Ten Hag over Dolberg: 'Om tactische redenen'

JesseTH, 23-04-2019 om 20:40, 12666 views, FOX Sports |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Kasper Dolberg speelt dinsdagavond om tactische redenen in de spits bij Ajax, zo legt Erik ten Hag uit. De oefenmeester wil een echte centrumspits op het veld hebben en ziet Dusan Tadic tegen Vitesse goed uitkomen vanaf links.

'Dat is om tactische redenen. Ik denk dat we in deze wedstrijd een typische nummer negen nodig hebben', vertelt de trainer tegenover FOX Sports, waarna hij aangeeft dat het een andere manier van spelen met zich meebrengt. 'Daar komt bij dat zij problemen hebben aan hun rechterkant. Daar moeten ze een speler neerzetten die niet zo goed in de één-tegen-één is. Daar is Dusan goed in.'

Ten Hag geeft verder aan dat de korte tijd om te herstellen een rol speelt in het samenstelling van de opstelling. 'Dat heeft een rol gespeeld. De tijd is kort en je moet snel herstellen. In sommige dingen kun je niet doorbijten. Dan moet je verstandig zijn en het zo goed mogelijk managen.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
paulis
je ziet aan hem dat het puur een mentale kwestie is. hij zit gewoon beetje op slot, niet lekker in zijn vel. hij is nog jong, er zijn meer spitsen die pas op latere leeftijd los kwamen, denk aan nistelrooij en huntelaar

verder heeft hij alles om wereldtop te worden. ik denk als kwartje eenmaal valt is die binnen no time topscorer eredivisie en waarschijnlijk ook zo weer weg voor vele miljoenen naar europese top. gewoon verlengen die jongen en vertrouwen blijven geven
0 0
komopajax777
Extra aandacht voor Dolberg graag van de technische staf.Hij zit zeer slecht in zijn vel.Kapitaalsvernietiging ligt op de loer als je hem niet uit de put trekt.
4 0
AjaciedNB
De enige keren dat Dolberg een goal maakt is wanneer hij niet aangeraakt wordt. Zodra je de hele wedstrijd tegen ‘m aan staat, is de angel eruit. Techniek is goed, maar in de duels te vaak een stap te laat. Hij heeft ondertussen aardig wat wedstrijden gespeeld om
een beeld te krijgen. Als je in ‘n team met deze vorm nog zo weinig rendement haalt, zit er toch iets niet goed. Zie het niet meer gebeuren met hem, althans bij Ajax. Maar als hij de winnende erin schiet in de champions league hoor je me niet klagen ;)
2 0
Dennis1964
Mist duidelijk de tips & tricks van Bergkamp.
0 0
ajaxxcied4life
Enfin, Utrecht gaat nog erg lastig worden.
1 -4
Restored
hebben net met 2 - 0 van emmen en met 5 - 0 van ado verloren
0 -1
10Sneijder10
Dan komt de wedstrijd met Ajax op het juiste moment voorbij. Die gaan ineens weer als de brandweer, Ajax is als olie op het bijna gedoofde vuur voor clubs in een slechtere fase. Desondanks moet je het zelf hard afstraffen. Verder in de ellende stoppen die handel.
1 0
aalvinkjood
Nee, denk het niet
0 0
appeltje
Had vandaag zo maar 2 penalty's mee kunnen/moeten krijgen. Kreeg er veel overtredingen te verduren, waar naar mijn idee te weinig voor gefloten werd. Maar dat neemt niet weg dat hij vandaag gewoon minimaal een keer had moeten scoren. Is echt niet goed voor zijn beeldvorming en speelkansen dit.
3 0
Sterspeler
Hij mist alles maar wandelt wel door 3 man heen en krijgt geen pingel . Blijft een aparte.
1 0
Joseph
Mist wat scherpte voor de goal en moet echt beter naar Huntelaar kijken voor de intensiteit die er 90 minuten gebraagd wordt, maar het is echt een enorm atleet deze jongen!

De manier hoe hij soms naar de bal toe komt, doet mij aan Zlatan denken. Als deze 21 jarige jongen het licht gaat zien, heeft hij alles in zich om de wereldtop te halen! Kortom, snel verlengen deze jongen!
4 -1
Bensco
Ik kraak hem gelijk maar effe. James Rodiquez ging voor 45 miljoen euro in 13/14 naar AS Monaco en Falcao, die toen bij Atletico speelde, kostte ruim 60 miljoen euro. Die geruchten dat er bod van 50 miljoen euro op Dolberg is gedaan kun je echt regelrecht naar de prullenbak verwijzen.
2 -1
RensvN
Tactische redenen..... Pff.... Dat hebben we vandaag gezien!!
2 -5
Ajaxtao
En de reden is dat falentijn Driessen in zn krantje gezegd heeft dat Dolberg ongeschikt is voor Ajax.
1 0
Terranova
Elke keer als ik denk dat Ten Hag het eindelijk een beetje voor elkaar heeft(geen rare opstellingen, amper rare wissels, resultaten zijn goed) dan moet ie het weer verpesten.

Als Neres welverdiend(en misschien ook wel nodig) rust had gekregen vond ik het niet erg. Als er een andere tactische reden was dan de huidige reden, ook prima.

Maar zeggen dat de 'één tegen één' belangrijk is en daarom Tadic er staat, terwijl Neres juist op dat vlak beter is, zorgt er weer voor dat ik weer begin te twijfelen over Ten Hag.

Of hij wil gewoon altijd een "tactische" reden geven ipv zeggen dat Neres rust krijgt of dat hij rouleert, of hij ziet het echt af en toe compleet verkeerd.
2 -11
433metdepuntnaarlinks
Vitesse speelt met 3 CV's, stel Tadic lokt 2 CV's weg dan staat er nog een derde ... Dan liever een spits die in de zonde blijft om gevaar te stichten. Daarnaast wilde ten Hag Tadic hebben op die semi-back (die nu met twee keer geel eraf is) en kon hij mooi Neres rust geven, zoals Ziyech vorige week rust had). Daarnaast kan Dolberg mooi weer minuten maken.

Alsof je alles maar met 1 opstelling en met 11 man moet doen. De CL variant werkt prima, als tegenstanders zich daar aan aanpassen mag jij best reageren met een tactische variant. Alsof ons spel ineens 180 graden anders is?! Alsof spelen met een spits een dramatisch plan is ... Kom op zeg. Hij ziet het echt compleet verkeerd, roepen wij als supporters hangend vanaf de bank terwijl hij in de bekerfinale staat, bovenaan in de eredivisie en in de halve finale van de CL. Die man heeft er vast en zeker geen kijk op ...

Terranova ... Is dat een alias van Valentijn Driessen of vanwaar de haat tegen ten Hag?!
1 -1
Terranova
Hoezo nou weer de alias van die trieste vent van de Telegraaf, alleen omdat ik kritiek heb op Ten Hag, die overigens met z'n slechte wisselbeleid Vitesse weer bijna terug in de wedstrijd krijgt.

Dolberg was echt verschrikkelijk slecht. Maar als je goed zou lezen dan zie je dat ik kritiek heb op z'n "inzicht". Dat hij Neres niet opsteelt kan prima een tactische reden hebben, maar zoals ik al zei is zijn reden echt compleet de verkeerde. Het ging om de éen tegen ééns, waar Tadic blijkbaar beter zou moeten zijn dan Neres, wat echt totaal niet zo is.

Mijn issue met Ten Hag is dan ook dan hij soms zulke ontzettend rare dingen doet en er van overtuigd is dat hij het tactisch allemaal goed heeft. Zoals die wissels vandaag weer.

Het komt wel weer goed en dat is mooi voor Ajax, maar niet goed voor mijn vertrouwen in Ten Hag.
0 -3
aalvinkjood
Misschien zie jij het niet en begrijp je zijn uitleg daarom niet?
0 0
Tinus
Ik ben het niet eens of oneens, maar kom dan even met argumenten.
0 0
aalvinkjood
Ten eerste vind ik dat ten Hag het wel goed voor elkaar heeft. Je staat niet voor niets in de bekerfinale, halve finale cl en bovenaan in de eredivisie. Kijk dat hij spelers rust geeft is een feit. Hij kiest voor Tadic vanaf links i.v.m. Rust Neres. Tadic kan fantastisch voetballen in de een tegen een. Vervolgens Nico eruit, Ziyech eruit en Schöne wordt wel vaker gewisseld. Maar om dan meteen je vertrouwen te verliezen.. gaat ver. Ik denk dat hij de dingen bewust anders benoemt. “Tactisch” “rust”
1 0