'Zou zeggen: verkoop Özil en haal Ziyech voor de helft'

BartVeenstra, 15-07-2019 om 14:15, 21517 views, Voetbal International |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Directeur voetbalzaken Marc Overmars is verbaasd dat er relatief weinig interesse is voor Hakim Ziyech. De Marokkaans international zou geen trek hebben in het geïnteresseerde Sevilla, terwijl Arsenal - wat een droomclub van Ziyech zou zijn - hem niet zou willen.

'Ik verbaas me er wel een beetje over dat het rond Hakim nog zo stil is', zegt Overmars tegenover onder meer Voetbal International. 'Ik vind dat hij elk jaar beter is gaan spelen en zijn statistieken zijn uitzonderlijk goed. Daar kijken toch heel veel clubs steeds meer naar. Die kijken meer naar de cijfers dan naar wat hij allemaal laat zien en wat er om hem heen gebeurt.'

Bij Arsenal speelt op dit moment Mesut Özil in een vergelijkbare rol als Ziyech bij Ajax. Als Overmars het voor het zeggen zou hebben bij de Londenaren zou hij het wel weten. Indirect lijkt het er zelfs op dat Overmars zijn voormalig werkgever Ziyech heeft aangeraden. 'Ik vind Hakim Ziyech beter dan Mesut Özil. Ik zou zeggen: verkoop hem en voor de helft haal je Hakim. Maar ze hebben niet naar me geluisterd. Het zou dus zomaar kunnen dat hij bij Ajax blijft.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Puurvoetbal
Eerst halve finale voor Ajax verneukt (3 100% kansen). Vervolgens Marokko verneukt met een gemiste strafschop. Ik vind Ziyech een goede voetballer hoor, maar hij vindt zich zelf nog veel beter.
0 -2
HStorm
Net als Bale tegen ons in de CL, Ronaldo, Benzema etc.

Ziyech zet mensen vrij voor de goal met vlijmscherpe passes en is in de omschakeling verdedigend enorm gegroeid.

Als hij ook nog meer gaat scoren met vrije trappen en schoten rond de 16 dan kan hij zowat in het rijtje top 5 van de wereld wat mij betreft.

Zijn houding/gedrag etc. analyseren laat ik over aan de therapeuten hier op AS en man wat hebben we daar veel van. Hadden we in plaats daarvan nog maar een paar Ziyechs rondlopen bij Ajax.
0 0
Puurvoetbal
Ik denk dat zijn niveau maximaal europese subtop is. En dat is hartstikke goed. Probleem van Ziyech is zijn zelfbeeld. Hij vindt zichzelf beter dan hij is.
0 0
noppenkoning
Zonder Ziyech hadden we die halve finale niet eens gehaald
1 0
Schwalbino
Dit is dus Marc de (ver)koopman.
0 0
RSM
Laat hem dan maar lekker hier
0 0
mvm18781
Alsof iemand dat megasalaris van Özil wil betalen. Arsenal heeft hetzelfde probleem dat United met Sanchez en Real met Bale heeft; de spelers zijn overbodig bij hun club, maar ze willen geen salaris inleveren, dus de clubs zitten aan ze vast.
1 0
Ar
Zou mooi zijn als Hakim nog een jaartje blijft.
Vorig jaar was het elftal afgestemd op Frenkie. Nu maar het elftal totaal afstemmen op middenvelder Ziyech.

Schuurs als vervanger van De Ligt, Ziyech als die van De Jong, en Neres gewoon vast op rechts.
De rest staat dan gewoon. Eitingh wellicht voor Schöne (maar die knokt zich vast weer in het elftal).
0 0
Matzet
Het zou mij ook niets verbazen als Zyech op de positie van Frenkie terecht komt. Ik heb dat een paar weken geleden al voorgesteld en toen kwamen medesupporters met terechte argumenten waarom dat niet zou kunnen. Toch denk ik Ten Hag eigenwijs genoeg is om hem daar wel neer te gaan zetten. Of hij dan nog dingen moet verbeteren? Zeker, maar hij heeft afgelopen jaar zoveel verbetering laten zien dat ik hem wel zie slagen op die positie. Laat ik ook eigenwijs zijn en zeggen ‘Zyech op de positie van Frenkie is de beste optie’.
1 0
DT10
Ik zie Ziyech toch liever in de rol van afgelopen seizoen of op 10, dan in de rol van Frenkie.
1 0
Babangida83
Vd Beek een positie naar achteren dan. Denk dat ie dat bedoelt.
0 0
hallo1
Ziyech is te slordig voor de echte top.

Laatst werd het al door iemand gezegd, in de echte top moet je beslissend zijn én heel weinig ballen verliezen. Bij Ziyech is dat te wisselvallig, al heeft hij dat wel al flink verbeterd ten aanzien van een jaar eerder. Naar een Europese subtopper wil hij niet. Ik acht de kans dan ook redelijk groot dat hij bij Ajax blijft. Niet erg.
0 0
Babangida83
Dat vind ik een beetje een dooddoener. Met Ajax had ie de finale moeten halen van de CL en hij was één van de belangrijkste spelers om dat te bereiken. Dat is het niveau dat hij aankan en zelfs ruimschoots aan bijdraagt. Dan kun je wel letten op al dat balverlies, maar dat is dan blijkbaar niet relevant. Blijkbaar is het met al dat balverlies nog steeds goed genoeg. (Waarschijnlijk niet op de laatste plaats door zijn ontelbare balveroveringen.)
0 0
DT10
Misschien wel, maar ik denk dat hij bij, bijvoorbeeld Arsenal, een ware sensatie zou kunnen worden. En dat is toch een prachtige club uit een wereldstad die speelt in een geweldige competitie, waar die waarschijnlijk een heel mooi salaris zou kunnen verdienen.

Begrijp me niet gekeerd, ik zie Ziyech dolgraag bij Ajax blijven. Maar zoals Overmars al zei, dat soort clubs weten niets wat ze missen.
0 0
JohnnyD
Ik zie maar 1 oplossing in dit geval dan. Raiola.
0 0
DT10
Die mist teveel handelingssnelheid om op rechtsbuiten te spelen.
7 0
Mikee
En hij scoort alleen bij Italiaanse ploegen, bij Spaanse, Franse en Engelse ploegen krijgt hij steeds vaker een rode kaart.
1 0
hakkietjakkie
Hoop dat iedereen hier begrijpt dat hij dat voor Ziyech doet omdat die jongen al 2 jaar een transfer wilt maken. Waarom denk je dat Ziyech maar 30 mil kost?
Niet te zwaar aan wegen hier mensen, ik wil ook het liefst dat hij blijft maar ik gun hem ook de transfer. Die jongen heeft ons erg geholpen afgelopen jaren en Overmars ook overigens
5 0
DT10
Ik gun die jongen nog een paar mooie jaren bij Ajax.

Daarnaast gun ik mezelf het genot om Ziyech nog zolang mogelijk te kunnen aanschouwen in de JC Arena.
1 0
Ajax27
Eentje die het wél snapt hier op AS. Ziyech heeft bij z'n komst aangegeven dat ie met 1 doel naar Ajax kwam. Dat was om kampioen van Nederland te worden. Dat ie na 1 seizoen na de finale van de EL niet vertrok daar verbaasde iedereen zich over. Daarna kwam het drama van Nouri, een minder jaar voor 'm en een mislukt WK waar hij niet kon uitblinken. Afgelopen jaar was ie de absolute koning van het jaar voor mij. Eindelijk vrij in z'n koppie, hij werd eindelijk gewaardeerd in Amsterdam, en eindelijk prijzen in z'n lege kast. Eredivisie en de beker en daar bovenop een halve finale CL.

Dus ja, alle mensen die een beetje na kunnen denken gunnen hem deze transfer. Zo ook Marc Overmars. Hij wil net zo graag als ons dat ie blijft. Maar als ie 'm kon behouden, dan had ie allang toegeslagen.

Wees trots dat we 3 jaar van deze baltovenaar hebben kunnen genieten. Nu is het tijd voor een mooie stap.
0 0
HStorm
Goed antwoord maar voorlopig blijft hij en heeft hij niet al teveel gewenste clubs op zijn lijstje lijkt het. Dus nog een jaar Ajax zoals Marc aangeeft lijkt geen utopie. Zeker nu Tadic en Onana ook blijven. Volgens mij zijn dat hele belangrijke spelers bij Ajax voor hem waar hij graag mee speelt. Hij lijkt daar zeer gevoelig voor te zijn, en terecht denk ik.
0 0
AFCAPolarBear
Mee eens! Overmars laat uit het gesprek blijken dat hij heel blij is met Ziyech, maar hem ook een transfer gunt na 2 goede jaren. Heel veel mensen kijken met een tunnelvisie hier. Alles moet naar Ajax, niemand mag weg. Niemand mag kwaad spreken over spelers, en als ze weg zijn bij Ajax (na veel te hebben betekend voor onze club) worden ze door die mensen met grond gelijk gemaakt. Beetje rare gedachtegang!
1 -1
Ajax27
3 goede jaren.
0 0
AFCAPolarBear
Idd, 3 jaar. Tijd gaat snel ;-)
0 0
DT10
Ik had Overmars liever horen zeggen dat ze er alles aan gaan doen om Ziyech (en Neres) binnen boord te houden. Maar het lijkt er meer op dat ze van hem af willen, of moeten we dit meer zien als een soort van charme-offensief richting Ziyech? Neres en Ziyech kwijtraken zou toch een serieuze aderlating zijn, zeker in aanvallend opzicht. Deze gasten waren vorig seizoen goud waard!
5 0
talent020
opmerkelijke uitspraken van Overmars, natuurlijk wilt hij Ziyech niet weg hebben, maar dit verkooppraatje verbaast me wel enigszins.
1 -1
Mentir
Komt meer over als overmars TD zou zijn bij arsenal dan had hij Hakim gehaald en Ozil verkocht en dat zou dan nog geld opleveren

Komt mij niet over dat Hakim weg moet
0 0
AjaxDaniel
Zou zomaar alsnog kunnen gebeuren. Ajax hoefde Ziyech in eerste instantie ook niet, maar toen we uitgeschakeld werden door Rostov werd hij alsnog gehaald.
1 0
MPAjax
ziyech en neres weg??? dan heb je je elftal in een klap zwaar verzwakt
3 0
AFCAPolarBear
In principe mee eens, maar vond Ajax gisteren de 1ste helft goed tot zeer goed voetballen, en daar waren Neres, Ziyech, Tagliafigo en Mazraoui (nog) niet eens bij!
0 0
jarenfan
Lijkt wel of mark,van Hakim afwil.
3 -2
JSF
Mogelijk zijn er afspraken gemaakt. Marc kan natuurlijk bij een doorlopend contract van 2 jaar veel meer krijgen
0 0
GvanderK
Hij gunt hem gewoon een mooie transfer als hij weg wil. Overmars heeft natuurlijk connecties binnen Arsenal door zijn verleden, terwijl het Ziyech's droomclub zou zijn.
0 0
3*stars*3
Vind het toch een rare uitspraak.
Vorig jaar communiceerde overmars ook niet goed met Ziyech over zijn rugnummer.
Maar ik hoop wel dat Ziyech blijft.

Denk dat hij zich prettig voelt in Amsterdam en in de selectie.
Zie hem ook wel een klik krijgen met Promes.
5 0
Michels
Hoezo een rare uitspraak? Ziyech geeft ondertussen al twee seizoenen aan dat hij liever weg wilt. Bovendien was dat gedoe over het rugnummer niet alleen slecht gecommuniceerd van Overmars, maar ook gedeeltelijk Ziyech zijn eigen schuld. Ziyech wilde weg en er was al een aanbieding geaccepteerd (van Roma). Dat Overmars er dan vanuit gaat dat Ziyech ook daadwerkelijk gaat vind ik helemaal niet gek. Dat hij (Overmars) dan vervolgens bij het binnenhalen van zijn (Ziyech) vervanger (Tadic) het rugnummer gebruikt in de contractonderhandelingen, is ook niet gek. Sommige jongens kicken nou eenmaal op dat soort dingen. Als Ziyech wilde blijven, was Tadic waarschijnlijk helemaal niet gekomen en had hij nog gewoon nummer 10. Ze hebben gewoon langs elkaar heen zitten lullen. Fout van beide kanten dus...
0 0
pieke
Dus als Arsenal Ösil voor 10 miljoen verkoopt, hoeft Ziyech maar 5 miljoen te kosten?
2 -1
PJSM
Ajax = Ziyech en Ziyech = Ajax. Natuurlijk overtrokken maar hoopt dat hij blijft.
2 0
Mocrodammerr
Ziyech is een held, mag ban mij blijven
4 -1
Ferd
verrassende uitspraak zeg.
1 0
SamW
Oei oei, slimme zet van Marc. Ziyech wil het liefste natuurlijk nog een stap maken. Ajax heeft vorig jaar beloofd om mee te werken. Zijn voorkeur ging uit naar Arsenal en Marc laat nu even weten dat ze hem geen strobreed in de weg leggen. Maar ondertussen laat hij Ziyech ook even weten hoe belangrijk hij is en hoe goed hij hem vindt. Ga dan maar eens een club zoeken waar je dezelfde status gaat krijgen als bij Ajax.
8 0
Ajaxxxisdebeste
Misschien wel meesterzet zou goed kunnen, ze hebben hem een transfer beloofd dus is medewerking niet zo gek in dat opzicht nu ik er zo over nadenk. Dat naar buiten uiten geeft aan, zie we houden aan onze afspraak, maar je mag ook blijven.
0 0
tyzinho
Nog nooit een TD gehoord die zn beste speler weglult. Arsenal stelt niks voor en zal de komende jaren wel zo blijven. Al je Ziyech naar Real of Bayern probeert te praten kan ik me er nog iets bij voorstellen maar Arsenal...
3 -4
MosesD
Begrijpend lezen is niet aan iedereen besteedt, zo blijkt maar weer eens....
4 -2
tyzinho
Heeft niks met begrijpend lezen te maken. Hij zegt letterlijk: "Verkoop Ozil en haal voor de helft Ziyech, die beter is, maar ze hebben niet naar mij geluisterd."
Wat je moet zeggen over je beste speler is: Dat ie niet te koop is en pas bij een goed bod wilt gaan praten.
1 -3
Ferd
Dat zegt hij niet letterlijk. Begrijpend lezen is niet aan iedereen besteedt, zo blijkt maar weer eens. Twee keer zelfs. Eerst bij Overmars, en daarna bij MosesD
1 -1
GrandMasterFlex
Hij geeft Ziyech juist een compliment hier en daarnaast is Arsenal net zoals ons een legendary club. Ziyech heeft zelfs een voorkeur voor Arsenal
2 -1
tyzinho
Mooi club hoor maar hebben behalve in de tijd van Bergkamp en Henry nooit echt iets gepresteerd. Is geen Liverpool of Man. United. Ajax staat ver boven Arsenal.
1 -2
GrandMasterFlex
Ah prestaties zijn leidend of zal hierin ook speelwijze/filosofie een rol spelen denk je? Daarnaast zijn The Gunners meer dan Bergkamp/Henry, maar daarvoor zal je toch enige historische kennis moeten bezitten.
2 0
Ajaxxxisdebeste
Eerste deel met je eens, laatste niet waarom dat überhaupt doen laat ze lekker zelf uit zoeken en probeer te vechten voor je spelers. Het is niet zo dat hij schreeuwend een vertrek forceert.
0 -1
tyzinho
Nee klopt, heb je gelijk in. Maar Ziyech wil een transfer en zorg dan dat ie bij eliteclubs terechtkomt. Niet bij Arsenal die wanneer het spannend wordt in de competitie als eerste afhaken.
0 -2
Ferd
jullie twee snappen het echt niet he? Overmars zegt niet wat jullie denken. Hij geeft Hakim een enorm compliment (je bent beter dan Ozil) en Arsenal een sneer (jullie snappen er geen flikker van).
1 0
trooop
Dit is wel een beetje pijnlijk. Zou ziyech dan misschien toch nét iets minder briljantgeniaalfantastisch zijn dan we allemaal 100% zeker denken te weten? Ik weiger dat te geloven.
0 -1
GC
Ajax wilt minimaal 30 voor Ziyech, dus Ozil moet 60 a 70 kosten. Wie gaat dat betalen voor hem?
Ik vind het een slecht plan. Hopelijk blijft Ziyech.
2 0
trodat4030
Die vraag schoot mij ook direct te binnen. De clubs die dergelijke bedragen op tafel kunnen leggen zitten, denk ik iig, ook niet echt op Ozil te wachten. En als die clubs een beetje nadenken, halen ze zelf Ziyech voor de helft.... Het is niet meer een 'onbekende' speler uit de eredivisie.
2 0
Gecko
Verkooppraatje
0 0
pizzapunt
Sinds wanneer is Ozil 100 miljoen waard dan?
0 0
Ozymandias
Het lijkt erop dat Overmars hiermee Ziyech aan een transfer wil helpen.
1 -1
Ronaldinho020
Ja maar waarom zou hij dat doen?
1 0
MK77
Ja of heel geniepig Ziyech bespelen. Alles onder een club als Arsenal hoeft nu niets te proberen want hij is toch beter dan Özil
3 0
Ozymandias
Oh ja, zo had ik het niet bekeken. Dat kan inderdaad ook en is misschien wel een logischere verklaring voor de uitspraken van Overmars.
0 0
superman0313
Zou ook kunnen. Maar zelf denk ik eigenlijk dat die ziyech gewoon wil verkopen voor circa 30/40 miljoen en dan bergwijn wil halen voor hetzelfde bedrag. Qua creativiteit lever je dan natuurlijk wel in, maar qua snelheid en potentie ga je erop vooruit. Daarnaast is er een reële kans dat je Bergwijn voor flink veel geld kan verkopen. Ook haal je een sterkhouder weg bij de concurrent, een jongen met (potentiële top) kwaliteiten, waarvoor psv nooit een gelijkwaardige speler zal kunnen halen die dezelfde commerciele waarde vertegenwoordigd (die willen niet naar PSV).
0 -1
AFCA-B93
Ziyech > Bergwijn all day. Die extra centen die je mogelijk voor Bergwijn kan vangen kunnen me gestolen worden
3 0