Dolberg: 'Ga dit seizoen voor meer dan 20 goals'

BartVeenstra, 17-07-2019 om 14:40, 12887 views, Ajax |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Kasper Dolberg hoopt in het komende seizoen meer dan twintig doelpunten te gaan maken voor Ajax. De Deense spits sprak er, samen met Lasse Schöne, over tijdens een Q&A met de fans van Ajax.

Een van de vragen die Dolberg krijgt, gaat het over het aantal doelpunten dat hij komend seizoen gaat maken. 'Het is moeilijk te zeggen, maar ik ga voor meer dan twintig doelpunten', zegt de spits. Schöne grapt: 'En anders betaal je een etentje voor me.'

Dolberg spreekt verder over zijn landgenoot Victor Jensen. 'Hij is hier nu al een tijdje en ik spreek veel met hem. Het is leuk om met hem te spelen. Het is mooi dat hij onderdeel is van dit trainingskamp', aldus Dolberg, die Zlatan Ibrahimovic altijd zag als zijn voorbeeld. 'Ik weet dat er bij Ajax veel Denen hebben gespeeld, maar ik keek het meest naar Zlatan toen ik opgroeide.'

Beide heren spreken ook over hun favoriete muziek, hoe vaak ze naar de kapper gaan, hun favoriete voedsel, andere sporten en hobby's naast het voedsel. Zo gaat Dolberg graag naar de Scandinavian Embassy in De Pijp, terwijl Schöne graag met zijn gezin op pad gaat en anders een boek leest.

De spelers kijken in hun vrije tijd ook graag naar Netflix. Dolberg kijkt op dit moment naar Stranger Things. Hij vindt de serie geweldig, zegt hij. 'Maar Prison Break is mijn all-time-favorite.' Schöne kijkt op dit moment een Britse serie: 'Ik kijk Luther. Een erg goede serie. Mijn vrouw kijkt het, dus moet ik er ook naar kijken, haha.'

Tot slot vraagt Schöne wat de favoriete Nederlandse snack van Dolberg is. De spits geeft een onverwacht antwoord. 'Die heb ik niet. Nederlanders moeten daar ook niet al te trots op zijn, haha', aldus Dolberg, waarna Schöne aangeeft dat hij best wel van een satékroket houdt.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Ajaxbrl
Houden we je aan, anders exit..
0 0
3*stars*3
Ik hoop het.
Maar eerst maar eens een heel seizoen fit blijven.
Sinds zijn debuut in 16/17, heeft hij in elk seizoen een periode eruit gelegen met blessures volgens mij.
Al was die in 16/17 smerig omdat die rat Guardado, tekeer ging in de Arena.

Hoop echt dat Dolberg nu echt laat zien dat hij geen hype was maar echt een toekomstige wereldtopper.
0 0
ram
Ik vind Dolberg geweldig. Veel vertrouwen in hem. En juist daarom zeg ik: verhuren!
Ik vind het een blunder dat Ajax dat niet doet.

Tadic is een koning in de spits en Klaas is de ideale wissel/back-up. Waarom zou je daar in godsnaam iets aan veranderen?! En op de flanken heb je Neres, Ziyech en Promes dus het is ook in dat opzicht niet handig om met Tadic te gaan schuiven.

Verhuur die jongen gewoon. Bij een andere club kan ie dan vlammen, vertrouwen herwinnen en beter worden. Als Klaas dan stopt, heb je een topspits terug.

De kans dat Dolberg nu weinig speelt en/of faalt (mede door de druk) is enorm. En dus verneuk je Dolberg. Ik verwacht dat dat zal gebeuren dit seizoen. Echt zonde!
1 -2
TheTruth
Mee eens, verhuren is echt een goede optie. Het liefst aan een andere leuke club.
0 0
Schwalbino
Als Ziyech zou gaan of Neres of allebei dan is de creativiteit van Tadic hard nodig rond de 16. Dus wie heb je dan als spits als je Dolberg nu niet zijn kans geeft?

Als hij het dit seizoen niet pakt omdat hij de druk niet aankan... jammer dan.
1 -1
ram
Als één van beide gaat is er geen probleem. Als ze allebei gaan, zou ik gewoon opvolging halen. Maar ik zou altijd Tadic in de spits laten en Huntelaar veel gebruiken.
0 0
behangdelul
Dolberg gaat vlammen dit seizoen. Noteer het alvast maar even, doen we dat ook met de mensen die jullie afschrijven.
3 -4
Beachboy
Best bizar hoe we hem affikken hier. Dolberg heeft een lastig seizoen gehad, is na zijn blessure nooit echt in het ritme gekomen. Wellicht is dat ook niet gek, het ging bij Ajax goed en dus kreeg hij ook minder kansen. Als je er dan toch nog 12 inschiet en je gedraagt als een goede prof dan heb ik daar vooral respect voor. Of ie de 20 dit seizoen gaat halen is de vraag, maar dat hij deze ambitie uitspreekt tekent alleen maar dat het een goede gast is.
1 -4
xMilkshake
heb je die 12 goals gezien? kijk ze nog maar eens terug... meeste intikkertjes en 1 lucky hakballetje... de 12 goals waren niet echt van kwaliteit. De goals die Tadic in de spits maakte wel. Ik vind het ook sneu voor Dolberg, maar zijn inzet wekt irritatie op. Zie liever Huntelaar of het volgende aankomende talent na Tadic in de spits.
4 -1
Hans Kraay Jr.
Onzin kijk onderstaand filmpje even zou ik zeggen:

https://m.youtube.com/watch?v=BPEgLYdohPg
0 0
3*stars*3
Uit mijn hoofd;-Willem II thuis, in 1 keer in de hoek geknald (van buiten de 16).
-Excelsior thuis, bal aangenomen op borst en heerlijk erin gevuurd.
-Op intuïtie zo’n aparte halve omhaal tegen....
-ADO thuis een heerlijke wippertje.
-Bal achter standbeen.

En dan vergeet ik nog een paar maar hierboven genoemde goals waren klasse.

Wel apart dat hij zijn meeste goals in de Arena maakt.
Was in zijn 1e seizoen ook zo.
1 0
GrandMasterFlex
Toch 12 goals en iedereen vergeet de leeftijd van deze gozer voor het gemak even ... Daarnaast herinner ik mij heel goed Dolberg van 2017. Ten Hag krijgt hem aan de praat, echt ik geloof erin als hij dit seizoen fit blijft.
0 -2
xMilkshake
heb je die 12 goals gezien? kijk ze nog maar eens terug... meeste intikkertjes en 1 lucky hakballetje... de 12 goals waren niet echt van kwaliteit. De goals die Tadic in de spits maakte wel. Ik vind het ook sneu voor Dolberg, maar zijn inzet wekt irritatie op. Zie liever Huntelaar of het volgende aankomende talent na Tadic in de spits.
1 -1
Ferd
Heb je die 12 goals gezien? Kijk ze nog maar eens terug. Er waren een paar beauties bij.
0 0
Afc22
Ik den dat een groot deel van de mensen die klaar zijn met Dolberg hem niet per se zo affikken omdat zijn spel niet goed. Veel mensen waaronder ik hebben voornamelijk een probleem met zijn inzet op het veld. Als hij voor de rest goed speelt irriteer ik mij niet aan de ogenschijnlijk lage inzet, maar nu hij zo slecht speelt is het een groot irritatie punt. Als je niet lekker in de wedstrijd zit is het minste wat je kan doen je longen uit je lijf lopen om op die manier nog nuttig te zijn.

Ben het voor de rest wel eens dat Dolberg geen pispaal moet worden.
2 -2
neutraaltje
zo mee eens... ik mis de overmijn lijk mentaliteit..
passie en beleving zijn ook erg belangrijke talenten
zonder die twee zal je nooit een topvoetballer worden. dan blijf je altijd die gemiddelde voetballer die af en toe aardige dingen laat zien
0 0
aJaxppy
Kapper Dolberg!
4 -3
Ajaxvooraltijd
Wat een gezeik hier weer. Eind vanvorig seizoen begon het bij hem gewoon weer te draaien, ik zag alweer geniale acties en goals.
5 -1
Gecko
Deed hij ook mee tijdens wedstrijd tegrn de Spurs?
Speelden toen met 10 man en een duikelaar
Wat een droefenis was dat
3 -10
Web
Hij speelde niet sterk, daar zijn wij het allen over eens
De ruststand was 2-0 ondanks Dolberg
Ik wil maar zeggen overdrijven is ook een kunst
1 0
Ajax#1900
Wat een droefenis ben jij met je eeuwige gezeik.
6 -2
Gecko
Dat zal wel. Maar het was toch zo! Fout van Ten Hag om niet te wisselen. Of vond je hem goed spelen?
2 -2
AFCAjax
lol dit was ingepland met kristensen en schöne, ze zullen de bui wel hebben zien hangen.
1 0
WZAWZDB14
Ben persoonlijk een fan van de kasper, maar hij gaat t nog lastig krijgen met de huidige concurrentie. Maar zolang ajax europees gaat spelen zijn er genoeg wedstrijden om de spits positie te rouleren.
3 -1
JBxxx
Tsja met Neres, Promes, Ziyech en Tadic voorin is hij niet zeker van een vaste basisplaats. En dan zit Huntelaar ook nog in zn nek!
4 -3
Joseph
Ik vind Tadic geen vanzelfsprekend spits hoor.

Vorig seizoen deed hij het geweldig in de CL, maar als een club zich terug laat zakken zoals in de eredivisie, heb je meer aan Dolberg of Huntelaar, dat zag je ook wel.
3 -1
Schip
Hij moet zich niet focussen op goals, maar op meevoetballen en drukzetten. Daarmee wordt hij van waarde voor het team. Als hij daarin te weinig arbeid levert, worden die goals veel minder waard.
3 -5
Klaasforever
En zo is het maar weer net Schip; als 'ie dát tegen Spurs had gedaan hadden we fluitend de finale gehaald. Jammer dat er weer 5 op dit forum zitten die er geen snars van begrijpen.
1 0
Leviathan
Onzin hij moet gewoon scoren. Zijn stijl is ook meevoetballen, maar hij moet wel wat vaker in de 16 zijn wanneer nodig en duels net als Huntelaar aan gaan en strijden voor elke bal. 20 goals in de eredivisie is wat mij betreft alleen goed wanneer je van enorme waarde bent in het spel zoals Patrick Kluivert dat was die kon zo goed een bal vast houden ruimtes creëeren en daarbij nog de nodige assists geven.
2 -3
Schip
Als hij zich focust op scoren, verwaarloost hij de rest. Je ziet dat hij dan gaat wachten op een kans. Dan ben je als spits gewoon amper van waarde. Anderen scoren die goals wel. Tadic in de spits is vooral door zijn aanspeelbaarheid en combinaties van belang, niet omdat er zoveel inschopt. Doet hij als linksbuiten ook wel.

Als Dolberg zich richt op het teamspel, komen de goals vanzelf weer.
0 -1
Leviathan
Een spits moet focussen op scoren. En dat kan ook zijn kansen creeren combineren terug zakken of wat dan ook elke spits heeft zijn eigen manier.
0 0
de_pitbull
20 maar? Minimaal 30 voor de 1e spits van Ajax.
3 -7
AFCAjaxMidNineties
Die praatjes heb ik vaker gehoord. Ga eerst maar eens schoeisel halen waar je niet steeds mee onderuit gaat. En ga daarna naar de kapper.
5 -16
DonAdam
Als derde spits maakte hij vorig seizoen 12 goals. Dat is ongekend veel, ik heb dat een 3e keus nog nooit zien doen. Noem dat maar praatjes.
7 -7
pingping
Lekker Dollie, deze ghostrider gaat weer los dit seizoen
1 -3
LS16
Even off topic hoor: weet iemand wanneer de definitieve rugnummers van de selectie bekend worden? Ivm shirt verkoop.
0 -2
IkJijHijWijJullieZijnAjax
zijn statistieken van afgelopen seizoen zijn eigenlijk best goed, begrijp die kritiek niet echt.
4 -11
Ajax27
Dan moet je maar eens in het stadion gaan zitten ipv achter je pc. Statistieken... leuk en aardig, maar Dolberg is geen schim meer van de speler uit het eerste seizoen. Hoop dat ie het dit jaar weer kan oppakken, anders zal dit zn laatste jaar worden.
3 -3
RuffRhythim
Scorebordjournalistiek...u kent het vast wel...
2 -2
IkJijHijWijJullieZijnAjax
leuk is het niet om te zien, mee eens, maar zijn gemiddeldes zijn goed. zoveel heeft hij niet gespeeld trouwens
0 -1
RuffRhythim
Het gaat om de Dolberg van voor zijn blessure en de Dolberg van (lang) na zijn blessure.

Als men daar het verschil niet in ziet kom je niet veel verder...

Hij moet dit jaar gewoon gaan presteren (dat legt hij zichzelf ook op mag ik hier toch uit opmaken), anders is het gewoon klaar met hem bij Ajax.

Als aankomend seizoen mislukt, hoe lang wil je dan nog vertrouwen in hem blijven houden als Ajax zijnde?
1 0
Murtagh
Daar hou ik je aan
1 -2
Jari83
Laten we het hopen. Dit seizoen moet hij het waarmaken anders is het klaar hier voor Dolberg denk ik.
4 -2
AFCAMM
Satékroket voor Schöne. prima keuze. Net als Luther.
5 -2
RuffRhythim
Luther, toffe serie !
2 -1
Schwalbino
Het is geen haantje zoals Zlatan of Suarez dat waren maar dat was Bergkamp ook niet. Qua techniek is het een kruising tussen Berbatov en Zlatan. Niet onaardig dus.
1 -3
masterrr
Bergkamp geen haantje? Zag er anders uit maar daar zat wel pit en geloof in hoor. Mlet bij Dolberg nog loskomen lijkt het wel. De absolute wil
1 0
Schwalbino
Pit en geloof maken je nog geen haantje.
0 0
BrandjeXL
Dolberg moet, net als Dani destijds, gaan beseffen dat je het niet alleen red met talent. Voetballen kan ie maar wat hij tegen Spurs liet zien kan echt niet. Slecht spelen of uit vorm zijn gebeurd elke speler maar je team, club en supporters zo in de steek laten is schandalig.
1 0