Ten Hag: 'Dan is het goed dat het nu gebeurt'

BVeenstra, 15-07-2019 om 07:20, 11790 views, De Telegraaf |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Ajax-trainer Erik ten Hag beseft dat het lastig wordt om de vertrokken Frenkie de Jong en Matthijs de Ligt op te gaan vangen. Eerstgenoemde vertrok naar FC Barcelona, terwijl De Ligt deze week naar alle waarschijnlijk gaat tekenen bij Juventus. 'Wij wisten al heel lang dat dit stond te gebeuren', zegt Ten Hag in De Telegraaf.

'Als het dan toch gebeurt, dan is het goed dat het nu gebeurt. Er valt een plekje vrij en dan moeten andere jongens het gaan invullen', aldus Ten Hag, die aangeeft dat het niet reëel is te verwachten dat Ajax direct een gelijkwaardige vervanger klaar heeft staan. 'Op dit moment is dat zo. Het afgelopen seizoen zijn Frenkie en Matthijs dankzij onze filosofie, het team en zichzelf zo goed geworden dat de Europese top hen haalt. Zij hebben exceptionele kwaliteiten.'

Toch sluit Ten Hag niet uit dat er in het komende seizoen opnieuw iemand op zal staan bij Ajax. 'Toen we vorig jaar begonnen, had Frenkie nog nooit op het middenveld bij Ajax gespeeld. We weten allemaal hoe het is afgelopen. Uiteindelijk is hij onmisbaar geworden voor Ajax, onmisbaar voor het Nederlandse voetbal. Waarom zou dat dit jaar niet ook kunnen gebeuren met een speler?', aldus Ten Hag, die zondag Perr Schuurs en niet Lisandro Magallán in de basis opstelde tegen Istanul Basaksehir. De trainer gaf aan dat daar geen conclusies aan waren verbonden.

Quincy Promes en Razvan Marin

Twee spelers die zondag hun debuut maakten zijn Quincy Promes en Razvan Marin. Zij speelden beiden de eerste helft en deden dat goed, zo vindt Ten Hag. 'Ze deden het uitstekend. Je ziet direct dingen terug die wij in hen hebben gezien.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Web
Ajax heeft een hele goede selectie op dit moment.
Frenkie en De Ligt is buiten categorie, je zal nooit spelers van het zelfde niveaue binnen halen.
Marin doet het erg goed, ander type dan Frenkie, Marin dribbelt niet het middenveld in, maar ziet het wel snel, een voordeel hij scoort makkelijker en meer dan Frenkie en heeft een geweldige vrije trap.
Schuurs moet de opvolger worden van De Ligt, heeft niet dat niveaue, maar ontwikkeld zich goed, zijn inspeelpas is geweldig, zelfs veel beter dan De Ligt, toch een belangrijk aspect in het Ajax spel
Martinez vind ik overtuigen, toch denk ik dat Ten Hag hem niet ipv Blind in het centrum zet.
Blind is opgegroeid met het Ajax spel, en weet als geen ander wat daar gevraagd word. Het juiste moment druk naar voren zetten, en het snelle inspelen naar het middenveld
Promes is een versterking voor meerdere posities, al zie ik hem het liefst aan de buiten kant.
Benieuwd wat er nog gaat gebeuren. Gaat er niemand meer vertrekken, ben ik hier tevreden mee
Twee spelers die eventueel in mijn ogen een aanwinst kunnen zijn.
Propper en De Vrij. Alvarez kan mij nog niet overtuigen
1 -1
Mazraoui
Best een leuk verhaal maar begin alsjeblieft niet over Propper en De Vrij. Hoop dat Overmars meer creativiteit bezit
1 0
Web
Ik vind dat geen verkeerde spelers
De Vrij kan ontzettend goed een tegen een spelen
Propper zit een beetje tussen Marin en Frenkie in
Aanvallend wat beter dan Marin, maar verdedigend wat minder

Maar ik zou ze ook niet halen, mits er iemand vertrekt

Alvarez zou zo maar eens een miskoop kunnen zijn, en dat dan samen met Magallan kan Ajax zich niet permitteren, en geeft onrust in de selectie
0 -3
Mazraoui
Alvarez is niet zo'n hoogvlieger als hier lang werd beweerd volgens mij nee en speelt vaak op 6 ipv als cv. Maar Propper en/of De Vrij zou zonde zijn van dit Ajax
0 0
Ozymandias
Overmars heeft het (tot nu toe) geweldig gedaan deze zomer door Tadic, Tagliafico en Onana bij de club te houden en in een vroeg stadium Promes, Marin en Martínez aan te trekken. Daardoor kan Ten Hag eigenlijk vanaf het moment dat de spelers beschikbaar zijn aan het team voor het komende seizoen gaan sleutelen. Ten Hag lijkt ook goed te beseffen dat bij Ajax elk seizoen wel één of twee spelers uit het niets zich de basis in spelen. Vorig seizoen was dat Mazraoui die door de meest mensen hier op AS niet eens als toekomstige basisspeler werd gezien. Toen ik hem in de voorbereiding van het vorige seizoen als optie voor op rechtsback noemde werd dat door bepaalde mensen zelfs belachelijk gemaakt. Nu kijken Eiting en Schuurs hun kans te pakken en in het geval van Schuurs is dat redelijk uit het niets (al schreef ik aan het einde van het afgelopen seizoen al dat ik hoopte dat hij deze voorbereiding een kans zou krijgen om zich in de basis te spelen). Het is nu eenmaal niet zo alsof talenten al voor hun doorbraak Champions League er al uitzien als Champions League waardige spelers. Talenten die doorbreken trekken zich op aan het niveau van het team en als er een goed team staat met veel ervaring om hun te ondersteunen is het makkelijker voor talenten om zich aan het niveau aan te passen. Daarom is dit (met spelers als Tadic, Blind en Tagliafico in de basis) het ideale moment om door te breken.
2 -1
JPM
Helemaal eens. Ik ben het alleen niet met je eens dat we Alvarez niet moeten halen (meen me te herinneren dat je dat in een ander topic zei).

Ook ik zie dat Schuurs zich geweldig manifesteert deze voorbereiding, maar met 1 goede RCV gaan we het waarschijnlijk niet redden, aangezien de kans op nog zo'n wonderbaarlijk seizoen met nauwelijks blessures niet al te groot is. Ik vind Veltman als back-up RCV matig en hoop dat we hem kunnen slijten aan West Ham. Als back-up RB zie ik namelijk liever Dest achter Nous.

Magallan voldoet bij lange na niet als back-up RCV. Wie houden we dan nog over naast Schuurs? Helemaal niemand.

Snap de overwegingen: Alvarez zal 15m moeten kosten, wat ervoor zorgt dat de kans groot is dat hij de basis in "moet", wat weer zonde zou zijn van de ontwikkeling van Schuurs. Andersom zonde om een speler van 15m op de bank te houden wanneer Schuurs nu al significant beter dan Alvarez blijkt te zijn.

Al met al denk ik dat we in de financiele positie zitten om een kwalitatief sterke en brede selectie te hebben en dat we niet het risico mogen lopen dat we ergens in het seizoen met Magallan of Veltman als RCV moeten gaan spelen, mocht Schuurs wegvallen. Laat Alvarez en Schuurs maar flink de concurrentie met elkaar aan gaan; ook Schuurs kan prima aan zijn waardevolle minuten komen wanneer Alvarez in eerste instantie als basisspeler begint.
2 0
Ozymandias
Tja, in mijn ogen is dat een lose-lose situatie. Of Álvarez loopt de ontwikkeling van Schuurs in de weg of een aankoop van 15 miljoen komt op de bank terecht en zal na een seizoen met een verlies worden doorverkocht. Als Ajax een RCV koopt moet dat iemand zijn die niet komt met de gedachte dat hij in zijn eerste seizoenen direct een vaste basisspeler zal zijn en dus genoegen neemt. Verder moeten ze Veltman en Magallán dan ook verkopen want anders komt Ten Hag met een probleem te zitten dat er meerdere ongelukkige spelers op de trainingen rond zullen lopen.
0 0
trodat4030
Waarom moet je Alvarez na een seizoen met verlies verkopen? Omdat hij zich niet in de basis heeft weten te knokken? Vind ik erg opportuun. Dan wordt het een Wober verhaal en daar ben ik het ook nog steeds niet mee eens.

En dan heb ik het nog niet gehad over de contractduur van Veltman. Buiten dat ik hem niet echt een fijne CV vind (komt daar net tekort imo) als backup, is ie over een jaar sws verdwenen. Die gun ik nu zn transfer en dan mag Alvarez van mij gewoon komen. Stel je voor Schuurs heeft in/na september zwaar vormverlies of raakt langdurig geblesseerd, dan heb je dus 2 opties die beiden niet echt voldoen, Veltman of Magallan. Met Alvarez erbij kan Veltman weg (voor de back heb je hem ook niet écht nodig met Nous, Dest en Kristensen) en met Alvarez heb je een RCV die iig flink langer vastligt en zodoende is de club langere tijd verzekerd van 2 prima RCV's (er vanuit gaande dat Alvarez beter is dan Veltman en Magallan). Met de opbrengst van Veltman (is 8 milj teveel gevraagd?) kun je de helft van Alvarez weer financieren (niet broodnodig, maar wel lekker). Magallan zie ik ons niet slijten deze zomer. Dat ie dan ongelukkig op de training rondloopt heeft vooral met hem zelf te maken. Daarvoor moet je geen concessies doen in de kwaliteit van je selectie. Denk je dat Labyad blij is met zn minimale bijrol? Dat moet een trainer maar managen en blijkbaar kan Erik dat, want heb Labyad niet horen piepen afgelopen seizoen.

In je selectie kun je dan schuiven. Schuurs basis 1? Alvarez basis Jong (mag nog toch?) en Magallan op de bank, Valt Schuurs uit, kan Magallan de wedstrijd uitspelen en kan Schuurs niet starten, dan kan Alvarez in de basis met Magallan op de bank. En blijkt Alvarez beter dan Schuurs, draai je het om, Alvarez basis 1, Schuurs basis Jong, Magallan bank. Op rechtsback exact hetzelfde met Nous, Dest en Kristensen in de Magallan-rol. Banken en wedstrijdje uitspelen als t nodig is. Dat zijn kut situaties voor Magallan en Kristensen, maar Ajax moet eerst aan Ajax denken.
0 0
JariJari
Inderdaad, Alvarez is een groot talent. Zelfs voor de handel alleen kan je die kopen.
0 0
Sanalologo
Gaat hij zichzelf nu credits geven dat hij frenkie op het middenveld gezet heeft?
1 -2
Ozymandias
Nee, het is zelfs nogal vreemd dat jij zijn uitspraken zo lijkt te interpreteren.
2 -2
trodat4030
Er staat: ‘Toen we vorig jaar begonnen, had Frenkie nog nooit op het middenveld bij Ajax gespeeld.’ Das gewoon niet waar, want onder Bosz heeft Frenkie mogen debuteren als middenvelder en onder Keizer kreeg ie een basisplaats als middenvelder. TH lijkt zich kredits toe te eigenen die hij niet verdient. Het is vreemd dat jij dat niet ziet.
0 -2
Ozymandias
Inderdaad, dat klopt niet maar het klopt ook niet dat Ten Hag daarmee de kredits van de doorbraak van De Jong naar zich toe wil trekken. Je moet zo'n quote natuurlijk niet buiten zijn context interpreteren. In de context van zijn verhaal lijkt het me duidelijk dat Ten Hag het er over heeft dat het heel snel kan gaan met spelers die vanuit de jeugdopleiding doorbreken en dat er nieuwe jeugdspelers op kunnen staan. Hij had alleen beter een ander voorbeeld kunnen gebruiken want het voorbeeld van De Jong gaat niet op.
0 0
trodat4030
Het LIJKT erop, ik zeg niet dat hij het (bewust) doet, maar het staat er wel gewoon en daarom kan Sanalologo het prima zo interpreteren. Het staat er nota bene letterlijk. Dat jij en ik het vermogen hebben het niet zo letterlijk te nemen, wil niet zeggen dat iedereen dat kan en zodoende is de opmerking van Sanologo helemaal niet vreemd, jouw verbazing daarentegen wel.
0 0
Ozymandias
Maar het lijkt er volgens mij alleen op als je die quote geheel uit het context van de rest van dat stuk haalt en in dat geval is mijn verbazing volgens mij terecht. Want is het niet verbazingwekkend dat iemand een quote uit zijn context interpreteert? Als Sanologo alleen deze quote had gelezen had ik het niet verbazend gevonden maar ik neem aan dat hij de rest van het stuk ook heeft gelezen en in context lijkt het me dat er maar één logische interpretatie van de woorden van Ten Hag is.
0 0
Sanalologo
Hoe zou ik het anders moeten lezen?
1 0
Ozymandias
Ten Hag probeert aan te geven dat de doorbraak van spelers heel snel kan gaan. Het ene moment heeft een talent nog nauwelijks wedstrijden voor Ajax op het middenveld gespeed en het andere moment wordt hij as een middenvelder voor 86 miljoen euro aan Barcelona verkocht.
1 -1
vincent_DV
Ik blijf het toch echt een gemiste kans van Ajax vinden om, na vorig seizoen en met het gigantisch veel verdiende geld, niet te investeren om echt als team verder te groeien. Twee van je beste spelers zijn vertrokken in de as, en natuurlijk valt dat niet 1 op 1 te vervangen, maar je kan wel proberen je team in het algemeen te laten groeien. Met Promes en Martinez(De twee spelers waarmee Ajax de selectie heeft verbreed) is dat opzich al aardig gelukt. Alleen had ik gehoopt dat Ajax op het middenveld iets meer had gedaan. De ligt ving echt veel op van wat er mis ging op het middenveld en Frenkie deed vrijwel alles op het middenveld. Daar is enkel Marin voor teruggekomen waar je eigenlijk niet te veel van mag verwachten gezien zijn ervaring. Waarom geen serieuze concurrent extra voor Schone en Marin? De enige concurrentie nu is Ekkelenkamp en Eiting(waarvan je naar een jaar lang blessureleed ook niks mag verwachten). Ook voorin had er voor mij nog wel 1 speler bij gemogen, niet eens meteen een basisspeler maar gewoon iemand die het volgend jaar wanneer Neres/Ziyech weg zullen zijn het over kan nemen en door een jaar te mogen wennen maak je het voor zo’n jongen veel makkelijker, eigenlijk hetzelfde als Martinez. Lang is ook een leuke voetballer maar die mag het dan gaan uitvechten met die nieuwe. Je moet als Ajax zijnde, en sinds jaren zijn we daarin echt bij machte om het ook echt te kunnen sportief en financieel, gewoon 22 Ajax 1 waardige spelers hebben, alles dus dubbel bezet. Zijn je eigen talenten goed genoeg, dan dringen ze die 22 vanzelf wel binnen. Talenten moeten nu echt gaan vechten voor hun plekje en niet zoals bij de Wit en Ekkelenkamp dat het komt door gebrek aan beter.

Ik vind dat persoonlijk best jammer. Ajax kan met gemak zo veel stappen vooruit zetten en echt aan gaan sluiten bij de subtop van Europa.
0 0
mistermiyagi
Ajax moet de filosofie van opleidingsclub niet verliezen, daarnaast is de jeugd zo goed dat een Lang, Dest, Gravenberch, Unuvar, Eiting, Schuurs de toekomstige semi/top spelers worden die voor veel geld verkocht gaan worden.

Wel vind ik dat Schuurs perfect als 3de CV moet gaan spelen i.p.v de basis. mits Alvarez, Blind even pauze of met een blessure zitten.
1 0
vincent_DV
Ik geloof persoonlijk niet in Lang en Eiting omdat ik denk dat zij uiteindelijk toch nét te kort komen. Gravenberch en Unuvar zijn nog net te jong. Dest en Schuurs worden back up met genoeg minuten en dat lijkt me voor komend seizoen meer dan prima.

Ajax moet die filosofie ook niet loslaten, maar het draait in mijn ogen om de grootste talenten, die breken toch altijd wel door. Ajax moet in mijn ogen voor kwaliteit gaan, of dat nou een jeugdspeler is of een aankoop, uiteindelijk draait het in topsport om kwaliteit.
0 -2
AlexIbarra
Ik had ook verwacht dat we nog voor Pröpper zouden gaan. Wie weet komt hij nog (of iemand anders).
Ik denk dat Eiting Schöne moet opvolgen (hoe snel dat gaat hangt af van hoe goed beiden spelen), en vind Pröpper / Marin een mooi duo om voor de plek van Frenkie te strijden.
Vullen elkaar goed aan lijkt me. Een ervaren NL speler met wat lengte vs een getalenteerdere, wendbare jongen die zal moeten wennen.

Voorin vind ik dat we met Tadic, Neres, Ziyech, Promes, Dolberg, Huntelaar en talenten Traoré, Bandé en Lang echt goed zitten. Techniek, kracht, snelheid, ervaring, we hebben alles in huis.
0 0
Ozymandias
Waarom geen serieuze concurrenten kopen voor Schöne en Marin? Omdat Ajax het balans tussen koopclub en opleidingsclub moet bewaren. Norm mij één succesvolle periode in de historie van Ajax waarin dat balans niet aanwezig was? Met talenten als Eiting en Gravenberch heeft Ajax geen aankopen nodig om met Schöne en Marin de concurrentie aan te gaan. Sterker nog, ik neem aan dat Schöne de concurrentiestrijd van Eiting dit seizoen zal verliezen.
1 0
vincent_DV
Omdat Gravenberch 17 is, zijn tijd komt vanzelf maar het is nu nog te vroeg. Eiting is een jaar geblesseerd geweest en heeft het daarvoor telkens net niet gehaald. Schone heeft al jaren geen enkele serieuze concurrent. En zoals ik zeg; als Eiting echt zo goed is, wint hij die concurrentie toch gewoon? Zo niet, dan heeft Ajax dus gewoonweg betere opties toch? Zijn we een opleidingsclub of gaan we voor succes?

Grote talenten breken altijd door als ze goed genoeg zijn, met of zonder aankopen. Lang wint toch ook gewoon van Labyad. Mazraoui ook van Kristensen. Talent komt altijd bovendrijven.
1 -2
Ozymandias
Nogmaals, noem mij één succesvolle periode waarin Ajax het balans tussen koopclub en opleidingsclub kwijt was? Bij Ajax horen talenten een eerlijke kans te krijgen als ze die verdienen en die kunnen ze niet verdienen als er behalve de spelers
in de basis ook dure aankopen op de bank zitten.
0 0
vincent_DV
Waarom zou die balans weg zijn dan? Volgens mij heb je met Mazraoui en van de Beek sowieso twee spelers uit de eigen jeugd in de basis. Dolberg loopt er al sinds zijn 17e,Onana is doorgekomen uit Jong Ajax . En als er 3 spelers(Kluivert, de Ligt en de Jong) in een jaar tijd worden weggehaald dan lijkt het me logisch dat je niet gelijk weer 3 nieuwe talenten hebt. De grote talenten van Ajax Zijn nu 16/17 jaar. We hebben allemaal in Jong Ajax kunnen zien dat de lichting die nu 19-21 is, geen echte toptalenten meer hebben maar alleen twijfelgevallen als Ekkelenkamp, Lang en Eiting. Dat komt omdat uit die lichting de beste al zijn doorgebroken en verkocht. kan je gewoonweg niet op bouwen, op twijfelgevallen. Je moet plaats maken voor talent, absoluut, maar dat geldt over 1, 2 jaar voor Unuvar, Gravenberch, Taylor, Hansen, Brobbey als ze zich blijven doorontwikkelen. Dat zijn namelijk de spelers die je verder helpen en dat geldt veelal niet voor twijfelgevallen. Je moet plaats maken voor iemand als Dest, die echt indruk maakt, niet voor spelers die wel leuk mee doen en af en toe een leuk passje kunnen geven. Dan zie ik liever een aankoop.
1 -2
Ozymandias
In mijn ogen zijn er twee belangrijke indicatoren waaraan we kunnen aflezen of het balans tussen koopclub en opleidingsclub uit het oog wordt verloren:

Ten eerste, worden er structureel aankopen gedaan die niet als talent voor de toekomst (zoals Schuurs) of als nestor om extra ervaring aan de selectie toe te voegen (zoals Huntelaar) worden gezien en op de bank terecht komen. De afgelopen seizoenen zijn er met onder andere Labyad, Magallán, Orejuela en Kristensen behoorlijk wat spelers aangetrokken die voor de basis werden gehaald maar als wisselspelers worden gehaald.

Ten tweede, worden er aankopen gedaan die een basisplaats krijgen terwijl er al een talent klaar staat die een kans heeft verdiend om zichzelf te bewijzen als een basisspeler. Ik vind dat Schuurs met zijn spel in de tweede helft van het afgelopen seizoen bij Jong Ajax en deze voorbereiding met het eerste de kans heeft verdiend om zichzelf te bewijzen als basisspeler en dus zal Álvarez of de ontwikkeling van Schuurs in de weg lopen (en dan valt Álvarez bij deze groep) of hij zal op de bank terecht komen en dan hoort hij bij de eerste groep.

Ik wil niet zeggen dat Ajax het balans tussen koopclub en opleidingsclub al kwijt is geraakt maar ze gaan wel langzaam die kant op en een aankoop als Álvarez zou een extra stap richting het verwijnen van dat balans zijn. Als Ajax een extra middenvelder zal kopen zal dat nog een stap die kant op zijn en in dat geval denk ik dat het balans wel kwijt is geraakt. Eiting heeft in mijn ogen al bewezen klaar te zijn voor een basisplaats en met verder Schöne, Ziyech (als hij blijft), Marin, Vd Beek, Lang en Gravenberch heeft Ajax meer dan genoeg spelers voor op het middenveld. Lang en Gravenberch zijn misschien nog niet goed genoeg voor een basisplaats maar hebben wel al het niveau om een vaste plaats in de wedstrijdselectie van het eerste te hebben en af en toe in te vallen.
0 0
vincent_DV
Waarom zou een opleidingsclub geen spelers mogen halen die geen talent zijn en niet zo veel ervaring hebben? Als die meer kwaliteit hebben als een ander, wat is dan het probleem? Het gaat toch om een zo goed mogelijke selectie binnen je middelen?

Stel dat Ajax Alvarez niet haalt en Schuurs de kans geeft, dan kan Schuurs in principe het tot januari zijn niveau niet halen zonder dat ook maar 1 iemand hem kan vervangen die in de buurt komt van zijn niveau. Een club heeft nou eenmaal concurrentie nodig en die is er zonder Alvarez niet. En dat heeft Ajax in mijn ogen op veel posities zoals op de 6 en 8. Jij noemt nu voor 3 posities op het middenveld 6 spelers waarvan er 2 eigenlijk altijd aan de buitenkanten staan, dus eigenlijk heb je er maar 4 voor 3 posities, dat is voor een topclub als Ajax die Europees iets wol betekenen toch gewoon te weinig.

Er is gewoon een verschil tussen jeugd de kans geven en roekeloos vertrouwen op de jeugd. Als Schuurs het nu niet goed doet heb je als Ajax zijnde gewoon een probleem dus moet je een back up hebben. Of dat nou Schuurs wordt of Alvarez interesseert me niet, maar dan heb je in ieder geval zekerheid. Toen Neres geblesseerd raakte vorig jaar werd het ook ineens minder omdat er geen vervanger was die voldeed.
0 0
Ozymandias
"Waarom zou een opleidingsclub geen spelers mogen halen die geen talent zijn en niet zo veel ervaring hebben?"

Dat schreef/bedoelde ik helemaal niet. Ik schreef/bedoelde dat het balans tussen koopclub en opleidingsclub uit het oog wordt verloren als Ajax structureel dat soort spelers haalt die op de bank terecht komen (zoals Labyad, Magallán, Orejuela, Kristensen, etc.).

"Jij noemt nu voor 3 posities op het middenveld 6 spelers waarvan er 2 eigenlijk altijd aan de buitenkanten staan, dus eigenlijk heb je er maar 4 voor 3 posities, dat is voor een topclub als Ajax die Europees iets wol betekenen toch gewoon te weinig."

Dat Lang aan de buitenkant staat komt omdat hij op het middenveld nauwelijks de kans krijgt doordat de concurrentie daar zo groot is. Lang is van nature een middenvelder en daar komt hij ook het beste tot zijn recht. Als Ziyech zal hij ook beschikbaar zijn als middenvelder omdat Ajax met Tadic, Promes en Neres drie andere basiswaardige spelers voor de posities van binnen/buitenspelers heeft. Al met al heeft Ajax meer dan genoeg middenvelders beschikbaar.

"Er is gewoon een verschil tussen jeugd de kans geven en roekeloos vertrouwen op de jeugd. Als Schuurs het nu niet goed doet heb je als Ajax zijnde gewoon een probleem dus moet je een back up hebben."

Het is altijd een risico om een talent de kans te geven maar Ajax is groot geworden juist doordat ze dat risico's durven te nemen en durven te vertrouwen op de talent die ze opleiden. Zodra ze dat risico niet meer durven te nemen verlies Ajax het karakter wat de club groot heeft gemaakt. Als ze Álvarez halen zal of de ontwikkeling van Schuurs in de weg worden gelopen of een aankoop van 15 miljoen ontevreden op de trainingen rondlopen omdat hij op de bank terecht is gekomen. Dat is een lose-lose situatie. Ajax moet geen speler kopen die verwacht een vaste basisplaats te krijgen als er al een speler op zijn positie aanwezig is die de kans heeft verdiend om zich als basisspeler te bewijzen.
0 0
Rik428
Beetje opportunistisch om nu meteen de broek van een Europese topclub aan te trekken toch? Als je een keer niet door de poulefase van de CL komt duik je meteen diep de rode cijfers in als je 22 topsalarissen moet betalen
2 0
vincent_DV
Waarom 22 topsalarissen? Zo’n talent verdient toch niet meteen een topsalaris.

En buiten dat? Als een bedrijf veel geld investeert in marketing neemt het ook een risico, want misschien slaat het helemaal niet aan. Maar ja, zonder die marketing wordt het sowieso niet beter. Zonder risico kom je nergens. Groeien gaat gepaard met risico, je moet het alleen niet roekeloos doen. Ajax heeft een eigen vermogen nu van minimaal 200 miljoen gok ik zo, 1 jaar diepe rode cijfers is dus geen enkel probleem voor Ajax. Ook zijn bij Ajax de salarissen volgens mij ook gekoppeld aan sportief succes. Ook voor de FFP niet omdat je in 3 jaar -5 miljoen mag hebben en Ajax het afgelopen boekjaar misschien wel 80 miljoen winst heeft gemaakt.

Om mijn verhaal even af te maken een simplistische berekening. Ajax begroot volgens mij groepsfase Europa league. Ik ga er dan even vanuit dat momenteel break even wordt gedraaid bij het bereiken van dat. Stel nou dat Ajax 20 miljoen extra salaris zou betalen( wat extreem veel is want dat is 50% meer als nu). Dan nog zou Ajax dit jaar niet verliesgevend zijn aangezien De Ligt in het boekjaar 2019/2020 valt. Dan maakt Ajax namelijk nog steeds 20 miljoen winst als Ajax 40 miljoen overhoudt na alle kosten van die transfer. Inkomende transfers tellen veel minder omdat je die binnen de contractduur afschrijft dus in het geval van Promes 3,2 miljoen per jaar. Ook volgend jaar is de kans levensgroot dat Ajax minimaal 1 transfer doet van minimaal 30 miljoen aangezien Ajax daar met van de Beek, Neres, Ziyech, Onana, Tagliafico en misschien nog een verrassing daar een hoop gegadigden voor heeft. Zo veel risico neemt Ajax dus helemaal niet met pak ‘m beet 6 miljoen extra aan salarissen.
0 -3
trodat4030
Transferinkomsten dekken geen begroting en salarissen moet je begroten. Je berekening gaat daar al mank. Begroting moet gedekt worden door structurele inkomsten als sponsoren en eredivisie tv geld (want je bent niet zeker van Europees voetbal als je voorrondes moet spelen dus Europese tv gelden kan je niet zomaar in je begroting opnemen).
1 0