'Niet mijn bedoeling om zeven spelers te verkopen'

GinoHaverkamp, 30-04-2019 om 15:10, 24023 views, The Guardian |

Bekijk Ajax - Valencia live in de Ziggo Dome!

Edwin van der Sar is niet van plan om mee te werken aan veel uitgaande transfers deze zomer. Door de goede prestaties van Ajax dit seizoen hebben veel clubs interesse in de Ajacieden, maar lang niet iedereen mag vertrekken uit Amsterdam als het aan Van der Sar ligt.

'Het is niet mijn bedoeling om zeven spelers van dit team te verkopen', zegt de oud-doelman tegen The Guardian. 'We moeten competitief blijven en dit niveau volgend seizoen weer bereiken. Maar het seizoen is nog niet voorbij. Er komt nog een opwindende maand aan waarin we kans maken op drie prijzen.'

Eén van de oorzaken van het succes van Ajax dit jaar is het aankoopbeleid. Jarenlang gaven de Amsterdammers niet veel geld uit aan nieuwe spelers en moest het het vooral hebben van de eigen jeugd. Dat beleid werd afgelopen zomer definitief opzij geschoven. 'Economisch gezien was het niet het beste idee. We waren misschien wat terughoudend om geld te steken in oudere spelers en we dachten dat we alles wel konden oplossen met onze jeugdopleiding.'

Daarbij dachten Van der Sar en Marc Overmars, die direct verantwoordelijk is voor de transfers, terug aan het succesvolle team dat in 1995 de Champions League won. Dat team bestond uit jonge talenten, maar ook ervaren spelers als Danny Blind en Frank Rijkaard. 'Zij hadden WK’s gespeeld en ervaring in de Champions League', zegt Van der Sar over het duo. Voor dit seizoen werden Dusan Tadic en Daley Blind als ervaren krachten binnengehaald. Hun komst moest zorgen voor een goede mix tussen jong talent en ervaring. Van der Sar: 'We wilden de overdaad aan jong talent koppelen aan ervaring.'

Denk jij dat Ajax, net als bij Juventus, met 1-2 wint van Tottenham? Zet dan in en krijg 9,40 keer je inzet terug!

Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Jaze
Ik had de hoop dat Donny nog wel een jaar te houden zou zijn als hij de aanvoerdersband krijgt en een mooi opgewaardeerd contract. Maar ik moet het nog maar zien... :(
0 0
Rentokill
Wie weet zijn er wel spelers te paaien voor extra jaar in ruil voor salarisverhoging. Nu kan het. Ik zou Donny, Neres en Ziyech hetzelfde bieden als Tadic voor een jaar. Kost je een paar miljoen maar is betere oplossing dan nieuw kopen en inpassen.
2 0
mercurius3
Volgend jaar wordt geen tussenjaar. Ajax gaat echt wel om de titel meespelen. Europees wordt het wel anders, dat was het jaar na de Europa League finale ook. Tegelijkertijd liggen de verwachtingen volgend jaar ook hoger. Van der sar kan beter aan vereachtingsmanagement doen en gewoon zeggen dat een kwart team vervangen niet makkelijk is.
0 0
jaripettersson
Edwin, aardige gast, maar of ik die doelstelling nu dapper of naïef moet vinden weet ik niet.
0 0
JPM
Hopelijk gaan alleen Frenkie en Matthijs weg, maar dat lijkt me een utopie. Nico stuurde eerder aan op een vertrek, aan Donny zal verschrikkelijk getrokken worden evenals Neres, Ziyech gaat weg zodra een club die hij ziet zitten concreet wordt en zelfs Tadic deed vaag laatst.

Ik hoop dat we in ieder geval Nico, Donny, Neres en Tadic echt aan hun contract kunnen houden / contracten kunnen opwaarderen. En dat naast Frenkie en Matthijs alleen Ziyech nog weg gaat en Odegaard voor hem in de plaats komt, ook al heb ik liever dat Hakim gewoon bij ons blijft. Al met al heeft Ziyech een transfer dik verdiend; heeft zijn carriere zorgvuldig opgebouwd en is toch lang bij ons gebleven zonder ons zomaar in te ruilen voor een "net niet-club". Gaat door een waardige, met goud versierde voordeur bij ons weg.

Donny of Tadic volgend seizoen aanvoerder.

Neres - Tadic - Odegaard??
Propper?? / Eiting / Sinkgraven - Donny - Marin
Nico - Blind - Alvarez?? / Magallan - Mazraoui

Dolberg, Schone, Sinkgraven, Eiting en Veltman zijn hele fijne back-ups; hopelijk kan Dolberg zich in de basis spelen waardoor Odegaard of een linie terug gaat of bankt bepaalde wedstrijden. Noa Lang ook zo veel mogelijk bij de eerste selectie halen. Verder verdient Magallan nog het voordeel van de twijfel.

Overigens per direct afscheid nemen van spelers zoals Kristensen en Labyad. Met alle respect, maar wat mij betreft ook van spelers van het kaliber Dani de Wit (Ekkelenkamp voordeel van de twijfel?).

Al met al denk ik dat, zelfs in dit rooskleurige scenario waarin slechts drie basisspelers vertrekken, er nog een kwaliteitsinjectie bij moet voor op het middenveld. Propper is volgens mij gewoon haalbaar en zou perfect in ons spel passen in de "Frenkie-rol", maar wellicht zijn er nog betere opties?
1 0
Rickechet
Vergeet zeker Gravenberch niet. Die verwacht ik volgend jaar vast bij het 1ste.

Verder hoop ik stiekem dat Taylor en/Matusiwa nog een stap kan zetten, afhankelijk van het niveau dat Eiting kan halen als hij terug is.
0 0
Minsc
Eiting? Kom op nou.
0 -1
mickey2602
Volgens mij is Tadic vorig jaar gehaald als vervanger van Ziyech. Waarom Tadic dan nu niet als "10" en voor de voorhoede 1 of 2 spelers erbij halen?
0 0
Sterspeler
Omdat je van de Beek daar nu niet meer weg moet halen. Begin dit seizoen had ik hem nooit op 10 gezet en hem en Frenkie omgedraaid maar daar kom ik echt van terug. In dit systeem is hij perfect op die positie.
0 0
Schwalbino
Gelooft hij nu zelf dat Ajax dit niveau kan vasthouden als drie sterkhouders vertrekken? Ik kan het me niet voorstellen. Hij weet toch ook hoe het werkt. Spelers als De Ligt, De Jong en Ziyech hadden een paar seizoenen aanloop nodig om het huidige niveau te halen en bij nieuwe spelers zal het niet anders zijn.
1 0
JohnnyD
Weet nog in 95 dat we jaar er voor zowel Bergkamp (toen gezien als 1 van de grote talenten in Europa) als Jonk nota bene hadden verkocht. Het jaar er op wonnen we prompt de CL.
0 0
Schwalbino
En een half jaar geleden was nog alles pet en nu sla je naar de andere kant door en geloof je in sprookjes.

Wat er dit jaar is gepresteerd is ongelooflijk. Tegen alle verhoudingen in als je bekijkt welke ploegen de afgelopen decennia bij de laatste 4 zijn geeindigd. Je gaat big money niet blijvend bijbenen.
1 0
JohnnyD
Ik weet niet zo goed wat je probeert te zeggen. Ik zeg alleen wat er in 95 is gebeurt. En je niet altijd moet wanhopen. En idd ook dit jaar had niemand verwacht en ik ook niet. Laten we gewoon lekker genieten. Meer dan het nu is er niet. Wat de toekomst brengt, gaan we zien. Veel plezier vanavond.
0 0
Pointer1
Mee eens ben ook bang dat t weer een tussenjaar gaat worden. Denk niet dat t bij drie blijft eerder 5 en met frenkie erbij wellicht 6. Als de één wil dan wil de ander ook wel een buitenlands avontuur. Is ook wel menselijk. Zou ik zelf ook willen. En dan is nu de kans. Hoe lullig ook voor ons. Als ook ten Hag nog weggaat dan wordt t helemaal moeilijk. Ben benieuwd wie ze er allemaal voor terug halen.
0 0
Sterspeler
Als dat tussenjaar een titel bevat vind ik het prima.
1 0
Schwalbino
Het is ook niet erg als er een tussenjaar komt of zelfs twee. Realisme heeft Ajax hier gebracht en realisme gaat ons ook in de toekomst mooie dingen brengen.
0 0
geDaante
Niet als je met spelers als Magallan aan komt zetten.

Ziyech is vervangbaar, De Jong niet, De Ligt ook niet, maar als je die aardig opvangt, en andere posities verbetert, kan je alsnog als team het niveau enigszins benaderen.

De Jong had geen tijd nodig om het huidige niveau te halen, speelde meteen al zeer sterk. Ziyech lijkt zijn zwaktes nooit in te willen zien, en dus mogelijk altijd een net-niet topspeler blijven.
0 0
Schwalbino
Dit is toch niet het eerste seizoen van De Jong bij AJax?

Ziyech vervangen door een speler die meteen op het niveau van Ziyech instapt? Zoveel salaris kan AJax helemaal niet betalen. Dus dan heb je al 3 posities waarop je inlevert, Om die teruggang te compenseren moeten de andere spelers wel een heel stuk beter worden.

Maar: Tadic kan niet nog beter, Blind, Tagliafico, Schone, idem (btw we mogen blij met hun huidige niveau zijn). Je houdt dan nog alleen over Neres, Van De Beek, Onana, Mazraoui en de spits. Die moeten dan het verlies aan kwaliteit compenseren door nog een stap boven hun huidige niveau te doen.

Waar ik moeite mee heb is dat er gedaan wordt of het allemaal 100% maakbaar is. Dat is niet zo. Een aankoop kan mislukken, hoe goed je ook scout. Er kunnen blessures optreden noem maar op. Niemand had ooit gedacht dat Nouri iets naars zou overkomen.

Als je Ajax heel erg goed runt kun je iets beter zijn dan andere clubs op het gebied van aankoop en selectiebeleid. Maar ook dan nog komt niet alles uit wat je gedacht had.
0 0
Lazell
De Jong en De Ligt zijn gewoon wereldklasse, nu al (naar mijn mening). We krijgen niet snel meer wereldklasse spelers. Met Frenkie als regisseur heb je het middenveld in handen gehad tegen middenvelden van wereld niveau (Juve, Real, Bayern, maar ook Frankrijk en Duitsland bij het NL elftal). De Ligt die niet wakker ligt spitsen van wereldniveau.

Op het middenveld gaan we echt enorm inleveren als die 2 vertrekken.
2 0
AlexIbarra
Goed dat Sar altijd vaag blijft en niet zegt 'niemand gaat weg' of 'je houdt het niet tegen' of 'we willen maximaal 4 spelers verkopen'.

Elk concreet ding wat hij zegt kan toch alleen maar verkeerd geinterpreteerd worden.
Nu eerst presteren, dan de rest.
1 0
Bensco
Dan moeten ze een keer kappen met het verkopen van spelers voor de transfermarkt is geopend. Slaat echt nergens op. We horen nu ook alweer geruchten dat de Ligt weggaat naar Barcelona maar waarom hebben hun het alleen recht om met onze spelers te onderhandelen? Ik had als ik Frenkie of De Ligt was eerst de andere partijen hun voorstel ook eens aangehoord voordat ik mijn handtekening al gelijk bij de eerste club zet.
0 -1
Ferd
Wie zegt dat Barca het alleenrecht heeft? Frenkie heeft bijvoorbeeld ook met PSG gesproken.
0 0
Van Reenen
Frenkie en Matthijs gaan 16 miljoen euro per jaar verdienen. Dat gaat Ajax niet betalen een ook geen 1/3 van dat bedrag. Trouwens als ik dit bedrag samen met jou en gedeeld door 10 zou kunnen vangen, zijn wij met 2 jaar binnen. Frenkie met met 5 jaar dus gigantisch bi mm en.
0 0
Danos
Als ze met andere clubs onderhandelen hebben ze toestemming gekregen van Marc, dus er zullen wel bepaalde afspraken zijn gemaakt met de clubs. En volgens mij was PSG heel erg concreet voor Frenkie en hebben ze ook met Ajax gesproken.
Vroeg verkopen kan ook voordelen hebben, stel Frenkie had nu zijn poot gebroken dan had jij toch al je geld. Een ander voordeel is dat je al weet waar je aan toe bent en al op tijd met een vervanger kan komen ( Marin) en die kan gelijk met de voorbereiding meedoen.
Had Frenkie meer waard kunnen worden? Ja wie weet maar hij is nu al de duurste nederlander en dan ben je ook afhankelijk wat de speler wil.
0 0
pizzapunt
En je stond ook te zeiken toen Marin al werd gekocht, of Scherpen, of Pierie? Hypocriet!
1 0
Bensco
Voordat we elkaar de schedel in gaan trappen heb je zeker een punt. De situatie verschilt echter nogal aangezien Pierie, Marin en Scherpen niet de clubs voor het uitkiezen hebben.
0 0
pizzapunt
De Graafschap was anders best concreet ;p
0 0
Danos
Tuurlijk moet je proberen iedereen binnenboord te houden maar als een speler echt weg wil en de juiste prijs wordt betaald dan moet je hem laten gaan! We hebben niks aan niet gemotiveerde spelers straks en als je een transfer weigert dan moet je wel met een goede reden aankomen.
Desnoods zeg je straks, wil je weg dan voorwaarde dit dit en dat en het moet voor 1 juli rond zijn anders gaat het feestje niet door.
0 0
Pierre Heno
Indianen zouden dan zeggen : "blanke spreekt met dubbele tong".
1 -1
Patrick78
Lekker Ed! Volgende seizoen met Marin ipv Frenkie, Odegaard ipv Ziyech en Alvarez ipv De Ligt wij zijn weer in de top van Europa.
0 0
TomAjaciedd
Dat zijn goede aankopen die je hier noemt, alleen is het allemaal net minder dan wat er weggaat. Er moet nog minimaal 1 ‘kanon’ bij komen.
1 0
Vak M
En Memphis halen. Iemand die er Europees direct staat. En alle Amsterdammers terughalen uit Eindhoven
1 -1
Schwalbino
Memphis die zich alleen voor topwedstrijden kan opladen of als hij vaak genoeg op de bank zit? Nee, liever niet.
1 0
Lagasj
Een geloofswaanzinnige moet je niet willen.
Geeft veel onrust in de ploeg.
1 0
L1tman3n
Je hoort er bijna niemand over, maar hoe mooi is het eigenlijk dat Daley op deze manier (mogelijk) in de voetsporen van zijn vader treedt.
Bijzonder.
4 0
433metdepuntnaarlinks
Eens, echt de stille kracht van het team. Ook de speler die de Ligt perfect aanvult. Waar de Ligt de snelheid heeft, de kracht, de duels uitvecht, daar staat Blind als een regisseur en als tacticus wel de lijnen uit te zetten. Rugdekking, slim spelen, coachen ... Echt een verademing. En defensief ook zo ontzettend goed, een van de krachten die niet altijd genoemd wordt maar misschien wel net zo belangrijk is als de namen die wel vaak genoemd worden.
3 0
behangdelul
Volgens mij hebben we dezelfde teksten al gehoord maar dan max 4 toch?
2 0
jaripettersson
Uiteindelijk mogen ze niet alle 11 weg.
0 0
Lazell
Het niveau van dit seizoen haal je bijna nooit meer. Het niveau wat Frenkie en De Ligt nu al aantikken is buitengewoon. Met Frenkie heb je het middenveld tegen Juve en Real in handen en De Ligt heeft tot nu toe (bijna) iedere spits in de zak gehad.
2 -1
MrAFCA
Waarschijnlijk niet, maar als je een Propper, Pavon en nog een goede sterke verdediger haalt hoef je niet perse veel minder te worden.
En tuurlijk zal het minder zijn, maar het moet goed genoeg kunnen zijn om kampioen te worden. Wat we in de CL of in het slechtste geval EL presteren is altijd afwachten.
Had jij na de EL finale ook niet gezegd: Dit bereiken we de komende jaren nooit meer?
1 0
Lazell
Nee, na de EL finale zei ik dat niet. Nu wel.

Frenkie de Jong zorgt ervoor dat je slimmer kunt zijn op het middenveld dan Real, Juve en Bayern. Als je een minder niveau terughaalt, wat altijd het geval is, kun je (zo goed als) niet meer slimmer zijn dan zulke geslepen teams.

Zelfde geldt voor De Ligt. Zie jij Magallan de spits van Bayern, Benfica, AEK, Luik, Graz, Real, Man United en nog een handje vol toplanden allemaal op rij in de zak hebben?

Zulke talenten komen eens voor in de 10 jaar.
0 0
Ferd
Pavon is een overschat spelertje, raakt al een jaar geen knikker meer. Dolberg II.
0 0
MichelBoerebach
Propper? Alsjeblieft, zeg... Wat we overigens ook nodig hebben is een goede (en scorende) spits!
0 -1
Ajax#1900
Is gewoon een prima speler. Een spits halen slaat ook nergens op. Je hebt Tadic, Dolberg Huntelaar en Traore bonkt op de deur.
0 0
MichelBoerebach
Dolberg laat al bijna een jaar niets zien, Huntelaar wordt 36 en Traore is nog veel te jong. We hebben het toch over 'er meteen weer staan' volgend seizoen??
En over Propper: vind ik persoonljik het type Pereiro. Niet kapot van.
0 0
EuforischeRealist
Ben het met je eens hoor, maar de lat nu al lager leggen zorgt er uiteindelijk voor dat je nog verder verwijderd raakt van dit niveau.

Nog niet zolang geleden was iedereen er ook van overtuigd dat een halve finale CL onmogelijk was voor een Nederlandse club in de huidige tijd en kijk nu eens? Natuurlijk moet je het geluk hebben met extreme talenten zoals De Jong en De Ligt, maar het moet wel het uitgangspunt zijn.
1 -1