Vd Sar wil af van Ajax-stempel als verkoopclub

SJvanveen, 07-04-2019 om 11:55, 22050 views, The Sunday Times |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Edwin van der Sar wil met Ajax af van de stempel als verkoopclub. In een groot interview in The Sunday Times gaat de algemeen directeur van de Amsterdammers in op de ambitie van de club en het verkopen van topspelers aan het eind van dit seizoen. 

'Op een bepaald moment geven wij de spelers de vrijheid om te gaan, maar we kunnen er geen zeven in één zomer verliezen. Ook al zijn de aanbiedingen fantastisch, wij zijn financieel stabiel. We willen ons budget verhogen, maar niet via transfers. Ik wil niet dat Ajax gezien wordt als een verkoopclub', aldus Van der Sar, die nog jaren in dienst wil blijven bij Ajax en de vervolgstappen qua ambities rustig uiteenzet. 

'Ik ben heel blij in Amsterdam en we zijn nog niet klaar hier. Marc Overmars zegt altijd dat we de lat moeten raken. Hier bedoelt hij mee dat we een hoogtepunt moeten bereiken. We willen succesvol zijn in de Champions League, de competitie een aantal keer winnen en Ajax klaar maken voor de toekomst. Ons doel? Een plek vinden in de voetbalwereld waar Ajax voor iedereen het tweede favoriete team ter wereld is.' 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
De Stift
Juist Edwin. Deze zomer proberen om de ploeg zoveel mogelijk bijeen te houden en op posities te versterken. Dus van de basis alleen De Jong (86 miljoen), Ziyech (40 miljoen) en eventueel -als hij per se weg wilt- Tagliafico (30 miljoen) verkopen. Verder de selectie opschonen, dus spelers als Lamprou, Varela, Kristensen, misschien Veltman en Labyad verkopen. Dan haal je bij elkaar nog eens 15 miljoen op, waarmee je in totaal aan uitgaande transfers al een slordige 170 miljoen bij elkaar scharrelt.

De Ligt kan je prima aan Barcelona voor 60 miljoen verkopen, op voorwaarde dat hij nog een seizoen aan ons terug wordt verhuurd. Het zou zonde zijn als De Ligt volgend jaar moet banken omdat daar Pique nog altijd in de basis staat.

Als je op die manier De Ligt nog een jaar kan behouden, blijft de verdediging nagenoeg in tact. Dan kan je verder investeren in de rest van het team.

Qua inkomende transfers bestaan mijn droomaankopen uit Vertonghen, Depay en Kluivert. Vertonghen omdat het een baas is en als lcv heerlijk in kan schuiven. Depay omdat hij bij Lyon niet onomstreden is, maar bij het Nederlands elftal laat zien perfect te zijn voor het huidige Ajax. Hij is beweeglijk, laat zich veel inzakken (zoals ook Tadic doet) en heeft natuurlijk een geweldig schot en snelheid. En Kluivert omdat hij gewoon te vroeg is vertrokken. Met zijn snelheid en dribbel kan hij heel wat toevoegen aan dit Ajax. Vertonghen is 30 juni 2019 transfervrij, Kluivert kan je voor 20 miljoen waarschijnlijk wel terugkopen en voor Depay moet je denk ik rekenen op 45 miljoen. Dan haal je drie topspelers binnen voor minder dan alleen Frenkie heeft opgebracht.

De ideale opstelling volgend seizoen (uitgaande van een vertrek van Tagliofico, De Jong en Ziyech):

Onana
Mazraoui - De Ligt - Vertonghen - Blind
Marin - Van de Beek - Tadic
Neres - Depay - Kluivert

Met Neres, Depay en Kluivert heb je dan ongelooflijk veel snelheid en diepgang voorin, terwijl Depay ook ruimte maakt voor diepgaande spelers als Van de Beek en Tadic. Spelers als Marin, De Ligt, Vertonghen en Blind hebben prima lange passes in huis om daar gebruik van te maken. Verder heeft dit team veel beweging in zich en de nodige ervaring. In de opbouw komen Mazraoui, Marin en Blind op een lijn te staan, waardoor je in balbezit in feite 2-3-3-2 als veldbezetting hebt.

Mochten Vertonghen, Depay en Kluivert niet haalbaar zijn, dan komen spelers als Pierie, Angelino, Odegaard, Stengs, Isak, en Boadu in beeld. Maar willen we echt aanhaken bij de Europese subtop, dan zullen we daar ook spelers vandaan moeten halen.
0 0
Joseph
Ik vind Blind op linksback geen goed idee, is veel te belangrijk in de as, had dit seizoen al op 6 moeten staan, maar ik hoop dat het volgend seizoen gaat gebeuren. De Ligt zou geweldig zijn net als Vertonghen, maar dat zal heel lastig worden. Zou wel een ideaal scenario zijn: De Ligt en Vertonghen centraal achterin en Blind er voor. Sta je verdedigend sterker dan dit seizoen.

Kluivert hoef ik niet te zien in het shirt van Ajax, heeft zich ook amper ontwikkeld, Ajax moet beter zoeken. Depay is niet realistisch, Tadic doet het goed op die positie en ik heb Dolberg ook nog niet afgeschreven.

Odegaard vind ik een goede optie uit de eredivisie, kan de rol van Ziyech in mijn ogen prima invullen. Voor de rest zie ik in de eredivisie weinig lopen dat een directe versterking zou kunnen zijn voor de basis. Pierie zou voor de toekomst kunnen, Stengs zit bij Raiola en heeft verlengd.
0 0
Joseph
Als Ajax van dat imago af wilt, zullen ze geen spelers meer moeten verkopen die meer dan 2 jaar contract hebben. Of het zal voor Frenkie bedragen moeten zijn: boven de 80 miljoen. Blind en Tadic gaan waarschijnlijk niet voor de hoofdprijs weg, die kun je zelfs verkopen met een jaarcontract als ze echt weg willen.

Komende zomer zou er dan alleen nog ruimte zijn voor een vertrek van de Ligt en Ziyech uit de basis. Dat lijkt mij ook meer dan genoeg, zijn erg belangrijke spelers.
0 0
AlexIbarra
Wanneer je als club geen geld hebt, speelt dat een belangrijke rol in de keuzes die je maakt.
Wel of geen nieuw jeugdcomplex, speler behouden of verkopen, vooruit investeren in je selectie of wachten tot een speler verkocht is, etc.

Met 2 jaarbegrotingen in kas is het bestuur nu volgens mij vrij in haar keuzes qua stadion, spelersbeleid, lange termijn, etc. en wordt transfergeld relatief minder belangrijk.
Daarnaast levert elk rondje CL weer zoveel op in premies en status dat het goed valt te verantwoorden om in je selectie te investeren, of iig geen kwaliteit in te leveren.
0 0
Schip
Dat zijn teksten die goed overkomen. Beter dan die van een paar jaar terug, toen Ajax door Sar en Overmars juist bewust als opleidingsclub werd neergezet. De huidige successen hebben de ogen dus geopend: het kan nog. En waarom dan voor minder gaan.

Zie je maar weer dat zo'n beleidsfunctie een ervaringsfunctie is. Je moet vlieguren hebben gemaakt en alles al een keer gezien hebben, kunnen leren van anderen en je eigen visie ontwikkelen. Heb nu wel het idee dat hij zichzelf durft te zijn en tegelijk directeur durft te zijn.
0 -1
Ajax34
Van de Sar groeit steeds beter in zijn rol net als Overmars trouwens.
0 -1
Ajaccus
Kijk, dat wil ik horen. Top!
4 0
HStorm
Zolang de Eredivisie niet meer verdient gaat Ajax niet constant in Europa meekomen. Pieken en dalen en veel verloop helaas.

Voeg België en Nederland samen en worden beiden competities sterker van, gaan de inkomsten omhoog en meer affiches per seizoen en reistijd stelt niets voor.

Nu is het allebei net niks en kunstgras om het af te maken.
2 0
Sterspeler
Probleem is wel dat dat een opstapje is naar een superleague. Als je competities samen gaat voegen, volgt de rest. Als de PL en la Liga samenvoegen en Italië en Duitsland. Dan blijft er niks over.

Ik ben verder een enorme voorstander van een Brugge Anderlecht en luik in onze competitie. 10x beter dan die clubs die met kunstgras spelen.
2 0
ajaxmachtig
Yep, voor mij heb je gelijk. En van mij mag dat Belgische playoffs-systeem er dan ook blijven.
0 0
Freddy Al
Het zal moeilijk blijken om van dat stempel af te komen, vanaf de jaren 90 hebben de finaciele grootmachten in Europa ons leeggekocht.
We hebben nu een aardige buffer maar dat zal de Real Madrids van deze wereld er niet van weerhouden om veel meer salaris op te hoesten als wij ooit zullen kunnen.

Dan komt er altijd een moment dat een speler voor het geld moet kiezen,Ajax kan zich wel sterker maken als we tussentijds contracten opwaarderen en daarmee een grotere transfersom krijgen die ook deels naar salarissen kan gaan.

Van der Sar zal het goed bedoelen maar ik ben bang dat we de wereld niet kunnen veranderen.
0 0
Sterspeler
Ach. Je moet ergens beginnen. Verandering begint bij de eerste stap: mentaliteit.

Als je spelers goed opleid en zij hebben een warm gevoel bij Ajax dan betaalt dat zich later altijd terug als er een wereld talent tussen zat. Nu komt er zo'n hele lichting spelers aan. Dat is over 5 jaar mogelijk wel problematisch. Daarom moeten we nu door pakken.

Ik ben blij dat van der Sar zich uitspreekt. 5 jaar geleden hadden ze je niet serieus genomen. Nu wel. Ajax bulkt van het geld en heeft een uitstekend financieel beleid.
0 0
mcjc
Het blijft toch schitterend dat Johan Cruijff de grondlegger is geweest van de huidige structuur bij ajax. Ajax is weer een echte voetbalclub geworden met oud spelers die de dienst uitmaken. Top!
1 -1
Sterspeler
En af en toe een ex eredivisionist die heel Europa aan flarden schiet ;)
0 0
Eastwood
Dat geeft je als supporter toch een enorm trots gevoel.
0 0
Joseph
Die ambitie kost een hoop geld, dan moet je de Ligt niet voor een vriendenprijsje aan Barcelona verkopen omdat het zo'n vriendelijke jongens zijn (lees: uitbuiters).

Ajax zal altijd 2 a 3 spelers moeten verkopen voor deze ambitie, uit TV en sponsoring haal je gewoon niet genoeg geld binnen voor deze doelen.
2 0
Sterspeler
Nog niet nee. Andere kant: als Ajax nog een paar keer talenten koopt zoals bij een W2 en je hebt een schot in de roos dan maak je die clubs ook rijker met die percentages. In ED opzicht ben ik daar een groot voorstander van. Dan gaat de kwaliteit van de lagere ploegen vanzelf meestijgen. Dat zal een langzaam proces zijn maar in 10 jaar kan dat nogal aan verschil maken. Daarmee wordt de ED ook aantrekkelijker voor talent van buiten.
0 0
Joseph
Op de lange termijn moet de focus liggen op een sterkere competitie met België, dat is de enige manier om echt een stap te maken. Dan kun je in de buurt komen van een competitie als Frankrijk.
Clubs in Nederland hebben nu niet eens genoeg geld om een grasveld aan te leggen, daar moeten we zo snel mogelijk vanaf.
0 0
mercurius3
Dan moet van der sar ervoor zorgen dat de begroting omhoog gaat. Maar veel groeiruimte is er blijkbaar niet, want de begroting schippert al jaren rond ongeveer hetzelfde niveau als je de incidentele CL inkomsten weghaalt.
0 0
0h0Litmanen0h0
Stadion kopen en derde ring erop is de enige manier om begroting te verhogen
0 -2
Minsc
Stadion kopen en derde ring erop is de enige manier om het stadion te verhogen.
3 0
OpaVerteld
Ajax moet echt werk gaan maken van een Benelux competitie.
1 -1
Schwalbino
We zullen zien. Het ziet er allemaal rooskleurig uit maar zodra we dit seizoen geen prijs winnen slaat de stemming om. Zo gaat het immers altijd.
0 0
RememberLitmanen
Goed zo edje!!! Nu nog even aan het begin van de onderhandelingen duidelijk maken aan de spelers dat wij geen springplank zijn naar een grotere club. Maar hun de springplank voor ajax moeten zijn. Word een beetje moe van alle spelers die hier een jaartje komen spelen om zichzelf in de etalage te zetten. Om het seizoen erop bij de europese concurrent te tekenen.
0 0
Sterspeler
Ziyech had afgelopen seizoen al weg gekund. Dus dat is niet helemaal waar wat je zegt. Spelers als Blind komen terug en mensen als Schone kennen hun plaats. Evenals Neres. Die gaat echt niet zomaar. Droeftoeters als Kluivert blijf je houden en dat is mens eigen. Dat heeft elke club. Figo ging ooit van Barcelona naar Real..
0 0
ajaxinho
Engelse vertaling van zijn eerdere interview.
Dat er niet 6-7 spelers weggaan.

Ik verwacht dat er 4-5 spelers weggaan.
Ziyech, Tagliafico, Neres, DLigt, ...
De Eredivisie is zo makkelijk voor ze.

Het verlengen van contracten is een truc om meer te ontvangen.
Zoals FC Emmen doet met Schengen.
0 -1
MichelAngelo66
Goh wel mooie uitspraken van Edje.
0 0
Ginoajax1
Er is maar één oplossing. Draai de regel van onbeperkt aantal buitenlanders in een elftal toelaten terug. En de financial fair play regel flink aan scherpen. Komt ten goede trouwens aan de nationale elftallen. De eigen jeugd krijgt dan veel meer kans.
1 0
mercurius3
Al besproken door de Europese commissie. Dit mag niet ergens vrij verkeer van personen. Wel mogen clubs door de UEFA verplicht worden om een x aantal jeugdspelers in het elftal te hebben. Ook mogen transferperiodes iets korter, mag er een maximaal budget aan transfers per jaar worden bepaald en een maximaal aantal huurspelers. De UEFA doet echter niets en voert niks in, ondanks beloftes het voetbal eerlijker te maken. Het gat wordt alsmaar groter.
2 0
Sterspeler
Transferbudget is met een vrije markt ook niet in te voeren...
0 0
BrandjeXL
Dan zullen ze regels binnen heel europa/eu moeten worden aangepast omdat er namelijk vrij vervoer van mensen en goederen geldt. Met de brexit zal het in Engeland misschien die kant weer op gaan al verwacht ik dat ze voor voetbal uitzonderingen zullen maken.
0 0
Patrick78
Ajax het tweede favoriete club voor iedereen? Een tweede club misschien is een ding voor een toerist. Ik ben italiaans, ik woon in Italië en mijn club is Ajax. Alleen Ajax. Mijn tweede club is Jong Ajax en mijn derde club is Ajax O 19.
8 -1
Gecko
Wel heel goed Nederlands voor een Italiaan
Hmm
2 0
Patrick78
Bedankt. Ik ben een Ajax fan sinds de finale van Uefa Cup tegen Torino (1992). Ajax is mijn leven en Amsterdam is mijn favoriete stad.
1 0
NelsonAFCA
Want Amsterdam...
2 0
Patrick78
Is poep op de stoep...
2 0
NelsonAFCA
En haat in de straat...
1 0
Patrick78
Je bent op je hoede
0 0
NelsonAFCA
Vooral 's avonds laat
0 0
Patrick78
En dansen bij Jansen
0 0
NelsonAFCA
Kapsones in Zuid
1 0
Patrick78
Een steen door de ruit.
1 0
NelsonAFCA
Want Amsterdam!

Vandaag staan we bovenaan!
1 0
Patrick78
Laten we het hopen!
1 0
Hagmag
Kijk, v.d. Sar zet hier een statement neer en ik hoop dat men bij Ajax de daad bij het woord gaat voegen.
Spelers tekenen met volle verstand een meerjarig contract. Ajax is kennelijk zo goed georganiseerd dat deze spelers naar een hoger niveau groeien en soms boven zich zelf uitstijgen terwijl ze met Ajax behoorlijk aan de weg aan het timmeren zijn.
Dan komen de grote clubs met de grote zakken met geld..........
Wat Ajax kan of moet doen, is deze speler(s) een verbeterd contract aanbieden, verlenging met minimaal 1 jaar en een hoger salaris.
Als die speler dat niet wil, dat is er nog altijd het ondertekend contract.
Ik neem als voorbeeld "Sanchez", werd gehaald voor 7 miljoen. Speelde bij Ajax de pannen van het dak. Had nog een 4 jarig contract. Wordt uiteindelijk weggegeven aan de Spurs voor 35 miljoen.
Dat had minimaal 70 miljoen moeten zijn. Als de clubs met het grote geld zonodig willen profiteren van het Ajax-succes dan MOET ook echt de HOOFDPRIJS betaald worden zeker als er nog 4 jaar contract loopt.
Geval Neres:
Veren schreven: "verkopen".
Ik heb geschreven nee svp niet doen. We hebben Neres keihard nodig komende seizoenhelft.
OK, Ten Hagmag zich aantrekken niet te veel gebruik gemaakt te hebben van Neres.
Na München uit, waren zijn ogen toch wel geopend, echter Eric kan zeer eigenwijs zijn.
Uiteindelijk is NIET verkopen de juiste beslissing geweest.
Neres is veel meer waard geworden en is GOUD waard gebleken voor Ajax.
Tagliafico wil ook niet bijtekenen maar heeft nog een paar jaar te gaan.
Prijskaart is dus nu: € 60 miljoen.
Zo moet Ajax gaan handelen t.o.v. de grote clubs en het GROTE geld.
2 0
Schwalbino
Helaas komen spelers vaak alleen als ze bij het eerste contract met je kunnen afspreken dat je een transfer tegen een marktprijs niet zult blokkeren.
1 0
BillSplate
Sanchez kwam voor minder en ging voor meer.
0 0
VIPete
Het grootse probleem is de Eredivisie. Weinig eer te behalen voor spelers die de top willen bereiken. Uitschieters in Europa zijn prachtig, maar niet constant. Uiteindelijk speel je een groot deel van je wedstrijden gewoon op het kunstgras bij Heracles en Zwolle enzo. Waar sowieso snel naar gekeken moet worden is een BeNe-Cup. Lijkt me eenvoudig op te zetten. Laatst was er spraken van een Europese Competitie, als Ajax daarin kan deelnemen ben je al een stap verder. Maar goed, eerst maar eens kijken hoe we het tegen Juve doen...
0 0
NelsonAFCA
Lijst spelers die zouden kunnen komen:

- Jan Vertonghen (hoop het)
- Aleksandar Mitrović
- Edson Álvarez
- Cristian Pavón
- Vasilis Barkas

Komt goed aankomende zomer op de transfermarkt.
1 -1
Tomajax1990
Feyenoord: we willen graag weer een keer spelers voor meer dan 5 miljoen verkopen.
1 0
RusselWestbrook
Karsdorp ging voor 16 miljoen
Kongolo voor 15 miljoen.
1 0
Tomajax1990
Goede oude tijd. Hun financiële klappers, die ze weer voortreffelijk hebben uitgegeven.
2 0
RusselWestbrook
Goude oude tijd? Dat was vorig seizoen. Misschien dat twee jaar een hele lange tijd is als je uit 1990 komt ofzo, maar voor mij is dat vrij recent. En zoveel ouder ben ik nou ook weer niet.
1 0
Tomajax1990
Haha me punt was, elk jaar is er bij Ajax paniek om hoeveel spelers er vertrekken. Bij Feyenoord is er elk jaar paniek of ze wel spelers voor een goede prijs kunnen verkopen. En als ze dan een keer geld vangen hebben ze tot nu toe er vrij weinig goeds mee gedaan. Of speelt sinissnogwat de sterren van de hemel bij jong?
0 0
trodat4030
Dus ik moet een nieuwe favo club vinden? Liever niet..
0 0
Mocrodammerr
als je monster biedingen krijgt voor een ajacied, dan moet je die helaas wel laten gaan omdat zo'n kans niet ieder seizoen voorkomt. dat geld kan je dan voor een gedeelte herinvesteren. anderzijds vrees ik dat de salarissen te hoog worden bij Ajax. mede daardoor kwamen we in financiele shit.
2 -1
DarkChild
Dat laatste is niet bij ieder geland in de huidige euforie geloof ik. Sommige denken echt dat Ajax op een zucht van een stabiele Europese topclub is. Het spijt me, maar dan heb je echt geen idee hoe de verhoudingen liggen en je ook niet ingelezen waar bijvoorbeeld het gros van de inkomsten van echte Europese topclubs vandaan komt en hoe weinig groei daar juist bij ons nog mogelijk is. Maakt ook verder niet zo veel uit, ik geniet hier maar van, want zo heel vaak gebeurt dit niet voor een Nederlandse club (voor een Ajacied gelukkig dan wat meer ;))
0 0
Lazell
Topclub, nee. Dortmund en Roma, stabiele CL ploeg. Daar zitten we wel een zucht vanaf als we nu doorpakken.
0 0
Mocrodammerr
ja daarom zeg ik pak wat je pakken kan. kwartfinale zit er niet ieder seizoen in
0 0
Ferd
50 miljoen op Dolberg, 43 miljoen op Neres. Werden gewoon geweigerd, en terecht.
0 0
Mocrodammerr
vinnik niet. 50 mill op dolberg was by the way een gerucht. nooit concreet. 43 op Neres had je misschien kunnen opschroeven met een 5 daarvoor.
1 -2
Sterspeler
Neres is veel te goed om in deze gekte hem voor dat bedrag te verkopen. Past perfect bij Ajax. Enorm rendement (ook als ie niet in de wedstrijd zit, zelfs Suarez had dat minder in z'n laatste half jaar) en een zeer unieke speler. je kan hem beter een jaar extra houden en nog een keer kampioen worden en dan voor 30 verkopen dan er 43m voor beuren.
0 0
Bramzel
Heeft nu een interland achter zijn naam staan bij Brazilië (waar hij goed speelde) en heeft het uitstekend gedaan in de Champions league dus op dit moment minimaal 60 tot 70 miljoen. Toch goed 43 miljoen afwijzen voor Neres.
2 0
WZAWZDB14
Het enigste wat ons nu nog in de weg staat om een stabiele europese (sub)topclub te worden is de competitie. En daarmee bedoel ik het imago, het niveau en de kunstgrasvelden in de eredivisie. Het niveau in de eredivisie zelf vind ik trouwens nog best redelijk, maar zodra clubs europees gaan spelen schijten ze alle kleuren van de regenboog in hun broek (op ajax na natuurlijk).
3 0
mercurius3
Geld is het grootste probleem. De begroting van Real is 7.5 x zo groot.
0 0
Sterspeler
Real Madrid heeft totaal niet geanticipeerd op het verlies van Ronaldo en die club heeft een wanbeleid. Schoven een handpop naar voren als trainer. Je kan al het geld van de wereld hebben. Als je beleid niet klopt, dan kom je er niet. Zie ook City afgelopen jaren, United
0 0
WZAWZDB14
Zie mijn reactie op gi0vanni
0 0
gi0vanni
Geld is ook een probleem. Als Bij Real is mis gaat trekken ze gewoon een paar toppers aan die voor Ajax onhaalbaar zijn. Gelukkig wint het geld niet altijd. Al heeft Juve wel een heel goed team. Van betere teams kun je ook winnen maar de kans erop is klein. Een nivea hoger als Bayern en twee als Real. Deze week graag een geweldige wedstrijd waarin we ons positief laten zien en niet worden ingemaakt.
0 0
WZAWZDB14
Het probleem ligt alleen bij de inkomsten vanuit de eredivisie. Qua transfer-, CL- en commerciële inkomsten loopt het wel prima. De inkomsten die ajax vanuit de competitie krijgt (tv geld, kampioenspremie, etc.) zijn echter veelste laag om te concurreren met de top van europa. Maar zodra de eredivisie op een hoger niveau komt te liggen gaan de inkomsten ook omhoog, op alle gebieden.
0 -1
mercurius3
Waarom denk je dat de eredivisie een laag niveau heeft? Omdat de inkomsten te laag zijn. Jij draait het om.
0 0
ajaxxcied4life
Ik denk dat we komende week helaas een verschil gaan zien in kracht en effectiviteit. Ajax zal op bepaalde momenten best lekker mee kunnen ballen, maar iedere kans van Juve zal erin gaan vrees ik met C. Ronaldo, Mandzukic.
1 -1
Bjorn
Het zijn dezelfde teksten als in 2013, 2014, 2015.. maar toen werd het niet gepikt en was het onzin omdat het sportief niet voor de wind ging. Nu zeggen ze exact hetzelfde en loopt iedereen ermee weg en hebben ze pijn aan de schouders van alle complimenten.

Waan van de dag zal altijd regeren in voetballand.

Laten we hopen op een mooi einde van dit seizoen en dat er na de zomer weer een lekker elftal staat waarmee we verder kunnen.
1 -4
MelleAfca
Als je niet ziet dat we in 2013 in een volkomen (maar dan ook echt volkomen) andere situatie zaten dan nu, dam vraag ik me af of je Ajax überhaupt wel hebt gevolgd de afgelopen jaren.
15 0
Bjorn
De situatie is compleet anders, dat is het punt niet. De ambitie is onveranderd, alleen werden ze destijds afgemaakt om zulke teksten. Nu loopt iedereen ermee weg. Het is maar net hoe Ajax er in de heden voorstaat of dit soort teksten worden geaccepteerd.

Ook destijds wilden ze naar deze situatie toewerken, maar dat kostte tijd. Tussen 2014 en 2016 moest Overmars het liefst oprotten en voor Sar was dit in 2017 en begin 2018 niet anders.
4 0
Sterspeler
Een weldenkend mens ziet in dat Overmars aan een hondenriem werd gehouden en niks mocht uitgeven. Daarbij was Edwin tot 2 jaar terug ook veel minder ervaren dan nu . Kinsbergen stond er niet voor niets naast!
0 0
WZAWZDB14
Idd, nu heeft ajax eindelijk de middelen om te handelen zoals ze willen.
3 0
de-Ajacied
Eindelijk de goede houding en teksten van een algemeen directeur van Ajax. Na Marc Overmars gaat ook Edwin van der Sar het steeds beter begrijpen
11 0
Gecko
Ik hoop het. Maar ben niet overtuigd
We blijven een Opleidingsland. We hebben niet de tv gelden zoals in de PL
Doelstelling is mooi. Maar de ED is gewoon niet aantrekkelijk genoeg.
Trots op Ajax
0 0
Juichtoon
Het gaat om de ambitie.
2 -1
Gecko
Schrijf toch dat de doelstelling mooi is
0 0
Jelephi
Het tweede favoriete team ter wereld? Wat is dat nou weer voor ambitie?
1 -1
AFCAjax
voor iedereen, behalve degene die Ajax als eerste favoriete team hebben.. iemand uit madrid is waarschijnlijk voor atletico of real, maar daarnaast genieten ze vooral van Ajax.
1 0
JesseMKB33
Dat is een mooie en zeer realistische ambitie. Je denkt toch niet serieus dat er ook maar 1 talent uit bijvoorbeeld Zuid Amerika als grote droom heeft om bij Ajax te voetballen? Ieder talent zal een droomclub als Barcelona, Real Madrid, Manchester City, PSG of Juventus hebben.
0 0
Eastwood
Manchester City, PSG? Behalve het grote geld hebben deze clubs toch nul historie en uitstraling.
1 0
trodat4030
Dat weten 18 jarige knaapjes toch niet? Die hebben zelf amper historie. Die kijken pas 10 jaar voetbal (ofzo) en dan zijn dit de grote (lees: rijke) clubs.
0 0
JesseMKB33
Helemaal mee eens. Maar dat maakt voor spelers van nu, zeker de jongere spelers, helaas helemaal niks uit.
0 0
Hans Kraay Jr.
Ja en daar zijn de talenten uit Z. Amerika ook echt naar opzoek.

Die willen gewoon de volgend Neymar worden.
0 0
AFCAMM
Hij bedoelt volgens mij dat de mensen weer van ons spel gaan houden, zoals in de jaren 70 en 90 en zoals je nu ook al een beetje ziet. Dat mensen -naast hun ‘eigen club’- van Ajax houden vanwege het mooie voetbal. Lijkt mij een mooie ambitie en het is al ingezet.
6 0
Babayaka
Hmm ajax is voor mij persoonlijk de 1ste en enige club in de wereld, zou leuk zijn als dat ook eens voor spelers zou zijn, en dat deze niet na 2 x een Bal goed raken klaar denken te zijn voor de volgende stap. En vervolgens elk jaar bezig zijn met transfers.
Ik word ook niet warm of koud van de zogenaamde europese elite die denken dat ze dat zijn. Een city heeft nog nooit wat gepresteerd in Europa net als Chelsea en vele vele vele andere buitenlandse clubs.

En dat is het mooe van Ajax, ondanks dat ze financieel niet hetzelfde hebben Komen ze ER toch weer tussen, 2 jaar geleden El finale en nu weer ver.
Maar spelers van tegenwoordig zijn alleen naar bezig met hun bankrekening, terwijl ze ook bij Ajax een prima boterham hebben.. heb het Al eerder gevraagd hoeveel mensen hier op het forum hebben. Een goeie baan, en zijn toch Al binnen 2 a 3 jaar aan t kijken bij de Buren?
2 0
Ajax68
Zorg nou éérst eens dat we die VIERDE STER **** halen, door regelmatig landskampioen te worden, en dat die gasten daar in Eindhoven vér verwijdert van blijven.
Het Landskampioenschap moet voor de eigen supporters op nummer 1 staan, wat inhoudt, automatisch CL, en dan de CL, en de knvb beker op 3.
Als het te druk wordt, vergeet dan die troostprijs als de knvb beker, net zoals ze dat in Eindhoven al járen doen, onsportief als ze zijn !
Maar BEN en BLIJF in ALLES de GROOTSTE !
Dus HANDEL daar ook naar AJAX, en blijf die scouting verbeteren asjeblieft.
3 -3
TheTruth
OKE ! Neem lekkere JONKO !
0 0
Hans Kraay Jr.
Misschien is het handig als je het stukje ook daadwerkelijk even leest voor je begint met schreeuwen.

Een van de doelstellingen is een aantal jaar de competitie winnen. Lees kampioen worden.
0 -1
ricky10
met van der Sar en Overmars was het eerst vallen en opstaan, maar we kunnen toch zo langzamerhand stellen dat ze ergens voor staan en dat goed voor elkaar hebben. kritiek is er altijd wel soms terecht soms niet, maar Ajax is gezond en enigzins weer terug op Europees niveau waar we zolang op hebben moeten wachten. toch een compliment waard vindt ik.
8 0
Radie125
Nu doen we het nog aardig op de transfermarkt maar ik zie dat de prijzen van spelers stijgen en stijgen en dan is 85 miljoen in ene pinuts. We lopen straks gewoon weer achter de feiten aan neemt niet weg dat de lange en de kleine het voortreffelijke doen.
0 -2
RusselWestbrook
Pinuts?

Haha, kom op man.
2 0
Radie125
relatief begrijpend lezen is ook een vak.
0 -1
RusselWestbrook
Relatief begrijpend lezen is helemaal geen ding, laat staan een vak.

Het is 'peanuts'.
1 0
glob
Wat een idiote reactie zeg. We gaan gewoon mee hoor met die stijgingen. Kijk hoe we Sanches hebben verkocht. Toen was 40 mio astronomisch. 2jaar later verkopen we de jong voor 80 en vinden we dat gewoon.
2 0
Radie125
Nu overweegt Real 180 miljoen te belagen voor de Bruyne. Wij zullen nooit dat soort biedingen doen. Eerst was 100 miljoen top nu 200 miljoen over 4 jaar gaan spelers voor meer dan 250 miljoen. Wij lopen achter de muziek aan.
0 0
Hans Kraay Jr.
Ik vind dat de Bruyne ook wel al verder dan de Jong op het moment en dus meer waard. Niet in potentie, maar wel waar beide spelers op het moment zijn.

Maar het is toch ook precies de intentie die vd Sar hier uitspreekt. Niet meer hoeven verkopen. Dan kom je op een gegeven moment in een positie dat je zelfs 85mio op de Jong kan weigeren.
0 0
glob
Wat een idiote reactie zeg. We gaan gewoon mee hoor met die stijgingen. Kijk hoe we Sanches hebben verkocht. Toen was 40 mio astronomisch. 2jaar later verkopen we de jong voor 80 en vinden we dat gewoon.
0 -1
ditisdebeslissing
aan de andere kant als je nog 4 generaties tegen deze prijzen kan verkopen. kunnen we eindelijk zeggen wzawzdr! (op de niet sjeik en lening manier)
1 0
KKoossiiee
Edwin, dat is heel simpel, gewoon nog meer vragen voor gewilde spelers.
Zodat ze echt alleen voor de hoofdprijs vertrekken.
Wellicht dat het in contracten moet om eerst maar eens kampioen te worden voor er over een verkoop kan worden gesproken.
4 0
AJAIXIXIXI
Daar kom je niet vanaf zolang de Eredivisie geen hoger niveau haalt. Spelers hebben het vaak al gezien na 1 seizoen van Emmen, excelsior of vvv uit.
5 -2
MelleAfca
We moeten die BeNeLeague zo snel mogelijk invoeren. Dat zal vast even wennen zijn met alle traditie en noem het maar op dat je weggooit, maar ik ben er heilig van overtuigd dat we binnen 5/10 jaar nooit meer terug zouden willen.
Zou voor Ajax ook echt de nodige springplank kunnen zijn richting die Europese top.
1 0
Finidi en Nwanko
Engeland is qua klimaat redelijk met Nederland te vergelijken. Verschil is de hoge salarissen die ze daar kunnen bieden door tv inkomsten. Kunnen we dat hier ook, dan kunnen we goede spelers behouden én kopen. En er zijn natuurlijk ook spelers voor wie het geld en het warme klimaat in Zuid Europa een rol spelen om te vertrekken.

Voor nu is het volgens mij zaak om jeugdspelers en nieuwe spelers lange contracten aan te bieden (vijf jaar) en aan verkoop flink te verdienen. Spelers worden dan misschien snel verkocht (Frenkie, Mathijs, Dusan) maar leveren ook geld op om nieuwe contracten af te sluiten. Een dergelijke gang van zaken kan een middel zijn om gestaag een hoger niveau te bereiken.
2 0
Tomajax1990
Bedoel je dan het niveau of kunstgras? Ik heb het idee dat ze het echt niet erg vinden om tegen mindere tegenstanders te spelen maar vooral het kunstgras het probleem is. Dit moet gewoon echt zsm allemaal vervangen worden.
2 0
AJAIXIXIXI
Beide. Het niveau en kunstgras. Als het niveau beter wordt dan zullen jongens als De Ligt en Frenkie er ook meer uitdaging in zien en is het makkelijker om hun bij de club te houden.
3 -1
Babayaka
Jij denkt dat man u tegen Wigan een leuke pot is? Misschien voor de Wigan spelers, maar een Pogba wordt daar ook niet warm of koud van.
0 0
AJAIXIXIXI
Ja daarom is Wigan dit seizoen ook pas gepromoveerd van de 3de naar de tweede divisie in Engeland. Maar natuurlijk heeft elke competitie laagvliegers, het grote probleem bij de Eredivisie is het kwaliteitsverschil tussen Ajax/Psv en de rest van de club. Dat is in bijna nergens zo groot.
0 0
Tomajax1990
Ik denk dat iedereen bij Willem 2 gister ervoor heeft gezorgd dat Ajax prima speelde. Het veld, de leuk voetballende tegenstander en een prima sfeer in het stadion! Dan is het heust geen ramp denk ik. Ik denk echt dat het kunstgras nog erger is dan sommige denken. aanzien van competitie, transfers, pijntjes, en ik durf zelfs te stellen dat onana die terugspeelbal van Nico gewoon had gehad op een normaal veld.
1 0
ajacied93
Dat gevoel heb ik ook altijd, valt ook wel te begrijpen. En toch lukte het in de voorgaande jaren clubs als Porto en Benfica wel om spelers wat langer vast te houden. Terwijl de Portugese competitie net zo min iets voorstelt als de onze. Ook daar heel veel kleine kutstadions. Moet dus ook wel met salaris en Europese ambitie van een club te maken hebben. Wat dat betreft zijn we dus nu wel op de goede weg
1 0
MPAjax
Inderdaad, tijd dat de rest ook Europees goed presteert want we hebben punten nodig en willen graag goede spelers behouden.
1 0
Ajaxxxisdebeste
Mooi om te horen, daarbij hoort dus geen dergelijke constructie met Barca bij
5 0
ajax4ever01
Het zit je wel dwars he
0 -3
MPAjax
Verbeterde contracten met hoger weekbedrag en betere beloningen kan vertrek verhelpen bij goede prestaties behalve als ze al jaren hier spelen en graag een nieuw avontuur willen en/ of geboden bedrag zo hoog is dat ze niet kunnen weigeren ...
1 -1
gi0vanni
Grappig. Laten we dus als Frenkie bij Barca16x zo veel kan verdienen hem dat dat ook bieden? En de topspelers willen dat dan ook dus die kunnen dat ook krijgen. Ja waarom niet want 't geld groeit toch aan de bomen.
1 0