Ten Hag staat open voor contractverlenging

BartVeenstra, 19-04-2019 om 15:20, 8496 views, AS |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Ajax-trainer Erik ten Hag heeft tijdens de persconferentie van vrijdagmiddag laten weten dat hij openstaat voor een contractverlenging bij Ajax. Donderdag kwam naar buiten dat de clubleiding van Ajax het contract van de trainer graag wil openbreken, opwaarderen en verlengen.

Ten Hag staat nu nog tot de zomer van 2020 onder contract in Amsterdam, maar als het aan directeur spelerszaken Marc Overmars ligt komen daar nog een paar seizoenen bij. De trainer zelf staat er positief tegenover. 'Ik denk dat dat hetzelfde is', zegt Ten Hag, die zich voor nu wil concentreren op andere zaken. 'Ik richt mij op de wedstrijden. Het gaat om het team en om waar we mee bezig zijn. Dat is nu FC Groningen. Wij moeten de wedstrijden winnen.'

Sinds de winter van 2018 staat Ten Hag aan het roer als trainer van Ajax. Met de Amsterdamse club strijdt hij dit seizoen nog om drie prijzen. De club staat bovenaan in de Eredivisie, men staat in de finale van de TOTO KNVB Beker en daarnaast werden ook de halve finales van de Champions League bereikt.

Deze week op Ajax Showtime: de Onze Trots met Diederik Ebbinge, bekend als directeur Anton uit De Luizenmoeder. Lees zijn verhaal, met mooie anekdotes over Klaas Nuninga, Frenkie de Jong, Louis van Gaal en Juf Ank hier!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Remark
Ik weet niet of dit mag, maar ik probeer het gewoon. Onderstaand artikel van Paul Onkenhout in de Volkskrant van gisteren geeft Erik Ten Hag alle eer die hem toekomt en rekent in de laatste passage genadeloos af met Johan Derksen, die grappige man met, helaas, een zeer twijfelachtig karakter.

Ongeschikt/geschikt
De twaalfde man
PAUL ONKENHOUT

Na PSV - Ajax, een jaar geleden, schreef Frank Heinen voor hpdetijd.nl een Speld-achtig stukje waarin Ajacieden zichzelf in geuren en kleuren ophemelden. 'Ajax wederom de beste', stond erboven. Dat was grappig, want Ajax had de wedstrijd met 3-0 verloren.

De trainer van Ajax, Erik ten Hag, wees uitgelaten op de vreugde van de PSV'ers. 'Als je ziet hoe blij ze zijn met dat ze ons verslaan, dan kun je niet anders dan concluderen dat wij in wezen beter zijn. En dat is dan weer een enorm compliment aan onze organisatie.'

De quote van Ten Hag kwam op Twitter terecht. Hij trok de aandacht van de gerenommeerde sportverslaggever Jack van Gelder. Die had niet door dat het een satirisch verzinsel was en reageerde als volgt: 'Deze man is volkomen ongeschikt voor Ajax.'

Het waren echt niet alleen Valentijn Driessen van De Telegraaf en diens waterdrager Mike Verweij die Ten Hag niet pruimden, tot een paar weken geleden. Op Twitter was de hashtag #tenhagout lang razend populair. In het peloton van de sportpers werd Ten Hag door bijna niemand serieus genomen, en zelfs uitgelachen.

Bert Wagendorp schreef dat daar maar één oorzaak voor is: het Twentse accent van Ten Hag. Zonder twijfel speelt dat een rol. Om die reden werd Hans Westerhof ooit bij Ajax overladen met argwaan en Fred Rutten bij Feyenoord. Net zoals Ten Hag werd hun ook een gebrek aan 'uitstraling' verweten, wat dat ook mag betekenen.

Verslaggevers die niet in de gaten hebben dat Ten Hag een accent heeft, van de Italiaanse sportkrant Gazzetta dello Sport bijvoorbeeld, hebben geen last van die vooringenomenheid. Ten Hag kreeg na Juventus - Ajax het hoogste cijfer van iedereen, een acht.

De toelichting: 'Vraag: en als Ajax alle kansen had benut? Het spel is mooi, spectaculair, moedig. Een nieuwe voetbalwind waait door Europa. En hij is de onbetwiste architect.' Voor de wedstrijd was Ten Hag door de Gazzetta al een fenomeno genoemd, ondanks zijn vermeende gebrek aan uitstraling.

In de Nederlandse kranten en op televisie werd de rol van Ten Hag na de zege op Juventus aanvankelijk nauwelijks belicht. Hier werd hij pas aan het eind van de week een fenomeen.

Juichend meldde De Telegraaf dat Ajax het contract met de trainer wil verlengen. Het lulletje rozewater uit (hahaha) Haaksbergen was plotseling een meestertacticus, een briljante strateeg die de gewiekste Italianen op eigen terrein versloeg door de ene zes naast de andere te zetten. Het kan verkeren.

Dinsdag in Turijn werd Ten Hag toegezongen door de supporters van Ajax. Veronica-verslaggever Wytse van der Goot legde hem voor dat het ook voor hem persoonlijk vast een schitterende avond moest zijn. Ten Hag zei vol overtuiging dat het niet om hem ging, maar om Ajax, om het team en om iets wat hij het 'wij-gevoel' noemde.

Zo zit die man nu eenmaal in elkaar. Hij heeft geen groot ego en doet, in tegenstelling tot veel van zijn collega's, geen enkele moeite om het succes te kapen, ter meerdere eer en glorie van zichzelf. Er was geen spoor van triomfantalisme te ontdekken.

In de studio zat Johan Derksen. Hij wilde na het interview zo graag iets zeggen dat hij presentator Hélène Hendriks onderbrak. Ten Hag, zei hij, moet niet hypocriet gaan doen over dat wij-gevoel, want hij beseft heel goed dat zijn marktwaarde hierdoor ook stijgt. De redenering was raadselachtig, maar vooral kwaadaardig, een laffe tackle van een man die denkt dat Ten Hag in de eerste plaats aan zichzelf en zijn portemonnee denkt - zoals hijzelf doet, zeg maar.

Ten Hag is geen wondertrainer en ook geen fenomeen en nog lang geen Michels of Van Gaal. Wondertrainers verliezen niet met 6-2 van het slechtste Feyenoord in jaren, zoals een paar maanden geleden. Vooralsnog is hij een integere en bescheiden vakman. Dat is al heel wat.

Paul Onkenhout is redacteur van de Volkskrant. Reageren? p.onkenhout@volkskrant.nl
1 0
JariHeijden
Erg goed stuk.
0 0
Gecko
Eerst wachten of we kampioen worden.
Met dit materiaal moet Je kampioen worden
Er was veel kritiek op dit forum op Ten Hag
Zeker na 6 2 Feijenoord
Hij heeft zich gerevancheerd op een formidabele wijze.
Maar de schaal moet gewoon. Anders weer seizoen zonder prijs evt. Kan gewoon niet
0 0
Freddy Al
Ten Hag is de beste trainer die we kunnen hebben, hij heeft meer tactisch besef dan Bosz , speeelt veel attractiever dan de Boer, is een nuchtere wat stugge man die het hoofd niet snel op hol laat brengen door euforie en pessimisme.
Zeker heeft hij een goede selectie nodig, zeker heeft hij fouten gemaakt, zeker heeft hij mazzel nodig nu en dan maar wat hem onderscheid is toch zijn vakmanschap.

Hij draagt Ajax niet goed uit in de media hoor ik op VI roepen; ja als je de media aandacht die Ajax dit seizoen krijgt door de prestaties onbelangrijker vind dan gelikte praatjes is dat zo.
Voorlopig verbaasd Ajax de hele voetbalwereld ,mede dankzij Ten Hag.
1 -1
X-RaY
Verlengen met deze vakman is meer dan logisch.
2 0
Babangida83
Een belangrijke peiler van het succes. Belangrijk om te verlengen.
1 0
MankeNelis
Als je wint heb je vrienden, het voetbal wereldje is niet opportuun en is ook niet hypocriet.
Vanuit Ten Hag gezien is het best wel link. Zonder Frenkie, Matthijs enz ga je komend seizoen niet zo ver komen. Spelers van de buiten categorie kan Ajax niet halen.
1 0
AlexIbarra
Als we dit seizoen goed afmaken met enkele prijzen, bouwt hij hier een krediet op.
Iedereen zal het begrepen als het volgend jaar iets minder gaat.

Wanneer hij a la Peter Bosz meteen naar een topclub gaat kan hij zijn zakken beter vullen, maar heeft hij dat krediet niet. Kan hij na 5 maanden op straat staan zoals Peter, of na 3 maanden zoals Frank. (Dan reken ik de voorbereiding nog mee.)

3-4 jaar ervaring bij Ajax opdoen lijkt me prima voor zijn ontwikkeling, aangezien hij daarvoor alleen bij Utrecht aan het roer heeft gestaan. Als dat goed loopt misschien een Dortmund, Bayern of wie weet Engeland.
1 0
trooop
Zonder zuur te willen zijn: in hoeverre kun je dat geniale combinatiespel voorin, waarbij tadic en neres zich de laatste maanden ‘ineens’ ontpoppen als ware wereldtoppers, en dat geniale ruimtes vinden middenin, waarbij frenkie met de meest vernuftige tikjes en dribbels heel europa overhoop speelt, toeschrijven aan een trainer?

Nu is een coach altijd afhankelijk van zijn materiaal, maar ten hag heeft het wel héél royaal getroffen.
Zonder de uitzonderlijke klasse van die drie spelers waren we puur voetballend niet ver gekomen.

Zonder de kwaliteiten van ten hag was dit team echter ook niet zo ver gekomen. Dan waren we er ouderwets af gegaan op counters, kopgoals en andere naïviteiten. Ten hag - Ajax is dít jaar (uiteindelijk) een ultieme mix van geslepenheid, tactische discipline en degelijkheid enerzijds, en pure kwaliteit, aanvalslust en intrinsieke bezieling anderzijds. Ten hag is de juiste man op de juiste plaats, op het juiste moment.

Zeer interessant wordt het daarom om te zien hoe hij het volgend jaar gaat doen. Noem me gerust een idioot, maar ik ben er nog steeds niet van overtuigd dat hij ook met minder explosief materiaal de harten van de liefhebbers weet te veroveren. En volgens mij ben ik niet de enige.

Hij heeft zichzelf met de huidige prestaties alle recht, ruimte en krediet verschaft om het volgend jaar helemaal te doen zoals hij het wil. Ik ben zo benieuwd om te zien hoe dat uit gaat pakken.
Maar eerst nog even de treble pakken dit jaar.
2 -1
Oempaloempa
Zeur niet zo. Niemand had dit resultaat verwacht. Dat heeft AJAX heel goed geflikt en ze zijn bij AJAX best wel slim genoeg om vooruit te kijken. Misschien staat er volgend jaar nog een beter team?
Ik hoop dat het team van volgend jaar de prestatie van dit jaar niet kan overtreffen, want dat betekent dat we drie prijzen pakken
0 0
Freddy Al
Hoe komt het dan beste man dat de trainer van Bayern, Real Madrid, Juventus het met betere spelers doen en uitgeschakeld zijn in de CL?

Heb jij eens teruggekeken hoe hij het Europees met Utrecht deed?
Ten Hag is een vakman, of je hem sympathiek vindt of niet doet niet ter zake,hij doet zijn werk op geheel eigen wijze en dat is zeer te waarderen.
0 0
Schwalbino
Met minder beduidend minder materiaal steelt niemand de harten. Zie Frank de Boer.
0 0
AlexIbarra
Wat ik af en toe zag tegen Juve is dat wij met 5 man op een strook van 10 bij 20 meter aan het rondtikken waren. Dat is bijv. echt wel iets van Ten Hag.

Normaal staan er bij ons dan 7 man braaf op hun positie ergens ruimte te maken, nu duiken er steeds nieuwe spelers op om daar het veldoverwicht te behouden.
We combineren veel verder door op de helft vd tegenstander en klagen niet meer over geparkeerde bussen maar voetballen er doorheen.

Soms is de bezetting in de spits wel erg matig maar verder zie ik best veel positieve invloeden van Ten Hag terug op het veld.
1 0
trooop
Dat rondtikken is toch 'gewoon' typisch Ajax? Dat doorcombineren is wel echt iets van de laatste tijd. Dat was altijd mijn kritiek op ten hag: voorzetjes ipv combinaties. Wat mij betreft is dat de mooiste ontwikkeling van allemaal. Wat me in de eindfase alleen juist opvalt is dat als het lastig wordt, het bijna elke keer neres en tadic zijn die de beslissende combinaties op poten zetten.

Daarom vraag ik me af hoe het zonder die twee zou verlopen. Stroef, ben ik bang, omdat het nu een beetje uit het niets komt. Ik meen in onze beste wedstrijden voorin meer techniek en intuïtie te zien dan tactiek en plannetjes van de trainer.
Maar over het algemeen zie ik ook zeker positieve invloeden van ten hag.
2 0
AnsB
Ik ga niet zeggen dat Ten Hag perfect is, want dat is geen trainer, maar ik vind wel dat je hem tekort doet.
Voorop gesteld: natuurlijk is een trainer afhankelijk van de kwaliteiten van zijn team, maar dat geldt voor elke trainer, niet alleen voor Ten Hag.

Zo ga je er al zo maar aan voorbij dat hij juist degene is die een analyse maakte en stelde dat er meer spelers in de categorie vanaf-25 jr bij moesten; spelers die al veel hadden meegemaakt en de groep meesleuren: Labyad* (zie helemaal onderaan), Blind en Tadic kwamen om die reden, nog los van hun kwaliteiten.
Tadic én Blind spelen misschien wel het beste seizoen uit hun loopbaan. Toeval?

Daarop aansluitend: je kunt nog zulke goede spelers hebben, je moet er wel een team van weten te maken. Dan heb ik het niet zozeer over de groepssfeer (al is dat ook heel belangrijk), maar over synergie: hoe zorg je ervoor dat spelers elkaar(s kwaliteiten) versterken? Zo gaf hij al snel de voorkeur aan Mazraoui boven Kristensen en Orejuela, terwijl Mazraoui zichzelf meer aan middenvelder ziet. Ziyech zette hij op rechts en Tadic op links, terwijl Tadic ook op 10 zou kunnen (en Ziyech idem). Tadic als hangende spits, ook iets wat perfect heeft uitgepakt. En wat dacht je van de wisselwerking tussen De Jong en Schöne? Allemaal keuzes die hij maakt en ze hebben allemaal goed uitgepakt.

Er zijn zat voorbeelden van teams waar heel veel kwaliteit zit, maar die niet naar waarde presteren omdat de trainer een mismatch is, hij de juiste combinatie van spelers niet opstelt of ronduit te weinig kwaliteiten heeft.

Hij heeft ook uitstekend weten te managen dat Ajax er direct stond in de voorronden en dat was waarlijk niet eenvoudig omdat er zoveel WK-gangers waren, terwijl er ook drie nieuwe spelers waren.

In mijn ogen heeft Ten Hag juist alles wat een moderne en succesvolle coach nodig heeft (behalve een puike presentatie, maar dat is dan ook het minst belangrijk): tactisch sterk, heel veel aandacht voor individuele spelers en hij weet ze ook over het algemeen tot hun beste prestaties te brengen (ik denk ook aan FC Utrecht, waar heel wat spelers onder hem uitblonken terwijl je er nu nog maar weinig over hoort: de middenvelder die nu bij PSV zit, Letschert, Ayoub, die Marokkaan die nu bij Brugge speelt - kom even totaal niet op namen), analytisch sterk, passioneel bezig met zijn vak, zeer specifiek gerichte en deels innovatieve trainingsvormen, een duidelijke visie (die mij zéér aanspreekt; ik heb alle artikelen in VI daarover gelezen) en nooit tevreden, in de zin dat het nóg beter kan. Iedereen die met hem heeft gewerkt (spelers, bestuursleden, staf) is vol lof - dat neem ik ook mee.

Ik ben er dan ook van overtuigd dat TH weer een team zal weten te smeden van de nieuwe groep. Die zal ongetwijfeld aan kwaliteit hebben ingeboet, want De Jong en De Ligt kun je niet vervangen. Het zal even tijd kosten maar ik denk dat hij weer het optimale uit het team en uit de key-spelers zal weten te halen.

* Labyad vind ik dit seizoen een verhaal apart. Ik denk dat hij het er mentaal heel moeilijk mee heeft (gehad) dat Ziyech bleef én Tadic kwam, waardoor hij ineens - en bijna bij voorbaat eigenlijk - niet eens in aanmerking kwam voor een basisplek.
Dan kun je zeggen dat hij mentaal niet sterk genoeg is voor de top en misschien is dat ook zo, maar hij was wel erg kansloos geworden en de vraag is wie dit wel zou hebben gered in zijn positie. Ik geef hem daarom het voordeel van de twijfel en ben benieuwd of hij volgend seizoen meer kansen krijgt c.q. beter voor de dag komt.
Maar intussen is de kwaliteit zó hoog komen te liggen - en in dat perspectief moet je het misschien óók zien - dat hij - opnieuw- gewoon niet goed genoeg meer is, als aankoop bedoel ik dus los van hoe hij presteert, heeft gepresteerd en nog gaat presteren. De standaard is door dit seizoen hoger geworden.
4 0
trooop
Ik ben hierboven inderdaad onvolledig. Sterker: de meeste van de punten die jij noemt heb ik hier de afgelopen maanden zelf ook al eens opgetikt. Inclusief labyad. Ik had vooraf eerlijk gezegd verwacht dat hij aan zou kunnen haken. Maar het niveau lijkt hem mettertijd inderdaad boven de pet te zijn gegroeid.

Vooral dat zorgen dat de spelers elkaars kwaliteiten versterken, en ook dat ze elkaars zwaktes camoufleren, dat is een grote kwaliteit van ten hag. Dat is een van de belangrijkste eigenschappen die een trainer moet hebben, zou je kunnen zeggen. Dat heeft ook te maken met de juiste spelers op de juiste plek zetten, en zorgen dat de onderlinge afstanden blijven kloppen. Grote klasse. Ook zijn veeleisendheid is geheid een van de redenen voor het succes van nu.

Je noemt wel een aantal punten die me minder overtuigen. De analyse dat er oudere spelers bij moesten, die wordt in feite toch al 10 jaar lang door vriend en vijand gemaakt? Het is nu wel eindelijk doorgevoerd onder ten hag. Uitstekend gedaan, in samenwerking met de beleidsmakers, maar niet zelf bedacht. Mazraoui boven orejuela en kristensen verkiezen; mooie boel zou het worden als hij dat niet had gezien. Daar heb je weinig verstand van voetbal voor nodig. Als onderdeel van je bredere punt: je had ook kunnen stellen dat het bijvoorbeeld nogal lang heeft geduurd voor hij door had dat je neres maar beter op kunt stellen, of donny, of dat je tadic maar beter in de punt kan zetten. Ook dat tadic en blind het beste voetbal uit hun loopbaan spelen - nee, dat is vast geen toeval. Maar om dat dan maar meteen aan ten hag toe te schrijven?

Er zijn inderdaad genoeg teams met veel kwaliteit die toch amper presteren, maar dat is nog geen argument om dat, en ook het omgekeerde, meteen aan de trainer toe te schrijven.

Hoe dan ook. Ik vraag me allang niet meer af of hij wel een goede trainer is. Ik vraag me alleen nog af of hij me zonder dit uitzonderlijke materiaal nog wel genoeg weet te vermaken. Goed zijn en winnen is bij Ajax niet genoeg, we moeten goed zijn, winnen én sprankelend voetbal spelen.

Die sprankeling hebben we welbeschouwd meer dan een jaar op moeten wachten. Zonder die ongelofelijke powerboost die het CL-succes teweeg heeft gebracht, vraag ik me af of die sprankeling überhaupt had doorgezet. Voor die potjes tegen bayern, en ook nog daarna en daaromheen, kon ons spel mij totaal niet bekoren. Het is eigenlijk pas sinds real madrid dat echt het dak eraf gaat tijdens wedstrijden. Dat speelse, dat vrije, dat onwaarschijnlijk lekkere combineren, die gecontroleerde chaos met hakjes en tikjes en no-look passjes, in de zestien van de tegenstander nota bene. Dat is echt iets van de laatste tijd. Dát is het spel waar het mij allemaal om te doen is, en hoewel ik hoop dat ik het mis heb, zie ik juist in dat aspect nou niet meteen de hand van ten hag.
Vandaar mijn twijfel.
2 -1
Freddy Al
Twijfel is een teken dat je nadenkt dus prima, we moeten nooit gaan denken dat iemand volmaakt is of hem gaan verafgoden.
Ik denk zelf dat het ook heel goed kan zijn dat Ten Hag volgend seizoen beter gaat functioneren omdat hij de club en alles wat daar omheen zit beter kent.
IK zie in Europa niet meteen een trainer waarvan ik denk dat hij het beter gaat doen bij ons als Erik,toegegeven; ik ken ze ook lang niet allemaal.

Zijn aanpak van wedstrijden vind ik prima en ook het vermogen om zich aan te passen en niet te halstarrig door te gaan op een eenmaal ingeslagen pad getuigt van balans en zelfreflectie.

De enige twijfel die ik bij hem had ,is of hij om zou kunnen gaan met de bakken negativiteit uit pers maar helaas ook uit de achterban en of het bestuur hem zou blijven steunen, gelukkig was dat ten onrechte.
0 0
JariHeijden
Jongens, mooie discussie. Ik heb het met plezier gelezen. Inhoudelijk, diepgaand, met doordachte argumenten en met respect voor elkaar en voor het onderwerp van de discussie.

Vaak wordt hier snel geïrriteerd gereageerd en vervolgens in persoonlijke aanvallen overgegaan. Dat deden jullie niet. Mijn complimenten en dank voor de discussie. Het geeft mij stof tot nadenken over dit onderwerp.
1 0
PaulC
Zou elke andere trainer uit de top van Europa dan wel succes boeken met Ajax zonder 'dit uitzonderlijke materiaal'?
1 0
ZeGermans
Laten we alsjeblieft niet zo ver op de zaken vooruit lopen. Immers zijn de vervangers van de eventuele vertrekkers nog niet eens bekend. Daarnaast, hoe mooi zou het zijn als we weer eens een trainer hebben die langdurig aan het roer blijft met veelvuldig succes?
1 0
trooop
Prachtig zou dat zijn!
1 0
Murtagh
Als hij zo door gaat moet hij gewoon onze wenger worden
2 0
Jariiii
Ook ik vond het een vreemde snoeshaan, en na PSV-uit dit seizoen werden mijn twijfels van vorig seizoen definitief bevestigd: ongeschikt. Slechte trainer. Rampzalig wisselbeleid. Verkeerde tactische keuzes. Enzovoort.

Het kan verkeren. Wat hij met Ajax presteert is fenomenaal. De resultaten die worden geboekt en vooral ook het spel dat wordt gespeeld, zijn voor een heel belangrijk deel zijn verdienste. Ik maak een diepe buiging voor Erik ten Hag. En ik hoop dat hij nog lang blijft.
2 -1
Jordaan
Humor,niet serieus op ingaan
Topcoach
1 0
Jordaan
Te te te te ,telaat
0 -2
Joseph
Zal een moeilijke keuze worden, hij kan nu de stap naar een toplcub maken, volgend jaar zal het een veel moeilijker jaar worden zonder de Ligt en Frenkie. Ik ben ook heel benieuwd wat er van het spel over blijft zonder Frenkie.
0 -3
Sterspeler
Volgend jaar zijn topclubs hem niet vergeten hoor.
0 0
Sulejmanibesteaankoopooit
het spel wat hij er de laatste tijd in heeft gekregen is om van te genieten.
1 0
Sampaoli
Nieuw team bouwen, jeugd inpassen en de juiste aankopen doen. Dan is het verstandig om Ten Hag 'gewoon' te laten zitten. Hij heeft heel veel mensen (inclusief mij) verrast. Speelt aanvallend voetbal maar heeft verdedigend zijn zaakjes op orde en hij maakt bijna alle spelers in de selectie beter. Hopelijk verlengt Ten Hag en gaan we nog lang genieten van zijn voetbal (en prijzen).
1 0
ricky10
de man zit op zijn plek heeft een prima selectie en een duidelijk plan. natuurlijk was er en zal er altijd wel kritiek zijn, maar dat neemt niet weg dat hij het prima voor elkaar heeft. voor de club is het ook goed dat je de ingeslagen weg blijft volgen.
0 0
Ozymandias
Het zou mooi zijn als Ajax een langdurige toekomst met Vd Sar, Overmars en Ten Hag heeft. Voor het eerst sinds lange tijd lijkt het relatief rustig binnen Ajax en Vd Sar, Overmars en Ten Hag functioneren goed terwijl ze eigenlijk pas aan het begin van hun ontwikkeling als respectievelijk algemeen directeur, technisch directeur en hoofdtrainer staan.
4 0
Freddy Al
Die rust is goud waard maar bij Aja is het nooit lang rustig , bij een mindere wedstrijd komen er meteen weer allerlei betweters,opportunisten en self-kickers uit de hoeken gekropen om alles af te branden,niet zelden om het eigen belang te dienen.
Helaas gaan supporters daar te snel in mee, dat is ook Ajax.
0 0
Aspers73
Wat heeft deze man een goede selectie gekregen, maar ook heeft hij zelf natuurlijk enorm bijgedragen aan dit succes. Hij heeft er iets ingeslepen wat tot nu toe nauwelijks verdedigbaar is in Europa. Hulde.
3 0
Sampaoli
Goede selectie, maar Ten Hag maakt ook spelers beter én speelt aanvallend voetbal.
4 0
Jaze
Ik was in het begin niet tegen, ik ben nu (nog) niet voor. Waarom verlengen als we nog met lege handen staan? De enige opbrengst tot op heden zijn de prachtige herinneringen aan een historisch Europees avontuur. Echter, de champions league hoeft niet gewonnen te worden. De titel MOET gewonnen worden. Wat mij betreft breekt nu juist de fase aan waarin een coach zijn stempel kan drukken: constant hameren op scherpte, iedere (wissel)speler doordringen van het feit dat het seizoen pas echt geslaagd is bij het omhoog houden van de schaal. Lukt hem dat, dan graag verlengen. Eerder niet.
0 -9
Freddy Al
Tikje kortzichtig zou ik zeggen; de club staat er veel beter voor dan we een paar maanden geleden hadden durven uitspreken.
Natuurlik zijn prijzen belangrijk maar ik weet dat we in 1974 een WK finale verloren en dat we volkomen terecht daarna toch de ploeg bedankt hebben en ze de eer hebben gegeven van al die geweldige wedstrijden die in 1 klap Nederland op de voetbalkaart zette.
Ook in 78 was het geweldig,helaas geen prijs wel eeuwigdurende glorie !
0 0
mickey2602
Oke. En als hij niet voldoet aan jouw eisen dus met prijzen staan,wat dan volgens jou? Moet ie dan weg en wie moet er dan komen?
Het onderhandelen etc zal echt wel pas na het seizoen beginnen,Ajax heeft alleen aangegeven te willen verlengen en dat is ook nodig met betrekking tot rust in de club.
1 0