Ten Hag: 'Mijn intentie om bij Ajax te blijven'

BVeenstra, 18-05-2019 om 08:55, 9935 views, De Telegraaf |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Erik ten Hag wordt in de buitenlandse media volop gelinkt aan een transfer naar een buitenlandse club, maar de trainer gaat ervan uit dat hij ook volgend seizoen weer trainer zal zijn van Ajax. 'Garanties kun je nooit geven. Ik weet hoe het voetbal in elkaar zit. Maar het is wel mijn intentie om te blijven', zegt hij in De Telegraaf.

'Ik ga ervan uit dat ik ook volgend jaar trainer van Ajax ben', spreekt hij voor veel fans van Ajax geruststellende woorden. 'Ik heb een driejarig contract en dat zijn we niet voor niets aangegaan. Ik zie op dit moment geen reden om dat niet uit te dienen.'

De trainer weet wel dat het volgend seizoen moeilijk wordt om de successen van dit seizoen te verbeteren. In dat geval zou hij wederom de dubbel moeten winnen, maar ook de Champions League. 'Dat moet natuurlijk nooit het uitgangspunt zijn voor een club als Ajax. Het is natuurlijk ongekend wat we in de Champions League hebben neergezet tegen de top van Europa. Dat doe je niet zomaar weer. We staan ook voor een grote uitdaging, want we gaan een aantal sleutelspelers verliezen die verantwoordelijk zijn voor de successen van dit elftal. Het wordt een uitdaging om weer een goed elftal neer te zetten, maar ik heb er wel vertrouwen in.'

Door de successen van Ajax in Europa heeft de club heel wat miljoenen te besteden op de transfermarkt. Toch wordt het moeilijk om een nieuwe Frenkie de Jong of Matthijs de Ligt - als hij vertrekt - te vinden. 'Dat soort unieke talenten wordt maar één keer in de twintig jaar geboren. Als je die kwijtraakt, word je altijd slechter.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Multi
Gewoon zorgen dat die blijven en dat Ajax met een goede basis verder gaat. Daarnaast ook zoveel mogelijk spelers zien te behouden en dan nog proberen om een paar Nederlandse spelers aan te trekken:
- Donyell Malen (heeft nog maar een contract voor een jaar),
- Davy Pröpper als 4e/5e middenvelder met Schone
- Michel Vlap, als van de Beek zou vertrekken, maar hopelijk blijft die gewoon.

En als het lukt Depay als spits te halen, dan zou dat helemaal geweldig zijn, maar zie dat niet snel gebeuren. En bij de talenten misschien nog maar eens proberen bij:
- Mohamed Taabouni
- Kenzo Goudmijn
- Melayro Bogarde
0 -1
FrankBeton
Zolang Frons maar niet terugkomt vind ik alles best.
1 0
Wesl
Wilfried Zaha wil volgend jaar CL spelen. Ideetje?
1 0
Ozymandias
Zeker! Doneer jij de (minstens) 80 miljoen euro die hij zal kosten?
1 -1
AFCAMM
Ik heb er wel vertrouwen in voor komend seizoen. Men is bezig met (voor zo ver dat vooraf te beoordelen is) goede spelers en Ten Hag heeft dit seizoen echt iets moois neergezet. Mijn enige twijfels over hem berustten op het communicatieve en simpelweg de vraag of Amsterdam hem (op tijd) zou omarmen. Gelukkig is dat gebeurd. Omdat het echte voetbal nergens zo gewaardeerd wordt als in Amsterdam. Maar het komt ook doordat hij zichzelf heeft ontwikkeld. Hij is iets losser geworden. Iets zekerder. Iets meer Amsterdams.

Ik ben benieuwd hoe de nieuwe assistenten het komend seizoen gaan doen. Maar als we Poulsen langs de lijn hebben naast Van Bommel, dan staan we tegen PSV van tevoren al met 1-0 voor.
3 0
Dennis1964
Na een zwaar seizoen krijgen we nog een zware zomerstop.
0 0
Gonzalez75
Mijn intentie is om (volgend seizoen) Ajax fan te blijven, Ajacied wel te verstaan. Einde van deze onnozele discussie!
2 0
kaashaas
Ik geloof dat deze man het meent .. tis een goudeerlijke topgozer!! Hij heeft echt deze intentie.. maar geloof dat hij een dusdanige aanbieding gaat krijgen die hij niet kan weigeren en dat Marc zelf zou zeggen dat hij gek is als hij die kans niet pakt... ik ben echt fan van Erik geworden ondanks ik in het begin geen geloof in hem had en niet begreep waarom we hem hebben kregen. Wij zijn Ajax!! ;-)
0 0
Shardo
Hoop dat ze voor Winter wat moois op niveau hebben en geen sullig bezigheidje, dat verdient hij niet...
1 0
AnsB
Heb zijn lange interview gelezen in VI (en alle andere artikelen over zijn visie) en ben echt onder de indruk van hoe hij het voetbal benadert. Hoe hij over alles nadenkt. Ik wil niet beweren dat andere trainers dat niet ook doen (en zeker andere vakidioten doen dat), maar mij spreekt dat heel erg aan. In het interview is hij heel open over allerlei denkprocessen die vooraf zijn gegaan m.b.t. de samenstelling van het team.
Zo is spelen met een 'dubbele 6' (zoals hij het noemt), nooit een vooraf bedachte opstelling geweest, maar ontstaan omdat Frenkie te veel onderweg was en dit tot te grote kwetsbaarheid leidde in de omschakeling.

Ik denk dat Reiziger en Poulsen goede vervangers zijn van Schreuder en Winter. Overmars was erg onder de indruk van de stageperiode van Poulsen, dus ik denk dat dit ook een intelligent, analytisch ingsteld trainerstype is (net als Schreuder en TH). Reiziger is zo'n type 'stille kracht', als voetballer al. Verbaal niet opvallend, maar met veel inzicht. Men was zeer tevreden over zijn functioneren bij Jong Ajax, dus dat sterkt mijn vertrouwen. Poulsen ken ik niet qua karakter, maar Reiziger zal prima passen bij TH.
Zou heel mooi zijn als het contract van TH wordt verlengd zodat er weer continuïteit ontstaat.

Het wordt overigens weer veel puzzelen met het team, niet alleen door de nieuwe instromers, ook door de Africa cup, de Nations League en dat Zuidamerikaanse kampioenschap, waardoor waarschijnlijk weer spelers laat zullen instromen, met korte vakantieperiodes.
Mogelijk voordeel is dat de jonkies veel speelminuten krijgen in de voorbereiding.
De tegenstanders in de CL-kwalificatierondes spreken niet erg tot de verbeelding, maar ik heb geen idee of het ingespeelde teams betreft en/of teams met een speelwijze die Ajax niet ligt. Ik vind dat an sich wel een punt van zorg, omdat ik er nog niet van overtuigd ben dat het team weer zo snel in elkaar valt en presteert (aan het vorige seizoen ging een dramatische voorbereiding vooraf met slecht spel en resultaten, maar het stond er op het moment dat het echt moest).
Ik denk niet dat je o.b.v. het vorige seizoen er nu te licht over moet denken - al ben ik er van overtuigd dat TH dat zeker niet doet.
6 0
Shardo
Ik blijf tenzij er een zak geld voorbijkomt die 2 x zo groot is.....
0 0
Ozymandias
Ik hoop dat Vd Sar en Overmars met Ten Hag op de tafel gaan en afspreken dat ze met z'n drieën een langdurige commitment aan Ajax maken. Het zou ideaal zijn als Vd Sar en Ten Hag net als Overmars hun contract tot medio 2024 verlengen.
4 -1
AJAIXIXIXI
Ik hoop het ook maar ik denk dat het belangrijkste was dat Overmars zijn contract heeft verlengd. Ten Hag en Vd Sar zijn nog enigszins vervangbaar maar ik zou me echt geen gelijkwaardige vervanger voor Overmars kunnen bedenken.
1 0
Ajaxxxisdebeste
Dat soort talenten wordt maar één keer in de 20 jaar geboren? Waar is dat op gebaseerd eigelijk heel specifiek dat het nergens op slaat
0 -3
LuisManuelOrejuela
Ik denk dat Erik doelt op de golven waarin supertalenten doorbreken, in dat rijtje denk ik aan Van der Vaart, Sneijder en daarvoor Davids, Seedorf, etc. Dat soort jongens worden echt eens in de zoveel jaar geboren. In het NL elftal zie je dat ook, je hebt nu De Ligt, De Jong, daarvoor Robben, Sneijder, RVP, Van der Vaart, daarvoor de lichting van De Boer en dergelijke.
0 0
Ozymandias
Volgens mij wordt een talent als De Ligt inderdaad maar één keer in de twintig jaar geboren. Sterker nog er is maar één talent in de historie van Ajax die als tiener al net zo compleet was als De Ligt en dat was Seedorf. Net als De Ligt was Seedorf als tiener qua voetballend vermogen, spelintelligentie, fysiek én mentaal al een volwassen speler.
1 0
NoPants
Waarom slaat het nergens op?

Kan jij mij verdedigende talenten opnoemen uit deze eeuw die vergelijkbaar waren met de ligt op die leeftijd? (>100 wedstrijden op 19 jaar, europese finale op 16 jaar, captain van een team dat hoge ogen gooit in CL op 19, golden boy, gouden schoen, etc.) of een speler zoals frenkie qua speelstijl?

Ik wacht wel even;)
0 0
Ozymandias
Toevalig is er twee jaar na De Jong in Frankrijk een speler geboren met dezelfde speelstijl (en misschien zelfs nog meer talent en potentieel). Namelijk, Guendouzi van Arsenal. In mijn is Guendouzi samen met Alexander-Arnold, Mbappé en De Ligt hét talent van zijn generatie. Het gemak waarin hij als 19 jarige de stap van het tweede niveau in Frankrijk naar een topclub in de Premier League maakte en daar binnen één seizoenshelft uitgroeide tot de vormgever op het middenveld is ongelofelijk.
0 0
Stroeve
Beste onderhandelstrategie voor een verbeterd contract. Snel bijtekenen, hoeven de mediaatjes niet meer te speculeren.
1 0