Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Overmars: 'Betalen meer dan een andere club'

BartVeenstra, 18-07-2019 om 10:45, 15479 views, De Telegraaf |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Marc Overmars vindt dat het financiële succes van Ajax een zegen is voor het Nederlandse voetbal. De Amsterdamse club wist in het afgelopen jaar door de inkomsten uit de Champions League en enkele uitgaande transfers liefst 250 miljoen euro binnen te 'harken'. Hierdoor vreest men dat de verschillen tussen Ajax en de rest van Nederland alsmaar groter worden.

'Je hoort steeds: Ajax is zo machtig en krachtig en neemt jeugdspelers over van andere clubs, iets wat die clubs zelf ook weer doen', stelt Overmars in een interview met De Telegraaf. De directeur voetbalzaken van Ajax denkt er echter anders over. 'Ik denk dat het Nederlandse voetbal heel blij moet zijn met een Ajax. Het druppelt van ons naar beneden. Los van het feit dat we nu vanuit de Europese inkomsten ook meer gaan afdragen aan de kleinere clubs zijn er genoeg voorbeelden van hoe we andere clubs laten meedelen.'

Als voorbeelden noemt Overmars de samenwerking op jeugdgebied met Sparta Rotterdam. Of clubs als Willem II en RKC Waalwijk die meedelen in de transfer van Frenkie de Jong. 'Ik weet ook wel dat als ik me bij SC Heerenveen meld voor een speler, ik meer betaal dan een andere club. De prijs die we voor Pierie (vier miljoen euro) betaald hebben, is daar een recent voorbeeld van. Maar toch hebben wij die betaald. De gedachte erachter is ook: hup doorgaan, zij kunnen van dat geld weer goede dingen doen en als we het netjes doen, dan doen ze een volgende keer ook weer graag zaken.'

Dat Ajax nu enorm rijk is, betekent volgens Overmars niet dat de club ineens met geld kan gaan smijten. 'Of je nou honderd of honderdvijftig miljoen hebt, het verdampt voor je het weet. Dan zullen mensen zeggen: hoe kan dat dan? Je hoeft maar een paar verkeerde keuzes te maken. Daar moet je continu scherp op zijn. Er zullen soms ongelukkige keuzes tussen zitten, maar de balans moet positief blijven. We proberen nu net weer spelers van een stapje hoger te vinden. Daarvoor moeten wij hemel en aarde bewegen om dat te realiseren.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
louis60
"Er zullen soms ongelukkige keuzes tussen zitten". Labyat, Mallagan, Kristensen, Dolberg.......
0 0
Sterspeler
Dolberg is te jong om af te schrijven. Dit is de eerste voorbereiding onder ETH zonder blessures. Wil het wel is zien waar hij over een half jaar staat.
0 0
Ajax114
Ik lees alles weer terug en zie echt kritiekloze door clubliefde verblinde supporters. Echt onbegrijpelijk. Gewoon vetrouwen in hele slechte spelers houden hahaha.
0 0
mxmeul
Ik lees hier in de reacties, en in andere posts ook waar het over miskopen gaat, dat Bandé hier structureel bij genoemd wordt. Serieus? Hoe simpel kun je zijn? Hij heeft bij de eerste de beste oefenpot een doodschop gekregen waar een jaar revalideren voor stond. Als je messi koopt voor 10 miljoen, en een maand later wordt hij half verlamd geschopt, is het dan een miskoop? Moeten TD's tegenwoordig beschikken over een glazen bol waarin ze kunnen zien wiens knieën kapotgetrapt worden komende periode? Iemand hier ook het gore lef om Sala een miskoop van Cardiff te noemen? Dacht het niet. En als je Promes nu bestempeld als miskoop ben je dubbel triest, omdat hij en nog geen officiële minuut gemaakt heeft, en nu al indruk gemaakt heeft in de oefenwedstrijd en op trainingen. Word af en toe schijtziek van die belachelijk negatieve reacties hier die zijn gebaseerd op geen kont.
2 -1
Ajax114
Klopt het verdampt inderdaad zo, Magallan 9 M, Kristensen 5 M, Promes 15 M, Pierie 4 M, Labyad 7 M. Dat is al 40 M door de plee gespoeld.
1 -21
Ferd
jouw opleiding, dat is pas door de plee gespoeld geld geweest.

Twee spelers zonder kansen als miskopen benoemen. Jij bent echt niet wijs.
1 0
AjaxDaniel
Haha het feit dat je Promes hier bij optelt geeft al aan dat je weinig kennis ervan hebt. Daarnaast is het geen puur verlies, die spelers verkoop je wel weer voor een redelijk bedrag.
3 0
wladimir
Je bent terecht kritisch. Desalniettemin is recent Sinkgraven verkocht voor 5 miljoen, terwijl die voor 7 is gekomen. Dat verlies valt te overzien. Magallan en Kristensen kunnen er niets van. Mazraoui en Veltman zijn beter.

Labyad is gehaald als opvolger van Ziyech. Toen kon Ajax Tadic krijgen en Ziyech bleef. Ziyech is voor 30 miljoen op te halen. Die gaat 100% weg. Labyad gaat dit seizoen meer kansen krijgen. Hij heeft het goed gedaan bij PSV, Vitesse en Utrecht.

Promes heeft het net als Tadic goed gedaan bij Twente. Dat kan best eens wat worden. Pierie staat net als Schuurs te boek als een groot talent. Afwachten.

Ik verwacht dat Dest de revelatie van het seizoen gaat worden. Ook heb ik heel hoge verwachtingen van Jong dit seizoen.
1 0
Red Devil
Bandé ook nog.
0 0
Schwalbino
Je kunt zeggen wat je wil over Ajax114 maar het is geen windvaan of succes-supporter. Ook met de wind mee blijft hij standvast anti.

Vermoedelijk een familielid van iemand die in de FR eruit is gevallen?
6 0
mvdk
Je snapt er weinig van. Als Magallan echt mislukt krijg je er alsnog 5 a 6 miljoen voor terug. Kristensen kun je ook nog wel voor 2.5 slijten. Promes is een goede aanwinst, dus waarom die erbij staat???? Is ook nog niet oud dus kan over een paar jaar ook weer voor miljoenen weg. Pierie is nog heel jong, GEEF DIE JONGEN DE TIJD. Labyad is een miskoop, maar ook daar krijg je nog de helft voor terug.

Tegenvallers horen erbij kerel. Daar staan Milik, Sanchez, Onana, De Jong, Tagliafico, Neres, Ziyech etc weer tegenover met dikke vette winst!
7 0
Sanalologo
Hahaha Promes al afgeschreven?
5 0
de_pitbull
Ik heb liever Promes dan Babel of Bergwijn ofzo. Als ie er 20 in schiet dit jaar horen we je niet meer.
2 0
Gecko
Koning Marc
Topper!
2 -1
Ozymandias
Ik vind het zo mooi dat Vd Sar en Overmars duidelijk begrijpen dat het Nederlandse voetbal staat en valt bij Ajax. Het is niet erg om spelers goedkoop aan andere Nederlandse clubs te verkopen en duur van hun te kopen. Daarmee helpt Ajax het Nederlandse voetbal en op lange termijn helpt dat Ajax dus zelf ook. Ik heb liever dat iemand als Cerny voor minder dan een miljoen aan FC Utrecht wordt verkocht dan voor het dubbele aan een buitenlandse club.
5 -3
Ajax114
Onzin, er wordt bij de meeste clubs dramatisch beleid gevoerd. Dus je geeft ze geld maar als ze er vervolgens niet goed mee omgaan dan helpt het toch niet. Meeste clubs hebben negatief eigen vermogen.
0 -2
Ozymandias
Er zijn hele wat Nederlandse clubs met een prima beleid.
3 0
ajacied pp
En maar allemaal 4 jaar lang juichen: "helemaal niets in Amsterdam", ik gun ze helemaal niets, en zeker dat smerige Utrecht niet!!!
3 -4
Ozymandias
Man daar sta je als supporter van Ajax toch gewoon boven? Who cares what ze supporters van FC Utrecht zingen?
5 -1
Sanalologo
Gaat niet om Utrecht, maar om de kwaliteit van de ED.
2 0
voorkennis
wat een goed verhaal zeg.
Ik was tijden terug ook best sceptisch over marc, maar wat een klasbak is t geworden.
En ja ik weet ook dat er misperen tussen zitten (magallan, kristensen, labyad), maar dat speelt bij iedere top club
3 0
ghouleseddik
Je hebt veel oud-voetballers die niet geschikt blijken voor een bestuursfunctie en je hebt zakenlui die niet over genoeg voetbal knowhow beschikken. Maar Marc is zo'n zeldzaam persoon bij wie alles samenkomt. We mogen erg blij zijn met hem.
1 0
DeMeervanweleer
Ajax werkt hard aan zijn imago. Op die manier bouw je nationaal en internationaal ook aan een grotere gun factor, in-en-uitgaande transfers zullen makkelijker gaan en niet alleen over transfersommen en de competitie gaan. Als Ajax te boek staat als een sociale club die meedenkt met de speler is dat in een wereld waar de speler en de zaakwaarnemer het voor het zeggen hebben een niet te onderschatten factor.
6 0
Pauw
Ik ben blij dat er gecommuniceerd wordt over de denkwijzen. Het stelt gerust en geeft vertrouwen in verstandig beleid.
8 0
Jelephi
Ik kan die man echt weinig ongelijk geven. Hij is onwijs gegroeid in zijn functie! Hulde marc!
9 -1
Sanalologo
Overmars heeft hier gelijk in, we kunnen wel een instelling hebben dat we de andere clubs niks gunnen, maar zonder andere clubs is er geen competitie. We moeten ten allen tijden voorkomen dat het hier een schotland wordt.

We moeten inderdaad ook niet vergeten dat het kapitaal zo weer kan verdampen. Tadic en blind (en misschien ook promes) zijn geweldige aankopen en leveren hun geld ook op. Maar je moet niet vergeten dat je hun aankoop bedrag hoogstwaarschijnlijk niet meer terug gaat krijgen.
3 0
Bullmajor
Het aankoopbedrag van Tadic en Blind is allang terugverdiend, dmv de inkomsten uit de CL.
0 0
markplas
Indirect toch wel uit behaalde europeese resultaten
0 0
Sanalologo
Klopt, maar dat probeer ik ook te zeggen. Ajax haalt 90 miljoen binnen in de CL. Hier hadden Tadic en Blind een zeer grote rol in. Aan de andere kant krijg je die 30 miljoen aan transferkosten niet meer terug.
0 0
BobaAjax
Door onder andere tadic en blind kwam je verder in de cl. Waardoor de ligt en de jong voor 30 miljoen meer verkocht zijn, vd beek, mazraoui, tagliafico ea hun waarde ook verdubbeld hebben zien worden.
0 0
ST
Marc Netto is de beste TD van NL. Mogen we echt heel blij mee zijn. Heeft zich zowel als ondernemer als in de rol van TD ruimschoots bewezen. Half Epe is ook in zijn bezit door slimme investeringen. Het feit dat hij Arsenal en Barca afwijst voor Ajax zegt ook een hoop. Hij kan nu eindelijk laten zien wat hij kan omdat hij minder geremd wordt door de RVC.
6 0
gi0vanni
Ben meer een voorstander van zowel wat goed als fout is gegaan te zeggen maar zijn positieve punten heeft hij gelukkig ook. Alleen jammer dat hij wat zware fouten heeft gemaakt. Wel respect voor zijn spelers loopbaan en meer recente werk.
0 0
ajaxxcied4life
Hij wijst ze 'nog' wel af. Ik denk dat het moment dat hij vertrekt dichterbij is dan ooit.
1 0
JariJari
Helaas wel.
0 0
altijdwelwat
Aah nu begrijp ik de aankoop van Kik Pierie al wat meer , is dus gewoon een sociaal maatschappelijk project leuk voor die jongen.
2 -10
Schwalbino
Je bent nog niet aan de borrel zo te lezen maar verstandig klinkt het nog steeds niet.
2 -3
masterrr
Pluim aan Overmars & Vd Sar voor hun recente media optredens. Natuurlijk is het in tijden van succes makkelijker praten maar ze komen op ke over als serieuze vakmensen die leren van hun fouten l. D Ajax ademt ook in de top weer echt als een voetbalclub!
3 0