Ajax bevestigt komst van verdediger Martínez

FinnDekker, 20-05-2019 om 20:00, 25837 views, Ajax.nl |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Ajax heeft maandag de komst van Lisandro Martínez wereldkundig gemaakt via de officiële kanalen. De verdediger komt over van Defensa y Justicia en heeft getekend voor vier jaar tot en met medio 2023. In het contract is een optie voor een vijfde seizoen opgenomen. 

Maandag doorstond de Argentijn de medische keuring in Amsterdam, waarna de deal is beklonken. Het is Ajax' vierde aanwinst voor volgend seizoen, nadat eerder Razvan Marin, Kjell Scherpen en Kik Pierie al werden aangetrokken. In Amsterdam gaat de 21-jarige international van Argentinië spelen met twee landgenoten: Nico Tagliafico en Lisandro Magallán.

'Martínez is een linksbenige speler die achterin op meerdere posities uit de voeten kan', vertelt Marc Overmars. 'Hij is een verdediger die graag vooruit wil voetballen. Hij brengt een bepaalde mentaliteit mee die we hier goed kunnen gebruiken, vergelijkbaar met wat zijn landgenoot Nico Tagliafico hier laat zien.' 

Het nieuwe uitshirt van Ajax is bekend! Bestel hem nu!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Gecko
We moeten ook niet het hele argentijnse elftal gaan kopen
Liever odegaard. Wat een topper is dat
0 -1
MankeNelis
Mooie speler, als Real hem laat gaan.
0 0
Rukboor
Als je Odegaard nu ziet spelen met Vitesse tegen Groningen is gewoon beregoed.
Ajax moet die zien te kopen voor de vrijgekomen plek van Frenkie, echt goed .
0 0
Aspers73
Zouden ze die Pavon nog willen? Zag onder een youtube clipje van hem een paar Argentijnen over hem discussieren en volgens hen is Pavon een buitenspeler die zeer veel en goed meeverdedigd. Erg harde werker. Dat zou dus een goede vervanger zijn van Zyiech.
0 0
Jelle2500
Gehypt met het wk en moest 50 mil kosten...
Daarna weggezakt (mede door blessures) en niet echt meer zijn niveau aangetikt.

Trouwens ook bankzitter geworden bij Bocas
1 0
MankeNelis
Dolberg verhaal. Ik las ergens dat hij een transfer limiet van €15M in zijn contract had en voor de helft daarvan al weg mocht.
0 0
Aspers73
Verandering van spijs doet eten zou ik zeggen. Maar niet te duur dan.
0 0
AFCAjax
Ik zit nou voor het eerst wat beelden te kijken en dat geeft natuurlijk geen compleet beeld, maar is dit niet gewoon de opvolger voor Frenkie op het middenveld? middenveld met martinez, marin en van de beek ofzo?
2 -3
Jelle2500
Dacht ook meteen aan het middenveld indd
0 0
Sterspeler
Fijn dat z'n transfer zo snel rond is. Nu kan die alle tijd nemen om de stad te leren kennen en een eigen plek te maken. Een goede basis is het meest belangrijk voor dit soort gasten
1 0
Venta
Goed nieuws! Lees net overigens ook op Olé (Argentijnse krant) dat Ajax interesse heeft in Agustín Almendra van Boca Juniors. 19 jaar en moet zo'n 20-30 miljoen kosten. De moeite waard om even op Youtube te bekijken, wat een dribbel!
0 0
Jelle2500
Is wel een flink bedrag...
0 0
Ajax95Duivendrecht
Mooi nieuws! Hoop dat hij gaat slagen hier. Oogt als een hele moderne achterhoedespeler met een groot voetballend vermogen, die zowel op linksback als op LCV hele goede prestaties heeft geleverd in Argentinië.

Even een opsomming van de bezetting voor de verschillende posities van Ajax voor komend seizoen (van 1e keuze naar laatste keuze):

Keeper: Onana, Scherpen, Varela
Linksback: Tagliafico, Sinkgraven, Martinez
LCV: Blind, Pierie, Martinez
RCV: De Ligt, Schuurs, Magallan
Rechtsback: Mazraoui, Veltman, Kristensen, Dest
6: Schöne, Mazraoui, Blind, Eiting
8: Marin, Van de Beek, Gravenberch, Ekkelenkamp
10: Van de Beek, Tadic, Ziyech, Lang
LB: Neres, Tadic, Labyad
Spits: Tadic, Huntelaar, Dolberg, Traoré
RB: Ziyech, Neres, aankoop

Daarbij verwacht ik dat De Ligt en Ziyech uiteindelijk wel zullen vertrekken, al hoop ik van niet natuurlijk. Ook Sinkgraven moet je natuurlijk rekening mee houden dat hij zou kunnen (met de nadruk op 'zou kunnen') vertrekken.

Al met al is het op de meeste plaatsen wel enorm goed bezet, behalve op de vleugels. Ervanuit gaande dat Cerny gaat vertrekken, houd je weinig over op de vleugels wanneer een van de drie (Tadic, Ziyech of Neres) er niet bij is. Zelfs als Ziyech vertrekt en Ödegaard voor hem in de plaats komt, dan moet er nóg een extra vleugelspeler bij. Liefst eentje die zowel op links als op rechts uit de voeten kan.

Voor het overige levert Marcie fantastisch werk! Je kunt alleen maar tevreden zijn hoe het nu met het transferbeleid gaat bij Ajax.
2 -1
ram
Ik ga uit van het vertrek van De Ligt en Neres. Mijn gevoel zegt dat Hakim blijft maar ze kunnen net zo goed beide vertrekken... Zou wel balen zijn maar grote kans. Ik zie Donny wel blijven. Cerny zal wel naar Utrecht gaan dus dan zou er nóg een winger bij moeten; iemand die voor Jong kan spelen maar ook voor het eerste.

Hoe ik het nu zie hieronder; met tussen haakjes (jeugd)spelers die regelmatig bij de selectie kunnen zitten en extra back-up zijn.

Bij aankopen denk ik aan Alderweireld of nog liever: Sanchez. Maar beiden zijn lastig... dus ik vertrouw op de scouting. Verder zie ik het zitten in Odegaard (Middenveld en flank), Stengs, Robben (Ja ja! Zou me niet verbazen).

GK: Onana en Varela of Aankoop (Scherpen)
RWB: Mazraoui en Aankoop of Veltman (Dest)
RCD: Aankoop en Magallán (Schuurs)
LCD: Blind en Martínez (Pierie)
LWB: Tagliafico en Martínez
RCM: Marin en Schone of Mazraoui (Gravenberch)
CAM: Van de Beek en Schone (Lang)
LCM: Aankoop en Eiting (De Wit of Ekkelenkamp)
RAM: Ziyech en Aankoop (Cerny)
ST: Tadic en Huntelaar (Traore of Bande)
LAM: Aankoop en Tadic (Cerny of Bande of Lang)

Definitief vertrek (naast De Ligt en mijn inschatting: Neres): Lamprou, Van Bladeren, Van Leer, Orejuela, Kristensen, Zeefuik, Sinkgraven, Solomons, Thethani, S. de Jong, Labyad.
Verhuur: Kotarski, De Wit of Ekkelenkamp, Dolberg, Cassierra.
Eventueel verkoop: Veltman, Cassierra, Cerny.
Eventueel verhuur: Eiting, Schuurs, Pierie, Cerny.
0 0
jaripettersson
Dit soort opsommingen zegt niks, hoewel het wel leuk is om er over na te denken. Buiten het feit dat er allerlei namen tussenstaan die je weg kan strepen voor komend seizoen, gaat het (en ging ook dit seizoen) om de eerste 13/14 spelers. De namen waar je het met hier en daar een schorsing of een blessure mee moet doen. Je somt zowat 30 spelers op, terwijl je afgelopen seizoen toch kon zien dat er niet veel meer dan 11 echt goeie spelers waren die er ook klaar voor waren. Maak eens een elftal zonder de jong, de ligt, ziyech, neres en vd beek. Kijk dan nog eens hoe het oogt.
3 0
Sampaoli
Cerny en Sinkgraven gaan vertrekken, net als De Ligt en Ziyech. Persoonlijk zou ik Labyad en Kristensen ook verkopen. Gegokt en verloren. Dan hebben we (inclusief som FdJ) rond de 220 miljoen transferinkomsten.

Marin en Martinez zijn directe versterkingen en kosten samen 19 miljoen. Marin zie ik wel een basisplek veroveren en Martinez zal back-up zijn voor zowel Blind als Tagliafico. Verdedigend zit het dan ook wel goed qua breedte. Magallan en Schuurs zullen in pre-season zich moeten bewijzen op de plek van MdL. Gebeurt dit niet, dan zal er toch een aankoop gedaan worden (Nelsson, Álvarez, Walce, Saliba).

Het middenveld kan imo nog één versterking gebruiken. Een opbouwende speler het liefst, zoals Pröpper. Dan heb je met Marin, VD Beek, Schöne, Eiting, Lang en een aankoop ook die linie goed bezet. Ekkelenkamp en Gravenberch zullen in Jong beginnen maar ook die twee zie ik aanhaken volgend seizoen.

De aanval is het pijnpunt van Ajax komend seizoen. Door het vertrek van Ziyech lever je zóveel creativiteit in. Neres en Tadic kun je altijd opstellen. Dolberg blijft een vraagteken, krijgt Ten Hag hem weer aan de praat? Huntelaar blijft een baas, maar zal toch ook geen heel seizoen kunnen spelen. Traoré zal zich gaan melden, maar is nog maar een half jaar 18. Dus twee aankopen lijken me verstandig. Persoonlijk zou ik gaan voor Malen (goedkoop, Nederlands, diepgang) en Antony (duur, maar een super getalenteerde jongen).
3 0
Rukboor
Odegaard vastleggen, lost veel op.
0 0
DeMeervanweleer
Eens met deze analyse. Zou fijn zijn als de RCM die er eventueel nog komt, ook RB kan spelen. Ik denk dat Mazraoui de tradtitonele youngsterdip nog gaat krijgen, Kristensen voldoet niet en Veltman wil zelf weg.
Het middenveld kan nog wel een creatieve impuls gebruiken dus een Propper of Odegaard bijvoorbeeld. Ziyech`s waarde vervang je niet met 1 speler die een beetje te betalen is. Beter haal je twee a drie versterkingen uit de categorie; Bergwijn,Vargas, Antony,.
0 0
Mokum1012
Verdedigend zit het wel goed qua breedte? Op de flanken is de bezetting wel aardig in orde, maar centraal? Blind is geen echte CV, maar doet het meer dan goed, wie kan er naast hem staan? Martinez is 1,78 en te klein voor een CV. Magellan, teleurstellend tot nog toe. Dan blijven Schuurs en Pierie over......
0 -1
Ozymandias
Waren Cannavaro en Puyol ook te klein om centraal achterin te spelen?
0 0
GerardAjax26
Geen idee hoe lang het nog duurt tot Bande fit is, maar die kan op de vleugels.
0 0
Ajax95Duivendrecht
Oh ja, die heb je natuurlijk ook nog. En dat is toevallig eentje die op meerdere posities voorin uit de voeten kan.

Ik verwacht dat het nog wel even duurt voordat die weer helemaal fit is.
0 0
Sterspeler
Ligt er maar net aan hoe doe terug komt. Labyad kan ook op meerdere posities maar is Ajax onwaardig.
0 0
VanGinkel10
Het zou mij niet verbazen als deze jongen ook in aanmerking komt voor de 6 positie. Voetballend zeer vaardig, goede passing, rustig aan de bal maar ook de defensieve kwaliteiten (gif)
1 -1
Montana
Nu komt de OCD in mij weer naar boven: welk nummer krijgt hij?

Ik ben nog van de oude stempel waar de basis ook gewoon de 1e 11 nummers krijgen. Tegenwoordig kan dat niet meer vanwege mensen die vorig seizoen een shirtje hebben gekocht. En spelers gebruiken ook vaak 'hun' nummer op social media.
0 0
NouriVandeBeek
Blind op het middenveld wordt zo wel meer een optie.
0 -1
VanGinkel10
Zou mij niet verbazen als deze jongen ook in aanmerking komt voor de 6 positie. Voetballend zeer vaardig, goede passing, rustig aan de bal maar ook de defensieve kwaliteiten (gif)
0 -1
ajax4ever01
beter toch
0 0
Schip
Denk dat hij als opvolger van Nico komt en niet om direct te spelen, al helemaal niet in het centrum.

Erg belangrijk dat Ajax in de roos schiet met een opvolger voor De Ligt, want Magallan lijkt het niet te gaan worden.
2 0
AFCAjax
De Ligt is onze belangrijkste pion.. ik moet het nog maar zien hoe dat opgevangen gaat worden als hij weggaat.
2 0
Schip
Je moet opnieuw beginnen vrees ik. Koop een groot talent en geef hem tijd.
0 -1
ajax4ever01
Bij de Spurs loopt er 1 die dat wel kan opvangen
1 0
Bjorn
Ajax noemt geen bedrag in de officiële berichtgeving. Dat wil zeggen dat het bedrag wellicht een stuk lager ligt. Anders is er de verplichting het te melden.
0 -1
AFCAMM
Denk het ook. De financiële sites melden ook geen bedrag.
0 0
AFCAjax
welke bedragen hoeven ze niet te melden dan?
0 0
Bjorn
Iets tussen de 5 en 10% van de begroting. In dat laatste geval kan 7 miljoen nog wel kloppen aangezien we een flinke begroting hadden afgelopen jaar.
0 0
Ozymandias
10% van de begroting las ik ooit maar ik weet niet of dat ook klopt.
1 0
AnsB
Zo, ik wordt erg vrolijk van het VI-PRO artikel over onze nieuwe Lisandro!

Enkele cijfers, met daarachter de plek tussen andere CV's
Succespercentage tackles: 83% (2e)
Aangekomen lange passes: 163 (2e)
Aangekomen passes: 1411 (1e)

Hij kan ook als rechter CV spelen. Tegen de kampioen (zeer recente wedstrijd) was hij de grote uitblinker op die plek. Hij beschikt over goede opbouwende kwaliteiten, en speelt in dat opzicht met lef en inventiviteit (aldus VI). Zelf zag ik op youtube een filmpje en daar leek hij wel een aanvaller, zo goed.
Ik weet wel dat die filmpjes een vertekend beeld geven, maar hij kán dus zo spelen.

O jee, en hij is nog razendsnel ook, lees ik net.
9 0
RaynoFischer
Idd en ook nog juist vanwege zijn snelheid, voetballend vermogen en passes snap ik dat ze een linksback in hem zien
Ik vraag me wel af hoe hij in de kopduels is, nou wint Nico ook de meeste duels met zijn 1.70 ;)
1 0
Ajaxbrl
Goed bezig! De selectie lekker breed maken want daarmee liepen we nog wel eens tegen de lamp...
2 0
ajax4ever01
Welkom bij de mooiste club die er bestaat Lisandro!
3 0
markk
Ik heb zo'n idee dat Martinez en Marin top aankopen zijn.
8 -1
Michels
Yes! Dit is een transfer die me erg blij maakt! Iedereen lijkt positief over hem en zijn wil om te slagen en zich te verbeteren lijken oprecht! En laten we eerlijk zijn, veel goede opties op linksback of centrumlinks hadden we nog niet.
2 0
Niels.
De geruchten gaan dat Maxima een seizoenskaart heeft aangeschaft voor aankomend seizoen.
Welkom Lisandro!!! Who follows??
4 0
mickey2602
Aanmeldprocedure voor wie naast haar wil zitten;-)
0 0
Willem Alexander
Jammer vriend, maar Willy blijft mooi naast haar zitten. En aan de andere kant van mijn vrouw zit mijn oudste dochter.
4 0
MrPink
Welkom bij de mooiste club.
3 0
diamanti
Ziet er aan de bal zeker niet onaardig uit!
0 0
ajax4lifebaby
Pas 1 verkocht en al 4 gekocht damn.
0 0
Vak M
Geniet ervan. Gaat snel veranderen. Nu gaat Tagliafico ook zeker weg. Deze deal heeft zijn entourage natuurlijk geregeld. Bijtekenen en je mag weg zodra we een vervanger hebben. Die is er nu. Niet erg als ie echt beter is dan Nico
1 0
ajax4ever01
Even voor de duidelijkheid Martinez is gehaald om Nico na volgend seizoen op te volgen.
0 0
Ajax#1900
Nico gaat niet weg. Deze jongen wordt alvast gehaald.
0 0
ajax4ever01
Juist jij hebt goed opgelet
0 0
SoAFCA
en de balans is +40 miljoen.
2 0
mickey2602
En dat was ook wat er eerder aan mankeerde,ten tijde van Van Duijvenbode.
Marc mocht pas een speler kopen als er een speler vertrokken was anders liep je het risico om met 2 miljoenensalarissen te zitten(zie afgelopen seizoen Tadic,die is gehaald als vervanger van Ziyech op 10 en uiteindelijk vertrok Ziyech niet).
Vond ik op zich wel een kern van waarheid in zitten maar daardoor waren wij nooit klaar ten tijde van de voorrondes. En als er dan half augustus of soms zelfs eind augustus alsnog een speler werd verkocht konden wij alleen de "mindere"spelers kopen.
2 0
MPAjax
Welkom Martinez, Ajax' nieuwe aanvechter van attractief en aanvallend voetbal.
0 -1
AFCSANCHEZ
Hij is ook nog jong. Goede aankoop.
0 0
JordanAFCA
❌❌❌
1 0
mgtow
Maar is hij ook goed in bier vangen?
5 0
Labrador
Nick Biergever
2 -2
RaynoFischer
Bienvenido Martinez :)
1 -1
AFCA1211
Ook lekker dat zo’n jongen de hele voorbereiding mee kan doen!

Goed werk Marc❌❌❌
4 0
Sterretje73
Yup de laatste 2 seizoenen hebben ze heel duidelijk geleerd van de “dark ages” ervoor. Prima ! Niet alleen onze spelers verbeteren zich continu, ook onze managers en opzet van de club.
1 0
RaynoFischer
Kans is volgens mij best groot dat hij mee gaat doen met de Copa America dat wel ;)
0 0
AFCA0492
volgens mij is hij op dit moment geen international van Argentinië.
0 0
Frank1978
Welkom bij de mooiste voetbalclub van de wereld, Lisandro!
2 0
jollie18
Welkom bij de mooiste club van het land
1 0
insectenverdelg
wereld....
1 0
Ajacied33
Welkom bij de mooiste club Martinez❌❌❌.
1 0
EersteAanname
Welkom!
0 0
Vertonghen
Welkom strijder!
Aan passie en strijd geen gebrek komend jaar, gaan we er weer lekker vol op klappen!
Vamos!
0 0
Jelle2500
Welkom ❌❌❌
0 0
insectenverdelg
Welkom. vanaf nu een Dpre Strijder Fier en koen.
0 0
3*stars*3
Veel positieve verhalen gelezen en beelden van hem zagen ook goed uit.
Niet op gerekend dat Ajax het vandaag nog zou bevestigen.
Aan de andere kant, het is nu 2/3 uur smiddags in zuid Amerika en misschien heeft dat er ook mee te maken.
1 0
talent020
welkom Martinez, ik ben ook zeer benieuwd, in Argentinië vinden ze het de verbeterde versie van Tagliafico ( waar ik al onwijs blij mee ben)
2 0
afcas
Alleen is dit meer een centrale verdediger dan een linksback.
1 0
mickey2602
En Nico is precies andersom. Althans,ik meende gelezen te hebben destijds dat Nico ook weleens als CV speelt maar met name linksback.
0 0
Adios
Op het WK heeft hij LCV gespeeld met 3 achterin
0 0
AjaxfanRuben
OFFICIAL!!!!
1 0
BrandjeXL
Zijn kritieken zijn positief over deze jongen dus laat mij graag verrassen.
1 0
Keizer020
Ik ben benieuwd
1 0