'Komst Bergwijn of Promes heeft prioriteit'

BartVeenstra, 22-06-2019 om 08:15, 43017 views, Algemeen Dagblad |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Ajax is er veel aan gelegen om Steven Bergwijn of Quincy Promes naar Amsterdam te halen, zo schrijft het Algemeen Dagblad zaterdagochtend. De landskampioen wist in het afgelopen seizoen in de Eredivisie liefst 119 keer te scoren en dat aantal wil de club nu minimaal evenaren en het liefst verbeteren. Daarvoor is de komst van een nieuwe aanvaller belangrijk.

Promes en Bergwijn zijn beiden Amsterdammers en speelden beiden in de jeugdopleiding van Ajax. Een transfer van Bergwijn (PSV) zou financieel moeilijk en gevoelig liggen, terwijl het contracteren van Promes omgeven is met minder vraagtekens. Het AD denkt dat Sevilla, de huidige club van Promes, niet meer zal vragen dan ruim twintig miljoen euro voor de aanvaller. Wel is het nog afwachten wat de plannen zijn van de nieuwe trainer Julen Lopetegui met Promes.

Zeker is wel dat trainer Erik ten Hag het ziet zitten in Promes. Het duo werkte in het verleden succesvol samen bij Go Ahead Eagles. Danny Blind, nu lid van de Raad van Commissarissen bij Ajax, gaf Promes in zijn tijd als bondscoach van Oranje veel speeltijd.

Steven Bergwijn

Wat betreft Bergwijn kan het transferbedrag een obstakel worden aangezien PSV voorlopig een starre houding inneemt. Ajax wil de aanvaller graag terughalen naar Amsterdam, 'maar niet tegen elke prijs', zo schrijft het AD.

Wel hangt de komst van Bergwijn of Promes af van de mogelijke transfer van David Neres en Hakim Ziyech. Ajax wil Neres het liefst nog een seizoen behouden, terwijl concrete aanbiedingen voor de Braziliaan bovendien nog niet zijn binnengekomen.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
fritsus
Van harte gefeliciteerd met Promes. Ook namens Rotterdam en Eindhoven.
De volgende Nederlander gaat minstens 45M kosten.
0 0
fritsus
Van harte gefeliciteerd met Promes. Ook namens Rotterdam en Eindhoven.
De volgende Nederlander gaat minstens 45M kosten.
0 0
De_Realist
Mike Verwij bevestigt net dat Promes er aan komt.

Maar Promes kan toch alleen op de counter spelen? Hoe past hij in ons spel?
0 0
Wesl
Het zou wel grappig zijn als psv's grootste uitgaande transfer er een is naar AJAX. Maar ik zou voor Promes gaan eerlijk gezegd, goedkoper, makkelijker, ervarener en even goed als je het mij vraagt. Ik zie een Tadic scenario voor me..
1 -1
WouterBerg83
Beide prima voetballer, goed om te zien dat Ajax nu ook spelers zoekt die zich bewezen hebben en er direct staan. Dat dit soort spelers haalbaar zijn (als in dat ze in de Eredivisie voor Ajax willen spelen) zegt ook wel iets over de ontwikkeling die Ajax de laatste jaren heeft doorgemaakt. Het heeft de glans van het verleden, zeker na afgelopen seizoen, helemaal terug!
2 -2
AmsterdamNorthSide
Sorry Ajax maar dit zijn niet de gasten die ons tot dezelfde hoogte als vorig jaar gaan laten stijgen!!!!!
4 -7
witchmaster11
het hoogste bod uit italie is tot nu toe 20/25 miljoen voor bergwijn , denk ook niet dat je er meer voor krijgt , heeft wel wat laten zien in nederland maar internationaal nog helemaal niets en daar kijken ze toch wel naar en ook die 40 miljoen van die tacovreter is niet eens zeker , het is wat de kranten schrijven
0 -1
Redrum
Ach ja, het wereldtalent Bergwijn blijkt toch eigenlijk niet zo heel populair te zijn in het buitenland. Ook voor Lozano staan ze nog niet bepaald in de rij. In topwedstrijden hebben beide heren gewoon simpelweg geen ene mallemoer laten zien. De scouts zitten nou eenmaal niet op de tribune als psv in de competitie tegen NAC of Fortuna speelt.
2 -1
kaashaas
Ik geloof niet dat de kost van bergwijn of promes afhangt van vertrek hakim of david.. my ass ... is genoeg geld en denk dat Marc ook weet dat er op de bank ook ook.wat moet zitten.
1 -1
fc Barcelona_ke
Ik zei paar weken geleden al. Als niemand (sterkhouder als de ligt ziyech neres etc) weg is, hebben wij al de selectie rond voor nieuw seizoen. Pierie scherpen martinez zijn gehaald voor breedte terwijl marin als de opvolger frenkie gehaald hebt
3 -3
Rentokill
Dat zou mooi zijn. Bandé en Schuurs hebben we in principe ook nog...
0 -1
Superjan
Ik ben op basis van wat ik van Promes zie bij Oranje geen fan van hem. Sterker nog, ik heb eigenlijk nooit begrepen wat hij daar deed. De rest is slechter, dat moest het wel zijn. Promes naar Ajax? Ah shit, neeeee...

MAAR! Ik dacht net: laat ik even wat filmpjes kijken van hem van zijn tijd bij Spartak. Dat is GOED jongen. Hij combineert zijn snelheid met pleintjestechniek én met overzicht. Hij speelt in en beweegt door. Hij kan afronden. Hij kan met links én rechts met gevoel een bal voorgeven. Hij heeft een ontzettend goeie kap... Ik had geen idee dat hij dat kon. Zou die tijd helemaal achter hem liggen? Zo niet, dan is hij wat mij betreft welkom.
7 0
Schip
Moet zeggen dat de goals die ik eerder van hem zag allemaal in de counter waren. Maar hij laat in compilaties duidelijk meer techniek zien, dan hij ooit in oranje heeft gedaan. Wat ook weer iets zegt. Maar goed. Er moet iets bij, zeker op de vleugels.
2 0
ST
Bergwijn (25M) en Promes (20M) vs. Ziyech (30M) en Neres (60M). Je gaat er klein beetje op achteruit qua kwaliteit, maar financieel gezien een goede stap.
0 -2
vdhaas
Meer dan een klein beetje achteruit denk ik
4 -1
MosesD
Ik denk ook dat Bergwijn geen 25 kost, maar 40.
2 0
Jan Doedel
Als je graag de jackpot wilt betalen ga dan voor een echte topper en haal Depay!
1 -14
Cupmetgroteoren
Vervelende gast die alleen maar met zichzelf bezig is en verder gewoon technisch tekort komt en oogkleppen heeft. Bovendien drukt ie teveel op het salarishuis.
2 -1
3*stars*3
Sinds wanneer is Depay een echte topper?
Hij komt hele groepsproces verstoren en speelt zijn beste duels (af en toe) als valse spits en daar hebben we al kwaliteit lopen.
Daarnaast liet Depay in de CL en nations league toernooi zien, dat hij niets beter is dan de spelers op EU subtopniveau.
Maar in zijn hoofd is hij een leeuw...
6 0
Redrum
Haha ja Depay is één van de meest overschatte voetballers aller tijden. Verschrikkelijke voetballer die 2 leuke potjes afwisselt met 10 dramatische piswedstrijden. Bij Oranje goed voor een paar simpele intikkertjes tijdens oefenwedstrijden en meteen denkt meneer weer dat hij God in Frankrijk is (letterlijk). Vervolgens raakt hij weer maanden geen knikker en compenseert dat dan door zo mogelijk nog egoïstischer te gaan voetballen en daardoor nog meer te verprutsen. Ik hoef die gozer zelfs niet voor een tientje in een Ajax-shirt te zien, echt niet.
2 0
fc Barcelona_ke
Leuk,maar hij wilt zn miljoenen in zn contract hebben..
0 0
Woodenshoe1
Ligt het nou aan mij? Ik vind dit allebei eigenlijk geen aanwinsten..
5 -5
ETM
Dit heb idee heb ik ook. Althans geen aanwinsten gaat misschien wat ver, maar ik word er ook niet warm van. En ik denk dan ook aan het interview met Overmars een tijd terug waarin hij het had over het belang van Nederlandse spelers.. Ik kan daar gewoon niet veel mee. Het maakt me geen klap uit waar de spelers vandaan komen. Het kan misschien een rol spelen in het 'groepsgevoel', maar imo toch geen doorslaggevende factor zijn. Ik vind beiden spelers grof gesteld niet echt bij Ajax passen, en ze zijn relatief duur, al ben ik daar nooit zo mee bezig.
2 0
Redrum
Nee dat ligt niet aan jou. Ik zou echt heel erg teleurgesteld zijn als Ajax één van deze twee spelers haalt. Allebei niet geschikt voor Ajax en zeker niet voor de bedragen die ze moeten kosten.
5 -5
Rentokill
Wie dan?
0 -1
JariJari
Kom op, Bergwijn is een groot talent met al een redelijk hoog basisniveau.
2 -3
Redrum
Na drie jaar reactie/countervoetbal is Bergwijn er niet bepaald beter op geworden. Ik vind het helemaal niks meer. Lekker hollen en af en toe een leuk schot, veel meer is het niet.
2 0
Woodenshoe1
Ik vind Bergwijn helemaal niet zo goed, lijkt erop dat ie liever in de sportschool zit dan dat ie op het veld staat. Dat bodybuilden gaat ten koste van zijn voetbalkwaliteiten.. Heeft nu alleen maar op de counter gespeeld, kan hij ook in de kleine ruimte bij Ajax uit de voeten? Ik vind Neres sowieso al 2 klassen beter.
1 0
JariJari
Ik vind Neres ook 2 klassen beter. Maar Neres is echt heel erg goed. Wereldtop komende jaren.
0 0
ETM
Ik vind Bergwijn zeker een interessante speler, maar juist zn basis niveau vind ik erg schommelend. Ook vind ik hem erg vaak weinig voetbalintelligent spelen en dat is wel waar mijn twijfel bij hem in zit.
Op Promes kan je denk iets meer bouwen, maar ik heb werkelijk nog nooit een pot van hem gezien waarbij ik dacht: speelde hij maar bij Ajax. Toegegeven zijn goede tijd in Rusland heb ik gemist.
6 0
FrankBeton
We zijn op een haar na, op de nipper kampioen geworden dit seizoen. Vlak voor Psv.
M.a.w. die gasten zitten ons gewoon op de hielen.
En al helemaal als ze die Bruma (aanvaller) halen. Dat is gewoon een heel goede speler.

Just sayin'
5 -9
Rentokill
Mwah, ik vind het een behoorlijk geflatteerde competitie uitslag.
0 0
ETM
Het gat tussen Ajax en PSV is nationaal gewoon erg klein. Sterker, er is nog geen gat.
Internationaal is er wel een gat tussen Ajax en PSV.
Dat is interessant.
1 0
3*stars*3
Bij PSV weten ze altijd rust te houden maar vooral financieel is het daar een zooitje.
Zegt genoeg dat Afellay hun 1e versterking is en dat Pieters waarschijnlijk terugkeert als back...

Waarom beginnen mensen (vaak de anti kamp) met roepen dat gat met PSV zo klein was?
Hoorde je dat ook toen Fey met 1 punt voorsprong op Ajax kampioen werd?
Of toen PsV profiteerde van slippertje van Ajax in Doetinchem en met 2 punten verschil kampioen werd???

Ajax was afgelopen seizoen gewoon de baas.
Juist knap dat een ploeg met zo’n druk programma en 90% van de tijd met zelfde basis speelde, met heerlijk voetbal de dubbel pakte en op 1 haar na de CL finale misliep.
Waarom hoor ik jou niet over PSV dat bijna een half jaar kon richten op de Eredivisie???
3 -4
FrankBeton
Pfffff man man man ...
3 0
3*stars*3
Ah, “man, man, man”, dat is het enige wat je kan melden als ik erop in ga?
Zelfs v Bommel oogde paar dagen geleden paniekerig voor de camera’s van Fox.
Er is daar zelfs geen backup om Angelino op te volgen!
Maar je hebt gelijk, we moeten echt heel erg oppassen met die boertjes.
Topbeleid daar, geweldige filosofie en een topselectie!

Ze zitten ons op de hielen en ik zal volgende keer niet zo kritisch zijn op PSV...
2 -1
Redrum
Als ik niet beter zou weten zou ik bijna denken dat we hier met een verdwaalde boeren billenbatser te maken hebben. Ik weet echter zeker dat niemand zo zielig is dat hij als psv-fan hier een account aan zou maken. Zulke sneue gasten bestaan simpelweg niet.
0 -1
Ajax114
Waarom is iemand meteen een PSVér als hij ziet aankomen wat er gaat gebeuren. Overmars blinkt niet uit in daadkracht. Scherpen en Pierie halen kunnen we allemaal. Opvolger van De Ligt had er al moeten zijn.
4 -6
FrankBeton
Ja écht hèh.

Ongelofelijk laag niveau hier.
1 0
BrandjeXL
Daar is jouw spelling inderdaad het bewijs van.
1 -2
FrankBeton
Verklaar je nader.
2 0
Alderweireld3
Hahaha. Jahoor.
Zeg maar niets meer.
0 0
FrankBeton
Psv is deze eeuw 10 keer kampioen geworden, waarvan 3 keer in de laatste 4 jaar.
En met Malen, Gakbo en Lammers hebben ze drie zeer talentvolle Nederlandse aanvallers in de selectie. Tel ik Bergwijn even niet (meer) mee.

We moeten gewoon op ons hoede zijn.
Hoogmoed komt voor de val.
3 -4
Redrum
Ajax is de afgelopen 10 jaar 5 keer kampioen geworden en psv 3 keer. Maar alleen een psv-fan rekent vanaf het begin van deze eeuw natuurlijk, dus ook FrankBeton. Wij hoeven niet op onze hoede te zijn voor psv, want psv is niet relevant voor ons. Wij moeten zorgen dat we ons normale niveau halen en dan is die schaal altijd voor ons. Psv is niks meer dan de lafhartige aasgier die in de schaduw staat te wachten tot Ajax de schaal laat vallen. Als psv kampioen wordt dan is dat door het falen van Ajax. Ajax speelt in Nederland alleen tegen zichzelf. Psv is slechts the best of the rest, maar niet dankzij oogstrelend voetbal ofzo. Meer omdat Nederlandse clubs te naïef zijn om dat countervoetbal tegen te houden.
4 -2
FrankBeton
Zeg Redrum, Ik heb Van 2003 t/m 2018 een Ajax seizoenkaart gehad. Ik ben volbloed Ajacied.

Zodra je op deze site ook maar íets meldt dat ook maar een beetje riekt naar zogenaamd "anti Ajax" beginnen mensen zoals jij meteen te suggereren, speculeren en insinueren dat de berichter een PSV of Feyenoorder is.
Ja, sommige spelers van PSV vind ik goede spelers. En ik vind al jarenlang dat PSV een goed technisch beleid voert. Steady. Dat doen ze met minder geld dan ons Ajax.

We moeten niet zo arrogant zijn na dit heel goede seizoen.
Want hoogmoed komt vóór de val.
1 -1
Redrum
Nou als je met een gebruikersnaam als FrankBeton hier gaat zitten verkondigen dat we op moeten passen voor psv dan heb je wel een klein beetje de schijn tegen, maar ik wil best geloven dat je Ajacied bent hoor. Er zijn de afgelopen tijd hier net iets te vaak psv-fans langs gekomen, daar word ik in ieder geval wat wantrouwend van. Al moet ik zeggen dat het sinds Ajax-psv wel verdacht rustig is hier eigenlijk.
0 0
FrankBeton
Maat, geloof me. Ik ben volbloed Ajacied.
Maar misschien moeten we samen een biertje drinken.
0 0
fc Barcelona_ke
Het werd genoemd naar vervanger neres en de ligt. Dus hoef ik niet verwachten dat propper ook naar ajax zal komen..
0 0
Ajax114
Oh oh dat wordt op zeker Promes. Sevilla wil graag van hem af eb dat is niet omdat hij de pannen van het dak heeft gespeeld en PSV wil niet perse van Bergwijn af. Alle nederlandse trainers zijn gek van Promes die het nooit waar maakt. Soms heb je van die spelers die bij elke trainer in het pulletje vallen. Onze ambitie reikt niet verder dan een bankzitter van Sevilla waar we dan europese topprijs voor gaan betalen. Lekker bezig Overmars.
1 -11
AFC34
Vreemd eigenlijk, dat ze 1 van de 2 willen. Het zijn toch helemaal niet vergelijkbare type spelers? Ten Hag lijkt wel wat meer snelheid te willen, niks mis mee als je straks de perfecte lange ballen van ziyech moet compenseren haha. Al hoop ik dat hij blijft!
3 0
JanBiesbos
Kans dat promes komt is 80% en bergwijn 20%.
Dat beide komen schat ik op 1%. Heeft met vraagprijs te maken en natuurlijk relatie ten hag promes.
3 0
AFC34
Bedoel meer dat ze 1 van deze 2 willen hebben en dat ik dat niet zo goed snap. Je hebt als club toch een bepaald profiel voor ogen? Deze spelers lijken qua speelstijl helemaal niet op elkaar.
0 0
Bobbaasje
Ze willen wel 30 a 40 miljoen betalen aan Bergwijn en de meeste roepen dat Éverton Soares te duur is van dat zelfde bedrag. Knetter gek.

Lekker voor Éverton Soares, Pröpper en Filipe Luís gaan.
1 -3
AFCAsphere
En waar gaat Filipe spelen dan? We hebben Tagliafico al en ook nieuweling Martinez kan op linksback.
0 0
Ajax68
Ook ik vind de tot op heden aangekochte spelers zwáár teleurstellend, en dat heeft dan de mond vol van het herhalen van de vorige prestaties.
Er is ook nog steeds geen goede vervanger gevonden voor Frenkie de Jong, want daar is Merin niet toe in staat.
Gaan ze Promes halen, die ik nog geen fatsoenlijke wedstrijd heb zien spelen, en dat voor 20 miljoen ?!
Haal Bergwijn, en laat die Promes maar zitten waar hij zit, krijgt Ajax echt spijt van.
En wát betreft Propper en Haghi dan ? Propper is een echt waardevolle en ervaren jongen die Ajax heel goed kan gebruiken op dat middenveld, want stel....... ze kopen Donny weg,Frenkie is al weg, Lasse loopt op zijn laatste benen, ..... wég middenveld dus.
Ik ben dan ook nog lang NIET tevreden met al deze kleine aankopen, terwijl ons enkele grote aankopen zijn beloofd.
2 -9
Ajax114
Je hebt zo gelijk in jouw comment alleen willen de meesten hier alleen maar positieve dingen zien en dan wel massaal huilie huilie gaan doen hier over een paar maanden.
1 -5
Warrior
Dat is beter dan vooraf. Alsof ze zich bij Ajax iets aan trekken van wat jullie, jankers, vinden. Er zijn er altijd bij, die mislukken, en dat wil niet zeggen, dat ze niet kunnen voetballen, maar dat ze hun draai niet kunnen vinden bij een andere speelstijl bijvoorbeeld. En kom niet aan met "kritisch zijn", want al wint Ajax met 20-0 van psv, had het 21-0 moeten zijn.
1 0
JSF
Dat was je vorig jaar zeker ook niet rond deze tijd. Hadden we Tadic en Blind nog lang niet binnen...
0 0
trodat4030
Ah, de 'het is ons beloofd' onzin komt weer boven water.. Lachwekkend weer..
3 0
Ajaxbrl
Al dat afwachten, koop gewoon een paar topspelers, een selectie van 18 goede spelers is echt geen overbodige luxe, afgelopen seizoen hebben we echt mazzel gehad qua blessures met maar 13/14 goede spelers, en verkopen doen we altijd wel dus Marc trek die knip!!
7 0
Ajax4life16
zou roekeloos zijn. Wat als Ziyech blijft? Ga je hem, Neres, of die aankoop van 20 miljoen op de bank zetten?
2 0
vdhaas
Ja, stel je voor: een brede selectie. Bah.
0 0
Ajax114
Ja die zet je dan op de bank. Doen ze bij buitenlandse club ook hoor. We moeten nu doorgroeien als club .
2 -3
Shoppy
Wat een discussie alweer... we hebben meer dan 11 spelers nodig en we hebben ook spelers nodig, die ons bvb meer opties geven. Promes is volgens mij een prima speler voor een open duel wat heen en weer gaat of als je moet inzakken door een rode kaart of zo en je op de counter moet spelen.
1 -4
trodat4030
Dus jij wil een speler van 20 milj kopen die 2-4 potjes per seizoen bruikbaar is? Haha! Maar goed, Shoppy.... Die naam zegt genoeg..
0 0
Shoppy
:-) Shoppy was oorspronkelijk alleen mijn eBay-naam en die behield ik dan ;-)
En mijn antwoort is JA! Het is volgens mij ontzettend belangrijk dat we tegen elke tegenstander / tactiek maximaal goed kunnen presteren, want het succes hangt meestal van een paar beslissende wedstrijden af!
0 0
ErikDeBosz
Allebei niks. Promes heeft niks laten zien bij Sevilla, terwijl Bergwijn in de tweede helft van de competitie ook onzichtbaar was. Bovendien moet je gek zijn om je directe concurrent tientallen miljoenen te geven. Laat dat maar aan iemand anders over.
9 -2
trodat4030
Of ze (PSV) die miljoenen nou van ons krijgen of een ander, dat maakt uiteindelijk geen flikker uit. Het verschil is dat als ze het van ons krijgen, wij een goede speler erbij hebben en als ze het van een ander krijgen, wij niets hebben.
0 -1
pettuh
Niks laten zien en toch 14 goals en 12 assist afgelopen seizoen in de eredivisie. Beter dan Neres statistisch gezien! Moet je nagaan als hij bij Ajax zou spelen, nog aanvallender dus mogelijk nog betere statistieken! Laat hem maar snel komen.
2 -3
Warrior
40 miljoen is veeeeeel te veel. De helft hoogstens, en dan nog liever niet.
1 0
TOOL
Ik vind het geen enkel probleem om geld aan PSV te betalen als we een speler willen hebben. Het is eigenlijk toch gunstiger dat geld in de NL competitie blijft i.p.v. het naar een buitenlandse club over te maken.
1 -4
NelsonAFCA
Promes en Bergwijn zijn beide geen Ajax materiaal.

Haal dan:

- Mitrović
- Pavón
- Everton
- Pedrinho
- Antony
- Batshuayi

Betere keuzes, dan Bergwijn of Promes.

En dat Ødegaard niet meer komt, dan zou ik voor Pröpper of Vargas gaan van Vélez Sarsfield.
9 -3
vdhaas
Ah, de tweejaarlijkse roep om pavon.

En batshuauyi... hahhaha
0 0
AFCAsphere
Ah, daar hebben we ‘m weer, de Mitrovic fetish. Mogelijk één van de meest bonkige, houterige spitsen die ik in de Premier League heb gezien, die alleen af kan maken en vrij beperkt is in het meevoetballen, maar wel geschikt zou zijn voor Ajax.

Nee dank je, laat dan maar gewoon Dusan op 9 staan.
1 0
Ajax114
Nee dat is te moeilijk voor Overmars die keuzes van jou. Wij zijn helemaal terug bij af volgend jaar, let maar op. Dramatische leiding zit er.
0 -4
Warrior
Als jij eens een andere club gaat supporten., met je eeuwige gezeik. Dramatische "supporter".
1 0
trodat4030
Wat maakt Bergwijn geen Ajax materiaal?
1 -1
ajax4ever01
Hij komt juist uit de Ajax jeugd dus dan is het juist wel Ajax materiaal.
0 -2
trodat4030
Mwuah, niet alles wat ooit bij Ajax in de jeugd heeft gespeeld is per se Ajax-materiaal natuurlijk, maar in het geval van Bergwijn zie ik het wel zitten.
1 -1
Nummer16
Voeg Pröpper hieraan toe.
1 0
NelsonAFCA
Bedankt.
0 0
pettuh
Bergwijn zie ik graag bij Ajax. Ik vind dat hij juist Ajax materiaal is, omdat hij bij Ajax een heel ander systeem en in een andere veldbezetting gaat spelen wat veel beter bij zijn spel past. Dit alles maakt dat hij bij PSV minder rendeert.
3 -3
Rinus M.
Vermoed dat Overmars Ajax graag een Amsterdams tintje geeft.
1 0
Ajax68
En Nederlandse jongens binnen haalt, want de buitenlanders zijn er in overtal.
0 0
Klusjesman
Ja maar Promes en Bergwijn hebben iets om Ajax sterker te maken :P
2 -2
altijdwelwat
Gewoon Neres aan boord zien te houden , ik ben van beide niet kapot. Bergwijn maakt toch vooral zijn goals tegen de kleinere clubs , zodra de tegenstand toeneemt is hij vaak onzichtbaar. Promes ontbreekt het aan spelintelligentie ....
5 0
Joehoe
Ik ben bang dat Promes de nieuwe Labyad gaat worden...
Een voormalig pupil van Ten Hag die hij erbij wil halen, maar eigenlijk net tekort komt voor Ajax!
10 -3
AFCAsphere
Wat is dit voor een vergelijking? Heeft in 115 wedstrijden 59 doelpunten gescoord voor Spartak, en dat als vleugelaanvaller zijnde, waardoor ze ook mede door zijn inbreng in 2017 kampioen werden.

Vergelijk dat met iemand als Labyad, die mislukte bij zowel PSV, als Sporting Lissabon en het vervolgens alleen ‘leuk’ deed bij subtopper Utrecht.
1 0
Bobbaasje
Zo ontzettend eens met deze Joehoe.
5 0
Nicoonzeredder
Ga je Promes nou serieus vergelijken met Labyad...?
3 -6
Joehoe
Promes is zeker een betere speler dan Labyad; eens!
Maar de eventuele komst van Promes lijkt te komen uit de koker van Ten Hag en ik ben bang dat hij net als Labyad niet voldoende kwaliteit heeft.
0 0
xMilkshake
Je moet Joehoe niet te serieus nemen... heeft een zonnesteek
1 -5
Joseph
Leuk om te focussen op Nedelrandse speler, maar dat met niet ten koste gaan van de kwaliteit!

Promes is niet goed genoeg en Bergwijn is veel te duur! Ik zie dat geld liever naar andere toptalenten gaan op de vleugels, dan maar geen Nederlander.

Met de Unuvar ligging komen genoeg Nederlands door!
6 0
L1tman3n
Gewoon wachten tot PSV uitgeschakeld wordt door Basel, en dan toeslaan als ze het geld keihard nodig hebben. Niet meer dan 20-25 betalen voor Bergwijn. Anders Promes halen.
3 0
Cruijffthebest
Die Hagi schittert op het EK onder 21, dus als Ajax die wil hebben, zullen ze verdomd snel moeten handelen!
0 -1
Joodhannus73
Zijn al te laat. Weer te lang gewacht...
1 -6
L1tman3n
Schijnt exorbitante eisen gehad te hebben.
0 -1
off
Wat zou everton van gremio moeten kosten?
1 -1
off
Kan peomes ook in de kleine ruimte voetballen? Aan draver heb je niet zo veel tegen teams die 2 bussen parkeren. Wat 80% van onze eredivisie tegenstanders doen..
1 -2
PJSM
Vind het nog steeds jammer dat we Odegaard niet hebben kunnen halen. Promes ben ik geen fan van. Zeker geen versterking voor Ajax en zeker geen Ajax speler. Dan liever Bergwijn. Al denk ik dat er voor hetzelfde geld ook wel iets in het buitenland rond loopt.
2 -7
Eastwood
Ik denk dat ze ook graag een Nederlander erbij willen halen. Vandaar het vizier op deze twee spelers.
0 0
altijdwelwat
Kwaliteit moet altijd leidend zijn , waar je per ongeluk bent geboren vind ik van ondergeschikt belang.
0 0
Ajax4life16
ligt er natuurlijk meer aan waar je bent opgegroeid. Frenkie en waarschijnlijk de Ligt en Ziyech gaan nu weg, waardoor je de kern van Nederlands sprekende spelers kwijtraakt. Kwaliteit is inderdaad heel belangrijk, maar 11 geweldige spelers maakt nog geen team als niemand met elkaar kan communiceren
0 0
Schip
Bergwijn is geen enorme transfersom waard vind ik. Anders had ik hem best graag bij Ajax gezien. Promes vind ik geen echte Ajax vleugelaanvaller. Heeft teveel ruimte nodig voor zijn acties. Als aanvallende back wel een optie, maar die hebben we niet heel hard nodig en daarvoor kost hij teveel geld.
1 0
31xAjax
Helemaal mee eens, dan beter Malen halen .met z'n 1 jarig kontrakt....
1 -1
ajaxxcied4life
Ik zou niet weten welke buitenspeler perse zou moeten vertrekken. Daarnaast vind ik dat Ajax de selectie moet versterken en niet op peil moet houden. Dus indien een aantal spelers is verkocht, Bijleveld, Sinkgraven, Bakboord, De Ligt om een van deze twee jongens (wel voor de juiste prijs) sowieso te halen.
0 0
AltijdGelijk
Beide niet doen! Ze passen niet bij Ajax en zijn te duur!

Maximilian Gomez van Celta halen!!!
2 -2
X-RaY
Zijn allebei goede voetballers en passen daarom prima bij Ajax
1 -2
GvanderK
Gomez kan nu al bij iedere club in de basis staan en is erg gewild. Denk niet dat hij op de Eredivisie zit te wachten.
1 0
xstaniox
Alsof die naar Ajax wil komen.
Dat we de halve finale van de Champions League hebben bereikt, betekend niet dat elke willekeurige speler Ajax ziet zitten.
Die Gomez kan ook naar andere Europese topclubs.
1 0
Sterretje73
Exact en bovendien hebben beide andere spelers een verleden bij ons en zullen dus veel sneller mee kunnen draaien.
1 0