Ten Hag: 'Ben erg gelukkig hier bij Ajax'

BVeenstra, 12-04-2019 om 11:35, 17700 views, Suddeutsche Zeitung |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Erik ten Hag lijkt de komende jaren graag bij Ajax te willen blijven. De trainer heeft een contract tot medio 2020, maar mogelijk blijft de oefenmeester nog langer werken in Amsterdam. Aan de andere kant sluit hij een mogelijke terugkeer naar Bayern München niet uit. 'Bayern is mijn club geworden', zegt hij in een interview met de Suddeutsche Zeitung.

'Ik ben erg gelukkig hier bij Ajax', zegt Ten Hag in het interview. 'Dat is omdat ik hier iets heb wat veel voor mij betekent. De club heeft een strategie waar ik volledig achtersta. Ik weet niet wat de komende jaren zullen brengen, maar ik hoop op veel succes met Ajax. Wat ik wel weet is dat ik alleen ergens kan werken waar ik een strategie kan identificeren en delen.'

Bij Ajax is Ten Hag dit seizoen nog altijd op drie fronten actief. De ploeg staat bovenaan in de Eredivisie, heeft de nationale bekerfinale gehaald en maakt nog altijd kans op het bereiken van de halve finale van de Champions League. In Duitsland maakt men de vergelijking met het Ajax van 1995. 'Het is moeilijk te zeggen, maar er zijn wat elementen die vergelijkbaar zijn: het balbezit, de beweging, verticale aanvalspatronen, het druk zetten, de buitenspelers trekken naar binnen, zodat de backs op kunnen komen... Het gaat erom dat je zoveel mogelijk speelt op de helft van de tegenstander. Iedereen valt aan en iedereen verdedigt.'

Denk jij dat Ajax met 4-0 wint van Excelsior? Zet dan in en krijg 7,15 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
supporter sinds
Als je wint heb je vrienden ....
al met al ben ik de afgelopen jaren blij geweest met alle trainers. De boer, Bosz, ten hag - gewoon altijd positief en prima uithangborden voor Ajax. Geen rare fratsen zoals bv van Bommel
0 0
PetrusKeizer
sinds hij dat ingewikkelde gelul van m flink is gaan minderen is t veel makkelijker om puur naar zn manier van werken te kijken. Ik geloof niets van t gelul dat de spelers m niet, of minder zouden accepteren. Erik, ga zo door.
0 0
Freddy Al
Ten Hag verdiend onze volledige steun , ook als er dingen misgaan.
Dit seizoen is een revelatie; Ajax staat in alle kranten en op alle voetbalwebsites,de waarde van de naam en daarmee van alles eromheen is fors gestegen.
Het mooiste is de wereldwijde waardering voor de spelopvatting en het lef.

We hebben nog niks gewonnen,zuchttt.......
Oranje won in 1974 en 1978 ook niks, stumpers.
2 0
Mocrodammerr
volgend seizoen word pas een echte test voor Ten Hag ivm vertrek van vele bepalende spelers.
1 -2
PaulC
Mocht Ten Hag weg gaan dan blijft er voor mij maar één optie over. Guardiola!
Maar of dat gaat gebeuren........
3 0
Juichtoon
Ten Hag is beter dan Pep...
0 0
Barric
Ik beschrijf Ten Hag als een bezeten dokter die bezeten is van zijn vak en altijd de juiste diagnose stelt en het juiste recept heeft of voorschrijft. Geweldige trainer/coach en misschien wel de beste coach die er momenteel (zéker in Nederland) rondloopt!!
4 -1
Ajaccus
Ik zou het eerder bevlogen willen noemen. Verder mooi voetbal / resultaat met daarbij een visie en een lange termijn plan. Het moderne dynamische voetbal waarvan ik voor zijn aanstelling al dacht dat hij dat met zijn achtergrond bij Ajax zou kunnen brengen. Volgens mij voldoet hij daarmee aan alle eisen die je aan de trainer van Ajax kunt stellen. Het langer blijven van ten Hag gaat daarmee voor mij zelfs boven het (onwaarschijnlijke) niet behalen van prijzen. Doe nog maar een jaartje of drie, Marc!
2 0
Mokum2018
Wat is nu een beter seizoen , dit seizoen of het seizoen onder Bosz?
1 -1
Raikkonen94
Dit seizoen natuurlijk. De tegenstanders die je in de CL getroffen hebt waren veel beter dan toen. Beide trainers hebben overigens een topresultaat geleverd.
4 0
Freddy Al
Daar hoef je niet over na te denken; dit seizoen, dat heeft niet meteen met een voorkeur voor een trainer te maken i.m.o.
2 0
gi0vanni
Een betere vraag is. Wanneer waren de spelers verder in hun ontwikkeling en wanneer hadden ze meer ervaring. Maar in principe zijn het allemaal rare vragen omdat Bosz het zelfde team had als de Boer maar dan zonder Milik en Serero. Of in andere woorden een groot drama dat na de Graafschap zelfs moeite had met een amateurclub.
1 -2
Web
Had de Boer Sanchez, Ziyech en Traore?
Wel waarheid vertellen, bovendien speelde Dolberg nog in de jeugd
2 0
ajax1forever
En wij zijn gelukkig met jou, ouwe Tukker!!!
9 -1
Amsterdamsetrots
Wij zijn ook weer gelukkig met ons Ajax! Dank Erik. Je hebt toch menig mens doen verbazen dit seizoen.
11 -1
AFCA2211
#TenHagIn
9 -1
Nosky
#TenHagOUT*

*Overall Uitstekende Trainer
5 -1
Fluitje
Haha, zeker veel Donald Ducks gelezen vroeger?
0 0
Aspers73
Ten Hag heeft mij helemaal overtuigd. Graag nieuw contract!
13 -2
Pierre Heno
We hebben gelukkig de opvolger al in huis: Aron Winter.
1 -9
Amsterdamsetrots
Anders hebben we altijd Reiziger nog, laat me niet lachen.
1 0
Scarrd
Zou Ten Hag graag zien bijtekenen, ongeacht kampioenschap of verder in de CL. Ben wel benieuwd of er een groot verschil zonder Schreuder zal zijn.
8 -1
Duif63
Hij moet eerst aantonen dat hij prijzen kan pakken. Pas daarna praten over verlenging van zijn contract.
0 -13
AFCAPolarBear
Dus op basis van details is hij goed of slecht, stel dat Utrecht de laatste wedstrijd vroeg scoort uit een "lucky" en Ajax raakt 10x de paal en lat en we verliezen hierdoor de wedstrijd en het kampioenschap, dan mag hij geen nieuw contract van jou? Omdat hij geen kampioen is geworden? Bosz vind ik persoonlijk meer een Ajax-trainer en beter dan Ten Hag. Ik kijk met heel veel plezier en trots terug naar 2016/2017. Dat seizoen is mij veel meer waard dan de 4 kampioensjaren onder Frank de Boer. Zo zal ik komende jaren ook terugkijken naar dit seizoen. Hopelijk als wederopstanding van Ajax als Europese topclub. En dat is mede dankzij Ten Hag!
5 -1
Hollister
Gewoon absurd dat Bosz er bij velen hier beter op staat dan Ten Hag.. en dat alleen vanwege zijn afkomst, taalgebruik en communicatieve vaardigheden... dat terwijl Bosz gewoon deze club in de steek liet voor 4 miljoen redenen per jaar... Bovendien zijn blijkbaar heel veel sukkels vergeten hoeveel wedstrijden in uitwedstrijden EL wij er kansloos af gingen.... Taktisch is TH 10 x beter dan Bosz, veel meer balans in het team en nog meer opoffering van het hele team incl de vedetten.. daarbij heeft hij iedere speler bijna beter gemaakt, ongeachte de leeftijd.. maar sommigen vinden blijkbaar sentiment en papagaaigedrag vanwege de stigma die mensen als Derksen en Valentijn Driessen en Gijpie hem zo nodig moesten bezorgen... daarom heb ik ook een schurft hekel aan die 3 gasten...die van VI willen alleen maar kijkcijfers, die rat van de telegraaf handelt gewoon uit afgunst en wraak richting Ajax... walgelijke gasten die blijkbaar ook nog eens bereikt hebben dat een groot gedeelte van de Ajaxsupporters ook nog klakkeloos dit soort onzin over hebben genomen.... kijk verdomme gewoon eens naar de feiten en stats... dan zien we toch wel wat anders
22 -1
Rondo64
Ik wil niet zeggen dat ik liever bosz heb, maar je kan niet ontkennen dat we tot aan feyenoord uit in 2019 het nou ook niet geweldig deden, mogen van geluk spreken dat het net op tijd weer op de rails kwam om nu nog steeds op drie fronten mee te spelen. Verder heeft Ten Hag ook wel een veel beter en ervarener elftal dan dat bosz tot zijn beschikking had
0 0
Aad82
Heel veel mongolen op dit forum.

Ten Hag is de BESTE Nederlandse trainer sinds Louis van Gaal, buitencategorie.

Bosz (heb overigens respect voor de man) is van het niveau Fred Rutten, Frank de Boer etc etc.
3 -3
jfAjax1
Dat is wel kort door de bocht. Velen (waaronder ik) hebben genoten van wat Bosz erin kreeg na zijn eerste half jaar en hij leverde een totaal onverwachte prestatie met zijn EL finale.
Alleen geen kampioen. En hij is niet alleen weggegaan vanwege die trein naar Dortmund.
In het begin was ik sceptisch over Bosz, net als over Ten Hag. Beiden hebben het gewoon hartstikke goed gedaaan bij Ajax. Al is wat Ten Hag en spelers nu doen, knapper dan wat Bosz heeft geflikt. En ik hoop echt heel erg dat hij blijft en spelers kan overtuigen om ook te blijven. Ten Hag is Bosz al voorbij in mijn pikorde, neemt niet weg dat ik met genot terugdenk aan die campagne onder Bosz dankbaar in 2017.
0 0
Redrum
Ik heb de naam Peter Bosz verrassend weinig gehoord de afgelopen weken hier.
6 0
Willem410
Het mooie aan Peter Bosz is dat hij elk jaar wel weer een keer beschikbaar komt, aangezien hij er overal binnen die termijn uitgedonder word of zelf een trein voorbij ziet komen.
Die man zal in zijn leven nog heel wat keertjes aan Ajax terug denken, de enigste club die mij begreep zal hij dan zuchten.
1 0
Redrum
Precies, Peter Bosz heeft vooral zichzelf tekort gedaan door Ajax te verlaten, niet andersom.
2 0
Hollister
Let maar op, bij het mislopen van de titel of een andere nederlaag staan ze er weer..
2 0
Redrum
Zou goed kunnen ja, gelukkig gaat dat niet gebeuren.
0 0
Ruff Rhythim
Na AZ uit kwam die anders wel weer ter sprake hoor.
2 0
Rujar
Laten we afwachten met Ten Hag. Straks zijn er een paar belangerijke spelers weg en dan moet ik het nog maar zien. Ik denk dat het succes vooral op de conto komt van al die goede spelers. Uiteindelijk ben je als trainer zo goed als het materiaal dat je tot je beschikking hebt.

Ik ben verder wel pro Ten Hag als je kijkt naar zijn speelwijze. Hij si inderdaad beter dan Bosz. Bosz als persoon vind ik wel echt een verademing.
5 -4
Freddy Al
Ja wat is dat nou voor een redenatie; iedere trainer is afhankelijk van de sterkte van de selectie.
Een goede trainer kan met een goede selectie iets bereiken, een slechte trainer bakt er niet veel van.
Met een slechte selectie kun je gewoon niks als je dat tenminste plaatst in de normen die we voor Ajax hanteren.
0 0
Hollister
Kijk dat bedoel ik... pfff om moe van te worden.. dan is Bosz dus ook een reettrainer.. als ik zie met welke sterren hij mocht werken bij Dortmund...
Iedere trainer heeft glorytijden en mindere tijden.. het gaat erom of jet het maximale uit en groep weet te halen... kan dus ook behoeden voor een degradatie zijn.. en ik zei al dat hij Ajax laat spelen als een team, in verschillende samenstellingen en formaties speelwijzes... ruimte voor de individuele topspelers om zich te onderscheiden.. de ene keer Tadic , dan neres, Ziyech, De Ligt, Nico. Onana. Schone. Huntelaar... iedereen heeft dit jaar zijn piekmomenten behaald... en dan kom jij aan met "het ligt aan de spelers".. pfff. ook jij bent weer zo n type die probeert te zoeken dat het een K trainer is en alle facts and stats, negeert... bij jou verlies zeker TH en wint de groep en Overmars... ?? dit soort mensen bedoel ik dus hierboven meelopertjes
4 0
Nosky
De (latente) kwaliteit van de spelers is natuurlijk wel bepalend voor wat de maximale prestatie is, maar zonder goede trainer/coach, zul je als teams dat maximum niet bereiken.

Beiden zijn onmisbaar om succesvol te zijn.
1 0
Ajaxadept
Helemaal mee eens! Vooral die Genee is een braakmiddel! Hoe vaak hij dat filmpje met Huub Stevens niet laat zien om vooral maar geestig bezig te zijn. Heb die Genee nog nooit op iets positiefs richting Ajax betrapt, altijd de club of prestatie van het team afkraken. Vaak zo van "Ajax was redelijk, maar de tegenstander was gewoon zwak". Blijkbaar heeft dat geleuter aan tafel zoiets nodig om te scoren! Genee voedt ook telkens de hetze tegen ten Hag weer door bijvoorbeeld de scene uit de TV kantine weer te laten zien. Als iemand over zijn cluppie Cambuur iets zegt schiet de man gelijk in de stress. Jaren wordt er in Nederland geroepen dat het voetbal niet meer internationaal mee kan, nu Ajax het tegendeel bewijst komt er heel veel jalouzie en kinnesinne via de sportpers richting Ajax. Van Bommel werd vele malen dit seizoen bewierookt, als je ziet wat die er nu van bakt mogen wij onze handen dicht knijpen met ten Hag. Titel, beker en CL nog in de race, wie had dat vooraf gedacht....! Hulde ook voor Overmars door zijn ijzersterke aankopen, die hun waarde dit seizoen meer dan bewezen hebben.
6 0
Woodenshoe
Neem het niet te serieus allemaal he! Maakt het leven een stuk leuker! Ze krijgen ook in dat programma alle lof hoor, alleen je hoort alleen de negatieve dingen. En grappen en grollen horen erbij in dat programma, als je daar niet tegen kunt moet je gewoon niet kijken joh. Ik vind het een heerlijk programma!
2 -1
Nosky
Ik ben het deels met je eens aangaande Ten Hag versus Bosz, maar je gaat verder wel heel kort door de bocht.

Vergeet niet dat Bosz voor een uniek seizoen gezorgd heeft, iets terugbracht wat jaren gemist werd en hoe je het wendt of keert, Bosz voor een gedeelte ook de basis heeft gelegd voor het huidige seizoen. Die EL ervaring van een groot deel binnen de selectie is een niet te onderschatten factor in het huidige CL succes.
Dus dat sentiment is verklaarbaar en logisch.

Dat gelul over kansloze uitwedstrijden is trouwens wel heel erg onzinnig, geeft met name blijk van een gebrek aan analyserend vermogen en zaken in perspectief kunnen plaatsen.
0 0
Hollister
Sorry, ieder zijn mening.. ook ik heb genoten van dat jaar.. de thuiswedstrijden met name.. uit was het toch iedere keer billenknijpen en hij viel mij met name door de mand in de finale.. Bozs werd afgetroefd door Die Portugees en wist geen antwoord op dat spel.. als ik nu hoor hoe bv taktisch nuances kunnen worden aangebracht in ons spel tov stand of speelwijze tegenstander is dat veel gevarieerder.. onder Bosz konder we ook maar op 1 manier spelen.. nu veel meer systemen... als je alleen al zag hoer TH na 4 minuten al een signaal gaf dat Juve met 3 spitsen speelde en hoe na een rommelig begin toch het initiatief werd gepakt... hoe frenkie het drukzetten van Juve ontregelde... DAT zijn voor mij de bewijzen... ik heb zelf EUFA A B en C en ben zelf trainer, maar misschien kijk ik dan iets anders naar wedstrijden.. ik zie in ieder geval dat TH en Schreuder taktisch veel verder zijn dan Bosz... maar zoals gezegd ieder zijn mening
5 0
Schwalbino
Wie had toen uberhaupt ooit van Mourinho gehoord? Dat was een dark horse. Niemand wist dat hij de bus zou parkeren. Dus Bosz had niet kunnen voorzien dat United negatief zou spelen.
0 0
Nosky
Je hoeft je niet te verontschuldigen voor je mening, ben het grotendeels met je eens. Ook met je toelichting. Alleen zie ik iets meer nuance her en der.

Ten Hag is tactisch beter. Ik denk dat dit voor een ieder toch wel duidelijk moet zijn. Ik vind het wel te makkelijk om Bosz een verloren finale te verwijten. Hij heeft ons ook naar die finale gebracht namelijk.
Ik wijt dat verlies niet aan de tactiek, ik wijt het aan een niet goede uitvoering, en het merendeel van de spelers die niet hun maximale niveau haalden (en vergeet niet, finale, spanning, jonge ploeg..).

Uit bij Schalke, was er weining aan de hand, tótdat er 2 doelpunten uit het niets heel snel achter elkaar vielen. Dat verandert het mentale spelletje volledig.

Bij Lyon uit idem dito. Niets aan de hand, vrij snel 0-1. Daarna grote kansen op de 0-2. Was die gevallen, was het klaar geweest. Maar ook hier een penalty en direct nog een goal vlak voor rust, en Lyon speelt weer ergens voor. Dan wordt het zwaar, als je opponent even goed of mischien zelfs beter is.

Dus ik denk niet dat we Bosz dingen moeten verwijten. Hij heeft voor een heel mooi seizoen gezorgd.

Bovenal, en dat geldt wat mij betreft voor Bosz én Ten Hag: ze maken spelers beter, en daarmee het team. Dat is wat ik onder Frank de Boer misste. Daar zag ik geen enkele progressie en werden met name alle excuses van stal gehaald.
1 -1
Hollister
Dat had niets met de uitvoering te maken, maar dat hij geen antwoord had op het spelen van de lange bal op die Belg... hij wist niet wat te doen en ging door met zijn enige plan en speelwijze... je hoorde TH gisteren ook zeggen dat als een ploeg Ajax niet wil laten vastzetten en dan de lange bal gaat hanteren zoals bv de eerste wedstrijd tegen PSV dat hij daar nu een antwoord op heeft
1 0
Nosky
Oneens. Ajax was enorm slordig in balbezit, en dat heeft niets met die pluizenbol van doen gehad. En die aanpak van ManU, dat wist men bij Ajax. Wie niet trouwens, want zo voorspelbaar is ome Jose wel.

Ajax had in de wedstrijd moeten komen, zoals tegen schalke ook die goal de aanzet gaf om écht los te komen.

Vergeet niet dat ManU met mazzel op voorsprong kwam. Eerst door simpel balverlies en vervolgens een afzwaaier die van richting werd veranderd. Had het bij rust 'gewoon' 0-0 gestaan, had ik het nog wel willen zien.
0 -1
Hollister
Jij bent dus overduidelijk een Bosz aanhanger... sorry.. ik zie zoals je al merkt liever Ten Hag
1 0
Nosky
Dan heb je mijn andere reacties dus niet gelezen.

Sorry hoor, maar je hebt zelf ook een behoorlijke plaat voor je kop, erg overtuigd van je eigen gelijk en vrij weinig analytisch vermogen. Tevens zou je zaken iets meer in perspectief moeten plaatsen.

JA, ik ben aanhanger van Bosz. Maar evenwel ben ik dat van Ten Hag. Kan prima toch??
Volgens mij heb ik hierboven en elders al meerdere malen aangegeven in totaliteit Ten Hag een betere trainer te vinden, maar moet ik dan vervolgens een hekel hebben aan Bosz?
0 0
Hollister
Ik heb een plaat voor de kop omdat ik niet mee ga in je visie? Mooi is dat... ik kom met diverse voorbeelden waaruit voor mij althans blijkt dat Ten Hag tactisch veel doordachter is.. jij komt niet verder dan "slordig in balbezit..." iets wat Bosz zelf ook vaak aanhaalt wanneer hem hier na gevraagd wordt... Bosz is gewoon one trick pony.. werkt een tijdje goed maar kan niet anticiperen... prima trainer, maar ook hij krijgt het nodige kritiek...
BTW zal mij niet verbazen dat Ten Hag komend jaar nog wordt opgehaald door Bayern... zullen die het dan ook allemaal fout zien.. ? Nogmaals jij blijft lekker bij Bosz.. Overmars mag van mij TH vastleggen voor de komende 5 jaar...
0 0
Ajax#1900
Eens. TH is tactisch veel verder. Onder Bosz was het misschien spectaculairder maar was de balans zoek. TH snapt wel hoe belangrijk dat is. Europees 1 keer verloren (met Utrecht uit tegen Zenit na verlenging). Dat zegt erg veel. De komende tijd gaat TH prijzen pakken met Ajax en wordt hij Europees gezien als toptrainer. Kan niet anders.
0 0
Nosky
Godnondeju zeg, jij kan echt niet (begrijpend) lezen.
Maar ik zie in een ander topic al dat je schribarend weinig visie hebt. Het verklaard tevens je gefrustreerde en kort door de bocht genomen woordenbrij.

En ja, nogmaals, je hebt een plaat voor je kop.
0 0
Hollister
Misschien heb ik een plaat voor de kop... mmaar jij snapt er niets van en loopt de VI gastjes achterna en de Valentijn Driessens van deze tijd.. jouW Petertje Bosz moet oppassen anders vliegt hij er weer binnen een half uit en is het gebeurd met zijn carriere... ik hoef hem nooit meer te zien bij Ajax 1
0 0
Afc22
Ben het met je eens. Op de een of andere manier zijn bij de diehard Bosz fans alleen de goede wedstrijden blijven hangen. Ze vergeten dat onder Bosz het team veel kwestbaarder was in de verdediging en dat het verval tussen uit en thuis wedstrijden enorm was. Onder Bosz was het aanvalsspel goed(vind het onder Ten Hag beter), maar er was simpelweg veel minder controle. Bosz heeft zeker verstand van aanvallend voetbal, maar Ten Hag is gewoon de betere trainer vind ik.
2 0
Nosky
Bosz had meer een 'aanpak'. Ten Hag veel meer een 'tactiek'. Dat is in mijn belevenis met name het verschil. Ik denk dat Ten Hag uiteindelijk tactisch sterker is dan Bosz en beter in staat accenten te verleggen.

Bosz is een romanticus. Daarom is het (vind ik) het een genot om hem over voetbal te horen praten. Hij heeft tevens charisma en om de een of andere reden vind ik het een vaderfiguur.

Bij Ten Hag is dat allen veel minder, maar als je bij hem meer op de inhoud focust, dan kan mij dat ook enorm bekoren.
Ten Hag is dan wel niet zo'n flamboyante verschijning, ik denk dat het een van de beste trainers van het moment is.
0 0
AlexIbarra
Juve-uit wordt weer een mooie uitdaging voor Ten Hag.

Blij dat hij het zo goed doet dit jaar maar we hebben nog niks. Zonder titel blijven bijv. de 0-3 bij PSV (Frenkie CV) en de 1e wedstrijd tegen Heracles met 4 'roulaties' toch cruciale missers.

Ik ga ervan uit dat hij sowieso blijft (belangrijk voor de continuiteit als er flink wat spelers weggaan) en wat mij betreft verdient hij ook een contractverlenging.
Maar laten we dat na het seizoen doen en nu eerst de focus leggen op presteren.
1 0
Aad82
Riep het gisteren al. Dit is de beste Nederlandse trainer sinds Louis van Gaal. Hij is een tactisch genie.

Bosz mag de veters van Ten Hag veters niet eens strikken.

Kijk naar de cijfers van Ten Hag in Europa: 21 wedstrijden, slechts 2 verloren. Weet je hoe fucking knap dit is?

Geloof mij, hij gaat 100 % naar Bayern Munchen.
11 -3
Kibbahimovic
Dat Bosz zijn veters niet mag strikken is onzin natuurlijk! Het zijn beide hele goede trainers en het is inderdaad fucking knap wat ETH tot nu toe presteert. Nu hopen op het binnenhalen van de schaal en hopelijk een ronde verder in de C, dan is dit echt een fenomenaal seizoen!
1 0
Ruff Rhythim
Welke pot naast Ajax-Real hebben we dan nog meer verloren?
Voor de rest helemaal eens hoor. Alleen hoop ik niet dat hij vertrekt.
3 0
MarkoPantelic
Aad doelt denk ik op alle Europese wedstrijden van Ten Hag, dus ook die met Utrecht in 2017 bijvoorbeeld. In die wedstrijden verloor hij 1x nipt van Zenit, wat ook een zeer goede prestatie is met Utrecht, vind ik.
1 0
Labrador
Erik maak ons trots. Ik wil graag kampioen worden!
2 0
AFCAwooz
Vraag me af welk percentage van de Ajacieden het jammer zou vinden als ETH naar een buitenlandse club zou gaan. Heb het idee dat bij Bosz dit gevoel sterker was. Dit terwijl Erik het imo, zeker als hij kampioen wordt, minstens zo goed doet als Bosz.
2 0
Nosky
Ik zou dat uitermate vervelend vinden. Niet meer of minder in vergeijking met Bosz, maar wel anders.

Bij Bosz ging het met name om het momentum. We hadden voor dat moment de perfecte trainer, magisch seizoen gedraaid en die flow had doorgezet moeten worden. Dat doorbreek je onherroepelijk als er een trainerswissel plaatsvindt.

Ten Hag is wat mij betreft écht voor de long term. Die heeft visie, tactisch inzicht en brengt Ajax echt naar een hoger niveau (vind ik dan). Natuurlijk beschikt hij over goede spelers, maar ook met dit materiaal zie ik Van Bronckhorst, Van Bommel en dergelijke nooit niet de kwartfinale CL te halen, en al helemaal niet met dit vertoonde spel.
Ik denk zelfs dat onder Bosz dat lastig was geweest, omdat we daar veel kwetsbaarder waren.
5 0
DarkDefender
Ik ben echt veel blijer met Erik. Ajax is nu veel stabieler in Europa ook. Dus ja, ik zou het bijzonder jammer vinden als hij nu al zou vertrekken.
8 0
AFC34
Ajax is nu, ongeacht de tegenstander een kut club om tegen te spelen, maakt niet uit wat voor tactiek je hanteert. Van aanvallend voetbal van Bayern, de omschakelingen van Benfica, het geduldige spel van Juve, het spel van Real, allemaal hebben ze het moeilijk met ons. Terwijl we onder Bozs eigenlijk alle uitwedstrijden in de EL verloren. Ik ben heel tevreden met Ten Hag, al heeft hij kwalitatief een iets beter elftal dan toen onder Bozs. Voor beide heb ik wel een zwak, maar als ik nu zou moeten kiezen, kies ik voor Erik.
2 0
NaarCLbeker5
Er is geen middel, recept of medicijn om ons te verslaan.
Zei Danny Blind in 1996.
Is nu weer zo.
0 0
Nosky
Eens.
Wat betreft kwaliteit, ik denk dat meer nog meespeelt dat er een meer ervaren ploeg staat dan onder Bosz. Maar goed, Bosz is voor een groot deel verantwoordelijk voor de opgedane ervaring.
0 0
DarkDefender
Bijzonder knap wat Erik heeft neergezet, ook al heeft hij een hele sterke selectie. Ook ik kreeg mijn twijfels, ik had namelijk gehoopt dat we het seizoen beter zouden beginnen (zeker omdat Erik al een half jaar de tijd bij Ajax werkte), daarnaast nog een paar momenten waarop ik het gevoel had dat hij niet echt overwicht had op de groep en dat hij wat vreemde keuzes maakte (Neres was vorig jaar al erg belangrijk en wie zet hem nou op de bank na zijn goede optreden tegen Bayern, maar goed). Nu lijken de puzzelstukjes echter op zijn plek te vallen en hopelijk kunnen we ook gaan oogsten. We hebben dit jaar echt een unieke groep, het moet nu echt gebeuren. Een 2e Frenkie of 2e De Ligt gaan we voorlopig niet zien en zeker niet 2 van deze wereldtalenten tegelijkertijd. Genieten zo lang het kan en hopelijk wordt dit seizoen bekroond met prijzen.
3 0
afca87
Als je kampioen wordt kan je helemaal niet meer stuk!

Heb nog nooit zo genoten van Ajax!
We staan hopelijk structureel op de kaart
0 0
Erik1966
Eerlijk is eerlijk. de Telegraaf heeft er werkelijk alles aan gedaan om hem te lynchen. Persoonlijk was ik ook niet enthousiast maar hij heeft iedereen de mond gesnoerd. Is onverstoorbaar door gegaan en heeft zich in de media ook verder ontwikkeld. Respect
10 0
Babayaka
Wist je dat van gaal ook in het begin gebashed werd door alles en iedereen.
Die ging ook gewoon door.
5 0
Ruff Rhythim
Sterker nog: van Gaal trad aan eind 1991.
Werd pas kampioen in 1994.

Oke, hij won wel gelijk de UEFA cup en jaar later een KNVB beker, maar toch...hij heeft ook flink tegen de stroming in moeten zwemmen ja.
1 0
Erik1966
Dat wist ik. Ik heb toen het hardst om Cruijff geroepen.
3 0
marrene
Overmars en Finidi waren anders geen buitenspelers die naar binnen trekken. Heel sporadisch wel.
0 0
Babayaka
lag er aan welke kant Overmars stond, wanneer die links stond trok hij vaker naar binnen dan wanneer hij op rechts stond
0 0
BrandjeXL
Iets beter naar de beelden van Overmars kijken zou ik zéggen
0 0
MisterAFCA
Overmar was volgens mij een speler die vaak naar binnentrok en dan ook nog een vernietigend uithaalde. Maar hij kon idd ook een man uitspelen met krijt aan zijn schoenen.
2 0
AlexIbarra
Volgens mij hebben jullie allebei een beetje gelijk.

Hij was snel maar niet al te technisch, en ging daarom 8 vd 10 keer buitenom.
Als hij dan ineens naar binnen trok was dat 'verrassend' en had hij geen Ronaldinho-achtige bewegingen nodig om ruimte te vinden.

Vervolgens liefst een lullig schotje over de grond in de korte hoek, waar de keeper vaak net te laat op reageerde. (Meeste spelers krullen hem immers in de verre hoek.)
En heel soms een lekkere uithaal. ;)
0 0
IkJijHijWijJullieZijnAjax
Erik is echt een fijne persoonlijkheid, hij heeft het toch maar even neergezet in anderhalfjaar tijd.
ik blijf het enorm knap vinden na al die toestanden die we hadden vorigjaar, maar ook comoliment aan de spelers die zich hebben aangepast aan erik. het is echt niet makkelijk om een nieuwe trainer te accepteren na het succes van 2017, het is altijd al een hechte groep geweest die veel lief en leed hebben gedeeld samen.

jammer dat er een einde komt aan de samenwerking tussen deze jongens, echt een magische periode in de geschiedenis van ajax.
5 0
Ajaxxxisdebeste
Bosz-lovers zijn behoorlijk stil laatste tijd... gaat ook goed bij Leverkusen. #Kamikaze_Bosz
7 -3
Ruff Rhythim
Ja, dat achteraf gelijk halen is natuurlijk erg makkelijk.
Kijk, laten we duidelijk zijn: Bosz heeft met Ajax een fantastisch jaar gedraaid, hoefde niet weg maar ging weg. De reden daarvan loopt naar alle hoeken en gaten uiteen, daar ga ik mij niet aan branden want niemand weet de werkelijke reden, maar dat terzijde.

Wat Ten Hag betreft: het ging ook eerst niet goed, dat was ook duidelijk. En dan roert men zich. Is gewoon een logisch gevolg.
Maar Ten Hag heeft dit jaar iets bereikt wat we in geen jaren bereikt hebben. En dat ging met vallen en opstaan, maar het staat nu wel als een huis en geeft altijd nog ruimte voor verbetering.
Dat had zijn tijd nodig. Die tijd gunde ik hem ook.
Laten we blij zijn dat hij die tijd ook heeft gekregen.
1 0
Nosky
Nou, ik ben nog steeds gewoon Bosz-lover. Maar evenwel steun ik al vanaf het begin Ten Hag.
Bosz is een verademing om te horen praten. Met name na Frank de Boer vond ik dat wel prettig. En natuurlijk draaiden we een mooi seizoen met leuk voetbal.

Bottom line denk ik dat qua attractiviteit Bosz en Ten Hag elkaar niet zoveel ontlopen, hangt natuurlijk ook samen met de spelers die je hebt. Dat zat bij beide ploegen wel snor.
Wel denk ik dat Ten Hag zaken iets verder (tactisch) heeft uitgedacht en met een vaste filosofie her en der de elementen per tegenstander/wedstrijd wat verlegd.
Dat zie je met name in onze restverdediging en daarmee kwetsbaarheid, als je het mij vraagt.

Bosz zou wat mij betreft altijd welkom zijn, maar in geen geval dient Ten Hag daarvoor het veld te hoeven ruimen.
Het zou mooi zijn als ze Kruzen kunnen strikken, als opvolger van Schreuder..
3 0
Wheelie
Hahaha. Hebben last van het #thout syndroom. Leidt tot hallucinaties en ernstige ontkenningsfasen
1 0
Jelephi
Heel veel hebben aan je vreemde houding en gedrag moeten wennen, inclusief mezelf. Maar velen zien nu ook dat het ook door jou komt dat we op drie fronten actief zijn.

Van mij mag je blijven.
10 0