'Nieuwe jeugdcompetitie ook voor Ajax op komst'

SJvanveen, 13-06-2019 om 18:32, 21166 views, Voetbal International |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

De KNVB gaat in 2020 starten met een nieuwe competitie voor jonge talenten. Elke club in het Nederlands betaald voetbal dient hieraan mee te doen, zo ook Ajax.

Dit alles meldt Voetbal International. Art Langeler laat in gesprek met het medium weten positief te zijn over de nieuwe competitieopzet. Momenteel stranden veel talenten na de Onder-19 omdat ze in een beloftencompetitie niet tegen de beste spelers van andere ploegen spelen. Om het landschap van clubs wat meer in evenwicht te brengen, is een nieuwe competitie in aantocht.

Deelname is verplicht, ook voor ploegen zoals Ajax en PSV, die graag hun talenten laten rijpen in de Keuken Kampioen Divisie. De Amsterdammers mogen Jong Ajax in die competitie houden, als de club maar ook een team in die andere competitie op de been kan brengen. 

Meer informatie is hier te vinden. 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Ar
Ach joh, we hadden net de A2 opgegeven, kunnen we die weer erbij doen.
0 0
eros
Ik vind het raar dat de KNVB een club gaat verplichten om een team in te schrijven. En dit alleen omdat feyenoord de boot heeft gemist wat betreft de voetbal piramide.

Daarnaast zullen de clubs, zo ook ajax, 'net niet' spelers langer aan zich gaan binden waardoor subtoppers in de eredivisie deze spelers niet kunnen overnemen. Hierdoor verzwakt de eredivisie en jupiler leugue alleen maar.

Als je als speler echt goed bent heb je een U23 of U21 (Of zelfs een U19) team niet nodig en speel je ook in de jupiler leugue of zelfs in de eredivisie al, gewoon je wedstrijdjes. Vind ajax een speler nog niet goed genoeg,... verhuren ze hem toch?
4 0
pizzapunt
Dus we kopen gewoon meer talenten op bij andere teams en pakken een extra schaal? oke!
2 0
Ruff Rhythim
Yes we need to pak extra sgaal...
1 0
Ozymandias
Het is voor Ajax misschien wel goed als er een o23 elftal in de Eerste Divisie speelt en een o21 in een beloftencompetitie. De stap van de o19 naar de Eerste Divisie is voor sommige talenten namelijk best groot. Neem de o19 van komend seizoen. Talenten als Llansana en Taylor zullen nog niet direct de stap naar de Eerste Divisie zetten maar het niveau van tegenstand dat de o19 krijgt zijn ze inmiddels wel al ontgroeid.

Ik denk dat dit vooral slecht is voor andere clubs aangezien talenten van het kaliber Zeefuik/Matusiwa/Sierhuis nu waarschijnlijk langer bij Ajax worden gehouden omdat Ajax een heel extra team moet opvolgen. Jong Ajax al zo waarschijnlijk veel meer een o23 team worden terwijl het nu meer een o21 team was (met een paar uitzonderingen). Het zou me niet verbazen als Jong Ajax hierdoor de Eerste Divisie gaat domineren.
1 0
Juichtoon
Het gaat om meer weerstand. Onze toppers dienen zo vroeg mogelijk met meer weerstand geconfronteerd te worden. Dus een 023 competitie is het paard achter de wagen spannen.
We willen toppers Europese toppers opleiden geen middelmaat.
1 0
DonAdam
Dat is waar, maar het is nogal een algemeen toontje. In de praktijk zie je dat niet iedereen zichzelf even snel ontwikkelt. Justin Kluivert speelde op zijn 17e in Ajax 1, terwijl FdJ "pas" op zijn 20e in Ajax 1 kwam. Er zijn spelers die nog later tot volle wasdom komen, al heeft Ajax ze meestal al laten gaan op die leeftijd.

Even een extreem voorbeeld: Graziano Pelle ging pas op zijn 27e scoren, en dat doet hij nog steeds op zijn 34e.

Ik denk dat deze opzet niet verkeerd gaat uitpakken. Het kost maar een beetje geld, in de vorm van iets meer contractspelers in de laagste categorie, en je komt de clubs die de boot hebben gemist met hun Jong Elftallen in de profcompetities enigzins tegemoed. Ajax heeft die clubs toch nodig in de Eredivisie.
1 0
Juichtoon
Dat niet iedereen zich even snel ontwikkelt is een dooddoener. Dat lijkt me nogal logisch.
Jouw voorbeelden pleiten eigenlijk voor wat ik zeg. Meer weerstand. Justin speelde z'n hele leven voor Ajax en werd dus van jongs af aan met meer weerstand geconfronteerd. Frenkie kwam pas op z'n 18e naar Ajax en kreeg pas toen met meer weerstand te maken.
0 0
Ozymandias
Het is een o21 competitie en voor de talenten van Ajax zal dat meer weerstand bieden dan nu het geval is. Het zal namelijk een elftal worden voor tussen de o23 en o19. De o19 wordt zo in feite een o18 elftal (wat het dit seizoen eigenlijk al was) en talenten als Llanana en Taylor zouden volgend seizoen (als deze competitie dan al had bestaan) niet in de o19 beginnen maar in de o21 wat ze dus meer weerstand zou bieden.
0 0
Rentokill
Dus eerst het idee om jeugdteams in de kkd te laten spelen. En slechts een paar jaar later klagen dat de andere clubs geen aansluiting vinden. Vreemd.

Krijg sterk de indruk dat iedereen maar wat doet bij de KNVB zonder samenhang. Zonder overleg. Zonder samenwerking.
2 0
Ruff Rhythim
Haha ja feitelijk niks nieuws dus.
Knvb is echt een van de sufste sportorganen van dit land hoor.
Vrijwel doorlopend amateurprutswerk wat zij leveren.
2 0
ajacied017
Zoals ik het zie ligt het vooral eraan, welke regels er voor de teams in de verschillende competitie komen.

Ze willen nu dus “twee vliegen in een klap” slaan.

Hiermee probeer ik te zeggen dat ze hopen dat de jong teams uit de keuken kampioen divisie stappen omdat je anders(Ajax,psv,az en utrecht) veel te veel spelers moet hebben..
1 0
Superjan
En Ajax kan het betalen om veel spelers te hebben. Als spelers 19 jaar worden, loopt hun eerste profcontract af. De besten bied je vanuit Ajax een contract aan. Ook een jongen als Ian Beelen zou wellicht niet naar Vitesse zijn gegaan omdat er ineens zes plekken op het middenveld beschikbaar zijn in plaats van drie.

Als je dit handig doet (en dat kan Ajax) gaat het je meer opleveren dan kosten.
2 0
Juichtoon
Alleen het team met de minste weerstand, 021, kan het ticket voor de YL (en dat is 019) verdienen.
0 0
Superjan
Het is nog niet duidelijk hoe de zwaarte van die competitie zal worden ten opzichte van de o19. Er wordt hier nu een beetje gedaan alsof het een soort g-competitie wordt maar zo pakt het als puntje bij paaltje komt natuurlijk niet uit. Feyenoord zal er natuurlijk zéker 100% vol voor gaan. Ik denk eigenlijk dat het uiteindelijk (niet in de laatste plaats door het te verdienen YL-ticket) zal uitgroeien tot het nieuwe vlaggenschip, of in ieder geval een vol uitgerust oorlogsschip.

En daarnaast, hoeveel weerstand je ondervindt, bepaal je natuurlijk ook zelf door de selectie die je samenstelt.
0 0
Juichtoon
Dus moet Ajax op en 019 inzetten want die spelen in de KKD en op O21 want daar valt het ticket voor de YL te verdienen.
0 0
Bky
"Altijd al met je bier team in het shirt van Ajax willen spelen? Meld je team dan nu aan voor het Ajax o21!"
17 0
Mivado
Haha geweldig idee!
0 0
JariJari
Dit! Geweldige fuck you naar de KNVB!

Kunnen het zelfs verkopen aan rijke mensen.
4 -1
debarbaar
Misschien moet deze niet serieus te nemen man eerst maar eens alle clubs verplichten überhaupt een jeugdopleiding te hebben. Daarnaast kun je natuurlijk gewoon de onder 19 de de onder 21 gaan noemen en klaar is Kees. Je speelt nu met onder 19 ook al met 16 en 17 jarigen eerste elftal spelers van Feyenoord weg. Maar gelden nu de stemverhoudingen ineens niet meer? Dus als Ajax, PSV, Utrecht en AZ tegenstemmen dan is dat jammer. Ze zouden zo bijdehand moeten zijn als het o het afschaffen van kunstgras aankomt of het opzetten van een nieuwe competitie.
8 0
Schip
Dus Artje zet een competitie op die het idee van JA volkomen uitholt, of zie ik dat verkeerd?

Ik zie even niet hoe dit verplicht kan worden gesteld. Het lijkt mij aan de clubs om te bepalen wie wordt doorgeschoven naar betaald voetbal. Alsof de KNVB kan bepalen dat een mega talent niet te snel richting het eerste mag.
4 0
AjaxPassion
Nee, dat is het grappige. De 4 Jong teams in de KKD mogen gewoon blijven en zullen dat ook doen. Er komt enkel een schijn competitie bij die nog minder voorstelt dan de beloftencompetitie. De rest blijft zoals het nu is.

Waar spelers spelen bepalen de clubs zelf, dat er een O21 moet komen, waarin je minstens 18 spelers per wedstrijd moet hebben is wel verplicht. Maar waar Ajax die vandaan haalt, dat mogen ze zelf weten.
3 0
Schip
Te bizar. Een proefballon zonder inhoud dus. Zorgt enkel voor meer kosten, die Ajax trouwens wel kan opbrengen.
0 0
Boer
Ajax kan ook van Jong Ajax een o21 maken. Is het nu in feite al. Onder de o21 komt straks waarschijnlijk landelijk geen o19 meer maar een o18. Ik zie eerlijk gezegd alleen maar voordelen.
0 -4
AjaxPassion
Hoezo ga je je eigen hersenkronkel als feit verspreiden?
2 0
Sallons@AS
Zoals ik het zie gaat het Ajax geld kosten. Uit de KKD stappen is niks, aangezien het 1e er de vruchten van plukt. Ajax zal naar mijn mening een soort combinatieteam moeten opzetten tussen de beloften en de O19. De KNVB zal op deze manier de leeftijdsgrens van de beloftenteams weer moeten verhogen. Dus kan Ajax van de O21 de O23 maken. De O21 kan dan met reserves van de beloften en spelers uit de O19 een team vormen. De KNVB zal dan wel zeer zorgvuldig om moeten gaan met de wedstrijdschema's van de O19, O21, O23 en het 1e. Overbelasting en blessures liggen wel op de loer. Sommige jongens spelen dan 3 soms 4 wedstrijden per week. Rouleren vanuit de O19 kan dan een optie zijn voor dat "nieuwe O21 team".
2 0
Ajax114
Art Langerer , die regelt het wel allemaal. Onbegrijpelijk. Het maakt in dit land niet uit wat je kunt maar wie je kent. Er is maar 1 man die daar zou moeten zitten en dat is WIm Jonk. De Nederlandse visie volgens Johan Cruijff uitdragen.
4 0
Web
Het is allemaal niet zo moeilijk, maak er onder 20 van, is de stap veel kleiner
De clubs opdringen hoe Art het wil zien
Gaat echt niet gebeuren
2 -1
Pheadrus
Ajax kan makkelijk een goed team aan reserves opstellen.
En wanneer gaat dat team spelen? Het is nu al schuiven met spelers tussen Ajax1 en Jong. Als ze op maandag spelen kan dat samen vallen met Jong. Een groot voordeel is dat de reserve keeper regelmatig wedstrijden kan spelen. Maar, mogen er oudere spelers zoals en Sinkgrave mee doen als ze van een blessure terug komen?
2 0
AjaxPassion
Nee oudere spelers niet, dat is het hele lachwekkende hiervan. Daarvoor moeten clubs zelf oefenwedstrijden gaan organiseren:')
0 0
Boer
Voor Ajax verandert er minder dan lijkt. De onder 19-competitie verdwijnt waarschijnlijk. Daarvoor komen er een o18 en o16. Maar Ajax kan gewoon zijn beste o17 en o18 net als nu dan vervroegd doorschuiven. Ze komen dan in de o21 te spelen. Ze krijgen daarin meer weerstand omdat de tegenstanders ouder en beter zijn dan in de huidige o19 competitie. Uitblinkende o19-spelers schuif je door naar o23. Net als nu. Wat is het probleem?
0 0
AjaxPassion
Huh??? Hoe kom je tot deze gekke conclusie? Het blijft gewoon O17 en O19. Er is niks gezegd over veranderingen in andere jeugdcompetities...
1 0
trainerdv
Ik denk dat dit niet zo'n gek idee is om clubs te verplichten een goed "jeugd"elftal te hebben. Deel van het idee zal zijn, dat er niet teveel op jonge leeftijd naar het buitenland gaan. Dat kan voor Nederland wel goed uitpakken. Ik denk niet dat Ajax op dit team zal inzetten, maar we kunnen er wel van profiteren door in die leeftijdsgroep veel aan te trekken, binnen en buitenlands.
0 -1
AjaxPassion
Hoe gaat zo'n schijncompetitie voorkomen dat er spelers naar het buitenland gaan? :')

Spelers blijven door een mooiere betere competitie van hoger niveau, meer geld, mooiere clubs.
1 0
Superjan
Ze verplichten je eigenlijk om erop in te zetten want je wil youth league spelen.

Maar goed, zoals ik hieronder zeg en jij ook, laten we er ons voordeel mee doen. Uiteindelijk zal de meest kapitaalkrachtige club het makkelijkst een extra team op de been brengen.
3 0
JariJari
Gewoon met 1 kwalificeren voor de CL om youth league te spelen. En KNVB aangeven bij de UEFA, krijgen ze op hun kloten en worden ze teruggefloten.
1 0
Superjan
Ik weet één oplossing voor Ajax:

Alles wat nog iets zou kunnen worden bij andere clubs weghalen, vastleggen en hier laten spelen. Goed gepresteerd? Volgens jaar kkd. In feite een tweede o19 elftal met dispensatiespelers. Laten we ons voordeel ermee doen.
0 0
Superjan
En ik maar denken dat ze daarvoor aan de voetbalpiramide konden deelnemen.
2 0
trodat4030
Bezopen. Meer hoeft er niet over gezegd te worden.
7 0
mgtow
Nu Feyenoord weer ettelijke miljoenen weggegooid heeft en op de jeugd teren zonder deelname aan de voetbalpiramide moeten ze 'natuurlijk' wel weer even gered worden. Vandaar zullen ze wel dit onzalige kutplan uitgekotst hebben. Was het immers niet Martin van Geel die vorig jaar pleitte voor een soortgelijk plan?

Er is een reden waarom de Johan Cruijff schaal niet meer vast in de arena is maar de finale van de beker wel altijd in bouwval De Kuip. En ook waarom Feyenoord altijd thuis loot in diezelfde beker. Allemaal om het aan de grond zittende Feyenoord overeind te houden.

KNVB moet nodig op de schop. Nieuwe mensen, nieuw beleid.
4 -1
3*stars*3
Je hebt een goed punt hoor want het zat Fey niet tegen.
Aan de andere kant, zonder dat succes van afgelopen 3 jaar onder Gio, was Fey nu echt dood.
Voor de competitie is het goed dat ze nog leven want hoe je het wendt of keert, na Ajax is dat de grootste NL club.

Maar ff over de “KNJB”.
Probleem is dat de nieuwe mensen er net zitten.
Dat Ajax het goed doet, oranje opkrabbelt en oranje-17 (Ajax) een EK wint, zullen ze schaamteloos claimen.
Nee, Gudde en de Heracles mannen zullen nog een tijdje zitten daar en de engnek Langeler ook.

Niet altijd eens met Derksen maar een tijdje geleden begon hij over dat succes van Ajax goed is voor NL.
Hij was het er niet mee eens want hij gaf aan dat Ajax de enige is die buiten de Eredivisie goed presteert.
Laatste NL club die het goed deed in Europa was PSV en dat is ook alweer 4/5 jaar geleden.

Maar hopen dat dit plan gaat werken.
In belang van NL voetbal, zeggen we dan maar.
1 0
ratje
Dan maar alle teams nog een keer doorschuiven? Ons O19 team (zo'n beetje) speelt KKD, dus wordt de O17 het team voor deze competitie. De O15 in de O19 competitie?

Oke nee het is echt een kutidee..
1 0
insectenverdelg
Art knows best!
0 0
MitsjollAjax
Wat een dramatisch idee zeg, het algehele niveau in NL zal alleen maar lager worden hierdoor. De jongens die normaal afvloeien bij Ajax omdat ze net niet goed genoeg zijn voor ajax, de Beckers, boere, zeefuik, sandler, matusiblabla zullen nu bij Ajax blijven omdat Ajax meer spelers nodig heeft. Ajax is dus meer geld kwijt dat niet naar het eerste elftal kan en de rest van de eredivisie heeft minder goede spelers waardoor het niveau verder wegzakt aan de onderkant.
Ik denk echt dat dit alleen voor Feyenoord een goed idee is. Ik denk verder voor geen een andere club
5 0
mgtow
Zie mijn reactie hierboven van 20:15. Het is niet de eerste keer dat er drastische besluiten worden genomen die enkel in het voordeel van Feyenoord uitvallen.
2 -1
Leprechaun
Art is wel de laatste die zou mogen beschikken over de toekomst van het Nederlands voetbal. Echt een schande dat die kerel zo’n vooraanstaande functie heeft bij de KNVB.
4 0
AjaxPassion
Dit moet wel het slechtse plan zijn dat er ooit is bedacht voor het NL voetbal. Art loopt hier echter dood leuk te verkondigen dat het er bijna doorheen is???
4 0
TusanDadic
Artje doet een fartje. Wat een idioot. Mag toch hopen dat dit er niet doorheen komt.
0 0
Juichtoon
Beste meneer Art. Het gaat niet om meer van hetzelfde en dan dus langer, maar om meer weerstand op een eerder moment. Wat heeft een O21 speler van Ajax er nu aan om tegen Utrecht 021 of Cambuur 021 te spelen? Daar wordt hij niet beter van.
Het gaat erom dat de toptalenten eerder op een hoger niveau zitten en het gaat niet om de talenten van NEC 021 of VVV 021, daar zitten de spelers niet die het NLs voetbal nodig heeft. De top van piramide moet hoger, niet meer middelmaat.
Dit is echt het paard achter de wagen spannen.
2 0
JariJari
Lol verplicht. Schrijf gewoon een fucking g-team in.

Fuck de KNVB.
1 0
MPAjax
hij doet een marcotje, alleen gaat het nu niet om de regels van het spel
1 0
Suarez16_
Dus als ik het goed lees speelt de o21 straks voor de YL ticket voor de o19? What the fuck. Gasten die in 1998 zijn geboren (laatste jaar o21 dit seizoen) bepalen straks dus of de '01 en '02 lichting (o19 volgend seizoen) de YL in gaan. Wat een raar idee zeg. Moeten straks Dani De Wit en Noa Lang die al 20 zijn in de o21 gaan voetballen zodat Unuvar en Hansen die 16 zijn YL kunnen spelen. Heel raar.
7 0
AFCAjax
het is bezopen.. kan AS niet even de journalist uithangen en contact opnemen met de uefa om na te vragen of ze dit uberhaupt kunnen maken?
7 0
CoolRunnings
De KNVB kan dus wel clubs verplichten. Dan na het komend seizoen echt gras of hybride velden verplichten.
7 0
JanTa
Nu ga je mensen wakker maken dat was niet de bedoeling.
1 -1
AFCAjax
Ik hoop dat de uefa een stokje steekt voor dat YL ticket die moet gewoon uitgedeeld worden in de o-19 competitie aangezien o-19 het team is dat YL moet gaan spelen.. ik neem aan dat dit vanuit de uefa word bepaald aangezien je niet het ticket aan de 2e plek mag geven als de 1e plek zich al plaatst omdat het eerste elftal daarvan al CL speelt.
7 0
Hollister
De foto alleen al zegt toch genoeg.. deze man kan er werkelijk helemaal niets van.. PSV Adje
4 -1
Naoro
Schaf dan iniedergeval de leeftijdsregel in de keukendivisie af
5 0
AjaxPassion
Dat verband zie ik totaal niet? Enkel voordelig voor 4 clubs, niet het NL voetbal.
0 0
kaashaas
Anus langererer
2 0
AFCAjax
Dit kan toch niet.. ze kunnen je toch niet verplichten een team op te richten net zo min als dat ze je kunnen verplichten een onder 9 team te hebben.
tystraal een eind op man.. YL ticket uitdelen aan een team dat niet eens youth league mag spelen. helemaal bezopen die lui.. is dit al definitief?
6 0
Ajaxxxisdebeste
Art Langeler de PiSVer die zei een bloedhekel te hebben aan Ajax.
5 -2
wolterx
Wat snuiven ze daar? YL ticket geven aan kampioen van een leeftijdscategorie die te oud is voor YL zelf? Een nieuw team verplichten (?) is bizar. Daarnaast spelen de grote talenten als ze o21 zijn al lang en breed in de Eredivisie, dat is zeg maar het ding dat de Eredivisie heeft. Hier krijgen jonge spelers kansen.
11 -1
AjaxPassion
Hahaha inderdaad, wat een lachwekkende bende. Dit plan is zo mogelijk nog slechter dan een beloftencompetitie. Sterker nog, gewoon een slap aftreksel van de beloftencompetitie.

Ajax, PSV en wss ook AZ en Utrecht gaan daar nooit aan meedoen. Dat worden dus 4 teams die een slap aftreksel zijn van een beloftenteam. En naast Ajax 1, Jong en dat nieuwe O21 team moet Ajax dan nog oefenwedstrijden gaan organiseren?!?!

Als dit plan van Art afkomt, moeten ze hem er direct uitgooien.
3 0
Hollister
Wat een regelrecht idioot plan
Enige voordeel is dat Ajax nu nog meer talenten in de categorie 16 tot 18 kan gaan aantrekken.. de basis voor die leeftijdsgroep wordt dus wat breder om uit te putten... verder is die idioot Langeler gewoon een schande als boegbeeld voor de jeugdopleiding binnen de KNVB, zeer overrated mannetje
8 0
AjaxPassion
Er is volgens mij een reden waarom geen enkel ander land dit idiote systeem heeft...
2 0
mgtow
Ik denk lijm. De KNVB begint enorm te lijken op de belastingdienst en andere overheidsinstanties. Fout op fout op fout. Wie grijpt in?
3 -1
kaashaas
Ik denk nagel lak daar hebben ze zat van
2 0