VI: Ajax nadert akkoord over Pierie

BartVeenstra, 01-04-2019 om 12:25, 18172 views, Voetbal International |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

De komst van Kik Pierie van sc Heerenveen naar Ajax lijkt een kwestie van tijd, zo schrijft Voetbal International maandagmiddag. Ajax en de Friese club zijn al enige tijd in onderhandeling met elkaar en de verwachting is dat een akkoord in de lijn der verwachtingen ligt.

Gerry Hamstra, technisch manager van sc Heerenveen, geeft een update over de huidige gang van zaken. 'Ik kan wel bevestigen dat de gesprekken gaande zijn, maar over de status van die gesprekken doe ik geen uitspraken.'

Dennis Johnsen

In de gesprekken tussen Ajax en sc Heerenveen is ook de toekomst van Dennis Johnsen besproken. De Noor speelt nu op huurbasis in Friesland en sc Heerenveen wil de aanvaller graag definitief overnemen, maar wil dat wel apart doen van een eventuele transfer van Pierie. Afgelopen zondag liet Ajax-directeur spelersbeleid Marc Overmars al weten dat Ajax bezig is met de komst van Pierie.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
De_Realist
Ik vind die Pierie net zoals Magallan echt niks bijzonders.
0 0
Ajax114
Was een grote chaos het hele jaar in de verdediging van Heerenveen en ja hoor Ajax haalt Pierie. Zie hem nog verdedigen tegen PSV. Was ronduit lachwekkend om te zien.
0 -1
VanDeMolen
Nou, in het kader van talenten weghalen bij de subtop, doe dan ook maar Til en Stengs. Dan hebben we in ieder geval alles buiten de top-3 de afgrond in gekocht en onze vrienden uit 010 doen dat uit zichzelf wel. Dan gaat het echt nog maar alleen tussen ons en PSV.
0 -1
wendoo9
Stengs ??? Nee dankje wel geen Ajaxspeler.
1 -1
grannig mokum1
Best wel goed, maar er moet wel een ervaren verdediger naast hem staan die hem kan aansturen.....
0 0
Rukboor
Pierie wordt de tweede Per Schuurs.
Niet aan beginnen, lekker bij Heerenveen laten.
4 0
ajaxinho
Pierie is veel verfijnder.
Die kan het traject van Vermaelen afleggen.

Zou het wel mooi vinden als Vermaelen à la Huntelaar bij ons wil afsluiten.
0 -3
Ferd
Vermaelen is vaker geblesseerd dan Litmanen en Robben samen
0 0
ST
21 miljoen voor Pröpper is teveel. Over Alireza kan ik nergens iets vinden.
1 -3
mercurius3
Is een hele trage speler. Kan niet mee in het snelle Ajax-speler.
0 0
433metdepuntnaarlinks
Nou ... Het is een speler die Frenkie 1 op 1 kant vervangen (niet helemaal hetzelfde type maar zeer vergelijkbaar) en heeft een vergelijkbaar niveau als Frenkie nu heeft. Natuurlijk is Proppers top niet Frenkies top maar kijk naar een Blind en Tadic. Spelers die nooit de echte absolute top gaan halen, die wel Europese subtop zijn en dus voor Ajax in een passende speelwijze kunnen excelleren.

We moeten niet doen alsof Frenkie nu al de nieuwe Busquets of Pirlo is, Propper kun je moeiteloos inpassen. Past qua voetbal, qua leeftijd, heeft ervaring, is international, hoeft niet te wennen, is een Nederlander en je haalt een speler die je vanaf moment 1 kan opstellen en nog jaren in je basis kan laten staan.

Lijkt me een slimme jongen, heeft echt geen PSV hart en kan hier nog jaren Europees voetbal spelen, meedoen in een aanvallend team dat speelt om prijzen en hij zal altijd makkelijk in beeld blijven voor Oranje. 20 miljoen klinkt heftig maar voor 12 miljoen haal je inmiddels al haast geen speler meer die er gelijk staat. Als Propper zou willen en als we dan toch honderden miljoenen op de bank hebben; dit zijn kansjes die je nog jaren plezier op kunnen leveren en waar het risico (in mijn ogen) niet bijster groot is!
1 0
ST
Pierie wordt een Van den Hoorn verhaal
2 0
Ajax114
Dacht daar ook meteen aan maar bij Ajax denken ze hem beter te kunnen maken net als bij Vd Hoorn destijds. Vd Hoorn werd verkozen boven Van Dijk LOL. Ja, onze club heeft er echt kijk op gehad de afgelopen jaren met uitzondering van een paar (5) goede aankopen.
0 0
altijdwelwat
1 april.... toch ....
2 0
KVF
Off: jan Vertonghen was vandaag op de toekomst!
2 0
Chippy
Volgens mij was Suarez er ook
1 0
Fieldman
Magallan is gewoon een prima speler trouwens. Maar hij heeft Blind en De Ligt voor zich.
3 -7
Fieldman
Hopelijk zien ze dit bij Ajax gewoon als een goedkoop gokje. Net als Juventus veel jonge spelers koopt, puur voor de business.

Want Pierie is toch gewoon een zwakke verdediger of niet? Traag, niet groot, niet atletisch. Een soort Viergever/Veltman. Of is hij dit seizoen (fysiek) beter geworden?
Want mijn beeld is wel van vorig seizoen en de mensen bij Ajax zullen toch ook niet helemaal gek zijn. Waarschijnlijk mis ik iets aan Pierie wat hem daadwerkelijk goed maakt.
5 -1
Ozymandias
Hij is qua type inderdaad wel vergelijkbaar met Viergever en Veltman maar die twee waren kwalitatief een stuk minder goed toen ze 18 jaar oud waren. Daarbij is de inspeel- en crosspass van Pierie nu al beter dan die van Viergever en Veltman.
2 -2
Adam24
Ajax is al heel lang geinteresseerd in hem. Nooit verkeerd om nog een linksbenige verdediger te hebben. Heeft ontzettend veel potentie. Zouden ze dan toch van plan zijn om Blind op het middenveld te zetten?
4 0
Sterspeler
Ik verwacht dat zowel blind als Mazraoui komend seizoen op t middenveld te vinden zijn en dat Schone 12e man wordt.
0 0
Bjorn
Dat betekent het einde van Schuurs?

Heb deze jongen te weinig zien spelen om er over te oordelen.
0 -1
Ajax#1900
Dit is een linkspoot hè...
0 0
Ozymandias
"Dat betekent het einde van Schuurs?"

Nee, de komst van Pierie staat los van de toekomst van Schuurs.
3 -1
Bjorn
Ik hoop het. Schuurs was geweldig om te zien afgelopen jaar. Zou jammer zijn als hij al wordt geschreven.
0 0
JariJari
Nee, samen het centrum voor de toekomst.
0 -1
Chippy
Samen lekker verkopen.
Allebei niks
0 0
Ozymandias
Daar hebben ze wel het potentieel voor maar bij elke stap omhoog wordt een speler opnieuw getest en het gebeurd regelmatig dat een veelbelovende speler die stap om welke reden dan ook niet aan blijkt te kunnen. Kijk bijvoorbeeld naar Pasquali die in de o19 één van de betere was maar het tempo van de Eerste Divisie totaal niet aan bleek te kunnen. Ik zou daarom dus ook geen uitspraken doen als "samen het centrum voor de toekomst". Ze hebben daar het potentieel voor maar ze moeten zich optimaal verder blijven ontwikkelen.
1 -2
Sterspeler
Ik denk dat dit voor 90% van de talenten geld. Of je ontwikkelt je (de Jong) of niet (andersen/). Beetje open deur..
0 0
Starring
Pierie is dus net als Schuurs een aankoop voor de langere termijn. Ik mag toch hopelijk stellen dat Ajax als opvolger van de vertrekkende De Ligt een ware toppertje op de lijst heeft staan.
6 0
Lazell
Hoop dat je gelijk hebt. Zou wel tekenend zijn voor de stap die wij hebben gezet dit seizoen, ookal zouden we geen kampioen worden. We kopen een basisspeler van Heerenveen die eerst nog een of twee jaar aan ons niveau moet wennen.
0 0
ETM
Ik zie dat Magallan door velen compleet wordt afgeschreven. Op basis van hetgeen hij heeft laten zien logisch.
Toch vind ik dat er wel een context is waar men rekening mee moet houden. Hij debuteerde in het meest belabberde Ajax van dit seizoen. Het duel tegen Feyenoord. Een duel dat duidelijk te vroeg voor hem kwam en een duel waarin de organisatie ook los van Magallan volledig zoek was. Een slechter begin kon haast niet en was hij daarna ook niet geblesseerd?
Dan is zn 2de wedstrijd er 1 met 10 man vs PSV 'om het kampioenschap'. Krijgt hij een verrassende bal van De Jong waarin hij zich verslikt...

Ik heb nog niets van hem gezien dat duidelijk maakt waarom hij gescout is, maar ik geef hem toch nog de tijd.

OT: geen idee ;)
10 -3
PetrusKeizer
hij kan er niet veel van, houd t simpel ajb. Als je echt goed bent loop je niet met regelmaat zo te schutteren, dat heeft he-le-maal niets met aanpassing te maken.
0 0
ETM
Maar Petrus zo simpel is het nu eenmaal niet. Die man is uitvoerig gescout. Die kan wel wat. De vraag is of we dat ook gaan zien. Hoe zijn kwaliteiten zich vertalen naar Ajax.
Nogmaals ik ben ook huiverig. Miskopen komen vaker voor. Maar ik leg uit waarom ik het toch te vroeg vind voor een sluitend oordeel.
0 0
mercurius3
Hij kan wel wat maar is een pure mandekker en dus geen Ajax-speler. Bij Feyenoord zou ie gewoon aarden, hier wordt meer gevraagd. Track record van aankopen afgelopen jaar qua aankopen is niet echt lekker van Overmars: kristensen, orejuela, schuurs, Mallagan.
0 0
Dit is mijn club
Geef hem ook nog het voordeel van de twijfel. Was gewoon een lastig potje om in te vallen. Je staat met 10 man in een super intense wedstrijd. Laat hem een goede voorbereiding draaien en dan kunnen we volgend seizoen een eerlijker oordeel vellen.
1 -1
iammike
Cheque van Gelder zei ook letterlijk: Bandé kan er helemaal niks van. Nou volgens mij was die de beste speler bij Mechelen en heeft die bij Ajax nog geen officiële minuut gespeeld.. en het is ook niet dat hij een spierblessure opliep wat je misschien een oorzaak geven van slecht trainen en verzorgen van je eigen lichaam, nee hij werd in een oefenduel krankzinnig omver gezaagd en breekt zn kuitbeen. Hopelijk kan die volgend seizoen weer volledig aansluiten bij de groep.
3 -2
Ozymandias
Ik denk dat Bandé eerst minstens een half seizoen bij Jong Ajax nodig heeft voordat hij weer helemaal fit en in vorm is. Kijk bijvoorbeeld naar Cerny hoe lang het duurt voordat een speler weer helemaal fit is na zo'n lange blessure. Cerny ziet er nu nog steeds helemaal doorheen na een uur spelen terwijl hij voor zijn blessures na een uur eruit zag alsof hij net uit zijn voordeur was gestapt om de dag te beginnen.

In de laatste vijftien wedstrijden voor Jong Ajax heeft Cerny trouwens negen keer gescoord en heeft hij ook nog eens negen assists gegeven. Voor een speler die duidelijk nog niet geheel fit is zijn dit geweldige statistieken. Terwijl hij ook met enige regelmaat een assist is misgelopen doordat hij voor eigen kans ging. Zijn balgevoel en explosiviteit is in ieder geval niet afgenomen door zijn blessure en ik verwacht hem volgend seizoen bij het eerste.

Het zou mooi zijn als Cerny vanaf het begin van het seizoen bij de wedstrijdselectie van het eerste aan kan sluiten Bandé vanaf de winterstop ook. Dan heeft het eerste van Ajax er twee talentvolle buitenspelers bij ten opzichte van het huidige seizoen. Op de flanken was Ajax dit seizoen in de breedte niet sterk genoeg bezet. Cerny en Bandé kunnen Ajax in ieder geval in de breedte sterker maken.
2 0
iammike
Over Gutierrez en die Jersey Shore spits van PSV wat samen 20 miljoen kostte hoor je nooit iemand.
2 -1
Ajax#1900
En die Turkse back die 3 keer heeft meegedaan en 4 mln heeft gekost niet te vergeten.
3 -1
Gecko
Lekkeerrrr kip pierie pierie
1 -1
noppenkoning
Kanonnen grap iemand?
2 -1
JordanAFCA
Is dit nu een goede speler of niet?
1 -2
Chippy
Nee . Van basten speelt nog beter
0 0
Ozymandias
Hij is (relatief aan het niveau van Ajax) nog geen goede speler maar hij is wel een groot talent. Ik denk dat we hem vooral moeten zien als een grote stap vooruit ten opzichte van het Ajax talent van zijn lichting op zijn positie (Botman). Ik zie Pierie in ieder geval als een talent die een gat in de opleiding van Ajax opvult.
2 -3
wdka
Wat moet hij eigenlijk kosten?
1 0
Chippy
Teveel
0 0
Ajax#1900
Niet veel, contract loopt af en Heerenveen gaat richting faillissement door wanbeleid. 2 miljoen gok ik. Lijkt mij een leuke aankoop. lekker in de luwte laten ontwikkelen en heeft genoeg potentie. De bekende namen hier zitten al weer te janken, maar dat doen ze bijna altijd bij aankopen. Laten we dat gewoon negeren.
2 0
Bky
Legendarische aankoop.
2 -7
AFCA.
JAAAAAAAAAAA
1 -1
AJAXTHELEGEND
Goede keuze van Marc .
4 -5
pizzapunt
Na die slechte woordgrap OT: je kan hier meer mee winnen dan verliezen. 1. PSV moet verder zoeken naar -duurdere- alternatieven. 2. Eenjarig contract dus kost niet de hoofdprijs. 3. Voldoende potentie om een Ajax-waardige speler te worden. 4. Als het niks word verkoop je hem voor een goede prijs, die jongen is pas 18(!). 5. Prima voor de breedte.
2 0
Gecko
Kan een goede speler worden.
Johnsen gaat het ook niet redden. Gewoon kwestie van een ruil met wat cash up van Ajax kant wellicht
Goede aktie van Marc Bruto
6 -3
Mazraoui
Blijf Marc Netto wel een mooie naam vinden. Past hem ook wel in de positieve zin
1 0
Gecko
Ok. Marc netto houden we erin
2 0
Ricbun
Ik vertrouw de scouts gewoon. Ze hebben me de laatste jaren weinig redenen gegeven om aan ze te twijfelen.
1 -2
Woodenshoe1
Orejuela, Magallan, Bandé, Kristensen, Cassierra, Labyad. Om maar wat te noemen, geen goedkope jongens..
5 -4
Chippy
Jan pierie zo bij
0 0
Ajax114
en dan vergeet je Sinkgraven, Johnsen en Jensen nog he. Bij elkaar ook 13 M gekost.
0 0
Ricbun
Ben het met je eens over Orejuela en Cassierra. Verder vind ik de rest van de namen die je opnoemt nog twijfelgevallen die hun waarde echt nog wel kunnen bewijzen. Maar als je die namen gaat afstrepen tegenover Neres, Tagliafico, Davinson Sanchez, Tadic, Blind, Frenkie, Ziyech en Wöber vind ik dat de scouting een ruime voldoende verdient.
2 0
markk
Tadic en Dolberg (voor zijn blessure) ook niet verkeerd.
0 0
appeltje
Magallan is gehaald voor volgend seizoen. Labyad heeft nauwelijks kunnen spelen omdat Ziyech is gebleven. Labyad doet het statistisch gewoon goed, is ongeveer iedere 100 minuten die hij speelt betrokken bij een goal. Bandé afschrijven is belachelijk als die gast niet eens zijn debuut heeft gemaakt. Dat iemand zijn been doormidden trapt in een oefenwedstrijd kan hij niks aan doen. Orejuela en Cassierra kun je inderdaad als miskoop bestempelen, ligt eraan voor hoeveel Overmars ze nog kan verkopen. Kristensen mag ook meer van verwacht worden, maar als hij speelt doet-ie het niet slecht. Zit wel echt progressie in.
3 -2
Ozymandias
Tja, ik denk dat je Labyad wel af kan schrijven. Die maakt de indruk alsof hij mentaal al is afgehaakt. Heel misschien kan hij in de zomer toch de mentale kracht terugvinden om elke training en elke invalbeurt 100% te geven maar dat betwijfel ik. Labyad kan zeker voetballen maar bij Ajax lukt hem dat hem waarschijnlijk niet.
2 0
Web
Bande en Maggallan al afgeschreven?
Knap dat je alleen met miskopen komt

Sanchez, Frenkie, Dolberg, Onana, Ziyech, Neres, Tagliafigo, Blind, Tadic
Waarom heb je het daar niet over? En dan mis ik er nog wel een
3 -4
Ozymandias
Scouten is geen exacte wetenschap en elke club doet daardoor ook met regelmaat een miskoop. Ik begrijp trouwens niet waarop me Bandé in dit lijstje zet. Die jongen is een ruwe diamant die pas één seizoen in Europa heeft gespeeld en in dat seizoen enorme stappen in zijn ontwikkeling zetten. Natuurlijk is het de vraag hoe hij terug komt van zijn beenbreuk maar dat kon de scouting natuurlijk niet voorspellen. Magallán als miskoop neerzetten vind ik ook nogal voorbarig. Ik stond niet positief tegenover zijn komst maar puur verdedigend heeft hij zeker kwaliteit. Ik vertrouw er ook wel op dat hij tegen de tijd dat hij vertrekt niet als miskoop wordt gezien. Hij zal alleen zeker geen lieveling van het publiek worden door zijn matige inspeelpass.
1 -2
Mazraoui
Niet alle spelers zijn voltreffers. Van de spelers die jij noemt begrijp ik op Magallan na de beslissing om te halen nog wel. Noem 1 TD met een betere netto score dan Overmars. Die zijn er gewoon vrijwel niet
2 -1
Woodenshoe1
Absoluut, per saldo is het top. Maar er zitten ook onbegrijpelijke misperen tussen...
0 -1
Mazraoui
Dat valt dus wel mee zeg ik net. Bandé moet sowieso zn tijd nog krijgen. Valt nog niets over te oordelen. Orejuela en Cassiera hadden wel de flair van een Ajax speler maar hebben zich gewoon niet doorontwikkeld. Dat kan. Kristensen is een sterke back met een goede voorzet. Misschien wel de beste voorzet als RB bij Ajax sinds jaren. Heeft zich alleen nog niet goed genoeg ontwikkeld in de jaren in Amsterdam. En Labyad was beste speler bij subtopper Utrecht. Is eigenlijk een typische Feyenoord of PSV aankoop. Daar loopt het vol met zulke spelers. Uiteindelijk helemaal na het aanblijven van Ziyech had hij niet gehaald hoeven worden
1 0
Woodenshoe1
Orejuela en Cassierra flair???
0 -1
GeleenAjax
Waar niet?
1 -1
Mazraoui
Magallan begrijp ik alleen weinig van
3 0
witchmaster11
geef hem de tijd acclimatiseren , dan komt het goed tis gewoon een uitstekende speler ,maar je weet dat als je bij ajax speelt je meer moet kunnen dan voetballen
2 -2
AFCAjax
Het is juist voetballen wat hij niet blijkt te kunnen.
2 0
Mazraoui
Vind hem gewoon zwak overkomen. Die jongen heeft een leeftijd dat hij het al moet kunnen brengen. Net als Nico toentertijd maar hij speelt heel onzeker
2 -1
Woodenshoe1
Als je 2 jaar bezig bent met een Argentijnse vent van 25, moet die er gewoon meteen staan. En anders moet je hem niet halen.. Dan kun je beter een jong talent kopen.
1 -1
Mazraoui
Ja dat zeg ik toch
0 -1
pizzapunt
Ajax Kikt op Pierie
3 -3
BrandjeXL
Ik denk dat Ajax(Overmars) denkt dat je met deze jongen geen risico neemt. Heerenveen heeft de centjes nodig en hij heeft nog maar een jaar contract. Dus haal je hem tussen 2 en 4 miljoen dan zou je heel zwart/wit kunnen zeggen dat hij wordt betaald van de kaartverkoop tegen Juve. Daarbij vind ik Ajax in de breedte dit seizoen niet geweldig.
1 0
Sanalologo
Ohw maar het salaris van blind en tadic werden daar ook al van betaald?!
2 0
Ozymandias
"Dus haal je hem tussen 2 en 4 miljoen dan zou je heel zwart/wit kunnen zeggen dat hij wordt betaald van de kaartverkoop tegen Juve."

Hahaha, dat is een leuke manier om er naar te kijken.
1 0
BrandjeXL
Ach je begrijpt de strekking van het verhaal gap :)
1 0
Ozymandias
Zeker, ik ben het er ook helemaal mee eens.
0 0
Ajaxxxisdebeste
Net even youtube skills gekeken, hij strooit met lange passes alsof het niks is... Denk dat hij niet als opvolger wordt gezien direct maar voor de toekomst.
0 0
altijdwelwat
Zijn passing is prima , wint alleen geen duels, is traag, positioneel zwak en veel te lief. Maar goed Marc wil hem hebben en dus komt hij , middelmaat net als Schuurs , Jensen ,Labyad en Magallan. Heb je het bij elkaar toch over bijna 25 miljoen euro.... best veel geld voor gokjes.
2 -2
Ajaxxxisdebeste
In het verleden beschreven als groot talent, maar ik heb de laatste jaar beetje twijfels bij, maar neem aan de hele scoutingsapparaat van Ajax niet over één nacht ijs is gegaan.
1 0
AjaxfanRuben
Hadden we niet beter Koopmijners van AZ kunnen nemen? Ik hoor zijn naam wellis vallen.
4 -4
MosesD
'wellis'?
1 -1
AjaxfanRuben
Het gaat je lukken te ontcijferen wat het betekent!!
1 0
afca_sittard
Lekker belangrijk jankert, geniet lekker van de overwinning en maak je niet zo druk
0 -1
BrandjeXL
Die is veel duurder en zeker niet zoveel beter en twee jaar ouder
0 -1
Ozymandias
Het lijkt me dat Pierie voor een totaal andere rol wordt aangetrokken dan een aankoop als Koopmeiners zou worden. Die kost waarschijnlijk meer dan 15 miljoen euro en zou worden gehaald voor de basis. Pierie is een relatief goedkoop gokje in de hoop dat hij zich bij Ajax goed verder blijft ontwikkelen zodat hij over een paar jaar goed genoeg is voor een basisplaats.
5 0
AjaxPassion
Precies goed uitgelegd, jij snapt het.
1 0
Lane 8
Feyenoord aankoop...
7 -7
lucajax
Als je het Bayern van Nederland wil worden horen dit soort aankopen er bij!
0 -1
Ajax27
hahaha... nee, gewoon nee. Als je het Bayern van Nederland bent koop je Bergwijn, Angelino weg bij je directe concurrent wanneer Neres en Tagliafico vertrekken.
1 0
Starring
Bayern haalt de beste spelers weg bij hen directe concurrentie. Toch een verschilletje.
0 0
mgtow
Met het grote verschil dat wij wel het maximale uit spelers kunnen halen.
2 -3
Ozymandias
Ik wil zeker niet doen voorkomen dat ik denk dat Pierie zeker bij Ajax zal slagen maar ik begrijp niet waarom je tegen zijn komst zou zijn. Voor een 18 jarige centrale verdediger is hij allround ver in zijn ontwikkeling. Hij zal doordat hij geen groot natuurlijk atletisch vermogen heeft zijn positionering en timing moeten optimaliseren (zoals iemand als Blind heeft gedaan) maar hij heeft duidelijk de nodige spelintelligentie daarvoor. Als hij zich bij Ajax niet goed genoeg verder ontwikkeld kan hij waarschijnlijk voor een klein verlies (zoals Zivkovic) of een kleine winst (zoals Andersen) worden doorverkocht.
3 -3
Pheadrus
Kijk, dit is nu een evenwichtig inschatting van de situatie. Pierre overnemen is een zet met lage "downward risk" en voldoende "upward potential". Zakenlijk doe je dat dus.
2 0
Ozymandias
"Zakenlijk doe je dat dus."

Precies, en Ajax heeft de financiele positie om dat soort zakelijke beslissingen te nemen. Als Ajax elke cent twee keer moest omdraaien was ik tegen de koop van Pierie geweest maar dat is zeker niet het geval.
0 -1
didierajax020
Ik weet niet wat ik hier van vind. Ik heb hem te weinig zien spelen voor een goede mening, maar wat ik zag vond ik nou niet echt heel denderend. Hij blinkt ook niet wekelijks uit, maar is nog jong. Ik laat me graag verrassen!
2 -1