Van de Beek acht kans aanvoerderschap klein

FinnDekker, 23-07-2019 om 11:50, 11251 views, AT5 |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Donny van de Beek acht de kans klein dat de middenvelder aanvoerder zal zijn aankomend seizoen. Erik ten Hag koos in de voorbereiding voor Dusan Tadic en Daley Blind als captains en sprak niet met Van de Beek over de band. De 22-jarige zit er niet mee, zo blijkt in gesprek met AT5

'Nee, ik heb daar niets over gehoord. Dusan en Daley hebben de band gedragen. Dat zijn goede leiders, die jongens zijn er echt geschikt voor.' Met of zonder de aanvoerdersband zal er geen groot verschil zijn in de coaching van zijn kant. 'Ik hoef daar niet per se aanvoerder voor te zijn. Het kan ook op een andere manier. Er zijn meer leiders dan alleen de aanvoerder.'

Van de Beek baalde van de nederlaag tegen Panathinaikos. De omstandigheden waren een deel van de oorzaak. 'De warmte en het veld hielpen niet altijd mee. Als je een bal ingespeeld kreeg, stuiterde de bal eerst drie keer op. Het was niet het beste veld waar ik op heb gespeeld. Het was lastig voetballen. Maar dan nog, die slaapmomentjes hebben daar niets mee te maken.'

De schuld legt Van de Beek dus uiteindelijk toch bij zichzelf en zijn ploeg. Bovendien vindt de middenvelder het fantastisch om in het Olympisch Stadion te spelen. 'Zeker, het is altijd mooi om hier te spelen. Liever met het publiek erbij. Dat is leuker dan op De Toekomst zonder publiek.'

Combineer jouw alledaagse leven met het supporten van Ajax: ga nu naar de officiële shop van Ajax en bekijk de casual kledingcollectie voor jong en oud. 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Joseph
Blind is de logische aanvoerder, die heeft het eerder gedaan bij Ajax en het past hem. Ik denk wel dat het voor Donny iets extra's zou kunnen brengen.

Ik irriteerde mij de laatste wedstrijd aan het geklaag van Donny op zijn medespelers, dat is misschien klaar als hij aanvoerder is. Versneld volwassen worden.
0 0
Cupmetgroteoren
Van de Beek is nog veel te veel met zichzelf bezig om aanvoerder te zijn. Graag een meer open blik op het veld.
1 0
MrPink
Hij is nog geen aanvoerder, met Blind, Tadic of Klaas heb je een betere.
0 0
Hans Kraay Jr.
Klaas?

Eerste aanvoerder moet wel gewoon onomstreden basisspeler zijn.

Dat is Klaas nou niet echt.

Ik zou altijd kiezen voor een CV of CM als aanvoerder. Deze spelers hebben de meeste spelers voor zich en kunnen het dus veel beter neerzetten en bewaken dus een beter overzicht.

Ik zie Schone(denk niet dat hij onbetwist basis gaat spelen dit seizoen) en/of Donny(als hij een linie terug zakt) geen aanvoerder worden.

Dan blijft er dus weinig andere opties over en is Blind de beste keus.
1 0
Murtagh
gezeik over het veld gaat nergens over natuurlijk vroeger speelden ze in de modder. Ze zijn tegenwoordig te verwend met goed gras
0 -1
Ferd
Maar vroeger was het spel ook minder technisch en snel. Dus het gezeik over vroeger slaat nergens op opa.
1 0
AsensioWillemsen
Daley is het meest logisch. Hij vertrok als aanvoerder naar Man United. En nu kan ie het weer oppakken
2 0
Puurvoetbal
Totaal geen leiderstype. Zeer ongeschikt.
0 -5
DT10
Tadic ook logisch; geboren leider, veel ervaring, vaste kracht, contract tot 2026!
0 0
CarelE15
Zie Tadic meer als een geboren winnaar dan een leider. Uitstekende mentaliteit en een voorbeeld voor de rest, maar ook soms te emotioneel denk ik. Ik zou voor Blind kiezen als aanvoerder omdat het een kind van de club is, past beter bij de uitstraling en het gewenste imago van de club. Daarnaast Nederlandstalig natuurlijk.
4 0
Simon1
Heel leuk dat aanvoerderschap geven aan spelers. Maar er komen wel bepaalde competenties bij kijken, die niet iedere speler heeft.

Straks krijgen we weer een gevalletje Boilesen...
1 -2
Sterspeler
Om een gevalletje Boilesen te krijgen moet je er wel 1 in je selectie hebben en die hebben we gelukkig niet (meer). Ook een trainer die dat soort keuzes maakt hebben we niet.

Ik hoop op Daley met de band. Tadic heeft net verlengd en die voert de boel toch wel aan.
3 0