Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Promes: 'Die leidersrol wil ik op mij nemen'

BartVeenstra, 17-07-2019 om 11:00, 7778 views, Ajax TV |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Quincy Promes (27) voelt zich haast verplicht een leidersrol op zich te nemen in de selectie van Ajax. De aanvaller heeft al flink wat ervaring opgedaan in zijn voetbalcarrière, terwijl veel spelers bij Ajax jong zijn en net doorstromen vanuit de jeugdopleiding.

In zijn eerste weken bij Ajax is het voor Promes zaak fit te worden en daarnaast leert hij zijn nieuwe teamgenoten kennen. 'Het bevalt heel goed. Er wordt keihard gewerkt om zo snel mogelijk fit te worden. Ik ben iets later aangesloten, maar ik denk dat ik me snel fit ga voelen. Er staat een goede groep, een goede mix van jong en oud. Iedereen is bereid om hard te werken en dat hebben we nodig om zo snel mogelijk fit te worden', zegt Promes tegenover Ajax TV.

De aanvaller speelde in de jeugdopleiding van Ajax, maar merkt op dat het spelen in het eerste elftal toch wel wat anders is. 'Er staat meer druk op. Om het shirt nu weer te dragen geeft wel een heel bijzonder gevoel', aldus de Amsterdammer, die blij is het bekende 4-3-3 van Ajax te spelen. 'Dat ligt mij. De details zijn wat veranderd, maar in grote lijnen is het hetzelfde. Aanpassen is sowieso geen probleem. Ik ben Amsterdammer en ken de jongens grotendeels.'

Met Erik ten Hag komt Promes daarnaast een oude bekende tegen. In het verleden werkten de twee samen bij Go Ahead Eagles en met succes. 'In grote lijnen is hij altijd zichzelf gebleven. Hij heeft vorig seizoen natuurlijk successen behaald en hij is erop gebrand dat dit seizoen weer te doen. Ik ben wel gewend dat hij voor het hoogst haalbare gaat', aldus Promes, die de vraag krijgt of Ten Hag al streng is geweest. 'Momenteel is er nog niet iets gebeurd waardoor hij streng tegen mij is geweest. Maar als ik een kans mis op de training, zegt hij er wel meteen wat van. Zelfs de eerste week', lacht hij.

Van Promes worden, naast het voetballende gedeelte, ook andere dingen verwacht. Hij staat daar zelf enorm achter. 'Ik heb altijd een verantwoordelijkheidsgevoel voor jonge jongens. Ik herken mezelf in een bepaald type speler. Dan probeer ik ze te helpen, te sturen en geef ik ze positieve feedback. De jonge jongens zijn gretig om hun plekje te veroveren. Daarin wil ik wel een leidersrol op me nemen', aldus Promes, die van mening is dat het gemiddelde niveau van de selectie bij Ajax hoog is. 'Zo kunnen we elkaar pushen naar een ander level. Er is altijd ruimte voor verbetering. De mix tussen jong en oud is goed om te zien. Iedereen wil een hoog niveau halen en daar ben ik zeker tevreden over.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Joseph
De lat is met Promes nog hoger gelegd voor de aanval, het is een speler met weer andere kwaliteiten dan de rest van de aanval.

Scoren niet volgend seizoen geen probleem zijn, zoveel variatie is gewoon niet af te stoppen.
0 0
OdjePils
Super zo’n insteek. Goeie positieve gast!
1 0
Shardo
Denk dat Quincy eerst wat strepen moet gaan verdienen alvorens hij een leiders rol opzich kan nemen.
Hoeveel leiders heeft dit team nodig we hebben al Huntelaar, Tadic en Ja zelfs Schone allen met hun eigen kwaliteiten.
3 0
Ferd
Ervaringen in het buitenland, international, daar kijken jonge talenten echt wel tegen op.
1 0
Schip
Eens. Ongetwijfeld goed bedoeld, maar hij moet wel begrijpen dat de hiërarchie in deze groep al min of meer vaststaat na een enorm bewogen jaar. Hij moet eerst laten zien wat hij toe kan voegen. Dan valt alles vanzelf wel op zijn plek. Er zijn genoeg andere aanvoerders, zeker als Ziyech blijft.
0 0
fanforeffer
Wordt niks , Blaaskaak, Leidersrol ? , Zichzelf overschattende amsterdammer,miskoop,verdwijnt met veel trammelant en naschopperij ! hoop dat ik mis zit .
2 -12
Ferd
fanforeffer, iedere keer als ik die nickname lees denk ik dat het om een heerenveen fan gaat.

En als ik dan dit soort opmerkingen lees, dan weet ik het wel zeker.
1 0
AFC34
Volgens mij hoop je helemaal niet dat je mis zit.
5 0
Ozymandias
Zichzelf overschattende Amsterdammer? Waarom wordt het feit dat hij een Amsterdammer is erbij gehaald alsof dat iets negatiefs is voor een speler van Ajax? Ajax is Amsterdam! De cultuur van Ajax is voortgekomen uit de cultuur van Amsterdam. Amsterdamse bluf is waar Ajax groot mee is geworden.
3 -1
Simpelishetmoeilijkst
Dat klopt 100%. Cruijffie en Swart zijn/ Waren ook echte, prachtige Amsterdammers, van wie ik al die jaren enorm genoten heb.
1 0
Jelephi
En waar is deze onzin op gebaseerd
2 0
fanforeffer
maakte 2 goals in oranje ; 1 x opgelegde kans maar raakte bal volkomen verkeerd met veel geluk ,via de voet van verdediger, toch nog goal. en een in tikkertje waarvoor Depay alle lof moet hebben . En dan schreeuwt hij ; Ik heb mijn voeten laten spreken ! totaal onterechte opmerking. vandaar Blaaskaak.
0 -5
Shardo
Denk dat Promes 2 dingen mist los van zijn voetbal skills, 1 Gun factor dat komt door zijn attitude 2. Verbaal niet sterk, alles komt rot zn mond uit.
0 -1
Shardo
Hoop dat je het mis hebt, dubbeltje kan twee kanten op vallen.
Wie als dubbeltje geboren is, wordt nooit een kwartje.
0 0
Gecko
In het Nld elftal vind ik hem maar niets
In Rusland een topper
Ben benieuwd naar zijn spel bij Ajax
0 0
HStorm
Deze gast gaat het doen. Hij is een Ajacied met het niveau subtop Europa. Prima aankoop en erg welkom is wel gebleken na uitschakeling CL, wat miste we Neres/Promes. Die diepgang hebben we ook nodig. Mentaliteit lijkt ook prima op orde.
1 0
31xAjax
Quincy moet zich eerst maar eens in de basis spelen alvorens hij het over een leidersrol heeft. Ik denk dat hij daar zijn handen (En voeten) meer dan vol aan heeft....
2 -3
gunithater
Doe je ding, Quincy! Onze support heb je!
1 0
Wesl
Potverdikkeme!

Onana; Mazraoui, Alvarez, Blind, Tagliafico; Eiting, vdBeek, Ziyech; Promes, Tadic, Neres

Varela, Veltman/Dest, Schuurs, Martinez, Marin, Gravenberch, Lang, Dolberg, Huntelaar
7 -3
ajacied pp
Geweldige aanwinst voor Ajax, heb heel veel vertrouwen in deze jongen, voetballer van het jaar geweest in Rusland en topscorer, dan kan je wel wat!!!!
3 -1
DT10
De transfermarkt zal de komende weken ook voor Promes interessant zijn. Als Donny, Ziyech en Neres blijven, zal hij toch vooral vanaf de bank moeten toekijken. Wanneer er 1 of 2 van die 3 alsnog vertrekt, is er een grote kans dat Ajax een speler als Bergwijn gaat aantrekken en zal hij daar de concurrentie mee aan moeten gaan. Promes is dus nog lang niet zeker van een basisplaats.

Toch wel bijzonder dus, dat Ajax vandaag de dag, breedte aankopen van 16 miljoen kan aantrekken.
1 -3
SUPERJODEN1900
Ik had hieronder gereageerd, waar is mijn reactie opeens haha
0 0
trodat4030
Ik voorzie ook nog geen zekere basisplaats. Op korte termijn misschien wel, omdat zowel Neres als Ziyech nog aan moeten sluiten, maar verwacht dat zij zich weer ‘gewoon’ in de basis zullen spelen zodra ze op 100% zitten. In mijn favoriete elftal zal hij erbuiten vallen vooralsnog, maar we moeten maar afwachten hoe het zich uit zal pakken. We hebben iig er wat bij op t moment wat we vorig seizoen toch wel misten. Een speler die je op de flank zonder samengeknepen billen in kan laten vallen. Neres, Ziyech en Tadic was wat aan de magere kant, zeker als Tadic in de spits moest/stond. Het is geen Johnsen of Cerny.

Overigens hoeft er van mij, na de komst van Alvarez, op de transfermarkt weinig meer te gebeuren. Misschien Veltman laten gaan, die is in mijn ogen zowel centraal als op de flank geen basisspeler en heeft op beide posities veel concurrentie.
2 0
waayop
zie liever Kristensen gaan dan Veltman.
0 0
DT10
Vergeet Van Leer, Kristensen, Labyad en SIem niet....
0 0
AFC34
Dat met Derksen laatst was natuurlijk totaal niet handig, maar ik vind hem in interviews heel relaxed en nuchter overkomen. Als hij zo is in de groep, zie ik zeker wel een soort mentor figuur voor de jongere spelers.
5 -2
altijdwelwat
Kijk op youtube ff promes rode schoentjes ....hoop niet dat ze hem als mentor gaan zien. Hij kan beter gewoon voor zichzelf zorgen en hopen dat hij iets toe kan voegen.
2 -8
Japievanopdehoe
Hoe lang is dat geleden? Zeiksnor. Zou wat worden als we iedereen maar blijven beoordelen op wat ze jaren geleden voor logisch aanzagen? Wees blij met zo'n gozer bij onze club.
3 -1
AFC34
Ik ben bekend met zijn filmpjes. Maar hij doet niemand kwaad toch? Als hij dat leuk vind, laat hem lekker. Of denk je dat jongens als Ziyech, Lang en Dest elke dag samen een potje gaan klaverjassen? Zijn gewoon andere jongens dan bijvoorbeeld een Klaassen of Veltman, maar dat maakt ze niet verkeerd. Ik denk oprecht dat jongens als Dest en Lang veel aan hem kunnen hebben omdat ze misschien wat meer dezelfde interesses hebben (kan, niet zeker) en daardoor zou een Promes misschien wat makkelijker tot ze doordringen. En ben het met je eens hoor dat zijn primaire focus eerst moet liggen op het veroveren van een basisplaats en voetballend belangrijk zijn.
8 0
SPLNDD
Met van die acties zoals het uitschelden van Johan Derksen, denk ik dat deze jongeman daar nog niet echt aan toe is.
6 -5
waayop
Derksen moet je gewoon laten zwetsen en niet op reageren.
0 0
Ferd
"uitschelden"? sinds wanneer is iemand het beste toewensen uitschelden? Zeker als het gebeurd als reactie waarin hij door die zeikerige bejaarde compleet werd afgemaakt.
0 0
Lazell
Derksen is ook ongelooflijk irritant. Heeft de ballen verstand van voetbal, maar zeikt wel alles af. Net zo'n rebelse puber die overal tegenaan loopt te schoppen. Lekker makkelijk, achterovergezakt vanuit de studio.
0 -1
SPLNDD
Mee eens, maar daar moet je gewoon niet op reageren als volwassen vent van 27.
1 0
ajaxxcied4life
Heel goed dat deze jongen ambitie toont en bereid is om een leidersrol op zich te nemen.
3 -1
RaynoFischer
Speel jezelf eerst maar eens vast in de basis ;)
5 -6
RJB1979
Zorg nou eerst maar dat je lekker gaat voetballen. De rest is bijzaak.
3 -4