Ten Hag: 'Ook grote kans dat Ziyech blijft'

BVeenstra, 28-06-2019 om 13:25, 33184 views, AS |

Maak kans op jouw Ajax-droom. Vul je lijstje in!

Ajax-trainer Erik ten Hag sluit niet uit dat Hakim Ziyech ook in het komende seizoen voor Ajax speelt. De oefenmeester ging tijdens de persconferentie van vrijdagmiddag in op enkele geruchten rondom de Amsterdamse club en daarbij werd ook de toekomst van Ziyech besproken.

Frenkie de Jong is al vertrokken naar FC Barcelona en spelers als Matthijs de Ligt, Donny van de Beek en Ziyech worden veel in verband gebracht met een vertrek. 'Het lijkt een sneeuwbal te worden, maar we zitten in de zomer', grapt Ten Hag. 'Ik denk dat wij er vrij nuchter in staan. Op dit moment is het vrij rustig. We weten dat er spelers gaan vertrekken, maar we gaan een grote kern behouden', aldus de trainer, die gevraagd wordt naar de toekomst van Ziyech. 'Ik weet dat hij kan vertrekken, maar er is ook een grote kans dat Ziyech blijft.'

Ten Hag geeft aan dat men bij Ajax op de achtergrond druk bezig is met de samenstelling voor de selectie van het komende seizoen. 'Je houdt met een aantal scenario's rekening en je kunt een aantal dingen zelf doen: voorbereiden, scouting en de juiste lijnen leggen', zegt de trainer van Ajax, die weet dat zijn spelers na het afgelopen seizoen volop in de belangstelling staan. 'Zoals ik al zei proberen we ons goed voor te bereiden. Daarvoor hebben we veel gedaan in het voortraject en nu is het afwachten hoe de ontwikkelingen zijn op de transfermarkt.'

Bij Ajax wil men dan ook een sterke selectie samenstellen. 'Die intentie is duidelijk. Dat betekent dat we A) vechten voor elke speler en B) dat we adequate vervangers gaan halen', zegt Ten Hag, die bijvoorbeeld rekening houdt met een vertrek van Matthijs de Ligt. 'We hebben mogelijkheden met Magallán, Veltman en vorig jaar hebben we Perr Schuurs al gehaald. De voorbereiding is er om dat te testen', zegt Ten Hag, die een aankoop voor die positie niet uitsluit. 'Bij Ajax gaan we voor de beste optie. Wij zullen altijd alert zijn op de transfermarkt en als we de mogelijkheden hebben om ons te versterken, zullen we dat niet nalaten.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
mistermiyagi
Graag een goede vervanger voor de Ligt!!
0 0
Sjakie50
Met Ziyech wordt je weer KAMPIOEN.
0 0
aniet
Geef iig zijn nummer nog niet weg!
0 0
kaashaas
Wat zouden we toch een beestachtig team hebben als iedereen zou blijven behalve de jong.. gruwelijk..
0 0
gi0vanni
Dat wel maar de Ligt zal wel naar een grote club vertrekken. We gaan ze alle twee heel erg missen. Eigenlijk is de Ligt al onmisbaar geworden in de verdediging.
0 0
Cruijffthebest
Als Ziyech blijft zou dat echt fantastisch zijn!!!!!!!!!
Verder een hele goede vervanger voor De Ligt halen ( Alvarez? ) en hopen dat ook Van De Beek en Neres blijven en wellicht nog een Propper erbij, zou ook geweldig zijn.
1 0
Lane 8
Hakim moet gwn lekker bij ons blijven
1 0
Fnatic
Wat zou dat mooi nieuws zijn als Hakim blijft, die gast is niet te vervangen. Hoop dat Ajax hem een mooie aanbieding doet en dat we nog lang van hem mogen genieten.
1 0
trooop
Die komt dus gewoon opnieuw niet weg, net als vorige zomer. Hier ben ik al maanden bang voor. Dat is de consequentie als je jezelf chronisch overschat: dan komen je wens-clubs niet voorbij.

Dat wordt weer een hoop zuchten en steunen en hoofdschudden komend seizoen. Ik word moe bij alleen al de gedachte aan weer een jaar aaal dat domme balverlies. Leuke speler verder hoor, maar alleen als je vooral samenvattingen kijkt.
1 -29
ajaxrulesz
Ik heb anders veel liever dat vd Beek vertrekt hoor!, alleen zal die wel weer blijven ipv Ziyech. De "verkeerde" blijven steeds, maar dit is structureel een probleem bij Ajax..
0 -2
Blankenburg
Iedereen z’n mening maar dit is grote onzin. Vd Beek wordt absolute wereldtop. Wat een zure post van iemand die duidelijk nul verstand van voetbal heeft. Je zet jezelf voor schut
2 0
Van Reenen
Ach, ach, ach, je schuilnaam is niet voor niets TROEP en je bent bij ons onbekend. Dus ga lekker bij die anderhalve paardenkop van je eigen club zitten janken.
0 0
ST
Hef jezelf op. Bedankt.
1 0
AlexIbarra
Hopelijk blijft hij en kun jij veel om hem hoofdschudden komend seizoen, en ik veel genieten van zijn acties.

Smaken verschillen..
0 0
ETM
Trooop, jij onderschat Ziyech echt gigantisch. Daarmee zeg ik niet dat er geen kritische kanttekeningen bij Ziyech te plaatsen zijn, maar je onderschat hem echt gigantisch. Je kunt fijn over voetbal praten, maar dit is echt een blinde vlek bij jou. Ziyech is in velen opzichten een dragende speler en zeker Europees gezien. Je hebt de GeDaante- kritiek over Ziyech mbt kort combinatie spel, daar kun je over discussieren, en je hebt de bakverlies brigade, die vaak wat te kort door de bocht gaat. Maar Ziyech doet veel en veel meer goed dan wat terug komt in de samenvattingen. Sterker nog hij moet juist groeien in de eindfase.
1 0
trooop
Is dat nou zo? Volgens mij is het meer een kwestie van persoonlijke voorkeur dan van onderschatting. Ik denk juist dat jij hem een beetje overschat. Ik zie echt wel in hoe belangrijk hij is, zoals ik je vorig seizoen uitgebreid duidelijk heb proberen te maken. Ook zonder bal, en ook voor het zelfvertrouwen van de rest. Ik denk alleen dat we als team nog beter kunnen als we het op die positie iets anders gaan doen, en dat het er nog leuker op kan worden.
0 0
ETM
Je zegt: 'leuke speler verder hoor..'

Dat smaken verschillen is zo, en uiteraard geen probleem, maar je praat met een denigrerende toon over Ziyech. En wekt gewoon de indruk dat het vooral een persoonlijk probleem is. (dus idd heel erg over smaak gaand) Vervolgens doe je hem gewoon te kort, voetbalinhoudelijk.

In de dialoog die wij er eerder over Ziyech hadden was je idd inhoudelijker en genuanceerder.

Edit, zoals in je reactie op JPM.
Ik kan je dan deels inhoudelijk wel volgen. Maar dan zijn we idd terug bij de discussie de we al eens gevoerd hebben.
0 0
trooop
Dat is, vooruit, een beetje een flauw tegenwicht aan al die over the top lofuitingen. Uiteraard is het ook persoonlijk, daar ontkom je nooit aan. Ik heb weinig op met spelers die zichzelf structureel overschatten, almaar dezelfde dommigheden blijven begaan, en het eigen team als gevolg daarvan steeds in de achteruit dwingen. Maar het is ook: hoe goed hij wordt geacht, ook door jou, staat in mijn ogen in geen verhouding tot hoe goed hij werkelijk is. Een ander soort speler op zijn plek kan over de hele linie leuker en beter voetbal opleveren.

Niet zonder meer, ook omdat er altijd wat over de spelers en het publiek komt als ziyech aan de bal komt. Verwachtingen, hoop, vertrouwen etc. Dat zijn ook belangrijke dingen in een wedstrijd. Maar met de juiste speler en een wat aangepaste speelwijze zouden we erop vooruit gaan.
0 0
JPM
Vooropgesteld: ik vind sommige reacties hieronder bijzonder overdreven en onnodig op de man gespeeld, maar ik vraag me oprecht af hoe jij dan naar de wedstrijden van Ziyech hebt gekeken afgelopen seizoen.

Vind je niet dat hij tijdens de absolute topwedstrijden heeft laten zien dat alle twijfels over hem misplaatst zijn? Dat hij totaal niet zou misstaan bij een (sub)topclub? Dat hij extreem waardevol is voor het spelletje dat wij willen spelen en dat hij zich in alle opzichten nog meer heeft ontwikkeld?

Oprecht benieuwd naar, zonder je persoonlijk te willen aanvallen op jouw mening.
0 0
trooop
Je mag me aanvallen hoe je wil, ik kan een smeuïge persoonlijke belediging wel waarderen. Nee, ik vind niet dat hij heeft laten zien dat alle twijfels misplaatst zijn. Júist niet in de meeste absolute topwedstrijden. Een paar keer maar vond ik hem fantastisch, veel vaker meende ik te zien dat het niveau hem eigenlijk te machtig was. Zowel technisch als mentaal.

Met name tegen tegenstanders die echt kort zitten en goed druk zetten -in mijn ogen de beste graadmeter- blijft er per definitie heel weinig van hem over. Hij heeft een paar geweldige eigenschappen waardoor hij uiteindelijk vaak ene hele belangrijke bijdrage heeft. Maar daaromheen gaat zo veel mis, doet hij zo vaak zoveel dingen die hij niet goed beheerst, dat het mooiste soort voetbal, namelijk domineren op basis van techniek en combinatievermogen, praktisch onmogelijk wordt.

Voor het spel dat wij nu spelen is hij inderdaad heel waardevol en ik vind hem ook weer nog beter geworden. Superknap en mooi om te zien. Ik heb niks tegen die gast, ik ga er bij z'n eventuele volgende club extra goed voor zitten. Maar mijn wens voor Ajax zou zijn om in zijn plaats een preciezere speler te hebben waardoor het hele team op een andere manier gaat functioneren. Waardoor we minder afhankelijk worden van zijn alles-of-niets stijl. Waardoor we vaker op een andere manier dan via de uitbraak of de hoge voorzet onze kansen creëren, acties niet op goed geluk worden ingezet, schoten alleen worden gelost als ze kansrijk zijn, de simpele pass naar rechts wordt gegeven als die slimmer is dan de 'shiny' pass naar links, enzovoort.

Er wordt net gedaan alsof we definitief iets essentieels kwijt zijn als ziyech vertrekt, maar dat is conservatief gedacht. Zó goed is hij niet. Er komt met goed beleid vanzelf iets anders speciaals voor in de plaats. Iets collectievers, iets slimmers, iets preciezers en iets minder opportunisch', hopelijk.
0 0
31xAjax
Zo waar deze uiteenzetting!!! Als hij werkelijk zo goed was als velen hier mij willen laten geloven, dan was hij al lang opgepikt door een club hoger in aanzien dan Roma of Sevilla......
0 0
Schip
Neem een seizoenkaart voor de Kuip. Ben je van Ziyech af. Of van de soms lichtzinnige, frivole acties van Neres, van het soms roekeloze spel achterin, wanneer een verdediger weer te ver inschuift en mee wil aanvallen of wat dan ook, dat je aan het zuchten en steunen maakt.
2 0
Ajacied33
Begrijp niet wat je op een voetbalforum doet als je zo'n pleuris hekel aan voetbal hebt....
1 0
RaynoFischer
Als hij perse weg wilt kan het makkelijk hoor, alleen hij wilt niet vertrekken om het vertrekken.
Toch juist mooi hij Ajax niet zomaar wilt verlaten en het plaatje voor hem moet kloppen.
0 0
trooop
Op zichzelf is dat inderdaad mooi een idee. Alleen in zijn geval is het een beetje kolderiek. Als je zelf vindt dat je goed genoeg bent voor real madrid terwijl je dat niet bent, dan is het niet zo gek dat het plaatje steeds maar niet klopt. En dat je straks op je 27e nog in de eredivisie speelt terwijl iedereen doet alsof je god op voetbalschoenen bent.
0 0
OKP-AFCA
Misschien kun je een clubje oprichten met die 31x gast, die heeft het ook niet zo op echte voetballers. Samen huilen.
0 0
Vertonghen
Deze is grappig!
Dit moet gewoon een bash bericht zijn, serieus is onmogelijk.
1 0
Bram410
Haha nu weer terug naar je eigen site
0 0
Raoul14
Een hoop troep wat je verkondigd. Volgens mij ben je gewoon verdwaald, neem de afslag Eindhoven of zeker Rotterdam, daar zijn ze ook vies van creatieve, geniale voetballers.
0 0
mickey2602
Nou,ik kijk altijd de gehele wedstrijd en geen samenvatting.En dan nog vind ik Ziyech een van de belangrijkste,zoniet de belangrijkste speler van Ajax. En wat ik maanden geleden al dacht,verlies van Ziyech is veel moeilijker op te vangen als verlies van de Ligt. Dus hopen dat Hakim blijft en van mij mag hij de nieuwe Mr Ajax worden!
0 0
Web
Ik mag toch hopen dat ook jij ziet dat Ziyech de laatste maanden enorme stappen heeft gemaakt? Ook ik was erg kritisch op hem. Maar de Ziyech van de laatste paar maanden is goud waard voor Ajax, bovendien heerlijk om na te kijken. Over zijn inzet hoeven wij het niet te hebben, die is erg goed, soms nog iets te veel onnodig balverlies, maar net wat ik zij dat is sterk verbeterd. Daarbij is hij gewoon de creatiefste van allemaal. Laat daar geen twijfel over bestaan
0 0
trooop
Ja, hij is heel belangrijk. Maar dat hangt curieus genoeg samen met z'n eigen beperkingen. Kort gezegd: als je per wedstrijd 40x minder balverlies lijdt ben je als team automatisch veel minder afhankelijk van die paar keer dat iets wel goed gaat, hoef je 40x minder vaak terug te rennen en kun je de druk op de ketel houden, in plaats van je steeds met 11 man terug te trekken op eigen helft.

Ik ergerde me destijds bijvoorbeeld ook kapot aan luis suarez. Ik zag ook heus wel hoe goed hij was, maar ik was toch opgelucht dat hij vertrok. Is niet helemaal hetzelfde maar misschien verduidelijkt dat de zaak een klein beetje.
0 0
Web
Ik dacht er een jaar geleden net zo over, maar ik vind dat hij daar veel beter in is geworden, hij heeft beduidend minder balverlies dan voor een. Daar naast zet je dan zijn goede dingen, en dat is nogal wat toch?

Natuurlijk erger ik mij ook wel eens aan hem, dan kan ( moet ) het simpel, en zoekt hij voor moeilijke oplossingen, op de goal schieten waar het niet kan, maar toch dat is beduidend minder geworden
0 0
Saanchez
Gefeliciteerd, je hebt absoluut 0.0% verstand van voetbal. Als je niet kunt zien dat Ziyech, zeker in ons systeem, een van (danwel dé) belangrijkste speler is dan raad ik je ten zeerste aan een andere sport te volgen.
6 0
AFCAU
Als Ziyech blijft, zie ik Donny wel vertrekken. Promes kon op 10 toch? Of eventueel Tadic naar die Positie.

NERES-DOLBERG-ZIYECH

TADIC (10)

PRÖPPER - MARIN
1 -3
Bky
Promes - Tadic - Neres;
Van de Beek (C) - Ziyech - Marin;
Tagliafico - Blind - Alvarez - Mazraoui;
Onana.

Bank: Varela, Scherpen, Dest, Magallan, Pierie, Schuurs Martinez, Eiting, Schone, Labyad, De Wit, Lang, Bandé, Dolberg, Huntelaar, Traore.

Donders mooi, misschien nog een extra buitenspeler erbij.
0 0
AFCAU
Sorry even aanpassen:

NERES-TADIC-ZIYECH

PROMES(10)

PRÖPPER - MARIN

TAGLIAFICO - BLIND - ALVAREZ - MAZRAOUI

ONANA
0 -4
EersteAanname
Ik wil best een beetje meegaan in je enthousiasme maar misschien mag Dolberg eerst nog even laten zien dat hij in vorm komt?
1 0
AFCAU
Heb m ook even aangepast hieronder. Was Promes vergeten ;-)
0 -1
witchmaster11
voor 50 miljoen gaat van der beek niet weg en onze andere held naar spanje ? nee ik geloof in zitech ik neem die gast zeer hoog op dat is geen praatje.s maker dus hier onder sla maar een winkel vol kratten dan je de rest van het seizoen bezopen rond lopen
0 -1
OKP-AFCA
Jij hebt stiekem al een paar van die kratten op he?
4 0
OpNaarNummer4
Haha wat??
1 0
Schip
Als Ziyech blijft, ben ik de rest van het jaar dronken.

Tering, wat een signaal zou dat zijn naar de rest. Dan blijven Neres en VdBeek ook wel.
1 0
louis60
'Versterken' is na vertrek van Frenkie, de Ligt en Donny niet mogelijk. Ik zou zeggen: minder verzwakken. Veltman, Mallagan en Peers mogen de veters van de Ligt nog niet strikken. Zou wel top zijn als Zyech blijft. Marc; haal een sterke CV. In de lijn van grote jongens als Sanchez en de Ligt.
0 -2
DJPostma
Haha mooi hoe jij van Perr Schuurs 'Peers' weet te maken
3 0
FWAjacied
Erik ten Hag gaat dit seizoen geen Instagram-account aanmaken.

Dat dit gezegd is, hoor ik dan weer niet van jullie.
0 0
Mi-leak
Nietszeggende persco
2 -1
WZAWZDB14
Fack, stream was net te vroeg gestopt, hoelang doet Erik nou over de 10 km?
1 0
AFCAU
Over Bergwijn heel mysterieus dus, dat lachje ook steeds..
0 0
FWAjacied
Erik ten Hag op de eerste persconferentie van het seizoen: 'Bergwijn is bij ons nooit genoemd.'

Zo mysterieus klinkt dit anders niet.
1 0
AsensioWillemsen
Alsof hij openlijk gaat aangeven welke spelers ze volgen.
0 0
AFCAU
Heb Overmars toch iets anders horen zeggen in de media.
2 0
FWAjacied
Dat het een interessante speler is ja. Niet dat er daadwerkelijk een bod gedaan gaat worden, toch?
0 0
AFCAU
Hij erkende dat Ajax interesse in Bergwijn had. Maar goed, verwacht niet dat hij komt.
0 0
Arek Milik
Nog niet begonnen? Al een kwartier later...
0 0
gerard
Ik zie Ziyech voorlopig niet vertrekken! Er heeft zich nog geen Echte TOP club gemeld voor hem en ik zie dat ook nog niet gebeuren!!
4 -1
Knalpot
Arsenal verkoopt Auba naar Man U. grote kans dat Arsenal daarna doorpakt voor Ziyech. En kom nou niet met Arsenal is geen echte topclub want qua reputatie en verleden zijn ze dat gewoon wel (al hebben ze nooit de CL gewonnen).
0 -1
ajax4ever01
Ziyech vertrekt zo goed als zeker kom op Marc doordrukken die nieuwe aanwinsten de voorbereiding is al begonnen.
4 -10
Ozymandias
Ajax heeft Promes, Marin en Martínez al drie goede spelers gekocht. Zolang het niet zeker is dat spelers als Neres en Vd Beek vertrekken is er misschien één extra aankoop (een rechtercentrale verdediger) nodig maar verder lijkt Ajax me uitgekocht (mits spelers als Neres en Vd Beek blijven). Ik sta versteld hoeveel Ajax fans hier op AS aan een soort koopziekte lijden. Als het gemiddelde AS lid hun zin zou krijgen zouden er zoveel spelers worden gekocht dat talenten als Eiting, Schuurs, Lang, Traoré en Gravenberch geen enkele kans op speeltijd krijgen. Lekker des Ajax...

Ziyech -> Promes (waarbij Neres op rechtsbuiten komt te spelen)
Sinkgraven -> Martínez
De Jong -> Marin
De Ligt -> Magallán, Schuurs of een aankoop
8 -3
Yeshyeshyall
Helemaal mee eens. Ik ben dol op transfers omdat het zo verrekte spannend is maar het mooie van Ahax is toch altijd dat er weer nieuwe jonge talenten op staan, keer op keer. We gaan sowieso inleveren omdat zowel de Jong als de Ligt buitencategorie zijn, en Ziyech al drie jaar de beste speler van de eredivisie maar we hebben de vervangers grotendeels al in huis en hoeven niet dertig spelers te kopen als we met Lang, Eiting, Traore, Gravenbergh, Jensen, Kuhn, Cerny, Dest en Schuurs (etc) zo veel talent hebben lopen
1 -1
MosesD
Promes is een speler voor de linkerkant, op rechts is hij stukken minder.
Marin is een stuk minder creatief dan de Jong, is meer een type van de Beek.
Met Promes en Marin heb je twee nieuwe basisspelers erbij, terwijl er vrijwel zeker 4,5 vertrekken. Anticiperen dus, Ajax hoeft namelijk niet eerst te verkopen om te kunnen verkopen. Zo weet je bijna zeker dat of Ziyech of Neres (en mogelijk zelfs beide) vertrekken, een extra buitenspeler voor op de rechterflank is geen overbodige luxe. Een extra creatieve middenvelder idem dito. Je moet echt niet te kopen om het kopen, maar wel pro-actie zijn. Een vervanger van de Ligt zou gek zijn, want ze hebben Schuurs en Magallan. Of zijn die afgeschreven? In dat geval moet de scouting tegen het licht gehouden worden. Samengevat: Ajax zou nu al 2 extra spelers kunnen halen, daar is niks mis mee. Halen van de CL van eminent belang!
0 0
Ozymandias
"Promes is een speler voor de linkerkant, op rechts is hij stukken minder."

Daarom schrijf ik toch ook "waarbij Neres op rechtsbuiten komt te spelen"? Daarmee impliceer ik dat Promes op links komt te spelen.

"Marin is een stuk minder creatief dan de Jong, is meer een type van de Beek."

De creativiteit van De Jong lag in zijn dribbels maar Marin heeft meer creativiteit in zijn passing dan De Jong (de passing van De Jong was relatief voorspelbaar). Ik zie trouwens niet in waarom Marin een type Vd Beek is. In mijn ogen is hij een type Schöne maar dan met een groter loopvermogen en een grotere drive.

"Met Promes en Marin heb je twee nieuwe basisspelers erbij, terwijl er vrijwel zeker 4,5 vertrekken."

Ik verwacht dat op Ziyech, De Jong en De Ligt na er geen basisspelers zullen vertrekken. Het is in ieder geval nog veel te vroeg om te stellen dat Nerez bijna zeker vertrekt.

"Een extra creatieve middenvelder idem dito."

Een middenveld met Blind of Eiting op '6' en Marin en Vd Beek op heeft niet minder creativiteit dan er het afgelopen seizoen op het middenveld stond. Met verder Lang en Gravenberch heeft Ajax genoeg creatieve spelers voor op het middenveld.

"Een vervanger van de Ligt zou gek zijn, want ze hebben Schuurs en Magallan. Of zijn die afgeschreven? In dat geval moet de scouting tegen het licht gehouden worden."

Hoezo zou Schuurs zijn afgeschreven als ze hem nu (op 19 jarige leeftijd) nog niet goed genoeg achten voor in de basis?
2 -1
MosesD
Oké, maar dan heb je dus alleen Neres voor op rechts. Riskant, temeer ik die ook zie weggaan. Maar dan nog, je zag het afgelopen seizoen, als Neres niet meedeed miste je diepte op rechts. Daar een extra speler is dus alleen maar verstandig.
Marin is veel dynamischer dan Schöne en daarom meer richting van de Beek. Hij heeft wel net zo'n goede vrije trap als Schöne trouwens. Toch mis je een bepaalde creativiteit op het middenveld als je met bijvoorbeeld Marin, van de Beek en Eiting (of Blind) speelt. Lang kan redelijk goed op 10 spelen, maar is nog lang niet zover dat hij tegen de basis aan zit. Dito voor Gravenbergh. Rustig brengen die jongens.
Ik verwacht dus dat er dus wel meer dan 3 vertrekken helaas.
Schuurs vind ik een groot talent, ik zou het dus wel met hem aandurven. Ik heb mij twijfels over Magallan. Maar imo is er dus geen rcv nodig. En als ze dat wel zouden vinden, dan moet a) de scouting van Magallan geanalyseerd worden en b) is het raar als die rcv er nog niet is, omdat het al maanden duidelijk is dat de Ligt vertrekt. Maar nogmaals, van mij hoeft er geen vervanger van de Ligt gehaald worden. Kan ook niet eens, want zijn vervanger zal bij lange na niet van dat niveau zijn.
0 0
Ozymandias
"Oké, maar dan heb je dus alleen Neres voor op rechts. Riskant, temeer ik die ook zie weggaan."

Als hij vertrekt moet Ajax een vervanger kopen maar als hij blijft acht ik die niet nodig. Tadic kan bij geval van nood op rechtsbuiten (waarbij Huntelaar of Dolberg in de spits komt te spelen). Daarbij heeft Ajax ook Lang die in geval van nood op rechtsbuiten kan spelen (zoals hij bij Jong Ajax en in de o19 met regelmaat heeft gedaan).

"Marin is veel dynamischer dan Schöne en daarom meer richting van de Beek. Hij heeft wel net zo'n goede vrije trap als Schöne trouwens."

Marin is inderdaad dynamischer maar zijn speelstijl is veel beter vergelijkbaar met Schöne dan met Vd Beek. Hij laat zich veelvuldig afzakken zodat hij als aanspeelpunt voor de verdedigers kan fungeren en verdeelt dan het spel met zijn passing. In dat opzicht is hij goed te vergelijken met Schöne. Het verschil is dat Marin het loopvermogen heeft om vervolgens ook in de aanval een steentje bij te dragen.

"Toch mis je een bepaalde creativiteit op het middenveld als je met bijvoorbeeld Marin, van de Beek en Eiting (of Blind) speelt."

Marin heeft in zijn passing meer creativiteit dan De Jong en Eiting heeft in zijn passing meer creativiteit dan Schöne. Ik denk dat er dus geen gebrek aan creativiteit zal zijn. De creatieve dribbels van De Jong zullen natuurlijk worden gemist maar zo'n speler is ongelofelijk zeldzaam en De Jong was niet creativiteit in zijn passing.

"Lang kan redelijk goed op 10 spelen, maar is nog lang niet zover dat hij tegen de basis aan zit. Dito voor Gravenbergh."

Lang heeft vorig seizoen bij Jong Ajax laten zien mentaal een grote stap te hebben gezet en zijn voetballend vermogen is sowieso groot genoeg voor het eerste van Ajax. In mijn ogen is hij inmiddels wel goed genoeg om vast in de wedstrijdselectie van Ajax te zitten en regelmatig aan spelen toe te komen. Gravenberch moet mentaal nog een grote stap zetten (wat logisch is aangezien hij pas net 17 jaar oud is) maar als wisselspeler kan hij zeker zijn waarde hebben voor het eerste.
1 -2
MosesD
Maar waarom niet pro-actief handelen als het om de rechterkant en Neres gaat? Tadic kan daar in noodgeval spelen, maar dan mis je toch die diepte.
Nogmaals, je kan ook zeggen we doen niks, maar ik vind dat toch tamelijk riskant. En, Ajax verkeert in de luxe positie dat ze niet eerst hoeven te verkopen om te kopen.
De Jong is een zeldzaamheid, ben ik met je eens. Eiting ben ik groot fan van. Eiting en Marin controlerend, dat zit wel goed, maar helaas zie ik van de Beek toch wel vertrekken. Kijk, het is wel Real Madrid en niet Real Betis. Je kan zeggen dat Lang hem kan vervangen, maar die acht ik toch nog net te licht. En Lang op de vleugel vind ik persoonlijk helemaal niks. Hij begon afgelopen seizoen in Jong pas echt goed te voetballen toen hij op 10 kwam. Hij en Gravenbergh moeten lekker hun minuten gaan maken. Maar al met al vind ik de spoeling was dun, zeker als van de Beek vertrekt.
Overigens vind ik Martinez een hele goede aankoop. Die zou zomaar in het centrum kunnen gaan spelen. Blind dan linie naar voren. Dat zou wel weer ten koste gaan van Eiting. En wie weet komt Mazra wel op het middenveld terecht. Dan kan hij. Dest is namelijk een speler, die ik van het rijtje Lang, Gravenbergh, Ekkelenkamp het eerste in Ajax1 zie komen. Het wordt op enkele posities een interessante periode.
1 0
Ozymandias
"Maar waarom niet pro-actief handelen als het om de rechterkant en Neres gaat?"

Waarom dat wel doen als je gewoon in eigen hand hebt of hij vertrekt?

"Tadic kan daar in noodgeval spelen, maar dan mis je toch die diepte."

Ziyech had die diepte vorig seizoen ook niet op rechtsbuiten. Als Tadic op rechtsbuiten speelt (wanneer Neres door blessure of schorsing niet beschikbaar is) heeft Ajax alsnog de diepgang van Promes op linksbuiten.

"Nogmaals, je kan ook zeggen we doen niks, maar ik vind dat toch tamelijk riskant. En, Ajax verkeert in de luxe positie dat ze niet eerst hoeven te verkopen om te kopen."

Ajax verkeert zich ook in de luxe positie om geen extra aankopen te hoeven te doen mits ze bepaalde spelers (zoals Neres en Vd Beek) behouden.

"Eiting en Marin controlerend, dat zit wel goed, maar helaas zie ik van de Beek toch wel vertrekken. Kijk, het is wel Real Madrid en niet Real Betis."

Ik geloof er eigenlijk niets van dat Real Madrid echt voor Vd Beek gaat. Ik denk dat ze dit gebruiken om United duidelijk te maken dat ze alternatieven voor Pogba zien om zo de vraagprijs iets te drukken. Real Madrid gaat na de afgang van vorig seizoen voor wat ze altijd doen. Namelijk voor de grootste namen die ze kunnen krijgen en als Vd Beek komt in plaats van Pogba zal de gemiddelde Real Madrid fan flink morren.

"En Lang op de vleugel vind ik persoonlijk helemaal niks. Hij begon afgelopen seizoen in Jong pas echt goed te voetballen toen hij op 10 kwam."

Ik zie dat anders. Volgens mij kwam Lang juist op de '10' te spelen doordat hij als buitenspeler had aangetoond een grote stap in zijn mentale ontwikkeling te hebben gezet. Hij toonde aan niet alleen maar in actie te komen wanneer de bal bij hem in de buurt kwam en niet af te haken in de omschakeling. Daarom kreeg hij de kans op '10' (wat zijn beste positie is) waar hij eerder nog niet klaar voor was.

"Maar al met al vind ik de spoeling was dun, zeker als van de Beek vertrekt."

Als Vd Beek vertrekt moet er een extra middenvelder bijkomen maar Ajax heeft dat in eigen handen. Ze hoeven dus alleen te anticiperen op zijn vertrek als ze besluiten dat ze hem zullen laten gaan.
0 -2
MosesD
Ik vind Ziyech toch echt een stuk dynamischer dan Tadic. De laatste is meer een soort spelmaker in de voorste linie. Ziyech maakt meer acties en meters (zeker ook verdedigend). Tadic kan op rechts, maar het is een noodverband. Ik vind Kühn een interessante speler. Benieuwd of die aanhaakt.
Of je echt in eigen hand hebt of Neres blijft of niet, dat betwijfel ik. Spelers hebben tegenwoordig veel en veel meer macht. Zeker een buitenlandse speler kan je niet zo maar even aan zijn contract houden als er een grote club uit een grote competitie langskomt. Bij van de Beek is dat wellicht makkelijker, is een kind van de club, die de club wat 'verschuldigd'. Hij speelt ook nog geen 100 wedstrijden in Ajax1. Maar nogmaals, als Real Madrid hem per se wil hebben en de juiste prijs wil betalen, dan wordt het heel lastig. Real heeft met Hazzard al zijn Galactico gehaald. We zullen het zien.
Lang is qua terug verdedigen nog altijd matig. Daarin moet hij nog grote stappen maken. Nogmaals, moet zijn minuten maken, maar nog ver verwijderd van de basis, in mijn optiek.
Overigens vind ik Ianis Hagi een geweldig talent. Kan op rechts (soort kopie van Ziyech op die positie) en kan ook uitstekend achter de spits.
0 0
Neressie
Ja marc kopen om het kopen dan kunnen we volgende maand weer lekker zeiken om wat voor kut aankopen je heb gedaan.
11 -1
ajax4ever01
je komt hier nog wel op terug als er spelers op laatste moment vertrekken
0 -5
trodat4030
Als de spelers op het laatste moment vertrekken heeft de club dat zelf toegestaan. Vooralsnog moet de markt nog steeds eerst maar eens openen, daarna kun je eens gaan filosoferen hoe we ervoor staan als ie sluit. Tot dan, welterusten, sterkte met je nachtmerries.
1 0
Neressie
Ik ben geloof ik niet zo veel eisend als jij.
Uit nood worden soms mooie dingen geboren dus gooi maar wat eigen opgeleide jongens erin dat is mijn idee. Daarnaast verwacht ik ook niet weer een halve finale jij wel heb ik zo een vermoeden. Overwinteren en kampioen dan ben ik al trots hoor. (Mocht de Ligt nog vertrekken dan vind ik dat nog knapper)Meer mag je ook niet verwachten vind ik maar ja wie ben ik.
1 0
Santiago
Leer geduld hebben.
2 0