Ten Hag: 'EL waren we eigenlijk ook blij mee geweest'

NielsOpdam, 25-05-2019 om 11:00, 24760 views, Ajax TV |

Maak kans op jouw Ajax-droom. Vul je lijstje in!

Erik ten Hag heeft in gesprek met Ajax TV teruggeblikt op het afgelopen Europese jaar. De oefenmeester spreekt onder meer over de wisselwerking met de fans, het tweeluik met Real Madrid en de pijnlijke uitschakeling door Tottenham Hotspur. 

'Wij moesten Europa in', opent Ten Hag. 'Met de Europa League waren we eigenlijk ook blij mee geweest.' De Ajax-trainer zag dat er tijdens de voorronde tegen Standard Luik 'een sfeertje' ontstond in de Johan Cruijff ArenA. 'Dat er een bepaalde wisselwerking ontstond tussen de ploeg en het publiek. Dat was heel mooi om te zien, een bepaalde schwung kwam erin, een bepaalde vibe. Dat was echt een push voor de hele ploeg. Toen kwam Kiev, dat was hetzelfde, de eerste wedstrijd thuis was er ook weer een geweldige vibe in het stadion en wij werden daar door gedragen.'

Na drie voorrondes en de groepsfase trof Ajax titelhouder Real Madrid in de achtste finales van de Champions League. 'Wij speelden hier in de ArenA een geweldige wedstrijd. We creëerden veel meer kansen dan Real Madrid, maar zij waren supereffectief en wij niet. Tijdens de terugwedstrijd was het eigenlijk omgekeerd.' Ten Hag merkte dat 'de ploeg meer en meer ging geloven in het project'. 'Ook gaan ze steeds meer en meer geloven dat je de doelen, die je gesteld hebt, kunt realiseren. Ik denk dat je dat vooral in die fase terugzag. Er kwam een bepaalde onverzettelijkheid.'

Tweeluik met Tottenham

'Als je Real Madrid en Juventus uitschakelt, wil het publiek je laten geloven dat je gelijkwaardig bent', vervolgt Ten Hag over het tweeluik met Tottenham Hotspur in de halve finale van het miljardenbal. 'Maar dat is natuurlijk niet zo. We zijn nog steeds een Nederlandse ploeg, die via voorrondes in de Champions League is gekomen, die elke keer een grens heeft verlegd. Maar we hebben nog steeds geen grote competitie, het is wel zo dat deze ploeg heel goed gegroeid is. We hadden wel het geloof en de overtuiging dat het ook tegen deze ploeg kon, het was denk ik heel narrow.'

Het nieuwe uitshirt van Ajax is bekend! Bestel hem nu!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
JanTa
Er was in het begin van dit seizoen maar 1 doelstelling, Europees voetbal en in welke competitie was niet zo belangrijk en dat in tegenstelling met PSV die wilde overwinteren omdat ze Inter en de Spurs de te kloppen ploegen vonden. Nieman had ook maar 1 vermoeden dat het een prachtig seizoen zou worden en helemaal met de manier waarop waar heel Europa nog vol van is. Dat is ook 1 van de rede waarom ik zo trots op mijn ploegie ben.
4 0
Ajaxbrl
Ja de finale..
0 0
PBosch
Veel mensen geven aan dat het weer een hele tijd zal duren voordat we dit zullen verhalen. Maar sinds de beleidsverandering van 2011 is Ajax in die 8 jaar tijd 1 keer in een Europese finale gekomen en 1 keer in een halve finale Champions League.
Nu zal het succes in de toekomst sterk afhankelijk zijn van het beleid bij Ajax (zoals nu). Als Ajax zich vasthoud aan het beleid van de laatste jaren ben ik er van overtuigd dat Ajax ook in de komende 8 jaar weer mooie resultaten kan boeken. Uiteraard is de factor geluk hierin ook belangrijk, in een seizoen moet het ook een beetje mee zitten en er moet een goede generatie doorbreken. Zoals Cruijff weleens zij “de jeugdopleiding is de graadmeter van de club” als de jeugdopleiding langzaam minder wordt heeft dit gevolgen voor het eerste team. Dus hier moet naar mijn mening goed op gelet worden.
1 -1
AFCAPolarBear
Helemaal mee eens. Daarin is ook belangrijk dat je geen voorrondes in Europa hoeft te spelen en je daarmee een team kan opbouwen in het begin van het seizoen en niet gelijk hoeft te pieken. Belangrijk is daarom dat Ajax de groepsfase haalt en Ajax en PSV gaan overwinteren in Europa, en daarnaast kampioen gaat worden.
1 -1
Stroeve
Je moet tegelijk Van der Vaart en Sneijder in de ploeg hebben, of tegelijk De Ligt en De Jong. Dan kan het in de Champions League met een beetje geluk nog eens winnen.
1 0
Gerard36
ik hoop dat dit seizoen de voorrondes weer succesvol verlopen, want voorlopig moet ajax zich nog wel zien te plaatsen, volgens de berichten mist ajax tijdens die voorrondes 5 spelers door het z- amerikaans kampioenschap en afrikacup, ajax zal hier goed op moeten anticiperen.
0 0
gi0vanni
Je bedoelt zeker de Amerikaanse variant op het EK, de Copa America.
0 0
Gerard36
klopt ja
0 0
ST
Halve finale CL hadden we moeten winnen. Tactisch afgetroefd door Pochettino. Ten Hag ging teveel in zichzelf geloven.
4 -15
waayop
Ten Hag is nog niet helemaal los van de theorieboekjes. Dolberg zou gebruik moeten maken van de ruimtes achter de statische Vertonghen en Toby. Dolberg slofte 10 meter naar links en 10 meter naar rechts en balverlies van 85% oid. Mentaal totaal niet klaar voor de wedstrijd. Ajax speelde eigenlijk met 10 man en dan nog voorkomen met 2-0! Wat als. Maar ja daar hebbie geen donder aan.
0 0
JariHeijden
En als de scheidsrechter er een minuut minder bij opgeteld had, of De Ligt kon zijn voet er nog wel tegen zetten, dan had je gezegd dat Ten Hag Pochettino tactisch had afgetroefd?
2 -1
Superjan
Kerel, Ten Hag werd niet tactisch afgetroefd, de spelers konden de tegentactiek niet meer goed uitvoeren. Als zij de lange bal van spelen, zit er maar één ding op: vol druk zetten zeer hoog op het veld. Maar als je spelers dat niet meer kunnen belopen na zo'n zwaar seizoen waarin ze alles met dertien man hebben moeten doen, ben je gewoon de lul. Dan moet je roeien met de riemen die je hebt.
3 0
GorillaBiscuits
juist
1 0
Kikke
Haha touche! Zo denk ik er ook over!
0 -4
AFCAsphere
Haha en je hebt het fout! Haha!
0 0
Kokakola
Dankzij Ten Hag zo ver gekomen, heeft dit elftal geweldig laten voetballen. Tactisch niet afgetroefd. Tottenham speelde gewoon alles of niets die tweede helft en helaas maakte ze te snel die 2-1. Toen sloop er paniek in het elftal, dat heeft niks met tactiek te maken. Ook blijft het vreemd dat Tottenham een minuut langer kreeg dan de gegeven blessuretijd, wat in eerste instantie al te veel was. Keepers rekken altijd tijd, en zelden gezien dat er dan na al teveel blessuretijd er nog een minuut bij komt.
4 -1
The
Juist door het "in zichzelf" geloven, hebben wij het tot en met de halve finale geschopt.
2 -1
MarkGroothuis
Juist.
2 -1
Ajacied33
Ambitie moet zijn om voor volgend seizoen weer hetzelfde na te streven. Lijkt me niet dat we weer de halve finales van de CL gaan bereiken, maar een begin is om erin te geloven. Alles kan. De CL winnen is een droom natuurlijk, maar stel dat we volgend seizoen de EL kunnen winnen, ik teken ervoor...
1 0