Ten Hag: 'Is vooral voor de fans fantastisch'

FinnDekker, 17-04-2019 om 16:20, 5300 views, Ajax.nl |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Erik ten Hag is daags na de overwinning van Ajax op Juventus vol lof over zijn ploeg. De Amsterdammers hadden een moeilijk begin, maar toonden veerkracht en bereikten met goed voetbal de halve finale van de Champions League. Vooral in de tweede helft was men de baas in Turijn, hetgeen de oefenmeester kon bekoren.

'Tuurlijk heb ik geslapen. Gisteravond was het uiterst plezierig, maar daarna trek je je terug, want nachtrust is belangrijk in deze fase', opent Ten Hag in gesprek met Ajax TV. 'De prijzen worden straks verdeeld, daar moeten we klaar voor zijn. We moeten beseffen dat dit nog geen titel oplevert. We willen uiteindelijk zilverwerk.'

De trainer krijgt de vraag of er veel is omgegooid in de rust. 'Alleen een paar details.' Deze tactische wijzigingen zorgden voor een sterke tweede helft. 'Toen zag je de ruimtes groter worden. Als je er dan een of twee keer doorheen speelt, zie je bij de tegenstander een mentaal effect. Ze konden het niet meer belopen.' Toch was het even billenknijpen met een minimale voorsprong. 'De laatste vijf minuten waren hectisch. De lucht was er uit, maar je wilt ze niet dichtbij laten komen.'

Uiteindelijk leek de onzekerheid nergens voor nodig. Ajax trok de overwinning glansrijk over de streep. 'Dan is de missie volbracht en geniet ik van mijn spelers, die het gelijk met de fans vieren. Die mogen we niet vergeten. Het is waanzinnig voor de club, maar vooral voor de fans is dit fantastisch natuurlijk.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Sunny
Wanneer verlengen we Erik?
Er zal ongetwijfeld al belangstelling zijn / komen van buitenlandse topclubs.
Zo'n goeie hebben we lang niet meer gehad en hij heeft het in zich om door te groeien naar het niveau Michels, van Gaal.
1 0
Bocarra
Ik moet nog regelmatig terug denken aan al die azijnzeikers die ten Hag verketterde om zijn uiterlijk, accent, afkomst, historie en trainerscapaciteiten. Ik vraag mij af of deze ten Hag haters inmiddels vol overgave kunnen genieten van het succes dat Ajax behaald. :-)
3 0
Frankey78
Ik denk dat Ronaldo stiekem aan Ten Hag vroeg of hij volgend jaar bij Ajax mag komen spelen hahaha...lol.

Ik had al in een eerdere topic aangegeven dat ik de woorden en kritiek op Erik ten Hag bij deze terugneem. Ik vond het ook geen Ajaxtrainer en moest het allemaal nog maar zien. Maar hij heeft het tegendeel bewezen en een fantastisch weergaloos team gekneed, die mischien zelfs wel de Champions League kan winnen.
Bedankt Erik je hebt de mond gesnoerd, hoop dat je nog jaren bij onze mooie club mag blijven.
3 0
Eriksen10
Was Traore mee? Of wie is dat in het begin.
1 0
..::Rootje::..
Verbaasd dat niemand vroeg naar dat moment na de 1-0 tussen Hag en Ronaldo. Ben benieuwd wat ze tegen elkaar zeiden.
0 0
Patrick78
Bedankt mijn held!!!!! Beste Ajax trainer sinds Louis.
5 -1
paulis
Voor iedereen die deze man heeft afgezeken en nu lyrisch is over hem. Leer er van, geef mensen een kans.

Word ook zo moe van jeugdspelers of nieuwe aankopen die bij voorbaat of na 1 slechte wedstrijd hier al compleet worden afgeschreven. Wellicht sta je een paar maanden later voor ze te juichen en ben je eigenlijk een hypocriet figuur.
8 0
milan-jantje
Ik heb heel veel mensen vervloekt toen Bosz wegging bij Ajax maar elk nadeel heeft zijn voordeel heeft ons deze top trainer opgeleverd, uiteraard heeft hij dingen niet goed gedaan maar ik hoop echt dat deze man voorlopig 5 jaar onze trainer blijft liefst nog langer. Hoop daarom ook van harte dat er eind dit seizoen ook voor deze trainer een mooie contract verlenging inzit want sta verdiend hij echt.
1 0
Radie125
Ik heb Ten Hag vaak vervloekt ook nog dit seizoen. Mijn oprechte excuses voor dat. We gaan deze trainer nooit vergeten heeft zijn eigen manier van communiceren begin dit te waarderen. Ajax en Eric verdienen minimaal 2 prijzen als ze er 3 pakken verdient Eric een standbeeld.
5 0
Leviathan
De communicatie is ook wel verbeterd na vorig seizoen er is toen duidelijk hard aan gewerkt met Ten Hag toen.
1 0
Rukboor
Vergeet ook de inbreng van Alfred Schreuder niet!!
Jammer dat hij weg gaat, maar hoofdtrainer bij Hoffenheim moet je hem gunnen.
1 0
Ajaccus
Het zal moeilijk worden een vervanger met minimaal dezelfde kwaliteiten mbt modern , dynamisch voetbal te vinden.
Ten Hag moet misschien sowieso iemand gaan inwerken om over een paar jaar de continuïteit te kunnen handhaven.
Er zijn volgens mij niet gek veel mensen/trainers die dit soort voetbal kunnen inslijpen.
0 0
Jelephi
Wat een week. Net weer thuis uit Turijn na een ongelofelijke avond gisteren. Wat ik heb meegemaakt kan ik nog steeds niet bevatten.

Echt een ongelofelijke buiging naar iedereen. Erik, spelers, staf en de supporters. Overal ter wereld praat iedereen weer over Ajax zoals het hoort. Als een topclub, one of the few. En dat op onze EIGEN manier, niet met gekochte faam maar vanuit een ideaal en een filosofie. Zoals Johan ooit zei; ik heb een zak geld nog nooit zien scoren.

Mooiste moment vandaag was misschien wel een groep Juventus fans die midden in Turijn naar ons toe kwamen om ons te feliciteren. Ajax had ze overklast, maar tegelijk genoten ze van het talent.

En dat soort bewondering sterkt mij alleen maar in het vasthouden van deze filosofie. Het opleiden van absolute toptalenten in combinatie met een gezonde mix van ervaring kan ons aller Ajax als club naar de allergrootste hoogtes brengen.

WIJ ZIJN AJAX WIJ ZIJN DE BESTE
6 0
..::Rootje::..
Waarom plaats je dit in twee artikels?

Beetje desperate.
0 -4
Ronaldinho020
Legend
0 0
Ruff Rhythim
Deze held verdient het zo onderhand wel om toegezongen te worden....
3 0
JohanvanBasten
90 minuten lang.......
2 0