'Met komst Álvarez is selectie in principe rond'

BartVeenstra, 13-07-2019 om 14:10, 59892 views, Algemeen Dagblad |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Ajax is op dit moment niet bezig om Steven Bergwijn over te nemen van PSV, zo meldt Ajax-watcher Freek Jansen van het Algemeen Dagblad. De PSV-aanvaller zou in beeld kunnen komen wanneer een van de huidige aanvallers van Ajax vertrekt. Wanneer Ajax Edson Álvarez haalt, zou de selectie in principe rond kunnen zijn.

'Het ligt nu stil en de boodschap van de RvC is duidelijk', doelt Jansen in een live-video op zijn Instagram-account op het feit dat er eerst een aanvaller verkocht zal moeten worden voordat er een speler bijkomt. 'Op de korte termijn verwacht ik rond Bergwijn geen beweging. Ook omdat het rustig is rond Ziyech. Iedereen heeft kunnen lezen dat hij de interesse van Sevilla naast zich neer heeft gelegd. Hij wil voor de absolute top gaan, maar nog niets is concreet. Datzelfde geldt ook voor Neres. Hij staat op lijstjes, maar ook voor hem is niets concreet. De verwachting is dat het de komende weken rustig zal blijven, maar dat is wel koffiedik kijken.'

Een speler die wel meer belangstelling geniet, is Donny van de Beek. 'Real is een bekend verhaal, zij hebben interesse getoond. Maar het zal nog wel even op zich laten wachten', aldus Jansen, die wel verwacht dat een van de hierboven genoemde drie spelers vertrekt. 'Maar of dat Van de Beek, Neres of Ziyech is, is nu nog niet te zeggen.'

Wanneer Neres terugkeert van zijn vakantie is een verbetering van zijn contract een optie, zo denkt Jansen. 'Hij is nu op vakantie en zal praten met zijn management. Het is afwachten wat er op hem af gaat komen. Maar zo'n constructie als met Tagliafico en Onana is op dit moment nog niet aan de orde, maar dat kan in de nabije toekomst wel zo zijn.'

Moise Kean

De mogelijke komst van Moise Kean bij Ajax lijkt Jansen onwaarschijnlijk. 'Dan kun je Dolberg afschrijven', zegt Jansen. 'Dat is niet de bedoeling. Voor Dolberg is het het jaar van de waarheid', aldus de Ajax-watcher, die benadrukt dat Ajax met Klaas-Jan Huntelaar en Lassina Traoré nog meer opties heeft voor de spitspositie. Daarnaast zijn ook Dusan Tadic en Brian Brobbey nog alternatieven. De kans dat Ajax heel actief zal zijn op de transfermarkt lijkt onwaarschijnlijk. 'Als Álvarez komt, is het uitgangspunt dat de selectie in principe rond is. Tenzij er nog iemand vertrekt.'

Veltman naar West Ham?

Vrijdag werd Joël Veltman gelinkt aan West Ham United, maar voor nu lijkt een transfer niet aan de orde, zo denkt Jansen. 'Voor hem geldt dat Ajax hem nu niet kwijt wil. Hij kan rechts centraal achterin spelen (op de plek van de vertrekkende Matthijs de Ligt, red.) en zolang Veltman van waarde is, is het niet de bedoeling dat Ajax hem laat gaan', aldus de verslaggever, die wel benadrukt dat Ajax mogelijk overstag gaat bij een niet te weigeren bod. 'Op dit moment gaat het sportieve voor.'

Ook voor Perr Schuurs is een vertrek op huurbasis nog niet aan de orde. 'Daar is nu geen sprake van. Hij speelt op de positie waar bij Ajax nu de meeste aandacht naartoe gaat. Het kan wel een optie zijn als hij straks de derde optie zou zijn.'

Jansen ziet het wel gebeuren dat spelers die nauwelijks aan spelen toekomen gaan vertrekken. 'Aan de onderkant kan er nog wel wat doorgeselecteerd worden. Zo zullen er meer spelers aan de onderkant verhuurd en verkocht worden. Daar zal Benjamin van Leer er wellicht één van worden.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
eros
We verkopen de Ligt voor 75 miljoen, Frenkie voor 86 miljoen, Sinkgaven voor 5 miljoen, Cerny voor 750.000 en Wober voor 10,5 miljoen. (=166 miljoen)

Verkoop ook vLeer, Siem de Jong, de Wit, Labyad en Kristensen ook nog maar.

We kopen:
Martinez (7 miljoen), Marin (12,5 miljoen), Promes (16 miljoen), Pierie (5 miljoen) en Scherpen (1 miljoen) (=41,5 miljoen)

Voeg de volgende spelers toe:
Alvarez (15 miljoen): Ter vervanging van de Ligt. Volgens de geruchten is hij al zo goed als binnen.

Kean (30 miljoen?): Volgens de geruchten heeft ajax intresse en moet Kean 30 miljoen kosten, maar hier krijgt Overmars vast nog iets vanaf. Laat Kean samen met Dolberg strijden om de spitspositie met Traore en Huntelaar erachter. Tadic deed het meer dan prima in de spits, maar kan weer terug naar z'n basis positie op de flank.

Daarnaast denk ik dat aanvulling op het middenveld ook wenselijk is. Met Marin, Shöne, vdBeek en Eiting heb je een redelijke basis. Maar wat bij schorsing? Moet je Ziyech dan terug halen naar het midden?
En de 6 positie? Ook niet heel sterk bezet. Shöne en wellicht Eiting, Blind of Gravenberch kunnen er spelen,... maar ik zie er graag nog een speler voor komen.

Zelf ben ik geen voorstander van Bergwijn, en heb ik de twijfels bij de aankoop van Promes. Hopelijk verast hij mij.

GK: Onana / Varela / Kotarski / Scherpen

Rb: Mazroui / Veltman / Dest
RCV: Alvarez / Magallan / Schuurs
LCV: Blind / Pierie
Lb: Tagliafico / Martinez

RCM: Shöne / Eiting / Gravenberch
LCM: Marin / Ekkelenkamp
AM: vdBeek / Lang

Rv: Ziyech / Neres
Spits: Dolberg / Kean / Huntelaar / Traore
Lv: Tadic / Promes / Bande
0 0
PetrosQ
Ik denk ook er ook ongeveer zo over als jij (zie onderaan). Wellicht zou je Veltman ook dit jaar al het avontuur kunnen laten opzoeken. Daarnaast hoeft er van mij geen spits bij. Met Dolberg heb je nog steeds een speler met enorm veel talent, Huntelaar is altijd wel goed voor doelpunten als je hem nodig hebt en Traore is ook een groot talent die je af en toe kan laten invallen. Daarnaast heb je ook Tadic die als valse 9 kan fungeren.

Er zou wellicht nog een middenvelder bij willen hebben. Marin, Eiting en Schone lijken mij de eerste drie voor de twee centrale middenvelder, maar daarachter heb je met De Wit, Ekkelenkamp en Gravenberch drie jonge spelers die bij een invalbeurt (nog) niet het verschil gaan maken. Daarnaast is het de vraag wat voor niveau Schone dit jaar kan halen zonder Frenkie naast hem, of Eiting zijn goede spel kan doortrekken en zich kan meten in de CL en of Marin een vaste waarde wordt.

DM: Onana / Varela / Scherpen / Kotarski

RB: Mazraoui / Veltman / Dest
RCV: Alvarez / Schuurs / Magallan
LCV: Blind / Pierie
LB: Tagliafico / Martinez

RCM: Eiting / Schone / De Wit
LCM: Marin / Ekkelenkamp / Gravenberch
CAM: vd Beek / Lang

RAM: Ziyech / Neres
CA: Dolberg / Huntelaar / Traore
LAM: Tadic / Promes / Bandé
0 0
Kaatje
Ik ben blij dat er rust is gekomen rond Matthijs de Ligt. Ajax kan zich weer richten op volgende stappen. Wie er nu nog wel of toch niet bij moet komen laat ik maar aan de kenners over. Zal blij zijn als dadelijk de laatste internationals aansluiten. Pas dan kunnen we een beetje de werkelijkheid gaan zien. En of de selectie wel of niet op orde ias........ 31 augustus is het bij lange na nog niet.
0 0
ram
Ik vind het echt bizar dat ze Dolberg niet verhuren.

Hoe ga je dat doen dan?! Topscorer en fenomeen op die positie, Tadic, uit de spits halen én superinvaller/vervanger Huntelaar nooit meer gebruiken?

Echt onbegrijpelijk.
0 -5
ETM
Tot nog toe lijkt het een geweldige transferzomer te zijn voor Ajax. Er kan echter nog veel gebeuren.
De angst dat heel Ajax werd leeg geplukt was groot en die voorspelling heerste in nationale en internationale media. Niet vreemd natuurlijk.

Maar zie hier; Onana, Tagliafico en Tadic commiteerde zich al snel voor tenminste nog een seizoen. Alleen De Jong en De Ligt weg en dat was al duidelijk. Maar bij Ziyech, Neres en Vd Beek lijkt t er verdacht veel op dat ze blijven. Dat zou bijzonder en rond uit fantasisch zijn.

Met Marin en Martinez haalde Ajax 2 spelers waar ik iig heel wat van verwacht. Dat je zo uitblinkt in de Belgische competitie en dan toch naar de eredivisie gaat als volgende stap, wow. En die Martinez, je hoeft m maar even te zien spelen en je wordt er bijster vrolijk van.

Over Promes ben ik minder uitgesproken. Ook niet uitgesproken negatief. Ik ben wel benieuwd.

Beoogde nieuwe cv Alvarez ken ik helemaal niet. Maar een beetje vetrouwen is wel op zn plaats.

Itt tot velen hier word ik niet zo warm van Bergwijn en Propper. Dus ik heb zeker ook niet de vurige wens die sommigen hebben dat die alsnog gehaald zullen worden. Komt alleen die Alvarez en blijft de boel verder in tact dan ben ik heel blij.

Als dat het dan is dan is dit echt een bijzonder meevallende ontwikkeling. Aderlatingen De Ligt en De Jong had ik al lang ingecalculeerd.
De jeugd volg in onvoldoende voor een uitgesproken oordeel, maar Noah Lang komt er denk ik zeker aan, en dat geldt ook voor Traore en Dest. Over Eiting en Schuurs ben ik wat terughoudender.

Al met al kan ik echt haast niet wachten op weer een seizoen Ajax. Maar o o o wat wordt het belangrijk om weer die voorrondes door te komen. Dan wordt het nieuwe Ajax gelanceerd.
2 0
Ar
Alvarez? Beter van niet. Speelde waardeloos slecht, die moet je echt niet willen.
2 -4
OKP-AFCA
En heb je toevallig ook andere wedstrijden gezien?

Iedere speler speelt wel eens waardeloos slecht namelijk, maar alleen debielen schrijven iemand af op een wedstrijd, tegenovergestelde geldt ook trouwens.
3 0
louis60
Haal nu een 100% cv. 1.90 m. Jaartje of 23. Een type a la Sanchez of de Ligt. Anders gaan we veel tegen doelpunten krijgen. En haal Bergwijn om de concurrent zwakker te maken. Ik zag lampies in laatste oefenwedstrijd. Bruma,Malen, Gakpo en Bergwijn waren goed bezig. Als Lazano(terug van blessure) daar nog bijkomt, worden ze weer een geduchte concurrent. Al vind ik Ajax op dit moment sterker.
1 -3
Van Reenen
Alvarez?? Ik vind het opvallend stil rondom zijn komst. Ik hoop niet dat we weer een scenario krijgen zoals we nu al een paar keer eerder hebben meegemaakt. Of is hij al gezien op Schiphol Airport samen met Van der Zee en Marc.
0 0
Brandon
Wellicht begint het mgmt van Ajax te twijfelen of Dolberg voor de absolute top is. Hij voetbalt soms een 9 maar ook vaak 4en.
Kean is waarchijnlijk nu nog haalbaar met potentie voor absolute top. Heel onwaarschijnlijk is het dus niet
2 -4
RobbertB
Man, als die Alvarez nog komt, en de selectie IS rond, en BLIJFT rond. Manmanman.
0 -1
wzawzdb91
Propper en Alvarez halen en je hebt weer een prima selectie.
0 -4
fc Barcelona_ke
Propper leuke speler maar we hebben genoeg om hele seizoen zonder verlies in eredivisie!
0 -3
TheRiviera
Zet de fantasie bril af A.U.B. Ondanks dat ik geen reden op het moment zie om Propper te halen is het onrealistisch om te denken dat Ajax een elftal zo sterk heeft dat ze een heel seizoen ongeslagen blijven in de Eredivisie.
3 0
Jeugd
Voorbarig verhaal. De transfer periode loopt nog heel erg lang. Spelers als vd Beek, Zyech, Neres kunnen door machtige clubs eind augustus nog opgehaald worden.
Ajax zit gewoon met een dilemma, geen zekerheid dat ze blijven en aan de andere kant geen mogelijkheid om gelijkwaardig te halen, ondanks je banksaldo.
Je kunt de Ligt, de Jong, Zyech onmogelijk vervangen. Van de Beek en Neres kunnen naar mijn mening wel vervangen worden en dat is deels al gedaan.
0 -1
TheRiviera
De aangetrokken spelers zijn niet gehaald als eventuele vervangers voor Donny en Neres. De komt van Marin is om het gemis van Frenkie op te vangen en het aantrekken van Promes is gedaan met de verwachting dat Ziyech vertrekt.
1 0
vincent_DV
Ik vind persoonlijk dat Ajax eigenlijk nog wel een verdedigende middenvelder kan gebruiken. Op enkel Schone en Marin kan je in mijn ogen echt niet bouwen. Nou kan Blind er ook spelen maar dan ga je veel te veel schuiven in mijn ogen. Ook van Eiting kan je na zijn blessure echt niet uitgaan. In mijn ogen moet er echt een 6 bij die het Schone moeilijk kan gaan maken en eigenlijk zelfs een niveautje hoger is. Het geld is er, dus waarom zou je het dan niet investeren in nóg meer kwaliteit.

Ook zou ik nog een buitenspeler van 18-20 halen die een jaartje mag wennen a la Neres( die had een half jaar) en het daarna kan overnemen van Neres/Ziyech.

Ook zou ik een buitenkansje als Kean echt nooit laten schieten, We kunnen wel weer gaan gokken op Dolberg, maar in de spitspositie een echte topspits zou sowieso mooi meegenomen zijn.
1 -4
ETM
Blind, Mazraoui, Martinez. En sinds Bosz speelt Ajax niet meer met een pure vm. En dat is wat mij betreft helemaal goed.
0 0
Mokum1012
Bij Jong Ajax lopen aardige buitenspelers rond, Kuhn en Danilo. Promes is al aangetrokken als vervanger van Neres/ Ziyech. Aan spitsen ook geen gebrek, immers is Dolberg momenteel derde/ vierde spits achter Tadic, Huntelaar, Traore. Dan is er nog Bande, die hopelijk ooit nog wedstrijdfit gaat worden. Qua centrale verdedigers is er een tekort en daar zou de focus op moeten liggen.
4 0
vincent_DV
Gaan we voor aardig, of gaan we voor top? Waarom gokken op die 2 als je ook voor iets meer zekerheid kan gaan? Als Danilo en Kuhn echt zo goed zijn dan breken ze toch wel door, met of zonder aankopen.
0 0
AmsterdamNorthSide
Ik vind dat ze labiyad ook wel een postzegel mogen geven...dat arrogante gozertje loopt de eigen jeugd in de weg. Daar heb je echt wel een betere jeugdspeler voor!!!!
3 -1
ajax4ever01
Men kan wel zeggen dat de selectie in principe rond is maar ik verwacht dat in die laatste 2 weken wel dat er nog iemand gaat vertrekken. Dat is bijna altijd het geval.
1 -1
Middenweg401
Blijft Zyiech dan?
Los van de invulling qua namen en het precieze system (10 of niet).. Je hebt altijd 2 creatieve middenvelders nodig!
1 0
036AFCA97
Met Lang, Gravenberch, Donny en Neres, Promes en Tadic die ook op 10 kunnen hebben we er aardig wat toch? Al zou ik graag nog een spelverdeler erbij hebben zoals Frenkie. Pröpper ofzo.
0 0
Middenweg401
Op het eerste gezicht wel, maar Nerers en Promes (tenzij Ten Hag dat anders ziet) zijn buitenspelers en Tadic is wellicht weer de CL spits. Waar komt Lang te spelen? Middenveld vind ik geen slecht plan, want daar is volgens mij dus die behoefte, maar een heel seizoen? Donny is compleet, maar niet de ultieme creatieve middenvelder. Hoe ver Gravenberch is weet ik niet. Creativiteit op het middenveld is het aller belangrijkste in het Ajax spel.
Qua aanvalsspel hebben we een gearriveerde regisseur nodig en daarbij een frivool spelende 2e creative man (die kan doseren per wedstrijd). Één man die alle lijnen uitzet is veel te makkelijk te elimineren. Variatie is essentieel. Dat heeft afgelopen jaar wel bewezen hoop ik. Door het toevallig aanblijven van Ziyech.

Kortom.. als we geen middenvelder nodig hebben (omdat Tadic dat is).. redden we het dan met onze spitsen in de CL? En wat als Tadic geblesseerd is?
Of wel met Tadic en moeten alle ideeën op het midden van Donny komen (die juist graag dieper staat)?
Ik vind het karig op dit vlak.
Laat Ajax zich nu als topclub (vermogende club) gedragen en met 2 toppers spelen op het middenveld. En inderdaad met het vetrek van Frenkie daar weer achter hebben we al zo veel creativiteit ingeleverd.
Heel misschien ontpoppen Lang en Gravenberch zich tot belangrijke spelers, maar dat zou wel vanuit het niks zijn.
1 0
NoPants
Vorig seizoen was frenkie ook de enige creatieve op het middenveld, tenzij je schone als creatief ziet.
0 0
Fieldman
Propper mag nog best komen.

Eiting heeft eigenlijk al laten zien dat hij tekort komt. Of hij moet opeens veranderd zijn na zijn blessure.
Niemand heeft interesse getoond in Schone. Zelfs in Veltman is weleens interesse. Maar Schone nooit. Al vijf jaar niet. Ook niet Real Betis, Schalke of Burnley. Al die clubs zijn natuurlijk niet gek.
Dus je moet hoger nastreven dan Schone.
De enige die potentie hebben om beter te zijn dan Schone of al beter zijn: Donny, Daley, Marin en Gravenberch.

De rest is te licht. Dus daar mag best nog iemand bij, aangezien Daley misschien CV gaat spelen en Gravenberch misschien nog tijd nodig heeft.
0 -4
mallerd
Ajax had die William Carvalho moeten halen vorig jaar. Pröpper zie ik graag komen ja. En Eiting ja die komt gewoon te kort, maar dat mag je blijkbaar niet zeggen. Het moet altijd weer fout gaan voordat mensen zich dat realiseren, net zoals mensen altijd snel vergeten dat Schöne gewoon echt niet meer kan in topwedstrijden.
1 -2
PJSM
IEDEREEN IS VERVANGBAAR.
0 0
Schip
Zeker niet. Alleen hoeft een team als geheel niet per se minder te worden van het vertrek van een sterspeler. Maar jij lijkt te zeggen dat het niet uitmaakt. Haal Messi weg bij Barca en kijk even naar Real zonder Ronaldo.
0 0
LangeTermijn
De Ligt is zeker niet vervangbaar.
1 0
Middenweg401
Je caps-lock toets ook.
4 0
PJSM
Maar goed dat Freek Jansen er geen ruk van af weet. We zullen zien wie er nog gaat komen.
1 -1
AFCAjax
Als er niemand meer gaat, hoop ik niet dat er nog iemand komt, zou een slecht signaal richting de jeugd zijn. Er moeten wel nog wat B spelers weg zoals labyad enz.
0 0
AltijdGelijk
Je verliest met De Ligt en De Jong 2 wereldklasse voetballers en je haalt dan alleen dit???

Ik denk dat er nog wel vuurwerk aankomt!
0 -8
ajax4lifebaby
We zijn maar 2 spelers verloren.. en hebben voor 1 echt 4 vervangers klaarzitten. Voor de verdediging moet zeker iemand gehaald worden: Alvarez.

Liefst wel wat B garnituur verkopen/verhuren.. wel erg grote selectie zo
7 0
ElPistolero9
Toch is de conclusie van zo’n transferperiode (er vanuit gaande dat vanaf nu iedereen blijft en alleen Alvarez nog komt) dat het voor Ajax niet makkelijk is om het financiële voordeel uit te buiten en daadwerkelijk een voorsprong op de concurrentie (PSV) te nemen. Wij kopen spelers van 15m, maar dat kunnen zij ook, en spelers van >20m komen gewoon niet maar de Eredivisie.

Ik vraag me dan ook af wat Ajax gaat doen met het vele geld in kas. Het zou ontzettend zonde zijn om dat op de bank te laten zitten. Beter is het om het te investeren in projecten die structurele inkomsten genereren, zodat de begroting omhoog kan. Benfica heeft bijvoorbeeld een giga investering in de jeugd gedaan, met oa een luxe privé-school voor 1200 kinderen, waar jeugdspelers van Benfica gratis heen mogen, en kinderen van buitenaf betalen. Ik hoop ook dat Ajax dit soort projecten gaat ondernemen om de begroting structureel naar de 150m te krijgen.
6 -1
Bensco
We moeten niet gaan kopen om te kopen. De selectie is in principe compleet en Overmars is in staat gebleken om een sterke as van ervaren spelers overeind te houden. Daarnaast zijn de talenten die er bij komen ook niet de minste. Alvarez (als die komt), Martinez en Marin zijn alledrie internationals. Marin draaide echt een ijzersterk seizoen in Belgie en lijkt klaar voor het echte werk. De Ligt en Frenkie waren uitzonderlijk goed maar vergis je niet deze jongens. De selectie is wat mij betreft rond en ruim op tijd ook. De volgende taak van Overmars zou moeten zijn om overbodige spelers te verkopen. Labyad, Van Leer, Siem en Kristensen komen overduidelijk op een zijspoor terecht en staan eigen jeugd in de weg.
0 0
Ferd
Het verschil is dat Ajax 3 van die spelers kan halen en PSV met moeite 1
0 0
Mokum1012
Ajax investeert in De Toekomst, de grond wordt opgekocht, en dat is in mijn ogen buitengewoon belangrijk. Ajax moet niet op huurvelden spelen, maar op eigen grond (dus ook zonder erfpacht).

Het aandelenbelang in de JC Arena wordt komende jaren verder uitgebouwd, maar het zal nog een tijdje duren voordat het geheel in bezit is van Ajax. Desnoods kan Ajax haar eigen stadion bouwen op eigen grond van de Toekomst. Voorlopig blijft het bij een eerste divisie stadion, maar het is een begin.

Wellicht zou Ajax een mooi trainingscomplex kunnen bouwen/ kopen ergens op hoogte in Oostenrijk/ Zwitserland. Alhoewel er relatief weinig gebruik van gemaakt zou worden, lijkt het me geen onnodige of zinloze investering. Jeugdelftallen kunnen er dan ook trainen. Het hoogtecomplex is dan uiteraard voor de zomer, voor de winter zou ik naar Spanje of Portugal verkassen. Daar kan ook een mooi complex uit de grond gestampt worden.

Zo'n complex kan je zo duur maken als je wilt, maar hoeft in principe niet veel te kosten (met de transfersom van Magellan, a 8 miljoen, kun je heel ver komen).
Daarnaast zou ik op de Toekomst een 25meter bad bouwen. Zwemmen is een perfecte sport om blessures te voorkomen, of te genezen.

Wil je structureel inkomsten genereren, dan zou Ajax in het vastgoed moeten gaan en vrije sector huurappartementen moeten bouwen (op aan te kopen eigen grond rondom de toekomst). En dan uiteraard verhuren aan ajax leden :)
1 0
Noroja
serieus mee eens.
Investeren zodat je straks de begroting structureel omhoog kunt tillen.

we hebben gigantisch verdiend aan transfers maar er kunnen ook magere jaren komen. Met de uitbreiding van de Toekomst wordt dit risico natuurlijk wel minder.

Maar denk dat je dat wel kunt overlaten aan onze leiders. Ajax is altijd innovatief en voorloper geweest met alles.

onze club is in goede handen.
0 0
Johnvanessen
Het verschil nu is, is dat wij spelers als Onana, Nico, Ziyech, Tadic langer kunnen binden met leuke salarissen. Kopen is leuk, maar spelers behouden soms wel belangrijker
4 0
ErikDeBosz
Het verschil is dat Ajax nooit in de problemen komt. Een slechte selectie kunnen zij in een jaar verhelpen, CL mislopen is niet direct een probleem en zo kan ik nog wel even doorgaan. Ze hebben toch gewoon vervangers gehaald van de spelers die zijn vertrokken? Wat hadden ze nog meer moeten doen?
0 0
Ajax4life16
Het verschil zit hem erin dat wij 4/5 spelers kunnen halen van 10 miljoen of meer en PSV 1 of max 2. Maakt de selectie van ons over de gehele breedte beter. Daarnaast kunnen we spelers als Nico, Neres, Onana Tadic en Donny behouden.

Ik vind dat je de conclusie kan trekken dat het niveau van Ajax juist wel heel erg omhoog is gegaan.

En over die investeringen ben ik het heel erg eens. Maar ik heb het gevoel dat ze daar ook wel mee bezig zijn met bv. Het kopen van meer aandelen van de Arena en die marketing campagnes in New York, Barcelona etc. Ook die nieuwe sponsordeal van Ziggo gaat denk onverwacht veel geld opleveren (rond de 16 per jaar misschien? Is toch 5 miljoen meer dan nu).
3 0
Ajax114
Ok, maar vij halen Promes en zij Bruma. Dat is weinig verschil qua niveau. Wij zouden een categorie hoger moeten gaan inzetten. Zoals nu is ingekocht zijn wij er zwakker op geworden.
0 -2
Ajax4life16
Mwah promes vind ik wel een niveautje hoger dan Bruma, Tadic en Blind ook. Maar ik begrijp wat je bedoelt, alleen ben ik het er niet mee eens dat we nu spelers van 30 miljoen moeten gaan kopen. Ajax heeft niet zo heel veel structurele inkomsten, dus het is belangrijk dat je veel spelers koopt die je later voor winst kan verkopen.
1 0
Dit is mijn club
Het vertrek van Luuk De Jong gaat Eindhoven heel wat meer pijn doen. Hij was de enige reden dat zij vorig jaar zo lang stand hielden.
0 0
ajax4lifebaby
Droom elftal op dit moment:

Onana
Mazroui, Alvarez, Blind, Tagliafico
Marin, Vd beek, Ziyech
Promes, Tadic, Neres

Maar denk dat hij zeker nog in het begin gaat spelen met Schöne. We hebben eigenlijk een te goed elftal dan. Zie Schöne nog graag spelen, Eiting en schuurz. Maja lijkt nu gewoon geen plek. Daarnaast Dolberg en Huntelaar nog.
3 0
NoPants
Heb je in jouw opstelling ziyech op dubbele 6? Of donnie als enkele 6? Dat middenveld kan imo echt niet.

Ik denk dat het enige middenveld met donnie en ziyech is, als blind op 6 achter hen staat.
0 0
Jeugd
Als er op 1 september zo voor staan dan is er een wonder gebeurd. Wie pakt de rol van de Jong als spelverdeler en ondersteuner van de verdediging?
0 0
JariJari
Je vergeet Martinez zelfs nog. We kunnen lekker rouleren komend jaar lijkt het op.
0 0
markk
Is iedereen bande al vergeten?
3 0
Caparzo
Nee, als hij weer helemaal fit is gaat hij uiteraard in JA spelen om ritme op te doen, en zonder twijfel invalbeurten krijgen in Ajax 1 (hij was niet voor niks talent van het jaar), dan gaan we meemaken wat hij (nog) kan. Heb hem zeker nog niet afgeschreven, die jongen heeft gewoon onwaarschijnlijk veel pech gehad met een verdomd zware blessure, dat gun je je ergste vijand nog niet. Maar blijkbaar ben je dan al bij 85% van het forum (bestaande uit gamers) afgeschreven.
4 -1
Ajax114
Was een blind paard man in Belgie en bizar veel geluk gehad dat Ajax hem wilde hebben.
0 -3
Redrum
Eh, ja.
0 0
DeMeervanweleer
Wie gaat Ziyech halen van de top? Ik denk dat- hoewel ik Ziyech zelf fantastisch vind, hij voor de top teveel een vrijdenker is. Ziyech conformeert zich niet en speelt zo als hij is, met risico en af-en-toe kansloze schoten, bij de top houden ze daar niet zo van. V.d.Beek komt als hij al ergens voor de top wordt gehaald, op de bank,die is nog geen absolute zekerheid, ik denk niet dat hij dat wil. Neres eigenlijk idem dito. Ik zie eigenlijk geen van de drie vertrekken. Alvarez mag van mijn komen. Kristensen, Labyad, van Leer en Veltman mogen vertrekken.
0 0
AltijdGelijk
Als ik Arsenal was zou ik de gok wagen voor 40 miljoen!
1 0
Jornnn
Veltman weg en TFM terug. Zou op zich prima zijn.
1 0
Vak430
Een controleur mag er nog wel bij van mij. Anders gaan we het seizoen in met alleen Schöne, Marin en Eiting voor 2 posities. En ja, tuurlijk kunnen ook Mazraoui en Donny op deze posities redelijk uit de voeten, maar laten we die nou maar gewoon op hun beste positie staan.
0 -2
Jornnn
Blind geen optie?
2 0
hallo1
Eigenlijk de beste optie.

En kan zo maar gaan gebeuren als bijvoorbeeld Martinez of Pieirie gaat verrassen en als LCV opgesteld wordt.
4 0
Raoul14
Als alles inderdaad zo blijft, hebben wij nog altijd een selectie die kampioen kan worden en de groepsfase CL moet kunnen halen. Verschil is alleen dat er zo'n 100-150 miljoen extra in de kas zit, voor wanneer het even tegen zit. Kan erger lijkt mij.
0 -1
BrandjeXL
Doe er nog maar een kleine 100 miljoen bij. ;)
0 0
MickS
Ach, voorlopig is nog anderhalve maand geen ene reet zeker. Dus gewoon rustig afwachten wat er allemaal gebeurd en dan kunnen we vanaf 1 september tot de winterstop even rustig ademhalen qua transfergedoe.
0 0
Mark10
Zie toch graag Propper komen.
Daarnaast nog een aanvaller, voor als Neres en/of Ziyech aan het eind van transfer window toch vertrekken.
Als spelers als Kean en Bergwijn te duur zijn, dan een talent volle buitenspeler bijv Antony(in Neres constructie)
0 -1
Ajax4life16
Nog een aanvaller? We hebben nu Ziyech, vd Beek, Neres, Tadic en Promes voor 4 posities. Dat zijn gewoon 5 spelers die normaal gesproken in de basis horen. We hebben daarnaast nog Lang, Traore, Dolberg en Huntelaar die daar ook prima kunnen spelen. De enige positie waar nog iemand bij kan naast rcv is de plek van Frenkie, maar daar kan je Blind ook neerzetten aangezien Martinez basiswaardig lijkt. Dus vind het wel goed zo.
0 0
ST
Labyad zsm verhuren of verkopen
0 0
Joseph
Stiekem hoop ik dat naast Alvarez ook Alderweireld terug wilt komen. Dan denk ik dat je verdedigend niet veel zwakker bent geworden, zeker als je Blind dan op 6 er voor kan zetten..
0 0
Ferd
Stiekem hoop ik dat alle mongolen die om alderweirld jammeren het licht eens gaan zien. Toby wil weg omdat zijn salaris bij Spurs te laag is. Hij wil 10 miljoen per jaar verdienen.
0 0
Leprechaun
Dit zal betekenen dat er voldoende vertrouwen is in Eiting en Gravenberch.
0 0
Marcus
Basis:
------------------------Onana---------------------
Mazraoui-----Alvarez--Blind---Tagliafico
-----------------------Eiting------------------------
--------------Marin------Van De Beek--------
Ziyech---------------Tadic------------Promes

Verder in de selectie Ajax 1:
Varela, Scherpen, Veltman, Dest, Schuurs, Pierie, Martinez, Schone, Ekkelenkamp, Jensen, Gravenberg, Lang, Neres, Dolberg, Huntelaar, Traore


Doorselecteren:
Van Leer, Kristensen, Magallan, Labyad, De Wit, Siem de Jong
3 -4
mallerd
Je wil Neres op de bank zetten, verder gaat alles goed met je?
4 0
Marcus
Concurrentie is alleen maar goed! Verder heeft Ajax een selectie waarin heel veel variatie-mogelijkheden liggen. Tadic, Ziyech, Promes, Van de Beek, Neres en ook Dolberg zijn allemaal basis waardige spelers. Verdeel dat maar over de 4 aanvallende posities.
Verder ben ik erg gecharmeerd van Carel Eiting. Carel snapt het spelletje tot in detail. Hij kan erg goed druk zetten, heeft een hele hoge handelingssnelheid en qua spel-intelligentie vind ik hem niveau Frenkie. Aan alles merk je dat Erik Ten Hag heel veel vertrouwen in hem heeft.
Tegen beter weten in neig ik naar het feit dat de wedstrijden waar in Eiting matig presteerde te maken had met de pijn die hij had (wat hij ook later aan gaf in interviews). Hij geeft nu ook aan dat hij na zijn operatie eindelijk weer pijnvrij kan spelen. Ik geloof echt in een doorbraak van hem dit jaar.
0 -1
Ajax4life16
Vind zijn handelingssnelheid juist vrij traag. Daarnaast vind ik hem uberhaupt traag, waardoor hij vorig jaar nog een beetje werd overrompelt als de tegenstander druk ging zetten. Ik denk wel dat hij inderdaad een topspelverdeler voor ons zou kunnen worden als hij met meer zelfvertrouwen gaat spelen en niet met de rem erop.
0 0
fc Barcelona_ke
Basis:
------------------------Onana---------------------
Mazraoui-----Alvarez--Blind---Tagliafico
-------------van de Beek----Marin------------
------------------------Promes--------------------
Ziyech---------------Tadic---------------Neres
2 -2
Puurvoetbal
Ziyech en vd Beek vertrekken ook nog.
0 -1
sucre
niet
0 0
Red Devil
Tot eind augustus kan er nog veel gebeuren qua transfers bij Ajax dus nogmaar niet te vroeg juichen.
0 0
milan-jantje
Off schijnt volgens verschillende media binnen buitenland dat Nabil Fekir van Lyon gewoon voor 30 miljoen mag vertrekken. En dat serieus Betis voor nu de beste papieren heeft. Hoe kan Betis zulke spelers wel en wij niet halen.
0 -2
Ferd
Hoe kan jij zulke onzin schrijven en wij niet?
0 0
Numero34
Iets met een competitie en kunstgras?
0 0
AjaxfanRuben
7 mil salaris
0 0
Jari_held
Betis speelt in spanje
0 0
munser
kan niet waar zijn. marin is bij lange na niet iemand die de jong kan vervangen. en in de spits een waardige backup voor huntelaar, iemand die er ook gewoon 20 inschiet. dolberg afschrijven. vervanger voor schone... want eiting is gewoon niet goed genoeg
0 -4
ajaxminimax
Een vervanger voor de Jong is er gewoon niet. Zulke spelers kun je eens in de zoveel tijd hebben. De selectie is gewoon rond als je Alvarez haalt en er niemand meer weggaat. Dan heb je gewoon weer een topselectie er staan.
2 0
munser
nee tuurlijk kan je de jong niet vervangen. maar we kunnen toch wel iets beters halen dan marin? sorry maar ik zie geen topselectie. 2 spelers van buitencategorie trokken vorig seizoen de hele selectie mee tot grote hoogte. die zijn nu weg en gaat iedereen weer naar zijn normale niveau. dus geen top selectie, hooguit een 'oke' selectie
0 -4
Johnvanessen
Tjonge jonge! Blind kan prima op plek Schone. Als Dolberg niet waarmaakt kan Tadic in de spits. Ging prima is gebleken. We kunnen ook selectie van 30 spelers doen? Lijkt mij alleen niet heel handig.
0 0
Schip
Zou echt geweldig zijn als Alvarez komt en je de rest kunt behouden. Beste transfer is dan het langer blijven van Ziyech en ook het aanblijven van Neres en VdBeek, die beiden wel verbeterde contracten zullen krijgen. En terecht.

Ik denk dat we erg veel inleveren achterin, want Alvarez lijkt me een aardige opbouwer die stevig kan verdedigen, maar De Ligt was een one man army. En Alvarez is geen pure mandekker, Blind het tegendeel zelfs. Maar het team is weer een jaar verder en dat vangt wel weer wat op.
0 0
Joseph
Ik vind dat Blind in de 1 op 1 ook enorme stappen heeft gezet hoor, die heb ik toch meer dan eens een topspits zien uitschakelen afgelopen seizoen. Natuurlijk zal het nooit meer zo sterk worden als afgelopen seizoen in de verdediging en op het middenveld zonder Frenkie. Maar aanvallend is iedereen een jaar verder en de rest van het team ook.
0 0
Schip
Dat kan hij met een De Ligt naast hem. De vraag is of hetzelfde kan en durft, met een veel minder dominante en betrouwbare verdediger.

Je gaat echt heel flink achteruit, maar Nico is weer een jaar verder, Mazraoui moet verdedigend weer wat beter zijn - zeker positioneel en qua inhoud - dus per saldo kan dat best acceptabel zijn. Zeker als de 6 goed wordt ingevuld.

Maar met Eiting heb je geen stofzuiger, maar een spelversneller ervoor. Dat betekent dat het erg risicovol blijft. Prima verder, maar dat ga je natuurlijk wel merken.
0 0
31xAjax
de laatste 2 seizoenen met De Ligt en Blind meer goals tegen in de competitie dan de 2 seizoenen er voor. Dus het is allemaal relatief en we komen er wel overheen. Er gaat geen Cruijff of van Basten weg en zelfs daar kwamen we overheen.
1 0
milan-jantje
Kunnen we niet een balletje opgooien bij Vallejo van Real of misschien Mai van München. Ik bedoel dit buiten alvarez om want ben zeker voor zijn komst. Maar na zo seizoen zullen er toch ook wel topverdedigers gepolst worden ik bedoel Blind en Tadic zijn ook gekomen dat lijkt mij een teken dat het wel kan.
0 -3
mallerd
Je hebt het over topverdedigers en dan kom je met Vallejo en Mai..
1 -1
milan-jantje
Jij denkt gelijk dat je Virgil van Dijk kan halen ofzo je komt voor beetje normale bedragen uit bij dit soort spelers. Als je nagaat dat bijv. Hermoso net Spaans international al 40 a 50 miljoen kost. Mag jij mij vertellen wat beter is.
0 0
Johnvanessen
Zou ook niet weten voor welke positie je nog iemand moet halen als er verder niemand vertrekt. Liefst wel doorselecteren. Siem, van Leer bijvoorbeeld.

Alvarez hopelijk snel presenteren en dan hopen dat er niemand meer vertrekt. Al lijkt dat utopie met vd Beek, Ziyech, Neres!
0 0
Vertonghen
Precies, Labyad ook graag...
Ben bang dat Donny, Neres of Ziyech toch wel vertrekt.
Propper en een type Kean zouden dan wel lekker zijn.
0 0
Matzet
Wat mij betreft is alleen een rechter centrale verdediger noodzakelijk en is een extra middenvelder gewenst.

Voor de rest zou ik juist spelers verkopen, zoals Siem de Jong, Labyad, Kristensen en Van Leer.

Of Jong Ajax en de jeugdselecties op orde zijn kan ik niet helemaal inschatten, maar daar zou ik eerder op inzetten, zodat je de doorstroming op gang houdt.
1 0
RedFeather
Creatieve middenvelder!!
2 -2
fc Barcelona_ke
genoeg!
0 -1
AFCA024AFCA
Als je echt met een creatieve middenvelder (10) wil spelen kun je er van uit gaan dat je ook een echt nummer 9 opstelt. In dat geval heb je met Tadic en Ziyech prima spelers voor de 10 en kunnen Dolberg en Huntelaar altijd prima uit de voeten in de spits
0 0
Ajax4life16
Er zijn ook creatieve spelverdelers zoals Frenkie. Een creatieve 10 hebben we al in Ziyech
0 0