Álvarez: 'Zo blij met het vertrouwen van Ajax'

FinnDekker, 23-07-2019 om 10:30, 10440 views, Ajax.nl |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Edson Álvarez kan niet wachten tot hij zijn debuut maakt voor Ajax. De Mexicaan is sinds maandag officieel speler van Ajax, iets waar de verdediger enorm trots op is. Ondanks de interesse van meerdere clubs was zijn keuze vanaf het begin al duidelijk. Álvarez wilde per se naar Amsterdam toe.

'Ik ben zo blij dat de club vertrouwen in mij heeft. Momenteel zijn er veel emoties bij mij nu, maar de belangrijkste is vreugde', begint Álvarez in gesprek met Ajax TV. De rechtspoot herinnert zich nog goed hoe het begon. 'Toen mijn zaakwaarnemer mij vertelde over de interesse van Ajax ben ik hard blijven werken om te zorgen dat het ging gebeuren. Het is echt ongelooflijk. Als een historische club als Ajax zich meldt, twijfel je geen seconde.'

'Ik heb veel wedstrijden gezien en ik vind de manier van voetballen geweldig. Het spel van Ajax hoop ik snel aan te leren. Maar ik denk dat ik wel goed kan functioneren in deze ploeg', aldus de verdediger, die zijn kwaliteiten vervolgens opsomt. 'Ik ben een speler die alles geeft. Mijn teamgenoten helpen, nooit opgeven en ik heb graag de bal aan mijn voeten. Ik speel met veel passie.'

'Alles is mooi en ik ben blij dat ik kan beginnen, een onderdeel van het team kan worden.' Toch moet de Mexicaan niet te hard van stapel lopen. 'Ik heb ongeveer twee weken rust gehad, dus ik denk dat ik rustig aan zal moeten doen tot de trainer anders beslist. Ik moet nog even geduld hebben, al past dat niet bij mij. Ik kan niet wachten', besluit Álvarez.

Combineer jouw alledaagse leven met het supporten van Ajax: ga nu naar de officiële shop van Ajax en bekijk de casual kledingcollectie voor jong en oud. 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
ajaxfysio
Ik zou deze samenstelling vooral Europees wel eens samen willen zien spelen:

Neres - Tadic - Ziyech

v.d.Beek Mazroui
Martinez

Tagliafico - Blind - Schuurs - Alvarez
Onana

Met schuurs en Alvarez heb je altijd goede bezetting met corners
Vd beek, Martinez en Mazroui zijn zowel verdedigend en voetballend sterk
Voorhoede heeft zich vorig jaar al bewezen.
0 -1
Cupmetgroteoren
Heeft de Zuid Amerikaanse passie in 'm. Ik ben zeer benieuwd. Martinez vond ik gisteren al een erg goede indruk maken. Spelers als Tagliafico, Martinez en Sanchez brengen extra gif die Nederlandse speler niet hebben.
0 0
Simpelishetmoeilijkst
Denk dat deze jongen, na een aanpassingsperiode het prima zal doen. Ken Mexico heel erg goed, en ik spreek ook goed Spaans. Mijn vrouw is Mexicaanse, en we zijn Amerikanen. Mexicanen kunnen nogal emotioneel zijn, over dingen, die een gewone, nuchtere Nederlanders niets van vinden, en ook niet emotioneel over zouden zijn. Denk dat dit helemaal goed gaat komen. Mexicanen denken meestal dat Europa het allerbeste is dat er is.
2 0
DS
Het hoort wel een beetje bij deze tijd met social media natuurlijk.
Maar ik vind dat hij wel heel groots onthaald word, dit kan hem een gigantisch goed gevoel geven natuurlijk, maar ik hoop niet dat het verstikkend werkt en er te veel druk op zijn schouders komt.
Tadic en Blind zijn oudere spelers die kunnen daar wel tegen deze jongen is 21.
Maar ik ben benieuwd! De verwachten worden wel hoog zo.
0 0
MPAjax
zit een goede kop op en hij is net als tagliafico een modelprof
2 0
FerdiZ
hoop d
at hij op 6 komt. Blind en Schuurs centraal
0 -2
JariJari
Martinez met Alvarez (of Schuurs) centraal en Blind naar het centrum.
0 0
Mokum1012
Tadic/ Promes/ Neres - Dolberg/ Tadic/ KJH - Ziyech/ Neres
Martinez/ Eiting- Donny/ Lang - Schone/ Marin
Nico/Martinez - Blind (C)/ - Schuurs/Alvarez - Nous/ Dest/ Veltman
Onana/ Kotarski/ Varela
Voorin is er ruime keuze, komt er op neer dat Promes, Neres en/of Dolberg op de bank kunnen zitten (wellicht zelfs eentje op de tribune).
Middenveld, lijkt me niet handig om Blind daar neer te zetten, we zulllen hem achterin meer nodig hebben. Ik denk dat Martinez en Alvarez daar ook goed uit de voeten kunnen, hebben meer vuur en snelheid dan een Eiting.
Achterin, Blind en Schuurs, met Nico en Nous als backs. De backs zullen de eerste wedstrijden van het seizoen missen en dan lijken me Dest en Veltman de beste keuzen.
Al met al een brede basis, in principe alle posities dubbel bezet. Ik heb er wel vertrouwen in. Het middenveld zal nog even puzzelen worden om een juiste balans te vinden. Ik hoop dat deze snel gevonden wordt.
0 0
Marcao
Ik heb laatst nog Juve - Ajax gezien. Daley was gewoon de beste man op het veld. Dus Martinez en/of Schuurs en/of Alvarez centraal achterin, Blind (linkerzone) ervoor. Dat komt helemaal goed!
3 0
Wieno
Ik zie verschillende filmpjes langskomen op Instagram. Hij is erg onder de indruk van het stadion. Ik was eerst wat sceptisch of dit echt was. Vandaag lieten ze heb het filmpje van ons media team zien. Ook nu was hij onder de indruk en werd bijna emotioneel. Na deze beelden denk ik toch echt dat deze gast echt onder de indruk is van onze mooie club. Die gaat met hart en ziel spelen! Hoop inderdaad dat hij op 6 gaat spelen, zodat Schuurs voorlopig ook de kans kan krijgen. Man man man wat kunnen wij dit jaar veel variëren in de opstelling. Het duurt te lang.....
3 0
Schwalbino
Ik denk niet dat Edson al kan voetballen met 50 meter ruimte in de rug en ook het uitverdedigen dat Ajax doet zal hij nog even moeten leren. Schuurs zal waarschijnlijk de kans krijgen en Edson zal langzaam worden gebracht. Heeft ook geen nut om hem meteen te laten spelen want de kans dat hij dan een valse start maakt is dan groot en daar heeft niemand belang bij.
0 -1
AFCA.
Met Schuurs - Alvarez heb je volgens mij wel een sterk centrum. Kan Blind naar de 6. Dat is de enige speler in de selectie die de cvm plek in zijn eentje op kan vullen. Anders moet je met een dubbele 6 gaan spelen. En dat is niet te doen zonder Frenkie zagen we al.

Tadic - Dolberg - Neres
Vd Beek - Ziyech
Blind
Tagliafico - Schuurs - Alvarez - Mazraoui
Onana
4 0
JariJari
Schuurs is een rechtspoot. Voor links centraal kiest hij Blind of Martinez
0 0
MosesD
Met een dubbele 6, waarvan eentje Blind was, speelde Ajax afgelopen seizoen zijn beste wedstrijd.
2 0
Habalaski
Welke wedstrijd was dit?
0 0
MosesD
Bayern uit. Schöne en Blind controlerend.
1 0
brullie
Waanzinnige wedstrijd! 1 van de vele maar BM uit was genieten!
0 0
ajaxx123
Promes - Tadic - Neres
Donny - Ziyech
Blind
Tagliafico - Martinez - Alvarez - Mazraoui
3 0
Ajax27
+1
0 0
Schwalbino
Blind is centraal achterin hard nodig. Twee onervaren spelers als schakel tussen Onana en middenveld lijkt me niet verstandig voor het uitverdedigen en de opbouw.

Spelen met een dubbele 6 is goed te doen als je Schone weer gebruikt. Eiting ernaast en Donny ervoor en voor de rest weer Ziyech van rechts en Neres van lInks.
1 0
AFCA.
Eiting en Schone.... Dan wordt je door iedere ploeg overlopen. Beide de dynamiek van een veteraan. Waarbij het van Lasse geen schande is.
2 0
milan-jantje
Stiekem hoop ik dat een centrum van hem met Martinez sterk genoeg kan zijn. Vond Martinez sterke indruk maken gisteren. Want ik denk persoonlijk dat je Blind echt hard nodig hebt op het middenveld nu Frankie er niet meer is.
6 -1
S1104
Mee eens, Blind op 6 zou top zijn. Eiting komt naar mijn mening echt te kort op deze positie, hoe graag ik het ook anders zou zien. Ik zie 'm zo voor me:

Neres - Tadic - Ziyech
Blind - Marin - vd Beek
Nico - Alvarez - Martinez/Schuurs - Nico
1 -1
Dubbelvla
Nico krijgt het wel druk dan, zowel op links als rechts
2 0
koreem
Centrum Schuurs - Blind met Alvarez op 6
0 -1
LS16
Ik zou hem zo doen denk ik:

Neres Dolberg Ziyech
Tadic Van de Beek
Blind
Tagliafico Martinez Alvarez Mazraoui
Onana

Toegegeven dat dit puur is gebaseerd op wat ik lees en hoor want heel veel heb ik nog niet gezien van Martinez en Alvarez.
3 0
Lazell
Vind Dolberg te statisch, blijft te veel in de punt en is veel wisselvalliger in de passing dan Tadic. Onze kracht vorig jaar was dat Tadic juist vaak weg was uit de punt en ruimte maakte voor Donny, Neres en Ziyech. Dat is bijna niet te verdedigen, 4 spelers met (redelijke) snelheid, individuele actie, goede passing en scorend vermogen, die kris-kras door elkaar lopen.

Tadic op het middenveld was begin vorig jaar ook echt goed. Zo balvast, slim in de passing (kijk bijv. die heerlijke assist op Mazraoui tegen Bayern). Op rechts vind ik 'm een beetje fantasieloos in de voorbereiding.
0 0
Aspers73
Ik zie toch liever Schone op 6 dan Blind.
0 -1
Remark
Het houdt een keer op hoor, met die Schöne. Blind verdedigende middenvelder, Lasse achter de hand houden voor de laatste 20 minuten, liefst t.g.v een vrije trap rand zestien.
0 0
GvanAchteren
De sleutel tot succes is een voetballende zes.
3 0
KleinMiljoen
Denk ook dat dit 'm wordt
0 0
DT10
Frank de Boer?
0 -1
Sanalologo
Rijkaard
0 0
voorkennis
Frank Kramer
0 0