'Wij moeten nog aan veel zaken werken'

FinnDekker, 18-07-2019 om 20:15, 11117 views, Ziggo Sport |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Erik ten Hag houdt een redelijk tevreden gevoel over aan de gewonnen oefenwedstrijd van Ajax tegen Watford FC. De trainer zag een aantal goede en slechte dingen tegen de Engelsen, hetgeen uiteindelijk resulteerde in een voldoende. 'Het komt wel goed', aldus Ten Hag bij Ziggo Sport.

Allereerst is de oefenmeester blij met de overwinning, al gaat het meer om het voetbal an sich in de voorbereiding. 'We willen alle duels winnen, die mentaliteit hebben ze getoond.' Toch was er ook veel aan te merken op het spel. 'Dat is logisch. In de voorbereiding gaat veel verkeerd, maar er ging ook veel goed. Wij moeten nog aan veel zaken werken.'

De interviewer, Jack van Gelder, geeft complimenten aan Sergiño Dest, Razvan Marin en Perr Schuurs. 'Daar kan ik mij bij aansluiten. Maar ik kijk meer naar de spelontwikkeling', vertelt Ten Hag. 'De eerste helft zijn we ongeduldig, dan willen we te snel naar voren. Maar dan maak je deze tegenstander juist sterker. Zij komen dan in hun counterspel, terwijl wij niet goed staan in de restverdediging. In de tweede helft waren we beter in de eindfase, daar maken we ook de goal door.'

Perr Schuurs 

Schuurs stond opnieuw op de plek van Matthijs de Ligt, die vertrokken is naar Juventus. 'Hij (Schuurs, red.) speelde uitstekend, dat deed hij van de week ook. We zijn tevreden.' Na een uur werd Schuurs vervangen door Lisandro Magallán, zijn concurrent op die positie.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
louis60
Er is nu nog niets van te zeggen. Pas wanneer het 1 september is, weet je hoe de basis elf eruit ziet.ik hoop dat we dan al niet punten en belangrijke wedstrijden hebben verloren. Bij lampies en rotje knor is het ook afwachten hoe het loopt tot 1 september. Dan zijn Vitesse, Utrecht en AZ al een hecht team! Eerste wedstrijd in ere divisie tegen Vitesse wordt meteen al heel belangrijk. Gelukkig zijn wij Ajax en wordt het zeker een mooi seizoen.
0 0
ETM
Ik vond de 1ste helft gisteren best lijken op de 1ste helft tegen de Turken. Goed dus. Je staat tegen verhoudingen in achter. Dat is voetbal. Maar de 'problemen' komen imo voort uit afstemming middenveld. En dat is niet erg, daar is voorbereiding voor. Marin/Schone is het nog niet. Bij Promes zie je een soort overdadigheid, maar ik vind hem niet zo verkeerd spelen.

In dergelijke wedstrijden moeten spelers die buiten de beoogde basis staan natuurlijk echt proberen te imponeren. En dat doen Schuurs en Dest in mijn ogen.
Dolberg doet het afdoende. Ik blijf het geval apart vinden. Hij kan bijwijze van spreken alles maar kan het niet omzetten naar het zijn van een echt functionele schakel in het geheel. Labyad bevestigd voor mij alleen maar het beeld dat hij niet gaat brengen wat Ten Hag gedacht en gehoopt had.

Ben echt heel benieuwd hoe de boel in elkaar gaat vallen als Mazra, Ziyech, Tagliafico en Neres aansluiten. De inpassing van Marin vind ik het meest interessant. Ik heb het idee dat daar een hoop mee samen gaat hangen.
3 0
Aspers73
Ik vond Dolberg echt heel erg slecht gisteren. Was te laat op de juiste positie, slechte aannames en verloor bal op domme plek waardoor Watford scoorde.
1 0
jeppas
Mijn droomelftal met daarbij Neres die voor veel verkocht gaat worden en Alvarez aangetrokken gaat worden...

---------------------------Onana-------------------------------
Maz/Dest-----Schuurs--------Blind-----------------Nico
---------------------------Alvarez------------------------------
-------------VDB----------------------Marin------------------
----------------------------Tadic--------------------------------
---Ziyech----------------------------------------Promes----
0 0
ETM
Neres die verkocht gaat worden vind ik sowieso al een vervelende droom :)
0 0
jaripettersson
Jij droomt van Alvarez op 6? Daar heb je hem namelijk zien floreren als het missende stukje van de ajaxpuzzel? Kun je me daar iets meer over vertellen want ik heb die info zelf niet.
1 0
jeppas
Kijk maar eens wat wedstrijden van het Mexicaans elftal. Hij speelt daar veel als CVM. Dan hoef ik niks uit te leggen. Daarnaast heb ik vertrouwen in Schuurs.
0 0
3*stars*3
Was Marin zo goed?
Heb vooral genoten van Dest, Schuurs en vd Beek oogt ook erg volwassen.
Gravenberch oogt vaak wat te laks maar is echt een prachtvoetballer.
Met nadruk op voetballer want ik wil niet beginnen over Dani en Ekkelenkamp....nevermind...

Sommige spelers en trainers spelen na de wedstrijd zo gespeeld kritisch maar bij Ten Hag en eerder Bosz, geloof ik het wel.
Die zijn zo gek van het spelletje en bijna maniakaal bezig, met details.
Mooiste voorbeeld van Ten Hag vond ik toch, na Real uit.
In de vliegtuig terug naar Amsterdam alvast Fortuna analyseren, dan ben je echt he serieus bezig.
1 -1
Schip
Schuurs die zich laat gelden is een enorm en toch onverwacht winstpunt. Verder hoop ik dat Eiting de schroom van zich af gooit. Is veel te bescheiden die jongen. Moet meer straatschoffie in. Hij kan voetballend die rol wel aan. Zou het mooiste zijn en typisch Ajax als spelers uit de opleiding of uit Jong de plaatsen innemen van twee sterspelers die net zijn vertrokken.
4 -1
DJMokum
Je merkt nu wel dat een type Frenkie (verbindingsspeler) wordt gemist...omschakelen van verdedigen naar middenveld duurt te lang...Misschien een gekke gedachte, maar Ziyech evt omscholen voor die functie? Zal ook wat meer scorend vermogen hebben dan Frankie...
3 -3
SilverHaze
Zet m op doel joh. Hebben we een keeper die de vrije trappen neemt. Fantastisch.
0 0
IkJijHijWijJullieZijnAjax
het is combo de ligt/de jong die je zeker mist.
frenkie veroverde ballen en bewaarde de rust, de ligt hakte erin als het uit de klauwen liep.
we hebben nu geen controlerende as meer richting middenveld.

we hebben nu spelers die veroveren en de bal klakkeloos naar voren jagen, die de rust niet bewaren. maar wat niet is kan nog komen, ten hag geeft het zelf ook al aan
1 -1
ElPistolero9
Off: ik schrik best van waar het naartoe gaat met het Nederlands voetbal. PSV versterkt zich met bankzitten van Leipzig, Nice en Valencia. Feyenoord met tribuneklanten uit de Championship. En dat zijn dan de nummer 2 en 3 van de Eredivisie. Gaat echt de verkeerde kant op
8 0
FrankBeton
Zodra PSV Bergwijn, Lozano en of Pereiro verkoopt, volgen ook de betere aankopen
0 0
Ajax27
Bankzitter wilt niet veel zeggen, dat was Blind ook bij United. Het niveau verschil in de competitie is hier zo groot dat dergelijke jongens in de Eredivisie helemaal kunnen opbloeien. Feyenoord zal niet aan kunnen haken maar PSV heeft toch wel wat aardige jongens binnen gehaald, die gaan gewoon weer met ons strijden om het kampioenschap. En maar goed ook, ik hoop niet dat het verschil zo groot wordt als in Frankrijk en Italië. Dat zou alleen maar erg saai zijn.
0 0
3*stars*3
Aan ene kant heb je gelijk.
Aan de andere kant is dit wel lekker voor die clubs en hun fans.
Jarenlang sneren en lachen om droogte in Amsterdam maar zelf niet inzien dat Ajax aan het groeien was.
Sportief en financieel een groei gemaakt en dat zag je vorig seizoen al (Tadic/Blind, CL, de dubbel).

Dt korte termijn beleid van PSV was jarenlang een gok.
Fey heeft het zelf verkloot na die titel.
Bijna 30mil uitgegeven en nu blufpoker spelen met Berghuis en 20mil vragen....
1 0
DJMokum
ALs NL club moet je in de CL of EL resultaat boeken, dat is de enige manier om te kunnen groeien...
1 0
Toekomst1900
Ik zal wel de enige zijn, die Dest totaal niet goed vond. Veel te onrustig aan de bal! Promes was erg matig inderdaad. Had van de ‘eerste 11’ meer verwacht. Al met al missen we, als de selectie zo blijft (wordt) wel een aantal (potentiële) basisspelers. Ziyech, Onana, Neres, Mazraoui, Tagliafico, Alvarez en Martinez.
0 -6
Ajax4life16
Toch wel 7 redelijke spelers die we missen. Het enige waar ik op dit moment mijn twijfels over heb is het missen van een verbindingsspeler. Frenkie was de beste die je kan hebben, maar het moet toch opgevangen worden die er op zn minst in de buurt komt. Marin is prima, beter dan schone dus dat is een voordeel. Verder hoop ik eigenlijk dat Nous(meest aannemelijk), Alvarez of Martinez daar kunnen verassen.
1 0
PetervanAmsterdam
@Toekomst1900: "Ik zal wel de enige zijn, die Dest totaal niet goed vond. Veel te onrustig aan de bal!"

Heb je met je ogen dicht gekeken of zat je met je rug richting het beeldscherm?
2 0
Johan1
Promes viel enorm tegen. Ik vind het echt een blind paard, hij maakt vaak de verkeerde keuze. Schone is nu echt klaar. Schuurs idd goed, Dest verrassend. Afscheid nemen van Labyad en Magallan....niet alle aankopen zijn een schot in de roos.
7 0
altijdwelwat
Jaa zou zonde zijn als zijn komt ten koste gaat van Lang zijn ontwikkeling. Schuurs voor mij de verrassing, Dest wederom prima.
1 0