Blind: 'Wie weet in toekomst stap naar buitenland'

BartVeenstra, 17-07-2019 om 07:25, 14312 views, Algemeen Dagblad |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Daley Blind zal deze zomer zeer waarschijnlijk niet vertrekken bij Ajax, maar de kans dat hij in de toekomst de Amsterdamse club nog eens achter zich laat, is aanwezig. In een interview met het Algemeen Dagblad sluit de ervaren verdediger op termijn een nieuwe buitenlandse transfer niet uit.

In de laatste weken werd Blind in de Spaanse media geregeld gelinkt aan Atlético Madrid. 'Ik heb het ook gelezen, maar er is geen bod geweest', zegt Blind, die er naar eigen zeggen heel nuchter instaat. 'Toen ik vorig jaar terugkeerde naar Ajax heb ik direct aangegeven dat ik niet terug ben gekomen om af te bouwen. Wie weet zou ik in de toekomst wel weer een stap naar het buitenland maken. Na één, twee of drie jaar. Of misschien wel helemaal niet.'

Voor nu blijft Blind bij Ajax en hij heeft met het oog op het komende seizoen zo zijn wensen. 'Het liefst houd je deze ploeg zo lang mogelijk bij elkaar. Maar het is lastig om nu al te stellen dat het met de leegloop is meegevallen', aldus Blind, die weet dat de transfermarkt nog lang genoeg open is voor verrassingen. 'De transferperiode blijft onvoorspelbaar. Zelf ging ik in 2014 ook op de laatste dag van de transferperiode naar Manchester United. Heel kort daarvoor was ik er zelf ook nog echt van overtuigd dat ik bij Ajax zou blijven. Dus je weet het gewoon niet. Wel is iedereen volgens mij tevreden bij Ajax. Maarja, als er opeens een club voorbij komt, wat je droomclub is, of waar je echt de stap naartoe wil maken, kan dat plotseling anders zijn.'

Iemand die sowieso vertrokken is, is Matthijs de Ligt. Blind had naar eigen zeggen een goede klik met de naar Juventus vertrokken verdediger en nu is het afwachten met wie hij een nieuw centraal verdedigingsduo gaat vormen. 'Perr Schuurs deed het goed afgelopen zondag in het oefenduel met Istanbul Basaksehir, Joël Veltman en Lisandro Magallan kunnen er spelen, en met Edson Alvarez heb ik begrepen dat er nog een optie bijkomt. Inmiddels heb ik wel geleerd dat als er iemand vertrekt, een ander weer zal opstaan. Dat zal nu niet anders zijn.'

 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Maus1978
Die gaat nooit meer weg. Elke speler moet alleen al uit commerciële overweging de mogelijkheid openhouden weg te gaan anders vervalt de prikkel voor de huidige club om een contract evt. op te waarderen. Maar Daley wil gewoon blijven. Runs in the family. Bovendien , elke club waar hij nog eventueel heen zou willen die komen nooit voor hem. Daar is ie te oud voor. Atletico geloof ik ook niets van.
0 0
geDaante
Dat mensen hier van opkijken, ik heb nooit het idee gehad dat Blind hier per se voor Ajax kwam, die zat bij Man U op een dood spoor, en er was verder geen interesse. Dan komt Ajax met een flinke zak geld, en gegarandeerde speeltijd, waardoor hij zich ook weer in de kijker kan spelen, en dan is de keuze snel gemaakt.

De meesten willen zo graag geloven dat een speler een 'ware Ajacied' is, maar uiteindelijk is dat vaak ook een beetje slijmen bij de supporters, en uiteindelijk kiezen ze gewoon voor zichzelf. Waar ook niks mis mee is.
3 -2
Knalpot
Tja Blind had toen ook gewoon nog even 1,5 maand kunnen wachten of er wel iemand interesse zou gaan tonen. Dat hij gewoon blij was om op dat moment die keuze te maken zegt genoeg. Daarbij zegt ie dat ie weg zou kunnen gaan maar evengoed de rest van de jaren zou kunnen blijven zegt dus helemaal niets. Gewoon weer een oud lp'tje van je die je graag weer even wil afspelen.
0 0
geDaante
Toch echt een nieuwe LP-tje, nooit eerder geopperd.
0 0
Jan Doedel
Daley er is maar 1 droomclub: AJAX
0 0
PeterVKV
Pierie is een type Blind. Die is niet voor niets gehaald en moet het over 1 of 2 jaar kunnen overnemen als hij zich goed ontwikkelt.
0 -4
Schip
Dat hoop ik ook. Komt mij alleen een beetje dromerig over. Zal veel harder en agressiever in zijn dekking moeten worden. Ook positioneel moet het verdedigen nog veel beter. Opbouwend is het al op niveau, maar die verdedigingsknop moet worden ingedrukt.
0 0
geDaante
Het is dan ook een type Blind ;), Blind was ook altijd slap en niet bepaald daadkrachtig. Pas in de laatste wedstrijden van de CL veranderde dat, nam hij de boel ineens meer op sleeptouw en speelde hij met veel vertrouwen en wél daadkrachtig.
1 -1
Ozymandias
Pas in de laatste wedstrijden van de Champions League veranderde dat?! Gast dat was al veranderd in de jaren tussen zijn verhuur aan FC Groningen en zijn transfer naar United. In zijn laatste seizoen bij Ajax voor zijn transfer naar United nam hij als '6' de ploeg bijna elke wedstrijd op sleeptouw en speelde hij met net zo veel vertrouwen en daadkracht als nu. Ook in de eerste seizoenshelft van het vorige seizoen deed hij dat maar dat wilde je toen gewoon nog niet inzien omdat je nog te veel bezig was met je idee dat hij een miskoop was.
1 0
mistermiyagi
Mag hij eerst een paar jaar in de basis staan bij een premier league club.

Blind speelde bij Ajax als lb of als cvm.
Fysiek is blind gegroeid en daardoor als CV gepositioneerd.
0 0
Schip
Ik vind het enkel gezond dat hij niets uitsluit. Waarom zou hij als enige eeuwig trouw moeten zweren? Zolang hij voorlopig maar onderdeel van de ruggengraat blijft uitmaken. IJzersterk seizoen gedraaid vorig jaar.
2 0
Ajax27
precies dit, Tadic zei precies hetzelfde. Helemaal goed dat ie gewoon eerlijk is. Je weet het ook gewoon niet. Voor hetzelfde geld is ie megabelangrijk volgend seizoen, winnen we de eredivisie en de CL, komt die topclub met een salaris van 10+ miljoen per jaar en voor Ajax een transfer van 50 miljoen en dan... kak vorig jaar een afspraak gemaakt. Blind ik hoop dat je de rest van je carrière blijft en later de boeken ingaat als 1 van de jongens van een Gouden generatie bij Ajax waar 5 x achter elkaar het kampioenschap werd behaald, Europese successen werden behaald en menig toptalent werd gekocht en verkocht voor astronomische bedragen.
1 0
WouterBerg83
Een beetje zoals z'n pa dus :)
1 0
Ajax27
Precies, laten we dat hopen ;-)
1 0
ajaxx123
Ach dat deze jongen van Man U naar Ajax terug wou is al geweldig. Wat een jaar heeft hij ook gehad.
Dat hij uiteindelijk nog een keer naar het buitenland wil hou je niet tegen. Gun het hem.
Top Ajacied.
4 -2
Bjorn
Niet meer laten gaan.
0 0
Bounce77
Lekker blijven Dailey, zeker gezien zijn gezinssituatie, met kleine kinderen heb je rust in de tent nodig. Bij Ajax (en in Nederland) weet hij precies waar hij aan toe is. Neem aan dat hij dat zelf ook wel realiseert alleen om nu al te gaan beweren dat hij geen stappen meer gaat maken zal wel niet zo goed voelen
1 0
godlike
Lekker blijven. Ajax pakt nu door en wordt structureel weer belangrijk in Europa :)
0 0
chloorbestendig
" je weet het gewoon niet' ...zucht, doe maar gewoon een ' Tadic' .
1 0
DT10
Lekker bij Ajax blijven Daley, de rest van je carriere!
4 0
Ajaxxxisdebeste
Poen ze willen zoveel mogelijk poen binnen harken
2 -9
***1900***
Dan zou hij toch niet op zijn 28e terug naar Ajax gaan? Hij had vast betere financiele opties. Je kan ook niet verwachten dat elke speler 10 jaar voor zijn club speelt, dat gebeurt sowieso maar zelden, bij welke club dan ook.
8 0
4xEC1
Idd. Sommigen zouden eerst even moeten nadenken voordat ze wat plaatsen.
1 -1