Jeugdig Ajax opent seizoen met dubbele cijfers

JesseTH, 25-06-2019 om 20:50, 86508 views, AS |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Ajax is het nieuwe seizoen gestart met dubbele cijfers. De ploeg van Erik ten Hag trad in beide helften met een totaal ander elftal aan, waarbij de tweede ploeg meer moeite had met scoren. Vaclav Cerny was de Ajacied die het net het vaakst wist te vinden tijdens de 2-11 overwinning. Hij scoorde in de eerste helft een hattrick.

Het was Klaas-Jan Huntelaar die ervoor zorgde dat Ajax de wedstrijd op een goede wijze startte. Al na zeven minuten in het seizoen wist de spits namelijk tweemaal het net te vinden. Eerst kopte hij een corner binnen, waarna hij even later een door Sergino Dest versierde penalty benutte. Kort hierna viel ook de eerste goal van de opponent. Tim Zwienenburg, linksback, kwam op en mocht vrij uithalen. Dat deed hij laag en hard, waardoor Dominik Kotarski kansloos was.

Vervolgens kreeg Quick’20 tot tweemaal toe een goede kans op de 2-2, maar de bal wilde er niet in. Aan de andere kant wel, toen de amateurvereniging middels een eigen goal de 1-3 maakte. Vijf minuten later volgde ook de 1-4. Lisandro Martínez kwam door op links, ontving de bal van Noa Lang en kon voorzetten. Zijn bal kwam aan bij Vaclav Cerny, die simpel scoorde. Hierna was de Tsjech los. Hij was het immers die even later met de bal aan de voet naar binnen dribbelde, hard uithaalde en raak schoot. Twee minuten dáárna was het ook 1-6. Cerny kwam in een lastige hoek uit, besloot toch zelf te schieten en scoorde.

Voor rust vielen er daarna nog twee goals. Eerst was het Quick’20 dat door verkeerd voetenwerk van Kotarski een penalty kreeg, die door Jip Kemna met een panenka-uitvoering werd afgewerkt. Noa Lang zorgde daarna weer voor de marge van vijf. Hij ging diep, ontving de bal van Zakaria Labyad en wist de doelman in twee instanties te verschalken. Bij een stand van 2-7 stopte de teller en was de eerste helft ten einde.

In de tweede helft bleven de goals langer uit. Een compleet ander Ajax kwam het veld op en dat was terug te zien op het scorebord. Invaller Brian Brobbey was de man die in de fase na rust de beste kansen kreeg, maar tot tweemaal toe stuitte hij op de doelman en eenmaal schoot hij een vrije kans voorlangs. Toch werd het doel wel gevonden. Brobbey jaagde goed door op de keeper, waarna de bal bij Dennis Johnsen terechtkwam en hij een ploeggenoot uit kon kiezen. Dat werd Victor Jensen, die listig raak punterde.

Hierna was de ploeg weer even los, want de 2-9 liet niet lang op zich wachten. Perr Schuurs verstuurde een lange bal in de richting van Dani de Wit, die onderuit werd gehaald in het strafschopgebied. De middenvelder kreeg een strafschop en ging er zelf achter staan. Hij faalde niet en ramde de bal het doel in. Hierna volgde een nieuwe periode zonder goal, al waren beide ploegen er wel dichtbij. Op die manier kreeg ook Benjamin van Leer eenmaal de kans zich te onderscheiden en daarin faalde hij niet.

Behaalde Ajax dan nog de dubbele cijfers? Ja. Het was Johnsen die een puike voorzet in huis had, precies op het hoofd van Jensen. De Deen faalde niet en knikte de bal tegen het net. Hierna bleek het jeugdige Ajax er weer even zin in te hebben. Brobbey ging alleen op de doelman af, dribbelde om hem heen en schoof rustig raak voor de 2-11. Dat zou ook de eindstand blijken.

LIVE 19.00 uur | Quick'20 - Ajax

 

Opstelling Quick'20:

Ter Braak; Van Houten, Heskamp, Leenders, Zwienenberg; Kemna, Stolker, Coolen; Eulderink, Degenaar, Kose.

Wissels Quick'20:

Nog niet bekend.

Opstelling Ajax eerste helft:

Kotarski; Dest, Magallán, Pierie, Martínez; Ekkelenkamp, Lang, Gravenberch; Cerny, Huntelaar, Labyad.

Opstelling Ajax tweede helft:

Van Leer; J. Timber, Schuurs, Botman, Kemper; Q.Timber, Jensen, De Wit; Kühn, Brobbey, Johnsen.

Doelpunten:

0-1 Klaas-Jan Huntelaar (2')
0-2 Klaas-Jan Huntelaar (7')
1-2 Tim Zwienenberg (12')
1-3 Eigen goal Quick'20 (15')
1-4 Vaclav Cerny (22')
1-5 Vaclav Cerny (33')
1-6 Vaclav Cerny (35')
2-6 Jip Kemna (38')
2-7 Noa Lang (40')
2-8 Victor Jensen
2-9 Dani de Wit
2-10 Victor Jensen
2-11 Brian Brobbey

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
carel romijn
Kotarski blijft een kutkeeper
0 0
Rentokill
Dit jaar zullen er 2 spelers stormachtig doorbreken: Lassina Traoré en Noa Lang met zn grote bek ;-)
Verder benieuwd hoe jeugd als Eiting Ekkelenkamp en de Wit doorpakken.
2 -1
DeMeervanweleer
Ajax is bezig het verschil in financiele middelen uit te drukken in een niet te overbruggen sportieve kloof. Het kan straks drie eerste elftallen opstellen die kampioen worden, geld ook voor Jong.
0 0
BillSplate
Obv de samenvatting op Ajax YouTube speelde De Wit niet onaardig voor zijn doen. Verschool zich niet heletijd. Johnson vond ik nonchalant spelen. Lob passen geven waar gelukkig Jensen er eentje van in tikt. Daarnaast Cerny op de brommer die dus diepte kan brengen in ons spel, maar zie hem te weinig in de kleine ruimte. Lang speelde zo te zien goed mee.
0 0
Cello
Doel van dit trainingskamp is conditie opdoen en ritme opdoen. Daarbij is het voor de trainersstaf een periode om te inventariseren, om te kijken hoe spelers ervoor staan en met die info straks knopen door te hakken. Wie gaat waar naartoe. welke spelers bijven bij de A-selectie, welke gaan naar JA, welke worden verhuurd en uiteindelijk wie mogen er vertrekken.
Daar gaat het deze eerste periode om.

Hoe de oefenpotjes verlopen en al helemaal hoe de uitslagen zullen zijn is van minder of geen belang. Al reageren velen hieronder op een manier of volgende week reeds de competitie start of dat er CL voorronde duel op het programma staat.

Er valt zo weinig echt zinnigs te zeggen over nu, dat we beter kunne wachten totdat we ergens halverwege juli zitten en de nu nog ontbrekende internationals er ook weer bij zijn.
5 -1
JanTa
Waar was de VAR als je hem nodig hebt.
0 0
Bky
Duidelijk, twee goals tegen betekent iedereen miskoop, incl. Promes.
4 -1
Web
Leuk potje voetbal, maar je kunt er verder niets mee.
Totaal geen maatstaf deze wedstrijd
0 -2
NouriVandeBeek
Tegen de amateurs kan je spelers eigenlijk niet beoordelen. Gewoon een beetje ritme en conditie opdoen. Gelukkig nu alleen maar tegen profclubs.
4 0
Labrador
Ah joh wie hier conclusies uit trekt die mag zichzelf niet meer serieus nemen
2 0
Web
Zo is het.
2 -1
Liam
Krachtsverschil met zo'n derde divisionist is tegenwoordig wel belachelijk groot zeg. Ajax loopt wat te freewheelen, met na de pauze de derde garnituur, en nog loopt men er simpel doorheen. Gezien de tegenstand valt er weinig te zeggen over de spelers die meededen. Het is makkelijk om nu al spelers af te kraken op basis van dit nietszeggende partijtje.
1 0
MosesD
Vroeger in de partijtjes werd er ook altijd met dubbele cijfers gewonnen. Niks nieuws.
2 0
Web
Dat is van alle tijden
1 0
Yeshyeshyall
Fijn verslag heren, kon het niet zien maar als ik het zo hoor prima begin waarin Martinez, Jensen, Gravenbergh, Lang en Huntelaar. Cerny, Brobbey, Dest, Kuhn, Magallan en Labyad aardig en de rest niet echt opvallend.
Goed te horen dat er weer een hoop talent aankomt en lekker dat we weer begonnen zijn!
4 -1
Superjan
Wat mij betreft mogen Brobbey en Labyad uit dat rijtje. Maar goed, waar gaat het om?
3 0
Ajaxbestnl
Hoe speelde Dest Gravenberch brobby en de broerjes timber ?. Welke cijfer verdienen ze
0 0
Trainer21
Cerny en Jensen zou ik wel willen zien samen Met de vedettes.
0 -1
Antafca
nou kom op met die samenvatting
1 0
Ajaxbestnl
hij staat al op het youtube kanaal van ajax
0 0
Jojo14
Martinez, Jensen en Cerny voor mij toch de uitblinkers!

-Martinez oogt echt heel technisch met een goed inzicht in het spelletje.

-Jensen zat telkens kort op zijn tegenstander en verdeelde het spel prima (tweebenig?).

-Cerny was enorm gretig om te laten zien wat hij in huis heeft. Soms iets te egoïstisch, maar als je daar door heen kijkt zie je echt wel kwaliteiten die Ajax 1 waardig zijn.

7 -1
MosesD
Ik vond de eerste helft ook Dest een goede indruk maken. Veel drive naar voren, agressief in de tackles. En Schuurs was prima 2e helft. Rustig aan de bal, goede passing. Ook Kühn liet bij vlagen zien dat hij er aan zit te komen. Moet gewoon minuten gaan maken komend seizoen.
2 0
Schip
Dest heeft ook nog ritme van dat toernooi. Vond Lang ook erg makkelijk bewegen. Ekkel moest een keer wegdraaien na wat moeizaam te zijn aangespeeld, maar ik schrok van zijn draaicirkel.
0 0
JGAjax
Botman, Kemper en Labyad afscheid van nemen. Veel wisselvallige buitenspelers op dit moment: Johnsen, Kühn en Cerny . Maar ze hebben alle drie wel potentie.
4 -3
Fnatic
Ben trots op die jonge gasten, loopt een enorme bak talent bij de jeugd.
2 -2
FSideMaluku
Op deze tactiek kunnen we voortborduren.
0 0
X-RaY
Zo de kop is eraf op naar wedstrijd 2. Blij dat het weer begonnen is.
0 0
jariafca020
Prima potje
0 0
SupporterAFCA
Fosu, Propper en Bergwijn.
2 -2
MichelAngelo66
Ik vind eigenlijk dat we nog wel meer aankopen mogen doen. Maakt me niet uit wie. Als het er maar veel zijn.

*zal ik deze er maar bijzetten...... ;) pfff niveautje hoor
0 -6
MichelAngelo66
Ik vermaak me kostelijk met sommige berichten hier.... whahaha
Worden alweer allerlei spelers afgeschreven, verkeerde namen etc. etc. AS zit vol kenners.
Wat een biertje in deze zonnige omstandigheden al niet teweeg kan brengen....
9 -1
GvanderK
Sommige mensen maken zich veel te druk om niks.
2 -2
SupporterAFCA
Fosu halen ipv De Ligt.
0 -2
ElPistolero9
Die zit op insta ook al beetje te hinten
0 0
AFCA.
Is Jensen een linkspoot of rechtspoot?
0 0
Golberg
Tweebenig
3 0
AjaxBaggio
Botman, Schuurs, Pierie.......allemaal hooguit niveau Vitesse.
Magga krijgt nog het voordeel van de twijfel.

Ik weet dat De Ligt niet te vervangen is. Maar zijn potentiële vervangers zijn niet 1 of 2. Maar 4 of 5 klasses slechter. Wordt je niet echt vrolijk van.
6 -5
xstaniox
Ga lekker een jongen van 18 en 2 van 19 afschrijven omdat ze nog niet het niveau van de beste verdediger ter wereld, Matthijs de Ligt, die 19 is, hebben. De Ligt is exceptioneel, zo een vind je misschien wel nooit meer.
En Pierie en Schuurs zijn een van de meest talentvolle verdedigers van de Eredivisie.
4 -3
Mocrodammerr
mooi, nu schakelen naar de chicks
4 -9
Hans Kraay Jr.
Denk je dat Quick’20 zou winnen van de chicks?
0 0
Spuit11
Met gemak.
4 0
trainerdv
Brobbey straalt weinig finesse uit. Als het leeftijdsvoordeel weg valt, is er niet veel over. Jensen en Gravenberg spelen nog wel redelijk. Voor de rest valt er weinig te zeggen
3 -3
GvanderK
Dest zie ik ook het eerste halen
3 -1
Ajaxbestnl
ik zie ook Dest het ook wel halen
1 0
ajax4ever01
zijn maar oefenpartijtjes en met deze hitte moet je niet veel verwachten
4 -1
koenos1
Johnsen blijft een topper
1 -7
Superjan
Begon goed, aantal dingen die bijna lukten. En zo ging het helaas de rest van zijn 45 minuten verder.
2 0
Hollister
Blijft en tobber.. heel snel afscheid van nemen, loser.. gaat betaald voetbal niet redden.. niet de juiste mentaliteit
3 -2
trainerdv
Dat niet (vertraagt het spel wel erg vaak hoor door ent de verkeerde kant op te gaan), maar misschien wel iemand die je in kan brengen als we weer combinatievoetbal diep op de tegenstanders helft gaan spelen.
1 0
SupporterAFCA
Weet iemand waarom Veltman niet speelt?
0 0
DannTheDon020
Speelt tegen Aalborg, net als Scherpen Varela Eiting etc.
3 -1
RaynoFischer
Jensen een lichtpuntje deze 2de helft :)
3 -2
Onpartijdig
Brobbeast!!!
0 0
3*stars*3
Mooi voor Brobbey.
5 0
RaynoFischer
Mooi idd dat het uiteindelijk toch nog lukte
0 0
Ajax95Duivendrecht
Eerlijk is eerlijk, Johnsen speelt goed nu. Is samen met Jensen de beste van Ajax in de 2e helft.
6 -2
Hollister
Joh welke wedstrijd heb jij gezien.. kan er werkelijk geen hout van.. eerste 15 minuten niet 1 ding goed gedaan
3 0
DannTheDon020
Johnsen nog niet afschrijven
5 -7
Mokumnorth
Ik begrijp je, ik vind het heerlijk om hem aan de bal te zien. Alleen sterven zijn acties 9 van de 10 x in schoonheid.
4 0
DannTheDon020
Klopt, maar op een of andere manier vond ik hem vandaag meer rust hebben dan normaal
2 -1
Mokumnorth
Ja vond ik ook en niet zo zelfzuchtig.
1 0
jaripettersson
Jawel. Sterker nog, die is allang afgeschreven.
5 -6
Ajax95Duivendrecht
Hoppa
0 0
Redrum
Johnsen kan altijd nog een boyband beginnen met dat Backstreet Boy kapsel van hem.
5 -2
3*stars*3
HHaha maar hij heeft toch wel wat.
Lijkt alleen alsof hij een beetje die Fischer “tik” heeft.
Fischer na zijn blessure, die zichzelf teveel druk oplegde en elk actie zag als now or never.
Als Johnsen wat rust in zijn spel krijgt, kan het wat worden.
Jaartje verlengen en verhuren aan een Sparta ofzo.
Dan weet hij ook wat knokken is.
5 0
Redrum
Zeker, hij heeft wel een goeie actie in huis. Jaartje verhuren lijkt me prima voor hem inderdaad.
1 0
SkilledAtSoccer
Kan het helaas niet zien. Lijkt het spel van ons ergens op?
0 0
Peteronline
die keeper 1e helft koparky.....is toch niks....dat zie je toch, gaat hopeloos in de fout bij twee goals
3 -7
SPLNDD
Volgens mij is je begeleider vergeten het modem uit te zetten, Peter
9 0
Ozymandias
Je weet dat de naam van die keeper (Kotarski) gewoon hierboven in het bericht van AS staat?
2 0
Hans Kraay Jr.
En jij denkt dat hij daar ook maar een regel van gelezen/begrepen heeft?
3 0
Arek Milik
De tijd is voorbij gevlogen op ziggo geloof ik!
0 0
Gijs078
Alleen brobby, dani de wit en schuurs en de broertjes timber en Jensen kunnen het misschien maken de rest niet
2 -8
Peteronline
brobby zeker niet, is niks.....wordt niks....schuurs is stabiel...prima..
3 -10
AjaxDaniel
Hahaha nog zo een.
2 -1
stefanwillem
Ik krijg bij Brobbey zo’n Brutil Hose flashback.
3 -6
Redrum
Die keeper had Dani de Wit bijna klemvast
1 0
sjaakthenler
wAaRoM KeAn AlS jE oOk BrObBeY hEbT?
1 -10
Ajax_33
2018 wilt zijn meme terug.
Man man man dat mensen dit nog steeds gebruiken.
3 -1
sjaakthenler
Wat kan mij dat schelen, geeft alleen aan hoe retarded het is dat je geen spitsen mag halen vanwege Brobbey, omdat een 2e Castillion wordt. Iemand zei dat namelijk in de Kean topic.
1 -2
Ajax_33
Ga lekker huilen in een hoekje dan.
Als je serieus wilt over komen moet je dat soort onzin achterwegen laten.
1 0
FWAjacied
Is Brobbey wat traag of lijkt dat maar?
5 0
AJAIXIXIXI
Heitinga zei laatst dat Brobbey de snelste bij Ajax is. Denk dat het maar zo lijkt.
2 -1
FWAjacied
Oke, zal het door zijn lichaamsbeweging zo lijken. Bedankt.
1 0
Ozymandias
Hij is behoorlijk snel. Hij is vorig jaar ook een stuk explosiever geworden doordat hij voor het eerst gericht op zijn fysiek mocht trainen van Ajax. Het zou dus goed kunnen dat hij de komende jaren steeds explosiever zal worden.
1 0
Hollister
Er mogen er toch nog wel een aantal vertrekken hoor.. Johnsen, Van Leer, Botman, Kemper, of verhuurd / uitgeleend worden.. Ekkelenkamp, De Wit, Eiting, Cerny, Kuhn
3 -4
Spuit11
Labyad....
3 0
AjaxDaniel
Kuhn is pas 19, die moet lekker spelen in de jeugd en bij Jong.
2 -1
Hollister
Man is al lang speler van Jong Ajax.. gewoon meer minuten laten maken op hoger niveau
0 -3
MBAFCA11
Persoonlijk hoop ik echt dat Brobbey het 1e elftal haalt. Heb een zwak voor die jongen.
1 -3
Duif63
Die gaat het 1e echt niet halen. Komt snelheid en heel veel techniek tekort.
5 -6
Ajaxbestnl
hij heeft nog veel te leren .
ik denk ook wel dat hij het haalt maar duurt wat langer denk ik
0 0
zivkabrimovic
HAHAHAHAHAH snelheid te kort.
4 -2
Duif63
Snelheid van handelen. Hard kunnen hollen is iets anders
1 -1
zivkabrimovic
Dan moet je handelingssnelheid zeggen, want daar heb je inderdaad wel gelijk in.
1 0
stopperspil
Brobbey niet echt en fijnzinnige technicus..
3 0
AFCA-B93
Brobbey loopt een beetje met z’n ziel onder z’n arm he
2 -1
Ozymandias
De grote kwaliteit van Brobbey is dat hij een geweldig oog heeft voor de lopende mensen. Bij de o19 zag je vorig seizoen dat wanneer de bal naar Brobbey werd gespeeld meerdere spelers diep gingen waarbij Brobbey dan vaak de juiste persoon wist te vinden. Ik kan me dus wel voorstellen dat hij in een team wat niet op hem is ingespeeld er een beetje verloren bijloopt. In mijn ogen is Brobbey's grooste kwaliteit zijn spelintelligentie en niet de manier waarop hij zijn fysiek gebruikt (al is de manier waarop hij zijn fysiek gebruikt natuurlijk ook een grote kwaliteit).
3 -3
AFCA.
Zou Kuhn graag willen scoren?
0 -1
Rdk1983
Spelen ze na Quick ook nog tegen Queck en Quack?
7 -6
Babangida83
kdum tss
0 0
Mocrodammerr
slecht man
0 0
Jeffreym
Haha, flauw.
0 0
Toon meer reacties