Scherpen: 'Hopen dat ik er volgend jaar tussen sta'

JesseTH, 24-04-2019 om 18:05, 10386 views, Soccervision |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Kjell Scherpen is als vanzelfsprekend erg blij met de definitieve bekendmaking van zijn transfer naar Ajax. De doelman sprak in Amsterdam al met Marc Overmars, Edwin van der Sar, Erik ten Hag en keeperstrainer Carlo l’Ami en daar hield hij een positief gevoel aan over.

'Het waren fijne gesprekken, waarin ik veel informatie kreeg. Het ging vooral over de plannen voor komend seizoen en dat sprak me heel erg aan', vertelt Scherpen op de website van Soccervision, zijn management. 'Het doel is om mij aan de top te krijgen. Ik ben ervan overtuigd dat ik me bij Ajax heel goed kan ontwikkelen. Ik wil stappen zetten door het hoge trainingsniveau. En dan is het hopen dat ik er volgend jaar misschien tussen sta.'

De geruchten over de transfer duurden al enige tijd voort en dus is Scherpen blij dat het eindelijk is afgerond. 'De speculaties begonnen na onze thuiswedstrijd tegen Heracles (afgewerkt op 10 maart, red.) en het is tot de dag van vandaag doorgegaan. Het heeft me niet afgeleid, maar het ging steeds over Ajax en mij, maar tijdens het seizoen moet het over Emmen gaan. Soms was ik er wel even klaar mee.'

Met de zomerse overstap naar Amsterdam wacht er voor de goalie ook een grote verandering in zijn alledaagse leven. 'Ik woon nog bij mijn ouders en het zal wel wennen worden om op mezelf te gaan wonen. Het is wel een hele overgang, maar je moet er niet te moeilijk over doen. Kik Pierie zit in dezelfde situatie als ik. We hebben in de jeugd vaak tegen elkaar gespeeld en we zitten nu beiden bij Oranje Onder 19. Ik vind het leuk dat hij ook naar Ajax gaat. Misschien kunnen we een keer voor elkaar koken.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Pheadrus
Ik heb mijn middelbare schooltijd in Emmen gewoond. Heel anders dan de randstad. In 5 vwo had ik klasgenoten die nog nooit in de trein waren geweest en nog nooit in het buitenland waren geweest. Ook niet in Duitsland dat op 30 minuten fietsen lag.
1 0
Jan Doedel
Is het nog goed met ze gekomen? ;-)
0 0
Peterv13
Welkom KJell, ik hoop dat jij je enorm ontwikkeld en wie weet ooit de eerste keeper gaat worden bij de mooiste club van NL
0 0
ajaxminimax
Van bij zijn ouders wonen in het rustige Drenthe naar op zichzelf wonen in de Grootste stad van Nederland... dat is ook direct een hele grote stap. Zal vast begeleid worden door Ajax. Woon zelf 25 minuutjes van Emmen af, maar dit wordt echt wat anders voor zo'n jonge speler.
0 0
JariHeijden
Hij hoeft natuurlijk niet IN Amsterdam te gaan wonen. Daaromheen zijn ook rustigere plaatsen.

Maar wennen zal het zeker zijn.
0 0
7172AFCA7395
Is rond de twee meter.
In potentie een keeper die veel mee heeft.
Afwachten of hij een ander niveau aan kan.
0 0
Lane 8
Leuke knul, maar moet wel even een hip kapsel want deze boerencoupe past niet bij ajax imo.
0 -3
Hans Kraay Jr.
Misschien zo een kapsel als Pasveer nemen. Dat boezemt toch wel angst in die wapperende manen.
1 -1
Ajax-4-ever
Hey kapper, doe maar een coupe Babel of Juste ofzo! Misschien kan hij het laten groeien en omhoog zetten met gel zodat die nog langer lijkt.
1 0
Sterspeler
Haha wat een gelul alsof je kapsel bepaalt hoeveel je bij Ajax past. Van de Beek heeft nogal een Nijkerker kapsel. Past niet bij Ajax?
2 0
Jeugd
Conclusie; we hebben weer allemaal een mening, dat is ook goed want dat is precies waar dit voor bedoeld is. Niemand weet hoe dit gaat lopen, het is gewoon een talent met de potentie om uit te groeien tot een goede keeper. Veel te vroeg om te oordelen.
We gaan het zien.
5 0
AjaxPassion
Dit. Kjell wil zijn kans grijpen door op hoog niveau te trainen en zich te ontwikkelen bij Ajax en Ajax kan er geen buil aan vallen.
0 0
Caldberg
Ik ben helemaal niet iemand die snel spelers afschrijft of de grond in praat. Iedereen moet een kans hebben maar ik denk dat deze jongen straks tijd te over heeft om te koken. Week in, week uit laat hij volgens mij zien dat hij niet goed genoeg is. Niet omdat hij Scherpen heet en iets over feyenoord heeft geroepen maar hij komt in mijn ogen echt kwaliteit tekort voor het niveau dat Ajax nastreeft.

Maar ze hebben hem nu eenmaal gekocht, laten we hopen dat de mensen die er verstand van hebben het beter hebben gezien dan ik.

Niettemin, welkom Kjell.
2 -1
ajaxwestland09
klopt wel maar vergeet niet hij is pas 19 jaar he eerste jaar eredivisie met een slechte verdediging
0 0
Red Devil
Daar zou ik maar niet teveel op rekenen als ik hem was.
1 -3
AnsB
Nou, leuk dat hij zo enthousiast is dat hij al aan samen koken met Pierie denkt.
Ik heb geen oordeel over hem, ik wacht gewoon af.
Wat ik wel goed snap is dat er - kennelijk - gekozen wordt voor NIET direct uitlenen. Men ziet veel potentie en daar wil je mee aan de slag. Kijken wat het effect is van een gericht plan en trainen op een hoger niveau. Vraag maar Cillessen wat daar van terecht kan komen.

Ik heb geen verstand van keepers, maar zag wel o.a. een hele snelle reflex met zijn voeten.
Dat hij veel fouten heeft gemaakt in de eredivisie zegt mij hoegenaamd niets. Dat kan heel goed een fase zijn, het kan te maken hebben met ervaring, met specifieke omstandigheden (b.v. overlijden broer en alle aandacht voor hem) en het kan iets structureels in hemzelf zijn.
Nogmaals, ik wacht het af en vertrouw maar op de mensen van Ajax die er verstand van hebben.
5 0
meerzicht
Kjell wordt binnen drie jaar de beste keeper van nederland. Eens kijken hoeveel droeftoeters dan durven toe te geven dat zij aan een miskoop dachten. Daarnaast nog even dit deze jongen heeft laten zien dat hij in moeilijke ( prive) problemen weet te overleven. Geef die jongen toch eens gewoon de kans voor dat je hem afbrandt.

KJell kerel welkom heel veel succes straks bij de club met de beste keepersopleiding. Ik geloof er in en gun je alle kansen.
7 -2
niquedegraaff
Ik denk dat hij zal verrassen inderdaad.
0 0
Beffie
Op dit forum ben je vaak al mislukt voordat je geboren bent. Beter nu kopen voor weinig. En kijken hoe hij zich ontwikkelt. Dan straks voor een vracht geld van een middenmotor.
Iedereen heeft het over zijn blunders de laatste tijd. Die jongen is 18 en staat in de belangstelling van de beste club van Nederland. (kijk eens hoe de Jong speelde rondom zijn transfer). En nog veel erger. Die jongen is zijn 21jarige broer kortgeleden kwijt geraakt. Maar hij is gewoon in de Eredivisie blijven keepen. Dan moet je mentaal wel erg sterk zijn.
2 0
VIPete
Ik volg de wedstrijden van Emmen niet wekelijks, maar van de beelden die ik van hem gezien heb krijg ik niet de indruk dat we het hier over de nieuwe Neuer of Ter Stege hebben. Hopelijk was hij goedkoop en/of maakt hij een hele sterke ontwikkeling door. Met name reflexen, snel opstaan en duiken mag nog wel aan gewerkt worden.
1 0
Ozymandias
Ik vind zijn reflexen en de snelheid waarmee hij overeind komt (zeker relatief aan zijn lengte) juist twee van de (weinige) aanknopingspunten qua potentieel. Ik ben helemaal niet positief over zijn komst maar het viel me wel op hoevaak hij na een matige eerste redding nog toch een tweede redding komt doordat hij relatief snel overeind kan komen. Zijn voetenwerk bij het duiken is inderdaad wel iets waar hij enorme stappen in moet gaan zetten. Ondanks zijn lengte komt hij vaak niet ver als hij duikt doordat hij zich niet goed af zet.
0 0
Van Reenen
Hoe kan je nou zo'n mening verkondigen? Kjell heeft een verdediging voor hem staan van lik me versie. Stelt geen rest voor. Daarnaast denk ik dat Marc en Edwin deze jongen al op het oog hadden en aan Obama hebben gevraagd nog een jaar te blijven. Dan kan Kjell wennen aan Ajax en zo nu en dan worden bijgepraat door Edwin en rustig worden gebracht. Hij zal wel meegaan met de selectie op de voorbereiding van het volgend seizoen.
0 0
Bensco
Oké effe zonder te zeiken. Hij maakt blijkbaar een hoop fouten maar hoe zijn z'n reflexen? Hoe is hij op de lijn? Kan hij spelers aansturen? Etc. Etc. Heeft iemand hier hem lange tijd gevolgd en kan er wat gezegd worden over zijn potentie? Ik kan me niet voorstellen dat onze Edje niet kan zien of iemand een goede keeper kan worden of niet.
0 0
Gecko
Welkom dan maar
En anders maar het programma koken met Pieri
4 0
JariL95
Hahaha
0 0
Steeph
Wat wij niet weten is dat hij binnenkort als Kjella door het leven gaat en gehaald is voor het vrouwenelftal.
1 -10
meerzicht
Lekker origineel kerel. Te veel naar vd gijp en derksen gekeken.
4 0
AjaciedRK
En nu is hij Ajacied. Punt.

Welkom Kjell, veel succes en laat ons voor je klappen!

Lekker samen met Kik koken, wat schattig haha.
11 -3
RaynoFischer
Kip pierie pierie schijnt Kik zijn specialtiteit te zijn :)
1 -3
AjaxDaniel
Wordt hij niet meteen verhuurd? We hebben Onana al die sowieso blijft en Varela is een capabele tweede keeper.
4 0
AjaciedRK
Een van de vier van de a-selectie. En kan gewoon spelen in jong.
1 0