Ten Hag: 'Bij ons is Bergwijn nooit genoemd'

BVeenstra, 28-06-2019 om 14:30, 18351 views, AS |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Ajax-trainer Erik ten Hag wilde tijdens de persconferentie van vrijdagmiddag niet al te veel ingaan op de geruchten omtrent de mogelijke komst van PSV-aanvaller Steven Bergwijn. De buitenspeler wordt al wekenlang genoemd als mogelijke versterking voor Ajax, maar tot op heden hebben de Amsterdammers er officieel niets over gemeld.

'Bergwijn is bij ons nooit genoemd. Dat is wat jullie ervan maken', zegt Ten Hag, die vervolgens niet wil zeggen of er interesse is in Bergwijn. 'Als wij nieuws hebben, melden we dat. In de tussentijd doen we ons werk. We hebben per positie onze lijstjes en we weten wat we willen. Ik zeg niet of hij (Bergwijn, red.) er wel of niet op staat.'

Ten Hag merkt op dat er veel geruchten zijn omtrent vertrekkende spelers. Ajax hanteert dan ook een pro-actieve houding op de transfermarkt. 'Dat is de reden dat Promes is vastgelegd', aldus de trainer, die de vraag krijgt of Ajax eerst spelers moet verkopen voordat andere spelers worden aangetrokken. 'Dat hoeft niet per se. Spelers van Ajax die aantrekkelijk zijn op de transfermarkt kunnen uiteindelijk toch blijven. En dan? Dan hebben we een mooie selectie met veel concurrentie.'

Op sociale media flirt Bergwijn geregeld met Amsterdam en daarmee indirect ook met Ajax. 'Nee, ik zit niet op sociale media', zegt Ten Hag, die het wel belangrijk vindt wat spelers doen op bijvoorbeeld Instagram. 'Als ze een bepaalde mening hebben. Als het van belang is, krijg ik de uitingen wel tot mij.'

 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram

❌❌❌ Zou @qpromes nog een beetje op zijn ‘broski’ @stevenbergwijn inpraten en hem warm maken voor een overgang naar Amsterdam? 🤔😉 #promes #bergwijn #ajax #transfer

Een bericht gedeeld door Ajax Showtime (@ajaxshowtimeinsta) op

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
HStorm
'Het is niet gek dat Steven genoemd wordt bij Ajax', aldus Edwin van der Sar:

https://twitter.com/FOXSportsnl/status/1128708329604354048

Al is met de komst van Promes mogelijk minder interesse denk ik zelf.
0 0
De Stift
Stel je voor: ook Bergwijn komt. Ergens in de loop van komend seizoen maakt Brobbey zijn debuut. Dan hebben we een aanval bestaande uit enkel Amsterdammers. Zou toch wel mooi zijn.
0 0
aniet
Denk dat dit gerucht meer van psv kant komt, ze worden gek van de bedragen die in Amsterdam binnenkomen, en willen daar ook een hapje van
0 0
Pierre Heno
Ajax is een beursgenoteerd bedrijf. ..dus die zeggen nooit wat voordat een deal ook ècht rond is.
0 -3
Terugnaardemeer
Ook onzin. Er wordt vaak genoeg opmerkingen gemaakt vanuit de club. Ook als een deal nog niet rond is.
2 -1
Rdk1983
Goedzo, niet nodig ook. Zorg maar dat Neres en vd Beek gewoon blijven. En Matthijs, of vind een semi waardige vervanger.
1 -1
TheRiviera
De Ligt gaat sowieso niet blijven. Het is duidelijk dat hij wilt vertrekken. Als een speler zoals De Ligt wilt blijven dan zou hij dat zelf wel aangeven.
2 0
MankeNelis
Ach die zijn rond met de speler of er is contact. Wachten is op een uitgaande transfer.
0 0
AFCA.
Zo, de paniek is wat gezakt en de boertjes kunnen weer met een gerust gevoel naar bed door deze uitspraak. Om morgen wakker te worden met de push melding dat Bergwijn voor 5 jaar naar Ajax gaat.
Beetje die calimeros fucken.
3 0
BrandjeXL
Helaas is de beurs dicht in het weekend dus nieuws zal er echt niet komen dus je kan op tiid naar bed:)
0 -3
Terugnaardemeer
Jij snapt er niets van.

Als er vanwege de beurs gewacht moet worden is het juist wachten op een gesloten beurs.
3 0
Soccerskins
Ten Hag gaat natuurlijk nooit zeggen dat Ajax concrete interesse heeft in Bergwijn, drijft de prijs alleen maar op.
1 0
Luie
als ze geen interesse hebben in Bergwijn had hij dat wel gezegd
0 0
zivkabrimovic
Bergwijn Pereiro Bruma
Guitterez Rosario Thomas
Behich Viergever Alvarez Dumfries
Zoet

Dit is natuurlijk voor Eredivisie begrippen een prima elftal.
1 -4
chino
PSV gaat 100% zeker voor Vincent Jansen als opvolger van Luuk de Jong. En ik denk dat ze daar voetballend beter mee worden. Qua efficiëntie alleen waarschijnlijk niet.
2 0
KevinDurant
Ik denk dat psv Lammers gaat uitproberen
2 0
Ajax27
Bruma heeft nog nergens ooit wat gepresteerd dus ben benieuwd. En Alvarez is nog niet binnen. Voor de rest ja, ik hoop dat PSV straks een aardig team heeft zodat er tenminste nog 1 goede club is die zowel in de competitie als in Europa weerstand kan bieden. het liefste had ik dat we nog 4-5 andere clubs die op het niveau van Ajax voetbalde, want dat zou betekenen dat we een topcompetitie hadden met een hoog aanzien, zware wedstrijden, alle ploegen in Europa, sterker dan de Franse competitie. Tja.. dromen mag.
1 0
Keizer020
Hahaha Behich, die laten ze na de wedstrijd tegen RKC nooit meer spelen.
0 0
AjaxDaniel
Hahaha die is ook naar Turkije toch? Dat er serieus nog een profclub in hem geïnteresseerd was.
0 0
AjaxDaniel
Ja en Europees weer drama
1 0
mgtow
Lange termijn kennen ze niet bij PSV.
0 -1
ajaxrulesz
Hoop/denk dat ze vollop met diatta bezig zijn lijkt me wel wat voor ajax.
0 0
Web
Het is afwachten wat er gebeurd. Ajax geeft zoals gewoonlijk ( verstandig ) geen commentaar
0 0
MennoJerry
Als ziyech blijft zou ik een blij man zijn. Als het niet gebeurd vind ik Bergwijn een prima alternatief. Het geld dat Ajax zal betalen blijft zo ook nog eens in Nederland.
2 -2
talent020
deze teksten zijn weinig onthullend, want Ajax laat zelden wat los over transfers, er word zeer weinig gelekt en naar buiten gebracht, we zien wel of Bergwijn komt of niet, uit deze tekst is dat niet op te maken aangezien dit het standaard riedeltje is.
0 0
Heiko
Dit is toch mooi. Lekker even verwarring zaaien bij Van Bommel en consorten. Die weten nu niet waar ze aan toe zijn.
0 0
Bensco
30 juli is de grote dag. Als PSV uitgeschakeld wordt door Basel in de CL gaan ze moeite krijgen om spelers te behouden en de financiën rond te krijgen. Dat is het moment dat ze aansluiting met ons gaan verliezen.
2 0
MrAFCA
Dit lijkt me echt onzin. Zie ze sowieso wel doorgaan tegen Basel. Ten tweede, PSV heeft afgelopen jaar ook 40 miljoen binnengehaald van de CL. Tel daarbij de transferbedragen van De Jong, Angelino en Lozano op (Circa 50/60 miljoen) en ze hebben ook gewoon genoeg geld.
Iedereen doet nogal voorbarig dat PSV volgend seizoen een matige selectie heeft, maar ook PSV gaat nog flink investeren met een aardig spaarpotje.
6 -4
Bensco
Basel is echt wel de slechtste loting die je kan hebben. Die gasten hebben betere Europese prestaties neergezet dan PSV. Ik denk dat ze het gaan afleggen tegen Basel.

Die 40 miljoen klopt maar de UEFA maakt dat geld pas over na de winterstop. Dat hebben ze deze zomer nog niet tot hun beschikking en in tegenstelling tot ons zijn zij niet financieel onafhankelijk. Ik reken op circa 75 miljoen aan inkomsten uit transfers: Angelino 12 miljoen, bergwijn 25 miljoen, Luuk de Jong 8 miljoen en voor Lozano 30 miljoen netto omdat ze daar 40% van moeten afstaan. Daar gaan nog belasting, aflossing van schulden en afdrachten aan 3e partijen vanaf. Ik denk dat ze komende zomer met ongeveer 25 a 30 miljoen de transfermarkt op kunnen. Dat klinkt wel aannemelijk aangezien ze 10 miljoen voor die aanvaller van Leipzig al veel vonden. Daar moeten ze wel 4 sterkhouders voor terughalen en snel ook.

Plaatsing voor de CL is cruciaal voor hun. Europa League alleen is niet voldoende om hun begroting op orde te krijgen. Ze kampen nog steeds met schulden en dreigen aansluiting met Ajax permanent mis te lopen.
0 0
flithje
Het is sowieso zo dat de selectie van PSV kwalitatief sterker is dan alle andere teams in de eredivisie op Ajax na. Als het gaat om de onderlinge wedstrijden kan het alle kanten op. Denk dat het netzoals afgelopen jaren gaat blijven. Spannend till the end.
3 0
Bky
Maar goed dat ze nog Lozona hebben die veel op gaat brengen, geen club wil zijn debiele broertje Lozano hebben namelijk.
1 0
MrAFCA
Geen idee waar je het over hebt ;)
0 0
Bky
Haha smerig.
1 0
Warrior
Zijn die 3 dan al weg?
0 -1
MrAFCA
Bijdehand. Maar nee, die zitten net zoals de Ligt nog bij hun club.
0 0
Vertonghen
Houden zo, overrated en zeker overpriced.
Tot 15M een leuke optie, voor hogere bedragen kan je beter een ander scouten (non NL).
Ik begrijp de Bergwijn hype niet zo, relatief matig rendament en vind het zelfs in lichte mate een one trick pony.
Laat psv maar lekker met hem zitten, gaan ze financieel nog verder kapot.
4 -4
Bky
Fucken met PSV, altijd +1.
2 0
Bensco
en die Bergwijn is zijn spullen al aan het pakken, dat is het mooiste nog wel.
1 0
Bensco
en die Bergwijn is zijn spullen al aan het pakken, dat is het mooiste nog wel.
1 0
witchmaster11
denk men werkelijk dat Ajax 40 miljoen neer legt ? hahahahahahahaha proest hahahahahahaha hik hahahaha nu niet nooit niet
3 -1
mvdk
PSV zal zwichten voor 24/25 miljoen.
0 0
Liam
Overmars: "Redelijke prijs kuch dat 40 miljoen kuch. Maar doe toch maar niet. We hadden graag gewild maar de RVC geeft geen toestemming kuch."
2 0
Liam
Ondertussen zitten Dandy John J en Mork van Bammel behoorlijk te zweten. Ze hebben net Bruma gehaald: "De bank geeft maar twee weken een overbruggingskrediet, dus dan moet wel of Bergwijn of Lozano verkocht zijn."
5 0
Arek Milik
Hij zei ook; “als er nieuws is meldden wij dat via de officiele kanalen”.

Zo was dat ook bij scherpen. Niet te veel waarde aan hechten. Gewoon instructies van miel!
0 0
AFCAU
Vorige transferperiode en deze, lekt er sowieso al behoorlijk weinig naar buiten en denk ook dat dit beslissing is van TH.
0 0
Liam
Falentijn Driessen staat echt voor joker. Ten Hag heeft goede hoop dat Ziyech blijft en zegt dat Bergwijn nooit in beeld is geweest. Erger kun je toch niet voor l staan dan de T....man man.
0 -2
Santiago
Je snapt toch wel dat Ten Hag geen duidelijkheid gaat geven voor iets officieel is? Verder ben ik het ermee eens dat Driessen een malloot is, maar dit zegt echt niets over die geruchten.
3 0
WZAWZDB14
Had Overmars laatst niet gereageerd dat Bergwijn een interessante optie is voor ajax?
0 0
GvanderK
Ajax is inderdaad geïnteresseerd in hem, maar er is nu nog niks gaande. In het voetbal kan volgende week alles ineens anders zijn.
0 0
Rolleman
Ja. hij heeft zelfs in een interview aangegeven dat ze zich waarschijnlijk gingen melden bij PSV.
0 0