Ten Hag: 'Verder dan vorig jaar rond dit tijdstip'

BartVeenstra, 15-07-2019 om 10:30, 9066 views, Ajax Life |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Ajax-trainer Erik ten Hag denkt dat Ajax op dit moment verder is dan vorig jaar rond dit tijdstip. Dat vertelt de oefenmeester tegenover Ajax Life. Wel tempert hij de torenhoge verwachtingen rondom de Amsterdamse club.

'Je kunt niet zomaar aannemen dat we komend seizoen hetzelfde hoge niveau halen als vorig seizoen, máár we zijn nu wel veel verder dan we vorig jaar rond dit moment waren', aldus Ten Hag. 'Ik denk dat het instapniveau nu hoger is dan vorig seizoen.'

In het afgelopen seizoen wist Ajax de halve finales van de Champions League te bereiken. Ten Hag vindt dat dat niet opnieuw verwacht mag worden. 'Als ze van ons verwachten dat wij wederom zo ver geraken in de Champions League, dan is dat absoluut niet realistisch. Daarmee zeg ik niet dat het niet kán, maar het zou belachelijk zijn als je dat op voorhand van ons verwacht.'

Ten Hag geeft wel aan enorm van ambitie te branden. 'In ons hoofd moeten we de lat wel weer hoger leggen en daarmee ook de eisen van wat we van spelers verwachten. Wie wil er mee en wie kan er mee? Daar benutten we deze voorbereiding voor.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
timajaxajax
Eiting, daar hangt het vanaf.
Is hij goed genoeg op 6 en of dubbele 6 spelen dus.
Ben bang dat hij te traag is.

In zo'n geval zo ik misschien punt naar achter spelen.
Met Tadic en Donny en dan Marin (6) erachter.

Zo kan je ook Neres en Ziyech of Promes/Lang etc nog opstellen.
Ik denk dat dat de beste opstelling is.

Neres/Lang - Dolberg - Ziyech/Promes
Donny - Tadic.
Marin (6)

DODELIJK
0 -1
Cisco2
Sinds wanneer heet het een dubbele 6? Wat is dit nou weer voor uitvinding?
1 0
appeltje
Marin heeft welgeteld 1 keer op het hoogste niveau als 6 gespeeld, en dat was 5 jaar geleden in Roemenië. Hij speelt altijd in een dubbele 6.
0 0
Pauw
Ik verbaas me elke keer weer als ik Labyad zie spelen. In goede doen is het een speler met de nodige dadendrang en zou het een prima speler voor de breedte zijn bij Ajax. Ik zie echter al tijden een verzadigde, ongeïnspireerde 'professional' die netjes doet wat de trainer vraagt maar zonder enige overtuiging.

Graag snel afscheid van nemen. Voegt zo echt niets toe. Stuur maar naar het rebellenleger aan de Rijn. Gezellig samen met Bazoer en Tannane.
1 0
oudzuid2
staat me bij dat vorig jaar na het WK ook veel spelers laat instroomden. Tadic speelde de eerste quali's niet eens mee volgens mij
0 0
cantharel
Een speler voor 15 mln halen voor de bank zou belachelijk zijn want Schuurs heeft de kwaliteit om de Ligt te vervangen . Zoek een goedkoper alternatief als back up bij een evt blessure of schorsing maar als men Alvarez haalt krijgt Schuurs geen enkele kans meer.
0 -1
Gonzalez75
De meesten hebben zo'n hoge pet op wat betreft die Alvarez. Wat moeten we nou met nog een buitenlandse verdediger? Wat voegt hij daadwerkelijk toe? Schuurs is naar mijn mening in de pikorde van rcv al voorbij aan Magallan. Die bakt er dus helemaal niets van. Gevalletje Gabrich (uit de oude doos).
1 -1
tyzinho
Gelijk in. Daarnaast vind ik dat talenten die we al hebben perspectief moeten hebben. Spelers als Lang, Schuurs, Gravenberch, Dest, Traore zou ik ook regelmatig willen zien dit seizoen.
0 0
ETM
Ik heb zeker het idee dat we verder zijn dan in voorbereiding vorig seizoen. Althans die 1ste helft gisteren haalde Ajax een hoger niveau dan destijds. Heel duidelijk. En de huidige nummer 2 van Turkije was ook best een aardige tegenstander.
Dat oefenwedstrijden tegelijkertijd ook maar oefenwedstrijden zijn is ook zo, maar die eerste helft gisteren vond ik verdomd compact en eigenlijk leek t al een beetje op eind vorig seizoen in sommige aspecten..
2 0
tMuurtje
Inderdaad.
En dat met een elftal dat op veel posities nog verbeterd gaat worden zodra de laatste vakantiegangers zijn aangesloten.
1 0
Maxwell_5
Beste Erik,
Magallan, die kan niet mee.
1 -3
Ozymandias
Daarom lijkt het er ook op dat Schuurs hem uit de basis heeft gespeeld.
2 -1
Maxwell_5
Verbaast mij helemaal niks.
1 0
AFCA.
Als iedereen nu blijft, hoe zien jullie dan de ideale opstelling voor je?
Er zijn een hoop luxe problemen.
2 0
megaonion
Zonder gekkigheid,

Ik zou het begin van het seizoen zo proberen

Dolberg
Neres (Promes) Tadic Ziyech
Schone Marin
Tagliafico Blind (aankoop, het liefst alvarez) Veltman/Mazraoui
Onana
1 -2
Ajax4life16
Vd Beek bankie? En heb je liever Dolberg dan Promes? Daarnaast lijkt me dat Mazraoui wel de 1e rechtsback is
3 -1
megaonion
Hoe beschamend dit ook is maar eh... ik was Van de Beek vergeten... haha we hebben echt een luxe probleem. Maar zou dan Schone laten banken en Van de Beek laten spelen.

Ik wil verder wel zien hoe Dolberg zal presteren als hij vanaf het begin vertrouwen krijgt. Hij laat bij vlagen nog steeds wel fenomenale dingen zien. Ben benieuwd wat er gebeurt als hij dat elke week kan opbrengen.
0 0
JariJari
Veltman is beter.
0 0
megaonion
De Wit
Lang Ekkelenkamp Veltman
Schuurs Brobbey
Gravenberch Labyad Timber Varela
Magallan

Win je CL mee, ook zo opstellen he.
0 0
insectenverdelg
Magallan zal vast wel beter kunnen keepen dan kunnen verdedigen verwacht ik.
2 0
Ajax4life16
Inderdaad een heel groot luxeprobleem. Als iedereen bpijft hebben we eigenlijk teveel topaanvallers. Itt veel anderen hier blijkbaar zie ik vd Beek liever niet op de dubbele zes, aangezien hij geen spelmaker is en veel beter rendeert op 10. Eiting is eigenlijk een beetje afwachten en Martinez lijkt goed mee te kunnen als basisspeler. Het beste zou zijn als Neres vertrekt, die is te goed om te banken net als Donny, Ziyech, promes en Tadic. Maar Neres heeft gezegd te willen blijven, dus dan moet je hem ook laten blijven. Ik zou dan zo spelen, afhankelijk van hoe Eiting het doet.

Tadic
Promes Donny Ziyech(Neres)
Eiting Marin
Nico Blind Schuurs Nous
Onana

En als Eiting te wisselvallig is Blind op zijn plek en Martinez op lcv of andersom, je moet het eerst uitproberen in de voorbereiding en kijken wat het beste loopt.
0 -1
Ozymandias
Als iedereen blijft? Poeh, dat is een moeilijke... Ik denk dat we dan het idee van elf basisspelers geheel los moeten laten en het moeten hebben over iets van 13-14 roulatiespelers. Per wedstrijd kan Ten Hag dan bekijken wie het beste kan worden opgesteld gezien de tegenstander en de fitheid en vorm van de spelers. Je ziet supporters van clubs als City het zelden over één basiselftal hebben omdat die begrijpen dat ze meer dan elf basisspelers hebben en het basiselftal per wedstrijd zal wisselen. Als bij Ajax iedereen blijft moet dat ook voor ons gaan gelden.
2 0
OKP-AFCA
Een ramp voor mijn Fantasy Football, die bald fraud met zijn onnavolgbare opstellingen.
0 -1
Sterspeler
De grote vraag is denk ik of Eric weer met de punt naar voren wil gaan spelen of naar achteren. Afhankelijk daarvan kan je een hoop schuiven. Dat zal ook beslissend zijn in hoe de selectie er gedeeltelijk eruit komt te zien. Iemand hier op AS postte al een keer dat Eiting een goede 6 zou zijn. Nu zou hij niet in de basis staan maar ik kan me wel voorstellen dat je zo iemand wel bij de selectie houd als je met de punt naar achteren speelt, maar dat het nog maar de vraag is als met de punt naar voren is. Persoonlijk zou ik graag met de punt naar achteren spelen. Er zijn dan namelijk ook meer variaties mogelijk met je middenveld, omdat Ajax meerdere spelers heeft die goed op 6 zouden renderen (Blind, van de Beek, Schone, Eiting), en slechts 2 op 10 (Tadic, van de Beek). Bovendien komen er teveel goede krachten met een 10 systeem op de bank. Dat zal met een 6 minder het geval zijn.

Punt naar achteren:

Onana;
Mazraoui, Alvarez, Blind, Tagliafico;
Ziyech, Van de Beek (6), Marin;
Neres, Tadic, Promes

Bank: Varela, Veltman, Schuurs (bij aanblijven), Martinez, Schone, Huntelaar, Dolberg/Traore
Als Ziyech vertrekt zou je van de Beek op zijn plek kunnen zetten en Schone of Blind op het middenveld. Bij het uitblijven van een transfer van Alvarez zet je daar Schuurs of Pierie neer. (idem voor 10 systeem)

Punt naar voren:

Onana;
Mazraoui, Alvarez, Blind, Tagliafico;
van de Beek, Tadic (10), Marin
Ziyech, Huntelaar, Neres

Varela, Veltman/Schuurs (bij aanblijven), Martinez, Schone, Huntelaar, Dolberg/Traore, Promes

Als Ziyech vertrekt zou je hem op rechtsbuiten vervangen met Neres, links Promes.

Je kan met beide systemen op zoveel verschillende manieren uit de voeten, maar ik denk dat als je met een 6 speelt, de bankzitters meer genoegen nemen met hun reserverol dan in een 10 systeem. (Dat zal vooral liggen aan een Promes, Veltman en Dolberg).

Ik heb Magallan trouwens niet meegenomen in de selectie. Ik weet eerlijk gezegd niet eens met hoeveel spelers ze tegenwoordig nog op de bank zitten, maar die kan je altijd meenemen als het er meer dan 7 zijn. Datzelfde geldt voor een Gravenberch of Lang. Of je geeft hen een selectieplek tegen linkerrijtje/beker en geeft de sterren rust.
0 -1
insectenverdelg
klopt. t positiespel is beter. algehele niveau dus hoger. jeugd trekt zich eraan op. ik vind dat de nreedte van de selectie ook prima in orde is.
1 0
MK77
In Eric I trust
12 0
kaashaas
Volledig !
0 0