[Update] Scherpen ontkent Ajax-deal

GinoHaverkamp, 21-04-2019 om 11:10, 20370 views, FOX Sports |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Volgens De Telegraaf is het rond: Kjell Scherpen speelt vanaf komend seizoen bij Ajax. De club wacht echter met het officieel bekendmaken van de transfer. 

Net als Kik Pierie was Scherpen woensdag op De Toekomst om de laatste punten op de i te zetten voor wat betreft een transfer naar Amsterdam. Zo is de doelman van FC Emmen al medisch gekeurd en heeft hij inmiddels ook al zijn handtekening onder een contract gezet. Meerdere bronnen bevestigen dat aan De Telegraaf. Hoeveel Scherpen precies kost, is niet bekend. 

Ajax wacht met het officieel bekendmaken van de komst van de negentienjarige Scherpen. Een officiële presentatie zou namelijk de gevoeligheden rondom de transfer oprakelen. Dat kan FC Emmen bijvoorbeeld niet hebben, aangezien de club zich volledig wil focussen op lijfsbehoud en Scherpen daarin een belangrijke rol moet spelen.

Rondom Scherpen is er de afgelopen weken namelijk de nodige commotie ontstaan. Het is geen geheim dat de jongeling een zwak voor Feyenoord heeft en als elfjarie jochie stuurde Scherpen anti-Ajax-tweets de wereld in. Een aantal supporters zit daarom niet te wachten op de komst van de sluitpost, iets wat hem tijdens FC Emmen - Ajax eerder deze maand nogmaals duidelijk werd gemaakt.

Deze op Ajax Showtime de Onze Trots met Diederik Ebbinge, bekend als directeur Anton uit De Luizenmoeder. Lees zijn verhaal, met mooie anekdotes over Klaas Nuninga, Frenkie de Jong, Louis van Gaal en Juf Ank hier!

Update - 11.10 uur (21 april 2019) - Scherpen ontkent handtekening

Kjell Scherpen tekent naar verluidt spoedig bij Ajax, maar zelf heeft de goalie nog altijd een overgang naar Amsterdam ontkent. Na het Eredivisie-duel tussen FC Emmen en FC Utrecht werd de negentienjarige keeper gevraagd naar het nieuws van De Telegraaf (zie hierboven), maar gaf hij stellig antwoord: 'De Telegraaf kan mooi schrijven, maar er is niks getekend', zei hij bij FOX Sports

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Jeugd
Hij is 19 en een talent, meer niet. Al die hersenloze reacties over 010 sentiment. Te kinderachtig voor woorden.
Iemand al eens naar onze eigen talenten gekeken? Ik zie El Maach regelmatig. Kan ook nog aardig grabbelen.
0 -1
VinAmsterdam
gewoon varela kopen, niet deze gast
2 0
MichelAngelo66
Ik zou het ook niet tekenen als ik hem was. Emmen is veel leuker.

Volgens mij gewoon een opwelling van Overmars omdat de hele wereld opeens onze Griek te klein vond. “Dan neem ik gewoon de langste die ik kan vinden zo snel”. Doe maar niet.
1 0
Jelephi
Los van dat Feyenoord sentiment vind ik het ook gewoon echt een matige keeper. De scouts zullen het wel zien maar ik zie het echt niet. Ik zie een grabbelaar op de lijn, eentje die slecht met schoten kan omgaan en ontzettend matig in de voortzetting is. Is natuurlijk nog jong maar een beetje talent heb je toch nodig.
1 0
Sterspeler
Sinds hij zo in de pis is gezet en z'n broer is overleden houd ie geen bal meer. Vind hem zeer onzeker.
1 -1
MrPink
Blijf lekker weg, bakt er geen reet van.
1 -2
jARO
Kan Kjell wel roepen, maar als Mike Verweij het zegt is het zo.
0 0
cantharel
Lekker niet tekenen man dan zullen wij of in elk geval ik heel erg blij zijn. Overmars heeft vast een black out gehad toen hij de gedachte kreeg om jou te halen.Probeer het maar bij die tokkies waar jij fan van bent maar a u b niet Ajax.
2 -6
Red Devil
Lekker bij 010 tekenen.
4 -8
AFCAjaxMidNineties
Kap nou met die Scherpen. Kan er geen klote van. Nu niet en over 5 jaar niet. Dat ziet een blinde. En hij ligt totaal niet lekker bij de fanatieke achterban. Dat alles bij elkaar gaat het 'em niet worden natuurlijk.
3 -9
Lazell
Ten Hag, Bosz en Ziyech ook niet. Die hebben het wel vaker mis.
0 0
niquedegraaff
Wat een soap. Wees duidelijk en sluit het af. Kan iedereen verder, zien we over een tijdje hoe hij het doet.
1 0
Ajaxxxisdebeste
Je kunt keepers beter maken, voetballers deels.
4 -1
Ajaccus
Ik zag een aantal Ajacieden wel erg vriendelijk doen richting sergio Padt???
3 -1
MPAjax
Jeugdspeler van Ajax hé
0 0
rodnet
Padt heeft volgens mij de hele jeugd met Veltman en Blind gespeeld dus dat die elkaar goed kennen en het wellicht goed met elkaar kunnen leidt zeker niet automatisch tot de conclusie dat er iets speelt.
6 0
talent020
Blind komt uit dezelfde lichting volgens mij, en Veltman zat er 1 lichting onder, dus die kennen elkaar wel wss, maar wie weet...
5 0
Radie125
Hij is lang dat is alles voor de rest een koekenbakker
4 -5
Cello
Scherpen zag er afgelopen weekend niet goed uit. Toegegeven. En ja, deze 18-jarige heeft eerder dit seizoen ook wel slippertjes gehad, maar óók wèl goede partijen afgeleverd!.

Dan moet ik even terugdenken aan André Onana. Kwam over van Barça en speelde eerste seizoen in Jong Ajax. Iedereen weet nog wel hoe dat ging èn dat zag er niet al te best uit....leek bij tijd en wijle echt een grabbelaar 1ste klas.

En kijk nu eens, hoe ver hij gekomen is!. Die is echt in zijn periode bij Ajax met sprongen vooruit gegaan en mega gegroeid mbt zijn prestatie's. En niet in de laatste plaats door de begeleiding en keeperstrainers bij Ajax.
Nu zal het vooraf wbt Scherpen koffiedik kijken blijven, maar dien je wel een 'open mind' te houden wbt er met goede begeleiding en trainingen uit deze jongen te halen valt.

Dus mijn mening is dat het veel te vroeg is om nu al te oordelen. Dat is wat het verhaal Onana ons wel heeft moeten leren. Afschrijven nu, is veel te vroeg. En afschrijven, omdat ie als 11 jarige geen ajacied was (om het maar zo te noemen), al helemaal niet.

Ik denk dat veel supporters van Ajax, wanneer je naar hun jeugd gaat kijken, ook door de mand zouden kunnen vallen. Lang niet iedereen heeft het geluk gehad, dat ze net als ik Ajax met de paplepel naarbinnen gegoten hebben gekregen.
7 -5
AlexIbarra
In de samenvatting zag hij er wel aardig uit, paar mooie reddingen.
1 0
Jordaan
Kan nooit slechter zijn dan de reserve kutkeepers
Oh oh oh wat hebben wij een reserve kutkeepers
8 -4
cantharel
Dus jij vind Varela een kutkeeper?
0 0
VIPete
Keepers zijn doorgaans wat later in hun ontwikkeling. Hij is 18, dus er kan nog van alles gebeuren. Vind het ook een hele nuchtere jongen. Gewoon lekker blijven trainen en wie weet snoert hij ons allemaal de mond.
3 -2
diamanti
Was ik maar 2 meter...
6 0
MarLuuk76
Dat is noet alles kan ik je verzekeren, hier 203cm en 155 kg. Maar keepen kan ik echt niet. En zitten staan en liggen in dit land is ook al niks.
2 0
Kaatje
De Telegraaf meldt dat Ajax wacht nog met het bekendmaken van de komst van Kjell Scherpen. Want het zou gevoeligheden rondom de transfer oprakelen. Daarom zijn we zo blij met de Telegraaf die alles negeert en de boel alvast de ether in gooit. Zoals zij altijd graag een vuurtje aansteekt.
Oeps, dat mag niet. Waar is de waterkanon?
1 0
Lazell
Ik zeik ontzettend vaak op De Telegraaf, maar een journalist mag dit best naar buiten brengen. Ze hebben veel ergere dingen op hun geweten dan een transfernieuwtje brengen.
0 0
AFCAjax
Het enige wat ie mee heeft is z'n lengte en eventueel z'n leeftijd.. maar voor de rest laat hij wekelijks zien dat ie er niks van bakt en vraag ik me ook af waarop ie gescout is.. waarschijnlijk is de beredenering puur:
-speelt basis in eredivisie
-2.04m
-18 jaar oud (of net hoe oud ie is)

en is er helemaal niet gekeken of ie er iets van bakt. ze denken gewoon dat l'ami wat magie kan verrichten.

Dat ie een kakkerlak is maakt me niet zo heel veel uit al had ik liever gehad dat ie begin van het seizoen had gezegd dat z'n doel was om bij Ajax te spelen ipv bij die kakkerlakken, maar hij was zich waarschijnlijk meer bewust van z'n kwaliteiten als dat ze dat bij Ajax zijn.
5 -1
Ajax114
hahahha precies
0 0
geDaante
Gebeurt toch zo vaak bij Ajax? Van der Hoorn, Kristensen, Magallan, etc. Die zijn ook ongelooflijk eenzijdig gescout, op maar één aspect. En dat ene aspect is dan vaak nog niet eens iets wat Ajax absoluut nodig heeft.

Als daar nou eens van geleerd zou worden, dan maakt dat niet zoveel uit, maar dat lijkt niet het geval.
2 -3
MSwertz92
Ik vind dit echt een rare transfer, niet om wat ie geroepen heeft, maar kvind dit echt een hele matige keeper..
4 -1
BGB
Welkom!
1 -4
MM1974
Hij maakt nog te veel beslisende foutjes,laatste duel ook weer,dat moet er echt uit anders is het een miskoop 1e klas.
2 -1
arigold
Welkom Kjell bij de mooiste club van de wereld!
3 -4
Joseph
Prima, langste en misschien wel grootste Nederlandse voetbaltalent onder de lat.

Iemand van 2,04 met zulke reflexen op deze leeftijd, is gewoon een ontzettend groot voordeel als je keeper wilt worden. Daarnaast heeft Ajax met L'ami een uitstekende opleider.

Het wordt een mooie concurentie tussen Kotarski, el Maach en Scherpen. Ik hoop natuurlijk op de laatste, altijd fijn als Ajax voor jet Nederlands elftal opleid.
7 -6
Bennyben
Zegt veel over het niveau van de andere keepers op de Nederlandse velden als je hem al de beste vind
2 -1
Loek14
Ik denk dat Joseph bedoelt in potentie de beste keeper met Nederlandse roots!
0 -1
Ajax114
Nou waarom zie je potentie in iemand die elke week blundert. Als je hier potentie in ziet en het komt er ook uit dan ben je de beste scout van de wereld. Deze jongen kan niets en het gaat ook niets worden, daar ben ik 100 procent zeker van. Mist alle basis beginselen die een keeper moet beheersen.
4 -3
Lazell
Potentie zie je niet af aan hoe constant iemand is. Noem mij een 2e constante 18 jarige keeper naast Donnarumma? Dan moeten we echt een heeeeel stuk terug in de tijd.
0 0
Ferd
Frank de Boer blunderde in zijn jonge jaren ook wekelijks. Waarom zou je potentie in hem gezien hebben?
0 0
MosesD
Niemand echt positief over de jongen, heb ook mn twijfels bij wat ik gezien heb. Maar moet wel eerlijk zeggen dat ik hem niet goed ken. Ik dacht overigens dat Varela bepaald geen slechte stand-in was. Waarom gaan ze daar niet meer door dan?
4 0
Joseph
Scherpen is gehaald als concurrentie bij jong Ajax, die gaat eerst een jaar trainen met L'ami en dan kan hij in 2020 aansluiten bij het eerste.

Ik verwacht dat ze ook wel met Varela door willen, maar het zal de vraag zijn of hij dat zelf wilt nu Onana lijkt te blijven.
4 -1
mickey2602
Lamprou's contract loopt volgens mij deze zomer af toch? Die zal dan weggaan en Varela nog een jaar 2e doelman en dan na volgend seizoen mag hij het uitvechten met een van de keepers van Jong Ajax.
2 0
Lane 8
Volgens mij blijft varela gewoon tweede keeper. Deze man is 18 en iz met het geld dat we nu hebben gewoon het risico waard.
3 -1
Murtagh
Ik denk dat ze hem hebben gehaald voor de ajax amateurs
4 -5
altijdwelwat
Nog zo een sociaal verantwoorde Eredivisie aankoop waar we feitelijk helemaal niks aan hebben. Ik vind het prima als je talent koopt , maar lang zijn is geen talent.
4 -4
Ajacied33
Scherpen is geen talent, is helemaal niks en zal ook niks worden. Gewoon als aanvulling moet je dit zien. Over een jaartje of 2 wordt ie weer van de hand gedaan aan een Nac of Graafschap. Ik geef iedereen vooraf een kans bij Ajax, maar deze aankoop gaat er bij mij echt niet in. En potentie heeft ie ook niet. Dat het een kakkerlak is boeit me echt niet. Het is gewoon geen goeie keeper, niveau Emmen kan ie eigenlijk al niet eens aan
6 -9
Ajax114
Bizar dat er drie mensen hier op een min drukken. Die kunnen toch nooit ajacied zijn en verstand van voetbal hebben. Ik kan zo 10 keepers van de amateurvelden halen met dezelfde lengte als Scherpen en die net zo goed zijn.
4 -4
Ferd
Haal ze maar op dan, en breng ze onder bij profclubs. Dan wordt je slapend rijk.
0 0
Ajacied33
Hahah ik kan de plussen of minnen toch nooit zien. Scheelt weer. Ach ja, ieder zn mening
1 0
Joseph
Maak jezelf nou niet zo belachelijk, een keeper die op 18 jarige leeftijd onder de lat staat in de eredivisie, is een talent. Hij is lang en heeft goede reflexen, het perfecte canvas voor een goede keeperstrainer.

De vorige kakkerlak bracht ons van pure ellende en middelmaat, naar de EL finale, wat hij heeft neergezet profiteren we nu nog steeds van.
6 -6
Ajax114
Wat een onzin kraam jij uit zeg.
1 -2
Ajacied33
Daar verschillen we van mening in. Ik vind Scherpen absoluut geen talent, zijn concurrent is alleen een tikkeltje slechter. Goede reflexen heb ik ook nog niet kunnen ontdekken bij hem. Hij is onzeker, grabbelt erg vaak mis, geen goede timing. En ik zei bij mijn vorige tekst al dat zijn voorkeur voor een bepaalde club me echt niet boeit. Ik kijk gewoon naar potentie/kwaliteit
3 -1
altijdwelwat
Hoezo maakt hij zichzelf belachelijk , enkel en alleen omdat hij een afwijkende mening heeft ? Emmen is in alles een eerste divisie ploeg , werd 7e in de JL op 21 punten van Ajax. Zijn daarna door de waanzin van de play offs per ongeluk gepromoveerd. Dat Scherpen daar onder de lat staat heeft vooral van doen met gebrek aan geld , en het beetje geld dat er is stopt men liever in aanvallers dan in een keeper ! Had Kotarski daar rond gelopen stond hij daar op doel .
1 -1
Bky
Ajax: "We willen nog even wachten met het bericht naar buiten te brengen, oke?".

Telegraaf: "AJAX ROND MET SCHERPEN".
1 -1
Ozymandias
Ik heb hier vaak kritiek op de Telegraaf maar het is een krant en niet de persvoorlichter van Ajax. Dat Ajax het bericht over deze transfer nog niet naar buiten wil brengen betekent niet dat de Telegraaf het dan ook maar niet moet brengen.
2 -1
MaximilianRosse
Op persoonlijk vlak heb ik helemaal niets tegen scherpen. Het boeit me niet voor wie hij in het verleden was. Maar als ik ga kijken naar zijn kwaliteiten als keeper, kom ik tot de conclusie dat dit helemaal geen goede keeper is? Heb meerdere wedstrijden op hem gelet maar hij maakt super veel fouten. Tuurlijk hij is nog jong maar ik zie zijn potentie, ondanks zijn lengte, niet.
6 -1
Ozymandias
Ik heb sinds hij aan Ajax wordt gelinkt ook specifiek op hem gelet en ben ook niet zo onder de indruk. Alleen zie ik wel een paar aanknopingspunten voor zijn toekomstige ontwikkeling. Voor een keeper van 2.04 meter heeft hij behoorlijk snelle reflexen maar wat mij vooral positief opviel is dat hij als hij een redding heeft gemaakt hij weer heel snel van de gront kan komen. Het is opvallend hoe snel hij weer overeind komt voor iemand met zijn lengte. Voor een doelman is dat natuurlijk een hele belangrijke kwaliteit.
6 -3
Ajax114
Hahahhaha ja heel belangrijk hoe snel hij van de grond kan komen. En dat terwijl hij alleen maar op zijn kont zijn en plaats van naar de bal toe te duiken. SLecht in hoge ballen en pakt geen bal klem. Lijkt mij iets belangrijker voor een keeper
0 -2
jackwolf
Gront?
2 0
NelsonAFCA
Haal dan Barkas van AEK Athene.
2 -1
SjaakWolfs
Twee seizoenen verhuren aan een middenmoter.
0 -2
Godenzoon88
Hopelijk zijn jullie nu gelukkig... sinds de welles nietes discussie heb ik hem namelijk alleen nog maar zien stuntelen..
2 0
ajax4ever01
Ben het er niet mee eens maar goed we moeten hem maar een kans gunnen zich te bewijzen, hij kan met onze huidige keeperstrainer alleen maar beter worden lijkt me en desnoods kan die bij Jong Ajax nuttig zijn
2 0
ErikAjax1983
Welkom Scherpen bij de beste club van Nederland en straks misschien wel Europa. Ik zie de potentie, kerel is 18 jaar en kan gewoon 2 jaar onder handen worden genomen door L'ami...is het dan nog steeds niet dan verkopen we hem gewoon aan psv ofzo
5 -4
MarcoB1971
En daar gaan we weer iemand afkraken voordat deze überhaupt begonnen is. Ten Hag werd zelfs tot na het oud jaar nog regelmatig weggehoond.
3 -2
Godenzoon88
Maar Ten Hag deed het goed en scherpen bakt er niks van.
2 -4
Lagasj
Carlo l'Ami gaat ook van deze keeper een goede doelman maken.
Zoals hij al met velen voor Scherpen deed.
Want zonder de positieve mening van L'Ami zal Overmars deze keeper heus niet gekocht hebben.
Dus.... zeker niet verhuren maar onder handen laten nemen door L'Ami.
Welkom Scherpen.
7 -2
Ozymandias
Als iemand van Scherpen een basiswaardige keeper kan maken is het L'Ami in ieder geval wel. Stekelenburg, Vermeer, Cillessen en Onana hebben zich allen explosief ontwikkeld onder zijn leiding.
4 -2
Gerbrand
Dus jij vindt Steek en Vermeer goede keepers?
0 -3
Ferd
Lezen blijft moeilijk. Hij zegt niet dat Steek een goede keeper is, wel dat hij een explosieve ontwikkeling had onder L'Ami. En dat klopt. Stekelenburg was ruk, tot L'Ami zich met hem ging bemoeien. Plots was Stekelenburg in topvorm. Na zijn vertrek bij Ajax en L'Ami was het plots niets meer.
0 0
CL=5
Steek was wel aardig, Kenneth kan het best n rode neus opzetten
0 0
Civilengineer
Ajax heeft de doelstelling om de beste ne4derlandse talenten te binden. Daar hoort Scherpen en pierie bij, maar ik denk dat ze beide niet bij de beste van hun leeftijd horen.
2 0
makaveli
onana was ook een grabbelaar toen die begon. kijk waar hij nu is. en ach dat hij ooit voor Feyenoord was boeiend als hij maar ballen uit de goal houd.. we moeten eens ophouden met die eeuwige haat naar andere clubs.
2 -1
altijdwelwat
Onana was toen ook al in fysiek opzicht een topatleet , en kwam van Barcelona . Scherpen word nooit een topatleet en komt van Emmen. Maar praat jezeld vooral moed in ...
1 -2
Ferd
Litmanen kwam van een Fins clubje, en was afgetest door Roda. Maar praat jezelf vooral een gat in...
0 0
talent020
ook zijn stage bij Ajax was in eerste instantie geen succes, hij stond toen spits of rechtsbuiten, maar iemand zei toen tegen Van Gaal volgens mij om hem op 10 te testen? de rest is geschiedenis...
0 0
ddkoning
gewoon weer aan emmen verhuren, heb je er ook geen last van
1 -4
MaxBorggreve
Ik snap deze aankoop niet. Scherpen kent een ongelukkig debuut seizoen in de Eredivisie, hij is een van de dissonanten van het huidige Emmen. Daarnaast heeft Ajax met El Maach en Kotarski prima 2de keepers voor het volgende seizoen.
1 -4
Ozymandias
Wordt Scherpen als tweede doelman gehaald dan?
2 0
milanafca
Echt een waardeloze doelman. Ja hij is 2m, maar daar is alles mee gezegd. Maakt elke week blunders. Veel doelpunten tegenkrijgen zegt niet zoveel als je bij Emmen speelt, maar hij maakt gewoon geen goede reddingen en blundert opzichtig. Achja als hij niet teveel heeft gekost, is het de gok misschien waard.
1 -4
FerdiZ
jij kijkt volledige wedstrijden van Emmen?
Hij laat wel degelijk zien veel potentie te hebben.
zal later ook zo maar eens 1ste keeper van Oranje kunnen worden.
3 -1
Eastwood
Maak je geen zorgen. Die wordt vooralsnog geen eerste keeper.
1 0
Zuiderling
Laat dat bericht maar nooit komen !
1 -4