Ten Hag beseft: 'Doorselecteren is onmogelijk'

BVeenstra, 10-04-2019 om 07:15, 32310 views, De Telegraaf |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Ajax-trainer Erik ten Hag wil ook de komende jaren met Ajax Europa-proof blijven, al beseft hij tegelijkertijd dat echt doorselecteren er bij Ajax niet inzit. Dit seizoen presteert Ajax boven verwachting in de Champions League, waar het woensdagavond de heenwedstrijd van de kwartfinales tegen Juventus speelt.

Ten Hag legt in een interview met De Telegraaf uit dat men bij Ajax in de afgelopen zomer qua leeftijd vooral spelers zocht in de middencategorie. Men was dan ook ontzettend blij met de komst van Dusan Tadic en Daley Blind en bovendien wist men Hakim Ziyech te behouden voor de club. 'We hebben goed samengewerkt met de staf, directie en raad van commissarissen. We hebben uiteindelijk dezelfde belangen; Ajax wil aanhaken bij de Europese top. Maar met de ontwikkelingen in Europa moesten we wel dingen anders gaan doen.'

De oefenmeester weet dat de financiële verhoudingen in het Europese voetbal steeds schever komen te liggen, waardoor bepaalde uitgangspunten moesten worden losgelaten zodat Ajax nog enigszins competitief kon zijn. 'Want anders is het onmogelijk om te kunnen aanhaken, zoals wij willen. Dus is het goed dat de grenzen zijn opgerekt, zonder dat we financieel zijn gaan concurreren met ploegen als Real en Juventus. Dat is een utopie.'

'Doorselecteren is onmogelijk'

In de komende zomerse transferperiode worden meerdere uitgaande transfers verwacht. Ten Hag weet dan ook wat hem te doen staat. 'We zullen in zekere zin moeten bouwen, ja. Dat is een krachttoer, waar ik vertrouwen in heb. Er gaan sleutelspelers vertrekken. In deze tijd kun je een ploeg als de onze niet meerdere jaren bij elkaar houden.'

Ten Hag beseft dat bij Ajax niet alles mogelijk is. 'Doorselecteren is daardoor onmogelijk. Maar we willen de selectie kwalitatief op peil houden. Dat we Razvan Marin al binnen hebben is daar een mooi voorbeeld van. Het signaal dat André Onana gaf (bijtekenen tot medio 2022 en zeker nog een jaar bij Ajax blijven, red.) is ook een goed bericht voor komend jaar', zegt de trainer, die meerdere voorbeelden kan opnoemen. 'Uiteindelijk gaat het erom met Ajax de komende jaren Europa-proof te blijven.'

Denk jij dat Ajax met 2-1 van Juventus wint? Zet dan in en krijg 10,50 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Vlieske
Dat wordt dus spelers van rond de 10-15 miljoen halen. Ben bang dat we een vreemdelingenlegioen worden waar jeugd op de 2e plek komt te staan.
0 0
Schwalbino
Als 'aanhaken bij' betekent dat jong talent minder snel een kans krijgt dan gaan we de verkeerde kant op. Dat deze selectie zo sterk is komt omdat de helft van de spelers jarenlang de tijd heeft gekregen zich te ontwikkelen. Als je jonge spelers die tijd niet meer geeft droogt het op van onderop. Zie Dolberg. Die speelt veel te weinig om zich goed te ontwikkelen.

Het huidige niveau ga je volgend seizoen niet meer halen als een paar sterkhouders vertrokken zijn. Accepteer je dat en ga je weer van onderop opbouwen of ga je proberen met aankopen toch in de buurt van het niveau van dit seizoen te komen?
2 -1
Freddy Al
Ik begrijp je zorg en deel die maar; als de jeugd niet voldoende talenten voortbrengt om de kwaliteit te garanderen moet je wel in actie komen.
We hebben vrijwel ieder jaar weer een aantal spelers uit eigen jeugd die zich goed ontwikkeld hebben en er snel staan, maar als dat er niet in zit moet je wel handelen en pure kwaliteit kopen.
Als er dan een speler na een seizoen weer weggaat kun je alsnog een speler uit de groep die zich nog niet afdoende ontwikkeld had door laten stromen.

Ik geloof echt niet dat Ajax gaat kopen om het kopen, dat zou ons financieel heel snel kwetsbaar maken, als Ajax echter weer een aantal seizoenen uit beeld is Europees zal dat ook voor een forse waardevermindering van spelers en inkomsten zorgen.
0 0
chrisjuhhh
Als je bedoelt de 17 , 18 , en 19 jarige die nu maar in 1 moeten staan dan ben je ook fout bezig .

Wat heb je nu geleerd van afgelopen seizoen ?

Juist de ideale mix in leeftijd en dan kan je door selecteren in de oudere spelers nu bijvoorbeeld Schone , want die wordt echt te oude voor komend seizoen maar wel een ideale 12e man voor nood net als Huntelaar .

Tot nu toe gaat enkel Frenkie de Jong weg en zie ik Ziyech , Neres en Tagliafico wel nog een seizoen blijven en de Ligt misschien ook nog wel eens als Ajax kampioen wordt .

Dan kan je in de breedte versterken met eigen jeugd .

Onana
Mazraoui , de Ligt ,Magallan , Tagliafico
Ziyech , Blind , Marin
vd Beek , Tadic , Neres

Reserve : Kotarski , Schone , Huntelaar , Bande , Traore , Eiting , Lang , Kristensen , Schuurs , Sinkgraven .

Verkocht ; F de Jong , Dolberg , Veltman , S de Jong , Cassiera , Orejuela

Let op is niet mijn idee , maar verwachting , wel twijfel ik met de Ligt , Ziyech of die blijven .
1 -1
Schwalbino
De huidige mix is prima. Spelers als Tadic, Blind, Ziyech, Tagliafico, Schone zijn prima voor het niveau en prima voor de ontwikkeling van jonge talenten. Maar stel dat ook De Ligt en Ziyech vertrekken, wat ga je dan doen? Die drie plekken opvullen met wat oudere spelers van buitenaf of ga je weer talent laten de kans geven.
0 0
Sterspeler
Ziyech z'n plek zet je Neres. De Ligt moet van buitenaf iemand komen. Perr speelt de kleinere wedstrijden en bijvoorbeeld een Alvarez speelt de grotere potten.
0 0
afcas
heeft dolberg niet juist al genoeg speeltijd gehad om zich te ontwikkelen?
0 -1
Schwalbino
Van een invalbeurtje van 20 minuten leer je niets en kom je ook niet in je ritme. Zo'n speler moet gewoon twee volle seizoenen spelen. Hij heeft de klasse maar moet spelen om die laatste stappen te zetten. Anders kun je hem beter verkopen want als hij nog zo'n seizoen als nu heeft is het over en sluiten met Dolberg. Dan loopt hij gewoon 3 seizoenen achter in zijn ontwikkeling.
1 0
Sterspeler
Dan moet je hem dus verhuren. Want hij is niet de eerste en de beste keus.
0 0
Jariiii
Word steeds blijer met deze man al trainer. Ja, hij maakt soms fouten, en ja, qua uitstraling en, eh, verbale eigenschappen blijft hij een vreemde eend in de bijt, maar hij laat Ajax mooi spelen, je ziet dat de spelers met hem weglopen en hij maakt spelers eenvoudigweg beter.
Heb het volste vertrouwen in volgend seizoen met hem aan het roer. Dat hebben Overmars en Van der Sar een stuk beter gezien dan ik dacht, waarvan akte.
9 -2
PJK54
Helaas de keiharde waarheid. Waar vooral naar gekeken moet worden is dat er geen spelers komen die Ajax als opstap naar Engeland of Spanje zien die dus langer willen blijven en dan ook proberen te bouwen aan een sterk Jong Ajax waaruit spelers door kunnen groeien naar het 1e. Het zal moeilijk worden heel erg moeilijk.
1 0
Ajax27
Je bedoelt jeugdspelers? Iedere jeugdspeler heeft de ambitie dat ie later in een sterke competitie speelt op het hoogste niveau, in Engeland of Spanje. Ajax is juist op zoek naar die exceptionele jeugdspelers. Anders heb je het niveau van de subtop in Nederland waarbij het 1e elftal het hoogst haalbare is.

Kan ook... maja dan zullen nooit meer kampioen worden én nooit meer serieus meedoen in Europa.
1 0
Hollister
Tja, dat zal lastig worden, omdat juist de categorie spelers die Aja zoekt juist die ambitieuze jonge spelers zijn die het hoogst haalbare willen bereiken.. het is niet anders.. Ajax heeft gewoon pech om in Nederland te vertoeven... daardoor blijf je minder aantrekkelijk voor een aantal goede spelers en zullen we de komende jaren een opleidingsclub blijven.... niets mis mee... want op 10 vlubs na in de wereld kan bijna niemand hun groep bij elkaar houden... kijk ook daarnaast even naar clubs als Real die waarschijnlijk ook komend jaar gewoon weer 4 a5 spelers moeten gaan inpassen , welliswaar om andere redenen maar het effect is hetzelfde.. vorig jaar zijn we alleen maar Kluivert kwijt geraakt....is achteraf best knap... van deze groep ga je waarschijnlijk 4 a 5 spelers kwijtraken dit jaar en diegene die we nog kunnen behouden zullen volgend jaar een stap maken... maar dan staan er gewoon weer anderen klaar om dat op te vangen.. btw onze lichting onder 17 en 16 is van bijzonder hoge kwaliteit... daar kan over 3 jaar ook weer iets heel moois groeien... Daarbij denk ik dat wij dit jaar in de CL een enorme goodwill hebben gecreeerd en er heel veel buitenlandse fans bij zijn gekomen, wereldwijd... Ajax staat echt weer internationaal op de kaart... en dan met name hoe wij met bescheiden middelen dit bereikt hebben... niet met geld maar met je filosofie... in de komende 5 jaar is Overmars verzekerd van prima prijzen voor spelers bij een verkoop.. die winst hebben al behaald....
2 0
1ajaxxx11
Juist van dit succes moet je profiteren,en spelers halen die normaal gesproken niet zouden willen komen,maar door het succes van Ajax, Ajax nu als optie zien
2 0
Tomajax1990
De competitie en het kunstgras blijft ons grote probleem om goede spelers aan te trekken.
0 0
Willem410
Eerst maar is kampioen worden, ik denk dat er dan echt een last van de club afvalt waardoor we echt nog een stuk door kunnen groeien.
Baas in Nederland in combinatie met resultaten in Europa dat moet de doelstelling voor de aankomende jaren zijn.
0 0
onderhetmaaiveld
Laat Erik lekker zijn werk doen.
Hij legt ziel en zaligheid erin en heeft een goede stijl van voetbal.
3 0
JPM
Zolang Erik bij ons blijft (en met hem Marcie en Ed), heb ik ook alle vertrouwen in komend seizoen.
4 -1
flithje
Ik zei het hieronder ook al. Maar. We gaan dit niveau echt niet nog een keer aantikken volgendjaar. Na 3 jaar, als de spelers zich stormachtig zouden ontwikkelen, dan misschien. Nu is het een samenloop van omstandigheden. Goede mix tussen jonge spelers en ervaring. De grootste talenten, plus een 'vertrekkende' top speler die plotseling blijft. Waarvoor de vervanger 'een LB /CAM' uit de kelder van de premier league een schot in de roos blijkt te zijn (met een verleden in de Eredivisie). Daarnaast krijg je de mogelijkheid om een NLse oud-ajacied te halen (andere komen niet naar de eredivisie). En een speler die terug is gegaan naar Argentinië na een (gelukkig) voor ons mislukt avontuur in Spanje. Zoals al eerder benoemd, was ziyech gegaan. Dan was het al een heel ander team geweest. Hier is eerst zeker 3 jaar naar toe gebouwd, daar hebben we zeker weer 3 jaar voor nodig. Met het grootste gevaar dat topclubs nu eerder bij Ajax gaan kijken.
1 -4
Pheadrus
Volgend jaar "moet" Gravenberch worden ingepast, ook al kost dat punten. Die jongen is O17 junior (!) en is al meerdere keren gekozen in het elftal van de week van de KKD. Ik hoop het zo mee te maken dat Gravenberch en Unuvar in Ajax1 spelen. Voor Lang geld hetzelfde in iets mindere mate.

Ik kan best leven met "mindere" resultaten als dat ten goede komt aan talent ontwikkeling eigen jeugd.
2 -1
Joseph
Gravenberch moet deze zomer dan nog wel een jaartje verlengen, het moet geen nieuw Kluivert verhaal worden met nog 1 jaar contract.

Ik heb dan liever een groot talent van 18 of 19 dat voor 5 jaar wilt tekenen.
2 -1
Pheadrus
Ziyech, Frenkie en de Ligt gaan zeker weg. Wellicht Nico ook maar de rest blijft. Neres vast op rechts Buiten. Neres is communicatief en sociaal niet heel "vlot", kan moeilijk in passen in een nieuwe situatie. Hij heeft ook een hele verstandige vriendin. Die zie ik nog een jaar blijven.
0 -2
Jariiii
Ziyech gaat helemaal niet zeker weg. Ik acht de kans behoorlijk groot dat hij blijft, met een opnieuw verbeterd contract. DIe man is hier een grootheid en gaat alleen weg naar de absolute top, en ik denk niet dat die hem gaan halen. ZIe hem niet vertrekken voor Europese subtop of middenmoot.
2 0
JariJari
Nee gaat naar Europese top.
0 0
Van Reenen
Het is nu even stil om de speler die Marc graag wil aantrekken. O.a. de Mexicaanse verdediger die ook niet voor een appel en ei te koop is. Vraag mij af of die nog komt als Magallan volgend seizoen gaat spelen plus die verdediger van Barca-2. Ik laat mij verrassen net als bij Marin.
0 0
josajacied
Zitten we nu bij een volgende loting in pot twee?
0 0
Joodhannus73
Door selecteren is prima mogelijk, maar dat moet je je sterspelers wel marktconform verkopen. En niet voor een fooi wegdoen. De Jong voor de helft van het bedrag van Coutinho aan Barca verkopen is een lachertje. En De Ligt voor 60 of 70 miljoen? Ha, ha, dan kan je ook niet op Europees topniveau niveau gaan door selecteren. En blijven wij klein en zij groot. Schud dat Calimero gedrag eens van je af. Verkoop De Ligt nu eens voor 150 miljoen en koop daar een spelers van 50 en vier spelers van 25 miljoen voor terug. En gebruik de CL inkomsten voor salarisverhoging. Dat in combinatie met toptalenten uit de eigen jeugd en je haakt Europees gewoon aan...
5 -14
trodat4030
Door selecteren is niet je sterspelers verkopen, maar je bankzitters vervangen voor betere spelers, dán wordt je sterker, niet door een sterspeler te verkopen en iemand terug te kopen waarvan je hoopt dat het ooit misschien een nieuwe ster wordt. Ik denk dat jij dan het begrip doorselecteren niet helemaal vat.
4 0
Ajax27
Nee... gewoon nee. Je speelt in een ontzettend zwakke competitie. De enige etalage die we hebben is de CL en spelers die in hun nationaal elftal spelen/opvallen. De competitie is gewoon zwak. Dan zijn bedragen van 75 miljoen voor een middenvelder en 60 miljoen voor een verdediger gewoon top! Dat Frenkie mits die het heel erg goed doet volgend jaar 150 waard is dat kan. Maar dat is ALS ie het goed doet, ALS ie veel speelt, ALS ie zich staande houdt in een zware competitie, ALS ie het verschil kan maken tussen de grote sterren.

Het is het recht van de grote en de kleintjes. Wij kopen ook spelers uit mindere competities voor 'wisselgeld' om er vervolgens dik aan te verdienen. Tagliafico voor 4 miljoen, waar we dadelijk 25-40 voor vangen, Sanchez voor 5 miljoen waar we 40 miljoen voor ontvingen, Milik voor 2,5 miljoen gekocht en 30 miljoen verkocht, Frenkie voor een paar ton gekocht en 75 miljoen verkocht. En zo zullen er ook genoeg spelers zijn die bij ons worden weggekocht, zichzelf bewijzen en vervolgens worden doorverkocht voor nog veel grotere bedragen.

Een speler kopen van 50 miljoen haha... wat denk je dat daar voor salaris aan hangt. 3 miljoen? De max nu ongeveer. Daar hoort gewoon een salaris van 5 miljoen bij. We zijn al eens eerder afhankelijk geweest van de CL. Toen was Ajax bijna failliet. Hoeft niet nog een keer. Ajax wil onafhankelijk zijn van de CL.

Nee laat de mensen met verstand maar bedenken hoe ze de centen het beste kunnen besteden. Maar iig niet op jouw manier.
0 0
Joseph
De Franse competitie stelt ook weinig voor, toch kwam daar een transfer van 180 miljoen uit omdat het goed presteerde in de Champions League.

Reken maar dat als Frenkie nog niet verkocht was, hij na Real Madrid over de 100 was gegaan. De Ligt zou over de 80 moeten gaan op basis van zijn optreden. Is het grootste verdedigende talent ooit. Als Ajax tegen Juve weinig tegen krijgt moet hij ook over de 100 gaan. Vergeet ook niet dat de Ligt 2 jaar geleden in de EL ook al op de radar kwam. En clubs kijken niet alleen naar de competitie.

Voor de rest eens, Ajax moet niet vissen in de markt van spelers van 50 miljoen. Die spelers willen meer geld en een sterkere competitie.
1 -2
Ajax27
De Franse competitie stelt minder voor dan de Engelse, Spaanse, Italiaanse en Duitse, het is idd de 5e competitie in Europa. Dat is nog steeds heel wat beter dan de Eredivisie.

Uit Frankrijk spelen ieder jaar structureel de top2 ploegen CL groepsfase, de nummer 3 kan nog een plekje krijgen maar heeft anders sowieso EL, en de nummers 4 en 5 spelen ieder jaar structureel EL en de nummer 6 speelt in de voorrondes. Zij spelen dus ieder jaar structureel met 5 ploegen in de groepsfase van de toernooien.

Dus ja, een hele hoop ploegen die veel meer weerstand krijgen gedurende het jaar, er lopen veel meer goede spelers rond dan in de Nederlandse competie, hoger niveau, meer geld... meer aanzien, en dus ook hogere transfers.
0 0
Joseph
PSG is de enige die wat voorstelt in Europa, net als Ajax. De rest is iets beter dan de eredivisie, maar topclubs kijken geen moment naar de prestaties in de Franse competitie, die kijken allemaal hoe ze het in Europa doen.

Mocht er nog enige twijfel zijn, na Juventus is de Ligt definitief over de 80 en eigenlijk zelfs de 100 gegaan. Won al zijn persoonlijke duels van Ronaldo. Dit is gewoon een garantie dat je 10 jaar lang een sterke verdediging hebt.
0 0
Godenzoon24
Laat even weten als je terug op aarde bent. Sommige zijn zooo d..! Alsof Ajax ineens spelers van 50 mlj moet en kan halen. Hoe kom je bij die waanzin. En de Ligt 150 mlj??? Dat is toch totaal niet martkcomform en onwerkelijk . Stop met fm. Als Ajax gaat doen wat jij wil zijn we binnen 3 jaar kapot.
2 0
Gajes
Ik vind 80 miljoen voor een verdediger een marktconform bedrag, voor de Jong had je zeker wel 140 miljoen kunnen krijgen. Daar is wel een inschattingsfout mee begaan. Ajax zal gewoon vervangers moeten halen voor de vertrekkende spelers, ik verwacht zelf dat Tagliafico, De Ligt, Ziyech, Neres, Tadic naast de Jong een transfer zullen maken.
2 -8
Jariiii
140 miljoen, ha ha ha ha ha ha ha ha.
Als hij ná Real was verkocht had het misschien 90 kunnen worden, maar de prijs die Ajax nu gevangen heeft is al geweldig.
0 0
Godenzoon24
Sorry gaf een plus moet min zijn. 140 mlj voor speler eredivisi ga toch weg. Das 100 mlj meer dan de 2e duurste. 86 is echt fantastisch voor speler die eigenlijk pas 1,5 seizoen basis is.
4 0
Sulejmanibesteaankoopooit
hopelijk weet je dat wanneer je een speler voor 150.000.000 verkoopt je geen 150.000.000 direct op je bankrekening krijgt. Makelaarskosten, belasting, evt opleidingsvergoeding, clausules in het contract zoals gespreid betalen, bonusclausules etc etc etc.

om een lang verhaal kort te maken: een speler voor 150 mio verkopen betekent niet dat je direct voor 150mio nieuwe spelers kan kopen.
3 -3
Rentokill
Niet realistisch. Hoe duurder de speler hoe hoger zn salariswensen. Dat we Europees nu nog meedoen wordt door de hele voetbalwereld gezien als een wonder. We moeten niet de illusie hebben dat we spelers hier 7 miljoen per jaar aan salaris kunnen bieden. Onze nationale competitie houdt ons in een frame waar minder omzet is. We hebbenin het verleden al eens keihard (bijna failliet) meegemaakt dat je begroting baseren op CL inkomsten heel erg dom is.
6 0
Lazell
De bedragen kloppen niet, maar waarom geven we niet gewoon eens een keer 100 mio uit voor 4 absolute versterkingen, we tikken ruim 300 aan als we er 5 verkopen.

Waarom denken we niet in deals. Bijv Tadic salaris tekenkosten =25mio afschrijven. We hebben belachelijk veel geld. Er moet een manier zijn om de kwaliteit te verhogen van de selectie zonder roekeloos te zijn. In de basis heeft hij gelijk. Als we altijd klein denken blijven we ook klein.
0 -2
Danivr
Tadic doet het buiten verwachting goed waardoor nu makkelijk praten is. Had hij niet gepresenteerd dan moet je de reacties zien bij zo'n deal. Buiten dat moet je niet nu alles uitgeven wat je opgebouwd heb. Langzaam iets meer uitgeven is wel verstandig.
2 0
mgtow
Hoogste tijd dat we de koleredivisie gedag zeggen en aansluiten bij de bundesliga.
1 0
Ferd
Dan moet je in de regionalliga beginnen
0 0
Deepblue
ja joh, sommigen weten gewoon niet waar ze het over hebben.
leuke jeugdige en/of borrelpraat, dat wel.
1 0
off
Tis geen fifa he?
6 0
433metdepuntnaarlinks
Dit wordt natuurlijk de sport voor Overmars, vd Sar, ten Hag en de scouting. Maar ik juich de duurdere aankopen wel toe! De prijs die je betaalt voor Tadic, Blind, Ziyech, Neres ... Je ziet wel dat je daarvoor de spelers haalt die er of gelijk staan of in Neres zijn geval die heel speciaal zijn.

De categorie daaronder, prijsklasse Labyad, Sinkgraven, Magallan ... Het is toch een stuk risicovoller. Natuurlijk pak je in die categorie ook een Sanchez en Taglia, maar ook wel weer Kristensen, Cassierra enzovoorts.

Ik wil allerminst zeggen dat prijs een indicatie van kwaliteit is, maar je ziet wel dat als je de portemonnee trekt voor spelers die ook terecht wat mogen kosten, dat het afbreukrisico niet zo hoog is. Ik zou best 20 miljoen neerleggen voor een Propper, kan je vanuit gaan dat hij nog jaren op de plek van Frenkie kan spelen. Ik zou ook best een kleine 20 neer durven leggen voor Odegaard, die jongen maakt echt stappen en heeft toch wel wat speciaals. En als hij dat al met enige regelmaat bij Vitesse kan laten zien, dan wil ik het wel eens zien als hij in een team speelt wat grotendeels in wedstrijden de bal is, dominant is en waar hij met betere spelers om zich heen speelt. Hij haakt echt niet af als het tempo omhoog gaat.
0 -2
Ferd
Prijs is een indicatie? Kinkladze, Sulejmani....?
1 0
Ziyech22
waarom houden we ons hier zo ontzettend veel mee bezig.. hou er nou toch eens over op.
1 -9
trodat4030
Doe niet zo gefrustreerd joh! Als je je er niet mee bezig wilt houden, waarom lees je het dan? Het is geen cryptische titel toch? Je wéét wat het onderwerp is als je het aanklikt.

Ik snap dit soort mensen nooit, maar dat zal wel aan mij liggen.. :s
1 0
Ruff Rhythim
Omdat we anders volgend seizoen vanuit allerlei hoeken en gaten op zeker weer gaan lopen jammeren dat we misschien weer gaan terugvallen naar een lager Europees niveau en dat willen we als Ajacieden eerlijk gezegd ook liever niet mag ik aannemen.
6 0
flithje
We gaan dit niveau echt niet nog een keer aantikken volgendjaar. Na 3 jaar, als de spelers zich stormachtig zouden ontwikkelen, dan misschien. Nu is het een samenloop van omstandigheden. Goede mix tussen jonge spelers en ervaring. De grootste talenten, plus een 'vertrekkende' top speler die plotseling blijft. Waarvoor de vervanger 'een LB /CAM' uit de kelder van de premier league een schot in de roos blijkt te zijn (met een verleden in de Eredivisie). Daarnaast krijg je de mogelijkheid om een NLse oud-ajacied te halen (andere komen niet naar de eredivisie). En een speler die terug is gegaan na Argentinië na een (gelukkig) voor ons mislukt avontuur in Spanje. Zoals al eerder benoemd, was ziyech gegaan. Dan was het al een heel ander team geweest. Hier is eerst zeker 3 jaar naar toe gebouwd, daar hebben we zeker weer 3 jaar voor nodig. Met het grootste gevaar dat topclubs nu eerder bij Ajax gaan kijken.
0 0