Onana geniet van traditionele Ajax-speelwijze

SJvanveen, 28-04-2019 om 16:41, 12135 views, Algemeen Dagblad |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

André Onana ziet het niet per se als doel om en kampioen te worden, en de beker te winnen en de Champions League te pakken. De keeper zou het heel graag willen, maar blijft kalm.

'Het zou fantastisch zijn, maar is echt geen doel op zich. Zeker ook omdat een deel van deze selectie uit elkaar valt komende zomer. Lukt het winnen van die drie prijzen, dan zou dat iets ongelooflijks zijn', aldus Onana in gesprek met het Franse AFP, geciteerd door het Algemeen Dagblad.

Het huidige Europese succes van Ajax komt voor Onana niet als verrassing, al had hij het niet durven dromen aan het begin van dit seizoen. 'Het klinkt misschien gek, maar voor ons is er niets vreemds aan. Onze speelwijze is al decennia de filosofie van de club. Daar blijven wij trouw aan. We hebben controle en willen de bal graag hebben. De supporters genieten ervan, dan doen wij dat als spelers ook.' 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Tomajax1990
Kan er niet al een wedstrijd topic gemaakt worden voor aanstaande dinsdag? nog 2 nachtjes slapen....pfff
0 0
glennmeijer
heren even iets anders onze held tadic is in strijd met toornstra bij vtbl kan tot morgen stemmen dus ga even naar www.vtbl.nl en stem
0 0
Lane 8
Who gives a fuck
0 0
DMDTagz
I do. Elke strijd met Feyenoord is er één.
0 0
Rik428
Onana zei al na Benfica thuis dat ie dit jaar de Champions League wilde winnen, ik weet nog dat ik over de grond rolde van het lachen...
1 0
Ismael Urzaiz
Ik voel me nu al gespannen voor dinsdag
0 0
AlonsoSolis
Dit is toch wel een beetje een vreemde uitspraak?
Het doel moet toch juist zijn om kampioen te worden? De beker is met deze tegenstander ook een must! En wat er uiteindelijk in de CL gaat gebeuren is sowieso de kers op de taart...
0 0
Redrum
Bij de meeste clubs is het spel dat ze spelen volledig afhankelijk van de selectie en vooral de trainer die ze hebben. Ajax is echter één van de zeldzame clubs die als club een hele duidelijke filosofie heeft: aanvallend, dominant en attractief voetbal. Mede daarom is Ajax zo'n prachtige club. Wij blijven altijd vasthouden aan onze filosofie en zullen nooit, maar dan ook nooit de laffe counterspeelstijl hanteren. Laat dat maar lekker over aan clubs zonder trots, identiteit en aanzien. Wij zullen niet altijd succes hebben met onze speelstijl, maar we zullen ons nooit verlagen tot anti-voetbal.
7 -2
Spuit11
Hoewel ik ook doordrenkt ben van het Ajax spel, dominant, aanvallend en attractief spel, speelt dit Ajax ook meerdere soorten voetbal in één wedstrijd. Ze kunnen versnellen, ze kunnen bal vasthouden of temporiseren (mooi woord) en ze kunnen, jawel, counteren. Counteren zijn ze nog niet heel sterk in, ze missen nog wel eens de doelpunt die er zou moeten worden gescoord.

"Counter de counter", was dat niet iets wat EtH zei in zijn eerste dagen bij Ajax?
1 0
vdhaas
Ik ben het grotendeels met je eens, al vind ik dat counters (net zoals bijvoorbeeld corners en vrije trappen) onderdeel zijn van het voetbal en dat je deze elementen beter ook tot op zekere hoogte onder de knie moet hebben. Zolang niet de hele strategie hierop gebaseerd is natuurlijk.
1 0
Rujar
Counteren (zoals Real Madrid dat kon met Ronaldo) vind ik ook gruwelijk om te zien. Counteren hoeft wat mij betreft niet het zelfde te zijn als verdedigend voetbal. Hou zelf van een snelle voortzetting en het liefst met hoge druk.
0 0
AltijdGelijk
Je hebt wel gelijk, maar we hebben wel een selectie van absolute wereldklasse.

Onana
De Ligt
De Jong
Van de Beek
Neres

Die spelen bij elke topclub in de basis.
Sterker nog, De Ligt, De Jong en Van de Beek zijn binnen no time de belangerijkste speler van het team! Wat een wereldklasse talenten, Neres en Onana zitten niet ver van dat niveau, maar dat gaat nog iets langer duren.
0 0
Jariiii
Tadic ipv Van de Beek, wat mij betreft. (Niet ik de Donny onderschat hoor.)
1 -2
JariHeijden
Eens, Tadic is misschien wel de belangrijkste speler. En wat dacht je van Blind? Voor mij toch wel een van de absolute sterkhouders.
0 0
Adios
Ook tussen haakjes gelden de regels van de Nederlandse grammatica ;)
2 -1