TG: 'PSG gooit strijd om De Ligt volledig open'

BartVeenstra, 29-05-2019 om 07:05, 33739 views, De Telegraaf |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Lange tijd leek het erop dat Matthijs de Ligt de 'onvermijdelijke' overstap zou gaan maken naar FC Barcelona, maar volgens De Telegraaf is dat zo zeker niet meer. Paris Saint-Germain heeft de strijd om de handtekening van de aanvoerder van Ajax namelijk weer volledig opengegooid, aldus de ochtendkrant.

In tegenstelling tot FC Barcelona zou de club uit Parijs wel bereid om aan een transfersom van 85 miljoen euro te willen voldoen. De riante commissie die zaakwaarnemer Mino Raiola zou willen ontvangen, zou ook geen probleem moeten zijn. In dat opzicht heeft PSG een streepje voor op Barça.

Door de 'overval' van de Parijzenaars klopten ook enkele andere clubs aan bij De Ligt. De Telegraaf noemt Manchester City, Manchester United en Real Madrid. Toch lijkt de strijd om De Ligt nu vooral een 'two-horse-race' te zijn tussen FC Barcelona en Paris Saint-Germain.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
PetrusKeizer
PSG, asjeblieft niet zeg. met die vervelende Neymar. vreselijk.
0 0
debarbaar
Hoe een mens zich kan vergissen... Die de Ligt leek me een slimme kerel, maar die heeft iedereen op het verkeerde been gezet. Een hebberd die het blijkbaar niet uitmaakt om een potentieel nieuwe werkgever te schofferen en het onderste uit de kan wil. Als ik Barcelona was dan serveerde ik 'm in het openbaar af. "Nee we willen 'm niet" dat drukt de prijs dan wel weer voor die sheik. Je moet geen vent willen die aan tien miljoen per jaar nog niet genoeg denkt te hebben.
1 -3
Finidi en Nwanko
Mocht het zo zijn dat De Ligt écht goedkeuring geeft (hij is immers werkgever van Raiola) voor dit 'spel' dan ben ik het roerend met je eens. Snap totaal niet dat een speler zich hier voor leent en zoveel eist. Lijkt me geen goed begin mocht hij naar Barca gaan.

Overigens, weet iemand waarom spelers toch voor die kleine italiaan kiezen?
0 0
JariJari
Wat de fuck lul jij.

Barcelona vindt ik echt een kutclub die niet gewoon marktconform wil bieden aan de club waar ze zelf zeggen een "speciale relatie" mee te hebben.

Of bedoelen ze een sadomasochistische relatie want ik heb liever dat ze optieven. Ik hoop dat hij uiteindelijk NIET naar Barca gaat.
0 0
7172AFCA7395
Je kunt Barca natuurlijk laten schieten.
Maar om dan voor PSG te kiezen, zou ik iig niet doen.
0 0
Groengras
Meeste reacties lijken wel van aandeelhouders :)
Volgens mij ziet het bestuur de ligt ook het liefst naar barca vertrekken, ook al is dat niet het hoogste bedrag. Zal waarsschijnlijk ook beter zijn voor de uitstraling van ajax wereldwijd. Dit kwalitatieve aspect kan vervolgens weer een positieve uitwerking hebben op het aantrekken van nieuwe talenten en dus weer leiden tot meer succes en.. Geld..
0 -1
Henkjanklaas
Al deze speculaties daar koop je niks voor. De Ligt heeft nog een contract tot juni 2021. Ajax zou dus de hoofdprijs moeten vragen. Voor in potentie de beste verdediger ter wereld en ook nog eens piep jong zouden in de huidige, gekke markt biedingen beneden de 100 miljoen moeten worden weggewoven.
4 0
JariJari
Maak daar 120M van en ik ben het met je eens.
0 0
WZAWZDB14
Kunnen de clubs de ligt ook buiten rioolrat om benaderen?
1 0
dianaajax
ik vind het van de Ligt een slecht voorbeeld als aanvoerder om met deze rat is zee te gaan

elke boerelulle adviseur zou er een goed contract uitslepen

ga lekker met een normale zaakwaarnemer in zee

dat is dan ook het enige min puntje van de Ligt
0 -1
MankeNelis
OT
https://www.telegraaf.nl/sport/3662724/ajax-gaat-zich-bij-psv-melden-voor-bergwijn
1 0
donpedroh
Beter blijft Mathijs nog een jaar! Geef hem 5 miljoen loonsverhoging! En een afkoopclausule van 125000000!
1 0
dianaajax
gewoon weg doen en verder bouwen

bedankt voor de 90MLn en hoop dat i ooit komt afbouwen

ajax weer dooir
0 0
geDaante
Die gaat echt niet naar PSG, als je in de spaanse of engelse competitie kan spelen, kies je niet voor de franse.

Barcelona spreekt als club het meest aan, speelt niet meer des Cruijffs, maar de kernwaarden zullen daar in ieder geval altijd een beetje gevolgd worden. Zo'n Man City kan bij een vertrek van Guardiola ineens heel anders gaan spelen. Bij Barcelona treft hij ook Frenkie, en het leven is daar fijn, die gaat gewoon naar Barca.
2 0
Ajax114
Ja maar zit een gat van 15 M tussen vraagprijs en wat Barcelona wil bieden
0 0
vdhaas
Er zijn maar zat topspelers die voor psg kiezen terwijl ze ook naar spanje of engeland kunnen
0 0
MankeNelis
Zal mij een worst zijn waar Matthijs zijn zakken gaat vullen. Als hij daarna maar terug komt naar ons aller Ajax.
1 0
Ajax114
Die komt niet meer terug. Ja als hij 35 is maar dan hoeft het niet meer
0 0
JanBiesbos
Zoveel mogelijk poen binnenharken...
2 0
Peterv13
Hoop dan toch echt voor Barca hoor, veeeeeeeel mooiere club dan PSG. Maar dan is mijn bescheiden mening. En lekker samen met Frenkie de sterren van de hemel spelen daar, mooi man !
1 -5
ram
Hmm... Ik hoop dat we voor het hoogst mogelijke verkopen. Maar als ik Mathijs was zou ik véél liever bij Barca spelen dan bij PSG.

Ps. Zoveel minnetjes joh? Veel PSG-fans hier ofzo?
0 -3
JariJari
Nee Ajax fans!

(Ik hen niet gemind)
0 0
ram
Ja... Ik wil natuurlijk ook liefst dat hij blijft. Dat leek me nogal logisch maar ook uitgesloten. Dus dan hoop ik dat we hem voor het hoogst mogelijke bedrag verkopen. Vrij logisch allemaal, toch?
0 0
AltijdGelijk
De Ligt is een monster!

115 miljoen Overmars!!!!
5 0
GvanAchteren
70 miljoen van Barca lijkt me voor alle partijen een prima deal, mits gecombineerd met een of nog beter twee jaar terugverhuur aan Ajax. Barca betaalt 7.5 miljoen salaris per jaar. Indien nodig doet Ajax daar nog wat boven op. M.i. heeft Barca Matthijs ook pas over twee jaar nodig om Piqué af te lossen.
0 0
Ozymandias
Het maakt mij niet zoveel uit of De Ligt voor 70, 80 of 90 miljoen euro vertrekt. Ajax zal deze zomer toch veel meer geld binnen krijgen dan ze de komende jaren aan transfers zullen besteden. Ik zie liever dat De Ligt naar Barcelona gaat voor 70 miljoen dan naar PSG voor 90 miljoen. Qua aanzien is een transfer naar Barcelona namelijk (samen met een transfer naar Real Madrid) het hoogst haalbare en ik denk dat Ajax daar op lange termijn meer aan heeft (omdat potentiele aankopen dan zien dat Ajacieden de directe stap van Amsterdam naar de basis in Barcelona kunnen maken) dan die extra miljoenen die ze de komende jaren toch niet zullen besteden. Natuurlijk moet Ajax er wel voor zorgen dat Barcelona het maximale van wat ze aan De Ligt kunnen besteden ook daadwerkelijk aan hem zullen besteden.
0 -7
ram
Dat is wel heel ver gedacht... Op zich een leuke gedachte maar ik geloof niet echt dat het zo werkt. Als Mathijs bij PSG meer zou gaan verdienen is dát voor velen weer aantrekkelijker. En daarbij gaat Frenkie al naar Barca. Ik denk dat iedereen wel weer dat wij de ideale springplank zijn naar de absolute top.

Ik hoop vooral dat hij een goede keus maakt. Als hij flopt is dat voor Ajax en Oranje ook niet fijn. Dan krijg je weer het stempel "hij kwam maar uit de Eredivisie en is toch niet zo goed". Ik denk dat De Ligt onmogelijk kan floppen hoor. Maar je snapt het.

Daarbij gun ik hem het beste maar wel voor een flinke som uiteraard. 100 miljoen voor de beste verdediger ter wereld (die nog 15 jaar zal vlammen in de top) lijkt me een koopje.
0 -1
Ozymandias
Als De Ligt zelf net zo graag naar PSG wil als naar Barcelona is er natuurlijk geen enkel probleem. Dit gaat puur en alleen op als De Ligt zelf veel liever naar een club wil die minder aan hem kan besteden. Ik voel me persoonlijk gewoon nog steeds onprettig met het behandelen van mensen als objecten en zou spelers dus zo veel mogelijk agency over hun eigen toekomst geven. Zeker als ze de club spotief al zo veel hebben gegeven als De Ligt.
1 -2
ram
Dit is niet bepaald waar je het in je vorige post over had..

Maar ik ben het hier wel mee eens hoor. Maar uiteraard heeft de speler de keuze. Dat zal niet altijd zo zijn maar als Barca 10 miljoen minder biedt ofzo, gaat Ajax daar natuurlijk wel even over klagen bij Barca maar als het écht niet lukt die extra 10 te krijgen en Mathijs wil écht alleen naar Barca, dan gaat ie gewoon naar Barca.

Dat gaat in heel veel transfers zo. Al zijn er natuurlijk ook veel situaties waarin het minder 'gezellig' zal verlopen.
0 0
Rentokill
Mee eens. Bovendien betald het zich uit wanneer je bekend staat als club die spelers beter maakt en niet als shit behandeld. Waar het bovendien goed is om ooit terug te keren.
1 -2
Danos
Nee man, 70 om 90 is echt een te groot verschil, En mocht hij daarna alsnog naar Barca overstappen krijg je weer geld vanuit die Transfer.
Ik denk voor de '' huidige'' voetballers dat ze PSG op bijna een zelfde hoogste zetten als een Barca en Madrid en ook gewoon behoren tot de '' elite'' clubs.
Ik weet niet hoe oud je bent maar ik denk dat jij net als ik nog de traditionele topclubs als echt beter ziet en niet de PSG en de Citys van deze wereld.
0 0
Ozymandias
Ik denk niet dat de huidige generatie voetballers PSG op gelijke hoogte zet als Barcelona en Real Madrid. Het is niet voor niets dat Neymar en Mbappé al weer weg willen uit Parijs. Ajax heeft meer geld dan ze uit zullen geven en dan geef ik spelers liever een bepaalde agency over hun toekomst dan dat ik ze richting hun tweede, derde, etc. keuze dwing door het lagere bod van hun eerste keuze niet te accepteren MITS hun eerste keuze het maximale bied wat ze voor die speler kunnen besteden.

"Ik weet niet hoe oud je bent maar ik denk dat jij net als ik nog de traditionele topclubs als echt beter ziet en niet de PSG en de Citys van deze wereld."

Ja en nee, PSG heeft in mijn ogen veel minder aanzien dan City omdat City in de Premier League speelt. De kampioen van de Premier League heeft op een absurde uitzondering na (*kuch* Leichester City *kuch*) meer uitstraling dan PSG. Zelfs Bayern is aan uitstaling aan het verliezen doordat ze nationaal niet genoeg concurrentie hebben.
0 -3
ram
Volgens mij lees je niet helemaal goed...
0 -1
trainerdv
Dat vind ik onzin. Er zijn maar twee manieren waarop je iets aan een speler hebt. Ofwel op het veld, ofwel het bedrag dat je voor een transfer krijgt. Het liefst blijft hij bij Ajax en anders mag hij naar de hoogste bieder (mits hij dat zelf ook wil natuurlijk).
1 0
Ozymandias
Voor een opleidingsclub als Ajax is er een derde manier waarop ze iets aan spelers hebben. Namelijk de extra uitstraling die Ajax krijgt als oud-Ajacieden voor de grootste Europese clubs spelen. Die extra uitstraling maakt het namelijk makkelijker om de volgende Neres of De Jong naar de club te halen.
1 -3
ajacied pp
Wordt echt doodziek van dat Barcelona gedoe, van mij mag hij overal naar toe boven de 100 miljoen, Maar het beste is nog een jaar bij Ajax, is belangrijker geweest dan Frankie, en als dat echt waar is dat vaste bedrag van 70 miljoen, dan is dat een grote blunder van Overmars!!!!! Hou mijn hart vast zonder Mathijs volgend seizoen, en ben het eens met Sjaak Swart dat er een grote vent bij moet komen, die geweldig kan koppen en technisch ook wat toevoegt net als Mathijs!!!!!! Geld genoeg om super spelers te kopen voor ieder speler die vertrekt, en veel meer kans om dezelfde geweldige resultaten te halen als dit seizoen!!!
1 0
NoPants
Eigenlijk moeten we als ajacieden hopen dat ajax concrete biedingen krijgt van andere clubs, die hoger zijn dan dat van barca. Als matthijs dan echt naar barca wil, kan hij een jaartje verlengen met clausule 75 mil, die ingaat 1 juli 2020. Kan hij dan lekker naar barca.
3 0
Cupmetgroteoren
Je hebt het nieuws niet gevolgd? De vraagprijs van Ajax staat op 70 miljoen vast voor alle clubs. Onbegrijpelijke beslissing van Overmars overigens.
0 -4
NoPants
Heb je zeker niet toevallig een link van?
0 0
Rentokill
Het is net als bij marktplaats: Bieden vanaf. Daarnaast is het de speler bepaald waar hij wil spelen.
0 0
PeterVKV
dat is geen feit, vaak hoop onzin in de kranten
2 0
KlaasJanDolberg
Off: Volgens een lokale krant (The Argus) uit Brighton overweegt Ajax een bod op Davy Pröpper. Lijkt mij echt een Ajax voetballer, ben benieuwd naar de vraagprijs.
2 0
ram
Perfecte aanvulling op creatief gebied en complementair aan Donny en Marin.
0 0
AJAIXIXIXI
Hebben ze zeer waarschijnlijk overgenomen van VI.
3 0
Boer Gijs
Of van Ajaxshowtime.com
0 -1
Hollister
pffff... En wat komt er na al die intriges en geruchten uit? Matthijs de Ligt gaat naar Barca voor ongeveer hetzelfde bedrag als Frenkie... case closes... is wel vermoeiend al die tegenstrijdige en nieuwe geruchten... veel dikke duim werk... en we weten het: meestal krijgt die dikke pizzabakker het toch voor elkaar
0 0
Ajax114
He he, vraagprijs is 85 M en 0 euro te betalen door Ajax aan rioolrat. Dat is dus het item. Barcelona kan maar 70 M betalen en wil dus maar liefst € 15 M korting. Ga lekker Viergever kopen dan bij PSV.
2 -1
gi0vanni
Ze moeten gewoon Suarez aan ons verkopen. Zit er waarschijnlijk niet in maar de aanval met Neres, Suarez en Tadic zou heel mooi zijn. Maar natuurlijk adviseer ik Barca om nog een jaar te sparen dan kan de Ligt bij Ajax blijven. Problemen voorin zijn makkelijker op te lossen als achterin. Spelers van het niveau de Ligt zijn er bijna niet en willen niet naar Ajax.
1 -1
S_020
Ik ben nu zover dat ik hoop dat ie, als ie al per se weg moet, dat ie naar welke club dan ook mag gaan, behalve Barça! Ze spelen een spelletje om hem zo goedkoop mogelijk over te nemen. Ze houden hem en Ajax aan een lijntje onder het mom van bevriende club. Idioot dat het zo gaat met zo een groot talent en zoveel interesse van zoveel grote clubs! De hoofdprijs en niets minder..
7 -1
JariJari
Eens. En zelfs als hij niet naar Barca gaat verliezen we geld door Barca dat al een half jaar de prijs aan het drukken is.

PSG had lachend 120M afgetikt maar nu we al akkoord lijken te zijn gegaan met een zielige 70M gaan ze ook niet verder dan 85M .....
1 0
nedved72
Ja ik iriteer me ook enorm aan Barca, gvd wat een wagelijke club, geen samenwerkingverband met hun afsluiten. Ze willen gewoon dat hij voor een goedkoop prijse naar Barca gaat, wat denken dat we zijn Action? Ik heb liever dat hij naar PSG gaat voor 120 mil dan naar Barca voor 70 mil.
0 0
mvdk
Zelfde spelletje als met Frenkie. Barça bang maken dan betalen ze morgen ineens de hoofdprijs.
0 0
noppenkoning
Prijs en salaris beetje opdrijven, voor iedereen goed, voor Mino, Ajax en Mathijs zelf, volgende week bekend dat hij naar Barca gaat zeker.
0 0
MarkAFCA
De speler bepaald, niet de kopende club. Hoeveel ze ook bieden. Gaat PSG dus niet worden.
1 0
dezengene
Speelt hij toch weer samen met Frenkie!
1 0
RusselWestbrook
Dan zal ie nu wel 'zeker' naar PSG gaan, samen met Frenkie
1 -1
036AFCA97
Als alleen PSG komt kan Matthijs net zo goed bij Ajax blijven. In de Nederlandse competitie heb je nog weerstand van PSV waardoor je MOET winnen, in de Franse competitie is er geen concurrent.
2 0
atalantanio
Hij kan bij PSG waarschijnlijk 10x meer verdienen dan de grootverdieners Blind, Tadic en Ziyech bij Ajax krijgen. Dus die keuze is snel gemaakt denk ik.
2 0
Rhythim
Dus nu is het verhaal dat De Ligt niet gaat naar de club waar hij graag wil voetballen maar naar de club die de zaakwaarnemer kan betalen? WTF is dat dan???
1 0
Cupmetgroteoren
Alsof de ligt zelf niet de toestemming geeft aan Raiola. Bovendien is Raiola behalve een hogere fee voor zichzelf ook een hoger salaris voor de ligt aan het bedingen.
0 0
Rhythim
Dus dan is volgens jouw beredenering nu het verhaal dat De Ligt wil spelen voor de club die zowel zichzelf als Raiola het hoogste salaris c.q. hoogste vergoeding kan betalen?
Anders gezegd: het gaat inmiddels niet meer om de clubvoorkeur van De Ligt maar om het salarisvoorkeur?
0 0
PJK54
Belachelijk toch maar dat weten die jongens als ze met die rioolrat in zee gaan. Overigens denk ik dat Matthijs een hele sterke eigen mening heeft en zelf alles bepaald.
0 0
GvanderK
Hij moet niet tussen die ego's van PSG spelen, neppe club. Zonder oliesjeiks waren ze in Parijs nog altijd subtop geweest. Barca, Liverpool, Bayern zijn echte topclubs met grote historie. En anders lekker nog een jaartje bij Ajax blijven.
3 -1
JariJari
Deze betalen ten minste
0 0
Cupmetgroteoren
Al die grote clubs zijn koopclubs geworden. Geen lol meer aan.
0 0
GvanderK
Nee dat klopt. Maar als ik zou mogen kiezen streepte ik PSG van met lijstje af. Daarnaast is de Ligue 1 niet zo geweldig. Hij kan zich als verdediger pas echt ontwikkelen in Duitsland, Engeland, Spanje, Italië.
0 0
AFCA-B93
Hoeveel uur zou Raiola straks nou daadwerkelijk gestoken hebben in het behartigen van Matthijs z’n belangen? 40? En dan voor 40 uur zo’n 10 miljoen willen vangen? Idioot
0 0
Martano
Dit lijkt op een patstelling. De Ligt wil naar Barcelona, die club weet dat en biedt speler en club te weinig. Trukendoos gaat nu open met zogenaamde mega-biedingen van andere clubs.

Denk ik...
3 0
ratje
Mensen praten hier over miljoenen alsof het tientjes zijn. Als clubs (barca) niet kunnen betalen voor een speler krijgen ze hem gewoon niet. Simpel toch?
2 0
JariHeijden
Als Ajax stelt dat het te weinig is, wel. Maar als De Ligt per se naar Barca wil en niet naar PSG, dan gaat hij niet naar PSG. Hij moet nog steeds zelf zijn handtekening zetten. Ik geloof niet dat hij gaat voetballen in Frankrijk.

Raiola gebruikt de complete trukendoos om er zoveel mogelijk geld uit te halen. Het is aan Barca om te zeggen, tot hier en niet verder . En als De Ligt per se naar Barca wil, dan is het aan hem om tegen zijn zaakwaarnemer te zeggen, tot hier en niet verder. Ik ben tevreden. Dan is het aan de clubs en niet meer aan Raiola.

Puur vanuit het belang van Ajax bekeken is het prima als de prijs verder wordt opgedreven.
0 0
JariJari
Dan blijft hij toch gewoon? Even goede vrienden hoor Matthijs, maar jij mag nee zeggen tegen kopende clubs, maar WIJ ook.
0 0
kaashaas
Pfff ik gun het die rioolrat gewoon niet!
Mathijs verdient een mooie club..
Ik ben geen Barca fan maar als zij niet willen voldoen aan de fee van die rioolrat dan heb ik daar zeker respect voor..

Wij weten de ins en outs niet en kunnen alleen maar gissen waarom Mathijs nog geen overeenkomst heeft met Barca..
0 0
TontoKarnaggel
Ik gun De Ligt een fantastische club, dat heeft hij verdiend. Psg vind ik alles behalve fantastisch en hoop dan ook dat het een andere club wordt. Kost ons dat een paar miljoen, so be it.
5 -3
Bouke
Hij gaat echt niet naar PSG die competitie is niet interessant genoeg denk dat het toch Barca wordt al zal het nog wel een paar weken duren ...
0 0
Ajax27
Het bedrag wat we voor m krijgen boeit echt niet. of het nu 70, 80 of 90 miljoen wordt, het zal een megabedrag zijn. zo'n berg geld voor een zelf opgeleide speler is enorm. Hij moet vooral kiezen voor de sportieve uitdaging. En dan valt PSG direct af. Engeland of Spanje, de enige landen in mijn ogen waar 4-5 clubs zitten die top zouden zijn voor zn ontwikkeling. Ik denk Barça of City.
0 -5
JariJari
Met deze instelling blijf je de eeuwige loser, het lulletje rozenwater.
0 0
ratje
Nee, 20 miljoen meer of minder maakt voor Ajax natuurlijk niet uit....?

Als PSG aan de transfersom wil voldoen en andere clubs niet heeft Mathijs 2 opties: PSG of Ajax.
0 0
JariHeijden
Zo werkt het niet. Als PSG 85 mln biedt en Barca biedt 70, en De Ligt zegt dat hij niet naar PSG wil, dan is het aan Ajax om te kijken of 70 mln hoog genoeg is. Het onderste uit de kan krijgen, dat is heel wat anders. Want dan moet de speler ook gaan wat voor hem financieel het interessantst is.

70mln euro is ook gigantisch veel geld. Daar zal Ajax echt geen nee tegen zeggen uiteindelijk. Het gaat er ook om wat De Ligt wil. En dat moet je als club meewegen, zeker bij een kind van de club. Daar heb je ook op de langere termijn wat aan.
0 0
ratje
Klopt, helemaal eens. Maar 15 miljoen is nogal veel geld om coulant te zijn, dat was meer mijn punt.
0 0
Cupmetgroteoren
Die 85 miljoen is minus de commissie van Raiola dus? Het bedrag dat Ajax ontvang blijft 70 miljoen? PSG vult dus enkel de zakken van Raiola.
1 -1
Matzet
Nee. Dat moet PSG betalen. Dat is de ellende van een speler kopen. Je bent hetzelfde bijna een dubbele transfersom kwijt omdat de zaakwaarnemers ook bizarre bedragen aan ‘bemiddelingskosten’ rekenen.

Het enige wat je kan doen is om als clubs daar gezamenlijk tegen in opstand komen, maar dat gebeurd niet. Iets met belangen enzo.
0 0
Joseph
Prima, er mag wel wat druk komen op Barcelona, die onder het mom van "de goede band" een koopje verwacht.

Ik vind PSG maar niks, maar die behandelen Ajax niet als een koopjeshuis, voor Frenkie wilde ze ook meer betalen.
0 0
Hagmag
85 miljoen vind ik een schijtprijs.
1 -2
Jeugd
Wat een onzin, 70 miljoen voor een verdediger uit de eredivisie is bizar. We laten ons allemaal gek maken. Aangezien de Ligt bizar goed is is die 70 miljoen ook terecht maar zie geen enkele logica in een hoger bedrag. Van Dijk ging voor 85 miljoen maar hij speelde al in de premier leauge.
0 -1
JariJari
Heb jij De Ligt zien spelen? Weet je zijn leeftijd?

Alles onder de 120M is een koopje.
1 -1
RusselWestbrook
Hahaha, een verdediger die de duurste speler aller tijden wordt. Ophouden zeg.

(Neymar heeft zichzelf uitgekocht, dus die tel ik niet mee)
0 0
Juichtoon
TG half jaar terug: Frenkie rond met PSG....bijna al het Ajax nieuws in de TG is nonsens. Valt me nog mee dat de uitslagen er juist in staan.
0 -1
ETM
Ik kan me op de een of andere manier niet voorstellen dat De Ligt voor PSG kiest.
4 0
Jaridebeste
Ik ook niet maar aan de ander kant....hij koos ook voor Raiola....
3 0
IkJijHijWijJullieZijnAjax
hoe gaat het eigenlijk met onze goedlachse frenkie, is ie al officieel voorgesteld:)
we gaan echt die lach van hem missen
0 0
Rentokill
85 Miljoen is wel een mooi bedrag. Maar het gaat er vooral om wat de Ligt zelf wil. Ik denk dat hij qua salaris niet heel gevoelig is voor kiezen tussen 8 miljoen per jaar of 11 miljoen. Hij is straks gewoon financieel binnen. Gaat erom of hij potjes tegen Amiens en Angers net zo leuk vind als tegen Celta en Betis. De Franse competitie is toch een stuk minder ontwikkeld en er komen minder toeschouwers op af. Zelfde heb je ook bij Portugal: Relatief rijke top. Maar na de top 5 is het een stuk minder druk.
1 -1
Godenzoon24
Portugese clubs vergelijken met Psg????
Die zijn nog minder rijk dan Ajax. Portugal is net Nederland alleen met een gunstiger belastingsklimaat.
1 -1
Rentokill
Nee dat maak je er zelf van.
0 0
Godenzoon24
Portugese clubs vergelijken met Psg????
Die zijn nog minder rijk dan Ajax. Portugal is net Nederland alleen met een gunstiger belastingsklimaat.
0 -1
Rentokill
Nee dat maak je er zelluf van ... ;-)
0 0
Schip
Gelul. Puur Raiola dit met zijn connecties.
0 0
IkJijHijWijJullieZijnAjax
meest lelijke competitie waar je heen kan gaan, er is altijd wat aan de hand daar.
is het niet de pers die tot op het schofterige aan spelers afbrand, is het wel die beklemmende sfeer in de club en onder spelers.
daarnaast zijn het allemaal spelers met sterallures.
vind dat wereldje helemaal niet bij mathijs passen
1 0
Mikee
Zou het maar niks vinden als hij naar die nepclub gaat.
2 -1
Mokum31
Boeien.
Hij wil weg.
Het gaat nu alleen om hoeveel geld Ajax kan krijgen en dat is zoveel mogelijk
3 -1
JariJari
Dit. Hoogste bieder al is het FC Shanghai.
0 0
IkJijHijWijJullieZijnAjax
eerlijk gezegd zou hem niet eens gaan volgen, zo lelijk vind ik die club.
1 0
ajaxxcied4life
Indien dit bericht klopt, zal vooral Raiola de grote winnaar worden van dit transfercircus.
0 0
Gonzalez75
Franse competitie stelt niks meer voor vanwege suprematie van PSG.
1 -1
JordanAFCA
Hoogste bieder wint. En 85 miljoen vind ik echt te weinig voor hem.
5 -1
Rentokill
Wie zegt dat de hoogste bieder wint? Als de Ligt niet naar PSG wil dan gaat de Ligt niet naar PSG, ook al bieden ze het dubbele.
2 -1
JariJari
Maar dan verkoopt Ajax hem ook niet aan de club die de helft biedt en blijft hij gezellig nog een jaartje bij ons.
1 0