisten een aanleiding zochten voor het feit dat ik niet mee was. Een andere verklaring kan ik niet verzinnen. Er speelden wel wat dingetjes binnen de club, waar ik verder niet over ga uitwijden, maar dat van dat stappen is onzin.’

Bij die teksten wil Johnsen het voor nu laten. Hij zegt dat de mensen in zijn directe omgeving weten hoe hij echt is. 'Iemand die wil slagen, die hard traint en bovendien gek is op practical jokes', zegt de Noor, die nog altijd goed contact heeft met de mensen bij Ajax. Hij noemt dat veelzeggend. 'In de voorbereiding heb ik me gewoon in Amsterdam gemeld. De trainer gaf aan dat hij nog altijd mijn potentie ziet. Alleen ben ik volgens hem nu nog niet op Champions League-niveau. Gelukkig heb ik nog een tweejarig contract. Een goed jaar bij PEC Zwolle kan me verder helpen. Mijn doel is nog altijd basisspeler bij Ajax te worden.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
WouterBerg83
Hij wordt hier wel heel gemakkelijk neergesabeld, dit knulletje. Feit is dat de ene mens langer nodig heeft om volwassen te worden dan de ander. Ik zie het potentieel ook. Laat hem maar een jaartje rust vinden bij Zwolle, dan zien we aan het eind van het seizoen wel hoe hij zich heeft ontwikkeld. Zullen we deze jonge jongen tot die tijd gewoon even in zijn waarde laten?
0 0
ajax1981
Moet gewoon slim leren voetballen. Zal hij daar wel moeten leren, anders wordt hij afgemaakt door zijn ploeggenoten.
0 0
Ajaxvooraltijd
Sanogo had ook potentie. De rest is geschiedenis.
0 0
PetrusKeizer
Dennis Zelfkennis. Oh nee. Nonsens Johnsen.
5 0
AjaxBaggio
Quincy Owusu-Abeyie had ook potentie vriend. Zegt niet zoveel.
Meer ballen en minder praten in de media.

Dat is wat je moet doen.
1 0
afca-mark1990
Neres 2023 hoppa
0 0
DS84
Liefde is blind :/
0 0
stopperspil
Ten Hag ziet ook de potentie bij Dolberg, Labyad en Promes
1 -4
Knalpot
Ten Hag heeft ook wel bewezen dat ie er verstand van heeft, het is niet elke trainer gegeven om met de nr 24 van de coefficientenlijst zich bij de beste 4 van europa te voetballen.
1 0
DS
Misschien kan overmars het Russische staatscircus bellen, misschien willen die wat betalen voor hem als clown.
0 0
Superjan
Was Dennis Johnsen maar een zeehond, dan zou iedereen voor hem klappen
1 -1
Rentokill
Ik zou als Ajax begeleiding verhuurde spelers altijd adviseren terughoudend te zijn met de pers. Je staat altijd met 0-2 achter bij het grote publiek want "je hebt het niet waargemaakt, en nu moet je zonodig dingen roepen." Commentaar als: Die heeft weinig zelfkennis ligt altijd op de loer.

Maarre... Heeft t niet waargemaakt en ziet volgens mij niet echt in waarom.
Een soort tegenovergestelde Dolberg. Beide kunnen voetballen. De een is in zichzelfgekeerd de ander uitzichzelfgekeerd.
0 0
AnsB
Jezelf beschrijven als iemand die gek is op practical jokes.
Says it all, zou ik zeggen, maar als ik het daarbij laat, dan sabel ik hem neer (en waarom zou ik dat doen?).

Ik vind het best veelzeggend, voor mijzelf dan, want waar ben je dan mee bezig?
Practical jokes uithalen is zo zinloos en leeg. En daarmee bevestigt hij mijn (vage) indruk van iemand bij wie het kwartje nog niet is gevallen. Het kwartje dat maakt dat iemand in alle facetten van zijn voetbalbestaan investeert en de beste wil zijn. Een echte profmentaliteit kortom.

Hij lijkt zijn talent als een gegeven te zien, iets dat er is en dat hij alleen maar hoeft uit te voeren: acties maken, een technisch hoogstandje uitvoeren, hup nog even een dubbele schaar eruit persen, even kijken, staat er iemand vrij? Hup, even achter mijn standbeen langs, leuk, joh!
Voetbal als een practical joke.

Als primaire reactie reageer ik op dat soort jongens minachtend, maar secundair heb ik mededogen. Om wat voor reden valt dat kwartje niet bij hem? Moet hij eerst drie keer op zijn bek gaan voor iemand tot hem doordringt?
Niemand kiest er vrijwillig voor om zijn talent zo slecht te behandelen. Er zullen ongetwijfeld redenen zijn waarom hij is zoals hij is. Heel jammer vooral.
1 -1
Knalpot
Ik snap het ergens wel, zelf was ik technisch gezien ook wel 1 van de grote talenten van mijn jaargang bij mijn voetbalclub en ook linksbuiten. Maar ik kreeg het maar niet uit mn kop om alles te 'mooi' te willen doen, pingelen om het pingelen, buitenkantje voet wanneer het maar kon, elke vrije trap minimaal richting de kruising, ff een omhaaltje proberen als het ook anders kon, lobjes, stiftjes etc. etc. Meestal tot zwaar ongenoegen van mn teamleden en trainers en dat werd ook wel hardop gezegd maar het drong gewoon niet door. Pas veel later in de senioren ging ik beseffen dat simpel spelen ook heel mooi (veel mooier) kan zijn en vaak veel doeltreffender voor het team. Ik zie dat bij deze jongen ook wel terug net ff een mannetje teveel opzoeken, net ff een buitenkantje voet voorzetje geven terwijl het ook simpel kon. Het enige wat helpt is veel op je bek gaan en ervan leren. Alleen helaas in het profvoetbal werkt het net wat anders als je je kans verspeelt kan het heel snel afgelopen zijn met je.
0 0
Cupmetgroteoren
Ik mis het juist, dat soort type spelers. Ik kon ook van zlatan genieten als ie trucjes uithaalde. Ronaldinho is ook geweldig. Echter combineerden zij die trucjes met functionaliteit.
0 0
AnsB
Nou ja, dat is het precies. Zo kan ik enorm genieten van Neres als hij weer eens een nooit-eerder-gezien-trucje uit de hoge hoed tovert (tegen Real b.v.).
Of Mazraoui die gisteren in het heetst van de strijd, op het randje van zijn eigen strafschopgebied, die bal achteloos vrijmaakt door 'm achter zijn standbeen langs te tikken.
Niemand die er iets over gezegd heeft trouwens (of ik heb dat gemist anders).
0 0
AFCAsphere
Ajax had er op een Twitter een gifje van geplaatst.
1 0
Hollister
Dan is hij de enige... gewoon een kutmentaliteit deze jongen.. gaat het nergens redden.
2 -1
Jelle2500
Kijk zijn reactie eens terug na de wedstrijd van Zwolle...

Die knul leeft in een andere wereld.

Ja, overal waar ik kom krijg ik gezeik over trucjes op de verkeerde momenten. Zal wel normaal zijn zeker?
0 0
grannig mokum1
Zelfs het niveau van pec Zwolle is een twijfel geval
0 0
pizzapunt
Vaatdoek.
0 0
AsensioWillemsen
Welke potentie? Potentie is niet alleen een goede balbehandeling, snelheid en flair. Potentie is ook de juiste keuzes maken op het juiste moment, daarmee bepaal je of iemand een goede speler is. En dat kan hij niet
1 0
Flipper33
Voetballen kan die wel maar soms is het net een lopende circus attractie
0 -1
Cupmetgroteoren
Is vast ook zo'n speler die op de training geweldige dingen laat zien.
0 0
RaynoFischer
Die potentie ziet iedereen wel, maar alleen potentie is niet goed genoeg...
Mentaliteit is nog net wat belangrijker, wat bij hem duidelijk ontbreekt bij PEC ergeren ze zich nu al aan
1 0
AFCAsphere
Precies. Aan talent geen gebrek, het is meer het mentale aspect wat hem nu beperkt.
0 0
Web
Iedereen ziet die potentie, maar je moet er wel wat mee doen.
En hij begint alweer goed bij PEC
Ik denk zelfs dat hij het daar voorlopig verknalt heeft
0 0
Duif63
Waardeloze voetballer, geen greintje zelfkritiek. Zijn ploeggenoten bij PEC zijn hem na één wedstrijd al spuugzat. Zoveelste miskoop van Overmars.
5 -9
Gonzalez75
Als hij 10 doelpunten maakt en 20 assists geeft dan wel, maar niet wanneer je allemaal van die frivole mislukte hakjes en achter je standbeen acties doet. Wellicht heeft hij de boodschap begrepen waarom hij is verhuurd.
0 0
DT10
Die gaat het bij Ajax natuurlijk nooit redden!
1 0
RayJordaan
Heeft gewoon te weinig voetbal intelligentie.
5 0
mistermiyagi
Johnsen is een pingelkoning, alleen in het voetbal met noppen vraagt om meer discipline, je kan niet altijd maar wat proberen..
Het is zoeken naar het gat, de steekbal, de actie.. hij snapt hier weinig van, hetzelde verhaal als bij Heerenveen in de jeugd.

Hij heeft rendement, snelheid alleen moet hij leren om kaatsend te werk te gaan, de bal opeissen als hij een gat ziet.
0 0
Mokum_32
Muric 2.0, komt te kort, speelt met oogkleppen op. Overschat zichzelf overigens geweldig
4 -1
HeavenlyDivine
Muric vond ik een stuk beter
2 0
Mokum_32
Dat is een hele andere discussie
0 0
Beffie
Ja dat ziet hij ook nog steeds in Dolberg.
Mag toch hopen dat iemand hem gaat influisteren dat het ijskonijn beter jaartje of 2 verhuurd kan worden.
1 -3
stopperspil
Of testen op autisme
0 -1
Ajaxxxisdebeste
Wordt niks, maar laat me positief verbazen...
3 0
fc Barcelona_ke
Hij heeft idd kwaliteit/potentie, maar heeft niks laten zien...
1 0
Red Devil
Na zijn belachelijke acties van vrijdag zal ten hag ook wel wakker zijn nu.
Overschatte speler.
8 0
mgtow
Enige potentie die deze knakker heeft is die van productiemedewerker op een wasknijperafdeling.
4 0
Onpartijdig
Och wat had deze man een lastige openingswedstrijd bij PEC. Bekende verhaal, je ziet dat hij talent heeft.. maar hij schiet als hij moet passen, hij speelt over als hij moet schieten en hij doet een hakje terwijl dat alleen maar lastig is.

Het is bijna zo erg dat ik hem met good-old Leonardo wil vergelijken (vooral toen Leonardo nog bij NAC speelde). 1 man voorbij, dan nog 1.. en dan alle ruimte hebben voor een geweldige pass maar dan juist proberen om nog 4 man voorbij te komen. Ach ja, hij heeft veel goedgemaakt met zijn goal tegen Fiorentina
2 0
Duif63
Hij heeft helemaal geen talent, maar denkt zelf van wel. Dat is het probleem.
0 -4
Ajax412
Hij heeft veel talent in bepaalde aspecten van een voetballer, in andere aspecten juist niet.
2 0
GvanderK
Het zijn potentie ook niet, maar zijn mentaliteit.
0 0
KlasseLasse
vind hem een zelfde type als cerny! denken alleen aan eigen succes en niet aan team belang! gaat hem niet wordem voor deze jongen
4 0