Ajax O19 verliest weer op Varkenoord

BvdPloeg, 29-04-2019 om 17:55, 39778 views, AS |

Maak kans op jouw Ajax-droom. Vul je lijstje in!

Ajax O19 heeft de belangrijke uitwedstrijd tegen Feyenoord O19 verloren. De Amsterdammers waren lang de betere ploeg in een spijkerhard duel, maar gaven het na rust in tien minuten tijd volledig uit handen: 5-3. Door de dikke en ietwat geflatteerde nederlaag is Ajax geen koploper meer en heeft het vier verliespunten meer dan de Rotterdammers.

De mini-klassieker ging vooraf dus om de koppositie en dat was te merken. Heel Rotterdam was uitgelopen voor de wedstrijd en bij Feyenoord deed onder meer Orkun Kokcü uit het eerste elftal mee. Het hielp niet meteen, want Ajax was voor rust heer en meester. Ondanks een heel slecht veld creëerden de bezoekers kansen. Feyenoord ramde de bal vooral naar voren, maar opende daardoor wel de score. Na een omschakel-moment mocht Feyenoord een corner nemen en die werd binnen gewerkt door Ramon Hendriks.

Ajax bleef bij de les en kwam snel langszij. Sontje Hansen krulde de bal prachtig in de kruising. De Amsterdammers probeerden daarna door te zetten, maar kwamen ook goed weg na een bal voorlangs van Kokcü. De verdiende 1-2 kwam er echter alsnog. Kenneth Taylor was het eindstation van een mooie aanval over links. Er leek in die fase nog niets aan de hand.

Na de rust tapte Feyenoord echter uit een ander vaatje. Het was nog feller en opportunistischer en dat loonde al snel. Achraf el Bouchataoui was de maker van de 2-2, waarna Naoufal Bannis en opnieuw El Bouchataoui er zelfs 3-2 en 4-2 van maakten. Ajax liet in een paar minuten tijd over zich heen lopen en toen het een beetje bekomen leek van de schrik, was het 5-2. Vlak nadat Hansen de paal had geraakt namens Ajax was het Quilindschy Hartman die een vrije trap binnen draaide. Daarmee was het duel meteen beslist.

Ajax bleef in het laatste kwartier wel doorgaan, maar veel spelers liepen na een drukke periode op hun laatste benen. Naci Ünüvar en Anass Salah-Eddine werden gewisseld en Quinten Timber en Brian Brobbey verlieten gehavend het veld. Neraysho Kasanwirjo deed in de slotminuut nog wel wat terug, maar dat hielp weinig meer. Na de 3-2 nederlaag op Varkenoord van eerder dit seizoen leed Ajax opnieuw een pijnlijke nederlaag in Rotterdam.

Door de nederlaag, het derde puntenverlies in vier wedstrijden tijd, zakt Ajax naar de tweede plaats. Feyenoord heeft een punt meer, maar ook nog een wedstrijd tegoed. Nummer drie AZ kan bovendien ook nog over Ajax heen als het zijn inhaalwedstrijd wint. Met nog twee speelrondes is Ajax dus afhankelijk van andere ploegen, al komt Feyenoord op de slotdag op 25 mei nog wel naar De Toekomst. Als het verschil dan minder is dan drie punten wordt dat misschien alsnog wel de kampioenswedstrijd.

Opstelling Feyenoord O19

Koorevaar; Hall, Lewis, Hendriks (Azarkan), Hartman; Kökcu, Geertruida, Burger (Huijgen); El Bouchataoui, Bannis, Toure.

Wissels Feyenoord O19:

Huijgen, Gunduz, Jansen, De Mooij, Van der Zeeuw, Van der Sloot, Azarkan.

Opstelling Ajax O19:

El Maach; Dest, Kasanwirjo, J. Timber, Salah-Eddine (Van Gelderen); Q. Timber (Maddy), Llansana, Taylor; Hansen, Brobbey, Ünüvar (Dostanic).

Wissels Ajax O19:

Reiziger, Van Gelderen, Abid, Maddy, Regeer, Dostanic, Bonnah.

Doelpunten:

1-0 Hendriks (22')
1-1 Hansen (29')
1-2 Taylor (43')
2-2 El Bouchataoui (58')
3-2 Bannis (60')
4-2 El Bouchataoui (64')
5-2 Hartman (76')
5-3 Kasanwirjo (89')

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
robertomalone
Het loslaten van de opleidingsfilosofie van Jonk wordt nu merkbaar. Niet alleen in de resultaten, maar veel meer nog in het vertoonde spel. Daarbij is er, naar mijn idee op afstand, structureel minder stuwing van toptalenten richting Ajax 1.
1 0
Sonofafca
Waarom is die heitinga nog steeds trainer bij o19? Totaal ongeschikt voor Ajax. Opzouten met hem!!!
3 -1
Ozymandias
Welke talenten van de o19 hebben zich dit seizoen niet goed ontwikkeld?
0 -3
NouriVandeBeek
Gek genoeg vond ik het wel een hoopvol optreden. Ja, Ajax geeft het in 10 minuten helemaal weg. Voetballend waren ze met dit jonge team nooit de mindere. Zelfs 70 minuten lang beter.
0 -1
Ozymandias
Inderdaad, je moet ook niet letten op wat mensen hier schrijven. De meeste hebben de wedstrijd niet eens gezien en weten dus niet dat Ajax in het grootste gedeelte van de wedstrijd duidelijk de betere ploeg was maar hebben er toch een mening.
0 -3
Sterspeler
Dat is doorsnee Nederland.
0 0
Duif63
De jeugd presteert toch wel zeer teleurstellend dit seizoen. Niet alleen de O19 maar vrijwel alle elftallen.

Edit: welke malloot geeft hier een minnetje voor want het is gewoon een feit. De jeugd valt zwaar tegen.
2 -6
Farenza
Je snapt het echt niet hé? de filosofie van opleiden binnen Ajax. Het gaat om individuele ontwikkeling en niet om het kampioenschap. Vandaag (zoals bij elk jeugdelftal van Ajax) ook weer stond er een veel jonger elftal in vergelijking met de tegenstander. Het gaat om prikkelen en ontwikkelen van jeugdspelers en niet om de winst. Denk je dat dit wedstrijden waar bijvoorbeeld Kokcu oid beter van wordt? Als Ajax had willen winnen hadden ze wel Gravenberch, Kotarski, Kuhn etc opgesteld.
0 -1
falonso
Waarom maak je je druk om die kinderachtige minnetjes?
0 0
Duif63
Goeie vraag, maar over het algemeen kan ik er niet zo goed tegen als mensen bestaande feiten en/of waarheden ontkennen.
1 -3
trodat4030
Teleurstelling is een mening, geen feit. Jíj bent teleurgesteld, maar dat kun jij niet voor een ander bepalen, enkel voor jezelf, dús is het een mening.
0 -1
geDaante
Middenveld ontbeerde zo te zien creativiteit. Met Ünuvar op het middenveld ten koste van Timber, had je ongetwijfeld gewonnen.

Lopende mensen en weer dat extra beetje 'zekerheid' en vooral creativiteit op de flanken is weer meer het devies helaas. Dat heeft een nadelig gevolg voor de opbouw, het spelmaken en het creëren vanuit het middenveld. Ünuvar staat nu te hoog en pas aan de bal, als ie er al aan komt, in een te late fase.
2 -2
Ozymandias
Heb je de wedstrijd gezien?
0 -2
ajaxpat
staat de Coolsingel al vol???
3 0
AltijdGelijk
Die El Bouchataoui, haha nog steeds geen minuten in Feyenoord 1, ze weten daar echt niet hoe ze kun talenten moeten brengen, echt een sterke spelverdeler!
1 -4
Doink
Helemaal mee eens.. zou een stunt zijn om hem naar Ajax te halen. Zeker goede speler
1 -3
altijdwelwat
Hou nou toch op man , op dit niveau lijkt het nog ergens op maar die heeft bij ons echt niks te zoeken .
0 0
Nana999
Jammer van de nederlaag, 5 goals tegen is nogal veel, maar verder zegt het eigenlijk niet zoveel. Dit is een redelijke lichting van Feyenoord, maar ook een lichting die ouder is en voor een deel al bij het eerste op de bank zit.
In de 18 jaar dat ze daar geen kampioen werden wonnen ze ook weleens een jeugd wedstrijdje, maar de doorstroom naar het eerste is in vergelijking met ons over die periode in zijn algemeen zeer matig geweest. Laat dit gewoon een les voor onze talenten zijn, degenen die kwaliteit hebben en hard werken komen er echt wel weer.
5 -1
Koeman
Het wordt er echt niet beter op,misschien moet er wat veranderen in de jeugdopleiding
4 -4
Ajaxxxisdebeste
Hai trolletje
0 -2
Sergevanw
Ajax speelt met halve B en Feyenoord speelt met kokcu burger lewis Geertruida enzovoort dus klets niet
8 -2
AJAIXIXIXI
Ik hoop dat Dave Vos volgend seizoen de o19 krijgt.
3 -1
Sergevanw
Juist! Heitinga is qua trainer gewoon nog niet op het niveau wat je zoekt bij een A 1 of zijn visie sluit niet aan bij ajax
4 0
MPAjax
Idioot dat de scheids door laat spelen terwijl er lawine strijkers worden afgestoken, normaal staak je de wedstrijd totdat de daders eruit zijn gegooit
4 -2
Vlieske
Hoe je het ook wendt of keert de uitslagen en de speelwijzes zijn dit seizoen ronduit belachelijk. Er zal heus wel talent zitten maar ik zie toch echt wel een negatieve spiraal.
3 -5
Sergevanw
Er is talent genoeg! Probleem van de speelwijze deel ik wel. Heitinga is net als jaap stam iemand die niet echt avontuurlijk voetbal met een sprankelend idee als visie heeft. Extra zekerheid en lopende mensen, zonder idee is dit jammer..
2 0
koenos1
Jij volgt de jeugdwedstrijden dus niet. "er zal heus wel wat talent zitten". Top reactie, nice!
4 -2
john67
Snap ook niet dat Ajax akkoord is gegaan met vandaag 2 inhaalwedstrijden, anders had je ook spelers van jong Ajax kunnen opstellen. Is toch wel belangrijk om kampioen te worden voor Youth lique. Grijpen zo overal naast
0 0
trodat4030
Wil je jongens van o17 in kunnen zetten was vandaag de dag. Vrijdag speelt oranje o17 een EK.
0 0
john67
Tijd om Heitinga maar eens weg te sturen
5 -4
Aad82
Die Bannis is een gruwelijke spits. Helaas hebben wij niet zo'n spits rondlopen in onze jeugdopleiding.
3 -15
Ozymandias
Helaas?! Je bedoelt gelukkig!! Ajax heeft spitsen meet veel meer talent (Traoré, Hansen en Hoogewerf).
10 -4
DonQ
Die Bannis heeft helemaal niks gedaan deze wedstrijd. Heb je überhaupt wel gekeken? Door je domme opmerkingen hieronder betwijfel ik dat ten zeerste.
5 0
koenos1
Heb het idee dat er veel Feyenoorders zijn hier... Jullie zijn welkom. Komen jullie morgenavond ook meepraten?
4 0
JordanAFCA
EL MAACH MET DE EERSTE REDDING, OMG!
1 -1
Aad82
De verdediging is bagger gozer.
0 0
Ozymandias
In de eerste helft had hij een geweldige redding toen het nog 1-2 stond.
1 -2
JordanAFCA
Is die Taylor een soort van FdJ/DvdB?
0 -1
Ozymandias
Hij heeft wel iets weg van Vd Beek.
0 -3
Rik428
De realiteit is dat er van dit Ajax over 2 of 3 jaar een stuk of 2 spelers in het eerste spelen, terwijl dit voor Feyenoord echt het team van de toekomst moet zijn. Wij kunnen compenseren met koopkracht
1 -1
JordanAFCA
Die cameraman is ook spastisch
2 0
mgtow
Die denkt zeker dat hij op een schip aan het filmen is.
1 0
MPAjax
Idd, ben misselijk van het constant bewegen van de camera
2 0
DonQ
Ik zie weer veel opportunistische schreeuwers in de comments. Ajax speelt met veel jongere spelers, die ook nog eens een heel druk programma achter de rug hebben. Desondanks tikte ze Feyenoord in de 1e helft van het kastje naar de muur.
In de tweede helft gaat Feyenoord opportunistisch spelen met veel fysiek waaruit een aantal frommelgoals komen. Ajax zal de vermoeidheid ook voelen dus dat is niet heel gek allemaal.
Tot slot, welke spelers gaan iets toevoegen aan Feyenoord 1? Die Kokcu doet af en toe leuke dingen, maar verder zit er weinig voetbal in.
Onze jeugdspelers hebben veel meer potentie, voetballend vermogen en vernuft.
9 -3
MPAjax
KNVB zou Feyenoord een dikke boete moeten geven voor het gebruik van zwaar vuurwerk tijdens deze wedstrijd! Het is te ziek voor woorden dat de scheids door laat gaan, imbeciel is die scheids!
4 -2
JordanAFCA
Echt hoor, die El Maach is te lachwekkend 5 kansen 5 goals... echt ongelofelijk dat hij keept bij Ajax 019 gaat al maanden zo slecht bij hem.
6 0
milanafca
Hahaha wtf is dit man echt elk schot zit erin. Ongelofelijk.
3 0
MPAjax
Keeper is waardeloos, zoveel is duidelijk
4 -1
Restored
jeugdopleiding gaat niet om het winnen van prijzen maar om het beter maken van talenten
4 -8
marrene
Slappe poging het ontbreken van talenten proberen te verbloemen. Het is treurig gesteld in de bovenbouw. Is niet nieuw. Probleem smeult al jaren. De Jeugdopleiding (met name bovenbouw) is niet meer wat ze is geweest en zeker niet meer de beste van Nederland. Treurige conclusie.
1 0
Sergevanw
Vreemde conclusie... kijk is naar de leeftijdsopbouw van de 2 elftallen vandaag??? Ajax schuift gewoon spelers sneller door... speelt met jonger elftal met het oog op ontwikkeling en niet met het oog op winst!
0 -1
falonso
Heb je ook argumenten? Welke jeugdopleiding is dan het beste van Nederland? Ik zie een De Ligt die met Europese top ik verband wordt gebracht, een Donny die interesse wekt van topclubs... wat zet Feyenoord daar tegenover? Een Vilhena die maar blijft bij Feyenoord omdat er geen leuke club komt. En PSV? Hebben die een jeugdopleiding? En AZ dan, die vind ik het goed doen. Maar ook daar blijft het beperkt tot een jongen als Til of Koopmeiners. Stengs en Boadu zijn grote talenten, maar dat is afwachten wat daarmee gaat gebeuren. Dus ik ben benieuwd welk argument jij gaat bedenken waarom een andere club een betere jeugdopleiding heeft dan Ajax. Mag ik raden? Je gaat niet reageren omdat je weet dat je ongelijk hebt. Maar ik laat me graag verassen.
0 0
marrene
Wie heeft het over De Ligt en Vd Beek? Dat zijn geen talenten meer. Ik heb het over de huidige bovenbouw van de jeugd. En dat de opleiding achteruit is gegaan. Dat geeft automatisch aan de ze beter is geweest. En daar komen De Ligt en vd Beek uit voort.
Je moet goed lezen voordat je reageert.
0 0
falonso
Als jij de jeugdopleiding niet beoordeeld op de doorgebroken talenten, waarop dan wel? En je geeft geen antwoord op de vraag welke club dan wel de beste jeugdopleiding van Nederland heeft. Waarom? Omdat je het antwoord niet hebt. Jammer joh!
0 0
DonQ
Slappe cliches van jou marrene. Dit soort opmerkingen worden altijd gemaakt door mensen die de jeugd niet volgen, maar bij een slecht resultaat er als de kippen bij zijn om kinderen neer te sabelen en de hele jeugdopleiding omlaag te praten.
0 0
marrene
De jeugd niet volgen? Hoe kom je daarbij? Als je goed leest heb ik het over de bovenbouw. De onderbouw is een ander verhaal.
0 0
Engeltje
Het kopen van talenten kun je beter zeggen, zie weinig potentiële spelers op dit moment, en ja ze zijn jong, maar bij o 17 zag je het ook al de echte talenten zijn schaars op dit moment
1 -2
MPAjax
Nogmaals het ligt niet aan het hele team, alleen de backs en de keeper schieten te kort bij de tegendoelpunten
0 0
marrene
Heb deze wedstrijd niet gezien maar Dest vind ik anders een prima speler.
0 0
KlaasJanDolberg
Geen schande dit. Zware Future Cup in de benen (voor sommige spelers) en dan tegen jongens die al in het eerste van Feyenoord hebben gespeeld. Wij spelen met een 15-jarige Unuvar. Toekomst gaat bij Ajax boven korte termijn resultaat. Trots.
2 -4
SRajax83
Wat een negativiteit hier zeg. Feyenoord speelt met een veel ouder team waar wij volgens mij alleen maar dankbaar voor moeten zijn. Onze jongen spelen hierdoor tegen hogere weerstand waar ze alleen maar beter door worden. Tuurlijk hoop je dat ze winnen maar volgens mij is het veel belangrijker in de jeugd dat deze gasten dit soort wedstrijden spelen. Qua voetbal en potentie zie je gewoon dat Ajax veel beter opleidt dan een Feyenoord.
13 -1
trodat4030
Nou, toch is het kampioenschap belangrijk. Niet omdat wij dan kunnen pronken, maar omdat je daarmee Youth League afdwingt. Das weer een belangrijke leerschool voor de o19 van volgend seizoen.
0 0
Stibba020
Ajax speelt bijna altijd tegen teams die ouder zijn.. Gewoon een slap excuus.
1 -5
Ozymandias
Ajax heeft nog nooit een jongere o19 selectie gehad dan dit seizoen. Qua voetballend vermogen zijn ze van het o19 niveau maar mentaal (een hele wedstrijd de concentratie halen zelfs als je qua spel de wedstrijd onder controle lijkt te hebben, na het scoren niet direct een kans tegen krijgen, na een tegendoelpunt niet direct weer een kans tegen krijgen doordat je nog aan het balen bent, etc.) moeten veel van de jongens die stap nog zetten.
2 -2
FlyingDutchMan
Als je de jeugd niet volgt kom je met zo'n reactie ja
1 -1
FlyingDutchMan
Inderdaad, mot je bij RotterBurg wezen
1 -1
Stibba020
Wat een schande, ze moeten zich diep en diep schamen..
0 -9
voorkennis
zal in die havenstad wel weer als een hoofdprijs beschouwd worden, vanavond coolsingel en morgen verkrijgbaar op DVD.
3 0
MPAjax
Heel Rotterdam is vrij voor deze wedstrijd had ik begrepen
0 0
Klasseman
Lul
0 0
JordanAFCA
Kan je nagaan, met een redelijk leeftijdsverschil en Feyenoord heeft een aantal spelers die geselecteerd zijn in het eerste, zo zo stoer hoor.
2 0
MPAjax
Voornamelijk de keeper is niet goed genoeg, heeft geen reactie vermogen en kan zn verdediging niet goed genoeg zetten om de tegenstander niet te laten scoren
1 0
wendoo9
Waar kan je deze wedstrijden zien ??
0 0
ZeeuwsAjax34
Youtube kanaal van Feyenoord
0 0
wendoo9
Dankje 34
0 0
Engeltje
Triest, lachwekkend, jeugdopleiding van Ajax, zullen moeten kopen en daar gaat de file sofie, korte termijn gaat het nog goed langere termijn zorgwekkend
0 -7
Boer
Wat een onzin. Feyenoord heeft best een goede ploeg, maar speelt hoofdzakelijk met o19. Ajax was vandaag gemiddeld een jaar jonger. Logisch dat Feyenoord dan wint. Bij o17 tegen FC Groningen o17 was er qua leeftijd geen verschil. Was het meer dat de beste spelers al waren doorgeschoven.
0 0
Ajaxfan16
Je weet dat de leeftijdsverschil heel groot is tussen dit Feyenoord en Ajax?
1 -1
marrene
Excuus. In geen enkele leeftijdsgroep van de bovenbouw kampioen. En al dei excuses. Jonger, veel gespeeld, etc. Ze zijn gewoon niet goed genoeg.
1 0
Engeltje
Dit dus
0 0
afcasven1995
Is niet erg. Ik heb het al gezien, Ajax jongens veel meer potentie. Als ze straks tegen leeftijdsgenoten spelen zullen de verschillen groot zijn.
10 0
koenos1
Dat is nog een understatement. Gemiddelde leeftijd ligt vele malen lager
4 0
Boer
Vele malen is wat overdreven. Die van Feyenoord zijn toch ook echt allemaal onder 19 of onder 18. Maar gemiddeld zijn ze idd jaartje ouder en dat scheelt in alle opzichten. Dat Feyenoord gewoon een sterk o19 opstelt is niks mis mee. Zou Ajax ook moeten doen in wedstrijden waarin de te verwachten weerstand hoog is. Het begint wel een beetje gewoonte te worden om alles maar door te schuiven. En dan bij verlies piepen dat we zo jong zijn. Ga dan met o18 in o19 spelen. Ben ik sowieso voor. Spelers van o19 gewoon in o23. Daar hebben spelers van o21 en ouder toch niks meer te zoeken.
0 0
Stibba020
Wat is dat voor een slap excuus...
0 -2
koenos1
Geen excuus, gewoon feitje...
1 0
JordanAFCA
Zonde van het talent wat wij hebben met dit onacceptabel spel. Die Heitinga moet echt weg
4 -3
EuforischeRealist
Hoe heeft dit met Heitinga te maken? Het spel, zeker voor rust, is bij vlagen prima, maar vermoeidheid eist z'n tol in deze fase van het seizoen. De groep spelers die om de 3 dagen moet spelen is vrij smal en met een Future Cup, competitie en beker en een aantal jongens die ook bij Jong hun minuten hebben gemaakt is dat dus te veel op dit moment.

Uiteindelijk wordt er geïnvesteerd in de opleiding van deze spelers en niet in per se titels winnen in de jeugd.
1 0
trodat4030
Kampioen worden is investeren in de jeugd, want dat levert gegarandeerd Youth League op.
0 0
Murph
Wat een slappe hap
3 -4
milanafca
Wat een aanfluiting is dit team zeg. Echt schandalig. Elk schot na de rust is gewoon een doelpunt. Belabberd
3 -4
AJAIXIXIXI
Matige keeper die El Maach.
3 -3
lf87
Onvoorstelbaar
1 0
Vertonghen
Pffff kut kakkerlakken...
Kijk waarvan je verliest, Heitinga gaat dit nooit aan de praat krijgen.
2 -3
JordanAFCA
Nou El Maach 4 kansen 4 goals...
6 0
MPAjax
Idd valt wel op, heeft in Jong Ajax ook geen goede reputatie wat betreft ballen tegen houden, jammer want wie heb je als vervanger?
1 -1
jaripettersson
Unuvar
0 0
JordanAFCA
Misschien die keeper van 017 of Kotarski
0 0
JordanAFCA
Die El Maach moet ook nooit meer spelen zeg
3 -1
Thymo10
Ontzettend slappe tweede helft... overal minstens 2 stappen te laat
1 0
MPAjax
El Maach is geen Ajax 1 keeper, communicatie en 1-op-1 zijn niet goed genoeg
2 -1
JordanAFCA
Jezus man 3-2
0 0
TimAFCA
Wat eeen kut camera beeld zeg
1 0
TheUnexpected
Ze geven wel erg weinig druk in de omschakeling zeg. Toure mag doorlopen. Kocku balletje breed geven. Frommel goal, maar ook wel erg gemakzuchtig verdedigd.
3 0
JordanAFCA
Ongelofelijk
0 0
Woodenshoe
Horen jullie ook steeds "Kutje" ipv Kökcu?
3 -1
Toon meer reacties