De Ligt dankbaar: 'Blij dat ik Ajax iets kon teruggeven'

BartVeenstra, 18-07-2019 om 12:10, 6659 views, Ajax TV |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Matthijs de Ligt kijkt met zeer goede herinneringen terug op zijn tijd bij Ajax. In totaal speelde de verdediger tien jaar lang bij Ajax, waarvan drie seizoenen in het eerste elftal. 'Ik heb het shirt altijd met trots gedragen. Toch is het dan helaas het moment om de volgende stap in je leven en voetbalcarrière te nemen', zegt De Ligt in een afscheidsinterview met Ajax TV.

Voordat De Ligt in het eerste elftal van Ajax kwam te spelen, had hij enkele doelen. Sowieso was het bereiken van het eerste elftal een doel en als dat doel behaald zou zijn, wilde hij aanvoerder worden en kampioen worden. Dat is inmiddels gelukt. 'Als je het zo afsluit met de beker, titel en de halve finale van de Champions League is het een geweldig seizoen geweest. Mentaal voelde ik me wel klaar om de stap te nemen.'

Voor De Ligt zal het straks wel even wennen zijn om niet meer naar De Toekomst af te reizen. 'Zoals je ziet, kom ik hier met alle plezier. Ik ga het ook heel erg missen. Elke training is hier een feestje. Dat zal nergens zijn zoals bij Ajax. Op een gegeven moment moet je wel uit je comfortzone stappen om nog grotere stappen te maken. Daarom denk ik dat dit het goede moment is.'

Gedurende het afgelopen seizoen kreeg De Ligt steeds meer de hunkering om een transfer te maken naar het buitenland. Een belangrijke voorwaarde was wel dat Ajax de titel en/of de beker zou winnen. 'Daarom ben ik ook heel blij dat dat gelukt is', zegt De Ligt, die daarmee Ajax 'iets kon teruggeven'. 'Als dank voor de jaren waarin zij mij gesteund en gevormd hebben. Dat was het belangrijkste voor mij. En ik denk dat ik ook wel een aardige transfersom heb opgeleverd, waarbij Ajax weer trots kan zijn op de jeugdopleiding en het traject dat jeugdspelers voorbedacht krijgen.'

'Die momenten waren zó mooi'

De Ligt bewaart ook mooie herinneringen aan zijn tijd in de jeugd bij Ajax. Hij denkt vooral aan de toernooien die hij speelde. 'Denk aan de Future Cup en de Copa Amsterdam, maar ook in de E1 had je toernooien in Tsjechië en Duitsland. Die momenten waren zó mooi. Lekker elke dag voetballen, vaak zeven wedstrijden op een dag. Ja, dat ga ik wel missen.'

Tot slot spreekt De Ligt over een 'emotioneel' afscheid. 'Ik heb hier tien jaar lang gezeten. Honderden teamgenoten meegemaakt. Leuke en mindere momenten. Het is een hele mooie achtbaan geweest. Uiteindelijk komt er altijd een afscheid, maar we hebben het mooi afgesloten met een mooi seizoen. Ik zal iedereen hier missen bij de club en wie weet wat er in de toekomst komt.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Babayaka
Wat een fucking onzin, toch is dan helaas het moment blablabla.
2 0
ETM
Ik vind dit zo'n ontzettend vreemde vogel. A 'freak of nature'. En dat bedoel ik niet negatief. Echter, Ik kan er niets aan doen maar heel erg gehecht ben ik niet aan de Ligt. Wel aan zn spel uiteraard. Maar ik heb geen zwak voor hem zegmaar. Hij heeft voor mij iets uiterst 'onwerkelijks' over zich. Lijkt me een prima mens, begrijp niet verkeerd, maar hij komt gewoon zooo gecontroleerd om me over dat het haast een hologram met afspeelbandje is. :)

Ook apart dat hij nu die namen noemt. Daar is hij niet mee opgegroeid, zou hij echt allemaal videos hebben bekeken van mannen als Baresi? Het kan, het kan zeker.

Concluslies als ' is geen Ajacied' vind ik echt onterecht. De Ligt is er opgegroeid en zal hele sterke gevoelens voor Ajax hebben. Hij groeit echter ook op in een voetbalwereld waarin van hem verwacht wordt dat hij verkast. Drie seizoenen is bij wijze van al lang voor een speler van zijn kaliber. 3x zo lang als Sanchez zeg maar. Hij is ook een kind van deze tijdsgeest. En laten we wel wezen dat een andere topclub die veeeeel meer betaald, nog even los van het avontuur in een nieuwe omgeving, zeer aanlokkelijk is, haast niet te weerstaan, is ook duidelijk.

Toch begrijp ik de teleurstelling van veel supporters wel. Kind van de club, en dan heb je je met Ajax net aan de wereldtop gemeld en dan spring je van het schip. Dat Ajax geen uitdaging meer voor hem zou zijn gaat er bij mij niet in. En 2.5 miljoen salaris, ik doe er nu een moord voor ;)
Iedereen wist dat hij zou gaan, maar Mathijs zelf gaf misschien een beetje valse hoop door als het ware Mathijs te zijn. Dan komt zo'n Raiola affaire rauw op het dak.

Ik gun hem het beste. Super interessante speler en persoonlijkheid, maar op de een of andere manier geen persoonlijke favoriet van mij. Aangezien ik spelers nooit persoonlijk leer kennen, is dat bijzaak, maar met sommige spelers krijg je gewoon meer dan met andere. Dat gezegd hebbende, ben hem heel dankbaar voor zn fantastische werk, zonder hem waren 16/17 en vooral 18/19 niet zo geweldig geworden. Het maakt hem een moderne clublegende.

Hij gaat nu voor Juve, ik voor Schuurs ;)
1 0
Noxin
Toch ben ik van mening dat hij langer had mogen/kunnen blijven. 19 jaar pas, dan heb je nog genoeg tijd voor die stap.
2 0
AjaxBaggio
Leeftijd zegt in dit geval niet zo veel. De Ligt is al abnormaal goed voor zijn leeftijd. En is inmiddels ook te goed geworden voor De Eredivisie. Valt hier voor hem ook niet veel meer te leren.

Heeft er een schitterend seizoen opzitten. Voor hem het beste moment voor een nieuwe uitdaging. Hoe zuur het ook voor ons is.

De tijden dat een Sneijder en vd Vaart even 5 jaar bij Ajax spelen. Tja, die tijden zijn helaas verleden tijd.
1 -1
aniet
Te goed voor eredivisie? ik herinner me oa een wedstrijd in Rotterdam dit seizoen...….
0 0
OdjePils
Ik zal Matthijs ook missen!
0 0
Davidovski
Heel veel succes Matthijs, bedankt voor de afgelopen seizoenen. Maak ons nu maar blij met je prestaties in Oranje!
0 0
KevinDurant
met een mooie seizoen? AS kom eens op man.
0 -2
mvdk
Vast een tikfoutje. Er werken mensen bij AS he?
0 0
DrD3k
Zo te zien heeft hij een duidelijk carrière plan.
Als hij meent wat hij zegt dan gun ik het hem wel maar toch met een wrange na-smaak.
Puur naar zijn carrière kijkend is dit een prima stap.
Dat gewauwel over wat hij de club allemaal heeft gegeven komt niet echt goed over op mij.
Maar alles bij elkaar heeft hij het netjes gedaan en nu snap ik zijn keuze voor Raiola(zijn spelletjes kent iedereen nu wel) beter. Hij wilde duidelijk naar Juve.
HEEL VEEL SUCCES MATTHIJS EN TOT ZIENS!
1 0
Schwalbino
Juve is ook een tussenstap. Sterkere competitie met mooie klassiekers tegen Inter en AC en met Napoli en Roma heb je nog twee grote clubs waartegen je speelt. Hij heeft ook niet voor niets een gelimiteerde transfersom bedongen. Daar zit ook een plan achter. Juve is ook niet zo'n geldsmijtclub die gewoon aftikt voor een andere speler op jouw positie als je een slechtere periode hebt.
1 0
DrD3k
Hij speelt daar sowieso basis (ook Oranje) de komende jaren inderdaad, met mooie tegenstanders, medespelers, kampioensfeesten en CL, en dan ook nog een prachtig salaris en toekomstperspectief. Wie wil dat nou niet?

Ajax heeft ook een mooie deal met 15milj p/j aan extra inkomsten de komende 5 jaar.
0 -1
Vertonghen
Vreemd stukje...
Gedurende afgelopen seizoen groeide de wens om te vertrekken maar wel onder de voorwaarde dat er een prijs in de tas zat.
Dat is gewoon gelogen, hij stond vorige zomer al met anderhalf been buiten de Arena.
Als het aan hem had gelegen was hij al een jaar pleite en was er dus helemaal geen prijs.

Ajax heeft hem moeten overtuigen (ompraten/meewerking transfer toezeggen) voor afgelopen seizoen.
Allemaal populair gelul die stukjes en filmpjes.
Neemt overigens niet weg dat het een geweldige speler is die simpelweg niet op te vangen is.

Hopelijk speel je heel snel in Spanje of Engeland (waar je thuis hoort) Matthijs, tot die tijd volg ik geen minuut van je in die maffia mickey mouse competitie.
5 0
Cupmetgroteoren
De ligt weet precies wat ie moet zeggen en hoe ie zich moet gedragen in de media. Dat is ook een teken van volwassenheid. We weten allemaal dat er tegenwoordig keihard onderhandeld wordt. Uiteindelijk kon de ligt vorig jaar naar een grote club en is ie nog een jaar gebleven. Dit seizoen was ie echt ondhoudbaar. Er werden salarissen van 12 miljoen geboden versus 2.5 van Ajax. Kun je wel lullen 'echte Ajacied' en dat soort onzin, maar zo werkt het tegenwoordig niet meer.
0 0
Ajax4life16
Je weet er helemaal niks van af dus hou je muil gewoon
2 -7
Dwight
En jij weet nog minder zo te zien.
2 -2
Vertonghen
Haha niveautje hoor... echte internet hooli? zit je niet op de verkeerde site?
Dat woordje muil klinkt me al iets te rotterdams.
2 -2
aniet
niet vergeten 19 jaar
0 0
4EVERAJAX
de Ligt, fantastische jonge speler dat je bent, ga je goed man! succes. Wie weet zien we je nog eens vlammen in het AJAX shirt.
1 -1
DS
Wat een held zeg, en dat al op zo’n jonge leeftijd.
Het blijft zo jammer dat we niet langer kunnen genieten van jongens zoals Matthijs en Frenkie.
Ik hoop dat ze het gaan maken in de top.
2 -1
ajaxfan83
ik zat op wikipedia te kijken op de pagina van ajax en volgens wiki hebben ze alvarez al binnen
0 0
GvanderK
Iedereen kan Wikipedia aanpassen, dus neem het nog maar even met een korreltje zout.
2 0
FWAjacied
Als het op Wikipedia staat, moet het wel waar zijn.
2 0
lm
Ja ja en dan graag willen dat juve nog minder hoefde te betalen dan dat ze nu al doen sorry ben afgeknapt op hem maar goed eens een Ajacied altijd een Ajacied he
2 -4