Vermoeid ogend Ajax O17 verspeelt titel in Groningen

JesseTH, 24-04-2019 om 20:15, 35700 views, AS |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Een door de Future Cup vermoeid en uitgedund Ajax Onder 17 heeft woensdagavond de titel verspeeld door met 5-2 te verliezen bij FC Groningen. Bij een winstpartij of een gelijkspel zou het kampioenschap voor Ajax zijn, maar door de nederlaag gaat de opponent ervandoor met de titel. Bij de Amsterdammers waren Dillon Hoogewerf, Youri Regeer en Ian Beelen afwezig, terwijl Naci Ünüvar en Anass Salah-Eddine in de tweede helft pas invielen.

De wedstrijd begon uiterst positief voor de manschappen van Dave Vos. Al na acht minuten wist Max de Waal te scoren uit een vrije trap. De doelman van FC Groningen zag er daarbij niet helemaal lekker uit. Genieten konden de Ajacieden niet van hun voorsprong, want enkele minuten later stond het 1-1. Doelman Calvin Raatsie werkte een FC Groningen-speler tegen de grond in het strafschopgebied en de penalty werd gescoord door Romano Postema.

Het kwaad was daarmee nog niet voorbij voor Ajax O17, want bijzonder kort erna werd het ook meteen 2-1. Het was opnieuw Postema die scoorde, ditmaal met een bekeken schot in de linkerhoek. Een ruime vijf minuten later voegden de noorderlingen er ook meteen de 3-1 aan toe. Ditmaal versloeg Kian Slor doelman Raatsie met een strak schot in de hoek. Net wanneer je dacht dat het niet erger kon, viel ook de 4-1. Raatsie kwam te laat uit zijn doel en zag Postema hem vervolgens van ver verschalken.

Tot overmaat van ramp ontving Ajax binnen het halfuur ook nog de rode kaart. Devyne Rensch maakte een lompe overtreding, protesteerde en kon de kleedkamer op gaan zoeken. Hierna werd er niet meer gescoord voor de rust en dus gingen de Amsterdammers met een beschamende 4-1 achterstand tijdens de kampioenswedstrijd de kleedkamer in.

Ook aan het begin van de tweede helft kon Ajax geen potten breken. De ploeg leek vermoeid na het slopende weekend van de Future Cup. Na een aantal wissels en onder andere het inbrengen van Ünüvar leek Ajax er weer even voor te gaan. Via het tweede doelpunt van De Waal kwam de 4-2 op het scorebord te staan, maar wat volgde bleek niet meer dan hoop. Tien minuten voor tijd maakte de thuisploeg er namelijk 5-2 van vanuit een corner. Hierna zou er niet meer gescoord worden en dus pakte FC Groningen de titel.

Opstelling Ajax O17:

Raatsie; Bonnah, Kasanwirjo, Emre Aksit (Ünüvar 54'), Dirksen (Salah-Eddine 58'); Rensch, Sarfo (Braspenning 51'), Warmerdam; Pinas, De Waal, Pynadath (Brandes 41').

Wissels Ajax O17:

Ünüvar, Salah-Eddine, Braspenning, Brandes, Baas, Dieker.

Doelpunten:

0-1 Max de Waal (6')
1-1 Romano Postema (8')
2-1 Romano Postema (10')
3-1 Kian Slor (13')
4-1 Romano Postema (16')
4-2 Max de Waal (59')
5-2 Milan de Koe (72')

Rode kaarten:

Devyne Rensch (26')

Bijzonderheden:

- Naci Ünüvar en Anass Salah-Eddine zijn aanwezig.
- Dillon Hoogewerf (geblesseerd), Sontje Hansen (ziek), Youri Regeer (schorsing) en Ian Beelen zijn afwezig.

 Kijk de wedstrijd live op YouTube:

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
niquedegraaff
Ben totaal niet onder de indruk van o17
0 0
Keizer020
Dit is ook een uitzonderlijke lichting van FC Groningen. Die Postema is een fenomeen.
5 -1
Duif63
Nieuwe Robben of 2e Zivkovic ?
0 0
mvdk
Halen.
2 -1
Sterspeler
Ajax waardig?
0 0
arigold
K#t Fox.
Met hun gezwets over Ajax O17
2 -2
Twaal
Lichtpuntje van vandaag.. Geniale momenten van Unuvar in de 30 minuten die hij moest opdraven bij een 4-1 achterstand.
Voor de rest was het behoorlijk armzalig, vooralsnog houd ik het op vermoeidheid van afgelopen weekend..
3 0
AFCAjax
kan iemand voor mij autistische gemoedsrust O17 achter Ajax zetten in de titel?
3 0
Ajax95Duivendrecht
Positief waren de twee invallers: Unuvar en Salah-Eddine. Je zag gewoon dat Ajax een stuk dreigender werd toen zij erin kwamen.

Voor het overige moet je niet al te veel conclusies aan deze wedstrijd verbinden. Zoals al meerdere malen gezegd is, deze O17 is op dit moment zwaar gehavend en uitgedund door doorgeschoven spelers (Unuvar, Taylor, Hansen), blessures (Hoogewerf en Beelen) en schorsingen (Regeer). En natuurlijk de vermoeiende Future Cup die net twee dagen geleden afgelopen is, denk maar dat dat erin hakt bij die jonge gasten.

Het is jammer, maar niet dramatisch. Ik heb veel liever dat O19 de titel wint, want dat is wel heel belangrijk. Dat geeft namelijk recht tot deelname aan de Youth League volgend seizoen.
6 0
geDaante
Precies, dit boeit allemaal niet, als die jongens maar hun best hebben gedaan, en individueel flink gegroeid zijn.

Youth League is zeker belangrijk, alleen snapt men bij Ajax totaal niet waarom dat zo belangrijk is, met het terughalen van meer ervaren middelmaat en fysiek die Ajax 1 nooit gaat halen, ten koste van (top)talent dat wat jonger is maar veel meer kwaliteit heeft en Ajax 1 kan of gaat halen. Ze kregen het zelfs voor elkaar De Wit en Ekkelenkamp op één middenveld te zetten, puur vanuit een resultaatgedachte. Als je denkt zo meer kans te maken te winnen, dus met resultaatvoetbal en fysieker en meer ervaren middelmaat ipv echt talent en je eigen Ajaxfilosofie, dan heb je niet de juiste instelling en visie om bij Ajax te werken.
5 -5
Web
Titel is leuk, maar niet belangrijk
Paasweekend leer je veel meer van
6 -1
Sonofafca
Unuvar gaat er wel komen,maar de rest is nog een vraagteken.
4 0
Ozymandias
Ünüvar is ook nog een vraagteken. Elk talent is een vraagteken. Elke stap omhoog moeten ze zich geheel opnieuw bewijzen en het gebeurd regelmatig dat een zeer talentvolle speler bij een volgende stap opeens staakt in zijn ontwikkeling (kijk naar Nunnely die samen met Malen als groter talent dan Kluivert werd gezien).
3 -4
JesseMKB33
Bij Nunnely kon je dat gelijk al wel zien. Op dat moment een goede speler op die leeftijd, maar heel talentvol was hij niet. Je kon toen echt al wel zien dat dat niveau Becker, Lukoki of Menig was. Dat geld voor Unuvar natuurlijk niet. Zonder ernstige blessures gaat hij het echt wel redden.
4 -1
Ozymandias
Zoek de berichten die de jeugdwatchers hier op AS over Nunnely schreven (toen hij nog in de B1 speelde) nog maar eens op. Ze waren allen lyrisch over hem (en dat waren ze nooit over Lukoki, Menig en Becker) omdat hij naast zijn explosiviteit ook qua voetballend vermogen (samen met Malen) boven zijn leeftijdsgenoten uitstak. Hij passeerde een directe tegenstander net zo makkelijk op techniek binnendoor als op explosiviteit buitenom. Pas toen hij als eerstejaars B-junior naar de A1 werd doorgschoven is hij langzaam maar zeker steeds meer een type Lukoki/Becker geworden doordat hij stil kwam te staan in zijn ontwikkeling.
1 -3
MosesD
Hoewel Unavar een geweldig talent is, kan je echt niet met zekerheid dat die jongen het zonder ernstige blessures wel gaat redden. Die laatste stap, is veruit de moeilijkste. Er zijn zoveel talenten die werkelijk super waren in de jeugd, maar die het nooit hebben kunnen waarmaken. Belangrijk is die jongen gewoon lekker te laten voetballen en ook fouten mag maken. Het is in ieder geval een hele verstandige jongen met verstandige ouders, dat spreekt al in zijn voordeel. We gaan het zien.
1 -1
3*stars*3
‘Vermoeid ogend Ajax verspeelt titel aan FC Groningen’.

Nou blij dat we het vandaag lezen en dat het om onder-17 gaat en dat het niet Ajax1 in Groningen was.
Deel van deze talenten komen er wel, titel of niet.
3 0
trodat4030
Zuur, 2e tik op rij na de FC finale. Moet zeggen dat Groningen prima speelde, al speelden ze wel duidelijk op de omschakeling, maar das hun goed recht. Echt jammer van die drie ketsers van Raatsie, normaal echt een betrouwbare keeper. Eigenlijk was t na dat kwartier al voorbij.
3 0
3*stars*3
Wist niet dat Groningen zo’n goede lichting heeft.
Of is het echt een resultaatploeg?
Want zegt wel iets dat ze niet alleen boven Aja maar ook onze rivalen en Az eindigen.
2 0
Ajax95Duivendrecht
Groningen heeft in deze jaargang van O17 gewoon een hele goede lichting. Die nummer 10 is echt een leuk spelertje. Verdedigend en aanvallend zit het team logisch in elkaar, al speelden ze in de 2e helft wel duidelijk op de counter (wat hun goed recht is). Maar wat ik ervan zag, zag er prima uit bij ze.
2 0
QBFAJAX34
5-2
0 0
Aad82
Mijn hemel, Dusan Tadic loopt in de Champions League bijna 12 km/wedstrijd en hij heeft maar liefst 10 km meer gelopen dan de eerstvolgende op die lijst, namelijk Pjanic. Tadic heeft bijna een hele extra wedstrijd gelopen. Dit is niet normaal. Buitenaards.

https://www.uefa.com/uefachampionsleague/season=2019/statistics/round=2000980/players/index.html#order=3desc
2 0
trodat4030
Mijn hemel! Wat off-topic!
1 -1
Sterretje73
Lol
0 -1
trodat4030
Volgens mij kijkt die commentator naar een nog slechtere stream dan ik. Wat roept die gast af en toe een onzin!
1 0
NouriVandeBeek
Niet echt goed, maar er zijn wel wat verzachtende omstandigheden. Ze missen heel veel kwaliteit en het is gewoon geen lekkere datum voor deze wedstrijd. Twee dagen na de Future Cup. Niet echt eerlijk, maar kampioenschap is ook niet zo belangrijk bij de O17. Groningen heeft geen enkele doorgeschoven speler bij deze lichting en bij Ajax gelukkig wel. Aardig rijtje van spelers die niet in de basis stonden vanavond, maar die wel bij deze lichting horen.

Regeer-Salah-Eddine
Taylor-Gravenberch-Beelen-Unuvar
Hoogewerf-Brobbey-Hansen
2 0
Ajax95Duivendrecht
We moeten ook gewoon heel eerlijk zijn: zonder Unuvar, Hansen, Taylor, Beelen en Hoogewerf (eerste drie zijn allemaal geheel of gedeeltelijk doorgeschoven naar O19, laatstgenoemde twee zijn geblesseerd) is O17 voetballend en aanvallend gewoon een heel stuk minder.

Warmerdam is een uitstekende voetballer, een CVM met echt veel potentie, maar het is niet iemand die de creatieve passes op de helft van de tegenstander geeft. De Waal is vooral een dienende speler (een beetje zoals Van de Beek destijds met Appie). En voorin is het gewoon heel matig bij O17 momenteel zonder al die sterkhouders.

Het verbaast me daarom niet, maar het blijft natuurlijk wel pijnlijk om te zien hoe de tegengoals makkelijk weggegeven worden. Raatsie ziet er bij een aantal tegengoals niet goed uit.
1 0
JariKanu
Beter nu omringd door blije Groningers dan afgelopen zaterdag. Maar dan nog, knap kut dit.
0 0
Ajax95Duivendrecht
Waarom komt Raatsie bij elke situatie als een kamikazepiloot uit? Blijf eens een keer op je lijn staan, man.
2 -1
Engeltje
Vorig seizoen kon ik me nog druk maken omdat we er niet staan als het om de prijzen gaat, nu is het vrij normaal geworden maar het gaat om opleiding, als het bij Ajax 1 dan maar goed komt
0 0
Onpartijdig
Jij riep dat vorig jaar waarschijnlijk ook tijdens de kampioenswedstrijd van Jong Ajax?
2 0
Ozymandias
De jeugdelftallen van Ajax doen het de afgelopen jaren in de tweede seizoenshelft ("als het om de prijzen gaat") vaak minder doordat de beste spelers in de winterstop worden doorgeschoven en het team in de tweede helft van het seizoen daardoor gemiddeld minder kwaliteit en ervaring heeft. Kijk naar hoeveel lager de gemiddelde leeftijd van de o19 en o17 momenteel is ten opzichte van de periode dat de lichting 1996/1997 in de o19 en o17 speelde. In de jeugdopleiding spelen ze wedstrijden om talenten individueel te ontwikkelen. Als dat hand in hand kan gaan met prestaties is dat mooi maar dat is niet het doel.
1 0
Rsv
Zo dan, levendig eerste kwartier wel
1 0
Golberg
Rood voor Rensch?
0 0
Tomido
klopt, 2x geel
1 0
Ajax95Duivendrecht
Raatsie ziet er verschrikkelijk slecht uit bij meerdere tegendoelpunten.
0 0
Ozymandias
Zoals ik voor de wedstrijd al schreef: "De o17 zal deze wedstrijd puntverlies lijden. Dat is namelijk bijna traditie in de week na de zware Future Cup."
3 -1
ajaxminimax
Dan nog mag het je nooit gebeuren om zo snel 4 tegentreffers te krijgen...
3 -1
Ozymandias
Tja, als je met een totaal vermoeid team aanvallend voetbal probeert te spelen ben je verdedigend logischerwijs kwetsbaar. Het lijkt me juist goed dat Ajax toch aanvallend blijft spelen en niet speelt met een mentaliteit van "laten we maar zo min mogelijk tegendoelpunten krijgen".
1 0
Ajax95Duivendrecht
Is dat elk jaar zo bij O17?
0 0
Ozymandias
Ik weet niet of het elk jaar zo is maar wel vaak. Het is voor jongens van deze leeftijd dan ook onmogelijk om een paar dagen na zo'n zwaar Paasweekend goed voor de dag te komen.
1 0
Hollister
Ik schreef nog geen 2 weken geleden toen ze tegen Vitesse uit speelden dat ik die keeper n iet zo denderend vond... hier werd dat ten stelligst bestreden... maar helaas zie ik nu weer een hele matige Raatsie.. traag en zeer zwak op afstandschoten
1 -2
wolterx
Misschien omdat tegen Vitesse die pot andere keeper keepte namelijk Dieker...
4 0
Hollister
Dan zit ik daarin mis.. maar hoe dan ook.. vandaag is niet zijn dag.. en dan druk ik mij voorzichtig uit toch?
0 -2
Ozymandias
Dus je beoordeeld hem op één wedstrijd?
0 0
Tikitaka
Idd... je bent lekker op de hoogte Hollister.
2 0
Ozymandias
Hij is een jonge keeper, die speler wel eens een slechte wedstrijd. Raatsie maakt dit seizoen over het algemeen een goede indruk.
0 -1
ajaxminimax
Hoezo zit Ünuvar en Salah Eddine op de bank? Heeft Vos een klap van de molen gehad?
1 0
Ozymandias
Zou het er misschien iets mee te maken hebben dat beide afgelopen weekend en maandag enorm veel wedstrijdminuten hebben gespeeld?
0 0
RaynoFischer
Unuvar nog steeds niet echt fit, was ook al ziek voor/tijdens de future cup, reden voor Salah Edine weet ik niet denk gewoon rust na de future cup
2 0
RaynoFischer
Heeft die Raatsie niet ff geleden een contract getekend?
Ontbind dan maar weer meteen...
0 -4
Ozymandias
Inderdaad, elke keer dat iemand een slechte wedstrijd speelt direct wegsturen.
1 0
RaynoFischer
Sarcasme, gewoon beetje de AS stijl kijk hieronder maar :P
1 -1
Ozymandias
Ahh, zoals ik laatst al schreef zijn er hier zoveel mensen die dit soort berichten serieus bedoelen dat het moeilijk is om te zien wanneer iemand sarcastisch is.
2 0
IboAFCA
Ze zitten in de Sagan Tosu modus zo te zien
1 0
AjaxDaniel
man man man
0 -1
koenos1
Raatsie... ik zeg het niet snel, maar na 20 min kan je hem al afschrijven als eventuele 1e doelman
0 -2
Tikitaka
Iedereen speelt wel eens een mindere wedstrijd. Het is alleen jammer dat het uitgerekend deze wedstrijd is.
1 0
Ozymandias
Wat een onzin...
0 0
koenos1
Idd...
0 0
QBFAJAX34
zag er idd niet lekker uit
0 0
KlasseLasse
5-1
0 0
QBFAJAX34
wtf..
0 0
QBFAJAX34
4-1
0 0
Pure
3-1 pffff
0 0
QBFAJAX34
3-1...
0 0
koenos1
De tering wat is die Raatsie aan het doen?
0 0
Pure
Lekker dan....
0 0
koenos1
2-1 Groningen.. Ajax speelt dramatisch
0 0
koenos1
1-1. slap verdedigd...
0 0
DaniAjax
Shirts vergeten?
0 0
RaynoFischer
Hoezo spelen ze in het trainingstenue?
0 0
off
Kan me niet voorstellen dat het is omdat het zo overzichtelijk is
0 0
IboAFCA
Spelen ze nou in het trainingsshirt???
0 0
wolterx
Raatsie; Bonnah-Kasanwirjo-Aksit-Dirksen; Warmerdam - Rensch - De Waal; Sarfo - Pinas - Pynadath.
2 0
Ajax95Duivendrecht
Waarschijnlijk Unuvar en Salah-Eddine op de bank omdat ze de Future Cup nog in de benen hebben?
0 0
wolterx
Ünüvar is niet fit, vorige week koorts gehad door een infectie en was voor Future cup ook nog niet fit. Lijkt me nu puur voor noodgeval mee, als hij niet hoeft te spelen speelt hij niet lijkt me. Met EK voor de boeg is uitzieken ook belangrijk.
3 0
trodat4030
En misschien n beetje sparen, o19 moet vrijdag weer tegen AZ, wat ook een belangrijke pot is. Als Naci en Anass hier een half uurtje kunnen ballen en vrijdag een half uurtje bij o19, hebben ze ook beiden bijna een hele wedstrijd in de benen, maar kunnen ze toch voor 2 elftallen van waarde zijn. Maar dit is puur een hersenspinsel van mij :p
1 0
wolterx
Bank: Dieker, Salah-Edinne, Baas, Brandes, Ünüvar en Braspenning
2 0
Ajax95Duivendrecht
Behoorlijk gehavende selectie, als je ziet wie er allemaal niet bij zijn door uiteenlopende omstandigheden (blessures/ziektes/schorsingen). Gelukkig is Ünüvar er wel bij.

Ik hoop op de volgende formatie:

Pynadath--------Pinas--------Sarfo
--------Ünüvar-------De Waal--------
-------------Warmerdam--------------
S.-Eddine-Rensch-Kasanwirjo-Bonnah
Raatsie

Edit: Weet iemand eigenlijk waar Zamani is?
0 0
trodat4030
Ik heb begrepen van een andere jeugdvolger dat Zamani mag vertrekken bij Ajax na dit seizoen. Overigens verwacht ik Sarfo niet in de basis, ik denk dat Max op de flank speelt en Regeer naast Warmerdam en Naci op 10.
0 0
wolterx
Regeer is geschorst. Naci en Salah-Edinne op de bank (net als Braspenning en Brandes). Sarfo wel in de basis.
2 0
trodat4030
Oja, Youri geschorst idd..
0 0
wolterx
Zamani gaat Ajax verlaten naar het schijnt. Of het niveau is, zijn eigen keuze of een 3e reden die rond gaat (zolang ik niet weet of dat echt zo is benoem ik hem hier niet) zou ik niet durven zeggen.
3 0
Ajax95Duivendrecht
Thnx. Die zien we dus naar alle waarschijnlijkheid geen of weinig minuten meer maken in Ajax O17?
0 0
wolterx
Hij is vandaag er ook niet bij, is denk ik klaar voor hem nu.
2 0
JariKanu
Als ze dan maar gelijkspelen, zijn ze in elk geval nog kampioen. Ik ga er heen, woon in Groningen. Het weer zit in elk geval mee, lekker Ajax weertje.
0 0
Ozymandias
De o17 zal deze wedstrijd puntverlies lijden. Dat is namelijk bijna traditie in de week na de zware Future Cup.
1 -1