Van de Beek over interesse: 'Een goed teken'

FinnDekker, 20-05-2019 om 19:05, 18377 views, Ajax.nl |

Bekijk Ajax - Valencia live in de Ziggo Dome!

Donny van de Beek kijkt uiteraard heel plezierig terug op het afgelopen seizoen. De middenvelder won met Ajax de competitie, de beker en haalde de halve finale van de Champions League. Toch zag het er begin dit seizoen minder rooskleurig uit: Van de Beek begon deze jaargang op de bank.

Maar al snel knokte de rechtspoot zich in de basis van Erik ten Hag. 'Door nog harder mijn best te doen, nog meer ervoor te leven. Meer trainen, voeding, de kleine dingetjes. Ik merk dat ik daar meer profijt van heb gehad.' De ervaren jongens haalden dit in Van de Beek naar boven. 'Dusan en Klaas-Jan namen iedereen daarin mee. Mij ook zeker.'

Van de Beek en Ajax gingen steeds beter spelen naarmate het seizoen voortduurde. Zo goed dat heel Europa erover sprak. 'Heel speciaal en bijzonder. Het is een groot compliment voor iedereen. Dat is waar je het voor doet. Dat mensen van Ajax hebben genoten, is superbelangrijk.' Zijn goede, individuele spel leverde Van de Beek de nodige interesse van buitenlandse clubs op. Wat de middenvelder gaat doen na de zomer is nog niet duidelijk. 'Maar het is een teken dat je goed bezig bent.'

Het belangrijkste is dat de 34ste titel binnen is. 'Er was voor mij maar één ding. Het kampioenschap was het belangrijkste. Het was nodig', doelt Van de Beek bij Ajax TV op het winnen van de schaal voor zijn vriend Abdelhak Nouri. 'Niet alleen voor mij, maar voor veel jongens. Ik wilde bij Ajax de 34ste winnen. Gelukkig is dat gelukt.'


Bestel nu het nieuwe thuisshirt van Ajax!

Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Schip
Is onderhandelingspositie. Donny wil nog wel een jaar doorgroeien en bevestigen. We hebben hem ook knetterhard nodig met zijn niet aflatende drive, diepgang, goals en herkenbaarheid als Ajax speler.

Opwaarderen dat contract.
2 0
Cupmetgroteoren
Er is toch geen haast om nu al te vertrekken, al zijn de verleidingen uit het buitenland groot. Is nog superjong, volgend jaar basis bij oranje en leidersrol bij Ajax en je komt als een grote jongen bij een goede club binnen.
0 0
Kaatje
Helaas zijn al die verleidingen uit het buitenland vaak een bepalende factor, in ieder geval iets wat een speler helemaal gek kan maken.
Toch hoop ik dat Donny zeker nog een jaar aanblijft bij Ajax met een mooi opgewaardeerd contract. Er ligt ook een grote uitdaging voor het komende seizoen en daar zie ik (onder andere) Donny van de Beek graag bij.
0 0
diamanti
Marc is toch niet gek. Blijf nog maar een jaartje Don!
0 0
Dennis129
Zou verstandig zijn om nog een jaar te blijven.een vaste basisplaats in het Nederlands elftal veroveren en dan na een goed EK ergens als een grote meneer binnenkomen. Kan bij een absolute topclub ook zomaar op de bank komen als hij nu al gaat.
1 0
soewares
Hoop dat ie blijft maar als hij gaat zou hij de perfecte opvolger van Ramsey bij Arsenal kunnen zijn
0 0
didierajax020
Arsenal of Ajax... Ik zou het wel weten. Mokum, duidelijk. En dat zeg ik niet omdat ik Ajacied ben.
0 0
Puurvoetbal
Niet realistisch; ik denk dat hij bij Arsenal nu tussen de 125.000 en 175.000 pond per week kan verdienen. Dat is onbetaalbaar voor Ajax.
0 0
Ajax#1900
Plus de competitie natuurlijk
0 0
Finidi en Nwanko
Ik vind hem ook wel iets voor op het middenveld van Bayern....over een jaar.
1 0
gi0vanni
Genoeg spelers die lekker veel geld willen verdienen en in een grote competitie spelen. Aan de ene kant wel wat voor te zeggen. Jongens als Schone zijn zeldzaam.
1 -2
Kokakola
Donny nog een jaar.
1 0
Ajacied33
Zou zomaar kúnnen dat Donny ons gaat verlaten. Lijkt net of de 34e nu binnen is, dat er een hele last van hem en andere jongens afgegleden is. En dan willen ze hun heil elders zoeken. Mooi trouwens dat van de Beek harder en beter is gaan trainen door ervaren jongens als Hunter en Tadic. Zo zie je maar dat ervaren jongens ook buiten het veld belangrijk kunnen zijn
4 0
AnsB
Ik heb hetzelfde gevoel over Donny (dat hij wellicht weggaat).
En wat betreft die ervaren jongens: dat is ook precies waarom ze zijn gehaald, voor hun ervaring én als voorbeeld.
Dit is zó'n goede zet geweest, mede dankzij de analyse die TH en Overmars samen hebben gemaakt.
1 0
Duif63
Zo lees ik het ook ja. Het gevoel klaar te zijn bij Ajax, terwijl ze eigenlijk nog maar net begonnen zijn.
2 0
Jan Doedel
Zou jammer zijn als hij nou ook al weggaat.
2 0